|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
też jestem tego samego zdania, że jeśli dzieci chcą być przytulane (a każdy noworodek/niemowlak tego potrzebuje) to należy im to zapewnić ![]() ![]() ja czasami noszę Małego prawie cały dzień , szczególnie jeśli ma kolki, bo wtedy sam w łożeczku nie poleży, a nie chcę żeby płakał == super, że z Maluszkiem lepiej i pięknie śpi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#872 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#873 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Tymek miał tak jak Twój Wikuś do wczoraj. Dzisiaj dziecko anioł. Je,porozgląda sie,ja z nim pogadam,pozaczepiam,śpi po kilka godzin i tak w koło. Ciekawe jak będzie jutro ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#874 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
VERONIC gratulacje ![]() MI SIE skonczyl dzisij delicol i polecialam po drugi, kurcze 46 zl masakra jakas, ale widze ze mu lepiej po tym... Michas przespla dzisij caly dzien praktycznie ciekawe co bedzie w nocyyy ![]() aa niechcacy wlalo misie wiecej esputiconu do buzi mlodego myslicie ze cos mu bedzie??? ![]()
![]() |
#875 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Musze znalezc tansze mieszkanie. Odkladac kase. Szukac pracy, zlobka. Znalezc sobie zajecie. Moze cwiczenia. Na dobre mi to wyjdzie. Niw mogę miec wolnych nawet 5min bo bede myslec.
Tak bardzo dzis mnie zranil. Nie pojmuje ze ktos kto kocha tak potrafi. A jak nie kocha.. To po co ta szopka? Po co zabawa w rodInke.. Cjce cofnac czas ale sie nie da. Moge jedynie byc silna dla Z i od poczatku wpajac ze szacunek jeat najwazniejszy. Cos czego zabraklo u nas. Nie wyobrazam sobie co bedIe dalej. Boje sie. Sa setki, tysiace przypadkow ze facet zostawia kobiete z dzieckiem.. Ale nie wiedzialam ze to az tak boli. Ze az tak.. Dzis jak mowil ze strace wszystko.. Ze strace Z.. Wiem ze tego bede sie bac najmocnuej. Nie moglabym zyc z ta mysla. A bylismy tacy szczesliwi.. Ale nie ma co plakac. Mam czego chcialam w koncu. Ale wiele lat bede sie trzymac z dala od zwiazkow i facetów. Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#876 | |
Wtajemniczenie
|
Axella przytulam mocno
![]() u nas dwa tyg przed. gimnastyka z niemowlakami, ale fajnie ![]() gratki ![]() sklerrroootyczka ![]() Cytat:
![]() super ![]() Przemek jest niezły dziś, zjadł 90ml koło 18, po kąpieli go karmiłam to zjadł 20 ml i zasnął ![]() ![]() btw kupiłam dziś wyborową o smaku marakui i właśnie popijam z sokiem pomarańczowym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#877 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() dzisiaj w sumie wypił ok 110ml ![]() jak jest tak gorąco, to on nawet chętnie ją pije no i przynajmniej nie ulewa,bo nie jest przekarmiany (tak by było jeśli dawałabym mu cycka) == axella- mówić to on sobie może , że stracisz wszystko ![]() ale Zu zawsze będzie z Tobą , nie masz się czego obawiać, bo jesteś i będziesz dobrą mamą ![]() 3maj się ciepło |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#878 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Zunia przysypia juz nocnym snem.. Oby padla szybko i na dlugo juz.. Ciagle z nia leże..
Najgorzej jak skonczy sie lato i wiecej czasu spedze w 4ch scianach.. Musze znalezc znajomych :p albo jakas gadajaca lalke co by nie oglupiec:p Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Jutro wstane.. Nowy dzien daje nowe mozliwosci. I bedzie dobrze. Musi byc. Dzis sobie pomarudze, pop acze a jutro zaczne dzialac. Gdybym mogla mojego tz zmienic w takiego jakim byl nylibysmy najszczesliwsi ma swiecie.. My kontra reszta swiata.. Szkoda ze tak sie nie da... Cholernie szkoda. Dobrze ze Zunia malenstwo nie ogarnia.. I dobrze ze jest.. Daje mi sile.. Szkoda tylko ze bedzie w niepelnej rodzinie.. Ale lepsze to niz jak ja mialaby uslyszec "wole zostac w pracy niz do ciebie wrocic". Tak z innej beczki. Zmienilam Z mleko na to pepti i pojawila sie zielona kupka:/ nie wiem co z tym zrobic Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#879 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja po dzisiejszym dniu stwierdziłam, że jednak chyba musze Młodemu coś podawać i poszłam po Delicol bo stwierdziłam, że wypróbuję zamiast Sab'u i weszłam do apteki z nastawieniem, że to koszt 50 pln bo zdaje się, że tak pisałaś, a zapłaciłam 25. No chyba, że masz inną pojemność, bo ja kupiłam 15 ml. I zaznaczam, że kupiłam w Poznaniu więc w teorii w mieście są wyższe ceny. Jeśli Ty przepłacasz za tą samą ilość to zamów sobie lepiej w netcie kolejne fiolki. Cytat:
Znajdziesz wszystko, zobaczysz za miesiąc albo i dwa w ogóle będziesz szczęśliwa że podjęłaś ten krok i będziesz sobie wygarniała, że zrobiłaś to tak późno.
![]() |
#880 |
Wtajemniczenie
|
Magusia- powodzenia w wiązaniu
![]() ja w takie upały raczej w chuście nie wychodzę... ale jak już to Małego mam tylko w pampersie === dobranoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#881 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Vil- super ta mata ![]() ![]() Hej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zazdroszcze Wam tych wszystkich nosidel, ja tez juz chce, najchetniej te z tuli ![]()
![]() |
#882 |
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko ma zoladek bez dna ;p po poludniu i na noc nic nie zjadl prawie, wiec o ile normalnie w nocy nie placze o jedzenie, to przypuszczalam ze dzis bedzie wrask- i faktycznie przed chwila obudzily mnie rozpaczliwe wrzaski pt "mamaaaaa umieeeeram z glooodu"
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
siedzę i myślę
|
moje dziecie dalej męczy się z kupą
![]() ![]()
#884 |
Zadomowienie
|
dziewczyny czy ktores z waszych malenst mialo badanie okulistyczne? bo my mielismy w poniedzialek i wieczorek bialko podeszlo mu krwia tak jak by pekniete naczynko ponoc zdarza sie to po badaniu bo bardzo wymęczą oczy ale mialo zejsc po 3 dniach a tu nic nie zapowiada sie na to czy ktorejs z was to sie przytrafilo? bo nie wiem czy pojscie do pediatry ma sens czy moze do okulisty prywatnie ale tu problem z terminem
|
![]() ![]() |
![]() |
#885 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() szybko przybiera ![]() Cytat:
Cytat:
jak słodko ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#886 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Cytat:
ja w aptece i tez jest 15 ml ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#887 |
Zakorzenienie
|
Banka to moga być zielone?
Myslalam ze nie:p Czuje się jak kupa po obudzeniu. Blee Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#888 | ||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a dopajacie maluch (przy tym pepti) herbatkami ziołowymi?
Bo jeśli tak to zielona kupka jest ok. ![]() Dzień dobry. Axella-widzę, ze znowu masz jazdy z TZtem-współczuję ![]() Ile Twoja Z. już wazy? Bo chyba też zdecyduję się na zakup chusty ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#889 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Więc się dziewczę nie łam. Będzie ciężko, ale przynajmniej się przekonasz, że naprawdę nie było warto. Cytat:
![]()
![]() |
#890 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ty pytałaś czy zawijam w kokon tak jak w tej książce? Nie pamiętam czy odpisałam ale nie, bo nie mam tej książki ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() === dzień dobry! za nami super nocka i jeszcze lepszy poranek pełen uśmiechów ![]() ![]() ![]() ![]() Mamy dziś 6 tygodni ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdraszczamy tych uśmiechów ![]() ![]() ![]() Mój syn dziękuję za komentarze ![]() ![]() A Bańka, Axella moja młoda też robi raz zielone raz żółte.
![]() |
#892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Zakorzenienie
|
Can-no Z ponad 6kg wiec ulga w chuscie nieziemska
![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Zakorzenienie
|
U nas dla odmiany ciezka noc. Piskow moze nie bylo alw stekaniw i prezwnie prawiw caly czas . I tylko zla jestem bo zrobilam 2zmiany i nie wiem od ktorej to. Pierwssa to zamiana sabu na delicol, a druga to wczoraj zjadlam jakies mieso nie kurczakowe -wolowine czy cos. Przygotowane przez ta Pania do pomocy. Postanowilam ze dzis po proatu sprobuje zalej z delicolem ale juz jem normalnie jak bedzie tak samo wracam do Sabu
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#895 |
Zakorzenienie
|
Girls, jak robicie w plenerze mleko to macie przegotowana wode czy starczy zwykla mineralka ze sklepu? Zastanawia mnie to..
Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#896 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
tez czytalam ze moga Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#897 | |||||||
Zakorzenienie
|
Zauważyłam, że Młodą mi wczoraj spinało po ok.10minutach od skończonego karmienia. Czy to może być ta nietolerancja laktozy? A może coś innego?
W dzień to było jeszcze do opanowania, trochę popłakała i przechodziło, ale na wieczór jak zwykle jazda 19-23.30 i nieutulony płacz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj Mała w nosidle w różowej bluzeczce, nogi przykryte różowym kocykiem a znajomy znów pyta "to chłopak?" ![]() Widać wszyscy tacy wyluzowani ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że po tym zestawie leków będzie mu lepiej ![]() Cytat:
![]() A powiedz ta drożdżówka z jabłkiem to też niewskazana przy nietolerancji laktozy? Bo ja u mojej podejrzewam tą nietolerancję też a wczoraj zjadłam taką właśnie drożdżówkę ![]() Cytat:
![]() Gratulacje ![]() Cytat:
![]() No śliczny ![]() Piękna Matylda ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() kocham dzisiaj moje dziecko, po wieczornym mega marudzeniu spał do 1, potem 15 min cyca o 3:30, 6 i 8 i śpi dalej ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#899 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#900 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
co do esputikonu to na pewno nic nie będzie!!! Cytat:
to teraz dużo cierpliwości życzę przy wprowadzaniu do nowego domku ![]() Jussti- nie zacytowało, ale dzięki za zaoferowanie pomocy odnośnie chusti ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Mysia, jeśli jeszcze możesz to odrzuć "Język niemowląt", mnie prawie w depresję wpędziła ta książka i jej autorka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Magiusa- nie sądzę, żeby wołowina tak zaszkodziła, chyba, że bardzo przyprawiona, smażona, ale sama w sobie raczej nie jest na liście potencjalnych wrogów. Puchatkowa- w drożdżówkach jest na pewno mleko krowie, więc dlatego nie są wskazane przy nietolerancji laktozy. W ogóle mi się wydaje, że szafujemy tym pojęciem nietolerancji, zapewne 80% przypadków to po prostu niedojrzałość układu pokarmowego, w związku z czym problemy będą się pojawiać niezależnie od tego, co przejdzie do naszego mleka.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.