Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-02, 21:53   #2341
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
za l4

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
jedz na zdrowie!!!
od dzisiaj na naszym wątku nie odmawiamy sobie niczego!! (w granicach rozsadku of corse)
u mnie na przeszkodzie stoi jeszcze mój tż, który mnie męczy strasznie za wcinanie syfu Tak jakbym jadła to na okrągło

Wkurza mnie reklama na górze wizażu - cola w lidlu za 3,33 prosiłam ostatnio tż żeby mi kupił, to nie, bo syf a i tak co zakupy kupuje sobie puszkę coli w biedrze
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
bulimiczka

tweed- gratki za wizyte )
a może, tylko ta bulimia mi ucieka nie tą stroną, co trzeba
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
za wizytę. ją miałam paciora robionego w 34 bo ginka nie chciała mnie specjalnie fatygować w 36, na szczęście mi się przydał wynik
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ja mam nadzieję, że jeszcze trochę małego pohoduję
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Ja też nie mam siły na nic, a do porodu jeszcze trochę jest Nie wiem kiedy ostatnio na spacerze byłam.. wychodzę tylko jak muszę.. przemieszczam się z miejsca na miejsce.. byle zrobić siad

oj tam glukoza... tyle słodkości w jednym kubeczku..mniami

a co do glukozy, to z chęcia oddam, jak żeś taka chętna

Jak dla mnie, żeby wypić ją ze smakiem musiałaby być o smaku schabu
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Super Tylko nie przestawaj tyć-proszę

Paciorki robiłam w 37 tygodniu dopiero. Ten wynik to chyba nawet tylko 4 tyg jest ważny
No problem

Ooo, no to widzisz, coś sobie wymyśliłam To u mnie będzie akurat wszystko na styk
Stary 2013-07-02, 21:54   #2342
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Nie wyrosło.. a najgorsze jest to, ze 62 są na Niego za duże I mamy pranie co 3 dni, żeby 56 mieć na bieżąco
a ja mam może ze 3 rzeczy na 56

TWEED gratuluję wizyty i współczuję ponownej glukozy, bleee

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 21:55   #2343
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
A tak wogole to sciagalam dzis majtki przed.takim mlodziitkim.lekarzem...ja k go zobaczylam tochcialam uciekac bo ja taka nieuczesana po tym ktg bylam.

bez komentarza
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 21:55   #2344
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

GUUUSIA mi brzuch opadl jakos w zeszlym tyg czyli w 37 ...za nim polecialy cycki...ehhh ale dzieki temu kjakas szczuplejsze mam ramiona

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 21:55   #2345
dzoan
Zakorzenienie

jakierka dinuś fajowy

Wiecie ja to chyba będę się wzbraniać przed nie odmawianiem sobie wszelkiego jedzenia i ilości.. kolejny raz nażarłam się jak świnia.. nawet obiad po mężu dokańczam.. a na wieczór się męczę ze wzdęciami, gazami, odbija mi się i brzuch wypchany na maxa..źle mi

Jestem zmuszona się położyć
Dobranoc Dziołszki

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 21:55   #2346
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość

A otrzymalam sliczny zestaw z ogrodniczkami, skarpeteczkami i czapeczka (szkoda tylko, ze new born, bo jest dosc cieplutki a ja rodze latem, no ale w UK to moze nie bedzie problemu )
Do tego album na zdjecia; pudelko na pamiatki pierwszych chwil z maluszkiem; czekolade z dedykacja odnosnie Edzia, kartki, w tym pieknie podpisana przez wiekszosc kolegow, z ktorymi mialam stycznosc na co dzien. Poza tym otrzymalam gift card do sieci Boots (drogeria) na kwote 70 £
Aha, i zapomnialabym o maskotce, otrzymalam ja od panow z jednego biura. Co najsmieszniejsze widzialam te maskotke u nich juz jakis czas temu, ale chyba nie mieli pojecia co mi sprezentowac i wpadli na pomysl podarowania mi swojego prezentu (podejrzewam, ze otrzymali ja od swych klientow) Mysle, ze Edziu nie bedzie mial nic przeciwko i pokocha nowego przyjaciela
Zostalam bardzo mile przez wszystkich pozegnana i nawet smutno mi sie zrobilo, ze juz tych ludzi nie zobacze przez jakis czas, bo w sumie najbardziej za czym bede tesknila, to za rozmowami i plotkami w pracy, bo dla mnie jest to przy okazji nauka angielskiego
Śliczności
I wbrew pozorom w lecie cieplejsze ciuszki w małym rozmiarze też się przydają
Cytat:

No zdziwiłabym się, gdyby było inaczej

Cytat:
ja mam bardzo mało tych maleńkich ciuszków, 56 zaledwie kilka sztuk, mam nadzieje, ze kondycja mojej kapy po porodzie pozwoli mi na małe wypady do sklepu i wtedy sie moze cos dokupi
czym smarujesz pupke?? za każdym razem??
Kapa da radę... uwierz w nią

Nie smaruję

Ze dwa razy posmarowałam kremem na odparzenia johnsona, bo taki mi został jeszcze z pracy w żłobku i Gluciątko nie jest uczulone... ale normalnie niczym nie smaruję

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 21:55   #2347
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
a teraz zagadka: ktoś mi podpowie co to jest i do czego? z gąbki ...było w paczce z all

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Też jestem ciekawa bo u mnie jeszcze nie była, więc mam nadzieję, że uda mi się znaleźć Twoją relację z wizyty położnej u siostry

Wczoraj miałam ciężki dzień Ciągle goście nas nawiedzali Jedni wyszli to drudzy przyszli, a mała była niespokojna i nie chciała spać bo ciągle jakieś dzieciaki się wydzierały i w ogóle Szkoda gadać. Na szczęście dziś już spokój i nawet wyszłyśmy na chwilkę się przewietrzyć na podwórko, ale zaraz do domciu wróciłyśmy bo wiatr sporawy był Ale w tym tygodniu wyruszymy pewnie na spacerek w wózeczku
Te odwiedziny po porodzie też mi się śnią po nocach

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Dziekuje She tak sie klocily te spamerki, ze prawie nikt nie zauwazyl, jaki sukces odnioslysmy z Lilo na polu salonowej konwersacji
Ej, ja też biłam brawo Lilo

Cytat:
Pocytowałam i mi się apka zawiesiła i wszystko przepadło. już nie pamiętam co komu napisać.

pochwałę się jedynie, że Lilka nawet dzisiaj pociągnęła parę łyków z piersi. Ją trzymałam ją i cuciłam a pielęgniarka trzymała i ściskała cyca

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41605684]Przeczytałam po lepkach... I tylko dlatego ze tak nie odniose się do tematu żarliwej dyskusji ..

Podsumowując dzisiejszy dzien - skutecznie zniechęcili mnie do przyjazdu raz jeszcze na ktg na brochow... Czekalam ponad 4 godziny żeby zrobili mi pól godzinne ktg i w dodatku z łaską bo lekarz oznajmił ze do luxmedu mogłam jechać to mu odpowiedizlam ze chetnie i nawet rano bylam ale nie maja wiec zaczął ze mną dyskutować ze powinni itd itp... Ehhh Pierdzielenie...
Tak czy siak dopielam swego.
z małym wszystko ok, a zaczął kopać dopiero pod Ktg cały czas nic nie zapowiada porodu, szybka cała, skurczów brak

Spotkałam na IP znajoma z pracy, jest przeterminowana ponad tydzień i od trzech dni odsyłaja ja z Kamienskiego bo nie maja miejsc a ona chciała tam rodzic więc dzisiaj przyjęli ja na brochow niezłe, co?[/QUOTE]

za ktg i za to, że nie odpuściałś

Paulinka również za ktg

Coś jeszcze komuś chciałam napisać i zapomniałam.

Dotkaa fajnie Ci się trafiło z tymi butami
Reszty nie pamiętam
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 21:56   #2348
d0tkaaa
Zakorzenienie

Lece...zagladne pozniej dobraaanoccc

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 21:56   #2349
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Roxi juz dokladnie opisala, wiec nie bede sie powtarzac

Roxi- dowalilas w calej rozciaglosci i ze sluzkami i lewatywa. Tak sie smieje ze urodze dzisiaj. Bedziesz matka chrzestna
bo ja tak wiesz, cicho siedzę, a jak czasem coś pier****** to od razu grubszym kalibrem

a chrzestnej to jednak musisz szukać - ja nie mogem - żyję w grzechu i pójdę do diabła w kotłach ważyć

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 21:57   #2350
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Jest zależność! Mi ginka też co wizytę macała i odpukać na razie nie mam

Co do siary to ja też nie miałam do porodu
Hahahahah, wiedziałam! No nic, trzeba macać

Ja siarę już miałam i zniknęła, później zalałam siostrze całą koszulę nocną, i znowu cisza
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Twee..ostatnio takie polaczenie pppilam kakaem (jak to sie odmienia?:-P) myslalam ze cos ruszy ale ni huhh
wcale się nie odmienia

znając mój żołądek teraz, to pewnie by mnie nieźle ruszyło, z tym, że po prostu dostałabym mega rozwolnienia
Cytat:
tweed- Twoje piersi stanowczo domagaja sie dotyku :P
hahahah, myślisz? Tylko ciii, żeby tż nie usłyszał, bo ten to tak mi zmaca, że zaraz alka urodzę
Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość

TWEED gratuluję wizyty i współczuję ponownej glukozy, bleee
ja też mam niewiele jakoś przeżyjemy, sklepy są blisko

Nooo, chociaż jedna łączy się ze mną w bólu!
Stary 2013-07-02, 21:57   #2351
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
ja mam bardzo mało tych maleńkich ciuszków, 56 zaledwie kilka sztuk, mam nadzieje, ze kondycja mojej kapy po porodzie pozwoli mi na małe wypady do sklepu i wtedy sie moze cos dokupi
tez mam doslownie pare sztuk 56 :/ nic to, bedzie w brudnych lezec

Stary 2013-07-02, 21:58   #2352
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dobry wieczór U mnie bez zmian, nie rodzę i nic się nie zapowiada żebym rodziła przed 10.07 Aktywny dzień dziś, wizyta, załatwianie spraw w szkole przed obroną, powrót zatłoczonym pociągiem,gdzie ludzie (a raczej bydło moim zdaniem) mało mnie niezgnietli podczas wsiadania Kapa mnie nadal boli i kłuje,mam już tego serdecznie dość,upierdliwe uczucie. Od rana się irytuję niepotrzebnie i wkurzam na ludzi, coś palnę a potem przepraszam, ogólnie wszystko mnie wkurza,choć teraz po 2-godzinnej drzemce już trochę mniej i udało mi się wyluzować trochę Widzę że na forum dziś atmosfera była napięta, eh te hormony i stresy ciążowe...

Mam pytanie,może któraś z was się orientuje-czy jak będą chcieli mi wywoływać jakimiś sposobami poród naturalny np wziernik,przebijanie pęcherza płodowego czy coś innego-to czy mogę się nie zgodzić na to? Czy to zależy odemnie choć trochę? Jak np powiem że się niezgadzam na wywoływanie sn,że wolę cc,to to uwzględnią?
Stary 2013-07-02, 21:58   #2353
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

Nie widze zdjec na tel a jutro ich nie znajde na lapku . Tz zabral moj do czytania tych paragrafow a ja soe mecze na tel :-(

Stary 2013-07-02, 21:59   #2354
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

Kapa da radę... uwierz w nią

Nie smaruję

Ze dwa razy posmarowałam kremem na odparzenia johnsona, bo taki mi został jeszcze z pracy w żłobku i Gluciątko nie jest uczulone... ale normalnie niczym nie smaruję
no tak jakiej ja innej odpowiedzi sie spodziewałam
Stary 2013-07-02, 22:00   #2355
magolina
Wtajemniczenie

O matko, pędzicie jak szalone

Nadrobiłam prawie 10 stron spamu, a wyszłam przed 5 z domu

Spotkanie z dziewczynami super, obżarłam się jak nie wiem ale uwielbiam ten stan
Zjadłam sporych 6 pierogów meksykańskich z mięskiem mielonym i sałatka meksykańską na ostro (szczerze, pyszne ale brakowało mi do tego zimnego browarka ) a po tym kawa mrożona z bitą śmietaną i lodami potem połaziłyśmy po CH byłam w H&M i sie wkurzyłam bo wyprzedażą nie są objęte malutkie ubranka 56, 62 i 68

Wróciłam do domu, Tż chodzi jakiś podminowany, znów się biedak narobił, bo przywieźli nam drewno do kominka i układał, wkurzył mnie i z tego tytułu przed chwile wciągnęłam jeszcze rożka marakuja czy jak mu tam tego z Lidla co tak En zachwala.

Jutro wstanę nalana jeszcze bardziej niż do tej pory

Cytat:
pochwałę się jedynie, że Lilka nawet dzisiaj pociągnęła parę łyków z piersi. Ją trzymałam ją i cuciłam a pielęgniarka trzymała i ściskała cyca
Brawo dla Lilki

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41605684]
Podsumowując dzisiejszy dzien - skutecznie zniechęcili mnie do przyjazdu raz jeszcze na ktg na brochow... Czekalam ponad 4 godziny żeby zrobili mi pól godzinne ktg i w dodatku z łaską bo lekarz oznajmił ze do luxmedu mogłam jechać to mu odpowiedizlam ze chetnie i nawet rano bylam ale nie maja wiec zaczął ze mną dyskutować ze powinni itd itp... Ehhh Pierdzielenie...
Tak czy siak dopielam swego.
z małym wszystko ok, a zaczął kopać dopiero pod Ktg cały czas nic nie zapowiada porodu, szybka cała, skurczów brak

[/QUOTE]

za dobre ktg, a z tym czekaniem to masakra

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
bylysmy w tym ch..chorowalam jakis czas(chyba z 5roku)na budy takie sportowe ale nie calkirm adidasy czy cos tylko takie pol balerinki z adidasa i zawsze kosztowaly 400zl to nie pogielo mnie zeby tyle dac..(tzn jakbym sie ubierala na sportowo na codzien to bym dala..ale jak preferuje taki styl od czasu do czasu to szkoda mi kasy...) i co?wchodze do foodlockera a tam te buty za 150zl myslalam ze sie poslinie z radosci a teraz patrze na nie i jestem taaaaka szczesliwa...zjadlam z tej okazji prawie pol kg bobu i lece po dokladke..ogolnie to padam na ryj ale lubie czuc to zmeczenie wieczorem
za zakup butów

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
A nas spotkała wlaśnie mega miła niespodzianka... Kolega przywiózł nam wanienkę i przy okazji całą reklamówkę drobiazgów (purelan, mata edukacyjna, troszkę ciuszków, książki - Język niemowląt np.. za który w wersji elektronicznej nie mogłam się zabrać, gryzak, wkładki laktacyjne). Ale miło
No faktycznie mega miła niespodzianka super

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Ja przeczytałam, ze kupiłaś buty dla laptopa i czytałam z 4 razy

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
jem chipsy strong , nie bijcie :/
O jacie, strongi moje ulubione, ale nie mogę ich jeść bo mnie strasznie jelita bolą po nich

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość

Halo, halo! Mam pytanie, nie wiem czy głupie, czy nie. Jutro zaczynam 34tc, a ja w ogóle nie mam siary, mało tego nic mi z piersi nie leci.
Mi poleciała raz z jednego cycka i od tamtej pory cisza

Cytat:

Idę odkurzać sypialnię, bo w nocy tak się kręciłam, że mi rogal puścił na szwie i posypały nam się te kulki styropianowe do łóżka (tak te same co je TŻ wozi w uchu )
Rogal już zszyty ładnie na szczęście
Rozwaliła mnie ta kulka styropianowa w Tżtowym uchu

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
No, to teraz mogę napisać, że wasze kciuki się przydały
Nic innowacyjnego, jestem pozamykana na 4 spusty, mały jest zdrowy jak rybka (usg nie było, bo miałam robione tydzień temu, więc bezsensu), ciśnienie mam super, waga ani drgnęła (ale spoko, po dzisiejszej radzie perse ruszy szybko ), z racji dobrych wyników, mogę odstawić magnez, na żyły mogę kupić maść z heparyną i dostałam dzisiaj swoje pierwsze l4 ever aż mi dziwnie
Z gorszych informacji, to muszę powtórzyć glukozę
Lekarka mówi, że wynik po 2h super, no ale ten po godzinie dziwny, więc powtórzymy tak dla świętego spokoju będzie masakra w labku

Tak tylko sobie myślę, że jutro zaczynam 34tc a babeczka nie dała mi skierowania na paciora chociaż jeśli dobrze się orientuję, to chyba nawet ok, bo badanie jest wazne tylko 6 tygodni, tak?
za wizytę
Ja paciora miała już robionego, pobrała mi w 33 tc.

Oglądam powtórkę meczu bo Agniesia dzisiaj wygrała a musiałam wyjśc na to spotkanie i najważniejszej końcówki nie widziałam

Jakbym nie zajrzała to do jutra
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 22:00   #2356
czarownica1
Zakorzenienie

SAMMI jakby ELAINE rodzila w tym samym czasie co ja to wzielam tez Twoj tel. Ok?
Bo Ty pozniejsza niz my jestes

Stary 2013-07-02, 22:02   #2357
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
tez mam doslownie pare sztuk 56 :/ nic to, bedzie w brudnych lezec
My mamy ostatnio kupę obok pieluchy

Mały
Stary 2013-07-02, 22:02   #2358
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Jaskierka śliczne prezenty co nowe ciuszki to nowe, tam jest album na zdjecia??
Tak, album tez jest
Stary 2013-07-02, 22:04   #2359
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy ostatnio kupę obok pieluchy
mozesz zainwestowac w tetrówki, po co pampersy hehe
Stary 2013-07-02, 22:05   #2360
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
a może, tylko ta bulimia mi ucieka nie tą stroną, co trzeba
to juz nie ma znaczenia, liczy sie efekt

Stary 2013-07-02, 22:06   #2361
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII

Cytat:
A tak wogole to sciagalam dzis majtki przed.takim mlodziitkim.lekarzem...ja k go zobaczylam tochcialam uciekac bo ja taka nieuczesana po tym ktg bylam.

No tak, pod majtkami fryzura miała prawo się potargać

JAKIERKA gratuluję ostatniego dnia pracy i ogroma prezentów miło urlop rozpoczęłaś

Stary 2013-07-02, 22:07   #2362
Margosia__
Zakorzenienie

Dobranoc )

Mały
Stary 2013-07-02, 22:08   #2363
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Tak, album tez jest
skupilam sie na zdjeciach i teraz dopiero doczytalam co i jak
Stary 2013-07-02, 22:08   #2364
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Ja też mam mało i planuję dokupić

No i niestety wyszło też nie ćwiczenie mięśni kegla bo kichnęłam i sie posikałam dobrze, że wkładki noszę. Sama z siebie się śmiałam choć w sumie to nic śmiesznego popuszczać
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 22:08   #2365
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Łatwo mu mówić, bo nie wie jak ciężko jest z brzuchem
Mój tatulek wie bardzo dobrze. Ma taki duży jak mój.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 22:09   #2366
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Kółko wzajem adoracji nie odpowiedziało ma moje posty

Gołąbki zjem sama

Taniego rozwiązania do pępuszka też nie zauważyłyście...
Ja preferuje Octenisept
A na gołąbki ni mam ochoty Nie dzis.
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
A ja Ci powiem jedno- porodzik się szykuje
Moja mama mówi, ze jak człowiek taki podk...iony to juz bardzo blisko
Tz stwierdził ze jak juz byłam chyba wkur**** jak sie tylko urodziłam i zostało mi do dzis
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
:
Jutro termin, więc nic dziwnego, że masz takie odczucia. Chciałabyś już urodzić po prostu.

Ja też się dziś denerwowałam, że nic się nie dzieje, a termin już w piątek. Mój tato na to: Po co ty się stresujesz. Masz kupę czasu.
Ja: No co ty? Dziś wtorek, a termin na piątek.
T: Termin, termin. Natury nie oszukasz. Jak chce dziecko jeszcze siedzieć to niech siedzi. A niech sobie i dwa tygodnie posiedzi jak ma taką potrzebę. A może jak wyjdzie, to już będzie chodził i w wózku nie trzeba będzie do wozić.
Szkoda, że my nie możemy tak bezstresowo podejść do ciąży i porodu.
ano szkoda,z kazdym dniem frustracja narasta....
Cytat:
teraz Wam zrobie smaka!!

zjadłam dwa duuże szaszłyki, kiełbaske z grila, popiłam tymbarkiem porzeczkowym, a teraz zagryzłam wszystko kilogramem czereśni
byłam dzis na zakupach- nie pamietam kiedy byłam ostatnio bo zawsze Tzt to robi (tzn ostatnie dwa miesiace) i czuje sie z tym rewelacyjnie
nic mnie nie boli, nie kłuje, jakby nie dyndający brzuch nie wiedziałabym, że jestem w ciazy
a teraz siedzac na dworze usiadł mi na brzuchu komar no i sie zamachnełam i PAC! go dosyc mocno- zapomnialam o zawartosci brzucha ale na szczescie macica twarda wiec chyba nic nie uszkodziłam, prawda?

Rockyy ja juz też kombinuje czy zdąze urodzic w tym wątku

Oliath czym smarujesz pupke po zmianie pieluszki? za kazdym razem smarujesz? mam sudocrem ale on od zadań specjalnych a tak na "zdrowa" pupke to co?
To zes sie dziołcha najadła
Jak nie w tym wątku to wyklujemy na bank w cz.19
Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

A jeszcze jedno pytanie:
kiedy zaczął wam opadać brzuch?
Bo mi opadł i boję się że już niedługo się zacznie a przecież do 7 sierpnia to jeszcze troche chyba co?
Mnie tak 2-3 tyg.temu.Raz opadł a teraz z tydzien temu jeszcze bardziej.Jak siedze to mi na kapie prawie leży.
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
witam
tylko 24 strony do nadrobienia co to było

szybko napiszę co u mnie i lecę nadrabiać

w SR prawie całe ćwiczenia położna przegadała bo było nas strasznie dużo (25ciężarnych) i mało miejsca do ćwiczeń.
Po SR spotkałam się z siostrą i pojechałam na rynek, kupiłam sobie stanik laktacyjny i jak go założyłam to czuje się w nim lepiej jak w tych co obecnie noszę do tego wzięłam 2 pary majteczek , popatrzyłam jeszcze wózki co by już się decydować na kupno
później udałam się do mego gina żeby mi wypisał skierowanie na próby wątrobowe, ale okazało się że ma urlop więc zaszłam do mojej rodzinnej lekarki i ona mi wypisała, jutro zrobię a na czwartek będę miała wynik także się okaże
następnym pkt dnia była przymiarka sukni ślubnej mojej przyjaciółki-ślicznie wyglądała i z nią spędziłam cały wieczór na ploteczkach
Rób te próby koniecznie! Fajnie Ci dzionek zleciał.Ja w wiekszosci sie snułam z kąta w kąt.Byłam w miescie z Tzem ale nawet mi sie z auta nie chciało wyłazic.
Cytat:
ja mam wódke weselną
nie no jedni polecaja cos z apteki inni mówia ze wódka moze byc, ja juz sama niewiem co jest dobre
Wódka na PĘPKOWE!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
Cytat:
Posprzątane
Stary 2013-07-02, 22:09   #2367
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Dobranoc )
Paaaa kolorowych snow Gluciatkowa Rodzinko

Stary 2013-07-02, 22:13   #2368
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
wzielam sobie dzis do serca slowa Perse, ktora pisala, ze nie mamy sie przejmowac kilogramami i jesc co wlezie, bo przy kp to sa spore ograniczenia w jedzeniu. dlatego dzis zjadlam 2 lody, 2 czekolady i 2 eklery takze korzystam pelna geba

ja jutro od rana wezmę te słowa do serca

Cytat:
Kółko wzajem adoracji nie odpowiedziało ma moje posty

Gołąbki zjem sama

Taniego rozwiązania do pępuszka też nie zauważyłyście...
Ja zauważyłam, ja! że fajne i bardzo tanie coś pani aptekarka poleciła zamiast Octeniseptu

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mogę o coś zapytać?

Jutro wybieram się do apteki po najpotrzebniejsze rzeczy dla maluszka
Szczerze nie mam pojęcia co takiego muszę kupić oprócz zestawu do przemywania pępka
Pomóżcie
Ja mam 35 tc i brzuch mi opadł, stwierdziąłm to ja, Tż obiektywnie i nawet jakaś przypadkowo spotkana pani w windzie
A co do zakupów - to na 1 stronie wątku są linki do list wyprawkowych, ja na nich się trochę posiłkowałam jak sporządzałam listę zakupową do apteki

Cytat:

No, to teraz mogę napisać, że wasze kciuki się przydały
Nic innowacyjnego, jestem pozamykana na 4 spusty, mały jest zdrowy jak rybka (usg nie było, bo miałam robione tydzień temu, więc bezsensu), ciśnienie mam super, waga ani drgnęła (ale spoko, po dzisiejszej radzie perse ruszy szybko ), z racji dobrych wyników, mogę odstawić magnez, na żyły mogę kupić maść z heparyną i dostałam dzisiaj swoje pierwsze l4 ever aż mi dziwnie
Z gorszych informacji, to muszę powtórzyć glukozę
Lekarka mówi, że wynik po 2h super, no ale ten po godzinie dziwny, więc powtórzymy tak dla świętego spokoju będzie masakra w labku
za wizytę, a współczzuję glukozy

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dobry wieczór U mnie bez zmian, nie rodzę i nic się nie zapowiada żebym rodziła przed 10.07 Aktywny dzień dziś, wizyta, załatwianie spraw w szkole przed obroną, powrót zatłoczonym pociągiem,gdzie ludzie (a raczej bydło moim zdaniem) mało mnie niezgnietli podczas wsiadania Kapa mnie nadal boli i kłuje,mam już tego serdecznie dość,upierdliwe uczucie. Od rana się irytuję niepotrzebnie i wkurzam na ludzi, coś palnę a potem przepraszam, ogólnie wszystko mnie wkurza,choć teraz po 2-godzinnej drzemce już trochę mniej i udało mi się wyluzować trochę Widzę że na forum dziś atmosfera była napięta, eh te hormony i stresy ciążowe...

Mam pytanie,może któraś z was się orientuje-czy jak będą chcieli mi wywoływać jakimiś sposobami poród naturalny np wziernik,przebijanie pęcherza płodowego czy coś innego-to czy mogę się nie zgodzić na to? Czy to zależy odemnie choć trochę? Jak np powiem że się niezgadzam na wywoływanie sn,że wolę cc,to to uwzględnią?
Chyba u majówek w opisie porodu jedna z nich miała zakładany cewnik na wywołanie i musiała wyrazić zgodę na piśmie

Cytat:
SAMMI jakby ELAINE rodzila w tym samym czasie co ja to wzielam tez Twoj tel. Ok?
Bo Ty pozniejsza niz my jestes

W sensie opóźniona okiej, jak coś chętnie pędzikiem przekażę wieści

Jakierka ale fajowe prezenty

Ja mykam dziewczyny, Tż myje naczynia, jak skończy to kładziemy się spać. Dobrej nocy
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 22:14   #2369
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

MAGOLINKA fajnie, że wypad się udał ja już nie miałabym siły na takie łażenie

Wypiłam mleko z miodem na rozgrzanie, usypia mnie to zawsze, więc lecę w kimę.
Dobranoc

Stary 2013-07-02, 22:19   #2370
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Chyba u majówek w opisie porodu jedna z nich miała zakładany cewnik na wywołanie i musiała wyrazić zgodę na piśmie
O,to super Dziękuję za info

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości