|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
Ale Cię wymęcząBoska minka na drugim zdjęciu Na mojego Kubusia też czeka ta zawieszka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
a tekst teściowej super o to Bartek też spojrzy jak włączę takiego misia z pozytywką i trochę popatrzy na karuzelę ale np. zabawki na pałąku w bujaczku go nie interesują |
|
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
No niby obok ale w nogach bo z boku sie nie miescilo.
Moze jak bedzie mial miesiac to zaczne go odkladac. Tylko nie wiem czy w nocy bede konsekwentna. Odnosnie ludzi to kazdy sie lubi wtracac. My dzis na spacerze, mega cieplo, gondola wysoka do tego daszek podniesiony i i tak sie znalazla jakas kobita co nam czapke zasugerowala. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#574 |
|
Rozeznanie
|
mam ten sam problem z teściową,nie rozumie tego,że Hanka nie chce ssać smoczka i jej go nie dajemy,a ona wpycha jej na siłę i nakręca,że gdybym jej dawała smoka to miałabym spokój
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() slow kilka o przewijakach ![]() http://wyborcza.pl/1,87648,14168926,...azeta_Wyborcza |
|
|
|
|
#576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- a kupilam z AA na ciemieniuche i bardzo ladnie po tym kremie schodzi z brwi przetarlam pielucha i nie ma sladu . mlody mial histerie godzine temu ale zrobil.ja tatusiowi hiii ja zalapalam sie na koniec znaczy wzielam go smoj w buzie pieluszka i na lezaczek i synka nie bylo , ale dawno sie tak nie darl ![]() Elusiek jak tam u Was??
|
|
#577 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
moglabym jesc same szpitalne zupy, a lezałam w sumie przez ciaze miesiac wiec sie napróbowałam, szpinakowa : love: tylko barszcz był dziwny, a po cesarce wygładzili mnie 2 dni to nawet mleczna z platkami owsianymi mi smakowała, a jadłam pierwszy raz od przedszkola Cytat:
![]() Cytat:
, moja sierotka jeszcze nie ogarnia do czego służą łapki, chociaż ostatnio mu wcisnęłam obala w rączkę to przypadkiem trafil do buzi ![]() Cytat:
juz 4 próbowałam, z nuka podpasywał, ale pies go zeżarł, maz kupił nastepny z nuka i juz jest zły, ssie i jakos tak jezyka zawija ze mu wypada i jak go usypiam i chce ssac to musze smoka trzymac Cytat:
Za to pediatra jak do niej przychodzę to jest zachwycona tym noszeniem, dzisiaj byłam z fotelikiem i pytała, czemu nie mam chusty i czy Kubuś sie juz nie mieści Z zabawkami to już od jakiegos miesiaca jak cos zainteresuje to sie patrzy Polecam bardzo ta książeczkę http://www.ceneo.pl/592735 ja kupiłam na all uzywana i na brzuszku zaczał podnosic główke zeby te czarno białe obrazki ogladac, a jak lezy na plecach to kłade ja na pałaki z maty i tez oglada dosc długo, zdjecie jakies 2-3 tygodnie temuEh wymyslilam. ze podczas karmienia zakrople uszy małemu i tak zaczał sie drzec, ze ani uszy nie zakroplone, ani nie nakarmiony
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-07-01 o 21:39 |
||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuch
Cytat:
rewelka! Cytat:
jeżdżę tam specjalnie ponad godIne busami w 1atrone ale wrto![]() Dobra-moje wrazenia z chusty. Wiazanoe to ktore wyprobowalam pierwsze bedzie pierwszym i ostatnim. Banalne. Tak jakby pas z tylu z przodu X, na ramiona, z tylu X i wiazanie przod. Mloda zadowolona na maxa.. Najpierw ogladala swiat potem spala(nawet dalo rade ja prykryc tym) a dla rak i kregoalupa totalna ulga i wolne rece! Jak sie uda to widzicie foto, potem te konce chowam pod spod. Jedyny minus-mloda jak ja wujme chce z powrotem :p Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
||
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...58530924_n.png hehe
Jooasia - zobaczysz, ze dzidziuś nie będzie klockiem sama się o tym przekonałam jeszcze trochę! wiemy tu wszystkie, ze czekanie jest straszne, ale zobaczysz ze warto Sto lat Ash! ![]() ni ech Ci się wszystko poukłada tak jak zaplanowaliście. Niech kazde marzenie stanie się realne do spełnienia. A Sofcia niech będzie najszczesliwsza obywatelka swiata! buziaki mamusko co za dzień! nogi mi wchodzą wiecie gdzie o 9 pojechałam ze znajoma do hurtowni rp77 na mini zakupy. później spacer i plotki do 11. wrocilysmy tylko na moment do domu na cyca i zmiane pieluszki, bo 11 wpadli znajomi, którzy wakacjuja się w Polsce, wiec do 14 jeszcze większe ploty, a ze maja rocznego synka (23 maja 2012 ) to glownym celem był plac zabaw. o tak czas minal do 14. później szybki obiad i ogarniecie domu, a o 16 znow znajoma dzwonila, ze czas na spacer...do domu weszłam o 18 kapiel i mloda padla - a mamuska ma wolny wieczor. cos mi się jednak wydaje, ze zaraz tez padne stopy marza o masazu.
|
|
|
|
#580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#581 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet nie zwróciłam uwagi kupując że to nie oryginał fp, wygląda identycznie ![]() no i fajna jest ![]() Cytat:
kładź 5 razy po 3 min a co do wolnego czasu to ja to samo - P. padł, to ja zamiast siąść na dupie to zabrałam się za sprzątanie szafek w kuchni i garderoby Cytat:
przykład z dziś: przed kąpielą chciałam delikatnie wybudzić Przemcia bo mi zasnął na rękach. położyłam na brzuszek, bo zawsze marudzi w tej pozycji, ale tak się jakoś ułożył że brodę oparł na złożonych łapkach - ciamkał sobie łapkę i spał dalej ![]() na zabawki za wcześnie jeszcze u nas dopiero od niedawna zwraca uwagę.Cytat:
ja właśnie nie wiem czy Przemek odkrył te łapki .... niby pakuje całe piąstki do buzi, no i mąż też zauważył że jak siedział z nim rano i powiesił mu zabawkę na pałąku od fotelika to próbował go złapać więc chyba coś w tym jest ![]() ale na książeczki nie reaguje ... mamy w łóżeczku taką właśnie jak Wasza i nie reaguje, a o podniesieniu główki na brzuszku to już w ogóle nie ma mowy podniesie na sekundę i się męczy, no ale jak pisałam to chyba z winy słabszej jednej łapki.
|
||||
|
|
|
#582 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla dużego Wiktorka! ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
pomysl, ze opowiadasz nam na forum cos o młodym od razu będzie lzej ![]() GDYBY KTORAS CHCIALA TO MAM SAB SIMPLEX DO ODSPRZEDANIA. znajoma sprowadzila mi z Czech dwie butelki, ale u nas kolek na razie brak, wiec jedna sobie profilaktycznie zostawimy, a druga możemy się podzielić. ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
ps. chyba najgorzej rozstanie lozkowe zniosl tata. kombinowal jak mogl żeby mala u nas zatrzymać w końcu stwierdził, ze powie kiedyś Neli jaka to matka była okropna i kazala jej się wyprowadzić z lozka rodzicow :P Neluś udowodnila, ze ma w nosie gdzie spi, wiec dzisiaj znow zaproponuje jej przytulasy nie mogę się od niej odkleić jak jest taka cieplutka i pachnaca tymi dziecięcymi kremikami
|
||||
|
|
|
#583 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
noo i ustępują mi miejsca jak mam młodego w chuście wzięłabym go tak na szczepienie w środę ale boję się, że będzie bardzo płakał i nie da się zamotać później :/Jakie Wy macie nosidło?? Twój synuś jest cudny! Trochę chyba rudawy? ciekawa jestem jaki będzie nasz bo teraz ciężko stwierdzić
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-07-01 o 22:08 |
|||
|
|
|
#584 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
a doktor smrodek...coz po 8 godz pracy lekarz chyba trochę się spocil, a mój pedantyczny chlop nie mogl sobie darować zlosliwosci. szuka innego pediatry ![]() ![]() a Matyldeusz brzmi naprawdę ladnie ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
to jest mama swinka chrrrrum, tata swinka chrrr heheh. podczas kursu wloskiego babeczka kazala nam ogladac wloska peppe fajne, bo proste zdania, podstawowe czasy...polecam
|
||||
|
|
|
#585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zapamiętam adres ( widzę, że koło Malty) i jak Młody nieco podrośnie to też się tam przejadę ![]() Cytat:
![]()
|
|
#586 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my też borykamy się z potówkami na twarzy.. muszę wypróbować tę mąkę ![]() Cytat:
![]() ja też poluję na chustę ale martwię się o kręgosłup.. z drugiej strony, chyba gorzej już boleć nie może więc nie powinno być tak źle ![]() Cytat:
![]() za odbijanie i chustę ![]() Cytat:
Fajnie, że tak ładnie Wam poszło pierwsze motanie i że obie jesteście zadowolone ![]() no właśnie.. niedawno rodziłam-nawet nie wiem kiedy to zleciało ![]() Mnie też.. masakra już się nasłuchałam o tej czapce tyle że... ![]() a my prawie wcale nie zakładamy czapki ![]() Banka słodziak z tego Twojego Michasia
|
||||
|
|
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
laska doatanie turbo pozytywa, chyna wierszem i z ucalowaniem reki:pNaprawę nie mogę przeżyć jakie to fajne a raczej aceptycznie do tego podcjodzilam. Moj M te mega happy i nadziwic sie nie moze ze takie gajne, jeden spaver ja, drugi on. A ludzie sie gapia jakbym ufo byla;p Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#588 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
Nela w temacie smoczka jest bardzo elastyczna - cyc, cyc z nakladka, smoczek kazda opcja jej odpowiada. wole dac smoczek niż żeby miała ssac piastke albo kciuk.
|
|||
|
|
|
#589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ostatnio szłam z mamą, weszłam do sklepu, wychodzę i co? Bartek już ma czapkę na głowie Cytat:
nam też mają wypłacić w lipcu, będzie na chrzciny spadam pod prysznic i spać |
||
|
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć zwolenniczka/przeciwniczka smoczkow nie jestem (sama Neli smoczek daje :P) to nie podoba mi się takie podejście babc.
|
|
|
|
|
#591 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Jutro spróbuję jeszcze raz Cytat:
Tak własnie mi sie wydawalo, ze widzialam na stronie Hippa herbatke bez cukru... niesetety mąz byl sam na zakupach, a ja nie zdazylam mu wytlumaczyc Dokładnie ![]() Nie chce zapeszyć, ale dzisiaj moje dziecię ładnie jadło praktycznie co 3h i ładnie spało
|
|
#592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
ja mam biala z takimi bordowo- czerwonymi kwiatuszkami z tym ze musze sprawdzic czy w nia wejdziemy, a co do Twojej stylizacji to czekam w wolnej chwili na foto
|
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupila tube za 15zl, chciała wymienić, bo tz dzwonil i dodał, ze ma być w saszetkach ale w aptece już nie przyjęli...oj ale się przede mna tlumaczyla, az mi głupio było
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#594 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Moje dziecko nakarmione, polozone z powrotem nadaje jak radio maryja... az nie klade sie sama bo tak gada i sie cieszy ze siedze i sie gapie
chyba mu sie pory dnia poprzestawialy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
A Moj sie obudził na karmienie, po 6 godz
![]() Szok ![]() Kochany synus dał pospac mamusi
|
|
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
O 21piszla spac. JADLA O 3 i teraz. Wow
oby spala do 9/10:pWysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() W. obudził się po 3h na jedzenie, a teraz znowu ładnie zasnął Może coś nadrobię dopóki mi się oko nie zamknie
|
|
|
|
#599 | |
|
Zadomowienie
|
Maly spal od 22 do 5 teraz nakarmiony spi dalej na brzuchu
Cytat:
![]() No nas tez przepuszczaja w sklepie Mamy caboo dx, ono jest jak chusta zwiazana 2x, a pozniej sie taka oslone zaklada, w domu chodze bez. Chusty podobaja mi sie bardziej, ale ja wszedzie dojezdzam autem i nie chcialabym wiazac na parkingu Kuba bedzie zadowolonyWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-07-02 o 06:16 |
|
|
|
|
#600 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Śliczny Wojtuś
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam oby i u Was wszystko było ok.Cytat:
i obyście nigdy nie musieli korzystać z tej krwi ![]() ![]() Dzięki za info ![]() Mam nadzieję ![]() ---------- Dopisano o 06:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ---------- Mój W. jeszcze tak ładnie nocek nie przesypia; ale ostatnio śpi po 2.5-3.5h
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:34.

Ale Cię wymęczą

07.07.2012 

ni ech Ci się wszystko poukłada tak jak zaplanowaliście. Niech kazde marzenie stanie się realne do spełnienia. A Sofcia niech będzie najszczesliwsza obywatelka swiata! buziaki mamusko

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ale buźkę ma ładną