|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
heloł Kochane,
wczoraj Was nadrobiłam ale już nie miałam siły pisać Kuba Jeczydełkowski jęczy dalej :/ nie wiem o co cho, w każdym razie po weekendzie czuję się jak stara baba także Lenowa możemy sobie przybić piąteczkę marsi fajnych masz synków, a ten starszy młody "gniewny" mnie rozczulił zazdroszczę ![]() laurka ale przeboje z teściami, w sumie jak im się nie podoba to niech nie przychodzą Illusion co do prezentu to i dla t. , że przyznała Ci rację w związku z karmieniem ![]() szaja co do nekrologów dzieci na fb to Yellow ezzo dla tż blogerko jak Twoja siostra i jej córeczka? trzymam kciuki, żeby wszystko zakończyło się pomyślnie. mała super, że chrzciny udane jak Oskarka w końcu ubrałaś? ![]() ellmi wspaniałe wieści z rana, dobrze, że z tż lepiej nawet więcej niż lepiej spóźnione ale szczere życzenia ogromu miłości i zrozumienia w okazji ślubu dla wisienki pewnie coś jeszcze miałam ale zapomniałam a u mnie... wczoraj szykowaliśmy się do kościółka, ja ubrana, tż prawie też, zabraliśmy się za wymianę pieluchy... otwieramy a tam... bomba noo masakra po prostu, takiej kupy to jeszcze nie widziałam, zaczynała się na brzuchu, kończyła na plecach, brudne było wszystko, łącznie z ubraniem , które właśnie przesiąkło i przewijakiem musieliśmy wsadzić go pod kran i wymyć, bo nie dalibyśmy rady chusteczkami ![]() zdążyliśmy nawet do kościoła ale zaraz musieliśmy wychodzić, bo Mały dostał takiej histerii z wózku, że aż nam wstyd było, pierwszy raz tak było, potem jak wracaliśmy to sobie usnął więc nie wiem o co cho. Poza tym w sobotę byliśmy chwilę na osiedlowym pikniku i sprzątaliśmy, pół dnia sprzątaliśmy a do fewciowego bałaganu brakuje nam jeszcze
|
|
|
|
#1262 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale Wam młody niespodzianke zrobił ![]() INSOLITO- co za po.ebany kraj, w którym o przyznaniu stazu decydują głosy na fejsie MENEQ- kciuki bedą ELLLMI- bardzo sie ciesze z takiego obrotu sytuacji u nas pobudka dzis o 7, juz którys raz z rzędu spi dłuzej niz do 5 ![]() teraz w bujaku już marudzi, oczęta trze- czyzby spanko?
|
|||
|
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
hejka po weekendzie
Jak pisałambyłam u mamy, na bieżąco nie jestem i nie wiem czy chcę sprawdzać ile mam stron do nadrobienia ![]() ![]() Było super Sobota i niedziela na świeżym powietrzu. Wszyscy Zuzią zachwyceni, ja trochę odpoczęłam ![]() ![]() Zuzia się tak na głos śmiała do swojego pradziadka No i generalnie całkiem inaczej, głośno, było do kogo gębę otworzyć, mama w domu, sisotra z mężem w domu. Zresztą na wsi jest tak, tam się przecież wychowałam, że się zna prawie wszystkich, więc nawet na spacerze się kogoś spotka to można chwilkę porozmawiać ehhhNie wiem czy uda mi się nadrobić, ale postaram się być na bieżąco, choć mąż ma 2 tygodnie urlopu
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
W Japonii jest tylko tak, ze nie mozna kupic samochodu, jesli nie ma w promieniu 2km od domu miejsca do parkowania |
|
|
|
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
fewciu nie wiem, wiem tylko jedno, że jestem ciemna, wczoraj byłam w tesco, podeszłam na regał z kaszkami i stałąm tam jak jakaś tępa dzida co kupić? kiedy podać? jak? Chyba popatrzę za tymi kaszkami holle...
|
|
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z marszu podchodze do teorii a praktycznego nie musze zdawac, poniewaz mam prawo jazdy od 12 lat ponad. Hurra! Tylko teoria jest tak podchwytliwa, ze mimo wszystko troche musze sie poduczyc. |
|
|
|
|
#1267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
Nie Wiem Czemu Mi Zmienia Na Duża Literę :screwy: Cytat:
To super że wszystko w porządku jest. Wisienka wszystkiego najlepszego dla Was. Obyście byli całe życie szczęśliwi jak w tym szczególnym dniu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przepraszam że się nie odnoszę, jeszcze nadrabiam, mały mi już się z drzemki obudził i nie wiem czy uda mi się coś napisać.
Dziękuję za wsparcie, czyli to teściowa ma nie tak pod kopułą nie ja, bo ja już tej sytuacji nie ogarniam. Na koncercie było super! Michałek został z tatusiem, grzecznie zasnął już o 18 żeby mama mogła jeszcze Brodkę zobaczyć Telefon mi pod sceną nie działał i trochę się stresowałam co tam w domu, ale chłopaki sobie poradziły Michał obudził się o 23, tata dał butelkę, a Michałek już wyspany Do północy go usypiał, i jak odkładał dziecko wielki uśmiech i oczka jak piątki W końcu położył go do łóżeczka i dziecię grzecznie samo zasnęło Wróciłam oprzed pierwszą, a pobudka już przed 7 była ![]() Misiek wzywa, potem doczytam co u was. |
|
|
|
#1269 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
jeszcze nie mam zadnych wiesci od siostry
---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
![]() ja dzisiaj chyba nawet szpary pod rzwiami recznikiem zapcham ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
I tak (liczylam wszytskie wydatki na prawko) ze zdanym egzaminem wyszlo mnie lacznie 1200 zl
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wisienko gratuluję i wszystkiego dobrego ![]() Ellmi super, że z TZ ok ![]() Mała super z udanymi chrzcinami ![]() Insolito, szkoda ![]() Ja dziś odpoczywam tzn generalnie na mieszkaniu są dalej tony rzeczy i w zasadzie nie mam pojęcia skąd to kurna się wzięło i jak zmieściło w kawalerce ![]() Natomiast jesteśmy u teściowej ponieważ: kupiliśmy psa. Labradorka z hodowli. Gość nam powiedział, że nauczony (2 miesiące) załatwiania się. Gó*no. Pies nie umie, z soboty na niedzielę się zlał i nie tylko. Dodatkowo miał pchły. Wczoraj do weta pojechaliśmy. Mówi że to jest czysty piesek, zaczipowany, tylko trzymany był w słomie to pewnie dlatego. No ale ja sobie na mieszkaniu z nim i młodym nie poradzę skoro pies mi znać nie da. i zdcydowaliśmy, że przyjedziemy tu, żeby go nauczyć chodzenia na smyczy i załatwiania się na dworze. Na smyczy rzecz jasna. Powiedziałam TZtowi ze jak nie załapie to go sprzedam bo rady nie dam ale Dawid sie cieczy jak go widzi
|
|
|
|
#1271 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Siemanko po weekendzie. mnie nie było bo u nas weekendy rodzinne. też wczoraj byliśmy na zakupach, tylko my zawsze w trójkę
![]() Wisienko dużo miłości życzę. Tż do środy albo piątku w delegacji więc chyba ruszymy na wieś do babci. tylko jak zwykle mam trochę na głowie, muszę odnieść pase od alternatora bo tż wymieniał i nie wiedział który, iść do banku wpłacić kasę i zrobić szybko przelew, czekać na kuriera z krzesełkiem, chyba narazie wszystko. odnośnie banku, u nas w PKO zawsze są mega kolejki do kasy ale jest okienko dla firm bez kolejki, ostatnio wchodzę patrzę nie ma kobietki to podeszłam do zwykłego okienka i pytam się czy tam jest jakaś przerwa? kobietka mówi że narazie ona obsługuje więc mogę do niej, pytam się czy bez kolejki bo mała już mi marudziła, ona mówi że tak, a w kolejce aż zawrzało........ kobietka mówi że firmy bez kolejki i mnie poprosiła, wiecie jak się poczułam, chciałam wyjść i przyjść później. widzę że tenat segregacji śmieci, zastanawiam się ile ja będę miała koszy w małym mieszkaniu, z każdym papierkiem wychodzić na dwór do śmietnika? Yellow ściskam mocno, myślałam że to teściów wina. napewno wiesz co dla Oliwieka dobre, buziaki malutki. U nas noce są do :dupa: tylko wiercenie i rzucanie Szaja jak wychodzą zęby dwójki? takie kreseczki po skosie? bo u nas sę widocznie kreski, czuć pod palcem. Marsi ja bym chciała zobaczyć tw tyłek ala J Lopez
|
#1272 | ||||||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
![]() Moj tak czesto robi jak sie poklocimy, musi sie wkleic w nocy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
Blogerko 3mam za siostrę
![]() Teraz tak sprawa (szaja?) Przy ostatnim szczepieniu lekarz dał nam receptę na Bebilon pepti 2 i że jak z 1 takie problemy są to powolutku wprowadzać od 6 miesiaca możemy (na opakowaniu pisze od 7 ale on powiedział, że można). No i tak mu wprowdzałam powolutku, aż całkiem jst na 2. ALE: odkad zaczął przygodę z 2 pojawiło sie trochę krostek itp, to się zbiegło z upałami i potówką. Odkąd pije samą 2 bez dodatku 1 to na bródce, do połowy policzków i w sumie pod brodą suche placki się zrobiły jak przy skazie. Wczoraj specjalnie mu nie dawałąm żadnego obiadku ani kaszki, dziś rano pupę wycieram a tam drobne krosteczki, sucha skóra. Czy to może być od dwójki???? Na innych forach trafiłąm na wypowiedzi mam, że właśnie przy 2 była wysypka, krostki, placki suche i 3mają dziecko na 1 |
|
|
|
#1274 |
|
Wtajemniczenie
|
Hope, ja się nie znam za bardzo ale 2 napewno będzie mieć więcej składników odżywczych i witamin, dostosowanych do starszego dziecka. Ja bym ewentualnie ten miesiąc poczekała, bo przecież Dawid jeszcze nawet pół roczku nie skończył. Może za wszcześnie podałaś 2 skoro pisze że po 7 m-cu?
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Aśka widzę Cię co u Ciebie?
|
|
|
|
#1275 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej.
wczoraj ktos mi dziecia podmienil! wstal po 5tej, praktycznie w ogole w dzien nie spal i co najlepsze jumorek extra, nie byl aspiacy, marudny. ja nie wiem jak te dzieci funkcjionuja bez spania ![]() no ale zeby nie bylo - zasnal mi na hustawce jak mu kaszke dawalam na nocke. ale to smiechowo wygladalo ![]() o jaaaaa......... az sie wzruszylam. superasnego masz tego syna Cytat:
Cytat:
i czekamy na red njusa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
moj ostatnimi czasy tez na boczku sobie spiocha. malo tego nozki "podkulone" coz na litere L i matka ma wtedy 2 cm lozka do spania. ale i tak go kocham ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
Cytat:
super ze juz jest dobrze Cytat:
Cytat:
u nas tez tak czasem jest. mega smiesznie to wyglada ![]() Cytat:
ooo, ciekawy przepis... ale to chodzi o takie prawdziwne wyznaczone miejsce? taki prawdziwy parking? czy byle pobocze wystarczy? no bo co z ludźmi mieszkajacymi na takiej prawdziwnej wsi.... takiej gdzie to juz gapy zawracaja bo dalej nic nie ma... |
||||||||||
|
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
lecę nadrabiać
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
hello,
noc koszmarna, zostawiłam pozapalane światła i spać nie mogłam ![]() po 3 mały zaczął się budzić i popłakiwac, w sumie to się nie budził tylko kwękał a jeść nie chciał, umęczona dziś jestem Cytat:
co do krostek to u mnie identyczna sytuacja, tyle,że nie ma suchych placków a krosteczki jak potówki tylko,że bardziej czerwone- na brzuszku,pleckach i szyjce u mnie są trzy możliwości, albo koperek w zupce, albo płyn do kąpieli bo dostalismy w prezencie nivea z oliwką a wcześniej używałam innej marki albo właśnie mleko 2 , bo raz dziennie niuniu zjada kaszkę z combiotic 2 i teraz kurde nie wiem o co kaman, wczoraj wykąpałam go w nadmanganianie potasu i widzę dziś poprawębędę obserwować,najwyżej będzie kaszkę dostawać na moim mleku- ![]() Fewcia,Caławdeszczu może faktycznie jakas nowosc w diecie? u nas tak było po kaszce na noc, wycie i spanie po 1 h polożna mi mówiła,żeby wszystkie nowości wprowadzać do połudna bo w razie W, kolka będzie po południu a nie w nocy |
|
|
|
|
#1279 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no co Ty, mówili o tym w ddtvn i reportaż o tym był, nawet pokazywali to losowanie, bo że niby za dużo tam u Was samochodów i sie wszyscy nie mieszczą ![]() to kurde ścieme walą? ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
![]() ahhhh już się nie mogę doczekać naszego dzisiejszego spotkania ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
Juliusz też ma czerowne suche placki na policzkach i grom wie od czego, najpierw było na jednym a po nocy juz jest na drugim, pomyślałaś, że od zębów? a jak idą zęby to dają takie skórne zmiany? bo może u nas to taka przyczyna ![]() marsi, a w tym nadmaganianie czy jak on tam, to może też buzie przemyć?
|
|
|
#1280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na wsi, jezeli masz swoj kawalek ziemi, to mozesz tam trzymac samochod. Na wolnostojacy dom tz zarejestrowane sa 4 samochody - m. in. nasz. |
|
|
|
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby tylko się cieplutko zrobiło![]() buźkę jak najbardziej możesz przemywać, roztwór trzymaj w słoiczku i codziennie rób świeży |
|
|
|
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To na pewno nie historia z Japonii. Japonczycy jak Amerykanie - bez samochodu zyc nie moga (wyjatek Tokio stanowi). Poza tym juz kiedys mowilam Pstryczkowi, ze trzeba bardzo krytycznie odnosic sie do wszelkich rewelacji z tego rejonu. Slyszalas pewnie kiedys, ze tv klamie, prawda? ;-) |
|
|
|
|
#1283 |
|
Konto usunięte
|
Która tu pisała o bolącym nadgarstku? proszę:
http://dzieciowo.pl/2013/07/choroba-...osochodzi.html |
|
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
ZARĄBISTA JEST BIEDRONKOWA OFERTA KUCHENNA
chyba beda zakupy
|
|
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1287 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro z powodu Twoich relacji z Tż Cytat:
Fewcia dużo siły, niedługo będzie lepiej Cytat:
No już trudno, nie mam się co smucić. Tylko boli, że to takie niesprawiedliwe , bo przecież najlepszym kandydatem mogła być moja siostra albo ktoś z samego dołu listy . Ale z Marcinka spryciarz ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Meneq, trzymam kciuki za zdanie prawka
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1289 | ||||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
łezka w oku, co? ![]() Cytat:
I nie, kaszek wcale nie musisz podawać teraz - one ogólnie dobrego wiele mają (ale kaszki, a nie słodkie bobovity i tak dalej), ale jeśli nie chcesz teraz kaszek to możesz potem sama robić jaglankę, wiejską, jakie tam chcesz. Ale one glutenowe już, bo to normalne te co dla dorosłego kupujesz. Cytat:
o, ja też nie mam prawka ![]() Cytat:
a mi się śniło dzisiaj, że jestem w Japonii na wycieczce, na wyspie Kioto, BARDZO zachwycona byłam i aż sobie pomyślałam, że zaraz na wizażu muszę ci to napisać że już wiem co ci się tam tak podoba :d Cytat:
Cytat:
szczerze - nie zazdroszczę teraz chyba mniejsze wyzwanie jest mieć 2 dzieci niż niemowlaka i psiego niemowlaka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
do wizyty u lekarza wróciłabym do 1 jeśli macie zapas jeszcze Cytat:
Cytat:
tak samo wokół ust od brania do buzi rzeczy |
||||||||||
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
W Chinach tym bardziej nie wyobrazam sobie takiej sytuacji: zaczeliby protestowac jak nic. Sama sobie sprobuj wyobrazic taka sytuacje, ze nie wolno Ci jezdzic samochodem w srody. Z ta loteria to gorzej niz PRL-owskimi przydzialami na samochod.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.

zazdroszczę
dla t. , że przyznała Ci rację w związku z karmieniem 
musieliśmy wsadzić go pod kran i wymyć, bo nie dalibyśmy rady chusteczkami

dzisiaj 5.30 bylo ałuuuu...... 

Ostatnio słyszałam, że w Chinach, czy to w Japonii było- nie pamiętam, ale, że jest tyle aut, że każdy ma zakaz jazdy w jakiś dzień tygodnia. A jak sie zda prawko, to później trzeba czekać w losowaniu na tablice rejestracyjne, żeby jeździć 

a potem czuję, że się przytula, ale dalej ani słowa, to ja dalej śpię; no i Filip nas wyratował, bo obudził się głodny i jakoś dalej poszło

Siostra na drugim miejscu

I jak tam,jest juz dzieciatko po drugiej stronie brzucha?