Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz. XI - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,33%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 3 6,98%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 23 53,49%
Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! 5 11,63%
Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 11 25,58%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-01, 12:11   #1651
Diorisha
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Diorisha, u nas chyba też tak będzie ze szczepionkami, z tym, że ja chyba z rota zrezygnuję.
A w temacie polecili nam na SR dwie strony:
www.szczepienia.pl oraz http://szczepienia.pzh.gov.pl
Z tymi szczepionkami to niezła zagwozdka. Trzeba sporo o tym poczytać bo się można nieźle zakręcić.

Cytat:
Właśnie weszłam na wagę... 8 z przodu boli... ważę więcej niż Bartek
Ja też ważę już więcej od Mariusza i mam 8 z przodu...

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Się wykąpałam,wygoliłam swoją szanowną i mogłabym iść na wizytę a tu jeszcze tyle godzin Niechybnie będzie drugie mycie
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 12:12   #1652
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Wróciłam z zakupów. Ładna dzisiaj pogoda, tempka idealna więc posiedzę w ogrodzie, bo nic mi się nie chce. Dobrze,że małż zrobił wczoraj obiadek na dzisiaj
A plery mnie okropnie napierniczają...

Snow dołączam się do życzeń, najlepszości!!!

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
witam z najmilszego miasta w Polsce, które lubi się przytulać

dodaję też zdj z zeszłej soboty
Śliczne fotki I sliczna ty

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dziewczynki jak myslicie,jedna buteleczka do karmienia(ta ktora jest przy laktatorze )wystarczy czy lepiej jeszcze z jedna dokupic?

Snow Wszystkiego dobrego
Ja póki co kupuję jedną antykolkową z TT tę 150 ml. I mam nadzieję,że się nie przyda. A w razie czego tfu tfu jak spasuje to ja mam r_p u siebie w mieście, mąż podskoczy kupić.
Mam jeszcze dwie mniejsze z Lovi, dostałam na SR.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ale w bod niby tym innym finalistom też mają dać te mieszkania ciekawe czy tak się stanie
Nieee. Oni mówili,że im umożliwią zamieszkanie tam. Ja wnioskuję,że albo obniżą im cenę, albo może pójdą jakoś na rękę z ratami...albo jedno i drugie ciężko mi powiedzieć,ale oby to była prawda:pros i:

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 12:12   #1653
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, tu chyba nie ma dobrego i złego wyboru...
Nigdy nie wiesz, co się zdarzy - szczepienia obowiązkowe są obowiązkowe więc tylko wybór czy płatne czy nie. Z tego co nam pediatra na SR mówił skojarzone są lepsze o tyle, że dajesz dziecku mniej "dodatkowych" syfów w szczepionce, czyli jakiś konserwantów i innych. Zazwyczaj są też nowszej generacji i mniej klucia. Druga strona medalu to cena Na jednej z wklejonych przez mnie stron masz kalkulator kosztów szczepionek
Co do nieobowiązkowych - tzw. zalecanych - to każda jak widać inaczej kombinuje i patrzy Jasne, że każdej z nas zależy na jak najlepszej ochronie dziecka i każda patrzy na szczepienia inaczej - zresztą co pediatra, to opinia.
Powinno Ci się rozjaśnić po SR - na pewno będą Wam o szczepieniach opowiadać
vea mam do Ciebie ogromną prośbę
Ty już chyba jesteś na końcówce SR? Chciałabym żebyś napisała mi krótką recenzję czy polecasz ich szkołę. Trochę kosztuje i się waham jeszcze czy warto.
Jak ćwiczenia praktyczne? Czy była wizyta w szpitalu? czy wszystkie zajęcia są z partnerami, czy są też bez?

aa i w którym tygodniu zaczęłaś? bo ja jak dzwoniłam to zalecają żeby skończyć miesiąc przed porodem, jak chciałam wcześniej to coś kręciły nosem. a ja nie wiem, chyba nie chcę tego zostawiać na ostatnią chwilę.

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 12:15   #1654
passion80
Zakorzenienie

miałam poranek pełen przygód, musiałam wstać po 6 i jechałam autobusem

glukoza za mną, wstrętna ale do przeżycia, na szczście wzięłam cytryne

Snow, najlepszego!
Stary 2013-07-01, 12:21   #1655
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Ladan a ty tańczysz balet, czy taniec współczesny też? Byłam wczoraj na spektaklu, koleżanka z grupą przyjechała z Sopotu do naszego Lublina i z tżem byliśmy ją obejrzeć...kurczę, to co można z ciałem robić w tańcu to jest dla mnie mega....
też nawet historyczny, ludowy i charakterystyczny (balety, opery, operetki, musicale, widowiska taneczne)
Stary 2013-07-01, 12:23   #1656
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
miałam poranek pełen przygód, musiałam wstać po 6 i jechałam autobusem

glukoza za mną, wstrętna ale do przeżycia, na szczście wzięłam cytryne

Snow, najlepszego!
mnie nic nie wzięło po glukozowym likierze cukier mi spadł jeszcze po 2h, zobaczymy co jutro lekarz na to powie
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 12:24   #1657
ladanseuse14
Zakorzenienie

wysmarowałam się, ogarnęłam, wstawiłam pranko, zjadłam śniadanko i chwila odpoczynku no i za niedługo nastawię rosół, bo wieczorem jak D. wróci robimy galaretkę
Stary 2013-07-01, 12:26   #1658
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
witam z najmilszego miasta w Polsce, które lubi się przytulać

dodaję też zdj z zeszłej soboty
Bez obrazy, ale aż mi się śmiać chciało jak wczoraj oglądałam wyniki, że Bytom wygrał Jak dla mnie to "najbrudniejsze" miejsce świata... i jak to stwierdził mój szwagier trzeba uważać, żeby od polonistów nie dostać wpie*dol... No ale cóż... Do Bytomia to ja tylko do Agory jeżdżę jak do SCC mi się nie chce...

Btw. ślicznie wyglądasz Ladan!

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
laseczki a w pl na szkole rodzenia jest duzo cwiczen? bo ja sie zastanawiam czy z ta moja szyjka ktora ponoc sie skracala ale na ostatniej wizycie okazalo sie ze sie pieknie wydluzyla i znow ma prawie 4 cm moge cwiczyc?? mialam spytac gina na wizycie ale oczywiscie zapomnialam ehhhhh
Babeczka u nad odradzała...

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 12:29   #1659
tassia
Zakorzenienie

Właśnie sobie przypomniałam że mam na 16 do pracy i znów się poryczałam

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 12:29   #1660
niebede
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Kaśka dzięki za wczorajszego linka z materacykami Bo ten mój jest 20 zł tańszy niż na All (zawsze coś) i poza tym można go odebrać osobiście
Dziwi mnie tylko,że odbiór w sklepie Sferis, a to chyba z kompami?
More4kids i Sferis to jeden worek. Mój luby pracuje na infolinii i mają tam jeszcze chyba też Komputer Świat.

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
A ile przytyłaś od początku ciąży?

Ja nie unikam, czasem mi się zdarzy zjeść coś w sphinxie, a nawet kilka razy jadłam hot doga na stacji beznynowej podczas jazdy samochodem. Jeśli to nie jest ciągle i nie zastępuje normalnego jedzenia, to chyba nie ma tragedii
Zjadłabym hot doga albo chociaż parówkę
Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
dla mnie smakowalo bylam tydzien temu
no to piąteczka

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 12:30   #1661
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
gratuluje wiem co przeżyłaś!! ale jest to już i za Toba i za mna
Dziękuję! I również gratuluję! Dziewczyny na forum odpowiednio mocno trzymały kciuki

Mama foka
Stary 2013-07-01, 12:30   #1662
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Bez obrazy, ale aż mi się śmiać chciało jak wczoraj oglądałam wyniki, że Bytom wygrał Jak dla mnie to "najbrudniejsze" miejsce świata... i jak to stwierdził mój szwagier trzeba uważać, żeby od polonistów nie dostać wpie*dol... No ale cóż... Do Bytomia to ja tylko do Agory jeżdżę jak do SCC mi się nie chce...

Btw. ślicznie wyglądasz Ladan!
nawet nie wiesz jak się z tego śmialiśmy
D. mówił: "no, Bytom lubi się przytulać - zwłaszcza poloniści mówiący: chodź, przytul się do nogi czy do mojej pięści"
Stary 2013-07-01, 12:33   #1663
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Snow White sto latek dla ciebie,

o ile dobrze pamiętam to jest nas tu sporo urodzonych w lipcu?

t89, Bojatoja gratuluję. Poważna sprawa już

Papalinko nie martw się też tak mam z wagą

Ladan jak zwykle ślicznie wyglądasz

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 12:35   #1664
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
D. mówił: "no, Bytom lubi się przytulać - zwłaszcza poloniści mówiący: chodź, przytul się do nogi czy do mojej pięści"
Haha no dokładnie Nie wiem dlaczego, ale jak oglądałam tych ludzi w tv to aż mi było wstyd... nie mieszkam w Bytomiu, ale mimo wszystko w okolicach i ciężko się patrzy na to jak jest "zapuszczony" Śląsk :/ A jeszcze jak przywołują wypowiedzi Kaczyńskiego, że "Ślązacy to krypto Niemcy" Mam ochotę go rozszarpać!

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Snow wszystkiego najlepszego!

Mama foka
Stary 2013-07-01, 12:37   #1665
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Ladan jak zwykle ślicznie wyglądasz
Stary 2013-07-01, 12:39   #1666
agusiamaskota
Wtajemniczenie

A co do szczepionek to tak:
Ostatnio temat ten był poruszony na moim kursie ze szkoły rodzenia... generalnie babeczka (wieloletnia położna) odradziła nam szczepienie na pneumokoki, rotawirusy i meningokoki- a to z prostej przyczyny - szczepi się przeciw dwóm, lub kilku szczepom, a przecież jak wiadomo szczepów i odmian tego cholerstwa jest wiele :/ Powiedziała, że dzieci jej znajomych nie były szczepione i żyją... zalecała szczepienie na meningokoki w wypadku, gdyby dziecko urodziło się chorowite i w przyszłości były by szanse spore na jego hospitalizację. Pneumokoki bodajże zaleca się w przypadku, gdy dziecko ma rodzeństwo, któreś z rodziców pracuje w aptece, albo dziecko pójdzie do żłobka.
Zaleciła szczepienie wieloskładnikowymi szczepionkami (5-cio lub 6-cio), bo wtedy oszczędzamy dziecku wkłuć i dodatkowo one zawierają mniej konserwantów, ale są to szczepienia płatne. W szpitalu szczepi się dziecko na gruźlicę i zapalenie wątroby, gdyż w pierwszych godzinach życia dziecku pobiera się krew z pięty. Chyba nic nie pomyliłam, jak coś to przepraszam.

Mama foka
Stary 2013-07-01, 12:42   #1667
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Haha no dokładnie Nie wiem dlaczego, ale jak oglądałam tych ludzi w tv to aż mi było wstyd... nie mieszkam w Bytomiu, ale mimo wszystko w okolicach i ciężko się patrzy na to jak jest "zapuszczony" Śląsk :/ A jeszcze jak przywołują wypowiedzi Kaczyńskiego, że "Ślązacy to krypto Niemcy" Mam ochotę go rozszarpać!
moim zdaniem teraz to trochę przesadziłaś, bo w każdym mieście znajdą się różni ludzie... i ja oglądając TVN fakt, zaskoczona byłam bardzo ale nie wstydziłam się fajnie, moim zdaniem to kolejna szansa dla Bytomia, dużo się tu zmienia, dużo zaczyna się dziać... mieszkam tu ponad połowę swojego życia i widać, że idzie to wszystko do przodu.. wiadomo przecież, że nie ma nic od razu... fakt, Śląsk nie wygląda jak niektóre regiony w Polsce i mógłby być "ładniejszy" ale naprawdę dużo się tu dzieje więc nie ma co narzekać, w końcu tu mieszkamy mi tam jest bardzo dobrze - nie po to się tu przeprowadziłam i znalazłam pracę a prawda taka, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma
Stary 2013-07-01, 12:46   #1668
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Moja bratowa umyła sobie okna w 2 miesiącu ciazy i potem już do końca leżala bo się jej łożysko odklejało. Darowałam sobie mycie okien w cąży, TŻ mnie wyręczył. O właśnie niebawem będzie mył okna i firany wieszał Z drugiej strony koleżanka w 8 miesiącu myła okna i wszystko było OK ale po co ryzykować.

Ja o 4 i do rana miałam wytrzeszcz Potem trochę pospałam ale generalnie bardzo źle śpię.

Misiu wszystko będzie dobrze! Pomyśl o przymiarce sukienki i staraj się nie myśleć o "kochanej rodzince". Liczycie się tylko Wy

Co do szczepionek to też tego nie ogarniam. Zapytam pediatrę (jak go będę mieć) o jego zdanie i znajomej lekarki bo to taka fajna, szczera babka a jej córka niedawno urodziła chłopczyka.

Jej watę cukrową to bym zjadła! Uwielbiam watę cukrową!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

Byłam tylko na jednych zajęciach w SR bo potem zaczęła mi się szyjka skracać no więc u nas na początku były ćwiczenia rozciągające ale takie lajtowe (panie z dużymi brzuszkami miały jednak problem je wykonać i dość mocno sapały) a potem tylko oddechowe. I chyba tylko to jest. Mam nadzieję, że szyjka mi się wydłuży i będę mogła w sierpniu chodzić na SR.
A właśnie miałam Ciebie pytać: jak Ci się zaczęła skracać to leżałaś non stop czy też trochę chodziłaś?
wiesz co ja jak trafilam do szpitala to na poczatku przez 3-4 dni wolno mi bylo wstawac tylko siusiu i pod prysznic, potem stopniowo pozwalali mi coraz dluzej chodzic i pod koniec pobytu moglam juz chodzic 3 x po 30 minut... wow w tym czasie obserwowali czy mi sie skraca...tylko ze ja nie mialam chyba typowego skracania sie bo mi sie ta szyjka skracala od wewnatrz... taki jakby lej sie utworzyl i naciskal na szyjke i dlatego sie skracala... przyjeli mnie do szpitala z szyjka o dl. 2,7 cm i z tym lejem wlasnie, a wypuscili z szyjka 3 cm i juz bez leja.... nie mialam zalecenia lezec caly czas, ale mialam sie bardziej oszczedzac... zreszta mysle ze ten lej mi sie wlasnie z przeciazenia utworzyl bo w tygodniu poprzedzajacym wizyte nie dosc ze wrocilismy z polski to jeszcze bylismy na calodziennej wycieczce z pracy meza gdzie na prawde dali mi w kosc moze gdyby nie to ze wizyta byla zaraz po tym to samo by mi sie unormowalo... nio i po wyjsciu ze szpitala nie lezalam caly czas, ale wypisalam sie z kursu niemieckiego na ktory jezdzilam codziennie i staralam sie rozplanowywac zajecia tzn jesli jednego dnia sprzatalam salon to juz nie sprzatalam kuchni, lazienki itd tylko wszystko powolutku i z przerwami na lezenie... i dalo efekt bo na ost. wizycie szyjka miala 3,8 cm

Cytat:
Napisane przez katee86 Pokaż wiadomość
Wyrycz się, widać jest to potrzebne.

Snow-najlepszego!

Dziewczyny, wy tak na serio unikacie jedzenia zewnętrznego tj. restauracji itp? Ja od czasu do czasu zjem coś na mieście i nawet bym nie pomyślała że to źle.
ja tam jem na miescie nie zeby ciagle ale od czasu do czasu

dziewczyny nie przejmujcie sie ze wazycie wiecej od mezow ja od mojego waze prawie cale zycie wiecej i musze z tym zyc bo moj maz wazy cale 63 kg ja mam normalnie ciezkie kosci i przed moja niedoczynnoscia gdzie bylam szczupla raczej ponizej 60 kg nie schodzilam, a jak wazylam kiedys krotka chwile 53 kg to wygladalam jak chodzaca anoreksja

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

co do bytomia to ja go znalam tylko od strony zapuszczonych kamienic jak nieraz jechalismy do zabrza... ale jak kiedys poszlismy do centrum bo tz sie z kims tam umowil to bylam mile zaskoczona...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 12:48   #1669
ja-ika
Zakorzenienie

Snow dużo zdrówka i sto lat!
tassia nie smutaj się
Stary 2013-07-01, 12:51   #1670
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
co do bytomia to ja go znalam tylko od strony zapuszczonych kamienic jak nieraz jechalismy do zabrza... ale jak kiedys poszlismy do centrum bo tz sie z kims tam umowil to bylam mile zaskoczona...
dlatego mówię - remontują teraz w centrum kilka kamienic i to sporych, robią drogi i nowe szyny tramwajowe... szombierki prawie całe są odnowione... naprawdę wiele się zmieniło ostatnio, poza tym rynek mamy ładny i duży
nie lubię jak ktoś patrzy stereotypami, wręcz mam alergię na to
a to, że mamy piękną Operę w centrum to już nikt nie doceni? że mamy piękną szkołę muzyczną... szkołę baletową JEDNĄ Z PIĘCIU W POLSCE, PWST - wydział teatru tańca Krakowskiej Szkoły Teatralnej itp itd... ludzie, patrzcie pozytywnie a jak komuś coś nie pasuje to przecież nikt go nie trzyma na Śląsku, zawsze można się wyprowadzić tylko tak jak mówię - wszędzie dobrze gdzie nas nie ma
Stary 2013-07-01, 12:51   #1671
teacherka
Zakorzenienie

Hej!

Snow - wszystkiego naj naj!

Łeb mi pęka, rano miałam mokra koszulę, myślałam, że się spociłam (parę tygodni temu tak mialam),ale to chyba dziwne że w takie kształty okrągłe? Czyżby siara? Nie było to dokładnie na wysokości piersi, ale się koszulka podciągała i spadała to i miałam taki pas na 20-30 cm....
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 12:51   #1672
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
Mi pediatra sama odradziła rota, szczepi się raczej dziecko, ktore idzie do złobka w bardzo wczesnym wieku, czyli ok 6-7m bo wtedy ciężej przechodzi wirusówki. Poza tym, rota to szczepionka doustna, bardzo uczulająca, mało ludzi ją podaje dzieciom. ja podawałam dziecku 6w1, 200 zl za porcję, szybkie wkłucie, zero skutków ubocznych. jestem zadowolona.
Co lekarz i człowiek, to opinia. Trzeba samemu wybrać i ponieść konsekwencje. Jedno dziecko nie będzie miało skutków ubocznych, inne będzie miało. To naprawdę nie kwestia szczepionki. Jedno dziecko szczepione na wszystko i nic się nie dzieje, inne tylko obowiązkowe i ma skutki uboczne

Cytat:
Napisane przez wiktom Pokaż wiadomość
Brzuchatki doradźcie mi. Mam możliwość kupna mega zadbanej używki od znajomych za 500 zł . 3 w 1 gondola, spacerówka, fotelik samochodowy. Taki model wózka
http://mutsy.com/plpl/transporter/

Brać
Ja bym brała

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Katee kurczaki to oszczędzaj się. Też pewnie miałabym po takim czymś uraz...

Dziewczyny czyli macierzyński jest liczony jako średnia z 12 miesięcy poprzedzających pierwsze L4?

Bo mi oczywiście znowu przelali za mało i pewnie znowu mi przeleją resztę, tylko oni to zawsze głupio podpisują: pierwsza część jest jako wynagrodzenie, a druga jako Lista dodatkowa. I sie zastanawiam czy ZUS by się nie czepił,że to nie wynagrodzenie?
Wydaje mi się, że tak.
Mi przelewają w sumie tyle, co bym dostała normalnie pracując.
A, ale biorą pod uwagę tylko ostatniego pracodawcę, może to u Ciebie ma znaczenie? Jeśli chociaż miesiąc pracowałaś, to tyle powinnaś dostawać.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Nie zgodzę się z tym. Szczepiąc na wszystko ładujesz w dziecko dużo rtęci. My kiedyś mieliśmy te podstawowe i mamy się dobrze. Tak samo jak nie ma badań na temat wpływu usg na dziecko, tak i o tych nowych szczepionkach mało wiemy. Ja nikomu nie odradzam ani nie namawiam. Każdy decyduje sam.
A ja się z Tobą nie zgodzę
Primo - nie mówiłam, żeby bezmyślnie szczepić na wszystko, tylko, żeby wybrać najlepszą w danej sytuacji opcję.
Secundo - normalny, zdrowy organizm w 99% przypadków usuwa nadmiar rtęci z organizmu i nie ma to wpływu na jego odporność. Jeśli szczepionki zostały dopuszczone do użytku, znaczy, że zostały przebadane. Ja wolę zaszczepić, niż pluć sobie w brodę, że moje dziecko zachorowało, zwłaszcza, jak taki maluszek kilkumiesięczny idzie do żłobka.

Cytat:
[B][COLOR=RoyalBlue]
matal Tylko ja zrozumiałam z opisu, że on na rzep oraz kokardę, czyli jedno i drugie... ale napiszę do sprzedawcy i podpytam
No, ale jak ma kokardkę, to nie można odpruć rzepu i korzystać dalej jako rożka tylko ze wstążką, a potem jako mata/kocyk??

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
czyli te obowiązkowe to są te 5w1 a dodatkowe: później pneumo, meningo, i rota? tak? możesz podać tą stronkę jeszcze raz

na SR było o szczepionkach, ale ja nie ogarnęłam tego
Obowiązkowe to:
- nieskojarzone, 5w1, 6w1 do wyboru rodzica
- dodatkowe: meningokoki, pneumokoki, rotawirusy, ospa, chyba tyle

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Z tymi szczepionkami to niezła zagwozdka. Trzeba sporo o tym poczytać bo się można nieźle zakręcić.

Ja też ważę już więcej od Mariusza i mam 8 z przodu...
No, ale czytając trafisz na sporo negatywnych opinii i można uznać, że w ogóle się szczepić nie będzie
Oczywiście decyzja należy do rodzica, ale pamiętajmy, że to, że jedno dziecko szczepione nieskojarzonymi nic nie miało i jest zdrowe, a inne szczepione wszystkim na powikłania, nie znaczy, że tak jest zawsze, bo to są pojedyncze przypadki i może się okazać, że akurat u mojego dziecka to szczepienie będzie lepsze niż nieszczepienie.

Ja jeszcze nie mam 8 z przodu (ale już niedlugo ) i na szczęście tż przytył sporo po chorobie i mam WIELKĄ NADZIEJĘ go nie dogonić wagowo

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 12:52   #1673
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
moim zdaniem teraz to trochę przesadziłaś, bo w każdym mieście znajdą się różni ludzie... i ja oglądając TVN fakt, zaskoczona byłam bardzo ale nie wstydziłam się fajnie, moim zdaniem to kolejna szansa dla Bytomia, dużo się tu zmienia, dużo zaczyna się dziać... mieszkam tu ponad połowę swojego życia i widać, że idzie to wszystko do przodu.. wiadomo przecież, że nie ma nic od razu... fakt, Śląsk nie wygląda jak niektóre regiony w Polsce i mógłby być "ładniejszy" ale naprawdę dużo się tu dzieje więc nie ma co narzekać, w końcu tu mieszkamy mi tam jest bardzo dobrze - nie po to się tu przeprowadziłam i znalazłam pracę a prawda taka, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma
Chodzi mi o to jak np. wyglądali ludzie... od razu się widzi jaka jest sytuacja ciężka... nie ukrywajmy, ale sporo osób w tych okolicach nie ma pracy, prawda? W porównaniu z Tarnowskimi Górami to Bytom do najpiękniejszych i najbezpieczniejszych miast nie należy niestety. Ale fakt, tak gdzie nas nie ma zawsze jest najlepiej

A co do rynku to też bym dała medal temu kto zgodził się na budowę Agory na rynku... zasłaniając zabytkowe kamienice :/ Ci ludzie dosłownie patrzą z okien w okna Agory...

Mama foka

Edytowane przez agusiamaskota
Czas edycji: 2013-07-01 o 12:54
Stary 2013-07-01, 12:54   #1674
passion80
Zakorzenienie

Cytat:

dłuższą chwile musiałam się zastanowić o jakich polonistów chodzi

Cytat:
dziewczyny nie przejmujcie sie ze wazycie wiecej od mezow ja od mojego waze prawie cale zycie wiecej i musze z tym zyc bo moj maz wazy cale 63 kg ja mam normalnie ciezkie kosci i przed moja niedoczynnoscia gdzie bylam szczupla raczej ponizej 60 kg nie schodzilam, a jak wazylam kiedys krotka chwile 53 kg to wygladalam jak chodzaca anoreksja
ale byk
Stary 2013-07-01, 12:55   #1675
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
dlatego mówię - remontują teraz w centrum kilka kamienic i to sporych, robią drogi i nowe szyny tramwajowe... szombierki prawie całe są odnowione... naprawdę wiele się zmieniło ostatnio, poza tym rynek mamy ładny i duży
a to, że mamy piękną Operę w centrum to już nikt nie doceni? że mamy piękną szkołę muzyczną... szkołę baletową JEDNĄ Z PIĘCIU W POLSCE, PWST - wydział teatru tańca Krakowskiej Szkoły Teatralnej itp itd... ludzie, patrzcie pozytywnie a jak komuś coś nie pasuje to przecież nikt go nie trzyma na Śląsku, zawsze można się wyprowadzić tylko tak jak mówię - wszędzie dobrze gdzie nas nie ma
ja też... i uwielbiam teksty znajomych którzy tu nigdy nie byli a rzucają teksty jaki to śląsk jest brudny
nie wiem czy ja tego nie widzę dlatego że mieszkam na śląsku ?

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 12:58   #1676
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
ja też... i uwielbiam teksty znajomych którzy tu nigdy nie byli a rzucają teksty jaki to śląsk jest brudny
nie wiem czy ja tego nie widzę dlatego że mieszkam na śląsku ?
Ja też tu mieszkam całe życie i nie ukrywam, że gdyby Śląsk odłączył się "x" lat temu i uzyskał autonomię to żyłoby się o wiele lepiej... Aż łza się w oku kręci jak się słyszy o tym, że zamykają kolejną kopalnię, a ludzie wyjeżdżają bo mnie mają pracy... niedługo to będzie u nas jak przy wschodniej granicy...

Mama foka
Stary 2013-07-01, 12:58   #1677
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi mi o to jak np. wyglądali ludzie... od razu się widzi jaka jest sytuacja ciężka... nie ukrywajmy, ale sporo osób w tych okolicach nie ma pracy, prawda? W porównaniu z Tarnowskimi Górami to Bytom do najpiękniejszych i najbezpieczniejszych miast nie należy niestety. Ale fakt, tak gdzie nas nie ma zawsze jest najlepiej
też tak zawsze mówiłam ale to w Warszawie mnie okradli i to dwa razy a w Tarnowie, który jest moim miastem rodzinnym, jest "ładniejszy" od Bytomia i w opini ludzi "bezpieczny" napadł mnie koleś, który w centrum mnie chciał zgwałcić, szarpał mnie, rozbierał, macał, okradł itp.. wołałam pomocy i NIKT nie pomógł... a w Bytomiu jak mieszkam i jak chodzę po nocach tak nigdy nic mi się nie stało... cóż, mieszkam w centrum i będę bronić tego miasta, bo to ludzie tworzą wizerunek i przede wszystkim opinię - niestety na Bytom wiele osób patrzy "z opowiadań, bo brzydki, bo wygląda źle itp" a tak jak mówię nie ma miasta, gdzie żyje się lekko - nie w naszym kraju to prawda, jest duże bezrobocie ale to nie problem tylko Bytomia niestety
Stary 2013-07-01, 12:59   #1678
passion80
Zakorzenienie

Cytat:

nieźle zareklamowałaś swoje miasto

my pewnie będziemy szczepić zwykłymi, wolę coś sprawdzonego, zresztą, nei lubię nadmiaru lekarstw na grypę też by nie pomyślała się szczepić
Stary 2013-07-01, 13:06   #1679
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
A co do rynku to też bym dała medal temu kto zgodził się na budowę Agory na rynku... zasłaniając zabytkowe kamienice :/ Ci ludzie dosłownie patrzą z okien w okna Agory...
z tego co mi wiadomo to na rynku właśnie wczoraj byłam, jest on nadal DUŻY, ma kilka ogródków piwnych, wczoraj były koncerty, impreza a na ogół stoi tam fontanna itp
a Agora jest na Placu Kościuszki

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość

nieźle zareklamowałaś swoje miasto
oj tam od razu reklama - po prostu można znaleźć dobre rzeczy a nie tylko złe... nigdzie nie jest cudownie, wszędzie się żyje ciężko i NA KAŻDE MIEJSCE można narzekać i to dużo - tutaj brzydko, tu za dużo turystów, tu za drogo, tu niebezpiecznie, tu za małe miasteczko, tu bezrobocie, tu zadupie, tu drogie mieszkania... a najbardziej nie lubię jak ktoś mało wie i patrzy stereotypami... a gdyby komuś było naprawdę tak fatalnie to czemu się nie przeprowadzi?
czy naprawdę nie lepiej się słyszy pozytywy na temat swojego miejsca?
Stary 2013-07-01, 13:07   #1680
tassia
Zakorzenienie

Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

zamowilam wieprzowine po tajsku
bedzie mega ostro i trudno

maciek lubi na szczescie ostre
mam nadzieje ze nic mi po tym chinczyku nie bedzie bo roznie to ze mna jest

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości