Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz. XI - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,33%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 3 6,98%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 23 53,49%
Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! 5 11,63%
Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 11 25,58%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-02, 15:53   #2371
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
hmmm ja tam nie pieke, ale moja mamuska ostatnio z rekawa przerzucila sie na folie aluminiowa i miesko wychodzi super soczyste, bo jakos w rekawie sie wysuszalo, no ale to dotyczy schabu nie wiem jak z szynka
zdam relację
Stary 2013-07-02, 15:53   #2372
kropla_deszczu
Zadomowienie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Dzień dobry laseczki zajrzałam do Was rano, ale później jakoś nie było kiedy...

Świetnie się dzisiaj czuję i tak oto zrobiłam zupkę kalafiorową (cały wielki gar) później jeszcze filety z kuraka w przyprawie, smażone na patelni +- ziemniaczki młode z koperkiem + mizeria

Wstawiłam też 2 prania, później je rozwiesiłam, pogoniłam TŻ żeby poodkurzał a później się wspólnie zdrzemnęliśmy, bo mieliśmy dzisiaj emocjonującą noc...

Otóż TŻ pojechał wczoraj na 18 do pracy (nocka 12-godzinna) i miał wrócić rano koło 7. Wszystko fajnie, położyłam się spać jakoś o 23...nie wiem czy pamiętacie jak zrzuciłam a raczej jak wyrwałam ze ściany karnisz ...no to TŻ go zrobił, gipsem tam pomaział i się karnisz trzymał....więc wczoraj zasnęłam i tak fajnie mi się spało...dopóki ten durny karnisz znowu nie wypadł ze ściany myślałam, że na zawał zejdę! tak się wystraszyłam najlepsze jest to, że tylko jedna strona wypadła druga siedziała sobie w najlepsze w ścianie no i nic zadzwoniłam do TŻ, kazał tak zostawić tylko podłożyć jakiś koc, w razie gdyby miało to wypaść no i w rezultacie zasnęłam dopiero koło 1 w nocy....a TŻ wrócił z pracy wcześniej - bo koło 3 już był i tylko przeklinał pod nosem na te stare mury, które nie chcą karniszy trzymać rano jak wstał to pojechał kupić mega długie kołki i mówi, że jak one teraz wypadną to nie będziemy mieli karnisza wcale

oh się rozpisałam ide Was trochę nadrobić
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 15:56   #2373
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
hej
wróciłam do Was, chyba zażegnałam kryzys wczoraj wieczorem pogadałam sobie z TŻ no i wszystko jasne... ta cała depresja to przez niego nie no, zabrał mnie na loda i w ogóle był jakiś miły i mi się trochę polepszyło. Obiecał, że zrobimy parę zdjęć brzuszkowych jak będzie pogoda
A poza tym to miałam dziś położną i posłuchałam serduszka rosnę zdrowo i powiedziała, że wcale nie jestem za duża a dzidzia też rośnie i jest na jej wykresiku na samym środeczku linii I dzisiaj na tapecie było karmienie piersią i miała lalkę i sztuczny cycek i mi pokazywała jak się przystawia, fajnie będzie
A potem to jak po każdej wizycie zakupy kupiłam parę bzdetów, jutro pokażę bo teraz to idę poczytać parę stron wstecz chociaż i zaraz wróci małż no i nie wiem czy dam radę, ale jak co to jutro z rana już jestem
To teraz Ty Go zabierz na loda

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
hmmm ja tam nie pieke, ale moja mamuska ostatnio z rekawa przerzucila sie na folie aluminiowa i miesko wychodzi super soczyste, bo jakos w rekawie sie wysuszalo, no ale to dotyczy schabu nie wiem jak z szynka
A ja właśnie w folii nie umiem dobrze upiec bo mi ten sos z mięsa wypływa z folii i mięso suche jak wiór wyszło. Muszę się chyba bardziej postarać z zawijaniem
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 15:56   #2374
ladanseuse14
Zakorzenienie

butterfly narobiłaś mi smaka na tą szarlotkę
Stary 2013-07-02, 15:57   #2375
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
[COLOR=Silver]

Kurcze to On praktycznie odpieluchowany. Faktycznie jakoś dziwnie,że teraz zaczął podsikiwać się
No właśnie jak od stycznia miał słownie kilka wpadek, to myślałam, że już to za nami, a ten mi taki numer

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 15:58   #2376
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Dzień dobry laseczki zajrzałam do Was rano, ale później jakoś nie było kiedy...

Świetnie się dzisiaj czuję i tak oto zrobiłam zupkę kalafiorową (cały wielki gar) później jeszcze filety z kuraka w przyprawie, smażone na patelni +- ziemniaczki młode z koperkiem + mizeria

Wstawiłam też 2 prania, później je rozwiesiłam, pogoniłam TŻ żeby poodkurzał a później się wspólnie zdrzemnęliśmy, bo mieliśmy dzisiaj emocjonującą noc...

Otóż TŻ pojechał wczoraj na 18 do pracy (nocka 12-godzinna) i miał wrócić rano koło 7. Wszystko fajnie, położyłam się spać jakoś o 23...nie wiem czy pamiętacie jak zrzuciłam a raczej jak wyrwałam ze ściany karnisz ...no to TŻ go zrobił, gipsem tam pomaział i się karnisz trzymał....więc wczoraj zasnęłam i tak fajnie mi się spało...dopóki ten durny karnisz znowu nie wypadł ze ściany myślałam, że na zawał zejdę! tak się wystraszyłam najlepsze jest to, że tylko jedna strona wypadła druga siedziała sobie w najlepsze w ścianie no i nic zadzwoniłam do TŻ, kazał tak zostawić tylko podłożyć jakiś koc, w razie gdyby miało to wypaść no i w rezultacie zasnęłam dopiero koło 1 w nocy....a TŻ wrócił z pracy wcześniej - bo koło 3 już był i tylko przeklinał pod nosem na te stare mury, które nie chcą karniszy trzymać rano jak wstał to pojechał kupić mega długie kołki i mówi, że jak one teraz wypadną to nie będziemy mieli karnisza wcale

oh się rozpisałam ide Was trochę nadrobić
Jasne,że pamiętamy o tym karniszu I wybacz kropelko ale jak przeczytałam twój post to wybuchnęłam niekontrolowanym śmiechem

A obiadek pychotka
Stary 2013-07-02, 15:59   #2377
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
wybacz...
wybaczam
Cytat:
To teraz Ty Go zabierz na loda [COLOR="Silver"]
aż tak bardzo to mi nie przeszło
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 16:00   #2378
teacherka
Zakorzenienie

A mnie się zachciało jakichś ciastek francuskich - kupiłam ciasto i nie wiem.... Może jeszcze resztę malin wygrzebię z zamrażarki,a jak nie to mam trochę borówki amerykańskiej.

A teraz jem gofry, ale takie bleee, gotowe.

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Kropla, padłabym na zawał! Dobrze, że nic Ci się nie stąło
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 16:02   #2379
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No, ale jeśli są sprzed 3 lat, to ja bym na nie nie patrzyła.
Mój ma negatywne opinie do personelu. No i co? Położne nie muszą być dla mnie miłe, mają być profesjonalne i mi pomóc urodzić Nie muszą na mnie "rzygać tęczą" Taki przykład.

A czytałam i złe opinie, bo "kolor ścian się nie podobał" albo "łóżko porodowe było niewygodne"
no racja

a jeszcze zapytam będziecie opłacać położną ?
w tym 'moim' szpitalu jest opcja za tysiaka opłacenia sobie położnej - spisuje się wcześniej umowę i wybiera konkretną osobę która cały poród jest przy Tobie... a poza tym i tak zagląda ta położna która ma dyżur więc niby są 2 sama nie wiem...

a co do imion to ja straaaasznie chciałam Igora już od kilku lat mi się to imię podoba, ale tż bardzo nie chce... ostatnio stwierdził że jeśli nie wymyślimy nic innego to będzie Igor... i co ? zaczynam mieć wątpliwości
w sumie jak zaczęliśmy się starać o dziecko to mówiliśmy że jak będzie syn to będzie Staś
a wątpliwości mam bo tż mi zaczął gadać że jemu imię Igor się kojarzy z Ogrem ehh

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 16:03   #2380
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie jak od stycznia miał słownie kilka wpadek, to myślałam, że już to za nami, a ten mi taki numer
A może jest trochę zazdrosny o Elenkę i brzuszek i w ten sposób próbuje zwrócić na siebie uwagę? Nie wiem sama ale to chyba możliwe.
Stary 2013-07-02, 16:04   #2381
ladanseuse14
Zakorzenienie

butterfly chyba też jutro zrobię tylko, że ja mam blachę 40x23 więc chyba muszę zrobić z podwójnej porcji? dorobiłam się też tortownicy o średnicy 24cm więc nie wiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 16:12   #2382
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Jasne,że pamiętamy o tym karniszu I wybacz kropelko ale jak przeczytałam twój post to wybuchnęłam niekontrolowanym śmiechem

A obiadek pychotka
dziękuję bardzo kurde bo z boku to pewnie nawet i zabawne jest, ale z mojej strony to cieszę się, że mi na łeb nie zleciał ten karnisz poza tym to już nie jest pierwsza taka sytuacja w naszym mieszkaniu, że karnisz wypada ze ściany w dużym pokoju na początku też byla podobna akcja... stare mury i niestety nawet gips jak złapie to dookoła tego kołka robi się taki stożek i ciach wypada

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

[/COLOR]Kropla, padłabym na zawał! Dobrze, że nic Ci się nie stąło
własnie się wystrachałam jak nie wiem jeszcze sama w domu byłam...wkurzyłam się strasznie, no ale co zrobić mogłam - to jest złośliwość rzeczy martwych
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Stary 2013-07-02, 16:17   #2383
ladanseuse14
Zakorzenienie

a czy ma któraś sprawdzony przepis na sernik na zimno z owocami, bez jajek z pieczonym biszkoptem i galaretką?
Stary 2013-07-02, 16:20   #2384
kropla_deszczu
Zadomowienie

matall doczytałam, ze kupujesz smoczki z LOVI a powiedz mi jakie butelki kupujesz? bo kilka koleżanek moich twierdzi zgodnie, że należy dziecku kupować smoczek tej samej firmy co butelki się ma że niby nie chcą dzieci ssać potem smoczków innej marki niż tej co się ma butelkę, albo że smoczek ssą, a butelki odrzucają jest to prawda
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Stary 2013-07-02, 16:23   #2385
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
butterfly narobiłaś mi smaka na tą szarlotkę
Nooo będę jutro piekła

A ta dzisiejsza zapiekanka wyszła pyszna.A taka łatwa!

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 16:27   #2386
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Nooo będę jutro piekła

ja pójdę na targ, zobaczę jakie owoce są i zrobię jakiś sernik na zimno

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
Nooo będę jutro piekła

podaj przepis
Stary 2013-07-02, 16:35   #2387
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
1. Jaki krem do popękanych brodawek się sprawdził? (Sroczka poleca babydream z Rossmana ale nie znalazłam...)
2. Czy te woreczki na zużyte pieluszki są aż tak potrzebne?
3. Laktator ręczny + butelki Avent natural - dobry wybór?
4. Jaki smoczek uspokajający? (czytałam że niektóre mimo że 0+ są za duże)
5. Jakiej firmy majtki z siateczki i osłonki na sutki?
6. No i jak to jest z rozmiarem stanika do karmienia? Chciałabym kupić choć jeden na początek do szpitala. Kupowałyście taki rozmiar jak w ciąży czy jednak potrzebny był większy?
dodam z moich obserwacji

1. jak cie pogryzie to nic nie pomoze. bephanten i maltan mi nic nie daly.
2. nie. mozesz zawijac w cokolwiek albo wcale. z ukupkanego pampersa robi sie taki "prezencik" i yrzuca do kosza zwyklego na odpadki - i tak zbiera sie tego tyle ze przynajmiej jeden worek dziennie wyrzucac bedziesz
3. dobry. ja mialam zwykle avent i canpol lovi i bylo ok
4. chyba mialam rozne i... zadna dla mnie roznica, byle byl silikonowy bo te kauczukowe nam nie podeszly jakos
5. majtki z hartmanna albo cokolwiek byle nie te fizelinowe - maja byc siateczkowe. oslonki mialam aventu. super sie sprawdzily JAK GRYZIE - a tak normalnie to ja bym nie kupowala, bo przy corce nie uzylam, tylko rpzy synu
6. wieksze, a w czasie nawalu wiele wieksze. sprawdzaja sie staniki typowo sportowe na poczatek

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość

Jedna rzecz mnie jednak dość mocno zaskoczyła. Mianowicie chodzi o gojenie się pępuszka. Mówiła, że odchodzi się już od stosowania gencjan, spirytusów itp do pępka. Wręcz odradza się teraz smarowanie pępka czymkolwiek. Mówiła, że po porodzie w szpitalu spryskają pępuszek chyba octaniseptem i to generalnie powinno wystarczyć. Potem można dziecko bez problemu kąpać i moczyć pępuszek. Ważne tylko, żeby porządnie ten pępuszek po kąpieli osuszyć. Rzekomo bez stosowania jakichkolwiek preparatów pępuszek może odpaść nawet już po tygodniu. Gdyby jednak słabo to szło, to można kupić sobie ten octanisept i od czasu do czasu psiknąć na pępuszek, ale nie cały czas. Hmm powiem szczerze, że trudno w to uwierzyć. Sama nie wiem jaką opcję obiorę.

Ciekawa jestem jakie Wy nowinki zasłyszałyście na waszych SR.
to prawda. sam octanisept najczesciej starcza. on odkaża. dziala jak woda utleniona. jak robi sie czerwony wtedy gencjana czy spirytus bo wysusza mocno, ale tez szczypie. octanisept mozna uzywac na odkazanie wszelkich ran i jest niby lepszy niz woda utleniona ktora w sumie szybko traci waznosc bo wietrzeje

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
matall doczytałam, ze kupujesz smoczki z LOVI a powiedz mi jakie butelki kupujesz? bo kilka koleżanek moich twierdzi zgodnie, że należy dziecku kupować smoczek tej samej firmy co butelki się ma że niby nie chcą dzieci ssać potem smoczków innej marki niż tej co się ma butelkę, albo że smoczek ssą, a butelki odrzucają jest to prawda
nieprawda. moje mialy roznych firm i syn ssal co bylo, a corka wcale tylko losowe smoczki uspokajajace(obojetnie jakiej firmy), bo butli nie chciala

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 16:43   #2388
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
a czy ma któraś sprawdzony przepis na sernik na zimno z owocami, bez jajek z pieczonym biszkoptem i galaretką?
http://www.mojewypieki.com/przepis/s...h-lub-jogurcie
ja ostatnio ten robiłam był pyszny nie dawałam śmietany tylko ok 1000g jogurtu waniliowego, (a poprzednim razem greckiego) żeby był lżejszy. A biszkopt możesz upiec dowolny ja robiłam ten, wyszedł super http://www.mojewypieki.com/przepis/biszkopt-przepis-ii tylko zmniejsz sobie proporcje żeby za wysoki Ci nie wyszedł bo potem reszty nie pomieścisz. Ja zmniejszyłam o ponad połowę (z dwóch jajek robiłam).
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 16:55   #2389
butterfly20
Zakorzenienie

Ladan w sumie koleżanka mi podawała, ale trochę zmodyfikowałamI robiłam na oko.

-Dwa ciasta francuskie
-cebula
-kilka pieczarek
-ze dwa pomidory
-jedna podwójna pierść z kuraka
-przyprawa Kamis Gyros
- przecier pomidorowy Tomatery (chociaż wiem,że koleżanka dawała też keczup)
-sól, pieprz
-ser żółty starty
-1 żółtko

Cebulę i pieczarki pokroiłam na drobniutkie kawałki i podsmażyłam, potem tylko dosoliłam i dopieprzyłam do smaku.
Na blaszce ułożyłam jedno ciasto francuskie na tym papierze, w którym było oryginalnie zapakowane. Posmarowałam Tomaterą,ale tak,żeby zostało nie posmarowane po 1 cm z każdego brzegu (po potem tam zawijałam,żeby się nie rozpadło).Wyłożyłam na to pieczary z cebulką.
Kuraka pokroiłam w kostki i już wcześniej doprawiiłam tą przyprawą Gyros, a potem podsmażyłam. Pomidory pokroiłam, ale ja zawsze obieram ze skórki. Pomidorki i kuraka dałam na pieczarki nadal uważając,żeby brzegi były puste.Potem posypałam serkiem i jeszcze polałam Tomaterą.
Na górę dałam drugie ciasto trochę je rozciągając i zawijając brzegi do góry. Widelcem porobiłam dziurki na cieście i posmarowałam żółtkiem. Piekłam w piekarniku 30 minut na 210 stopni.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 16:58   #2390
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:

ŁAŁ!!!!!

Diorisha Tormentiol?Ja go mam na syfki
ja też używałam tormentiolu do pupci, super sprawa

Cytat:

poproś, żeby ciaśniej zszyli
haha..mnie zszyli tak ciasno ze później sie poskarżyłam połoznej, przez poł roku czułam sie jak dziewica

Cytat:
Nie mogę z tym moim dzieckiem.
Odpieluchowany od października, a wczoraj i dziś już 4 razy siku na podłogę i 2 razy kupka w majtki
Co się z nim dzieje
może już przezywa zmianę sytuacji jeszcze raz powinnaś wrócić do odpieluchowywania, nie pytać, a zwyczajnie zabrać go na klozet co pół godziny

No i wróciłam od Gina. wszystko jest super, sprawdził szyjkę, ph w porządku, posłuchałam serduszka dzidzi i mogę spać spokojnie powiedział, że jak brzuch twardnieje, to zeby sie nie przemęczać i zeby tatuś zajmował się dzieckiem wiecej
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 17:01   #2391
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

oglądnęłam Drogówkę i jestem w szoku
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 17:02   #2392
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
może tu coś wybierzesz
http://www.mojewypieki.com/kategoria/serniki-na-zimno

jak ja mam coś piec to zawsze z jej bloga uwielbiam go

Cytat:
Ladan w sumie koleżanka mi podawała, ale trochę zmodyfikowałamI robiłam na oko.

-Dwa ciasta francuskie
-cebula
-kilka pieczarek
-ze dwa pomidory
-jedna podwójna pierść z kuraka
-przyprawa Kamis Gyros
- przecier pomidorowy Tomatery (chociaż wiem,że koleżanka dawała też keczup)
-sól, pieprz
-ser żółty starty
-1 żółtko

Cebulę i pieczarki pokroiłam na drobniutkie kawałki i podsmażyłam, potem tylko dosoliłam i dopieprzyłam do smaku.
Na blaszce ułożyłam jedno ciasto francuskie na tym papierze, w którym było oryginalnie zapakowane. Posmarowałam Tomaterą,ale tak,żeby zostało nie posmarowane po 1 cm z każdego brzegu (po potem tam zawijałam,żeby się nie rozpadło).Wyłożyłam na to pieczary z cebulką.
Kuraka pokroiłam w kostki i już wcześniej doprawiiłam tą przyprawą Gyros, a potem podsmażyłam. Pomidory pokroiłam, ale ja zawsze obieram ze skórki. Pomidorki i kuraka dałam na pieczarki nadal uważając,żeby brzegi były puste.Potem posypałam serkiem i jeszcze polałam Tomaterą.
Na górę dałam drugie ciasto trochę je rozciągając i zawijając brzegi do góry. Widelcem porobiłam dziurki na cieście i posmarowałam żółtkiem. Piekłam w piekarniku 30 minut na 210 stopni.
brzmi pysznie

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 17:04   #2393
Snow_White1
Wtajemniczenie

logoasia - gratki za udaną wizytę

Ja byłam dziś u endo i nadal będę brała euthyrox, w nieco większej dawce, bo ft4 wzrosło, ale wciąż jest trochę poniżej normy. Za 4 tyg.kontrola. Ale endo powiedziała, że w ciągu kilku tygodni po porodzie, wszystko powinno samo się unormować.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 17:05   #2394
butterfly20
Zakorzenienie

Hahaha oglądam Trudne sprawy.

Laska przespała się z bratem swojego chłopaka,tenże brat był wtedy na przepustce bo siedzi w kiciu. I teraz się dziwił,że brat jest na niego zły,że przespał się z jego dziewczyną i skwitował to tak:"O co mu chodzi?Wcześniej się wszystkim dzieliliśmy i było ok" : cojest::c ojest::co jest::coj est::coje st::cojes t::cojest : :brzydal ::brzyd al:

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
oglądnęłam Drogówkę i jestem w szoku
Też byłam...

Logoasia super,że wszystko ok!

A ja mam jutro okulistę...

Stary 2013-07-02, 17:07   #2395
Snow_White1
Wtajemniczenie

Zmierzyłam brzuszek i póki co nie urósł przez ostatnie 3-4 tyg.
Mam nadzieję, że to dobry znak - że ilość wód płodowych już się nie zwiększa...zobaczymy na USG w środę za tydzień.

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

[QUOTE=butterfly20;4160471 8]Hahaha oglądam Trudne sprawy.

Laska przespała się z bratem swojego chłopaka,tenże brat był wtedy na przepustce bo siedzi w kiciu. I teraz się dziwił,że brat jest na niego zły,że przespał się z jego dziewczyną i skwitował to tak:"O co mu chodzi?Wcześniej się wszystkim dzieliliśmy i było ok" : cojest::c ojest::co jest::coj est::coje st::cojes t::cojest : :brzydal ::brzyd al:

5QUOTE]

haha też to oglądam
Stary 2013-07-02, 17:12   #2396
butterfly20
Zakorzenienie

[QUOTE=Snow_White1;4160474 1]Zmierzyłam brzuszek i póki co nie urósł przez ostatnie 3-4 tyg.
Mam nadzieję, że to dobry znak - że ilość wód płodowych już się nie zwiększa...zobaczymy na USG w środę za tydzień.

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Hahaha oglądam Trudne sprawy.

5QUOTE]

haha też to oglądam
A ta laska i jej koleżanki takie głupie!!

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

A Tatuś już łóżeczko kupił A ta dziewczyna jest może w 2 miesiącu

Stary 2013-07-02, 17:15   #2397
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

Ja będę prasować tylko po ostatnim praniu, gdzieś w sierpniu. A planuję chyba trzykrotne

Wy prasujecie po każdym?
prac raz i prasowac po praniu zaraz, chocby mialo trzy mesiace lezec. chyba nie zablaka sie do szuflady zadna zloisliwa bakteria do tego czasu... wec nie widze potrzeby

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 17:16   #2398
Snow_White1
Wtajemniczenie

[QUOTE=butterfly20;4160479 2]
Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Zmierzyłam brzuszek i póki co nie urósł przez ostatnie 3-4 tyg.

A ta laska i jej koleżanki takie głupie!!

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

A Tatuś już łóżeczko kupił A ta dziewczyna jest może w 2 miesiącu

Jak się tym Robertem na zdjęciu zachwycały
Stary 2013-07-02, 17:19   #2399
butterfly20
Zakorzenienie

[QUOTE=Snow_White1;4160488 7]
Cytat:

Jak się tym Robertem na zdjęciu zachwycały
Słodkie butki ma ta mała, która noworodkiem nie jest

Stary 2013-07-02, 17:19   #2400
kaska87
Zakorzenienie

siem
Cytat:
Oto wieści z wczorajszej wizyty. Filipek rośnie zdrowo. Wszystko z nim OK. Waży ok. 1400 g i jest to 30 tc.
super duży facecik
Cytat:
W piątek podpisaliśmy umowę przedwstępną. Dziś składamy papiery do banków i czekamy...

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Aaa,no i jeszcze z nowości- nasz projekt domu został w końcu poprawiony i w połowie sierpnia ruszamy z budową Jestem tak podekscytowana,że szkoda gadać.. szwagier(który będzie nam robił dach ) mówi,że na zimę domek będzie stał w stanie surowym zamkniętym Teraz tylko czekać i odkładać pieniążki na dalsze 'podboje'
chcecie wracać do Polski? bleee

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
jestem już po glukozie ej smaczne to było
mi też smakowało, wypiłam ciurem

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
hej
nie angażuję się, bo się martwię.. wczoraj juz wprawdzie nie mialam wiecej tych upławów, rano tylko maleńko, z 1cm kreska na wkładce. za to dziś przyszyly wyniku z posiewu moczu i ty razem wychodowali tam jakies swinstwa, a jak sie czyta w internecie o tym, to osiwieć można
będzie dobrze, nie martw się

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
kaska, jak się nie możesz zdecydować, to bierz Babydream
nie no chciałam albo Hipp albo Mixy

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
ja tez nie przepadam za nivea dla siebie -po mydle mnie swędzi, balsam nie nawilża, tylko natluszcza,a krem zatyka pory, niemowie o sofcie bo po nim mam swędzenie i pieczenie calej twarzy
ja po szamponie nivea mam tłuste włosy

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
nie uwierzycie, powiedzialam wczoraj, że mam smaka na placki ziemniaczane.

Teściowa stoi w kuchni i smaży... : mdleje:
zjadłaś pewnie otrute
Cytat:
Mi się Lilka okropnie podoba, ale co zrobię,że tak kota nazwałam półtorej roku temu? Nie umiałabym nazwać tak córki a kota "przechrzcić" bo jak słyszę Lila to widzę moją kicię
a mi się okropnie nie podoba

my mamy tak samo z kotem Oliwka i małż chciał córkę Oliwkę, ale teraz to już po ptokach bo kot i dziecko o tym samym imieniu?

byliśmy z małżem w sklepie bejbowym i kupiliśmy przewijak wyszedł taniej niż z neta małż wybrał

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości