Jak uwieść żonatego faceta? - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-14, 07:06   #1561
kalincia
BAN stały

Dot.: Jak uwieść żonatego faceta?

Cytat:
Napisane przez GosiaczeQVIP Pokaż wiadomość
Właśnie przez taką szma*e jak Ty rozleciało sie też moje małżeństwo ! Gdyby nie takie dziw*i lubie żyliby inaczej...
Biedny twój mąż został zapewne siłą zmuszony do spotkań ze szmatą i dziwką, niemiał więc wyboru - musiał jej ulec, zamiast wielbić i kochać bez granic legalną małżonkę...
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 14:13   #1562
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GosiaczeQVIP Pokaż wiadomość
Właśnie przez taką szma*e jak Ty rozleciało sie też moje małżeństwo ! Gdyby nie takie dziw*i lubie żyliby inaczej...
szkoda,że nie widzisz w tym też winy swojego męża
Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
Jestem jak dziki Mustang.
Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja
.
Shira Yuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 16:39   #1563
201712111032
Konto usunięte

Ale tu sajgon

Sama nigdy nie byłam takiej sytuacji, ani nie pakowałam się na trzeciego, ani nie było w moim związku nadbagażu (przynajmniej nic o tym nie wiem). Osobiście nie wpakowałabym się w coś takiego, zajęty facet niechaj zajmuje się swoją kobietą, jeśli cokolwiek chciałby ode mnie to tylko po rozstaniu z ową panią, chociaż i wtedy nie czułabym się lepsza 'bo wygrałam i mam go', jakieś to takie nie na miejscu byłoby dla mnie mimo wszystko. Na całe szczęście nie mam takich rozterek.

Nie wiem, czy takie sytuacje wynikają z czystego wyrachowania czy ze strasznych kompleksów i jakichś wewnętrznych problemów. Bo zdradzić kogoś jest dla mnie czymś niepojętym, iść do łóżka z kimś a później wrócić do męża/żony jak gdyby nigdy nic, całować partnera i swoje dziecko. Może to głupie ale moim zdaniem robienie takich rzeczy bez wyrzutów sumienia to jest nie do końca normalne a z wyrzutami jeszcze bardziej - bo skoro wiem, że robię źle, to po co to robię? Jak nie kocham męża to odchodzę a później szukam szczęścia. Jak się zakochuję będąc z kimś w związku (bo pewnie się to zdarza) to nie rzucam się mu w ramiona tylko najpierw rozstaję z mężulkiem, załatwiam sprawę. Różnie się w życiu dzieje, różne sytuacje, ludzie się nie dogadują w związku - okej. Ale chyba da się przetrzymać swoją huć w ryzach? Jeśli nie to kolejna psychoza, niestety tłumaczona wielką miłością

Nie osądzam, jednak ludzie mają swój rozum i powinni wiedzieć kiedy powstrzymać swoje popędy. Ale w sumie po co, skoro można wszystko ubrać w romantycznie głębokie słowa?
201712111032 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-15, 14:36   #1564
Amalia1989
Rozeznanie

Smile Dot.: Jak uwieść żonatego faceta?

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Czasami nie można przestać widywać kogoś od tak - czasami wymaga to rzucenia pracy, zrezygnowania z hobby (moja koleżanka zakochała się w chłopaku ze swojej grupy tanecznej, z którą ćwiczyła od lat - gdyby chciała zrezygnować, musiałaby zrezygnować również z konkursów i wystąpień, i prawdopodobnie w wieku, w którym była, nie miałaby szansy wbić się do innej grupy, która również ćwiczyła razem latami), a dopóki się tego nie zrobi uczucie narasta. Dla mnie to, że mój facet zakochał się w innej byłoby straszne, ale nie poprawiłby tego fakt, że oprócz kochania jej również się z nią przespał. Jak już powiedziałam - nad uczuciami ciężko panować, ale jeśli się szanuje partnera, to powinno się panować nad tym, co się robi.
Znam identyczną historię. Jeszcze się okaże,że się znamy
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-16, 11:54   #1565
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
dobre, dobre mogę w podpis?
Bierz

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Moje poniekąd także ale po latach dziękuje niebiosom za zesłanie mi jej w ofierze bo bez niej chyba bym nigdy nie przejrzała na oczy i nie zaczęła żyć jak człowiek. Tak więc wiesz, wszystko bywa subiektywne nawet jeśli chodzi o tak kontrowersyjny temat
Ale do tego sie dochodzi chyba po jakimś czasie dopiero, że spotkało nas jakby szczęście. Tak myslę.

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Biedny twój mąż został zapewne siłą zmuszony do spotkań ze szmatą i dziwką, niemiał więc wyboru - musiał jej ulec, zamiast wielbić i kochać bez granic legalną małżonkę...
Cytat:
Napisane przez Shira Yuki Pokaż wiadomość
szkoda,że nie widzisz w tym też winy swojego męża
A gdzie ona napisała, że nie widzi w tym winy męża? Może widzi, ale widzi też winę kochanki i tyle.
Wątek jest o kochance, to i jej sie dostało, nie każdy ma obowiazek, w mysl wizażowej poprawności politycznej, dodawać do każdej wypowiedzi, że i owszem mąż też jest winny.
Jak czytam na wizażu jakąś wypowiedz w rodzaju: taka jak ty zniszczyła mi rodzinę, to od razu wiem, że przyczytam od rzau wypowiedzi pt. miej pretensje do ojca, meża, partnera. A ja uważam, ze pretensje do kochanki można mieć także i trudno, same tego chciały, widziały co je czeka. I teraz żadna liga ochrony kochanek tego nie zmieni.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-16, 12:24   #1566
invisible_01
Zakorzeniona

Najbardziej mnie jednak dobija w kochankach to, że jak już się napysznią, że faceta odbiły, to potem się zaczyna narzekanie na żonę. A to łapę wyciąga po alimenty na dzieci (a przecież dzieci już nastolatki, mogą sobie dorobić zamiast od ojca brać), a to by chciała, żeby Wigilię z dziećmi spędził (a kochanka planowała wyjazd w góry na całe Święta i Sylwestra), a to wymaga, żeby na zebranie do szkoły poszedł (akurat w to popołudnie, kiedy mieli jechać meble oglądać), a to jest niemiła (nie wiadomo, dlaczego, pewnie po prostu jest złośliwa z natury), a to coś tam innego... Ogólnie była żona to wróg nr 1, który wszystko robi na złość, żeby byłemu mężowi i kochance życie utrudnić! A zajęłaby się sobą, zołza jedna, chłopa sobie znalazła, a nie się w związki innych ludzi wtrąca!*

*Nie pamięta wół...
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-16, 16:25   #1567
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość

Ale do tego sie dochodzi chyba po jakimś czasie dopiero, że spotkało nas jakby szczęście. Tak myslę.
Tak, oczywiście. Gdy człowiek rozsmakuje się dopiero w fajnym, normalnym życiu bez kuli u nogi
Czas pozwala złapać odpowiednią perspektywę.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 10:08   #1568
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Złą opinię wyrabiają przygodnym romansom ci, którym nie udało się ich przeżyć.
Lidia Jasińska
tak mi się obiło o uszy
Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
.
Stary 2013-06-18, 10:21   #1569
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
tak mi się obiło o uszy
Co to jest wg pani wymyślającej aforyzmy przygodny romans?

Bo weźmy pod lupę słowo "przygodny" czyli przypadkowy, przelotny, taki, który nie ma nastepstw, kiedy kochankowie spotykają się raz, dwa razy i rozchodzą.
Nie jest to tylko i wyłącznie romans osoby "zajętej", częściej zdarza się między osobami wolnymi i nie chcącymi się wiązać.
A nie o takim, czyli przelotnym i między osobami wolnymi, romansie tu mowa.

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2013-06-18 o 10:26
Stary 2013-06-18, 10:26   #1570
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
Co to jest wg pani wymyślającej aforyzmy przygodny romans?

napisz do o pan lidii jasińskiej
.
Stary 2013-06-18, 10:32   #1571
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
napisz do o pan lidii jasińskiej
już lecę

Stary 2013-06-18, 14:25   #1572
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

no co zrobić? na smycz nie weźmiesz. Mogę jedynie powiedzieć, że pewnie sie nastarasz, nagimnastykujesz, a On potem i tak wróci do żony
Stary 2013-06-18, 14:52   #1573
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez maszToCoChcesz Pokaż wiadomość
no co zrobić? na smycz nie weźmiesz. Mogę jedynie powiedzieć, że pewnie sie nastarasz, nagimnastykujesz, a On potem i tak wróci do żony
a Ty jak zwykle wyskakujesz ze swoimi mądrościami nie racząc uprzednio przeczytać wątku, który komentujesz
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 14:56   #1574
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
a Ty jak zwykle wyskakujesz ze swoimi mądrościami nie racząc uprzednio przeczytać wątku, który komentujesz
Ona i tak tego nie przeczyta
Stary 2013-06-18, 14:58   #1575
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ona i tak tego nie przeczyta
pewnie nie jak widzę ten nick to mi ciśnienie skacze.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 15:01   #1576
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Mnie też, kiedyś chciałam jej napisać pw albo coś w profilu, żeby się ogarnęła, ale miała zablokowane możliwości kontaktu, a przecież do Adminów pisać w jej sprawie nie będziemy
Stary 2013-06-30, 09:09   #1577
GosiaczeQVIP
Przyczajenie

Cytat:
A gdzie ona napisała, że nie widzi w tym winy męża? Może widzi, ale widzi też winę kochanki i tyle.
Wątek jest o kochance, to i jej sie dostało, nie każdy ma obowiazek, w mysl wizażowej poprawności politycznej, dodawać do każdej wypowiedzi, że i owszem mąż też jest winny.
Jak czytam na wizażu jakąś wypowiedz w rodzaju: taka jak ty zniszczyła mi rodzinę, to od razu wiem, że przyczytam od rzau wypowiedzi pt. miej pretensje do ojca, meża, partnera. A ja uważam, ze pretensje do kochanki można mieć także i trudno, same tego chciały, widziały co je czeka. I teraz żadna liga ochrony kochanek tego nie zmieni.

Dokładnie... nie napisałam że nie ma winy męża,ale wiadomo oczywiście że też jego wina jest i myśle że nawet większa niż po jej ale akurat rozumiecie... nerwy idą jednak na tą co sie na trzecią pakuje...Ale fakt po jakimś czasie jednak myśle że przyszła jak wybawienie. Bo jednak kobietki pamiętajmy że jak robi to raz to za drugim razem nie będzie miał oporów by znów to zrobić... Pozdrawiam wszystkie Wizażanki
GosiaczeQVIP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-30, 10:27   #1578
paczanga
Zadomowienie

Cytat:
Gdyby nie faceci ze skłonnością do zdrad również. Nie chcę bronić kochanek, bo dla mnie każda ze stron w tym przypadku postępuje "niegodnie", nie lubię wszelkiego knucia i oszukiwania, lecz dla mnie ok 80%- 90% winy leży po stronie osoby ze zobowiązaniami. To ona jest winna szczerość i szacunek partnerowi, to ona de facto kłamie, to wobec niej można miec jakiekolwiek oczekiwania. Oczywiście fajnie gdyby wszyscy ludzie kierowali się moralnością, ale tak nie jest, m.in. dlatego wybieramy sobie przyjaciół i partnerów, nie bierzemy pierwszych z z brzegu (choć patrząc po wątkach, różnie bywa).
paczanga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-30, 11:19   #1579
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paczanga Pokaż wiadomość
Gdyby nie faceci ze skłonnością do zdrad również. Nie chcę bronić kochanek, bo dla mnie każda ze stron w tym przypadku postępuje "niegodnie", nie lubię wszelkiego knucia i oszukiwania, lecz dla mnie ok 80%- 90% winy leży po stronie osoby ze zobowiązaniami. To ona jest winna szczerość i szacunek partnerowi, to ona de facto kłamie, to wobec niej można miec jakiekolwiek oczekiwania. Oczywiście fajnie gdyby wszyscy ludzie kierowali się moralnością, ale tak nie jest, m.in. dlatego wybieramy sobie przyjaciół i partnerów, nie bierzemy pierwszych z z brzegu (choć patrząc po wątkach, różnie bywa).
A kłamać to można tylko parterowi i tylko to jest naganne?
Przecież kochanka nie dość, że pomaga w kłamstwie w stosunku do partnera kochasia, to przecież jeszcze z pewnoscią okłamuje bliskich sobie ludzi, rodziców czy przyjaciól. Kryje się jak może ze swoją "miłością" i oszukuje wszystkich, to, że nie oszukej partnera, bo go nie ma, to tylko tzw szczęśliwy traf.
Bo przecież nierzadko się zdarza, że i kochanka jest w związku i też okłamuje swojego faceta. Ciekawi mnie jak można wtedy wyliczyć procentowo winę kochanki i kochanka w stosunku do swoich partnerów, do partnerów strony przeciwnej itd.

Dlatego ja się nie bawię w żadne procentowe określanie winy, ponieważ kłamstwa i oszustwa się nie dzieli w stosunku mnijesze większe, i nie rozdzielam, że większe jest kłamstwo jeśli kłamie się partnerowi a mniejsze jeśli najbliższej przyjaciólce z którą się mieszka czy rodzicom.
Każdy kłamca i oszust, każdy pomagier jest tak samo winny wg mnie i nie wyliczam procentowo ile kto zawinił.

Stary 2013-06-30, 11:23   #1580
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Przecież kochanka nie dość, że pomaga w kłamstwie w stosunku do partnera kochasia, to przecież jeszcze z pewnoscią okłamuje bliskich sobie ludzi, rodziców czy przyjaciól.
Niekoniecznie, przecież skądś się jej podejście "walczyć za wszelką cenę o swoje szczęście i nie oglądać się na innych" wzięło
Stary 2013-06-30, 13:47   #1581
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Niekoniecznie, przecież skądś się jej podejście "walczyć za wszelką cenę o swoje szczęście i nie oglądać się na innych" wzięło
Obojętnie, zawsze jest tak, że się kogoś okłamuje, w koncu jak się ma romans z żonatym facetem, to się tego nie ogłasza z radosnym uśmiechem wszytskim, tylko się to ukrywa jak tylko można. A mnie takie postępowanie "jakby co, to w pracy jesteśmy na pan/pani" to mnie jakoś obrzydza tak czy tak.

Pomijając już to, że raczej jakoś nie znam rodziców, którzy dopingują córcię tak, odbij go żonie, odbij, nawet jeśli postępowanie córki jest wynikiem ich wychowania

Stary 2013-06-30, 16:57   #1582
pedra
Raczkowanie

Ja wlasnie uwiodlam, choc nie mialam tego w planach i jestem z tego powodu bardzo niezadowolona, choc gosc mi sie podoba... bede musiala prawdopodobnie odciac sie od niego a to nielatwe - pracujemy razem. Radze ci postapic wlasnie tak jak ja zamierzam, bo pamietaj powiedzenie ze nikt nie zbudowal swojego szczescia na nieszczesciu innych nie wzielo sie z powietrza, a jesli jest zdolny do zdrady raz, a co gorsza pozostawienia kobiety z dzieckiem to nie jest on nic wart i zrobi to drugi raz jesli nadarzy sie okazja. Ot dla przykladu z zycia znanych - Dereszowska i Grabowski... Jesli ktos chcialby zostawic dla mnie swoje dziecko, za nic bym go nie chciala, smiec po prostu smiec. Pamietaj, ze taki uklad to tylko cierpienie. A jesli nie zostawi zony to cierpienie wlasnie dla ciebie, poczytaj troche o kochankach ktore sa wiecznie tymi trzecimi, jak sa one wyniszczone psychicznie. Z takiego ukladu spitala sie migiem... Jesli juz taki facet, to tylko rozwodnik, ktory odszedl od zony nie przez wzglad na inna kobiete.
pedra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-30, 17:38   #1583
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Pomijając już to, że raczej jakoś nie znam rodziców, którzy dopingują córcię tak, odbij go żonie, odbij, nawet jeśli postępowanie córki jest wynikiem ich wychowania
A ja znam takich rodziców, znam też ludzi obojga płci, obnoszących się z dumą z faktem, że komuś odbili partnera/partnerkę. Temu mam trochę inne zdanie na ten temat.
Stary 2013-06-30, 17:41   #1584
paczanga
Zadomowienie

Cytat:
A kłamać to można tylko parterowi i tylko to jest naganne?
Zasadniczo jak dla mnie nie mówienie, nie informowanie otoczenia czy z kimś się spotykam czy nie nie jest wg mnie okłamywaniem.

Lojalności oczekuję od najbliższych, nie od całego świata. Nie usprawiedliwiam kochanek, ale dla mnie skupianie się na nich, a nie na osobach, które są w związkach i zdradzają to jakaś pomyłka. Takie kobiety zawsze będą, tak jak są prostytutki, skupianie się na nich to dla mnie strata czasu.
Stary 2013-06-30, 18:03   #1585
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
A ja znam takich rodziców, znam też ludzi obojga płci, obnoszących się z dumą z faktem, że komuś odbili partnera/partnerkę. Temu mam trochę inne zdanie na ten temat.
Jezusie słodki, Ty się zastanawiałaś czasem jakich Ty ludzi znasz? To przecież na nerwy można zejść.
Tak serio ja z takimi ludzmi nie chcę mieć nic do czynienia, bo się boję wariatów i fałszywców.

Cytat:
Zasadniczo jak dla mnie nie mówienie, nie informowanie otoczenia czy z kimś się spotykam czy nie nie jest wg mnie okłamywaniem.

Lojalności oczekuję od najbliższych, nie od całego świata. Nie usprawiedliwiam kochanek, ale dla mnie skupianie się na nich, a nie na osobach, które są w związkach i zdradzają to jakaś pomyłka. Takie kobiety zawsze będą, tak jak są prostytutki, skupianie się na nich to dla mnie strata czasu.
Widzisz, ja już o tym pisałam, nie znoszę kłamców i oszustów z tego powodu, że nie wiem czy czasem i mnie z ich strony nie spotka świnstewko. Bo jeśli ktoś okłamuje innych to dlaczego nie mnie? Co powstrzyma takiego osobnika przed np obsmarowaniem mnie przed szefem? Chodzi o to, że kłamca i oszust nie oszukje tylko w miłości, on oszukuje tam gdzie przyniesie mu to korzyść i każdy z nas może paść ich ofiarą.

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2013-06-30 o 18:04
Stary 2013-06-30, 18:15   #1586
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Jezusie słodki, Ty się zastanawiałaś czasem jakich Ty ludzi znasz? To przecież na nerwy można zejść.
Tak serio ja z takimi ludzmi nie chcę mieć nic do czynienia, bo się boję wariatów i fałszywców.
Wiesz, małe społeczności mają to do siebie, że ma się wszelkie możliwe patologie w pigułce, na małym obszarze
No niestety, wpływ na to jakich ludzi znam, mam niewielki. To z kim się zadaję na co dzień, z kim jestem bliżej, to już mój wybór, wiadomo, ale jak w pracy miałam kobitkę, która chwaliła się wszem i wobec córunią, która TAKIEGO BOGATEGO BIZNESMENA wyrwała, jaka to córunia wspaniała, że była w stanie wyrwać go ze szponów wieloletniej żony i teraz będzie BOGAAAAAAAAAAATA, tylko trzeba dobrze zainwestować i czy któraś koleżanka wie czy ten chirurg plastyczny to dobry jest...to niewiele mogłam zrobić
A w środowiskach, gdzie "dobre" wyjście za mąż jest wciąż bardzo istotne, zasada "po trupach do celu" jest popularna.
Stary 2013-06-30, 18:16   #1587
paczanga
Zadomowienie

Cytat:
Widzisz, ja już o tym pisałam, nie znoszę kłamców i oszustów z tego powodu, że nie wiem czy czasem i mnie z ich strony nie spotka świnstewko. Bo jeśli ktoś okłamuje innych to dlaczego nie mnie? Co powstrzyma takiego osobnika przed np obsmarowaniem mnie przed szefem? Chodzi o to, że kłamca i oszust nie oszukje tylko w miłości, on oszukuje tam gdzie przyniesie mu to korzyść i każdy z nas może paść ich ofiarą.
Wiesz, ja też z taką osobą pewnie bym się nie zaprzyjaźniła, nie lubię osób z nizin moralnych. Kochanka dla mnie jest po prostu nikim. Złość miałabym tylko do faceta, chyba, że dziewczyna byłaby moją koleżanką.
Stary 2013-07-02, 04:49   #1588
kalincia
BAN stały

Autorko, jak sprawy?
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-02, 09:00   #1589
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, małe społeczności mają to do siebie, że ma się wszelkie możliwe patologie w pigułce, na małym obszarze
No niestety, wpływ na to jakich ludzi znam, mam niewielki. To z kim się zadaję na co dzień, z kim jestem bliżej, to już mój wybór, wiadomo, ale jak w pracy miałam kobitkę, która chwaliła się wszem i wobec córunią, która TAKIEGO BOGATEGO BIZNESMENA wyrwała, jaka to córunia wspaniała, że była w stanie wyrwać go ze szponów wieloletniej żony i teraz będzie BOGAAAAAAAAAAATA, tylko trzeba dobrze zainwestować i czy któraś koleżanka wie czy ten chirurg plastyczny to dobry jest...to niewiele mogłam zrobić
A w środowiskach, gdzie "dobre" wyjście za mąż jest wciąż bardzo istotne, zasada "po trupach do celu" jest popularna.
mogłas jej zwymiotować na buty
mnie to się naprawde czasem niedobrze robi jak niektórych ludzi słucham

Cytat:
Wiesz, ja też z taką osobą pewnie bym się nie zaprzyjaźniła, nie lubię osób z nizin moralnych. Kochanka dla mnie jest po prostu nikim. Złość miałabym tylko do faceta, chyba, że dziewczyna byłaby moją koleżanką.
Byłaś w takiej sytuacji czy tylko sobie wyobrażasz?

Ja w takiej sytuacji nie byłam, ale nie mam złudzen, widziałam niejedną kobietę zdradzoną i wiem doskonale, ze twedy nienawidzi się (czasowo) całego świata, a szczególnie każdego, kto w zdradzie "maczał palce". Ma się pretensje także do znajmych, którzy wiedzieli a nie powiedzieli, do faceta, do kochanki, po prostu to taki etap, który trzeba przejść a potem się myśli dopiero.
Poza tym. Znacznie łatwiej nie lubić nam kogoś kogo nie kochamy, a kochanki nie kochamy tylko faceta. Dlatego łatwiej nam złościć się na kochankę niż na kogoś kogo kochamy. Dzieci też winią kochanki z tego powodu, że łatwiej obwiniać obcą osobę niż swojego tatę, to normalne.
nienormalne jest dopiero wymaganie od dzieci czy żony trzezwego spojrzenia na sytuację, kiedy świat im się zawalił.

Cytat:
Autorko, jak sprawy?
A kogo to obchodzi właściwie?

Albo inaczej. Kto wierzy, ze prawdę powie?

Stary 2013-07-02, 09:10   #1590
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Luba
mogłas jej zwymiotować na buty
mnie to się naprawde czasem niedobrze robi jak niektórych ludzi słucham
Nie mogłam, bo bym wyleciała z pracy albo bym nie dostała wypłaty - główna księgowa, te sprawy Zresztą przez lata oglądania i słuchania różnych dziwnych historii, uodporniłam się na nie. Tylko jeszcze krzywdzenie dzieci mnie rusza, a to co robią sobie dorośli...już nie bardzo.

Cytat:
Napisane przez Luba
Znacznie łatwiej nie lubić nam kogoś kogo nie kochamy
A to nie, ja tak nie mam. Właśnie im silniejsze uczucie, tym silniejsze rozczarowanie, ból, złość, wyrzuty.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości