Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-02, 22:20   #2371
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Rocky, tam gdzie sie zaczyna twardszy brzuch to jest macica, ktora sie rozrasta, a nad nia juz jama brzuszna, ktora przesunela sie do gory w trakcie ciazy.

Zanim nadrobie reszte pochwale sie prezentami, bo w przeciwnym razie nigdy tego nie zrobie. Spamiary niedobre

A otrzymalam sliczny zestaw z ogrodniczkami, skarpeteczkami i czapeczka (szkoda tylko, ze new born, bo jest dosc cieplutki a ja rodze latem, no ale w UK to moze nie bedzie problemu )
Do tego album na zdjecia; pudelko na pamiatki pierwszych chwil z maluszkiem; czekolade z dedykacja odnosnie Edzia, kartki, w tym pieknie podpisana przez wiekszosc kolegow, z ktorymi mialam stycznosc na co dzien. Poza tym otrzymalam gift card do sieci Boots (drogeria) na kwote 70 £
Aha, i zapomnialabym o maskotce, otrzymalam ja od panow z jednego biura. Co najsmieszniejsze widzialam te maskotke u nich juz jakis czas temu, ale chyba nie mieli pojecia co mi sprezentowac i wpadli na pomysl podarowania mi swojego prezentu (podejrzewam, ze otrzymali ja od swych klientow) Mysle, ze Edziu nie bedzie mial nic przeciwko i pokocha nowego przyjaciela
Zostalam bardzo mile przez wszystkich pozegnana i nawet smutno mi sie zrobilo, ze juz tych ludzi nie zobacze przez jakis czas, bo w sumie najbardziej za czym bede tesknila, to za rozmowami i plotkami w pracy, bo dla mnie jest to przy okazji nauka angielskiego
Ahhaaaaa.

fajne prezenty
Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
A tak wogole to sciagalam dzis majtki przed.takim mlodziitkim.lekarzem...ja k go zobaczylam tochcialam uciekac bo ja taka nieuczesana po tym ktg bylam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
babcie u mnie w poczekalni mowią ze moj ginek jest super tylko dla nich za młody i sie krępują
a jak w szpitalu badał mnie na wyjscie młody przystojniak to tez nie byłam zachwycona ,akurat mnie z wyra wywołał na badanko a ja tez rozczochrana i wogóle
Stary 2013-07-02, 22:20   #2372
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Oli- a widzisz ja zauważyłam :P

Dziewczyny żadna nie ma pojęcia co do takiego ułożenia bobasa??Bo z leksza zaczynam panikować

Co do lekarzy to na mnie żaden nie chuchał mimo sporej anemii i crohna, ale co do tego to Oni wiedzą że sama wiem kiedy zwolnić albo poprosić o pomoc - za bardzo uparta jestem
Jak się dostanę na tą wizytę będę negocjować o planowaną cesarkę, mam kilka asów w rękawie więc mam nadzieję że się uda.
A tak jak czytałam to z ciekawostek:
-Kobieta po pierwszym cc musi świadomie zdecydować o próbie podjęcia porodu sn a w niektórych szpitalach nawet podpisać oświadczenie o takiej próbie.
Czyli na chłopski rozum to pierwsze cc świadczy o każdym następnym porodzie cc.
Pierwsze CC nie jest wskazaniem do kolejnego, więc jeżeli szpital nie jest skłonny do robienia CC z tego względu, że pierwszy poród taki był, to Ci nie zrobią. Szczególnie, jeżeli ułożenie dziecka będzie prawidłowe.
Po 2 jak masz głęboką anemię to masz ogromne ryzyko podczas CC, może nawet dojść do sporego krwotoku, będziesz miała przetaczaną krew, więc po co Ci to?
Swoją drogą, oczywiście bez urazy, ale jeżeli jesteś naturalnym rudzielcem, to jesteś nagrorszym pacjentem na sali porodowej (chodzi mi o krwawienia) - taki typ urody niesie ze sobą zwykle większe ryzyko. Piszę to jako ciekawostkę, nie żeby Ci dogryźć

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Halo, halo! Mam pytanie, nie wiem czy głupie, czy nie. Jutro zaczynam 34tc, a ja w ogóle nie mam siary, mało tego nic mi z piersi nie leci.
Ja w piątek kończę 36 i suchutko u mnie Ale cycki coraz bardziej wrażliwe, więc produkcja ruszyła

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Idę odkurzać sypialnię, bo w nocy tak się kręciłam, że mi rogal puścił na szwie i posypały nam się te kulki styropianowe do łóżka (tak te same co je TŻ wozi w uchu )
Rogal już zszyty ładnie na szczęście

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
co do leawtywy -----> wsadzą ci w zadek końcówkę takiej butelki, wleją płyn do zadka, potrzymasz chwilkę, po czym siądziesz na wucet, zrobisz wystrzał i z głowy - co tu ma boleć??? boli to psychika, jak się kupę walnie na porodówce, bo się nie chciało lewatywy

leżę i kwiczę

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Mam pytanie,może któraś z was się orientuje-czy jak będą chcieli mi wywoływać jakimiś sposobami poród naturalny np wziernik,przebijanie pęcherza płodowego czy coś innego-to czy mogę się nie zgodzić na to? Czy to zależy odemnie choć trochę? Jak np powiem że się niezgadzam na wywoływanie sn,że wolę cc,to to uwzględnią?
Możesz się nie zgodzić, ale przez to ryzykujesz zdrowiem i życicem własnego dziecka.
Nie zrobią Ci cc, bo nie chcesz mieć indukcji porodu, operacja jest o wiele gorsza niż poród naturalny.
Swoją drogą dlaczego tak się bronisz?

Goście pojechali, nawet wytrzymałam przy stole i nie ganiałam do wc
Lecę się kąpać i spać, bo o 5 się obudziłam i cały dzień na nogach. Jeszcze muszę męża zmolestować
Powiedział, że śpiący jest, ale siły znajdzie haha

Filipiśko

Edytowane przez malaczarnakejt
Czas edycji: 2013-07-02 o 22:23
malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 22:22   #2373
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
za l4

No dobra... już nie wnikam

A w ogóle to w smyku kupiliśmy 5-ciopak body za 30 zł Jakby ktoś też chciał
Dostalam w czw taki 5-ciopak bodziakow od bratowej ale zazyczylam sobie rozm 68 z dlugim rekawem to na pozniej bedzie.

Maz ugotowal bobu i byl rewelacyjny. A ja cieszac sie ze dziad mi sie troche zmniejszyl wchodzac pod prysznic poslizgnelam sie. Drzwi od kabiny sie zlapalam ktore zaczely sie zamykac. Obilam sobie kolano i stracha napedzilam ale na du.sko ani na brzuch nie upadlam.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 22:23   #2374
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

Ide spac Dziolszki. Ja juz dzis odpadam.
Slodkich snow.
Dobranoc

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 22:24   #2375
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry wieczór U mnie bez zmian, nie rodzę i nic się nie zapowiada żebym rodziła przed 10.07 Aktywny dzień dziś, wizyta, załatwianie spraw w szkole przed obroną, powrót zatłoczonym pociągiem,gdzie ludzie (a raczej bydło moim zdaniem) mało mnie niezgnietli podczas wsiadania Kapa mnie nadal boli i kłuje,mam już tego serdecznie dość,upierdliwe uczucie. Od rana się irytuję niepotrzebnie i wkurzam na ludzi, coś palnę a potem przepraszam, ogólnie wszystko mnie wkurza,choć teraz po 2-godzinnej drzemce już trochę mniej i udało mi się wyluzować trochę Widzę że na forum dziś atmosfera była napięta, eh te hormony i stresy ciążowe...

Mam pytanie,może któraś z was się orientuje-czy jak będą chcieli mi wywoływać jakimiś sposobami poród naturalny np wziernik,przebijanie pęcherza płodowego czy coś innego-to czy mogę się nie zgodzić na to? Czy to zależy odemnie choć trochę? Jak np powiem że się niezgadzam na wywoływanie sn,że wolę cc,to to uwzględnią?
Wydaje mi sie ze jak powiesz ze nie chcesz sn achcesz cc to to nie przejdzie.

Ja tez mam nadzieje ze moge na cos zgody nie wyrazic.Panicznie sie boje tego cewnika...........:confus ed:
Stary 2013-07-02, 22:26   #2376
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Dostalam w czw taki 5-ciopak bodziakow od bratowej ale zazyczylam sobie rozm 68 z dlugim rekawem to na pozniej bedzie.

Maz ugotowal bobu i byl rewelacyjny. A ja cieszac sie ze dziad mi sie troche zmniejszyl wchodzac pod prysznic poslizgnelam sie. Drzwi od kabiny sie zlapalam ktore zaczely sie zamykac. Obilam sobie kolano i stracha napedzilam ale na du.sko ani na brzuch nie upadlam.
Uważaj Kochana na siebie!
I dla męża za bób

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie ze jak powiesz ze nie chcesz sn achcesz cc to to nie przejdzie.

Ja tez mam nadzieje ze moge na cos zgody nie wyrazic.Panicznie sie boje tego cewnika...........:confus ed:
Cewnik podobno wcale nie boli

Filipiśko

Stary 2013-07-02, 22:26   #2377
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
chyba zjem bule z jajkiem na twardo i majonezem i popijd mlekiem mmmmmmm
A ja jadłam bułki z masełkiem, powidłamu śliwkowymi i zapijałam kakao A na deser micha truskawek

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Co prawda ginka kazała mi przyjść na wizytę następną dopiero za miesiąc czyli w skończonym 37tc, ale to chyba akurat będzie
I tak zastanawiam się czy nie przyjść za 3 tyg bo dała mi zwolnienie do 30.07. a przecież ja to zwolnienie muszę zawieźć do zusu. Rozumiem, że przed upływem tej daty?
Masz 7 dni na dostarczenie zwolnienia tylko nie wiem czy od daty jego wystawienia czy od daty od kiedy jest wystawione

Cytat:
Zanim nadrobie reszte pochwale sie prezentami, bo w przeciwnym razie nigdy tego nie zrobie. Spamiary niedobre
Fajne prezenty Zwłaszcza album. Edzio będzie miał piękną pamiątkę

Cytat:
A tak wogole to sciagalam dzis majtki przed.takim mlodziitkim.lekarzem...ja k go zobaczylam tochcialam uciekac bo ja taka nieuczesana po tym ktg bylam.

Trzeba było przygładzić grzywkę ściągając majtki

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Twee..ostatnio takie polaczenie pppilam kakaem (jak to sie odmienia?:-P) myslalam ze cos ruszy ale ni huhh
Nie odmienia się

Cytat:
bo ja tak wiesz, cicho siedzę, a jak czasem coś pier****** to od razu grubszym kalibrem

a chrzestnej to jednak musisz szukać - ja nie mogem - żyję w grzechu i pójdę do diabła w kotłach ważyć
eee tam, służki poślesz

Mela- biedna Mała. Pewnie strasznie przeżywa że nie pojedzie na wycieczkę. Szkoda bardzo

Madi- pochwal się ubrankami

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 22:27   #2378
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
A otrzymalam sliczny zestaw z ogrodniczkami, skarpeteczkami i czapeczka (szkoda tylko, ze new born, bo jest dosc cieplutki a ja rodze latem, no ale w UK to moze nie bedzie problemu )
Do tego album na zdjecia; pudelko na pamiatki pierwszych chwil z maluszkiem; czekolade z dedykacja odnosnie Edzia, kartki, w tym pieknie podpisana przez wiekszosc kolegow, z ktorymi mialam stycznosc na co dzien. Poza tym otrzymalam gift card do sieci Boots (drogeria) na kwote 70 £
Aha, i zapomnialabym o maskotce, otrzymalam ja od panow z jednego biura. Co najsmieszniejsze widzialam te maskotke u nich juz jakis czas temu, ale chyba nie mieli pojecia co mi sprezentowac i wpadli na pomysl podarowania mi swojego prezentu (podejrzewam, ze otrzymali ja od swych klientow) Mysle, ze Edziu nie bedzie mial nic przeciwko i pokocha nowego przyjaciela
Zostalam bardzo mile przez wszystkich pozegnana i nawet smutno mi sie zrobilo, ze juz tych ludzi nie zobacze przez jakis czas, bo w sumie najbardziej za czym bede tesknila, to za rozmowami i plotkami w pracy, bo dla mnie jest to przy okazji nauka angielskiego
super prezenciki, współpracownicy się spisali

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Paciorki robiłam w 37 tygodniu dopiero. Ten wynik to chyba nawet tylko 4 tyg jest ważny
no weź nie mów ja robiłam w 34 tc

Cytat:

Cytat:
co do leawtywy -----> wsadzą ci w zadek końcówkę takiej butelki, wleją płyn do zadka, potrzymasz chwilkę, po czym siądziesz na wucet, zrobisz wystrzał i z głowy - co tu ma boleć??? boli to psychika, jak się kupę walnie na porodówce, bo się nie chciało lewatywy
zgadzam się w zupełnosci
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
teraz Wam zrobie smaka!!

zjadłam dwa duuże szaszłyki, kiełbaske z grila, popiłam tymbarkiem porzeczkowym, a teraz zagryzłam wszystko kilogramem czereśni
byłam dzis na zakupach- nie pamietam kiedy byłam ostatnio bo zawsze Tzt to robi (tzn ostatnie dwa miesiace) i czuje sie z tym rewelacyjnie
nic mnie nie boli, nie kłuje, jakby nie dyndający brzuch nie wiedziałabym, że jestem w ciazy
a teraz siedzac na dworze usiadł mi na brzuchu komar no i sie zamachnełam i PAC! go dosyc mocno- zapomnialam o zawartosci brzucha ale na szczescie macica twarda wiec chyba nic nie uszkodziłam, prawda?
ale pyszności dzisiaj jadłaś, ja jeszcze w tym roku nic z grilla nie jadłam a mam chęć na taką zwykłą ociekajacą tłuszczem kiełbasę może na weekend coś zorganizujemy

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mogę o coś zapytać?

Jutro wybieram się do apteki po najpotrzebniejsze rzeczy dla maluszka
Szczerze nie mam pojęcia co takiego muszę kupić oprócz zestawu do przemywania pępka
Pomóżcie

A jeszcze jedno pytanie:
kiedy zaczął wam opadać brzuch?
Bo mi opadł i boję się że już niedługo się zacznie a przecież do 7 sierpnia to jeszcze troche chyba co?
ja w aptece kupiłam:
sól fizjologiczną do oczek, gaziki do pępuszka, czopki glicerynowe i chyba to wszystko

Cytat:

No, to teraz mogę napisać, że wasze kciuki się przydały
Nic innowacyjnego, jestem pozamykana na 4 spusty, mały jest zdrowy jak rybka (usg nie było, bo miałam robione tydzień temu, więc bezsensu), ciśnienie mam super, waga ani drgnęła (ale spoko, po dzisiejszej radzie perse ruszy szybko , z racji dobrych wyników, mogę odstawić magnez, na żyły mogę kupić maść z heparyną i dostałam dzisiaj swoje pierwsze l4 ever aż mi dziwnie
Z gorszych informacji, to muszę powtórzyć glukozę
Lekarka mówi, że wynik po 2h super, no ale ten po godzinie dziwny, więc powtórzymy tak dla świętego spokoju będzie masakra w labku

Tak tylko sobie myślę, że jutro zaczynam 34tc a babeczka nie dała mi skierowania na paciora chociaż jeśli dobrze się orientuję, to chyba nawet ok, bo badanie jest wazne tylko 6 tygodni, tak?
super, że wizyta udana a glukozy współczuję, warto było zmienić lekarza nie?

narzekałam na ospałe ruchy małego, to teraz mi tak szyjkę obkopał że zwijałam się z bólu, ciekawe co na wizycie ginka powie na moja szyjkę. I chyba miałam kilka skurczy bezbolesnych

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 22:27   #2379
Rockyyy
Zakorzenienie

Tweed gratki za wizyte przynajmniej nikt Ci głasiu głasiu po kolanie nie robił

Roxi bardzo pięknie i w jasny psosób odp. mi na temat lewatywy Dzieki,jestes bossska

Mała Czarna a jeśli nie wyraziłabym zgody na cewnik to co?????? Wogóle załozenie go boli? Jak to wyglada?
Stary 2013-07-02, 22:28   #2380
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Dziekuje She tak sie klocily te spamerki, ze prawie nikt nie zauwazyl, jaki sukces odnioslysmy z Lilo na polu salonowej konwersacji
ja widziałam Twój wpis, i ciesze sie razem z Tobą

Cytat:
Fajnie Ja chyba o misia pisałam w styczniu,przyszedł pod koniec lutego.

A ja mam pytanie z trudnych spraw: lewatywa w szpitalu boli???? Jakie to uczucie?
lewatywa nie boli, jest troche nie przyjemna, ale do przeżycia, serio

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Halo, halo! Mam pytanie, nie wiem czy głupie, czy nie. Jutro zaczynam 34tc, a ja w ogóle nie mam siary, mało tego nic mi z piersi nie leci.
nie każda kobieta ma siarę w ciąży, to jest normalne, że jedna ma a druga nie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
wzielam sobie dzis do serca slowa Perse, ktora pisala, ze nie mamy sie przejmowac kilogramami i jesc co wlezie, bo przy kp to sa spore ograniczenia w jedzeniu. dlatego dzis zjadlam 2 lody, 2 czekolady i 2 eklery takze korzystam pelna geba

to pojechałaś po bandzie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
En Ty nie pisz głośno, ze dałam klapsa swemu nienarodzonemu dziecku bo MOPS, PCPR czuwa! i nie wiem czy moje znajomosci by w czymś pomogły

roxi to nie zawsze tak jest, że dziecko z planowanej cc ma dużą żółtaczkę, ale częściej tak się zdarza niż u dzieci urodzonych wtedy jak się samo zaczyna. Jeśli chodzi o kp to wiem, że tak jest, z prostej przyczyny, bo oxytocyna ktora wytwarza sie przy porodzie odpowiedzialna jest za laktację. Logicznie rzecz biorąc jeśli akcja sama sie nie zaczela to oznacza, ze organizm tak do konca nie jest gotowy i laktacja jest znacznie utrudniona. Z drugiej strony jednak sa kobiety, którym po terminie wywołuje sie poród i też mają laktację utrudnioną. No ja rozważam różne możliwości, bo boje się zwyczajnie o małego, wiadomo, że każdy dzień dla malucha w brzuszku jest na wagę złota. Chciałabym bardzo kp i nie ukrywam, że boje się, że może nie udać się po planowanej cc.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 22:29   #2381
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Pierwsze CC nie jest wskazaniem do kolejnego, więc jeżeli szpital nie jest skłonny do robienia CC z tego względu, że pierwszy poród taki był, to Ci nie zrobią. Szczególnie, jeżeli ułożenie dziecka będzie prawidłowe.
Po 2 jak masz głęboką anemię to masz ogromne ryzyko podczas CC, może nawet dojść do sporego krwotoku, będziesz miała przetaczaną krew, więc po co Ci to?
Swoją drogą, oczywiście bez urazy, ale jeżeli jesteś naturalnym rudzielcem, to jesteś nagrorszym pacjentem na sali porodowej (chodzi mi o krwawienia) - taki typ urody niesie ze sobą zwykle większe ryzyko. Piszę to jako ciekawostkę, nie żeby Ci dogryźć

Ja w piątek kończę 36 i suchutko u mnie Ale cycki coraz bardziej wrażliwe, więc produkcja ruszyła

leżę i kwiczę

Możesz się nie zgodzić, ale przez to ryzykujesz zdrowiem i życicem własnego dziecka.
Nie zrobią Ci cc, bo nie chcesz mieć indukcji porodu, operacja jest o wiele gorsza niż poród naturalny.

Goście pojechali, nawet wytrzymałam przy stole i nie ganiałam do wc
Lecę się kąpać i spać, bo o 5 się obudziłam i cały dzień na nogach. Jeszcze muszę męża zmolestować
Powiedział, że śpiący jest, ale siły znajdzie haha
Kate i musialam jeszcze przed snem przeczytac ze operacja gorsza od naturalnego...nie strasz nas skazanych na cc.

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 22:29   #2382
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Uważaj Kochana na siebie!
I dla męża za bób

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cewnik podobno wcale nie boli
Cewnik nie boli. Mialam przy porodzie i bylo ok. Dziewczyny nie bojcie sie tych zabiegow w trakcie porodu bo to ma nam tylko pomoc i naprawde tak jak lewatywa ulge przynosza.
Stary 2013-07-02, 22:29   #2383
arrabbiata
Zadomowienie

Dziewczyny mam tępe pytanie Malujecie się na porodówkę? Tzn jak wody odejdą w dzień i jesteśmy pomalowane to wiadomo, że nie zmywamy tapety i jedziemy, ale jak np w nocy, to co, szykujcie się normalnie jak na wyjście z domu? Bo ja zawsze muszę mieć umyte i ułożone włosy i makijaż, inaczej nie wyjdę z domu...w sumie w domu też zawsze mam tapetę i włosy zrobione.....
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 22:31   #2384
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Tweed gratki za wizyte przynajmniej nikt Ci głasiu głasiu po kolanie nie robił

Roxi bardzo pięknie i w jasny psosób odp. mi na temat lewatywy Dzieki,jestes bossska

Mała Czarna a jeśli nie wyraziłabym zgody na cewnik to co?????? Wogóle załozenie go boli? Jak to wyglada?
To Ci nie założą
Cewnik (taki 5 mm) wsadzają przez szyjkę do macicy, i nalewają do niego 20 ml soli fizjologicznej.
I w tym cewniku robi się taki balonik z tej soli i on "odkleja" pęcherz płodowy od macicy, przy czym zaczynają wydzielać się prostaglandyny, które wpływają na rozwarcie szyjki. I jak juz szyjka zaczyna reagować, to po pewnym czasie ten cewnik po prostu wypada, bo szyjka już przepuszcza taki balonik No i dalej idzie

Filipiśko

Stary 2013-07-02, 22:31   #2385
arrabbiata
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII

Cytat:
Cewnik nie boli. Mialam przy porodzie i bylo ok. Dziewczyny nie bojcie sie tych zabiegow w trakcie porodu bo to ma nam tylko pomoc i naprawde tak jak lewatywa ulge przynosza.
ja się najbardziej boję wenflonów
Stary 2013-07-02, 22:31   #2386
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII

Cytat:
dziewczyny ja miałam cewnik 4 doby i przezylam, to nic strasznego
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 22:32   #2387
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Ale cewnik Foleya miałaś?Ten na wywołanie rozwarcia?????
Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam tępe pytanie Malujecie się na porodówkę? Tzn jak wody odejdą w dzień i jesteśmy pomalowane to wiadomo, że nie zmywamy tapety i jedziemy, ale jak np w nocy, to co, szykujcie się normalnie jak na wyjście z domu? Bo ja zawsze muszę mieć umyte i ułożone włosy i makijaż, inaczej nie wyjdę z domu...w sumie w domu też zawsze mam tapetę i włosy zrobione.....
Ja chyba postawie na naturalnosc.Wykapie sie wypachnie,umyje włosy ale malowac sie nie bd.
Stary 2013-07-02, 22:33   #2388
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

uważaj na siebie, dobrze, że nic brzuszkowi się nie stało
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

" ja dzis psychicznie jestem jak stary zwalcowany asfalt na intensywnie uczeszczanej drodze krajowej... Lepsze to niz wyschnieta przydrozna kupa..."
chyba sobie to zapiszę w kajeciku
dobry tekst:hah aha:

arrabiata ja się nie maluję, pewnie z potu wszystko spłynie i efekt będzie jeszcze gorszy. Jak chwyci mnie w dzień to też zmywam makijaż

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 22:34   #2389
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

Ide spac laski. Dobrej nocy.

Stary 2013-07-02, 22:35   #2390
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
To Ci nie założą
Cewnik (taki 5 mm) wsadzają przez szyjkę do macicy, i nalewają do niego 20 ml soli fizjologicznej.
I w tym cewniku robi się taki balonik z tej soli i on "odkleja" pęcherz płodowy od macicy, przy czym zaczynają wydzielać się prostaglandyny, które wpływają na rozwarcie szyjki. I jak juz szyjka zaczyna reagować, to po pewnym czasie ten cewnik po prostu wypada, bo szyjka już przepuszcza taki balonik No i dalej idzie
Pytam bo w moim szpitalu wiem ze jest to praktykowane.Kolezanka mi mowiła ze samo załozenie niby nie boli tylko jak sie juz go ma to pojawiają sie skurcze i dają środki p/bolowe na noc coby szło sie przekimac przed porodem.

Ale jak tu sie nie zgodzic?? HM...polozna mi mowila ze cewnik jest lepszy od oxy bo robi rozwarcie a samo podanie oxy jak nie ma rozwarcia jest bez sensu......

Juz widze te kąsliwe komentarze jak sie nie zgodziłabym.Sama nie wiem...nakręcam sie niepotrzebnie. Ale juz świruje,,,A moze Laura do poniedziałku sama wyjdzie
Stary 2013-07-02, 22:36   #2391
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Możesz się nie zgodzić, ale przez to ryzykujesz zdrowiem i życicem własnego dziecka.Nie zrobią Ci cc, bo nie chcesz mieć indukcji porodu, operacja jest o wiele gorsza niż poród naturalny.
Idukcja porodu to też ryzyko. Nie chcę wywoływania sn, boję się, mam bardzo niski próg odporności na ból, nie wyobrażam sobie że ktoś mi na żywca masuje szyjkę, albo wkłada ten cewnik czy tam balonik,albo przebija pęcherz płodowy-to wszytsko też wiąże się z ryzykiem urazów i powikłań. Pozatym uważam,że nie warto rodzić sn za wszelką cenę,bo ta cena może być zbyt wysoka, uważam że cc jest bezpieczniejsze niż wywoływanie na siłę i męczarnia dla mnie i dla dziecka.
Stary 2013-07-02, 22:37   #2392
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Ale cewnik Foleya miałaś?Ten na wywołanie rozwarcia?????
.
Nie wiem jaki mialam cewnik. Wiem ze mialam chwile zeby przyspieszyc rozwarcie i przyspieszylo. Nie wiedzialam ze maja nazwy.
Dobranoc.

Stary 2013-07-02, 22:38   #2393
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Idukcja porodu to też ryzyko. Nie chcę wywoływania sn, boję się, mam bardzo niski próg odporności na ból, nie wyobrażam sobie że ktoś mi na żywca masuje szyjkę, albo wkłada ten cewnik czy tam balonik,albo przebija pęcherz płodowy-to wszytsko też wiąże się z ryzykiem urazów i powikłań. Pozatym uważam,że nie warto rodzić sn za wszelką cenę,bo ta cena może być zbyt wysoka, uważam że cc jest bezpieczniejsze niż wywoływanie na siłę i męczarnia dla mnie i dla dziecka.
czy tak zrobią cc jeśli fizycznie jestes ,,wydolna" do sn
Stary 2013-07-02, 22:38   #2394
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Kate i musialam jeszcze przed snem przeczytac ze operacja gorsza od naturalnego...nie strasz nas skazanych na cc.

O matko!! Przepraszam Cię czarowniczko droga!
Chodziło mi o to, że jeżeli można rodzić naturalnie, to tak się powinno. Jeżeli są wskazania do cięcia, to niestety tego nie przeskoczymy.
Na pewno unieruchomienie po porodzie jest gorsze, niż po naturalnym. Ale nic się nie bój Będzie dobrze.
przepraszam Cię bardzo!
Ja byłam przez 8 miesięcy skazana na cc, a teraz jestem zawieszona i zobaczymy jak to się skończy.
Tylko u mnie ta zakrzepica, której ryzyko w ciąży jest duże, a w połogu jeszcze wzrasta...

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Zobaczę czy bardzo będzie bolało chociaż sobie podkład machnę Bo oczu to nie wiem, czy jest sens, bo jak będę płakać, to będę wyglądać jak 7 nieszczęść
No i biorę opaskę do włosów :P

Filipiśko

Stary 2013-07-02, 22:39   #2395
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jaki mialam cewnik. Wiem ze mialam chwile zeby przyspieszyc rozwarcie i przyspieszylo. Nie wiedzialam ze maja nazwy.
Dobranoc.

To właśnie TEN cewnik.
Stary 2013-07-02, 22:41   #2396
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Ale brak indukcji niesie ze sobą jeszcze większe ryzyko. I tak najprędzej zaproponują Ci oxytocynę.

Lecę Kochane, do jutra moje kółeczko adoracji

Filipiśko

Stary 2013-07-02, 22:42   #2397
arrabbiata
Zadomowienie

a może z okazji porodziku walnąć sobie permanentny makijaż hmmm

ale mam problemy.
Stary 2013-07-02, 22:42   #2398
fiazo
Zakorzenienie

mela1234 za tc

Neni1984 za wizytę

stokrotka24 za tc

Kathe jak dasz radę rękę położyć między brzuch a piersi to Ci się obniżył

En super że się dogadaliście z gościem od mieszkania

misiaczka555 za wyjazd i dla męża za organizację

Ghia piękny opis porodu

Ewusia709 za powrót do domku , śliczny jest

karolajn1987 jakie śliczne zdjęcie

Rockyyy ja też się dziele z tż info co się dzieje na forum w szczególności gdy któraś rodzi-jest na bieżąco
moja rodzinka wie, że się udzielam tylko nie wie na jakim
ja bardzo cenie sobie wasze towarzystwo bo można się wielu rzeczy istotnych wzajemnie podpowiedzieć tak jak wczoraj dziewczyny mnie "zjechały" za próby wątrobowe i dobrze jestem wdzięczna bo we czwartek będę już wszystko wiedzieć

czarownica1 odpoczywaj spokojnie

Guuusiaa i zaglądaj jak tylko możesz

magolina za brak paciora

mela1234 za Małgosie, żeby temp spadła

jeszcze z 10 stron i będę na bieżąco, ale najpierw muszę zjeść jakąś kolację bo padnę przy kompie

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 22:44   #2399
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

choinka podejrzalam wlasnie moj wynik moczu - bo dostalam monural na te leukocyty i co wyszledl mi jakis Urobilinogen norma do 16 a mam 17 i w dodatku bakterie w moczu

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 22:45   #2400
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
CO WIECEJ!!! Odkąd nie chodzę do tamtego gina i nikt mi nie maca piersi (bo tamten, to co wizytę), wyskoczyły mi rozstępy na cycorach! Jakaś dziwna zbieżność?!
Twoim cyckom jak widać doktorek służył
Mój jeszcze mi biustu nie sprawdzał i już raczej tego nie nadrobimy
Cytat:

Bardzo fajne te prezenty
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Rozwaliła mnie ta kulka styropianowa w Tżtowym uchu
On tak się wyszykował na tę wizytę-nowa koszulka, wypachniony, ogolony i TA KULKA w uchu
Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
No tak, pod majtkami fryzura miała prawo się potargać
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości