Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz. XI - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,33%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 3 6,98%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 23 53,49%
Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! 5 11,63%
Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 11 25,58%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-02, 15:09   #2341
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
ja nie wierzę w znaczenia imion
powiem tak, ja na pewno nie wierzę w taki sposób, że determinuje to człowieka w 100%, bo tak to każdy Piotrek, Tomek czy tam Zdzich byliby tacy sami. raczej w połączenie wszystkiego, tzn. imię, horoskop (ale nie tylko znak zodiaku, mam na myśli również ascendent i w ogóle taki szczegółowy rozkład - nie znam się na tym aż tak), oczywiście geny i wychowanie również... ale i w różne zaburzenia psychiczne, emocjonalne wszystko składa się na to jacy jesteśmy.

byłam 2 razy w życiu u tarocistki i prawdę powiedziawszy byłam zaskoczona tym co ta kobieta mówiła o mnie, o moim otoczeniu. tak sobie wtedy pomyślałam, że to byłby dobry sposób na podbudowanie się psychiczne, bardziej jak jakiś duchowy doradca. bo po wizycie byłam bardzo pozytywnie nastrojona i taka zrelaksowana. ale za droga taka impreza dla mnie
Stary 2013-07-02, 15:10   #2342
vea7
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
szczerze to nie myślałam o tym pod tym względem myślałam zrobić tylko do drzwi ale w sumie tak mi się spodobało to jak zrobiła babka na projekcie, że uh chociaż może faktycznie zrezygnuję z jednego paska
W sumie wiesz, kafle można dać na dowolną wysokość
Ja mam na przykład tylko do połowy ściany, ale też miałam zboczenie po łazience rodziców
Bardziej chodziło mi o to, czy sobie to przemyślałaś, czy tak wyszło - a w ogóle to się może okazać, że na wybranej przez Ciebie fakturze zacieki nie będą widoczne

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Obydwa imiona bardzo mi się podobają
Choć w samych imionach nie doszukiwałabym się cech charakteru osób je noszących

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 15:12   #2343
matallewar
Zakorzenienie

Nie mogę z tym moim dzieckiem.
Odpieluchowany od października, a wczoraj i dziś już 4 razy siku na podłogę i 2 razy kupka w majtki
Co się z nim dzieje

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 15:13   #2344
teacherka
Zakorzenienie

Ale jestem najedzonaaaaaaaaaaaaa

i znalazłam czereśnie bez robaków!

My przez chwilę rozważaliśmy inne imię niż Zuzia, jakoś nic nie pasowało na do końca. Wbiłam sobie do łba, że do naszego nazwiska to by np. Patrycja pasowała. I przez jakiś czas próbowałam się przyzwyczaić, ale ani zdrabniać, nie umiałam ani nic... I wróciła Zuza I nie wyobrażam sobie inaczej.

Z kosmetyków mam Bepanthen, Linomag zielony i różowy+biały(te dwa kupiłam nieświadoma :P), a do kąpieli Babydream z pompką. Chce się na początku raczej na BD skupić własnie.

Puder do pupy jest potrzebny? Czy jak ten linomag zielony, to już nie puder?
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 15:15   #2345
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
kamila zjadla gila.... sasiad mnie tym przesladowal jak bylam mala
Stary 2013-07-02, 15:15   #2346
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Klara mi sie kojarzy z serialem DOM i ta kobieta co ta siotsre tak oplakiwala i tak swirowala na jej punkcie,
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 15:17   #2347
teacherka
Zakorzenienie

http://demotywatory.pl/4162248/Uczmy-sie-od-dzieci

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 15:17   #2348
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
W sumie wiesz, kafle można dać na dowolną wysokość
Ja mam na przykład tylko do połowy ściany, ale też miałam zboczenie po łazience rodziców
Bardziej chodziło mi o to, czy sobie to przemyślałaś, czy tak wyszło - a w ogóle to się może okazać, że na wybranej przez Ciebie fakturze zacieki nie będą widoczne
szczerze mówiąc to przy wyborze płytek głównie patrzyłam na "mało zaciekową" fakturę
Stary 2013-07-02, 15:17   #2349
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Ale jestem najedzonaaaaaaaaaaaaa

i znalazłam czereśnie bez robaków!

My przez chwilę rozważaliśmy inne imię niż Zuzia, jakoś nic nie pasowało na do końca. Wbiłam sobie do łba, że do naszego nazwiska to by np. Patrycja pasowała. I przez jakiś czas próbowałam się przyzwyczaić, ale ani zdrabniać, nie umiałam ani nic... I wróciła Zuza I nie wyobrażam sobie inaczej.

Z kosmetyków mam Bepanthen, Linomag zielony i różowy+biały(te dwa kupiłam nieświadoma :P), a do kąpieli Babydream z pompką. Chce się na początku raczej na BD skupić własnie.

Puder do pupy jest potrzebny? Czy jak ten linomag zielony, to już nie puder?
W ogóle puder jest o kant potłuc
Jeśli już, to sypać mąką ziemniaczaną, ale to tylko jak jest odparzenie i sudocream sobie nie radzi, wtedy właśnie ziemniaczana i kąpiel w krochmalu. Ale trzeba pamiętać, że: mąka tylko na suchą pupę, przy każdej zmianie pieluszki dokładne mycie mydełkiem, suszenie, sypanie.

Jak posmarujesz linomagiem i zasypiesz pudrem, to będziesz mieć kluski w pieluszce

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-02, 15:18   #2350
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
Klara mi sie kojarzy z serialem DOM i ta kobieta co ta siotsre tak oplakiwala i tak swirowala na jej punkcie,
a mi z dziadkiem do orzechów
Stary 2013-07-02, 15:18   #2351
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 15:19   #2352
teacherka
Zakorzenienie

A to ja klusek nie chcę. Już notuję
Stary 2013-07-02, 15:20   #2353
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Jak posmarujesz linomagiem i zasypiesz pudrem, to będziesz mieć kluski w pieluszce
hah, leniwe
Stary 2013-07-02, 15:21   #2354
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
hah, leniwe

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-02, 15:21   #2355
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Ja bym się starszymi niż roczne opinie nie sugerowała Warto też sprawdzić szpitale na stronie GdzieRodzic.pl - to jest baza prowadzona przez Fundację Rodzić po Ludzku

No taaak... ja sobie to wszystko posprawdzałam i dalej nie wiem

Wiesz co generalnie fajne, ale mocno bym nad kolorem pogłówkowała, bo jeśli te piaskowe, to się zleją z szafkami.

Fajny projekt
a jestes pewna, ze chcesz łazienkę wykafelkowaną pod sam sufit? Bo pamiętam jak mieszkałam jeszcze z rodzicami, jak klęłam na mycie kafli wysoko, a niestety para się też na górze skrapla i można szalu dostać

Ja klina nie kupuję, bo lifenest już jest podwyższony z jednej strony. Na SR mówili, że można kupić albo po prostu podłożyć coś pod nóżki łóżeczka od strony, gdzie dzieć będzie miał główkę - wyjdzie na to samo
tutaj
http://www.gdzierodzic.info/placowka/1139

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
super gratuluje

wiedzialam ze bedzie ci smakowac ty chyba tak samo slodyczolubna jak ja ja jak wyszlam z glukozy to jeszcze przegryzlam batonem hahaha

moze ona chce cie utuczyc zebys do kiecki nie weszla?

dobrze kojarze ze mieszkasz w okolicach katowic? bo mi kolezanki polecaly szpital w katowicach ale tak blizej tychow juz...polesie/podlesie to jest? nie pamietam juz :P

moj "tatus" takie lubi :P tyle ze takie "tanie" helikoptery maja kiepskie baterie i dlugo tym nie polata... tz byl zawiedziony ze iles tam godzin ladowania zeby polatac 10 minut... a dziecku tego nie przetlumaczysz...

posprzatalam w kuchni, tzn wyglancowalam szafki bo byly juz upalcowane niemilosiernie, postawilam obiad na jutro, tylko ze budyn nie przewidzial ze jak daje "surowy" ryz do pieca to musze sobie wziac wieksze naczynie i w polowie musialam przekladac bo mi zaczelo wyciekac :P ciekawe co to wyjdzie z tego obiadu :P

jestem taka zmeczona hahaha
ja chcę rodzić w katowicach... do Tychów nigdy w życiu nie pojadę
ale musiałabyś mi podac konkretną nazwę bo tak tgo niestety nie wiem

Cytat:
Dla mnie ważne są:
Czy mają zzo
Warunki rodzenia
Najnowsze opinie

Gdybym rodziła w miejscu oddalonym od innych szpitali, to jeszcze czy jest neonatologia, patologia noworodka. Ale jako, ze tu szpital jeden na drugim, to się tym nie martwię.

Stare opinie - nie biorę ich pod uwagę, przecież w 3 lata wszystko może sie zmienić
no ale wiadomo że każdy szpital ma jakieś negatywne i pozytywne opinie... i naczytałam się tych negatywów i już sama nie wiem

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 15:24   #2356
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Odpieluchowany od października, a wczoraj i dziś już 4 razy siku na podłogę i 2 razy kupka w majtki
Co się z nim dzieje
Hmmm gdyby Elenka była już na świecie to bym powiedziała,że mu się cofnęło w rozwoju (podobno to się zdarza kiedy pojawia się młodsze dziecko). A tak to nie wiem.

Moja koleżanka używa pudru z Linomag ale nie do pupki tylko tych wszystkich zagięć, bo w upały zapobiega to właśnie odparzeniom

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 15:24   #2357
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
no ale wiadomo że każdy szpital ma jakieś negatywne i pozytywne opinie... i naczytałam się tych negatywów i już sama nie wiem
No, ale jeśli są sprzed 3 lat, to ja bym na nie nie patrzyła.
Mój ma negatywne opinie do personelu. No i co? Położne nie muszą być dla mnie miłe, mają być profesjonalne i mi pomóc urodzić Nie muszą na mnie "rzygać tęczą" Taki przykład.

A czytałam i złe opinie, bo "kolor ścian się nie podobał" albo "łóżko porodowe było niewygodne"

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-02, 15:24   #2358
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja swojej dawalam w kroplach, ale tylko do momentu karmienia piersia i to od 8 doby bo wczesniej w szpitalu jakas tam dawke dostala.

dzizas.... nie mam co kupowac szmat na rozmiar wiekszy jak 62 mam tego tyleeee ze nie wiem gdzie ja to upychalam wczesniej i tak do rozmiaru aktualnie 92-98 jak to dobrze jednak miec dzieci tej samej plci chociaz tz ostatnio mowil ze Amelka bedzie biedna bo bedzie musiala znaszac ciuchy po siostrze

Eeeee tam, ja też już chyba nic nie muszę ndokupować, a poszło raz dwa. Nie dziwię się, że masz komplet

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
cześć

Witam po całym dniu, wyszliśmy po 13 wróciliśmy po 20
ale... wybraliśmy wózek
Decydujemy się na Tako City Move (kolor Sydney) + fotelik Cybex Aton 3 Teraz tylko przekazać dziadkom którzy obiecali sponsoring, i załatwione
Tako City Move
Jakby nie Tako Perso Polka Dots, to chiałabym właśnie też City Move, tyle że drogiii trochę...
Tez dziadkowie obiecali sponsoring, ale nie do konca świadomi cen

Cytat:
hah, leniwe

Zjadłabym
Stary 2013-07-02, 15:24   #2359
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Co się z nim dzieje

Buuuuu . Nam odpieluchowywanie poszło wyjątkowo sprawnie. Mała miała prawie 2,5roku jak Panie w przedszkolu same to zaproponowały. Na początku codziennie nosiłam ciuszki na zmianę ale po jakimś tygodniu załapała i wolała siusiu.
Trzymam kciuki żeby i Edzikowi zachciało się odpieluchowywania
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 15:24   #2360
ladanseuse14
Zakorzenienie

dziewczyny to będzie moja pierwsza pieczeń w nowym piekarniku więc zapytam: na ile st. robicie szynkę w rękawie? ile pieczecie? dajecie góra dół? z termoobiegiem czy bez?
Stary 2013-07-02, 15:25   #2361
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Hmmm gdyby Elenka była już na świecie to bym powiedziała,że mu się cofnęło w rozwoju (podobno to się zdarza kiedy pojawia się młodsze dziecko). A tak to nie wiem.

Moja koleżanka używa pudru z Linomag ale nie do pupki tylko tych wszystkich zagięć, bo w upały zapobiega to właśnie odparzeniom
Jeśli miejsca, które się pocą, to też się "kluski" robią
Dlatego wg mnie bez sensu. Miałam puder, więc sprawdziłam osobiście

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-02, 15:26   #2362
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Może macie rację... tylko cholerka przykro mi tak,że Tż na wszystkie imona ,które mi się podobały mówił 'nie', 'nigdy w zyciu', 'chyba żartujesz?'... żadnego pola do popisu nie miałam...
u nas tak było jak Jakub miał się urodzić, ja bardzo chciałam Błażeja, ale ten mój się uparł i mi wymyślał Grzesia, Krzysia... ale w efekcie doszliśmy do porozumienia i jest Jakub, gdyby był dziewczynką byłby Zuzanną

teraz sama nie wiem nie mam wybranego tak na 100%, burza mózgów zacznie się zapewne za dwa tygodnie jeśli maleństwo się ujawni na USG... my mamy długie nazwisko na 11 literek... zobaczymy, bezimienne na pewno nie będzie bo i straszy brat będzie miał pomysły
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 15:32   #2363
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny to będzie moja pierwsza pieczeń w nowym piekarniku więc zapytam: na ile st. robicie szynkę w rękawie? ile pieczecie? dajecie góra dół? z termoobiegiem czy bez?

To zależy od wagi szynki. Ja na każdy kg liczę ok.1h. Mięso zawsze piekę góra-dół bez termoobiegu w ok. 180-200st

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Kurcze wspomniałyście dziś żeby przejrzeć sobie opinie o szpitalu w którym chce się rodzić na Gdzierodzić.pl i zaczynam się bać bo mój
ma mega słabe opinie i się zastanawiam
Stary 2013-07-02, 15:40   #2364
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Buuuuu . Nam odpieluchowywanie poszło wyjątkowo sprawnie. Mała miała prawie 2,5roku jak Panie w przedszkolu same to zaproponowały. Na początku codziennie nosiłam ciuszki na zmianę ale po jakimś tygodniu załapała i wolała siusiu.
Trzymam kciuki żeby i Edzikowi zachciało się odpieluchowywania
Wiesz co, my w sumie zaczęliśmy wcześnie, bo nocnik był w domu i któregoś dnia młody sam na nim usiadł, jak ganiał bez majtek, ja patrzę, a tam siku
Miał rok i 2 miesiące. No więc poszłam za ciosem i na początku sporadycznie siku do nocnika, jak mu się uwidziało.
We wrześniu poszedł do KM i tam nocnik stał zawsze na wierzchu, więc on czasem wołał, potem częściej i jakoś w październiku już bez pieluchy przychodził do dzieci. 2-3 razy w tygodniu wracały zasikane ubrania, ale to normalne, że na początku dzieci tak mają.
Od kilku miesięcy to już były pojedyncze przypadki, że miał "awarie". A teraz w domu jakaś masakra, nie wiem skąd mu się to wzięło

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
To zależy od wagi szynki. Ja na każdy kg liczę ok.1h. Mięso zawsze piekę góra-dół bez termoobiegu w ok. 180-200st

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Kurcze wspomniałyście dziś żeby przejrzeć sobie opinie o szpitalu w którym chce się rodzić na Gdzierodzić.pl i zaczynam się bać bo mój
ma mega słabe opinie i się zastanawiam
Mój ma dobre, lepsze niż ten, w którym rodziłam Edzika, a w sumie byłam zadowolona - poza warunkami do rodzenia, bo chociaż tragiczne nie były, to dobrymi bym ich nie nazwała.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-02, 15:43   #2365
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
a ile przed końcem otwierasz rękaw?
Stary 2013-07-02, 15:48   #2366
nena_milka
Wtajemniczenie

hej
wróciłam do Was, chyba zażegnałam kryzys wczoraj wieczorem pogadałam sobie z TŻ no i wszystko jasne... ta cała depresja to przez niego nie no, zabrał mnie na loda i w ogóle był jakiś miły i mi się trochę polepszyło. Obiecał, że zrobimy parę zdjęć brzuszkowych jak będzie pogoda
A poza tym to miałam dziś położną i posłuchałam serduszka rosnę zdrowo i powiedziała, że wcale nie jestem za duża a dzidzia też rośnie i jest na jej wykresiku na samym środeczku linii I dzisiaj na tapecie było karmienie piersią i miała lalkę i sztuczny cycek i mi pokazywała jak się przystawia, fajnie będzie
A potem to jak po każdej wizycie zakupy kupiłam parę bzdetów, jutro pokażę bo teraz to idę poczytać parę stron wstecz chociaż i zaraz wróci małż no i nie wiem czy dam radę, ale jak co to jutro z rana już jestem

mam nadzieję, że u Was ok, żadnych skurczów, szalonych szyjek i teściowych
do potem idę czytać
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 15:49   #2367
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
ja tam nie sypalam ale tylko dlatego ze Blanka faldek nie miala

Cytat:
hmmm ja tam nie pieke, ale moja mamuska ostatnio z rekawa przerzucila sie na folie aluminiowa i miesko wychodzi super soczyste, bo jakos w rekawie sie wysuszalo, no ale to dotyczy schabu nie wiem jak z szynka
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 15:50   #2368
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm jutro upiekę chyba to http://www.mojewypieki.com/przepis/szarlotka-z-budyniem robiła to któraś z was?
Ja robie od czasu do czasu. Co prawda przepis mam od mamy a nie z tej strony ale praktycznie taki sam
Wszyscy w domu się zajadają

A co do imion to Ole fajne dziewczyny są Ja nie lubiłam bardzo tego imienia w aż do połowy liceum, a to dlatego że nie wiedziałam jak się przedstawiać Ola/Aleksandra/Olka Ale to były problemy małolaty, w LO mi przeszło i teraz je bardzo lubie

Edytowane przez ja :)
Czas edycji: 2013-07-02 o 15:53
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 15:51   #2369
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
nie no, zabrał mnie na loda i w ogóle był jakiś miły i mi się trochę polepszyło.
wybacz...
Stary 2013-07-02, 15:51   #2370
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, my w sumie zaczęliśmy wcześnie, bo nocnik był w domu i któregoś dnia młody sam na nim usiadł, jak ganiał bez majtek, ja patrzę, a tam siku
Miał rok i 2 miesiące. No więc poszłam za ciosem i na początku sporadycznie siku do nocnika, jak mu się uwidziało.
We wrześniu poszedł do KM i tam nocnik stał zawsze na wierzchu, więc on czasem wołał, potem częściej i jakoś w październiku już bez pieluchy przychodził do dzieci. 2-3 razy w tygodniu wracały zasikane ubrania, ale to normalne, że na początku dzieci tak mają.
Od kilku miesięcy to już były pojedyncze przypadki, że miał "awarie". A teraz w domu jakaś masakra, nie wiem skąd mu się to wzięło

Kurcze to On praktycznie odpieluchowany. Faktycznie jakoś dziwnie,że teraz zaczął podsikiwać się

Cytat:
Mój ma dobre, lepsze niż ten, w którym rodziłam Edzika, a w sumie byłam zadowolona - poza warunkami do rodzenia, bo chociaż tragiczne nie były, to dobrymi bym ich nie nazwała.
Ja to jeszcze do samego porodu będę deliberować czy ten czy ten.

Cytat:
Ok. 10minut przed końcem. Szynka sama w sobie jest sucha/chuda a jak się ją za długo przetrzyma to dodatkowo wyschnie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości