|
|
#1651 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Idziemy do pediatry - na 7:30!!! Dziekuje kochane za wszystkie gratulacje ![]() Nie cytuje, zeby nie spamowac Wam tu. Co za noc ![]() To, ze Kuba budzil sie po 1,5h od zasniecia to norma. Zawsze jadl na spiocha i tyle. Ale dzis za kazdym razem musialam go przez kilkadziesiat minut usypiac!!! Obecnie nie spi od 4 i udaje wielce wyspanego. A i tak po 6 musimy wstac, zeby wyszykowac sie na wizyte. Takze nie jestem czy jest sens jeszcze zasypiac. Chyba nie musze mowic jak wygladam? A mialam dzis pisac licencjat ![]() fewciu, jak Ty masz tak przez wiekszosc nocy to podziwiam Cie jak jestes w stanie zachowac dobry humor!! |
|||||
|
|
|
#1652 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja ja ja! gratulacje! Cytat:
![]() Meneq dziękuje że pytasz. Noc z pobudkami co 1,5godz i usypianie po ponad pół godziny. Ledwo żyje już mam dość tych szelek!! Nie sądziłam że można pałać taką nienawiścią do rzeczy martwej.Nawijko łącze się w bólu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:00 ---------- Jeszcze ktoras z Was pytala o ciasto na galki. Nie zdarzylam zrobic zdjecia, zniknelo natychmiast. Sprzedawane jest w plastikowym pojemniczku i jest to polaczenie kawalkow biszkoptu, kremu budyniowego i bitej smietany z sezonowymi owocami. We wczorajszym prym wiodly biale brzoskwinie. Poniewaz calosc jest bardziej konsystencji kremu, to naklada sie je galka do lodow. Stad nazwa. Pycha!! Nastepnym razem obiecuje, ze bedzie zdjecie. |
|
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Meneq a to ciekawe ciasto,deser właściwie. poszukasz jakiegoś przepisu?
Blanka nie śpi od 4.30. Już nie miałam pomysłu jak ją uśpić więc suszarka poszła w ruch. Jak na razie z marnym skutkiem ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez fewcia Czas edycji: 2013-07-03 o 07:15 |
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
A nie wiem, nigdy nie sprawdzam skokow, bo mi sie srednio pokrywaly jak dotychczas.
Zapomnialabym - strasznie mi przykro, ze bedziecie 3msce bez TZ ![]() Nie wiem jak Cie pocieszyc, napisalabym, ze szybko minie, ale watpie, ze pomoze... |
|
|
|
#1656 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepis trzymaja w tajemnicy niestety. ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Cytat:
Tak samo z tz - kiedys znow bedzie jak dawniej. W koncu przetrwalismy w zwiazku na odleglosc 3,5 lata z niewielkimi przerwami na spotkania. Wiec to, co jest teraz, to nie powinien byc dla nas problem. |
||
|
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq tak strasznie Ci współczuję
![]() Dziewczyny wylałam swoje smęty w klubie... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1658 | |||
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() wszystko fajnie ale przyznawać się mi tu szybciutko, kto mi dziecia podmienił i cholera kiedy? tak go pilnuję ![]() dziś spał nie jak Kuba nawet jak był noworodkiem to tak nie było, najpierw po kąpieli ledwo usnął, wiercił się, kręcił, w końcu płacz i cyc w akcji (ale u nas tak po kąpieli zwykle, że po kilku min od uśnięcia trzeba cyckiem poprawić), myślę sobie spoko. Ale potem obudził się po 30 min a potem po 15 min. W końcu zasnął,obudził się o północy, potem o 2 i o 6 :/ te pobudki bym jakoś przełknęła ale to, że tak strasznie płacze (taki płacz z zamkniętymi oczkami) to ja już nie ogarniam o co chodzi ![]() po takiej nocy jestem padnięta także współczuję jeszcze bardziej tym mamom, które często wstają do swoich maluszków Cytat:
z takim pieskiem (ogólnie zwierzęciem) to na początku to jest długa droga, żeby nauczył się załatwiać na zewnątrz. A opieka nad piesiem to ogromny obowiązek, a Ty masz maleńkie dziecko i tak jak mówisz, Dadi niedługo zacznie raczkować, brać wszystko do buzi a przy psie to sprzątanie chyba 5 razy dziennie to byłoby mało. Cytat:
![]() trzymam kciuki za wizytę ![]() Cytat:
![]() sarah a co się dzieje? tort będziesz całkowicie sama robiła? Czy tylko przystrojenie? meneq jak noc? I jak opanowywanie t. ? fewciu na tym zdjęciu co dodałaś jak się tulicie na fb to mi Magdalenę Różczkę przypominasz
Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-07-03 o 08:03 |
|||
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
Do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic...
|
|
|
|
#1660 |
|
Zadomowienie
|
Nancy niesmialo sie wychyle i powiem, ze moglam to byc ja
u nas druga nocka z rzedu bez histerii i krzykow, co prawda pbudki czeste, ale juz takie na spokojnie, oby to nie bylo chwilowe ![]() meneq ty twarda babka jestes, daliscie rade bedac kilka tysiecy kilometrow od siebie to i teraz dacie. A powiedz cz w tym czasie tak serio serio noe zobaczycie sie ani razu na dluzsza chwile? Jak tak sobie czytam o systemie pracy twojego tz, to przestaje mnie dziwic, ze to od was przyszlo karoshi. |
|
|
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
T. jest jak najbardziej nastawiona na wspolprace. Poza tym siostra tz pomaga mi w jej ujarzmianiu |
|
|
|
|
#1662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluję (ale ciiiiii żeby nie zapeszyć) ładnych nocek i życzę kolejnych takich samych ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy bardzo Ci współczuję nocy
![]() To już trzy aktorki Tylko one wszystkie takie ładne a ja nie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kilka lat temu stazysta w szpitalu zmarl; przyczyna karoshi. Od tego czasu maja niby lzej. A to tez zalezy, bo jak dla mnie takie karoshi wsrod pracownikow biurowych to pic na muchy fotomontaz. Udaja, ze pracuja, drzemia schowani za monitorami albo w palarni spedzaja pol dnia - widzialam na wlasne oczy w kilku firmach. Ty z Torunia jestes, prawda? W Twojej okolicy tez takie aparaty byly kilka lat temu. A po pracy obowiazkowo trzeba sie isc napic z szefem, co zawsze sie konczy kacem. Do domu daleko, rano tez trzeba wczesnie wstac, wiec malo spia, byle jak jedza i sa efekty, ktore ladnie sie karoshi nazywaja. |
|
|
|
|
#1665 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
To już za tydzień A Małżowi współczuję Cytat:
Trzymam kciuki za Kubusia! My dzisiaj pobudka o 5 na podanie smoka i zmianę pampka. Potem księżniczka się jeszcze zdrzemnęła i teraz wariuje od 7
|
||
|
|
|
#1666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
To by rujnowalo teorie skoku, no chyba tez jest z polowy lutego, zgadza sie? |
||
|
|
|
#1667 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
co kupiłaś?![]() Cytat:
Cytat:
podziwiam cierpliwość i wytrwałość
|
||||
|
|
|
#1668 |
|
Zadomowienie
|
mała jakieś 2 tyg. temu zaczęła z nami spać (były te mega upały i co chwilę w nocy chciala pić) i teraz odłożenie do łóżeczka to jakaś katastrofa! za chiny ludowe tam nie uśnie. Tylko cyc i już, nawet jak mocno śpi, tak mi się przyajmniej wydaje
, to próba wsadzenia do łózeczka kończy płaczliwym dramatem, a najgorsze że od razu jest rozbudzona więc muszę usypiać od nowaA w ogóle dzień dobry
|
|
|
|
#1669 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale skok przechodziła w zeszłym tygodniu. Było to meeega widać. Przez 3 dni była bardzo marudna. Wszystko źle. Rączki nie, leżeć nie, na macie nie, w krzesełku nie... I na czwarty dzień nagle, tak z dnia na dzień pojawiły się nowe umiejętności: obracanie na brzuch, piszczenie, zaczęła przesypiać nocki, jeść nowe smaki. Dzisiaj coś jej się pomyliło z tą pobudką Ostatnio już jest tak, że chodzi spać o 21. O 23 karmię ją na śpiocha, sama się wtedy też kładę i wstajemy o 7 albo o 8 bez żadnej dodatkowej pobudki w nocy |
|
|
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję dziewczyny nocek ![]() nawijko gratulacje za zdaną poprawkę! Ill najlepszego dla Igusia za pół roczku |
|
|
|
#1672 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
![]() Nooooooo, wczoraj byla lekka zalamka, a dzis juz dobrze gadasz ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wrocilismy od lekarza. Pisalam Wam kiedys, ze Kuba mial odparzenie, ktore nie chcialo zejsc. Zeszlo po 2 dniach stosowania masci ze sterydem, ale znow wrocilo. I to w jeszcze wiekszej ilosci. Szyja czerwona, zgiecia lokci, nozek i stop tez (suche placki), dodatkowo doszlo cos na udach. I to jednak nie odparzenie... Mam odstawic mleko. Tzn twarozek, ser zolty moge, ale mleka do kawy i kakao nie... Owsianki tez nie pojem. Ale trudno, jakos to zniose.... Mamy zmienic tez Bebiko na Bebilon Pepti. I podawac Fenistil w kropelkach. I dostalismy jeszcze skierowanie do alergologa, na ktorym jest napisane "AZS". Czyli AZS czy skaza...? Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-07-03 o 08:51 |
|||
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Ja na sekunde bo jedziemy zaraz do fryzjera Laski macie pozdrowionka od Djerby wczoraj z nia gadalam, jest zjarana na maksa i nie umie znalezc nigdzie maslanki:PBuziaki kochane i milego dnia! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1674 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- nawijko po masci ze sterydem zeszlo i wtedy przestalas smarowac, prawda? Ze sterydami jest tak, ze trzeba jeszcze pare dni je stosowac, zeby calkowicie wyleczyc. |
||||
|
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
meneq, po tej masci wszystko pieknie zeszlo. Spokoj byl gdzies z tydzien.
I teraz znow wrocilo i to w wiekszej dawce. Pediatra mowi, ze cos Kube uczula... Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-07-03 o 09:01 |
|
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też muszę chyba z Domcią się wybrać, bo jakieś place czerwone ma na nogach w okolicach kolan i nie wiem od czego to może być. ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- U mnie to samo - smarowałam Pimafucortem czy jakoś tak i schodziło, a przestawałam i znowu to samo. Chyba będę musiała prywatnie iść do alergologa, bo dermatolog niestety nie pomógł. |
|
|
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby Kubusiowi przeszło
|
|
|
|
|
#1678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dlugo sie u Was czeka do alergologa na nfz? Cytat:
Ja bardzo duzo nabialu jem... Sprobuje odstawic mleko i sie okaze. |
||
|
|
|
#1679 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Hm..w takim razie z tym spaniem to może faktycznie jednak skok. Nawijko może to jednak nie będzie AZS. Buziaki dla Kubusia. A swoją drogą z tego co Was czytam to widzę, że sporo dzieciaczków ma problem z tymi suchymi czerwonym plamami. Co za cholerstwo Ja też muszę to skonsultować przy najbliższej wizycie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.

tak go pilnuję 

podziwiam cierpliwość i wytrwałość