|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
![]() Lineczka To się pięknie obłowisz
|
|
|
|
|
#4832 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
![]() to się narobiłaś z tym praniem, szaleństwo
|
|
|
|
|
#4833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Więc sama widzisz że w razie czego masz pomoc tuż obok i spokojnie dasz sobie radę z maluszkiem
|
||
|
|
|
#4834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też się zastanawiam nad gimnastyką dla kobiet w ciąży |
|
|
|
|
#4835 |
|
Wtajemniczenie
|
olenka-niestety joga dopeiro od wrzesnia-chce chodzic, bo jest kontrola oddechu, a ja w czasie paniki i strachu latwo hiperwentyluje.
nemosek- mi chodzi o Rückbildungsgymnastik-po porodzie.Na miesnie brzucha i powrot do formy
|
|
|
|
#4836 |
|
Wtajemniczenie
|
Widziałam w ksiegarni Matras po 10 zł za sztukę.
|
#4837 |
|
Raczkowanie
|
Zapytam jeszcze raz, bo chyba umknęło.
Co myślicie o spaniu dzieci w łóżeczku w rożku? Znalazłam dwa ładne komplety i tak się zastanawiam czy brać do nich rożki, czy nie... ![]() http://miratek.pl/posciel-do-lozeczk...wy,id1367.html http://www.superdzidzius.pl/pl/p/Pos...rwona-419/4792
|
#4838 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
udanej wizyty i Gratulacje drugiego synka! a tak po cichutku żeby fifolek odpadł Cytat:
Cytat:
![]() co robisz z włoskami?? Cytat:
Cytat:
może macie jakieś fajne i sprawdzone dla ciężarówek??Domyślam się, że synuś nie daje Ci chwili na "pobycie w ciąży". A i tez wydaje mi sie, że pierwszą ciążę traktuje i obchodzi się inaczej niż kolejne...choć nie mam tu doświadczenia Bardzo aktywnie spędzasz czas, ale jak nie ma przeciwskazań to dobrze, przynajmniej jesteś i będziesz w dobrej formie ![]() Oja ile prania ale pewnie fajnie sobie przypomnieć w czym synuś chodził, powspominać i sie porozczulać Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-07-01 o 21:38 |
||||||
|
|
|
#4839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ta pościel z pszczółką śliczna Pasowała by dla mojej Mai ![]() Wogóle małż sobie wymyślił, że do tych literek dobierzemy sobie dekoraje właśnie pszczółki No bo Maja i pszczółki to tak będzie fajnie |
|
|
|
|
#4841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oja ile prania ale pewnie fajnie sobie przypomnieć w czym synuś chodził, powspominać i sie porozczulać Oj tak-az trudno uwierzyc, ze ten wielkolud o ogromnej stopie, kiedys w te mini ciuszki wchodzil Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-07-01 o 21:45 |
|
|
|
|
#4842 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do następnej wizyty moje dziecko jest bezpłciowe ![]() Cytat:
Cytat:
Tylko nogi mu wystawały, więc rożek robił bardziej za otulaczek, a na to nakładaliśmy kocyk. Pościel założyłam dopiero na zimę to na pewno musiał mieć więcej niż pół roku. Moim zdaniem na początek to tylko rożki/otulaczki. Dzieci nieświadomie wierzgają rękami, nie mają nad nimi kontroli, wytrącają sobie smoczek z buzi albo uderzają po twarzy, albo po prostu mogą się przestraszyć tego czegoś co im lata przed oczami, dlatego warto je troszkę skrępować i wtedy śpią spokojnie |
|||
|
|
|
#4843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Kathrin a ja jestem przeciwniczką rożków. Zdecydowanie bardziej polecam śpiworki.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4845 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jezuniuuu, coś mnie kłuje w prawym boku brzucha, normalnie aż nie mam mocy się ruszyć. Tak jak maomam A wgl to wrzucę Wam fotosy mojego psa Na pierwszym Etna obwieszcza spojrzeniem co myśli na temat pana, który chce ją zwalić ze swojej połowy łóżka, a drugie to zapowiedź ataku szaleństwa
|
||||
|
|
|
#4846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
Ja mam wrazenie,ze te nie krepowane, szybciej sie przewracaja, szybciej razckuja i chodza. Moj mial spiworek i tez spal spokojnie
|
|
|
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
Mya a jak psinka ma na imię?
|
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-X
De
Ja w ogóle uważam, że im szybciej dziecku pozwoli się na świadomość własnego ciała tym lepiej dla niego na przyszłość. Tak na prawdę wiele wyprawkowych rzeczy to tylko gadżety dla rodziców, które dzieciom są nijak potrzebne. Jasne, niektóre są przecudne, przesłodkie... ale właśnie o to chodzi-żeby takimi emocjami rodzica zachęcić do zakupu. Wolę niezbędny minimalizm. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4849 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4851 |
|
Zakorzenienie
|
To muszę iść oblukać
---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- A widziałyście jeden z tytułów się wybił 1 punktem ![]() Ale to emocjonujące ![]()
|
|
|
|
#4852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja tez. I moze dlatego kazdy sie dziwi, ze moj syn jest bardzo samodzielny Dzis polozna o malo z krzesla nie spadla, jak moj syn oznajmil,ze musi isc do toalety i ja nie poszlam za nim Zapytala:nie idzie pani??????On juz komunikuje,ze chce siusiu?Jak jej powiedzialam, ze maly od drugich urodzin na kibelek chodzi sam, to myslalam, ze jej oczy wyjda z orbit Nie chcialam tez krepowac malego jakimis rozkami.Jedynie pierwsze dwa tygodnie mial otulaczek, ale tylko dlatego ze mialam wtedy zimne i wilgotne mieszkanie.Sliczna goldenka!Uwielbiam te ich madre oczy. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-07-01 o 22:33 |
|
|
|
|
#4853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
Śpiworka nie mamy do tej pory, wystarczy kocyk czy kołderka.A z tym chodzeniem to nie rozumiem tego nacisku, żeby dziecko szybko raczkowało czy chodziło. Przyjdzie jego czas to się nauczy i tyle. Mój dopiero teraz zaczyna chodzić za rączki, a ma już skończone 13 miesięcy i nie mamy z tego powodu kompleksów. Jeszcze się nachodzi, nabiega
|
|
|
|
|
#4854 |
|
Zakorzenienie
|
No Etna
A jest taaaka kochamna Dziewczyny, obwieszczam wszem i wobec, że mam takie bóle w boku brzucha, chyba Dzieć mi na coś uciska, że nie mogę się ruszyć. Tż wraca z pracy po 23, a ja na kanapie leżę jak lew salonowy... Nie mogę nachylona być bo jeszcze gorzej jak na brzuch uciskam. Zaraz się posikam ogólnie... |
|
|
|
#4855 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Rinco ale czemu nacisku? De miała na myśli, co zresztą popieram, że swoboda daje efekty w postaci szybszej gotowości. Ja córki nie smuszałam, to ona nas zmuszała do pionizacji mając 4 i pół miesiąca. Nawet to konsultowałam z ortopedą i powiedział wprost-jeśli dziecko jest na to gotowe to należy mu pozwolić.
Chyba wolę wstawać do malucha co 5 minut, niż otulać, ograniczać. Mya proszę wziąć nospę! Ale już! De moja mloda w weekend była na festynie rodzinnym. Był bardzo stromy dmuchany zamek a ona kocha adrenaline. Kilkoro rodziców to niemal chciało za nia skakać jak zjechała brzuchem po 3 szczeblach podczas wspinaczki na szczyt :P. No jak mam jej zabronić, skoro to lubi. A jak sobie trochę kolano zedrze to przecież dramatu nie będzie. Na tym polega dzieciństwo. Co innego te 6-7 latki ktore się przepychaly i deptaly maluchom po raczkach :/.te to bym ubila, razem z rodzicami. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro już chyba sie wyjasni i będzie nowy wąteczek Cytat:
Mnie dziś chwilkę coś kłuło w pipce
|
||
|
|
|
#4859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo co to za przyjemnosc biegac za takim szkrabem. Wszystko ma swoje plusy i minusy.
|
|
|
|
|
#4860 |
|
Zakorzenienie
|
Kyte rożek ogranicza dziecku ruchy. Jest od tego, żeby je dobrze okryć ale też stworzyć pozory "brzucha" czyli ciasno, ciepło i bez odkrywania.
Natomiast w spiworku raczki ma wolne, nóżkami może wierzgać i poznawać swoje ciało. Na początku np. naturalny jest odruch moro i przejście przez ten etap daje dziecku świadomość, że ciało się rusza i dystans do własnej ruchomości. Nie odkrywa się; ale ma swobodę. Czasem ruch jest wręcz wskazany. Kiedy dziecko ma wzdecia, to jego wiercenie się i rzucanie nóżkami ułatwia wydostawanie się gazów. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

Za duzo na glowie ostatnio.
Mieszkamy tu dopiero 2 lata, a wczesniej w wilgotnej kamienicy i te kartony staly tam w piwnicy.I wiekszosc rzeczy miala zolte plamy od wilgoci. Na szczescie poschodzilo a reszta wybielila sie na sloncu. Ale jak to zobaczylam,to popralam wszystko, wlacznie z kocykami,przescieradlami, pieluchami tetrowymi. Do tego popralam nasze koldry,poduszki (z pierza...) poduszki i koldre syna i wymienilam na letnie. Bo zima spimy pod 240x220. Dobrze,ze mam duza pralke i sie zmiescila do niej. Wiec caly dzien mialam pranie,suszenie i skladanie. Jednym okiem obserwujac mojego dwulatka. 

udanej wizyty i Gratulacje drugiego synka! a tak po cichutku
żeby fifolek odpadł
Bardzo aktywnie spędzasz czas, ale jak nie ma przeciwskazań to dobrze, przynajmniej jesteś i będziesz w dobrej formie