Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-04, 09:44   #901
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość

Mysia, jeśli jeszcze możesz to odrzuć "Język niemowląt", mnie prawie w depresję wpędziła ta książka i jej autorka . Zdecydowanie bardziej pasuje mi opcja wychowania "Najszczęśliwszego dziecka w okolicy" może nawet mi przywróci wiarę w siebie
czemu w depresje? mi się bardzo podoba, chociaż nie ze wszystkim do końca się zgadzam, ale uważam, że ma sensowne podejście, u nas nawte łatwy plan działa (jakoś sam się tak młody ustawił) pomijając dni, gdzie je co godzinę
Stary 2013-07-04, 09:50   #902
happy blue
Zadomowienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
czemu w depresje? mi się bardzo podoba, chociaż nie ze wszystkim do końca się zgadzam, ale uważam, że ma sensowne podejście, u nas nawte łatwy plan działa (jakoś sam się tak młody ustawił) pomijając dni, gdzie je co godzinę

mi dała poczucie, że wszystko robię źle
Stary 2013-07-04, 09:53   #903
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
wiele od dziecka zależy, mój wg. jej skali jets pomiędzy aniołkiem a średniakiem to może dlatego u nas jej podejście się sprawdza nie żebym się inspirowała, jakoś tak wyszło, że się zgadzam z tym podejściem no i młody jest taki jaki jest, że sam usypia i lepiej śpi w łóżeczku niż z nami
Stary 2013-07-04, 09:55   #904
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Can-no Z ponad 6kg wiec ulga w chuscie nieziemska na rekach po paru minutach myślałam ze kregos mi peknie:p

Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2
A widzisz bo mój też 6,5kg klocka i mam dość noszenia go na rękach
Kupię chustę po 10tym

Cytat:
Girls, jak robicie w plenerze mleko to macie przegotowana wode czy starczy zwykla mineralka ze sklepu? Zastanawia mnie to..

Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2
Przegotowaną wodę mam w butelce + mleko w pojemniku poporcjowane.
I radzę nie zmieniać wody i nie mieszać bo problemyu z brzuszkiem gotowe
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 09:56   #905
ankaaa206
Wtajemniczenie

[QUOTE=XxXJuSstiii;4162940 2]też o tym słysząłam a nawet więcej, w filmiku o szczęśliwym niemowlęciu mówią, że nie da się noworodka przyzwyczaić do bliskości, bujania, kołysania bo... ono już jest przyzwyczajone bo 9 miesięcy było blisko, było kołysane... dlatego ja przytulam ile wlezie

Ty pytałaś czy zawijam w kokon tak jak w tej książce? Nie pamiętam czy odpisałam ale nie, bo nie mam tej książki próbowałam jak w filmiku ale nie mam takiego kocyka, więc robię po swojemu
/QUOTE]
włąsnie ten gosciu z filmiku napisał tą książkę

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 09:59   #906
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
też nie kąpaliśmy w dniu, w którym była szczepionka, nawet Helena nie była nerwowa, ale jakoś woleliśmy ominąć kąpiel

jaka ona pięęęęęęęęęekna!

Ash, ale super!!! ja miałam jedno podejście i nie wyszło, za małą kieszonkę sobie zrobiłam i próbowałam upchać Helcię po czym stwierdziłam, że między tą a następną próbą muszę zrobić przerwę. Może dziś wieczorem się uda....a powiedzcie mi jedno: jak już macie z przodu na ramionach te ogony i wkładacie w kieszonkę maluszki to trzymacie jakoś te zwisy? czy dopiero po włożeniu, jedną ręką trzymacie dziecko (pod pupą? a co wtedy z główką? jest "niby" podtrzymywana przez niedociągniętą jeszcze chustę, tak?) a drugą chwytacie jeden ogon i dociągacie, a potem taki dociągnięty trzymacie tą ręką co dziecko (tu czujecie jakiś wysiłek, pilnując żeby się utrzymało to dociągnięcie?) i dociągacie drugi? nie wiem jak bardzo ma to być dociągnięte, tak żeby na ramieniu czuć lekki ból? i druga wątpliwość- jak bardzo ciasno ma mieć w tej chuście, jak zawiążecie to jesteście w stanie np wsunąć z luzem dłoń pod chustę?

co do esputikonu to na pewno nic nie będzie!!!

to teraz dużo cierpliwości życzę przy wprowadzaniu do nowego domku

Jussti- nie zacytowało, ale dzięki za zaoferowanie pomocy odnośnie chusti

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Mysia, jeśli jeszcze możesz to odrzuć "Język niemowląt", mnie prawie w depresję wpędziła ta książka i jej autorka . Zdecydowanie bardziej pasuje mi opcja wychowania "Najszczęśliwszego dziecka w okolicy" może nawet mi przywróci wiarę w siebie

Magiusa- nie sądzę, żeby wołowina tak zaszkodziła, chyba, że bardzo przyprawiona, smażona, ale sama w sobie raczej nie jest na liście potencjalnych wrogów.
Puchatkowa- w drożdżówkach jest na pewno mleko krowie, więc dlatego nie są wskazane przy nietolerancji laktozy.

W ogóle mi się wydaje, że szafujemy tym pojęciem nietolerancji, zapewne 80% przypadków to po prostu niedojrzałość układu pokarmowego, w związku z czym problemy będą się pojawiać niezależnie od tego, co przejdzie do naszego mleka.
no to dobrze

a my po usg serduszka oczywiscie maly ryczal darl sie zanosil, doktor powiedziala ze ok ale darl sie za mocno i za 3-6 mc kontrola
a nie wiem czy sie chwalilam, wczoraj przespal mlody caly dzien i na noc zasnal po 20 przebudzal sie do 22 potem na spiocha nakarmilam i spal do 4 zjadl i o 5 zaczal sie krecic i tak do 7
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 10:02   #907
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
no to dobrze

a my po usg serduszka oczywiscie maly ryczal darl sie zanosil, doktor powiedziala ze ok ale darl sie za mocno i za 3-6 mc kontrola
a nie wiem czy sie chwalilam, wczoraj przespal mlody caly dzien i na noc zasnal po 20 przebudzal sie do 22 potem na spiocha nakarmilam i spal do 4 zjadl i o 5 zaczal sie krecic i tak do 7
za dobre wyniki serducha i spokojna noc

kurde mój śpi od 8.30 i obudzilby sie w koncu bo na spacer chce a zaraz sauna bedzie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-04, 10:08   #908
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
też jestem tego samego zdania, że jeśli dzieci chcą być przytulane (a każdy noworodek/niemowlak tego potrzebuje) to należy im to zapewnić
ja czasami noszę Małego prawie cały dzień , szczególnie jeśli ma kolki, bo wtedy sam w łożeczku nie poleży, a nie chcę żeby płakał
mi w szpitalu wszystkie pielegniarki mowia, ze jak maly jest najedzony, a marudzi i nie moze zasnac, to albo brzuszek go meczy, albo potrzebuje troche pieszczot i bliskosci. w obu przypadkach najlepiej go wtedy wziac, a nie dawac mu ryczec. jeszcze zadna nie wpadla na pomysl, zeby mi polecac "dac sie dziecku wyplakac" pani od "gimnastyki pooperacyjnej" () pokazala mi dokladnie, co moge robic na brzucholka, no i masujemy, pomagamy mu sie odgazowac. a w razie czystej potrzeby bliskosci po prostu mlody sie uspokaja od razu przy mnie - czy to lazimy sobie, czy sie razem kladziemy na tym cholernie waskim lozku szpitalnym
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 10:10   #909
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Zauważyłam, że Młodą mi wczoraj spinało po ok.10minutach od skończonego karmienia. Czy to może być ta nietolerancja laktozy? A może coś innego?

W dzień to było jeszcze do opanowania, trochę popłakała i przechodziło, ale na wieczór jak zwykle jazda 19-23.30 i nieutulony płacz
to kolka, tak jak u nas, zrób ciepłą kąpiel, potem dobre 30 min masażu, jak nie poradzi kup windi a i włącz suszarkę

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
no to dobrze

za wyniki i dobrze że małego brzuch nie meczy już i spokojnie zasypia

Julka
Stary 2013-07-04, 10:11   #910
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
dzień dobry! za nami super nocka i jeszcze lepszy poranek pełen uśmiechów jakiego ja mam fajnego bobasa w domu, no mówię Wam!

Mamy dziś 6 tygodni
super

Cytat:
Girls, jak robicie w plenerze mleko to macie przegotowana wode czy starczy zwykla mineralka ze sklepu? Zastanawia mnie to..
jeszcze nigdy nie robiłam w plenerze bo w razie czego mamy małe Nan, takie 90 ml na jedną porcję, kupiłam kilka takich buteleczek, nakładam smoczek i mleko gotowe. na spacer zazwyczaj zabieramy herbatkę w buteleczce i pijemy.
http://www.nokaut.pl/mleka-dla-dziec...plyn-90ml.html

ale mamy w razie czego termos z przegotowaną wodą, pojemniczek z miarką na mleko więc jakbyśmy gdzieś na dłużej wychodzili to tak byśmy robili mleczko. mineralka może być, ale nie każda. u mojej mamy jest strasznie twarda woda z osadem i u niej zawsze robię z mineralki, mama kupuje zgrzewki wody, chyba "mama i ja" się nazywa, ale więcej jest takich które niemowlęta mogą pić. żywiec chyba też może być.

zbieramy się zaraz do neurologa .... ale nie mamy wizyty na konkretną godzinę, więc pewnie teraz pójdziemy zarejestrować a jak będzie pełen korytarz ludzi to wrócimy po południu. dobrze że Centrum Zdrowia Dziecka mamy pół godziny spacerku od domu

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 10:11   #911
Magiusa
Zakorzenienie

Dziewczyny,
ta chusta to jakas magia, zamotalam mlodego i tak sobie spi na mnie.
A ile mozna nosic dziecko w chuscie godzin dziennie?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-04, 10:13   #912
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
mi w szpitalu wszystkie pielegniarki mowia, ze jak maly jest najedzony, a marudzi i nie moze zasnac, to albo brzuszek go meczy, albo potrzebuje troche pieszczot i bliskosci. w obu przypadkach najlepiej go wtedy wziac, a nie dawac mu ryczec. jeszcze zadna nie wpadla na pomysl, zeby mi polecac "dac sie dziecku wyplakac" pani od "gimnastyki pooperacyjnej" () pokazala mi dokladnie, co moge robic na brzucholka, no i masujemy, pomagamy mu sie odgazowac. a w razie czystej potrzeby bliskosci po prostu mlody sie uspokaja od razu przy mnie - czy to lazimy sobie, czy sie razem kladziemy na tym cholernie waskim lozku szpitalnym
już chyba nikt nigdzie nie zaleca żeby się dać dziecku wypłakać, mam nadzieję, że zimny chów nie jest już modny ale fakt, że np. w jezyku niemowląt autorka pisze, że dziecko czasem zapłacze usypiając i tzw. interwencja rodziców zaburza mu zasypianie i np. nasz młody tak ma, z godzinę temu usłyszałam w niańce wrzask, przyszłam do łóżeczka pogłaskałam go, pocałowałam i śpi dalej
Stary 2013-07-04, 10:19   #913
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
już chyba nikt nigdzie nie zaleca żeby się dać dziecku wypłakać, mam nadzieję, że zimny chów nie jest już modny ale fakt, że np. w jezyku niemowląt autorka pisze, że dziecko czasem zapłacze usypiając i tzw. interwencja rodziców zaburza mu zasypianie i np. nasz młody tak ma, z godzinę temu usłyszałam w niańce wrzask, przyszłam do łóżeczka pogłaskałam go, pocałowałam i śpi dalej
nasz tez tak ma, wystarczy pogłaskać po policzku i prytulić ręką i śpi dalej

Julka
Stary 2013-07-04, 10:28   #914
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
a w języku niemowląt babka pisze, że jednak się przyzwyczajają maluchy do noszenia, żeby uśpić i potem nie zasną inaczej ciekawe która teoria się okaże prawdziwa nasz klusek nie lubi być noszony, może nie nie lubi, ale jak marudzi to nic nie załatwia, więc nie działa u nas
wiesz, tu chyba chodzi glownie o to, czy dziecko placze. jak widze, ze mlody jest ok, a czas na spanie, to moge go odlozyc do lozeczka i on zasnie. ale jak lezy, cos tam kwili i wymachuje wszystkimi konczynami, to nie zasnie - bo go meczy brzuch. wtedy odpowiednie techniki noszenia, masaze, ciepla poduszka z pestkami wisni na brzuchu i "robimy kupe" jak pojdzie, to mlody spokojnie moze zasnac.
Stary 2013-07-04, 10:32   #915
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
no to dobrze

dobrze, że usg ładnie wyszło więcej takich nocek prosimy!
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
brawo na śpiocha go wsuwałaś czy nie? właśnie podbijam pytanie, bo chyba była mowa o dwóch godzinach tylko?

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
wiesz, tu chyba chodzi glownie o to, czy dziecko placze. jak widze, ze mlody jest ok, a czas na spanie, to moge go odlozyc do lozeczka i on zasnie. ale jak lezy, cos tam kwili i wymachuje wszystkimi konczynami, to nie zasnie - bo go meczy brzuch. wtedy odpowiednie techniki noszenia, masaze, ciepla poduszka z pestkami wisni na brzuchu i "robimy kupe" jak pojdzie, to mlody spokojnie moze zasnac.
kolejny raz słyszę o tej poduszeczce, muszę poszukać gdzie dają
buziaki dla Was
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 10:33   #916
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
jasne, ona tam pisze, że jak dziecko przestaje płakać i ma zaspokojone potrzeby to do łóżeczka, jak płacze to na ręce i tak do skutku

naszemu pomaga spanie na brzuchu, bo on jets strasznie ruchliwy i chyba tym kręceniem się wybudza bo na brzuchu śpi dłużej i spokojniej, jak go męczy brzusio to to też pomaga, nasz kluska uwielbia leżenie na brzuchu

zważyłam klocka dzisiaj rano - 4700
Stary 2013-07-04, 10:33   #917
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
brawo na śpiocha go wsuwałaś czy nie? właśnie podbijam pytanie, bo chyba była mowa o dwóch godzinach tylko?

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

buziaki dla Was
Nie, wsuwałam go na marude, ale jak wsunelam to od razu zasnął

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-07-04, 10:34   #918
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dziewczyny z Krakowa

może się jakoś zgadamy na gimnastykę?
http://www.koala.krakow.pl/strony,strona,dla_mam
Stary 2013-07-04, 10:48   #919
Veronic
Wtajemniczenie

hejj
mam małego na rece ,bo wybudziły go wzdecia, wiec za bardzo nie mam jak pisac
dzisiejsza noc nawet była w miare... dopiero od 5 sie zaczeły jazdy z brzuszkiem i musiałam uzyc windi....

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy ktores z waszych malenst mialo badanie okulistyczne? bo my mielismy w poniedzialek i wieczorek bialko podeszlo mu krwia tak jak by pekniete naczynko ponoc zdarza sie to po badaniu bo bardzo wymęczą oczy ale mialo zejsc po 3 dniach a tu nic nie zapowiada sie na to czy ktorejs z was to sie przytrafilo? bo nie wiem czy pojscie do pediatry ma sens czy moze do okulisty prywatnie ale tu problem z terminem
my nie mielismy, ale młodemu pękło chyba w trakcie porodu, i utrzymywało sie jakis miesiac...
nie ma powodu do niepokoju

Cytat:
też o tym słysząłam a nawet więcej, w filmiku o szczęśliwym niemowlęciu mówią, że nie da się noworodka przyzwyczaić do bliskości, bujania, kołysania bo... ono już jest przyzwyczajone bo 9 miesięcy było blisko, było kołysane... dlatego ja przytulam ile wlezie

a to Bartek jak ewidentnie chce mu się pić, ssie kilka minut

===

dzień dobry! za nami super nocka i jeszcze lepszy poranek pełen uśmiechów jakiego ja mam fajnego bobasa w domu, no mówię Wam!

Mamy dziś 6 tygodni
dokładnie przez 9miechów czuł bliskość mamy i sie przyzwyczaił

mój jest taki łapczywy,ze nawet jakby mu sie chciało pic to wyssał by mnie do końca, a potem by ulewał

uśmiechy dziecka są warte milion dolarów

za tygodnie

Cytat:

Ash, ale super!!! ja miałam jedno podejście i nie wyszło, za małą kieszonkę sobie zrobiłam i próbowałam upchać Helcię po czym stwierdziłam, że między tą a następną próbą muszę zrobić przerwę. Może dziś wieczorem się uda....a powiedzcie mi jedno: jak już macie z przodu na ramionach te ogony i wkładacie w kieszonkę maluszki to trzymacie jakoś te zwisy? czy dopiero po włożeniu, jedną ręką trzymacie dziecko (pod pupą? a co wtedy z główką? jest "niby" podtrzymywana przez niedociągniętą jeszcze chustę, tak?) a drugą chwytacie jeden ogon i dociągacie, a potem taki dociągnięty trzymacie tą ręką co dziecko (tu czujecie jakiś wysiłek, pilnując żeby się utrzymało to dociągnięcie?) i dociągacie drugi? nie wiem jak bardzo ma to być dociągnięte, tak żeby na ramieniu czuć lekki ból? i druga wątpliwość- jak bardzo ciasno ma mieć w tej chuście, jak zawiążecie to jesteście w stanie np wsunąć z luzem dłoń pod chustę?

W ogóle mi się wydaje, że szafujemy tym pojęciem nietolerancji, zapewne 80% przypadków to po prostu niedojrzałość układu pokarmowego, w związku z czym problemy będą się pojawiać niezależnie od tego, co przejdzie do naszego mleka.
tez mi sie wydaje ,ze wiekszośc dzieci ma kolki z powodu niedojrzałości , a nie nietolerancji....

co do chusty to
- zwisy leza mi na podłodze jak wiaze
- jak dociagam 1 czesc to główka juz jest troszke podtrzymywana , a 1 reka przytrzymuje dupke
- chusta musi byc naprawde mocno dociagnieta

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
tez tak uwazam
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-04, 10:51   #920
karolina2121
siedzę i myślę

po 5 zjadl i znowu widze, ze sie prezy podkulalam mu nozki i wyszla kupa normalnie jego kupa cieszy mnie bardziej niz milion dolarów

dziewczyny co karmienie dopajacie czy rzadziej? ile koperku dajecie?
Stary 2013-07-04, 10:59   #921
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
po 5 zjadl i znowu widze, ze sie prezy podkulalam mu nozki i wyszla kupa normalnie jego kupa cieszy mnie bardziej niz milion dolarów

dziewczyny co karmienie dopajacie czy rzadziej? ile koperku dajecie?
jak spi niedzy karmieniem to nie ja koperku nie daje

Cytat:
dobrze, że usg ładnie wyszło więcej takich nocek prosimy!

buziaki dla Was

dzieki oby

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
to kolka, tak jak u nas, zrób ciepłą kąpiel, potem dobre 30 min masażu, jak nie poradzi kup windi a i włącz suszarkę

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

za wyniki i dobrze że małego brzuch nie meczy już i spokojnie zasypia

Cytat:
za dobre wyniki serducha i spokojna noc

kurde mój śpi od 8.30 i obudzilby sie w koncu bo na spacer chce a zaraz sauna bedzie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-04, 10:59   #922
nuna2
Zakorzenienie

Witam się witam

Nasza Julcia dziś kończy dwa tyg

Dziewczyny co do kąpieli to u nas mała nawet po 2ch godzinach potrafi ulać w kąpieli, więc jedzenie przed się chyba nie sprawdzi A drze się przy tym.... I tylko cycka poczuje-od razu anioł.

Co do,,Języka niemowląt" to też odniosłam wrażenie, że wszystko robię źle
a tylko zaczęłam czytać
W takim razie przeglądne,,najszczęśliws ze niemowlę".

Motylek o jaki piękny Matyldeusz

Justi za 6 tyg Bartusia

Właśnie tak zwróciłam uwagę -strasznie dużo z was mówi o nietolerancji laktozy Moją małą też czasami spina, ale obstawiam poprostu ból brzuszka??
Stary 2013-07-04, 11:04   #923
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
a w języku niemowląt babka pisze, że jednak się przyzwyczajają maluchy do noszenia, żeby uśpić i potem nie zasną inaczej ciekawe która teoria się okaże prawdziwa nasz klusek nie lubi być noszony, może nie nie lubi, ale jak marudzi to nic nie załatwia, więc nie działa u nas
mój Bartek zaśnie i noszony i ostatnio sam w łóżeczku też

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
włąsnie ten gosciu z filmiku napisał tą książkę
aa to nie wiedziałam
Cytat:
ja czasem mojego na śpiocha biorę na spacer
Cytat:
o tak, nasz czasem krzyknie, idę zobaczyć o co cho, Bartek śpi

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 11:14   #924
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
a tak to moj tez czasem ma - wybudza go jakis zly sen czy co... i wystarczy 3 sekundy mu poswiecic i jest git. warunek oczywiscie, ze nic mu nie dolega
Stary 2013-07-04, 11:21   #925
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
nie trzymam zwisów
odchylam się do tyłu delikatnie i podtrzymuję za pupę
chusta ma być dociągnięta go granic możliwości

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Justi za 6 tyg Bartusia

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 11:26   #926
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
super rozumiem, że mowa o tkanej? z każdym razem bedzie lepiej!

uciekam spać
Tak, tkana. Elastyka gdzieś już spakowałam więc jeszcze jej nie próbowałam.

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
A powiedz ta drożdżówka z jabłkiem to też niewskazana przy nietolerancji laktozy? Bo ja u mojej podejrzewam tą nietolerancję też a wczoraj zjadłam taką właśnie drożdżówkę
Tak jak Happy napisała, mleko w drożdżówce może zaszkodzić jeśli jest prolem z nietolerancją.

Cytat:
wszystkie rady dla początkujących chustujących mile widziane chodzi o to, żeby jak najgłębiej wsunąć ten skrzyżowany materiał między nóżkami między nasz brzuch a pupkę dziecka tak?
I tego materiału, w który Ty się na początku zawijasz (ta poprzeczna warstwa) też ma mieć pod pupcią jak najwięcej.

Cytat:

Dzięki
Jak się pochylisz do przodu to masz czuć, że dziecko tak samo do Ciebie przylega jak gdy stoisz prosto. Ale mi to jeszcze nie wychodzi. Muszę potrenować dociąganie... tylko upały nie sprzyjają...

Co do nietolerancji laktozy to ja mam taką domorosłą teorię, że ze względu na niedojrzałość układu pokarmowego brzuszki naszych maluszków nie radzą sobie z trawieniem, a że laktoza jest a. ciężkostrawna, b. każde dziecko ma z nią doczynienia, bo jest w każdym mleku (no poza sojowym) to tym bardziej sie to uwidacznia, więc laktaza zawarta w delicolu im pomaga chociaż z tą laktozą sobie poradzić. Ale widzę, że to nie rozwiązuje zupełnie problemu bo u nas jest bolący brzuszek jak zjem coś smażonego albo z konserwantami, albo owoce inne niż jabłka gotowane czy duszone
Gdyby nie to, że gdy trzymam ścisłą dietę i podaję delicol i DZIAŁA to bym sobie odpuściła... A tak widzę efekty więc żyję o ryżu, bułce, indyku, marchewce i jabłku

Cytat:
Mi też Ale chcę do niej wrócić mimo wszystko, bo zgadzam się z jej teoriami. Tylko muszę wyjść z chaosu przeprowadzkowego, bo inaczej tylko wzbudza we mnie mega poczucie winy...

Cytat:
wiele od dziecka zależy, mój wg. jej skali jets pomiędzy aniołkiem a średniakiem to może dlatego u nas jej podejście się sprawdza nie żebym się inspirowała, jakoś tak wyszło, że się zgadzam z tym podejściem no i młody jest taki jaki jest, że sam usypia i lepiej śpi w łóżeczku niż z nami
Nasza Sofia też się plasuje między aniołkiem i średniaczkiem wg. tej klasyfikacji. Niestety u nas przeprowadzka i problemy z brzuszkiem zaburzyły sielankowe życie. Dlatego narazie Tracy Hogg mnie przygnębia. Ale z czasem do niej wrócę
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 12:11   #927
Magiusa
Zakorzenienie

a je jeszcze mam pyt. odosnie chusty. jak noworodek jest zamotany to tak by nie mogl glowy odwrocic,tak?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-07-04, 12:12   #928
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

I tego materiału, w który Ty się na początku zawijasz (ta poprzeczna warstwa) też ma mieć pod pupcią jak najwięcej.

Jak się pochylisz do przodu to masz czuć, że dziecko tak samo do Ciebie przylega jak gdy stoisz prosto. Ale mi to jeszcze nie wychodzi. Muszę potrenować dociąganie... tylko upały nie sprzyjają...

Co do nietolerancji laktozy to ja mam taką domorosłą teorię, że ze względu na niedojrzałość układu pokarmowego brzuszki naszych maluszków nie radzą sobie z trawieniem, a że laktoza jest a. ciężkostrawna, b. każde dziecko ma z nią doczynienia, bo jest w każdym mleku (no poza sojowym) to tym bardziej sie to uwidacznia, więc laktaza zawarta w delicolu im pomaga chociaż z tą laktozą sobie poradzić. Ale widzę, że to nie rozwiązuje zupełnie problemu bo u nas jest bolący brzuszek jak zjem coś smażonego albo z konserwantami, albo owoce inne niż jabłka gotowane czy duszone
Gdyby nie to, że gdy trzymam ścisłą dietę i podaję delicol i DZIAŁA to bym sobie odpuściła... A tak widzę efekty więc żyję o ryżu, bułce, indyku, marchewce i jabłku
dzięki Ci dobra kobieto
ja nie wiem jak to w końcu jest, teraz skończyła mi się biogaja i od dwóch dni nie podaję. wczoraj jadłam czereśnie plus bułki z masłem i cheddarem i co? no troszkę ją bolał brzuszek, ale na rękach się uspokoiła w końcu i zasnęła, noc przespała, dziś bez żadnych problemów, a zawsze rano było zwijanie się
jak to mówią, na dwoje babka wróżyła
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 12:27   #929
cloche
Zakorzenienie

co do dolujacego dzialania tracy hogg... mnie wkurzalo to, ze ona tak lekko pisze o tym wszystkim... zlotko, odloz do lozeczka, on chce tylko spac... taaaaaaaaaa zobacz kochana, boli go brzuszek... noo, i co? 5 minut masazu i po sprawie? no i ta regularnosc. niech bedzie, ze dziecko co 3 godziny sie melduje. to sie wydaje takie lajtowe - karmimy bo glodny, potem jakies aktywnosci, potem kimono. ok, moze przy cycu pelnym mleka i dziecku bez wiekszych problemow brzuszkowych to sie sprawdza, ale wez tam jeszcze cala noc walki z kupa wsadz, no i regularne odpompowywanie mleka ile razy przygotowalam sobie pompe i picie, zaczelam odciagac i wtedy mi sie maly budzil z wrzaskiem czy latwy plan przewiduje spanie dla mamy pompujacej???

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
dzięki Ci dobra kobieto
ja nie wiem jak to w końcu jest, teraz skończyła mi się biogaja i od dwóch dni nie podaję. wczoraj jadłam czereśnie plus bułki z masłem i cheddarem i co? no troszkę ją bolał brzuszek, ale na rękach się uspokoiła w końcu i zasnęła, noc przespała, dziś bez żadnych problemów, a zawsze rano było zwijanie się
jak to mówią, na dwoje babka wróżyła
nie jestem pewna czy ta biogaia to to samo co tutaj bigaia, ale jesli tak, to sa to jakies probiotyki i one moga chyba miec bardziej dlugofalowe dzialanie... nie? tak jakby uporzadkowaly flore bakteryjna w jelitach i jest lepiej, oczywiscie mozna ta flore dalej wspomagac ale mniejszymi dawkami np.? tak se tylko kombinuje...
Stary 2013-07-04, 12:36   #930
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Tak, tkana. Elastyka gdzieś już spakowałam więc jeszcze jej nie próbowałam.

Tak jak Happy napisała, mleko w drożdżówce może zaszkodzić jeśli jest prolem z nietolerancją.

Dzięki

Mi też Ale chcę do niej wrócić mimo wszystko, bo zgadzam się z jej teoriami. Tylko muszę wyjść z chaosu przeprowadzkowego, bo inaczej tylko wzbudza we mnie mega poczucie winy...

Nasza Sofia też się plasuje między aniołkiem i średniaczkiem wg. tej klasyfikacji. Niestety u nas przeprowadzka i problemy z brzuszkiem zaburzyły sielankowe życie. Dlatego narazie Tracy Hogg mnie przygnębia. Ale z czasem do niej wrócę
u mojego stawiam na poprzeczniaka a wrazliwca

moj dawid byl ewidentnym sredniaczkiem i wszystko szlo u niego jak z platka wiec u Ciebie Sofcia tez powinna sie podpozadkowac

ja poki co daje malemu delcol za 46zl zebym ja wczesniej wiedziala ze na necie sa po 20 zl to bym miala za 100 5 op. a nie 2 wrr
i esputicon prezy sie ale jest lepij a i biogaje ale jakos efektow po biogai nie widze dalej meczy sie z kupa jak juz ja robi bo miewa przerwy po kilka dni...

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
co do dolujacego dzialania tracy hogg... mnie wkurzalo to, ze ona tak lekko pisze o tym wszystkim... zlotko, odloz do lozeczka, on chce tylko spac... taaaaaaaaaa zobacz kochana, boli go brzuszek... noo, i co? 5 minut masazu i po sprawie? no i ta regularnosc. niech bedzie, ze dziecko co 3 godziny sie melduje. to sie wydaje takie lajtowe - karmimy bo glodny, potem jakies aktywnosci, potem kimono. ok, moze przy cycu pelnym mleka i dziecku bez wiekszych problemow brzuszkowych to sie sprawdza, ale wez tam jeszcze cala noc walki z kupa wsadz, no i regularne odpompowywanie mleka ile razy przygotowalam sobie pompe i picie, zaczelam odciagac i wtedy mi sie maly budzil z wrzaskiem czy latwy plan przewiduje spanie dla mamy pompujacej???

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

nie jestem pewna czy ta biogaia to to samo co tutaj bigaia, ale jesli tak, to sa to jakies probiotyki i one moga chyba miec bardziej dlugofalowe dzialanie... nie? tak jakby uporzadkowaly flore bakteryjna w jelitach i jest lepiej, oczywiscie mozna ta flore dalej wspomagac ale mniejszymi dawkami np.? tak se tylko kombinuje...
bo te wszytkie jej sposoby owszem dzialaja ale na aniolki i sredniaczki , na dzieci bez problemow brzuszkowych, sama doswiadczylam to ze starszym , bylo idealnie, wszytko mu pasowalo zeczywiscie regularnosc mu sie podobala i szybko sie w nia wbil , jako 3 mc dziecko wiedzial i tp bylo widac co nastepuje po kazdej czynnosci, a u Michala nie ma mowy o regularnosci, o odkladaniu do lozeczka o zasypianiu samemu itp. niestety
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości