|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Cytat:
)pojadlam chwile posiedze ide na kawe mrozona doszwagierki(co sobie swoja bede marnowac:-P) i pozniej wracam trza mamie zrobic manicire i pedicure i sobie tez... |
|
|
|
|
#2732 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
|
|
|
|
#2733 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2735 | |||
|
Raczkowanie
|
Hello
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moim zdaniem odejście wod (tzn to nie jest tak ze wszystkie wylatują, sadze ze w większości po prostu się sacza - ja tak mialam) bo wiesz ze trzeba jechać a skurcze moga być i przejść ![]() Cytat:
|
|
#2736 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Cytat:
Edytowane przez kallisto89 Czas edycji: 2013-07-03 o 15:29 |
|
|
|
|
#2737 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2738 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Wybrałam się w końcu na te zakupy. Byłam w pepco i kupiłam Małemu śiochy, body i półśpiochy ale jednak najfajniejsze rzeczy mam z lumpka
Potem Rossmann, kupiłam parę rzeczy dla Małego, dla siebie kosmetyki i parę innych pierdół i uwaga na kartę Rossnę zaoszczędziłam całe 77 groszy A potem zadzwoniła siostra Tż, że łóżeczko spakowane i można po nie podjechać i akurat wracałam, gadałyśmy chyba z 10 minut i tak się zasapałam i spociłam, że się ze mnie lało ![]() Zjadłam obiad, poprawiłam plackiem drożdżowym z jabłkiem a teraz wciągnęłam loda migdałowego z lidla ![]() ONA gratuluję czyli zgadłam, że urodziłaś szybko Ci poszło po zdjęciu obrączki z szyjki z niecierpliwością czekam na relację. Oliath dzięki za info, lubie takie praktyczne porady. Ja mam nie flanelki, ale małe pieluszki tetrowe Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Cytat:
Generalnie wszystkie dzieci do 18 r.ż sa objęte ubezpieczeniem zdrowotnym, tak samo jak kobiety w ciązy, ale jak wiadomo, nie wszystkie placówki to respektują. Najlepiej ubezpieczyć dziecko przy jednym z rodziców Cytat:
Ja właśnie oglądam, a potem drugi Janowicz-Kubot ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
barbara gratuluję wizyty bo mi nie zacytowało. |
|||||||
|
|
|
#2739 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
na pocieszenie za paciora byłam w super-pharm i kupiłam sobie pełno głupot
![]() teraz idę robić pomidorówkę ![]() Ghia- ja mam taki klin pod głowę dziecka. ale nie wiem czy będę z niego korzystała, może jak mała będzie ulewać bardzo. http://www.materacyk.pl/pl/produkty/...szka-klin.html
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
Ona gratulacje.
|
|
#2742 |
|
Rozeznanie
|
będę bardzo wdzięczna, tutaj na forum mało jest osób z Warszawy
także każda informacja jest dla mnie cenna ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- sporo opinii na temat diety podczas karmienia ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=463256 |
|
|
|
#2743 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam co ja przeżyłam na tym ktg
![]() czekając na pielęgniarkę pod pokojem stała kolo mnie kobieta co rodziła, o matko jak ona krzyczała, wyzywała , jęczała, no szok przeżyłam . Miała chyba silne skurcze, koszule miała całą mokra chyba od wód płodowych . Leżąc podpięta pod ktg za drzwiami rozgrywał się normalnie jakiś horror połączony z orgią seksualną . Ja sie boje porodu
|
|
|
|
#2744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Lekarz wkłada Ci rekę po łokiec a Ty wyjesz z bólu
Cytat:
![]() MELA-jak Malgosia? Ja juz po wizycie. Mala wazy ok 3600g. Wewnatrz szyjka puszcza, na zewnatrz trzyma
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-07-03 o 17:44 |
|
|
|
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Lekatz wklada Ci rekw po lokiec a Ty wyjesz z bolu Mam to samo :/ Jak wstaje w nocy to najpierw idzie pupa do gory, potem ja na czworaka i dopiero powoli schodze z lozka ![]() MELA-jak Malgosia? Ja juz po wizycie. Mala wazy ok 3600g. Wewnatrz szyjka puszcza, na zewnatrz trzyma [/QUOTE] za wage, no to szykuje sie porodzik
|
|
|
|
|
#2746 |
|
Zadomowienie
|
Wszystko ok, ktg w porządku, jak się samo nic nie rozkręci to w sobotę do porodu
|
|
|
|
#2747 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- lecę drogie Panie i mali Panowie ![]() ogarnę obiad, dzis karkówka z grilla, fryty i cos na surówke wymyslę pewnie mizeria, paaaaaaa |
|
|
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
ktg wporzadku, ale skurcze byly czy nie? nie satysfakcjonuje mnie Twoja odpowiedz
ja ide jutro
|
|
|
|
#2749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to cię ładnie postraszyli. Dlatego nie zostałaś?![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- SKYLIE za wizytę i wagę dzidzi
|
|
|
|
|
#2750 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a jaka ładna waga czyli coś się dzieje z szyją |
||||||
|
|
|
#2751 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
o Matkoooooo
![]() Wróciłam z pindrzenia się.. a to i tak połowa tego co muszę zrobić ze sobą ![]() Ogoliłam nogi, kapę i wszystko inne, potem się naoliwkowałam a następnie zaczęłam obcinać paznokcie u nóg i malować i jestem średnio zadowolona zwłaszcza z obcięcia ![]() No ale stwierdziłam po tych wszystkich przygodach z goleniem, że jak już w koncu ujrzę swoją kapę, a nie tylko jej pojedyncze kawałki to za te wszystkie godzinne golenia jej kupię jakieś kwiaty albo co i wyściskam ją tak od serca całą No.. a niedługo trzeba twarz ogarnąć, wybrać ubiór.. (czyli w moim przypadku postawić na bluzkę jedną z trzech w których nie wyglądam jak słoń) .. no masakraKatarzynka- Ty nas tu nie strasz nawet takimi krzykami! ![]() Skylie- Mała ma już ładną wagę, porodzik się szykuje
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2753 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tyle ile chcesz ![]() Pewnie w ciazy jestescie Cytat:
GRATULACJE!!!! Witamy Frania! Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII
chwaliłam się pomalowanymi paznokciami??
![]() No więc właśnie je zmylam, bo po pomalowaniu i nakremowaniu stóp jak już myślałam, że wyschły to włożyłam skarpetki zeby krem lepiej się wchłonął w moje twarde jak skała stopy.. no i oczywiście lakier calutki się pofałdował.. więc czeka mnie runda 2 z malowaniem paznokci
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
szkoda co nie?
ale ja wiemże czekasz na nas (czyt. Rockyy, Elain, Anulke i na mnie)
|
|
|
|
#2756 | ||
|
Zakorzenienie
|
skylie
![]() Cytat:
słuchając tego sama powinnaś zacząć rodzić ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Obiadek zjedzony, mąż nakarmiony..idziemy do Biedrony..... ale rym |
||
|
|
|
#2757 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VI
Lekatz wklada Ci rekw po lokiec a Ty wyjesz z bolu
Mam to samo :/ Jak wstaje w nocy to najpierw idzie pupa do gory, potem ja na czworaka i dopiero powoli schodze z lozka ![]() MELA-jak Malgosia? Ja juz po wizycie. Mala wazy ok 3600g. Wewnatrz szyjka puszcza, na zewnatrz trzyma [/QUOTE], za wizytę![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2759 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Jestem
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za jego powodzenie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A jeśli nie to odlej do małej buteleczki płyn do mycia, weź chusteczki i krem na zdrową pupę. Styka Ja idę 10 lipca na KTG Ładna data w sumie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ona moje gratulacje Strawbery trzymam kciuki za poród En trzymam kciuki za wizytę i brawo za ogolenie się i pomalowanie paznokci Katarzynka lepiej chyba jakbyś tego nie widziała i nie słyszała, może dziewczyna miała niski próg bólu, u Ciebie będzie lepiej Skylie za wizytęDamciotko za udaną wizytęsurka podziwiam, że ty dalej na bieżąco jesteś, nie wiem czy pisałaś, bolał poród? Oliath dzięki za rady dla nas Miałam dzisiaj zabiegany dzień, najpierw z tz po lekarzach biegaliśmy, potem rano była u mnie koleżanka a potem koleżanki z pracy zaprosiły mnie na poloty. Byłam tak zmeczona i spocona że przy okazji prysznica postanowiłam się ogolić na jutrzejszą wizytę i zmachałam się nieziemsko
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

)

jak myślicie, podczas kp raczej nie wolno go jeść prawda? Bo nie wiem czy przed porodem wyrobie się żeby zrobić a zjadłabym, mniaaam

tesciowa idzie z nami na usg rano. Tz ja zaprosil. Ja zgody nie wyrazilam, powiedzialam ze pomysle ale bylam mega sceptycznie nastawiona , a on se poprostu mnie olal. Niech se idzie sam i zrobi usg mozgu i sie przekona ze zamiast to ma orzeszka nie mozg 

. Miała chyba silne skurcze, koszule miała całą mokra chyba od wód płodowych
. Leżąc podpięta pod ktg za drzwiami rozgrywał się normalnie jakiś horror połączony z orgią seksualną 
no to cię ładnie postraszyli. Dlatego nie zostałaś?
Ładna data w sumie