|
|
#4861 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Słuchajcie co do biurka świetnym rozwiązaniem może być parawan. Moja ciocia takim zakrywa w salonie sprzęt do ćwiczeń. Jest śliczny taki ala japoński więc może pomyśleć o parawanie dopasowanym do wnętrza?
można czasem niedrogo kupić sam stelaż do tego materiał lub poszukać projektów diy (do it yourself) albo na etsy.com? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4862 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
The light niestety w mojej mikro sypialni parawan by się nie zmieścił
![]() haha moja mama dzwoniła z informacją, że kupiła tacie skarbonkę żeby zbierał na wózek Tato zarzeka się, że codziennie będzie wrzucał po 10 zł ![]() Jednocześnie dała mi do zrozumienia, że oni nie chcą żebyśmy z nimi mieszkali Kochani ci moi rodzice
|
|
#4863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No a dobry wozek to kupa kasy, skoro sami chca zaplacic, to nic tylko sie cieszyc. Zreszta slyszalam o takiej niby tradycji, ze dziadek powinien dla pierwszego wnuka wozek kupic.
|
|
#4864 | |
|
Zadomowienie
|
Muminek, nie ma (nie było już
się czego bać - rodzice zawsze czekają na wnuki a jak już i tak macie wszystko poukładane, to tym bardziejKefii - głowa do góry, dzieci się rodzą nawet na wojnie, a jak się zaraz uspokoi, to już w ogóle będzie dobrze gdyby miało być coś nie tak (tfu), to już byś pewno czuła, więc głowa do góry i czekać na "lepsze". szkoda tylko że nie masz więcej czasu na odpoczyneka mi się podobają takie cukiereczkowe pokoiki, choć pewnie nasz będzie raczej z takich zielonych (oboje z mężem uwielbiamy ten kolor) a pasuje dla obu płci, to można szykować wcześniej. no i uważam że nie należy przesadzać, ale jakąś odrębność płciową to warto już w dzieciństwie zaznaczać (ale oczywiście klocki dla dziewczynki jak najbardziej), żeby potem dzieciak nie miał problemów z samookreślaniem się. różu za dużo nie lubię, ale jak mały chłopak będzie chciał mieć wszędzie samochody i roboty, to czemu nie. co do jedzenia, to ja cały czas na drób jestem cięta (zjem, ale totalnie bez przyjemności), za to wieprzowinę to chyba w każdej postaci - szczególnie boczek wędzony we wszelkiej odsłonie (w jajecznicy, z grila, z kanapki) no i ten smalec - ale to ograniczam. no i wędlina mogłaby nie istnieć żadna, włącznie z ulubionymi kabanosami a jeszcze muszę Wam powiedzieć, że zrobiłam sobie spacer do biblioteki i kilku sklepów- jakiś koszmar- w biodrach dziwne uczucie, jakby tam się nic nie trzymało jak trzeba, brzuch boli, słabo mi ciągle i mdłości na ludzi - a samochód oddałam mężowi, bo rozkopali nam miasto, więc jeszcze autobus://////// ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
|
|
#4865 | ||
|
Gang Iren
|
Mi tez to zdecydowanie bardziej od typowo dziewczecych i typowo chlopiecych.
Cytat:
O to jest temat rzeka. Sama mam kilka znajomych,ktore nawet polrocznym maluszkom przebijaly. Wiki miala przebite majac 7 lat. Ja tez jakos w tym wieku. Cytat:
No i super
|
|
#4866 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() piersi mam takie jak miałam, takie małe C może są tylko lekko większe ale na tym koniec bardziej czasem bolą niż rosną
|
|
|
|
|
#4868 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sprawa wygląda tak, że ja mam mieszkanie we Wrocławiu ale oboje mamy wykształcenie geologiczne i dużo łatwiej będzie nam znaleźć pracę w okolicy moich rodziców Dlatego bali się, że może przyjdziemy do nich (mimo tego, że mają wieelki dom) Ale my zrobimy tak, że to moje mieszkanie wynajmiemy, a sami wynajmiemy sobie coś w okolicy moich rodziców ![]() Cytat:
![]() U mnie właśnie jest taka tradycja i dlatego mama kazała tacie zbierać na wózek
|
|
|
#4869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)W piątek do ginekologa, myślicie że będzie robić kolejne [3] usg? W ogóle można? czy jest jakiś limit?
|
|
#4870 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
JA tez nie moge patrzec na mieso jeszcze drób ale ile go mozna jesc Cytat:
Nasze dziecko bedzie z nami na poczatku w sypialni chyba ze uda nam sie w tym roku jeszzce zrobic dla niego pokoik a jak nie to bedzie z nami a dopiero w przyszłym roku bedziemy robic. Co do komody to ja raczej bede kupowac czy z pzrewijakiem nie wiem ale napewno bedzie komodla specjalnie dla dziecka która potem pzrejdzie do niego do pokoju. łóżeczko musze kupowac ale poszukam na allegro to napewno zjade cos w fajnej cenie. Co do pokreslania płci dziecka to napewno ale nie bede pzresadzac w zadna strone |
|||
|
|
|
#4871 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli póki co żadna nie ma nic pod ręką to dobra jest oliwa z oliwek do smarowania (o ile zapach nie będzie odrzucał). Ma bardzo dużo witaminy e, uelastycznia skórę, działa anty starzeniowo
![]() Osobiście używam oleju z orzechów laskowych z kwasem wieloczasteczkowym ze sklepu zrob sobie krem mam zgromadzone oleje z poprzednich zamówień, mają termin przydatności do połowy 2014 roku więc akurat wszystko zużyje ![]() Rada mojej mamy : ona smarowala brzuch, biust i całą pupę łącznie z biodrami bo tam też lubią robić się rozstępyWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4872 |
|
Wtajemniczenie
|
co do wagi to ja schudłam około 1 kg i nic nie przybrałam ani grama. Mam tydzien by choc troszke sie ruszyc do przodu
|
|
|
|
#4873 |
|
Gang Iren
|
Zrobiłam trzy sałatki i po kolei jem każdą z nich. Zaraz pęknę.
A synek razem ze mną konsumuje. On kocha jeść
|
#4874 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam na coś ochotę a nie wiem na co
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4875 |
|
Gang Iren
|
|
#4876 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wygląda na to, że jutro trzeba będzie ruszyć z nowym wątkiem. Macie jakieś propozycje, co dodatkowo umieścić na pierwszej stronie? Nie chcę bezczelnie kopiować z innych wątków, poza tym może nie wszystko byłoby potrzebne. Cytat:
mój mąż Edytowane przez Sheperdess Czas edycji: 2013-07-01 o 19:33 |
|||
|
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wróciłam z pracy...objadłam się i leże...dziś już brzuch az tak bardzo nie boli ale kośc ogonowa daje o sobie znać
![]() Naczytałam się jeszcze że takie pulsujące bóle w kręgosłupie mogą oznaczac obumarłą ciąże i teraz to dopiero myśle
|
#4878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystko zależy od rodzaju studiów - u mnie na przykład nie dało się bez biurka i deski kreślarskiej, bo dużo rysowałam i projektowałam na studiach. Do tego całe biurko zawalone kredkami, rapidografami i ekierkami ![]() Cytat:
Wreszcie zjadłam "normalny" mięsny obiad. Zrobiliśmy z małżem kurę z tzatzikami i ryżem. Oczywiście tylko dziubnęłam kilka kawałeczków mięsa ale zawsze to jakiś postęp
|
|
|
#4879 |
|
Zadomowienie
|
He he może powinnyśmy spisywać "złote myśli"naszych partnerów
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4880 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
podobnie jak się czuje ruchy dziecka bardzo wcześnie to niemal na pewno jest puls matki no I pamiętaj, że tam wszystko się rozciąga, I to się ciągle czujeA w którym miejscu kręgosłupa Cię boli?
|
|
#4881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
|
|
#4882 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
|
|
#4883 |
|
Zadomowienie
|
Cały dzień etapami nadrabiałam i nadrobiłam.
Weekend minął nam pod znakiem weselicha mojej przyjaciółki. Bardzo fajnie się bawiliśmy, a jakie jedzenie było i jak na życzenie nie miałam żadnych mdłości, także elegancko się nawtryniałam. Na przeciwko nas siedziała koleżanka, która jest w 5tym miesiącu z bliźniakami- podziwiałam ją bo jak rozmawiałyśmy o ciąży to wykazywała pełen spokój, aż podziałała na mnie kojąco. Jeśli chodzi o pokoik dziecka, to miejsce w mieszkaniu mamy, ale na początku maluch będzie z nami w sypialni. Nie myślę, więc w ogóle nad jego urządzaniem. Podobnie mam z ciuszkami, wózkami i innymi gadżetami. Wolę odłożyć wszystko na końcówkę ciąży. W razie czego moja mama zobowiązała się mi pomóc i pokupować parę rzeczy, gdyby się okazało, że ja będę pfu, pfu uziemiona. A pieniądze i tak odkładam i tak, bo wiem, że to wszystko kosztuje. Dziś powróciły mdłości, więc jestem na diecie arbuzowej, bo po tym mi najlepiej. |
|
|
|
#4884 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
![]() Co do zakupów to ja bym je wolała jednak sama zrobić. Planuję w październiku
|
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
Mmm Gosia zrobiłaś mi smaka na sałatkę z serem feta, pomidorem, przyprawami
Chyba sobie ukroję sera feta troszkę na smak
|
|
|
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
_Shiloh_: Ja tam kawałek szyneczki zjem czy też mięsa gotowanego,ale od smażonego mnie odrzuca. Także nie muszę póki co całkiem rezygnować tylko nieco inaczej przyrządzać
Mamy podobny gust co do pokoików Też takie typowo dziecięce mi się podobają Bo dziecko musi czuć,że jest dzieciątkiem a nie robić z niego księżniczkę czy rajdowca Mimo,że sama miałam różowy pokój jak byłam młodsza,to moje dziecko będzie miało żółty albo zielony tak neutralnie. Rozważałam jeszcze kremowy z jakimiś nalepami na ścianę ![]() Akkma: Ja mam nadzieję,że u nas w sypialni biurka nie będzie Jak dobrze pójdzie z nowym mieszkaniem 3 pokojowym to nawet jeden pokój mu oddam żeby tam kompa trzymał,bo mi do mojej przestrzeni i dla własnego szczęścia 2 pokoje wystarczą ale biurka w sypialni nie zniosę...Do tego nie zniosę grania całonocnego albo ogólnego siedzenia przed komputerem,gdy ja śpię.A ja chcę swoje dziecko mieć u siebie w sypialni przez jakiś czas I mogłabym jeden pokój wygospodarować,ale póki jest malutkie to wolę je mieć przy sobie niż biegać po mieszkaniu i nasłuchiwać przez sen czy nie płacze Do tego w oko coś mi wpadło,chyba jakiś kamyczek i całe oko czerwone Jak na złość jak mam iść do lekarza to zamiast na kwitnącą mamuśkę,będę wyglądała na zmęczoną i z zapuchniętym,czerwonym okiem. Już chcę mieć tą wizytę za sobą i napisać wszystkim,że ja i mój lokator mamy się dobrze. Jakieś dziwne stresy mam przez to Chyba to normalne.
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#4887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4888 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od jutra odpoczywam w domu l4 odbiore w czwartek może faktycznie za dużo pracuje i się przemęczam...hmm to zawsze 8h na nogach zobaczymy czy coś pomoże odpoczynek
|
|
#4890 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki idę jutro na prenatalne, nie wiecie czy muszę być na czczo ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.

Tato zarzeka się, że codziennie będzie wrzucał po 10 zł 
się czego bać - rodzice zawsze czekają na wnuki a jak już i tak macie wszystko poukładane, to tym bardziej
gdyby miało być coś nie tak (tfu), to już byś pewno czuła, więc głowa do góry i czekać na "lepsze". szkoda tylko że nie masz więcej czasu na odpoczynek

i jak na życzenie nie miałam żadnych mdłości, także elegancko się nawtryniałam. Na przeciwko nas siedziała koleżanka, która jest w 5tym miesiącu z bliźniakami- podziwiałam ją bo jak rozmawiałyśmy o ciąży to wykazywała pełen spokój, aż podziałała na mnie kojąco.