|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Suszy mi się 1 partia kubusiowego prania ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2132 | ||
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Nadaje z parku z piaskownicy obecnie
![]() En- jak jestes u mamy to orzyjdz to Cie poadoruje ![]() Cytat:
No i zeby dzisiaj to mi bylo ostatni raz ![]() ![]() DZIEWCZYNY SKŁADKA CZŁONKOWSKA ZA TYDZIEN WYNOSI 25 ZŁ- PREFERUJĘ FORMĘ WPŁATY PRZELEWEM ![]() No to nie pozostaje mi nic innego jak poszukac sponsora ![]() Cytat:
Przyjezdzaj urzadzimy sobie impreze na porodowce ![]() I kubeczek spermy ![]() CZAROWNICA- dasz rade. Nogi do gory, mocno zacisniete ![]() MYSZOLKA- focha strzelasz jakbys byla w ciazy ![]() Znow lece nadrabiac dalej
OLCIA ![]() WOJTUŚ ![]() Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-07-02 o 17:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2133 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2134 |
Zakorzenienie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
Pocytowałam i mi się apka zawiesiła i wszystko przepadło. już nie pamiętam co komu napisać.
pochwałę się jedynie, że Lilka nawet dzisiaj pociągnęła parę łyków z piersi. Ją trzymałam ją i cuciłam a pielęgniarka trzymała i ściskała cyca ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2135 | ||||||||
Raczkowanie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Dobry wieczór mamusie!
Kikanaście stron do nadrobienia ![]() Ja po KTG- zapis prawidłowy. Pani Dr powiedziała, że mam leniuszka w brzuszku i żebym pilnowała ruchów i w razie niepokoju- IP. Następne KTG 9 lipca- w dniu terminu.... Obym już nie musiała tam się stawiać (spędziłam w tej przychodni 3 godziny, dobrze, ze mi starczyło kasy na parking ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41595464]Aloha!!! Już po śniadaniu i kawce ![]() Chłopaki w pracy i przedszkolu a ja próbuje się umówić na wizytę do gina bo mój na urlopie a dostałam wyniki posiewu moczu i mam tam tez paciorkowca .... Nie wiem ale zeschizowalam się trochę bo mały od jakiegoś czasu nie przeciąga się często i jest takim bardzo dużym leniuszkiem bo całe noce przesyła w dzień tez ma w sumie mało ruchów... Nie wiem albo taki typ albo boje się ze mam jakaś wewnętrzna infekcje i ze pacior dostał się do niego.... Czekam na tel czy uda mnie się gdzieś wcisnąć .. Rozmawiałam przed chwila z moja Polozna i plan jest taki ze próbuje się dostać na usg do luxmedu jak się nie uda a mały zbytnio się nie rusza to jadę na brochow i wymuszam ktg ... No zobaczymy... Trochę się zmartwilam całością ... [/QUOTE] Teso ja miałam paciora w posiewie na początku ciąży i też się przestraszyłam, ale konsultowałam to z dwoma lekarzami- nie ma szans, żeby maluch w brzuszku się zaraził. Pytałam od razu- co w sytuacji jak wyjdzie mi w wymazie- tak samo- nie ma możliwości zarażenia się- taka ewentualność pojawia się dopiero przy porodzie- dlatego podaje się na chwilę przed antybiotyk. Nie martw się ![]() Może to właśnie Twoja opowieść o babci wywołała sen u mnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mi tak się podoba ten kolor ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2136 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Lovela też ma taki dziwnie mdły zapach, ale szybko schodzi ![]() będę na dniach to Cię zaproszę do piaskownicy ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Rozeznanie
|
Oli- a widzisz ja zauważyłam :P
Dziewczyny żadna nie ma pojęcia co do takiego ułożenia bobasa??Bo z leksza zaczynam panikować ![]() Co do lekarzy to na mnie żaden nie chuchał mimo sporej anemii i crohna, ale co do tego to Oni wiedzą że sama wiem kiedy zwolnić albo poprosić o pomoc - za bardzo uparta jestem ![]() Jak się dostanę na tą wizytę będę negocjować o planowaną cesarkę, mam kilka asów w rękawie więc mam nadzieję że się uda. A tak jak czytałam to z ciekawostek: -Kobieta po pierwszym cc musi świadomie zdecydować o próbie podjęcia porodu sn a w niektórych szpitalach nawet podpisać oświadczenie o takiej próbie. Czyli na chłopski rozum to pierwsze cc świadczy o każdym następnym porodzie cc. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2138 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Cytat:
![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2139 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie dziękuję dziewczyny, też mi chodzi po głowie wkład do wanienki, ale zapytam sprzedawcę, bo faktycznie to może być zwykły - ale ładny kolorowy wypełniacz paczki. Cytat:
![]() a gości współczuję.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() brawa!!
![]() |
#2140 |
Zakorzenienie
|
Bo Kubusie to fajne dzidziusie
![]() ![]() Octenisept kosztuje ok 30 zł za 50 ml w aptekach. Polecam kupić na allegro - za 250 ml zapłaciłam 36 zł ![]() Miałam sprzątać w domu, ale po 4tej wiadomości od TŻ z pytaniem jak się czuję ( ![]() ![]() ![]() Na wierzchu jest karta ciąży i wyniki ważnych badań: grupa krwi moja i męża, HIV, gronkowiec, przeciwciała, wirusowe zapalenie wątroby (?) kiła i inne takie dziwne, a potem pozostałe (typu morfologia, mocz itp). Do teczki wrzuciłam też wszystkie wydruki USG, szczegółowy opis usg 3d, wyniki cytologii i badania tarczycy ... Sporządziłam też listę wszystkich leków, które przyjmowałam w ciąży, zanotowałam datę OM i TP, nr kom męża jako osoby do informacji, NIP pracodawcy, datę i powód ostatniej wizyty w szpitalu, a dodatkowo daty ostatnich wizyt u dentysty, fryzjera, kosmetyczki i solarium (wraz z nazwiskami, firmami). Coś mi umknęło?? Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-02 o 18:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym fryzjerem, kosmetyczką i solarium to już w ogóle ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2142 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wspolczuje troche wiszenia z laktatorem. Sama tak mialam przez 7 miesiecy i mnie to juz do pasji doprowadzalo ![]() A ja z wielkich dup ![]() E co Ty teraz to mi leza cycki na brzuchu ![]() ![]() Pada mi bateria w tel ![]() ![]()
![]() |
#2143 |
Rozeznanie
|
elaine-blath - a brzuchol też ci się taki kwadratowy jakby robi? Uspokoiłaś mnie trochę z tym, może Igory tak już mają?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII
Skylie- Ty z wielkich d*p? teraz to już przesadziłaś
![]() Ja byłam z Tztem w lidlu i oczywiscie co? wciągnęłam loda, ciastko z wiśnią, drugie z morelą czy tam brzoskwinią, poprawiłam łykiem coli i zaraz coś mi się wydaje, że sięgnę po żelki ![]() Mam takie ciągnięcie na słodkie od paru dni jak nigdy wcześniej w ciąży!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2145 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2146 |
Zakorzenienie
|
arabiatta: dlatego Białego Jelenia wymieniłam na Jelpa... zielony średnio mi pasuje, ale się przyzwyczaiłam bo używam do naszego prania również od miesiąca. A teraz zakupiłam różowy (sensitive) i wygląda że wreszcie trafiłam.
paulinka: za ktg! pobudzaj swojego maluszka ![]() neni: taki duży octenisept potrzebny?? ja sobie druknęłam wywiad położniczy z neta i wypełniłam co mogłam, bo kurde niektóre pytania są takie, że nie wiem czy będę miała głowę do zastanawiania się. No i plan porodu - jeśli oczywiście respektują i bierzesz ![]()
#2147 |
Konto usunięte
|
Przeczytałam po lepkach... I tylko dlatego ze tak nie odniose się do tematu żarliwej dyskusji ..
![]() Podsumowując dzisiejszy dzien - skutecznie zniechęcili mnie do przyjazdu raz jeszcze na ktg na brochow... Czekalam ponad 4 godziny żeby zrobili mi pól godzinne ktg i w dodatku z łaską bo lekarz oznajmił ze do luxmedu mogłam jechać to mu odpowiedizlam ze chetnie i nawet rano bylam ale nie maja wiec zaczął ze mną dyskutować ze powinni itd itp... Ehhh Pierdzielenie... Tak czy siak dopielam swego. ![]() z małym wszystko ok, a zaczął kopać dopiero pod Ktg ![]() Spotkałam na IP znajoma z pracy, jest przeterminowana ponad tydzień i od trzech dni odsyłaja ja z Kamienskiego bo nie maja miejsc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2148 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu pamiętam, jak przyjmowali mnie do szpitala z poronieniem i musiałam im odpowiadać na te wszystkie pytania ![]() Byłam w takim szoku, że najprostsze pytania były dla mnie trudne - a pytali właśnie m.in. o kosmetyczkę i dentystę ![]() A teraz wręczę im listę i po kłopocie ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2150 |
Zakorzenienie
|
She: taaaaaa... jakby mały się rozciągał łapkami na boki
#2151 |
Zakorzenienie
|
Teso- najważniejsze, że z małym wszystko w porządku i nie będziesz się już tak stresować.. a czekać 4h na ktg- masakra.. no i te uwagi lekarza
![]() Neni, Madi- masakra, nie wiedziałam, że o takie rzeczy pytają ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2152 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2153 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2154 |
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41605684]Przeczytałam po lepkach... I tylko dlatego ze tak nie odniose się do tematu żarliwej dyskusji ..
![]() Podsumowując dzisiejszy dzien - skutecznie zniechęcili mnie do przyjazdu raz jeszcze na ktg na brochow... Czekalam ponad 4 godziny żeby zrobili mi pól godzinne ktg i w dodatku z łaską bo lekarz oznajmił ze do luxmedu mogłam jechać to mu odpowiedizlam ze chetnie i nawet rano bylam ale nie maja wiec zaczął ze mną dyskutować ze powinni itd itp... Ehhh Pierdzielenie... Tak czy siak dopielam swego. ![]() z małym wszystko ok, a zaczął kopać dopiero pod Ktg ![]() [/QUOTE] no dobrze, ze dobrze wyszło. W luxmedzie nie mają ktg - dziwne to, ale też 2 tygodnie temu się dowiadywałam, bo chciałam u nich zrobić, zamiast wystawać i wypraszać w szpitalu. envl: zaszalałaś ![]()
#2155 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Octenisept duży z allegro i mały z apteki to mała różnica w cenie a ogromna w pojemności. Przyda się w domu na pewno, bo można nawet chore gardło nim psikać. Mi pomógł też na wysypkę na dłoni ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41605684]Przeczytałam po lepkach... I tylko dlatego ze tak nie odniose się do tematu żarliwej dyskusji .. ![]() Podsumowując dzisiejszy dzien - skutecznie zniechęcili mnie do przyjazdu raz jeszcze na ktg na brochow... Czekalam ponad 4 godziny żeby zrobili mi pól godzinne ktg i w dodatku z łaską bo lekarz oznajmił ze do luxmedu mogłam jechać to mu odpowiedizlam ze chetnie i nawet rano bylam ale nie maja wiec zaczął ze mną dyskutować ze powinni itd itp... Ehhh Pierdzielenie... Tak czy siak dopielam swego. ![]() z małym wszystko ok, a zaczął kopać dopiero pod Ktg ![]() Spotkałam na IP znajoma z pracy, jest przeterminowana ponad tydzień i od trzech dni odsyłaja ja z Kamienskiego bo nie maja miejsc ![]() ![]() Ehh to dzień taki sobie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2156 |
Zakorzenienie
|
Neni: no ja wcześniej nie używałam, więc tak średnio się orientuję do czego mogłabym używać. Dzięki
![]() She: na to wygląda, że te Igorki tak mają ![]()
#2157 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() tz pojechał właśnie do pracy i wróci w nocy ale może wieczorem odwiedzi mnie przyjaciółka, idę coś zjeść, tylko zastawiam się co
![]() |
#2158 |
Zadomowienie
|
chyba waga mi się popsuła
![]() ![]() ![]()
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
![]() ![]() |
![]() |
#2159 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
Oli-
![]() ![]()
#2160 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() PAULINKA, TESO ![]() STOKROTKA małosolne możesz spokojnie bez chrzanu zrobić ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.