Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-02, 10:38   #1741
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41595729]No dokładnie to jest takie bardziej wypychanie cialka raz po raz po bokach brzucha... Ale i tak rzadko... Czasem jak wypije kawę... W sumie nie ma określonych pór kiedy się rusza..
Dzwonili, mam wizytę dzisiaj więc się zbieram i jadę..
Dziękuje dziewczyny [/QUOTE]
powodzenia!

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wczoraj w koncu tak męczyłam Tżta, ze się zdecydował na przytulanki zeby mi pomóc wykurzyć Tomka, no ale jak już doszło co do czego to chyba źle coś sobie trafił i mi poleciała krew od razu i to taka żywa jakby, potem jeszcze było jej trochę, a dzisiaj rano już taka brązowawa.. oczywiście natychmiast przerwaliśmy i trochę mnie piekło przy sikaniu, więc myślę, że właśnie coś tam jakby uszkodził lekko, no ale się martwię.. ehhhh i tak to jest prosić chłopa o przysługę, zapomniał czy co jak się to robi
ale pech, nie dość, że ciężko go było namówić, to teraz chłop już w ogole będzie miał schizy. myślę, że jak dziś juz nic świeżego nie będzie to nie masz czym sie przejmować.
Stary 2013-07-02, 10:38   #1742
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
O tak, Rocky, kofiiii tajm!!!

Ja jeszcze nie przywyklam do takiego poszatkowanego rytmu dnia, wieczorami jesli sie nie ruszam, zasypiam natychmiast - siedzac, lezac, stojac, wszystko jedno

Dziewczyny, czy ja MUSZE przyjac w domu polozna z przychodni, do ktorej bedzie zapisana Lilo???
Bo nie chce, niepotrzebna mi ona, nie lubie obcych w domu
A dzwonil do mnie na kom. nieznany numer stacjonarny i jak potem sprawdzilam z ciekawosci w necie, to to byla przychodnia wlasnie

No to musze?...
No a moze przyjmiesz,ona obluka co i jak i powiesz ze juz takie wizyty nie są Ci potzrebne,masz juz 3 dzieci i wiesz co i jak i grzecznie pani podziekujesz????
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Mam nową oznakę zbliżającego się porodu. Wylicytowałam, w świetnej cenie z resztą , bluzeczkę na czas już po porodzie, a tak na poprawę humoru. Dostałam właśnie maila, że przesyłka kurierska została nadana, jest w już w doręczeniu przez kuriera, więc dziś ją otrzymam. A logicznie myśląc, skoro otrzymam bluzkę kupioną z myślą na "po porodzie", to zaraz musi wystąpić, to "po porodzie"

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Ide zrobic jakoes sniadanie,i znowu moze zrobie porzadek z.facjata co jakby mala.chciala wyjsc to zobaczy przynajmniej ladna mamusie hahaha
ja zrobiłam sobie na noc warkocze z wilgotnych wlosow i mam pofalowane
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hej
Miałam tragiczną noc Spałam 3 godziny i to tak źle, że masakra To już któraś taka noc z kolei

Na 12 mam wizytę, ale jestem tak zmęczona, że nawet to mnie nie cieszy
biedulko,ja sie boje czasem kłaśc bo budze sie w nocy ,rzucam z boku na bok i spac nie moge ...
Stary 2013-07-02, 10:39   #1743
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
mam pytanie : JAK WYSOKIE SA WASZE MATERACE???? (grube w sensie)
mój ma 8 cm ale są tez chyba 12cm.

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:40   #1744
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Daj Boże.

Moja wczorajsza rozmowa z z Panią doktor po KTG:
D: Zapis KTG prawidłowy. Nic się nie dzieje. A jak się Pani czuje? Coś Panią "bierze"?
Ja: No, właśnie nic. Jakieś tam przepowiadacze, ból jak ten miesiączkowy w dole brzucha, ale mało intensywny, zawsze krótki.
D: Tak, to przepowiadacze.
Ja: Więc ja nie urodzę.
D; Urodzi Pani.
Ja: Nie urodzę.
D: Zapewniam, urodzi Pani.
Ja: No nie wiem. Chyba jednak nie urodzę
D: (śmiech.) No widzę po Pani, że Pani w końcu urodzi.

No cóż, nie pozostało mi nic innego jak jej zaufać.

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Hejka dziewczyny
Właśnie wróciłam od ginekologa miałam pobierany wymaz GBS to chyba na paciorka co mówiłyscie.
Przebadała mnie bo mam upławy straszne zrobiła mi zasypkę jutro mam isć jeszcze raz.
Powiedziałam o bólu krocza i więć mówi ze dziecko jest ustawione głowką i napiera. Głowka nisko ale nad ujsciem nie w ujściu kanał zamkniety szyjka miekka wsumie jakby gotowa do porodu no ale niech poczeka jeszcze chociaż do połowy sirpnia ta moja dzidzia. Juz nie dokładnie pamietam ale 2,5 cm od kosci biodrowej czy coś mam głowke czy jakos tak nie wiem juz zapomniałam cos jeszcze tam pisala o 1 cm ale nie wiem ...Kazała wiecej leżeć wypoczywać, no a ja poszłam po chleb a wryciłam z tobołami...kupiłam kg jabłek, czeresni, ogórki, rzodkiew, seler, ziemniaki itd
Nic się nie słuchasz lekarza
Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
dokładnie, choć mi tż zabronił bo niby "jeszcze nie jest gotowy" hehe nawet za 100 lat nie będzie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Cynamonka pisała późno, ze dalej w dwupaku, ma problem z netem,nic się nie martwcie
No! Martwiłam się o nią
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41595464]Aloha!!!

Już po śniadaniu i kawce
Chłopaki w pracy i przedszkolu a ja próbuje się umówić na wizytę do gina bo mój na urlopie a dostałam wyniki posiewu moczu i mam tam tez paciorkowca .... Nie wiem ale zeschizowalam się trochę bo mały od jakiegoś czasu nie przeciąga się często i jest takim bardzo dużym leniuszkiem bo całe noce przesyła w dzień tez ma w sumie mało ruchów... Nie wiem albo taki typ albo boje się ze mam jakaś wewnętrzna infekcje i ze pacior dostał się do niego.... Czekam na tel czy uda mnie się gdzieś wcisnąć ..
Rozmawiałam przed chwila z moja Polozna i plan jest taki ze próbuje się dostać na usg do luxmedu jak się nie uda a mały zbytnio się nie rusza to jadę na brochow i wymuszam ktg ...
No zobaczymy... Trochę się zmartwilam całością ...
[/QUOTE]

To daj znać koniecznie co i jak
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:41   #1745
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
kocurku - zmieniłaś avatarek i się zgubiłam. Ach, ten mój zbudyniały mózg.
ja też, nie lubię takich drastycznych zmian
Stary 2013-07-02, 10:41   #1746
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość

Madi kup sobie rumianek, zaparz, zrób okłady na oczyska i heja dalej z komputerem

:
mówisz....nie ma co robić odwyku heheheh

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-07-02 o 10:43
Stary 2013-07-02, 10:42   #1747
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII

Cytat:
nasz ma 9 cm
Stary 2013-07-02, 10:43   #1748
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hejo
moja mama ma dzis urodziny i mega chce juz wnuka jako prezent :P chyba sie nie doczeka :P
w ogole to wszystkie objawy ustaly, zero skurczy itp o opadnieciu brzucha nawet nie mam co marzyc
Mi brzuch nie opadł

Magdalenne
... Zdrówka
Cytat:
Nie martw się. Przeterminowane dzieci nie są złe. Spójrz na Piotrusia. Cudne to takie, spokojne, kochane. Mówię ci- lepiej się przeterminować.
A za dużo presji i nakręcenia chyba działa odwrotnie. Ja już staram (staram, bo tak zupełnie, to się jednak nie da) nie nakręcać. Zaczęłam sobie z tego mojego zbliżającego się terminu żartować. Wczoraj z tatusiem moim przeglądaliśmy kalendarz szukając dnia, w którym są najdurniejsze imieniny i obstawiać, że to będzie pewnie wtedy.
29 listopada Saturnina

Nie wywołuj Wilka z lasu

Moja Maleńka Miłość
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_4715 (640x426).jpg (27,6 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_4725 (640x426).jpg (24,4 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_4768 (640x426).jpg (36,8 KB, 75 załadowań)

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:44   #1749
dzoan
Zakorzenienie

Dzień dobry
Jestem pewna, że nie zacytowało mi wszystkiego..strasznie dużo miałam dziś do powiedzenia

Gratuluję nowych tygodni
Za dzisiejsze wizyty i ktg
Strasznie fajne macie sny

Cytat:
Daj Boże.

Moja wczorajsza rozmowa z z Panią doktor po KTG:
D: Zapis KTG prawidłowy. Nic się nie dzieje. A jak się Pani czuje? Coś Panią "bierze"?
Ja: No, właśnie nic. Jakieś tam przepowiadacze, ból jak ten miesiączkowy w dole brzucha, ale mało intensywny, zawsze krótki.
D: Tak, to przepowiadacze.
Ja: Więc ja nie urodzę.
D; Urodzi Pani.
Ja: Nie urodzę.
D: Zapewniam, urodzi Pani.
Ja: No nie wiem. Chyba jednak nie urodzę
D: (śmiech.) No widzę po Pani, że Pani w końcu urodzi.

No cóż, nie pozostało mi nic innego jak jej zaufać.
świetna rozmowa

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Hejka dziewczyny
Właśnie wróciłam od ginekologa miałam pobierany wymaz GBS to chyba na paciorka co mówiłyscie.
Przebadała mnie bo mam upławy straszne zrobiła mi zasypkę jutro mam isć jeszcze raz.
Powiedziałam o bólu krocza i więć mówi ze dziecko jest ustawione głowką i napiera. Głowka nisko ale nad ujsciem nie w ujściu kanał zamkniety szyjka miekka wsumie jakby gotowa do porodu no ale niech poczeka jeszcze chociaż do połowy sirpnia ta moja dzidzia. Juz nie dokładnie pamietam ale 2,5 cm od kosci biodrowej czy coś mam głowke czy jakos tak nie wiem juz zapomniałam cos jeszcze tam pisala o 1 cm ale nie wiem ...Kazała wiecej leżeć wypoczywać, no a ja poszłam po chleb a wryciłam z tobołami...kupiłam kg jabłek, czeresni, ogórki, rzodkiew, seler, ziemniaki itd
za wizytę..
Ja też jak szłam po dosłownie kilka rzeczy do sklepu, to wychodziłam z tobołami.. Teraz już nie chodzę sama na zakupy

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
co można kupić tacie na dzień ojca i na urodziny za jednym razem? nadal nie dostał prezentu, bo nie mam pomysłu..
Mój też jeszcze nie dostał prezentu na dzień ojca, bo na wakacjach siedział w tym czasie Kupiliśmy z mężem baterię umywalkową do kibelka Bo już dawno remont zrobiony, a mój ojciec jest tak strasznie niezdecydowanym człowiekiem, że do tje pory żadnej baterii nie wybrał..Mama się wkurzyła w końcu, że umywalka nie używana już szmat czasu, zostawiła trochę kasiory, młodsza siostra też coś dorzuciła, my resztę i jest nasz prezent- bateria Jeszcze wstążkę kupię i ją obwiążę
Może kup swojemu jakiegoś t-shirta? z nadrukiem lub bez..bo nie wiem jaki ma styl.. teraz lato, to przyda mu się jakaś fajna bawełniania

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wczoraj w koncu tak męczyłam Tżta, ze się zdecydował na przytulanki zeby mi pomóc wykurzyć Tomka, no ale jak już doszło co do czego to chyba źle coś sobie trafił i mi poleciała krew od razu i to taka żywa jakby, potem jeszcze było jej trochę, a dzisiaj rano już taka brązowawa.. oczywiście natychmiast przerwaliśmy i trochę mnie piekło przy sikaniu, więc myślę, że właśnie coś tam jakby uszkodził lekko, no ale się martwię.. ehhhh i tak to jest prosić chłopa o przysługę, zapomniał czy co jak się to robi
Pierwsze co pomyślałam, to że już więcej na przytulanki go nie namówisz
Obserwuj się, ale skoro już na brązowo plamisz, to pewnie nic poważnego się nie stało

Cytat:
I przyjmowal mnie lekarz, ktory mnie wypisal - i mowi: Pania drzwiami wyprosic, to Pani Z DRZWIAMI powraca

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
co do ruchow to moj maly mial przed pobytem w szpitalu taki czas wypychania, az nie protestowalam przed pobytem w szpitalu, bo bylam z lekka zmartwiona ... w szpitalu sie uaktywnil znowu ... czasami tak fika, ze wszystko boli. Wczoraj na ktg znowu szalał

W ogóle juz znowu nie jest głowa w kanale rodnym, tylko lezy w poprzek brzucha Gin mówi, ze skrecone dziecko mam

Teraz to juz na serio nic nie wiem, teoretycznie szanse na ponowne prawidlowe ulozenie sa marne, no ale z moim Michasiem juz lepiej takich sadów nie wyciągać, u niego wszystko jest mozliwe.

Wczesniej miał główke w kanale, bardzo nisko i na usg bylo widac jak nia kreci i ,,próbuje sie wydostac", jak zwierzatko w potrzasku ... no i sie udalo, teraz glowa jest z lewej strony, a nogi z prawej
Twój maluch też jakiś niezdecydowany

Cytat:
Przypomniałam sobie nasze pierwsze przytulanki po dłuuuugiej przerwie. Musiałam męża instruować. Biedaczek też zapomniał jak się to robi. I tylko moje: Niżej, wyżej, nie tutaj, dalej troszkę...
Ja jestem niecierpliwa, dlatego naprowadzam męża manualnie

Cytat:
Dziewczyny, czy ja MUSZE przyjac w domu polozna z przychodni, do ktorej bedzie zapisana Lilo???
Bo nie chce, niepotrzebna mi ona, nie lubie obcych w domu
A dzwonil do mnie na kom. nieznany numer stacjonarny i jak potem sprawdzilam z ciekawosci w necie, to to byla przychodnia wlasnie

No to musze?...
Mnie też się wydaje, że lepiej przyjąć dla świętego spokoju. One chyba mają za zadanie obczaić warunki domowe, czy dziecku nie dzieje się krzywda itp., więc lepiej niech sobie zobaczy, poczuje się spełniona a że sobie radzisz, bo już 3 dziecko, to więcej nie będzie przychodzić

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:44   #1750
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
nasz ma 9 cm
9? to chyba z prześcieradełkiem w standardzie 8 chyba są ale ręki nie dam uciąć:P ani sie nei zakąłdam:P

28.07.2013r.
Stary 2013-07-02, 10:45   #1751
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
ANULKA staram sie nie nakrecac, jak dzownie do Tż to ciagle sie pyta czy jedziemy juz do spzitala :P ja juz jestem wkurzona, mama mowi mi tez, ze mogloby sie juz cos ruszyc, no ale termin mam na 8 lipca wiec jeszcze 6 dni....
ale jak tak wkejacie te foty dzieciaczkow to ja juz chce miec swoje
moje kuzynka miala podobny termin do mojego i urodzila synka 11 czerwca, maly niedlugo bedzie mial miesiac a Michalka jeszcze nie ma ;/
ja juz zlewam te pytania,jednym uchem wpuszcze,drugim wypuszcze

Wczoraj sie wieczorem w wannie psychicznie troche odbudowałam i mam olewke na wszystkie pytania,komentarze i rady dot. mojej ciąży wiec niech gadają ludziska co chcą
Cytat:
z mięskiem czy bez:P
mięsne bardziej syte
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
najlepsze perfumy na świecie
nie moge sie moich doczekac

powinnaś tak jak ją zamówić sobie cienki szlafrok do porodu, jeszcze mi nie przyszedł

ją miałam się wybrać do kosmetyczki i fryzjera przed porodem ale nie zdążyłam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
pojdziesz po
Cytat:
Domi zmierzyłam starą metrówką Tza i cosik ok 5 cm
mam samą grykę

Edytowane przez Rockyyy
Czas edycji: 2013-07-02 o 10:46
Rockyyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:45   #1752
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Mi brzuch nie opadł

Magdalenne
... Zdrówka

29 listopada Saturnina

Nie wywołuj Wilka z lasu

Moja Maleńka Miłość
nie no wymiękam Małgochaaaa!!!!!!!!!!!!

Jaki on jest cudny!!!!

a jak dziadki zakochani?

28.07.2013r.
Stary 2013-07-02, 10:45   #1753
kayka11
Raczkowanie

Cytat:
łóżeczko w sumie zwyklutkie ale ile masz dodatków!!!!!!!!!!!!!

fajnie Wam sie udało
No też tak myśle,że cenowo wyszło to dobrze.Zobaczymy jak przełoży się to na jakość .
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:47   #1754
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
9? to chyba z prześcieradełkiem w standardzie 8 chyba są ale ręki nie dam uciąć:P ani sie nei zakąłdam:P
nie zakłądaj się o ręke, bo przegrasz)
ja własnie szukam po sklepach i widzę że od 8 do 12 cm
zalezy jaki producent

Edytowane przez domciatko
Czas edycji: 2013-07-02 o 10:59
domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:47   #1755
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
nie no wymiękam Małgochaaaa!!!!!!!!!!!!

Jaki on jest cudny!!!!

a jak dziadki zakochani?
Babcia mówi, że pięcioro dzieci wychowała, ale tak nudnego dziecka to jeszcze nie widziała
Dziadek stracił głowę

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:47   #1756
lachryma
Zakorzenienie

elaine, co do prezentu, to wszystko zależy od tego co lubi i czym się interesuje Twój tata. mój był złotą rączka, więc nawet wkrętarka czy inne tego typu ustrojstwo było dobrym pomysłem.

może jakaś dobra książka? perfum? krawat z koszulą? portfel? skórzany pasek do spodni? te małe gówienka co się przypina do mankietów koszuli (nie pamiętam nazwy)? nowa golarka?
Stary 2013-07-02, 10:47   #1757
Rockyyy
Zakorzenienie

Margosia ale On fajnie w tym wiaderku wyglada.Ale szczerze? Bałabym sie kapac dziecko w takim wynalazku-podziwiam Cie

Słodziaczek
Stary 2013-07-02, 10:48   #1758
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Przypomniałam sobie nasze pierwsze przytulanki po dłuuuugiej przerwie. Musiałam męża instruować. Biedaczek też zapomniał jak się to robi. I tylko moje: Niżej, wyżej, nie tutaj, dalej troszkę...

Cytat:
Mam nową oznakę zbliżającego się porodu. Wylicytowałam, w świetnej cenie z resztą , bluzeczkę na czas już po porodzie, a tak na poprawę humoru. Dostałam właśnie maila, że przesyłka kurierska została nadana, jest w już w doręczeniu przez kuriera, więc dziś ją otrzymam. A logicznie myśląc, skoro otrzymam bluzkę kupioną z myślą na "po porodzie", to zaraz musi wystąpić, to "po porodzie"

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
Witam w 36 tyg
już nie moge sie doczekać naszego Fifcia po drugiej stronie

Dotka ale Twoja Mała jest duża Ładnie ją karmisz
Enlevee teraz to już na serio chyba tylko sąsiad Ci został
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:48   #1759
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
1.) 29 listopada Saturnina

2.) Moja Maleńka Miłość
1.)

2.) Jakie ma oczka duże. Nie marudzi w wiaderku widzę. Lubi się kąpać?
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:48   #1760
Rockyyy
Zakorzenienie

Elaine moj tata to nałogowy palacz i kiedys mu kupiłam odjechaną popielniczke
Stary 2013-07-02, 10:49   #1761
dzoan
Zakorzenienie

domcia nasz ma 9cm.. znaczy będzie miał, bo idzie kurierem jeszcze a widziałam też na 10 i na 12

Margoś ale śmiesznie to wygląda..kąpać malca w wiaderku i on sobie tak siedzi na dnie? jaką ma minkę

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:49   #1762
Rockyyy
Zakorzenienie

Kobitki mykam z Tzem na zakupki.Bd pozniej

Neni
Stary 2013-07-02, 10:49   #1763
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Babcia mówi, że pięcioro dzieci wychowała, ale tak nudnego dziecka to jeszcze nie widziała
Dziadek stracił głowę
hehehehheeh

tylko Ci pozazdrościć
łudzę się, że mój mały też będzie "nudny"

28.07.2013r.
Stary 2013-07-02, 10:49   #1764
kayka11
Raczkowanie

Cytat:
Mi brzuch nie opadł

Magdalenne
... Zdrówka

29 listopada Saturnina

Nie wywołuj Wilka z lasu

Moja Maleńka Miłość
Przesłodziutki ten Twój synek!Ja to bym się chyba bała kąpać w tym wiaderku,ale wygląda to niesamowicie.
Stary 2013-07-02, 10:50   #1765
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
może jakaś dobra książka? perfum? krawat z koszulą? portfel? skórzany pasek do spodni? te małe gówienka co się przypina do mankietów koszuli (nie pamiętam nazwy)? nowa golarka?
spinki do mankietów.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:51   #1766
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Elaine moj tata to nałogowy palacz i kiedys mu kupiłam odjechaną popielniczke
a moze kup mu ten ekologiczny papieros??czy jak to tam...
edit...sorry...to Rocky tato pali nałogowo

28.07.2013r.
Stary 2013-07-02, 10:53   #1767
kayka11
Raczkowanie

Uciekam teraz na zakupy,potem spacer z sierścią i przygotować obiad.Postaram się w między czasie podczytywać,żeby później nie musieć znów nadrabiać z 20 stron.
Stary 2013-07-02, 10:53   #1768
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
to dobrze, bo byś była bez ręki
http://sklep.ukubusia.pl/pl/p/Matera...-Fiki-Miki/494
Stary 2013-07-02, 10:54   #1769
jakierka
Zadomowienie

Cytat:

Moja Maleńka Miłość
Slodkiiiii!!!

Na pierwszej fotce przypomina mi mojego TZ
Stary 2013-07-02, 10:55   #1770
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
spinki do mankietów.
no

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości