Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-01, 21:05   #571
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość

My dalej w dwupaku... Po dzisiejszym badaniu po raz kolejny usłyszałam od lekarzy "jutro"... Już nie mam siły...
Ale Cię wymęczą
Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
I zdjęcia z starcia tytanów
Boska minka na drugim zdjęciu
Na mojego Kubusia też czeka ta zawieszka
Cytat:
Aaa jeszcze się pochwale ważę mniej niż przed ciążą jeszcze 2 kg i będę miała moją najlepszą wagę, tyle, że brzuch mam dalej większy, a schodzi głównie z tyłka, ale tak bardzo mi się nie chce ćwiczyć :/
Gratuluję wagi
Cytat:
Wiem...

Myślałam o tym, tylko, że tu mam swojego lekarza. Będzie dopiero jutro, więc jutro się dowiem co dalej.

Myślałam też o tym, tylko już za bardzo się boję o Młodego... Tutaj bynajmniej co chwilę mnie badają i podpinają pod ktg.

Mi już przeszedł okres wku.wienia, teraz to już mi tylko łzy ciurkiem lecą...

Najgorsze jest to, że Młody wg ostatniego usg waży 4 kg +/- 600 g, a oni znowu mi chcą jutro oxy dawać. Niby jak ja mam urodzić naturalnie takiego klocka???
Może Twój lekarz coś zadziała?
Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
jutro obrona... trochę mam stracha, bo nie lubię odpowiadać pod presją
Dasz radę!
Cytat:
Byłam na USG... Jutro rodzę! Nieważne jak, ale rodzę. Mają mi podać kroplówkę, a jak nie pójdzie to cc. Młody waży 4244 g +/- 600 g
W końcu
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 21:06   #572
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Mi się chciało płakać jak dotarło do mnie że przez tego smoka nie chce jeść. Bałam się że już nie zacznie znów. A babcie tylko mała zapłakała to od razu jej pchały smoka.
Ostatnio byliśmy i teściowej i mała jęczała więc ta od razu że smoczek. Ja mówię, że nie dajemy jej na razie, a ona mówi do małej "Malutka pójdziemy sobie do Olusia (dziecko sąsiada ) on ma dwa smoki to nam na pewno jeden da". Wiem ze to był żart ale mogłaby uszanować to co do niej mówię.

Moja ma taką lale z pozytywką która siedzi w rogu łóżeczka i jak jej włączę tą pozytywkę to leży i patrzy na tą lalkę.
a to u nas problemu nie było z jedzeniem no i ja też na początku nie pozwalałam podać smoka bo właśnie się obawiałam, że to może wpłynąć na ssanie piersi...

a tekst teściowej super

o to Bartek też spojrzy jak włączę takiego misia z pozytywką i trochę popatrzy na karuzelę ale np. zabawki na pałąku w bujaczku go nie interesują

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 21:12   #573
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość

a gdzie stoi łóżeczko? bo mój tylko śpi w łóżeczku, obok naszego
No niby obok ale w nogach bo z boku sie nie miescilo.
Moze jak bedzie mial miesiac to zaczne go odkladac. Tylko nie wiem czy w nocy bede konsekwentna.

Odnosnie ludzi to kazdy sie lubi wtracac. My dzis na spacerze, mega cieplo, gondola wysoka do tego daszek podniesiony i i tak sie znalazla jakas kobita co nam czapke zasugerowala.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 21:14   #574
paulinka_22
Rozeznanie

GG do paulinka_22

mam ten sam problem z teściową,nie rozumie tego,że Hanka nie chce ssać smoczka i jej go nie dajemy,a ona wpycha jej na siłę i nakręca,że gdybym jej dawała smoka to miałabym spokój mamy jej jutro podrzucić Hanię na chwilę,to od razu zaznaczyła,że mamy KONIECZNIE przynieść smoczek bo ona jej nie będzie uspakajać jak będzie płakać,dziecko ma ssać smoczek i już!

paulinka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 21:24   #575
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
a jeszcze raz usłyszałam, że jest syf i siedze cały dzień w domu i nic nie robie
jakby to powiedział mój brat "urwałabym leb i nasrala do szyi"

Cytat:
I zdjęcia z starcia tytanów
jaka mina! Twój syn zabija wzrokiem

slow kilka o przewijakach
http://wyborcza.pl/1,87648,14168926,...azeta_Wyborcza
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 21:32   #576
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

heee dobre tez tak bym zrobila

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinka_22 Pokaż wiadomość
mam ten sam problem z teściową,nie rozumie tego,że Hanka nie chce ssać smoczka i jej go nie dajemy,a ona wpycha jej na siłę i nakręca,że gdybym jej dawała smoka to miałabym spokój mamy jej jutro podrzucić Hanię na chwilę,to od razu zaznaczyła,że mamy KONIECZNIE przynieść smoczek bo ona jej nie będzie uspakajać jak będzie płakać,dziecko ma ssać smoczek i już!
moj tez wypluwa ale widac ze jest nieszczesliwy z tego powodu wiec mu wsadzam na chama on wciekly po 10 sek dopiero go zasysa i jest szczesliwy i wiem ze tego potrzebowal

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

a kupilam z AA na ciemieniuche i bardzo ladnie po tym kremie schodzi z brwi przetarlam pielucha i nie ma sladu . mlody mial histerie godzine temu ale zrobil.ja tatusiowi hiii ja zalapalam sie na koniec znaczy wzielam go smoj w buzie pieluszka i na lezaczek i synka nie
bylo , ale dawno sie tak nie darl
Elusiek jak tam u Was??
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 21:36   #577
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

co do przetrzymywanie to u mnie się nie sprawdza.. ma dzien ze spi praktycznie non stop z przerwami na jedzenie, potem kąpiel i prawie całą noc prześpi.. a ma dzien ze w ogóle nie spi i w nocy też się często budzi.. ale akurat mój zawsze w nocy raczej śpi.. albo budzi się tylko na karmienie zmiana pieluchy i w kimę...
u nas tez sie nie sprawdza, jak mały jest zmeczony to nie dosc ze nie moze zasnac to jeszcze szybko i czesto sie wybudza, coraz lepiej mi idzie wylapywanie momentu na drzemke w dzien, kiedy mały ładnie zasypia
Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Takich zup jak w szpitalu to w życiu nie jadłam i nie wpadłabym na pomysł żeby takie coś ugotować. Ale po cesarce smakowały nieziemsko
a mi zupy w szpitalu smakowały moglabym jesc same szpitalne zupy, a lezałam w sumie przez ciaze miesiac wiec sie napróbowałam, szpinakowa : love: tylko barszcz był dziwny, a po cesarce wygładzili mnie 2 dni to nawet mleczna z platkami owsianymi mi smakowała, a jadłam pierwszy raz od przedszkola
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Laski!!
CHUSTA TO ZBAWIENIE! REWELACJA!

Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2
szybko ie uwinelas z nauka wiazania

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
fajnego mam syna mąż sobie gdzieś pojechał, ja dałam Młodego na matę z myślą że po 10 maks 15 min zacznie się drzeć no ale coś zrobię w domu, ten dopiero teraz po godzinie się zaczyna dopominać uwagi

iiii chyba zaczyna świadomie uderzać łapką zabawki. dziś trzy razy pół-leżał mi na kolanach a ja mu pokazywałam zabawki, robił im pac łapką uderzał w oballa i miałam wrażenie że się wścieka bo chce go dać do buzi bo ostatnio wszystko i wszystkich ciamka no ale tego jeszcze łapką sobie nie zrobi i ryk
super, brawo dla Przemcia , moja sierotka jeszcze nie ogarnia do czego służą łapki, chociaż ostatnio mu wcisnęłam obala w rączkę to przypadkiem trafil do buzi
Cytat:
czy Wasze dzieci jak dostają smoczek to się wyłączają? dla P. jak tylko go dostaje do dzioba to świat przestaje istnieć, jest tylko on, smok i błogi spokój i szczęście qrde moje dziecko jest chyba czasem proste w obsłudze. płacze, więc mu niewygodnie, głodny lub chce spać i trzeba w dzień mu dać smoka na chwilę. niespokojny = będzie kupa. wyspany, najedzony = zabawa. i tak ciągle
Kuba nie umie ssac smoka juz 4 próbowałam, z nuka podpasywał, ale pies go zeżarł, maz kupił nastepny z nuka i juz jest zły, ssie i jakos tak jezyka zawija ze mu wypada i jak go usypiam i chce ssac to musze smoka trzymac
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Rozkręcam, no Choć dziś mnie babsko wkurzyło, szła za mną i wołała, że mam go tak nie nosić bo mu krzywdę zrobię
póki co 2 dłuższe wypady i Młody spał jak zabity ale dziś wróciłam mokra :mdleje

Jaki słodki Twój synuś i jaki silny! Od kiedy interesuje się bardziej zabawkami?

wygodnie Ci w domu z chustą coś robić? bo ja powiem szczerze, że mi średnio ale dziś odkurzałam i ogarniałam bo Młody był marudny a czekałam na gości i musiałam sprzątnąć, zamotałam go i w 5 minut zasnął

===

Prawie załatwiłam becikowe, dowiozę jeden papier i czekamy na przelew, załapiemy się
Mnie tez zaczepiają, często pozytywnie, a najczęstsze pytanie - nie udusi się tam ? Za to pediatra jak do niej przychodzę to jest zachwycona tym noszeniem, dzisiaj byłam z fotelikiem i pytała, czemu nie mam chusty i czy Kubuś sie juz nie mieści
Z zabawkami to już od jakiegos miesiaca jak cos zainteresuje to sie patrzy Polecam bardzo ta książeczkę http://www.ceneo.pl/592735 ja kupiłam na all uzywana i na brzuszku zaczał podnosic główke zeby te czarno białe obrazki ogladac, a jak lezy na plecach to kłade ja na pałaki z maty i tez oglada dosc długo, zdjecie jakies 2-3 tygodnie temu

Eh wymyslilam. ze podczas karmienia zakrople uszy małemu i tak zaczał sie drzec, ze ani uszy nie zakroplone, ani nie nakarmiony teraz spi mi na piersi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 16.jpg (30,4 KB, 55 załadowań)
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-07-01 o 21:39
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 21:41   #578
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuch

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
kupiłaś nową czy używkę ?
za bioderka

Biedny Kubuś.. ale dobrze, że tak szybko działacie

Super jaką ?

To już za chwilkę

a jaką kupiłaś ? nową czy używkę ? jak Ci poszło z wiązaniem, szybko załapałaś ?
Nowa. Stanelo na azimi. Mega duzy wybor plus poradnik w pdf-nie ukrywam ze naaaardzo dobrze zrobiony i za pierwszym razem zamotalam jak trEba rewelka!

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja w sumie mam ledwo 2kg na plusie ale brzuch mi sie nie wciagnal jeszcze. Biodra tez sie chyba poszerzyly choc nie widze tego ale cos mi niektore jeansy nie chca przez nie przejsc

przypomnialas mi ze mam super lumpka w okolicy ale wybiore sie do niego gdy mlody zacznje nosic 68( na razie ma 56) bo do 68 mam full ubran i dopiero wtedy zaczne kupowac kolejny rozmiar.

U mnie tez cos sie dzieje bo Mlody 3ci dzien na cycku wisi non stop. Raz sie dzis zlamalam i dokarmilam mm. Wypil 20ml i spal ponad 2h, ale ja w tym czasie laktatorek i 7-5-3. Dzis 2x ta metode zasrosowqlam i za kazdym razem tylko 20ml poplynelo wiec si nieco martwie, ale postanowilqm walczyc. Dostawialam mlodego non stop do cycka. Raz udalo mi sie go oszukac i pospal 2h na spacerze. A ja zamierzam wypijac dziennie jednqk 2herbatki laktqcyjne (ja pije bocianka) i zakupilam karmi, ktore sie obecnie odgazowuje.

Wydaje. Wiesz co no wydalam np 6 par jeansow bo w biodraxh nie wchodzd i sporo sukienek bo ja mam chyba z 40 sukiejek i w szafie sie nie mieszcza a ciagle kupuje nowe, wiec po prostu wydalam te ktorych dawno nie uzywalam i juz mi sie mniej podobaja. Tak samo z t-shirtami po co to trzymac

LennyLamb z allegro, tak jak polecalas. Mam nadzieje ze dam rade z wiazaniwm.

Wiecie co ja bylam swego czasu fanka mang (jap.komiksy) i teraz w ramach zwiekszenia miejsca postanowilam czesc sprzedac na allegro. Ku mojemu zaskoczeniu jak wczoraj wywtawilam sporo serii to to dzis juz wykupionych 6. Niezle i kaski przybedzie.

A my sie pochwalimy ze zaczelismy powoli odbijac po jedzeniu. Super sie ciesze.

Znasz lumpa na dziadoszanakiej? Id tam koniecznie! za każdym razem wychodze z pelnymi siatami, a dla dzieci to w ogole bajka. A lymp jak dwie biwdronki wielkosciowo jeżdżę tam specjalnie ponad godIne busami w 1atrone ale wrto

Dobra-moje wrazenia z chusty.
Wiazanoe to ktore wyprobowalam pierwsze bedzie pierwszym i ostatnim. Banalne. Tak jakby pas z tylu z przodu X, na ramiona, z tylu X i wiazanie przod. Mloda zadowolona na maxa.. Najpierw ogladala swiat potem spala(nawet dalo rade ja prykryc tym) a dla rak i kregoalupa totalna ulga i wolne rece!
Jak sie uda to widzicie foto, potem te konce chowam pod spod.

Jedyny minus-mloda jak ja wujme chce z powrotem :p

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 21:43   #579
diabli
Zakorzenienie

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...58530924_n.png hehe

Jooasia - zobaczysz, ze dzidziuś nie będzie klockiem sama się o tym przekonałam jeszcze trochę! wiemy tu wszystkie, ze czekanie jest straszne, ale zobaczysz ze warto zaufaj lekarzom.

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
To kto wpada na karton party? Serwuję ryż z jabłkami i meliskę!
Sto lat Ash! ni ech Ci się wszystko poukłada tak jak zaplanowaliście. Niech kazde marzenie stanie się realne do spełnienia. A Sofcia niech będzie najszczesliwsza obywatelka swiata! buziaki mamusko

co za dzień! nogi mi wchodzą wiecie gdzie o 9 pojechałam ze znajoma do hurtowni rp77 na mini zakupy. później spacer i plotki do 11.
wrocilysmy tylko na moment do domu na cyca i zmiane pieluszki, bo 11 wpadli znajomi, którzy wakacjuja się w Polsce, wiec do 14 jeszcze większe ploty, a ze maja rocznego synka (23 maja 2012 ) to glownym celem był plac zabaw. o tak czas minal do 14. później szybki obiad i ogarniecie domu, a o 16 znow znajoma dzwonila, ze czas na spacer...do domu weszłam o 18 kapiel i mloda padla - a mamuska ma wolny wieczor. cos mi się jednak wydaje, ze zaraz tez padne stopy marza o masazu.
Stary 2013-07-01, 21:44   #580
salviae
Zadomowienie

Cytat:

mogłam, ale jedyna kara było wstawanie do małego przez dwie noce, a budzony był kopem w dupe bo płacz syna to za mało zeby wstac
Kubuś
Stary 2013-07-01, 21:55   #581
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
a jaką masz matę? ja chce zamówić w tym tyg. szwagierka mi zaproponowała jakąś swoją ale nie wiem jaką i jeszcze czekam co z jej propozycję dla Przemusia!

http://allegro.pl/mata-edukacyjna-la...334899925.html
nawet nie zwróciłam uwagi kupując że to nie oryginał fp, wygląda identycznie
no i fajna jest

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Synek w końcu zasnął... mąż na zakupach a ja mam czas dla siebie i pytanie mi się nasuwa :czy nawet w wolnym czasie musze wchodzić na wątek dot. dzieci...

mój nigdy jeszcze nie zasnął na brzuchu. Powinnam go codziennie kłaść na min. 15 min na brzuszek żeby ćwiczył główkę i bioderka ale musze to robić 3x 5 minut bo po tym czasie normalnie zaczyna płakać... mimo że jak tak leży to go głaszczę po pleckach i dopinguję tzn. przemawiam najsłoszym głosem i tak po chwili się wkurza...

kładź 5 razy po 3 min
a co do wolnego czasu to ja to samo - P. padł, to ja zamiast siąść na dupie to zabrałam się za sprzątanie szafek w kuchni i garderoby

Cytat:
Po pierwszym razie jak podałam smoka chciało mi się płakać, że dziecko oszukuję

mój jeszcze nie interesuje się zabawkami
nie oszukujesz, dzieci mają potrzebę ssania, niektóre dzieci naprawdę bardzo potrzebują tego przykład z dziś: przed kąpielą chciałam delikatnie wybudzić Przemcia bo mi zasnął na rękach. położyłam na brzuszek, bo zawsze marudzi w tej pozycji, ale tak się jakoś ułożył że brodę oparł na złożonych łapkach - ciamkał sobie łapkę i spał dalej
na zabawki za wcześnie jeszcze u nas dopiero od niedawna zwraca uwagę.

Cytat:
u nas tez sie nie sprawdza, jak mały jest zmeczony to nie dosc ze nie moze zasnac to jeszcze szybko i czesto sie wybudza, coraz lepiej mi idzie wylapywanie momentu na drzemke w dzien, kiedy mały ładnie zasypia

super, brawo dla Przemcia , moja sierotka jeszcze nie ogarnia do czego służą łapki, chociaż ostatnio mu wcisnęłam obala w rączkę to przypadkiem trafil do buzi

Z zabawkami to już od jakiegos miesiaca jak cos zainteresuje to sie patrzy Polecam bardzo ta książeczkę http://www.ceneo.pl/592735 ja kupiłam na all uzywana i na brzuszku zaczał podnosic główke zeby te czarno białe obrazki ogladac, a jak lezy na plecach to kłade ja na pałaki z maty i tez oglada dosc długo, zdjecie jakies 2-3 tygodnie temu
ze spaniem zgadzam się w 100% ... dopiero niedawno do mnie dotarło że P. często ma takie cykle - jedzenie, zabawa, przytulanie, drzemka, i jak nie pośpi to się robi marudny, a jak marudzi tak całe popołudnie to w nocy śpi ale się częściej budzi.

ja właśnie nie wiem czy Przemek odkrył te łapki .... niby pakuje całe piąstki do buzi, no i mąż też zauważył że jak siedział z nim rano i powiesił mu zabawkę na pałąku od fotelika to próbował go złapać więc chyba coś w tym jest
ale na książeczki nie reaguje ... mamy w łóżeczku taką właśnie jak Wasza i nie reaguje, a o podniesieniu główki na brzuszku to już w ogóle nie ma mowy podniesie na sekundę i się męczy, no ale jak pisałam to chyba z winy słabszej jednej łapki.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 22:06   #582
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Mały się przebudził i przerwał mi nadrabianie.. przewinęłam go, nakarmiłam i walczy ze snem w łóżeczku
a ja zaraz spróbuję dokończyć czytanie, żeby być z forum na bieżąco

----
Aaaaa... pół godzinki temu Wiktorek skończył 4 tygodnie
No to świętujemy
już? przecież Ty niedawno rodzilas dla dużego Wiktorka!

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
jutro obrona... trochę mam stracha, bo nie lubię odpowiadać pod presją
zaciskamy kciuki. obrona to formalność pomysl, ze opowiadasz nam na forum cos o młodym od razu będzie lzej

GDYBY KTORAS CHCIALA TO MAM SAB SIMPLEX DO ODSPRZEDANIA. znajoma sprowadzila mi z Czech dwie butelki, ale u nas kolek na razie brak, wiec jedna sobie profilaktycznie zostawimy, a druga możemy się podzielić.

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Wracam jak zul z gigantyczna siata ciucho. Kocham ten lumpex! obkupilam siebie, Z i tz i m marynarke której szukalam miesiącami :p pelnia szczescia

pochwal się zdobyczami

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Ale jakaś padnieta jestem. Zechciało mi się mecz oglądać. Do 2. Dupa oczywiście bo się zirytowalam tylko wynikiem. Nawet piwo hiszpańskie nie pomogło:-( W między czasie dziewczyny karmilam. Poszłam spać ok 3.20min. O 4 majka się obudziła do jedzenia potem ala o 6. Łącznie pewnie jakieś 4 godziny dziś spalam.
Taaa...i ja się dziwię że zmęczona jestem...
hehe, u nas dzielna duza coreczka przespala pierwsza noc w swoim lozeczku i powiem więcej - sciema z tym, ze się dziecko przyzwyczaja!!! zasnela o 21 i o 2 obudzil mnie mokry materac mleko zalalo pol lozka...musiałam Nele budzic żeby mnie ratowala, później laktator i do 3 milo spedzilam czas :P żeby było smieszniej zrobiłam tz kanapki do pracy, POZMYWALAM NACZYNIA i kolo 3:30 poszlam spac - równo z Toba Aaś
ps. chyba najgorzej rozstanie lozkowe zniosl tata. kombinowal jak mogl żeby mala u nas zatrzymać w końcu stwierdził, ze powie kiedyś Neli jaka to matka była okropna i kazala jej się wyprowadzić z lozka rodzicow :P Neluś udowodnila, ze ma w nosie gdzie spi, wiec dzisiaj znow zaproponuje jej przytulasy nie mogę się od niej odkleić jak jest taka cieplutka i pachnaca tymi dziecięcymi kremikami
Stary 2013-07-01, 22:06   #583
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Odnosnie ludzi to kazdy sie lubi wtracac. My dzis na spacerze, mega cieplo, gondola wysoka do tego daszek podniesiony i i tak sie znalazla jakas kobita co nam czapke zasugerowala.
jak mnie wkurzają te komentarze odnośnie czapki

Cytat:
co za kobieta

Cytat:
Mnie tez zaczepiają, często pozytywnie, a najczęstsze pytanie - nie udusi się tam ? Za to pediatra jak do niej przychodzę to jest zachwycona tym noszeniem, dzisiaj byłam z fotelikiem i pytała, czemu nie mam chusty i czy Kubuś sie juz nie mieści

Eh wymyslilam. ze podczas karmienia zakrople uszy małemu i tak zaczał sie drzec, ze ani uszy nie zakroplone, ani nie nakarmiony teraz spi mi na piersi
no mnie pierwszy raz spotkała niemiła sytuacja a tak to każdy się uśmiecha, zagaduje, pytają jak to zawiązałam i czy się nie boję, że mi dzieć wypadnie... ale widzę, że niektóre starsze osoby baaardzo krzywo patrzą ale nie każdy ma chyba odwagę się odezwać

noo i ustępują mi miejsca jak mam młodego w chuście wzięłabym go tak na szczepienie w środę ale boję się, że będzie bardzo płakał i nie da się zamotać później :/

Jakie Wy macie nosidło??

Twój synuś jest cudny! Trochę chyba rudawy? ciekawa jestem jaki będzie nasz bo teraz ciężko stwierdzić

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-07-01 o 22:08
Stary 2013-07-01, 22:17   #584
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
I znowu wpadam do Was po długiej nieobecności....aż się wzruszyłam jak zobaczyłam podsumowanie wątków na poczekalni.... moja Hanna kończy dziś 8 tygodni,rośnie jak szalona,tydzień temu ważyła 4500.....poza tym jest aniołem,miałyśmy trochę problemów ze zdrowiem i cały maj upłynąła nam w szpitalu,ale wychodzimy na prostą. Powiedzcie mi czy tylko ja jestem taka nienormalna i tęsknię za okresem ciąży, czy któraś z Was też tak ma....?
piękny uśmiech Nelcia tez przez moment miała być Hania

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Byłam na USG... Jutro rodzę! Nieważne jak, ale rodzę. Mają mi podać kroplówkę, a jak nie pójdzie to cc. Młody waży 4244 g +/- 600 g

02.07 - Wasz wielki dzień! czekamy na wieści

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
I oficjalnie chciałam oznajmić, że ,moja Matylda od soboty jest Matyldeuszem. W sumie od soboty słyszałam "jaki piękny chłopczyk" jakieś 20 razy mimo rózowych sweterków, getrów w gorszki etc. W sobotę i niedzielę jesczez wyprowadzałam ludzi z błędu, a dziś już mi się nie chciało i tylko dziękowałam
nasz pediatra jak poszliśmy pierwszy raz zaczal do malej mowic per "on". żadne z nas nie poprawilo go, a ze to była wizyta przy okazji spaceru nie mielismy książeczki...doktorek dostal pusta kartotekę w która pewnie nie zajrzał. tz do teraz mowi Neli - jedz ladnie i nie rzygaj, bo pojdziesz do pana doktora smrodka i znow będzie do ciebie gadal jak do chłopca"
a doktor smrodek...coz po 8 godz pracy lekarz chyba trochę się spocil, a mój pedantyczny chlop nie mogl sobie darować zlosliwosci.
szuka innego pediatry
a Matyldeusz brzmi naprawdę ladnie

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
a to dlatego,ze Matylda jest podobna do Wojtusia

==
ogladamy bajke o swiniach w minimini
luuubie peppe to jest mama swinka chrrrrum, tata swinka chrrr heheh. podczas kursu wloskiego babeczka kazala nam ogladac wloska peppe fajne, bo proste zdania, podstawowe czasy...polecam
Stary 2013-07-01, 22:22   #585
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

Znasz lumpa na dziadoszanakiej? Id tam koniecznie! za każdym razem wychodze z pelnymi siatami, a dla dzieci to w ogole bajka. A lymp jak dwie biwdronki wielkosciowo jeżdżę tam specjalnie ponad godIne busami w 1atrone ale wrto
Nie znam, ja mam w sumie jednego niedaleko mnie na Garbarach. Lumpek bardzo mały, ale ciuszki dla dzieci też mają jak marzenie.
Ale zapamiętam adres ( widzę, że koło Malty) i jak Młody nieco podrośnie to też się tam przejadę

Cytat:
Dobre

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 22:25   #586
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ja tę mąkę stosuję tylko na twarz, bo tylko tam nasza miała do tej pory potówki, i mąką smaruję samą bez wody, za jakiś czas ona znika, bo młoda ją zmazuje łapkami albo się wchłania ale buźkę ma ładną
dzięki
my też borykamy się z potówkami na twarzy.. muszę wypróbować tę mąkę

Cytat:
czy Wasze dzieci jak dostają smoczek to się wyłączają? dla P. jak tylko go dostaje do dzioba to świat przestaje istnieć, jest tylko on, smok i błogi spokój i szczęście qrde moje dziecko jest chyba czasem proste w obsłudze. płacze, więc mu niewygodnie, głodny lub chce spać i trzeba w dzień mu dać smoka na chwilę. niespokojny = będzie kupa. wyspany, najedzony = zabawa. i tak ciągle

kusicie chustami ... teraz na pewno nie kupię bo oszczędności nam prawie stopniały, ale może mąż znajdzie w końcu pracę ale ciekawi mnie jak z Waszym kręgosłupem? bo mój jest w strasznym stanie i się boję trochę, bo mała jestem a to jednak ciężar ....
widzisz jakie masz proste w obsłudze dziecko
ja też poluję na chustę ale martwię się o kręgosłup.. z drugiej strony, chyba gorzej już boleć nie może więc nie powinno być tak źle

Cytat:
LennyLamb z allegro, tak jak polecalas. Mam nadzieje ze dam rade z wiazaniwm.

A my sie pochwalimy ze zaczelismy powoli odbijac po jedzeniu. Super sie ciesze.
.
super
za odbijanie i chustę

Cytat:
Nowa. Stanelo na azimi. Mega duzy wybor plus poradnik w pdf-nie ukrywam ze naaaardzo dobrze zrobiony i za pierwszym razem zamotalam jak trEba rewelka!
aa to nie znam tej firmy.. i jak chusta? fajna, dobrej jakości, porządny splot ?
Fajnie, że tak ładnie Wam poszło pierwsze motanie i że obie jesteście zadowolone

Cytat:
już? przecież Ty niedawno rodzilas dla dużego Wiktorka!

no właśnie.. niedawno rodziłam-nawet nie wiem kiedy to zleciało

Cytat:
Mnie też.. masakra
już się nasłuchałam o tej czapce tyle że...
a my prawie wcale nie zakładamy czapki

Banka słodziak z tego Twojego Michasia

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 22:31   #587
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
dzięki
my też borykamy się z potówkami na twarzy.. muszę wypróbować tę mąkę

widzisz jakie masz proste w obsłudze dziecko
ja też poluję na chustę ale martwię się o kręgosłup.. z drugiej strony, chyba gorzej już boleć nie może więc nie powinno być tak źle

super
za odbijanie i chustę

aa to nie znam tej firmy.. i jak chusta? fajna, dobrej jakości, porządny splot ?
Fajnie, że tak ładnie Wam poszło pierwsze motanie i że obie jesteście zadowolone

no właśnie.. niedawno rodziłam-nawet nie wiem kiedy to zleciało

Mnie też.. masakra

Znalazlam na allegro. Pozadna na maaxa! Polecam! 5metrow ma, wzory, kolory do wyboru laska doatanie turbo pozytywa, chyna wierszem i z ucalowaniem reki:p
Naprawę nie mogę przeżyć jakie to fajne a raczej aceptycznie do tego podcjodzilam. Moj M te mega happy i nadziwic sie nie moze ze takie gajne, jeden spaver ja, drugi on. A ludzie sie gapia jakbym ufo byla;p

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-07-01, 22:40   #588
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Rozkręcam, no Choć dziś mnie babsko wkurzyło, szła za mną i wołała, że mam go tak nie nosić bo mu krzywdę zrobię
póki co 2 dłuższe wypady i Młody spał jak zabity ale dziś wróciłam mokra :mdleje
hehe jakas nawiedzona

Cytat:
Prawie załatwiłam becikowe, dowiozę jeden papier i czekamy na przelew, załapiemy się
Bartuś spał grzecznie w chuście i raz dwa wróciliśmy do domu, z wózkiem to bym miała kiepsko jednak. Później obiadek, odwiedziny ciotek u Młodego i spacer. O 19:00 kąpiel i dopiero teraz padł... mam nadzieję, że pośpi ładnie
my decyzje już dawno dostaliśmy, ale wyplata "w miesiącu lipcu", zatem czekam i czekam :P

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Mi się chciało płakać jak dotarło do mnie że przez tego smoka nie chce jeść. Bałam się że już nie zacznie znów. A babcie tylko mała zapłakała to od razu jej pchały smoka.
Ostatnio byliśmy i teściowej i mała jęczała więc ta od razu że smoczek. Ja mówię, że nie dajemy jej na razie, a ona mówi do małej "Malutka pójdziemy sobie do Olusia (dziecko sąsiada ) on ma dwa smoki to nam na pewno jeden da". Wiem ze to był żart ale mogłaby uszanować to co do niej mówię.
niefajnie z jej strony. moglaby sobie darować takie gadanie...
Nela w temacie smoczka jest bardzo elastyczna - cyc, cyc z nakladka, smoczek kazda opcja jej odpowiada. wole dac smoczek niż żeby miała ssac piastke albo kciuk.
Stary 2013-07-01, 22:40   #589
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też.. masakra

my też nie, zwłaszcza, że do gondoli nie zawiewa do chusty cienką zakładam i zawsze w wózku mam 2 czapeczki w razie jakbym musiała młodego z wózka wyjąć a bardzo by wiało albo słońce prażyło
a ostatnio szłam z mamą, weszłam do sklepu, wychodzę i co? Bartek już ma czapkę na głowie
Cytat:
hehe jakas nawiedzona

my decyzje już dawno dostaliśmy, ale wyplata "w miesiącu lipcu", zatem czekam i czekam :P
starsza babcia,a tacy ludzie to w ogóle żyją swoimi czasami jeszcze...

nam też mają wypłacić w lipcu, będzie na chrzciny

spadam pod prysznic i spać

Stary 2013-07-01, 22:43   #590
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
kolejna suuuuper babcia. dlaczego one nie mogą przyjąć do wiadomości, ze kazda mama wychowuje dziecko tak jak chce? co maz na to? może chociaż on moglby jej dosadnie powiedzieć, ze macie swoje zasady i to Wasze dziecko... chyba nie zostawiłabym jej dziecka choć zwolenniczka/przeciwniczka smoczkow nie jestem (sama Neli smoczek daje :P) to nie podoba mi się takie podejście babc.
Stary 2013-07-01, 22:48   #591
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość

No ja już pieluchuję wielo ponad tydzień. Mimo wszystko malutkie odparzenie przy odbycie jest. Na noc stosuję pampki, bo jak zawijam Młodego w tetrę, to pielucha do zmiany co godzinę. W nocy bym oszalała Na odparzenia Bepanthen stosuję.
No właśnie zauważyłam, że często trzeba zmieniać, bo po 3h snu była cała przemoknięta, aż trochę zawilgotniła rampersa Jutro spróbuję jeszcze raz

Cytat:

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

pisalysmy tu kilka razy, ze sa dwa rodzaje herbatki koperkowej z hippa. jedna w granulkach (w puszce, tubie) i druga hipp bio w saszetkach. ta druga jest bez glukozy http://images*kangoo*pl/32732351/390...io_20x1_5g.jpg
zamiast gwiazdek kropki

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Nie nadrabiam zbyt dokladnie Tak własnie mi sie wydawalo, ze widzialam na stronie Hippa herbatke bez cukru... niesetety mąz byl sam na zakupach, a ja nie zdazylam mu wytlumaczyc

Cytat:
b

granulat?

Dokładnie

Nie chce zapeszyć, ale dzisiaj moje dziecię ładnie jadło praktycznie co 3h i ładnie spało
Stary 2013-07-01, 23:04   #592
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Pawie oczko kolor to taki ciemny ecru, do tego chcę sweterek fioletowy i fioletową opaskę, rajstopki i buciki nie wiem jakie :-D już mam jakąś wizję ;-)

Super stylowa ja mam biala z takimi bordowo- czerwonymi kwiatuszkami z tym ze musze sprawdzic czy w nia wejdziemy, a co do Twojej stylizacji to czekam w wolnej chwili na foto
Stary 2013-07-01, 23:04   #593
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Nie nadrabiam zbyt dokladnie Tak własnie mi sie wydawalo, ze widzialam na stronie Hippa herbatke bez cukru... niesetety mąz byl sam na zakupach, a ja nie zdazylam mu wytlumaczyc
hehe spoko, u nas tez tesciowa chciała wnuczce kupic cos do dopajania, bo ja nie bardzo bylam chetna...wiec stwierdziłam, ze jeśli już to niech kupi bio hippa. tz nie wyjasnil, ze bio to taka w saszetkach bez cukru kupila tube za 15zl, chciała wymienić, bo tz dzwonil i dodał, ze ma być w saszetkach ale w aptece już nie przyjęli...oj ale się przede mna tlumaczyla, az mi głupio było

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 01:58   #594
vil84
Wtajemniczenie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Moje dziecko nakarmione, polozone z powrotem nadaje jak radio maryja... az nie klade sie sama bo tak gada i sie cieszy ze siedze i sie gapie chyba mu sie pory dnia poprzestawialy

Stary 2013-07-02, 03:30   #595
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

A Moj sie obudził na karmienie, po 6 godz
Szok
Kochany synus dał pospac mamusi

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 04:55   #596
vil84
Wtajemniczenie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Lonely super

Stary 2013-07-02, 05:54   #597
axella
Zakorzenienie

GG do axella

O 21piszla spac. JADLA O 3 i teraz. Wow oby spala do 9/10:p

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-07-02, 06:10   #598
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
W. obudził się po 3h na jedzenie, a teraz znowu ładnie zasnął
Może coś nadrobię dopóki mi się oko nie zamknie

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 06:12   #599
salviae
Zadomowienie

Maly spal od 22 do 5 teraz nakarmiony spi dalej na brzuchu
Cytat:

co za kobieta

no mnie pierwszy raz spotkała niemiła sytuacja a tak to każdy się uśmiecha, zagaduje, pytają jak to zawiązałam i czy się nie boję, że mi dzieć wypadnie... ale widzę, że niektóre starsze osoby baaardzo krzywo patrzą ale nie każdy ma chyba odwagę się odezwać

noo i ustępują mi miejsca jak mam młodego w chuście wzięłabym go tak na szczepienie w środę ale boję się, że będzie bardzo płakał i nie da się zamotać później :/

Jakie Wy macie nosidło??

Twój synuś jest cudny! Trochę chyba rudawy? ciekawa jestem jaki będzie nasz bo teraz ciężko stwierdzić

jest troche rudawy, ale nie mowie tego glosno przy mezu a wloski mu sie juz wycieraja troszke

No nas tez przepuszczaja w sklepie Mamy caboo dx, ono jest jak chusta zwiazana 2x, a pozniej sie taka oslone zaklada, w domu chodze bez. Chusty podobaja mi sie bardziej, ale ja wszedzie dojezdzam autem i nie chcialabym wiazac na parkingu jak maly zacznie siedziec to zmienie na tule, ma fajniejsze wzory, tylko nie wiem czemu najbardziej podoba mi sie w dinozaury Kuba bedzie zadowolony
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-07-02 o 06:16
Stary 2013-07-02, 06:25   #600
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
PIerwsze zdjęcie jeszcze ze szpitala
Śliczny Wojtuś

Cytat:
Kurcze, myślę, że jakby nie było internetu to człowiek by zdrowszy chodził.
Założyłby, że tak ma być i koniec...Taka kupa a nie inna, bo skąd by wiedział jaka powinna być...Z książek? Od lekarza? eee tam. na pewno by nie diagnozował sobie alergii tylko czekałby do tego przełomu 3 msc
Pewnie by tak było

Cytat:
http://obrazki.elektroda.pl/5987912300_1372426046.jpg

fotka sprzed chwili... młody u mnie na rece owiniety w kocyku..
Śliczny i jakie rzęski

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Melduję, że Was wyśledziłam nawet na odchowalni i nadal będę okropną podlądarą

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
oj biedny:-* oby było ok!!!

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Jenny mojemu Dawidowi dlugo niezstapilo jaderko ale do pewnego wieku jest czas wiec mysle ze nie masz sie czym martwic a Michas za to ma wodniaki na jajeczkach tez czekam czy zejda no i pepuszek wystajacy
Do jakiego, pamiętasz może ?

Trzymam oby i u Was wszystko było ok.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
zważyłam młodego dzisiaj 4300 przybiera mi po 50g dziennie mimo ciągłego ulewania

przyszły mi dzisiaj papiery, udało się pobrać dużo komórek macierzystych z krwi pępowinowej
i obyście nigdy nie musieli korzystać z tej krwi

Cytat:
Z innych wieści mały w tydzień przybrał 300g i waży juz 4,4kg

Cytat:
kocyki "Supełek" z all super się nadają do owijania
Dzięki za info

Cytat:
Jenny mam nadzieję, że jąderko się zstąpi!

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
O kurcze. Biedny. A może jeszcze mu samo zstąpi?
Mam nadzieję

---------- Dopisano o 06:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ----------

Cytat:
Maly spal od 22 do 5 teraz nakarmiony spi dalej na brzuchu

Mój W. jeszcze tak ładnie nocek nie przesypia; ale ostatnio śpi po 2.5-3.5h

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości