|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Kochana może się Mała przyzwyczai? Nie wiem co Ci poradzić.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1442 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
bardzo współczuję Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziewczyny, czy zdarza się Wam zostawiać dziecko samo w wózku przed sklepem? ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- cała marsi super, że spotkanie udane |
||||
|
|
|
#1443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41592364]Lady, może netu nie ma albo wyjechała - ty u pathi zamawiasz? Pstryniu, nie wiem, może dojrzewanie ukłądu nerwowego i bardziej wyczulony jest na najmniejszy hałas nawet lub śni się coś? Agatka tak też miała, Dorotka czasem ma. I czasemtak, że kilka dni się wybudza, potem kilka dni spokój.[/QUOTE] to ja pytałam podziekowac dzis w nocy tez wybudzałsie chyba z 8 razy... z czego tylko 2 na jedzonko, spalismny we troje bo nie chciało mi sie non stop przy łózeczku wisiec... takze tego- połamana z deczka jestem bo Bartus ewidentnie przyjął tatowy styl spania pod hasłem "Łózko jest całe moje" i zajmuje ile da rade
|
|
|
|
|
#1444 |
|
Rozeznanie
|
Fewciu,no zazwyczaj wstajemy o 5:30, ale to zawsze te pol godziny wiecej:p jeszcze ten TZ tak chrapie
Nancy,ja nie zostawilam nigdy i pewnie nie zostawie. Raz musialam wejsc do sklepu po schodkach to zostawilam wozek i dziecia wzielam,ale tez sie balam,ze ukradna:p Takie jedne zule co zlom zbieraja w moim miescie,to wsadzaja go do takiej marity jak mam,tylko granatowej Watpie, zeby sami ja kupili
|
|
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- nancy dzieki. Czyli chyba czeka mnie rozmowa z reszta rodziny... Nie, nie zdarza sie. Sam wozek zostaje owszem, ale nigdy z Yae w srodku. |
|
|
|
|
#1446 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za utwerdzenie mnie, ze to w cale nie taki zly pomysl z tymi dzieciaczkami
Cytat:
Moja chrzesnica to juz wiesz taka " duza pannica" wiec o nia sie nie boje, ale ten dwulatek to faktycznie, ale on taki sliczny jest, ale lobuz ogromny i w sumie nie zdziwiloby mnie jakby mi czmychnal z tymi obraczkami gdzies Cytat:
potem od 4 do 7.30 drzemanie z cyckiem i na sam koniec znowu nasz maly sukces bo dospal jakes 40 min bez cyca. Niestety takie piekne nocki to u nas raz-gora dwa razy w tygodniu.Cytat:
Cytat:
Bardzo mozliwe, ze Yae odreagowuje wieksze towarzystwo, bo to wiecej wrazen, ktore taka mala glowka musi przetworzyc, ale mysle-zycze ci tego, zeby sie przyzwyczaila. Podlogi sie dzisiaj w mieszkaniu klada, coraz blizej, coraz blizej nancy ja schizuje jak mam gdzies chocby na chwile zostawic wozek, raz mi sie zdarzylo, ze wstawilam malego do klatki i bieglam na gore po telefon, myslalam, ze sie zabije na tych schodach i raz w piekarni ze schodami, ale widzialam go w szybie caly czas, nie wyciagalam bo spal i w sumie tez bylam cala spanikowana. Edytowane przez ezzo Czas edycji: 2013-07-02 o 08:36 |
||||
|
|
|
#1447 |
|
BAN stały
|
Hej dziewczyny
Pamiętacie mnie jeszcze? ![]() Jestem wśród zaginionych mamusiek Nawet nie wiem od czego zacząć Nie mam nic na swoje usprawiedliwienie poza tym, że obowiązków kuuupa a doba jest za krótka![]() Podczytywałam Was trochę, ale jak widziałam ile stron produkujecie to bałam się pisać, że i tak nie nadążę z nadrabianiem ![]() Teraz mam wreszcie trochę luźniej..bo oddałam część obowiązków z pracy nowej pracownicy. Więc w końcu jest czas na wątek ! ![]() Mam nadzieję, że mnie do siebie przyjmiecie ponownie
|
|
|
|
#1448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
Zobaczymy jak dzis bedzie z wrazeniami. Rano sie troche pobawila z tesciowa, w poludnie z bratem tz. Spedzamy dzien tak, jak zwykle. Wieczorem postaram sie sprytnie okroic czas z tesciowa i siostra i zobaczymy, czy noc bedzie lepsza |
||
|
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
meneq tzn nie wiem jak jest u Ciebie ale u mnie spotkania z rodziną są bardzo głośne i każdy chce wziąć Małego na ręce, on jak jest w towarzystwie to jest raczej grzeczny dopiero wieczorem odstawia swoje harpagony.
dzięki dziewczyny za odpowiedzi dotyczące zostawiania wózka. Wczoraj wracałam z Kubusiem ze spaceru i szłam jeszcze do sklepu. Jestem kawałek od sklepu widzę, że stoi nosidło wpięte w stelaż wózka i tak samo stoi sobie na środku chodnika. Myślę sobie, ciekawe czy dzieć w środku, przechodzę a tam faktycznie maluszek w środku siedzi a mamusi nie widać, ja zdążyłam dojść do sklepu, wziąć małego na ręce, zrobić zakupy, wyjść, wsadzić go spowrotem do wózka a dopiero jak odjeżdżaliśmy to przyszła mamusia (mogło to trwać od momentu zauważenia wózka jakieś 15 min). Trochę się mi to dziwne wydało, bo ja nigdy nie zostawiłam Kubusia samego w wózku, boję się po prostu i byłam ciekawa czy to mój wymysł czy nie ale uspokoiłyście mnie |
|
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo nieodpowiedzialna matka |
|
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
MENEQ- bardzo możliwe, ze jest taka niespokojna własnie dlatego, ze za dużo osób non stop dookoła, kazdy bawi, mówi. Tak jak mówisz, postaraj sie troche ich od małej odciąc, moze wtedy sie wyciszy.
NANCY- ja pierdziele, w życiu nie zostawiłabym nawet na minute bobasa samego w wózku....... BLACK- twój prawiemąż wygląda teraz jak nastolatek jak sie czuje w nowej fryzurze? bo to naprawde ostre cięcie było ![]() gdzie wy wszystkie sie podziałyscie?
|
|
|
|
#1452 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiesz...mam wrażenie że ta Twoja babcia to Cię traktuje jak taką 16-letnią niedojrzałą dziewczynkę i zachowuje się jakby Oliwier był jej dzieckiem bo Ty jesteś za smarkata żeby umieć się nim dobrze zająć. A najchętniej to by go pewnie wzięła do siebie na 24h na dobę a Ty byś w odwiedziny przychodziła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mama zawsze się wydzierała na niego za to Cytat:
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=nancykenator;415946 89] dziewczyny, czy zdarza się Wam zostawiać dziecko samo w wózku przed sklepem?/QUOTE] Cytat:
Idę szukać początkowych cytatów bo mi pozjadało
|
|
#1453 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41591831]Laurko, no nie ogarniam, dorośli ludzie a jak dzieci...
[/QUOTE]Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na prawdę powinnam błagać Robusia żeby łaskawym okiem spojrzał na nas maluczkich i w swoim kajeciku znalazł dla nas termin, w którym ewentualnie zaszczyci nas swoją obecnością na chrzcinach? Teściowa ma klapki na oczach i uszach i nic nie dociera. Prawda jest taka, że ona sobie strzeliła w stopę, to jest uroczystość tego małego człowieczka i to nie czas ani miejsce stawać po którejś stronie. Nie chce w jego życiu uczestniczyć? Płakać nie będziemy. Dobrze że nie muszę z nią mieszkać i liczyć na jej pomoc. Marsii no kurczę podobny tok rozumowania Co te biedne dzieciaki zawiniły? Dorośli ludzie a nie potrafią przełknąć własnych uraz, krzywdzą wnuki ![]() Szkoda gadać. |
|||
|
|
|
#1454 | ||||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
Chcialam sie pozalic :P
Malz jest na urlopie, a w firmie bez niego zyc nie moga od wczoraj 20 telefonow w tym jedna rozmowa 30minutowa nosz qrwa! Nie, sluzbowki wylaczyc nie moze, musi miec ja caly czas przy sobie![]() Pozalilam sie, ide zjesc sniadanie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1456 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
fewciu, cieszę się że nocka lepsza. Na którą godzinę macie dziś do lekarza?
marsi - przykre to że relacje z rodzicami wyglądają jak wyglądają i to tak naprawdę bez żadnego konkretnego powodu typu spektakularna kłótnia o ważne sprawy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I zazdroszczę tego całego zamieszania mieszkaniowego...pamiętam jakie ja miałam motyle w brzuchu jak się przeprowadziliśmy na swoje https://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/smile.gif Cytat:
Myśl pozytywnie, jeszcze TYLKO 2 tygodnie i urlop Cytat:
![]() A co do jajka to może spróbuj tak na półtwardo to wtedy da się gładko zblendować.
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-07-02 o 09:32 |
||||||
|
|
|
#1457 | ||
|
Zakorzenienie
|
może już nie??
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1458 |
|
Zadomowienie
|
Sypiałam sobie z młodą do minimum dziesiątej ale niestety zaczęły się wakacje czyli nie ma przedszkola i dziś nas Grześ obudził o 8.58, skończyły się dobre czasy... Wczoraj przyszedł przed ósmą ale na szczęście nie obudził małej i sam się bawił a my wstałyśmy po 10, dziś go niestety sczaiła i jak zaczął do niej ćwierkać to ją całkiem rozbudził. Po czym jak wstałam to się zabrał do swojego pokoju układać tory
|
|
|
|
#1459 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak będziemy wyjeżdżać to wyjmę z torby służbowy tel![]() Cytat:
Podaję flegaminę.Cytat:
|
|||
|
|
|
#1460 |
|
Zadomowienie
|
Hejka Mamuski wrocilam ...
Zosdtalo mi jeszcze 5 stron do nadrobienia, wiec sie nie odnosze, chcialam sie tylko przywitac ... jak czytalam to mialam mega nadzieje, ze moze ktos zauwazy moja nieobecnosc i udalo sie .. Marsi,Evel ... Milo jak tak sie ktos o was zapyta i o was pamieta ...Ida zaraz na poczte po pieluchy wielorazowe i po 2 spodnice od sprzedawcy kt polecila mi Lady .. Buziaki witam sie po 9 dniach odpoczynku ..
|
|
#1461 |
|
Lurker ;)
|
W ciazy ogladalam vloga laski w moim wieku ze Stanow, majac 18 lat urodzila corke, poltorej roku temu jakos chlopcow-blizniakow( z innym ojcem, sa malzenstwem) iiii ona znowu jest w ciazy. W wieku 21 lat 4 dzieci? Troche hardcore.
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1463 |
|
Rozeznanie
|
Hej Silver
|
|
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1465 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do zostawiania pod sklepem- nigdy bym się nie odważyła na mojej wiosce są 3 sklepy z czego tylko do jednegu udaje mi się wjechać wózkiem zatem te dwa mam totalnie w dupie skoro im nie zależy żeby ułatwiać ludziome wejście do sklepu to mają pecha a chrapanie TZ u mnie też koszar, ja spię w korkach a Leosia słyszę TZ obiecał jeszcze jak byłam w ciąży,że pojdzie leczyc chrapanie i dupa Cytat:
opowiadaj jak tam Twoje maleństwo? już wróciłas do pracy? Cytat:
,jeśli ktoś nie chce przyjść to nie przyjdzie- jego problem,nie Twoj a ten dzień należy wyłącznie do Twojego dziecka, ja się posłuchałam męża i skupiłam się w dniu chrzcin wyłącznie na moim synku i opłacało się Cytat:
![]() dziś ma 33 i totalny luz, jest młodą matką dość dużych dzieciaków ![]() tyle,że wszystko z jednym chłopem Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-07-02 o 10:04 |
||||
|
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Słonko ładnie świeci. Pijemy kawkę na tarasie, ptaszki ćwierkają, wiewiórki skaczą sobie po choinkach sosnowych
Żyć nie umierać. Tylko już tęsknię okropnie za Wami i nie umiem tego przeżyć że nie mam czasu Wa nadrobić i nie wiem co się dzieje u Was buuuCoś mi się wydaje że jak wrócę z wczasów to meduzza mi streści co się u Was działo
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1468 |
|
Zadomowienie
|
Cześć, dziewczyny, narobilam!
Tak po krótce- Yellow, kurka tyle tego wszystkiego na raz, trzymaj sie! Laurko, teściowie gorzej jak dzieci, masakra. Ale to ich ogromna strata! fewciu, dużo zdrówka dla Was obu!! Pomysł z dzieciakami i obraczkami super, lady, najważniejsze, że urlop jest Asia, super, że wróciłas ![]() Ilkas, Moja mama mnie irytuje-poszłam spac wcześnie, żeby sie wreszcie wyspać, a ta wpada do mnie, budzi mnie, siada na łóżku i gadać chce , nie o niczym ważnym, takie ploty, nosz qwa! W końcu skumala że se o pogada i poszła, ale po godzinie znowu wpadła zajrzeć do łóżeczka, zamknąć okno i nas przy tym obudzic! Nie dość, że mi czike w pokoju robi zamykając okno, to jeszcze mnie budzi, żeby mi powiedzieć, żebym Ole przebrala w pajaca z długim. Jasne, już lecę ;/ A jeszcze mi sie przypominało- Marsi bardzo Ci współczuje kontaktów z rodzicami, przykre to, że już teściowa szaleje bardziej za chłopakami niż Twoja mama i tata, ale co zrobić ![]() Tym samym pocieszam sie, że już lepiej, by sie moja mama tak wtracala czasem niż by miało być źle w druga stronę.. Bokeh i TZbokeh- łóżko wypróbowane ? Ola śpi na dworzu więc idę do sklepu po byś dobrego ![]() Btw, Gojka, szpinak smakowal? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1470 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() właśnie wstaliśmy z Kubusiem po pośniadaniowej drzemce, łaskawca przy trzeciej próbie odłożenia wreszcie zaczaił, że mama odkłada go do łóżeczka żeby spał a nie żeby się do niej uśmiechał ![]() a tak w ogóle to wczoraj upiekłam ciasto z truskawkami a dziś już go nie ma
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:13.

.A tak serio to nie sa takie straszne te robale. Też mnie kiedyś obrzydzały, ale jak sama zaczęłam wędkować to już mnie nie brzydzą. Pochwale się mam nawet kartę wędkarską

proszę nie wyprowadzajcie mnie z bledu 

) na ryby w lodówce. Idę sobie po serek, patrze, a te obrzydlistwa wypełzły z pudełka
Aż mam ciarki jak o tym pomyśle

ale muszę przypilnować tego jedzenia bo młody pięknie na razie z łyżeczki je.

... Milo jak tak sie ktos o was zapyta i o was pamieta ...