|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
![]() czterech Kubusiów mamy, dobrze liczę? marsi jak ja Ci zazdroszczę, że umiesz piec ja gotować uwielbiam ale pieczenie to dla mnie temat tabu
|
|
|
|
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ostatnio zrobiłam pierś zapiekaną w cieście francuskim (przepis z wizażu) i wyszło pyszne
|
|
|
|
|
#1923 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie, ja ma pytanie: są zupki/dania dla dzieciów po 4mcu z mięskiem. To mogę podać tak o - bez żadnego przygotowania?
Lady: odciągnęłam mleko i o 12:00 kaszka będzie, dam znać. |
|
|
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe to wszystko do nauczenia, muszę Ci zdradzić sekret,że ja nauczyłam się niedawno piec i odkąd opanowałam tę umiejętność to zrobiam się specjalistka ds deserów teraz już idzie jak z płatkazacznij od najprostszych rzeczy, szarlotka sypana, ciasto jogurtowe- to zawsze wychodzi potem najprostszy biszkopt, potem kruche i już prawie mistrzem jesteś ja jeszcze się ucze drozdzowego bo dla mnie to nadal magia
|
|
|
|
|
#1926 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, jak mam wprowadzić ten gluten? Bo Julka zaraz pół roku, więc chyba już pora? Niech mi któraś podpowie jak mam to zrobić, bo jestem zielona w tym glutenie
![]() ![]() mamy czikę na maska ![]() iiiiiiii... co WY na to...
|
|
#1927 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Kurka, siedze z Ola pod altana, przyszła pora na drzemkę a ona niet , płacze mi w tej kolumbrynie i przestaje jak z nią spaceruje. Ale przeca nie będę chodzic w słońcu jak taka czika
Wystarczylo odwrócić wózek tyłem żeby mojej gęby nie widziała. I śpi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1929 | |
|
Wtajemniczenie
|
na czikę rewelacja pupalolo nie ukiszone jak w pampie ![]() charlizz, Ola ma Cię dosyć z tego wynika pytanie mam, czy Waszym niuńkom pocą się stópki? bo moja to ma mokre jak taka czika jest... ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
dziewczyny, ja to Wam powiem, że marsi takie rzeczy robi, że głowa boli. nawet kawa u niej inaczej smakuje ![]() ![]() a zapomniałam Wam powiedzieć, jak ma pięknie w domu... a sypialnia... sie nie dziwie, że ona taka do bunga bunga wyrywna. na takim łożu z takim wystrojem to może nawet mnie antysexowi by się chciało
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-07-04 o 10:30 |
|
|
|
|
#1930 | |||
|
Zakorzenienie
|
wszystkiego najlepszego
Cytat:
![]() Cytat:
za to mogę Ci zdradzić przepis na drożdżówę,która zawsze wychodzi ![]() Cytat:
![]() my też
|
|||
|
|
|
#1931 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
A ogólnie to jest tak jak mówisz, jak opanowałam sztukę biszkoptu i kruchego to TŻ Powiedział, że ja to taka gesslerowa, a sama poczułam sie jak masterchef Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mam w myślach, że mam się seksować na za wąskiej kanapiei znowu będą mnie boleć plecy to ja jednak dziękuję
|
|
|
|
|
#1933 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
marsi, nie pozostaje Ci nic innego jak pokazać swoja chatę ! Co do stopek - Ola zimne i mokre Cytat:
Ja tam bym mogła wszędzie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1934 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- o ja ![]() następna bungobungowniczka ![]() ![]() ![]() pstryku, ja też się przyłączam, najepszego ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41629064]
Fewciu, ja przepraszam, ale nie pamiętam - mocz badany był? z lekarką gadałaś o tym? jest taki syropek, hydroksyzyna. To na receptę tylko, do stosowania w trudnych przypadkach, rok temu moja Agatka miała fazę taką niespania totalnego, co na całe zachowanie się przekładało (okazało się, że robaki były - tu też może pogadaj z pediatrą? a masz zaufaną czy nie bardzo? może prywatnie kogoś dobrego znaleźć?) i lekarka nam to przepisała już jako ostateczność do stosowania do tygodnia czasu. Dziecko musi odespać, bo na razie to macie zamknięte koło - być może malutka jest tak zmęczona, że z tego się wybudza? [/QUOTE] fewciu miałam Ci pisać to samo o hydroksyzynie, mój Wiktorek dostawał w szpitalu przy tym uczuleniu żeby zasnął jak go swędziało (tzn nie wiemy do końca czy go swędziało bo podrapać się jeszcze nie umiał). tak samo jak miał atak płaczu - dla mnie to taki normalny był, ale szpital stawiał na równe nogi wtedy też dosłownie 3 krople syropku i dziecko spało przynajmniej kilka godzin Nie jest to wyjście na dłuższą metę ale może jak Blaneczka się wyśpi te 2 czy 3 noce to potem sama będzie ładnie spała. bo przecież tak nie może być żebyście nic nie spały
|
|
|
|
#1936 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cała, przecież te nasze dzieciórki wszystko do paszczy biorą co im w łapki wpadnie. A jak poczuje, że to zjadliwe i w dodatku inne niż pyta z butli to od razu skuma ocb
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a czy marsi da mi też receptę, żeby mi się chciało?
|
|
|
|
|
#1938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli dać takiego biszkopta petitka? i obserwować czy nic się nie dzieje tak? kupie jej jutro bo dzisiaj czika, nie wychodze narazie z chaty, na spacer to chyba dopiero wieczorem pójdziemy. słonce tak napier.dyka , że chyba by moje resztki szarych komórek spłonęły żywcem ![]() nancy, jak ładnie poprosisz? chyba, że to tż tak na nią działa, a jego Ci raczej nie wypożyczy.
|
|
|
#1939 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1940 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mama, ten fotelik to już za mały ![]() a pielucha genialna, ja juz sie nie moge doczekać kiedy moje przyjdą Cytat:
Cytat:
Cytat:
w restauracjach dla mnie mnie to wszędie syf i najlepiej smakuje jak sama gotuje no ale troszkę prawdy w tym jest, niestety w PL nie ma kultury jedzenia w kanjpach dlatego poziom sztuki kulinarnej jestu nas śmieszny ja też sypialnia mi do tego nie jest potrzebnaups...to takie rozmowy tutaj zwykle są po 22 a teraz co? jeszcze południa nie ma a my już o bunga bunga Cytat:
moją receptą jest wiecznie nakręcony moj TZ
|
|||||
|
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się tylko i zmykam. Nerwicy dostaję z tym powolnym netem Daria chyba zmęczona była po wczorajszym dniu bo spała od 20.30 do 6.30 i potem od 7.00-9.00. Chyba ta czika ją zmęczyła a oczywiście jak to Daria CAŁY dzień nie śpi.... ![]() Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi odnośnie tych krwiopijców- komarów. Kupię dziś ten olejek waniliowy i zdam relację czy pomogło
|
#1942 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Mamuśki.
![]() Wpadłam tylko napisać, że żyję, sprzed ołtarza nie zwiałam, wesele udało się bardzo, bardzo (było za☠☠☠iste), i Black - jak jako tako stresu się nie doczekałam, a i tak swoje zgubiłam. ![]() Poła u niańki był grzeczniutka, tylko jak nas zobaczyła, jak ją przywieźliśmy na wesele, to się tak rozryczała, że potem jej w domu nie mogła uspokoić. A jak po nią przyjechaliśmy w poniedziałek, wsadziliśmy do nosidełka - takiego uśmiechu dawno nie widziałam. ![]() Dzisiaj moja gwiazda kończy pół roczku! przy tym dla tych Bąbli, które też dzisiaj świętują.![]() Evel, i z okazji rocznicy ślubu.![]() --------------- Napiszę więcej wieczorem, albo jutro rano.
Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2013-07-04 o 11:26 |
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
marsi, chciałabym widzieć miny mocherów na tym basenie
wisienko, super że weselicho udane no i gratulacje za skończone pół roczku
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-07-04 o 11:25 |
|
|
|
#1944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wisienko, my czekamy na fotorelację. super, że wszystko się udało po Waszej myśli!!
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-07-04 o 11:28 |
|
|
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
Yae dzis tak zaczela... http://www.youtube.com/watch?v=QA_xORbbkrA |
|
|
|
|
#1946 |
|
Wtajemniczenie
|
silver, zobacz http://demotywatory.pl/4128256
ja chyba dzisiaj to zrobię ![]() ![]() wczoraj o tym czytałam
|
|
#1947 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41626606]Z tych ćwiczeń, które jestem w stanie opisać: - duża piłka rehabilitacyjna (do kupienia wszędzie już teraz, ja mam od kilku lat, koszt to ok 35zł, średnica taka by dziecko się zmieściło, cpokojnie 60cm może być) i na niej dziecko kładzione z pilnowaniem prostych rąk i by piąstek nie było, i na tej piłce obroty na boku (z brzuszka) - piłka reh z wypustkami, wielkości niedużego arbuza, babka jaskraworóżową miała więc interesujące dla dziecka - też na niej ją na brzuszku kładła, ręce wyprostowane, oparcie o podłoże i jeżdżenie na niej, do tego, by odciągnąć jej łapki od tułowia, ta piłka nad nią tak, by tylko mogła czubkami palców muskać - piłka j.w. dziecko na plecach leży, piłka na brzuszku położona, ręce na niej, nogi dociągane do piłki, piłkę przenosimy na stopy, ogólnie "zamykamy" dziecko na piłce - dziecko na plecach, kciuki swoje wkładamy dziecku pod kolana, resztą dłoni chwytamy rączki i dociągamy do kolanek i tak trzymając (rączki mają kolan dotykać, otwarte!) obracamy na boki, to samo można też tak, że my siedzimy z koanami lekko ugiętymi, i dziecko obracamy na uniesionej raz jednej, raz drugiej nodze - siedzimy, nogi wyprostowane, dziecko na brzuszku, rękami dosięga podłoża, tu trzeba troszkę się pobujać bo ręce mają się o podłoże opierać[/QUOTE] Mam nadzieje ze u nas tez to bedzie tak wygladac i Julek bedzie chciał cwiczyc Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Siedze w pracy i ledwo zyje mało spalismy w nocy jeszcze jutro i weekend
|
|
#1948 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Blanka mi usypia na kolanach, więc może coś poczytam
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41626606]Z tych ćwiczeń, które jestem w stanie opisać: - duża piłka rehabilitacyjna (do kupienia wszędzie już teraz, ja mam od kilku lat, koszt to ok 35zł, średnica taka by dziecko się zmieściło, cpokojnie 60cm może być) i na niej dziecko kładzione z pilnowaniem prostych rąk i by piąstek nie było, i na tej piłce obroty na boku (z brzuszka) - piłka reh z wypustkami, wielkości niedużego arbuza, babka jaskraworóżową miała więc interesujące dla dziecka - też na niej ją na brzuszku kładła, ręce wyprostowane, oparcie o podłoże i jeżdżenie na niej, do tego, by odciągnąć jej łapki od tułowia, ta piłka nad nią tak, by tylko mogła czubkami palców muskać - piłka j.w. dziecko na plecach leży, piłka na brzuszku położona, ręce na niej, nogi dociągane do piłki, piłkę przenosimy na stopy, ogólnie "zamykamy" dziecko na piłce - dziecko na plecach, kciuki swoje wkładamy dziecku pod kolana, resztą dłoni chwytamy rączki i dociągamy do kolanek i tak trzymając (rączki mają kolan dotykać, otwarte!) obracamy na boki, to samo można też tak, że my siedzimy z koanami lekko ugiętymi, i dziecko obracamy na uniesionej raz jednej, raz drugiej nodze - siedzimy, nogi wyprostowane, dziecko na brzuszku, rękami dosięga podłoża, tu trzeba troszkę się pobujać bo ręce mają się o podłoże opierać[/QUOTE] skomplikowanie brzmi A jak Dorota? Podobało Jej się???Cytat:
Ciesz się błogą ciszą ![]() Kochana a rozmawiałaś z Nim, że wóz albo przewóz?? Tak nie może być bo się psychicznie wykończysz.... [QUOTE=insolito;41627889] Cytat:
![]() Cytat:
Zazdroszczę domyślnej teściowej, mimo, że to jednak teściowa ![]() jak wyżej, ciesz się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dokładnie ![]() ![]() tylko Julka już bardziej wprawiona chyba i wyżej pupe podnosi i bardziej nózki podkurcza i odpycha ![]() ![]() jak na pierwszy raz to Yae super idzie ![]() ![]() meneq, jakich japońskich znaczków trzeba użyć, żeby napisać Julia?
|
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Przestancie z tym bunga bunga, bo czlowiek chcialby a nie moze...
cala Juliusz jest nie do przebicia evel Tobie rowniez najlepszego z okazji rocznicy ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

to się określę. Mam nadzieję, że szybko będę wiedzieć co i jak.
ja gotować uwielbiam ale pieczenie to dla mnie temat tabu 
ale ostatnio zrobiłam pierś zapiekaną w cieście francuskim (przepis z wizażu) i wyszło pyszne
teraz już idzie jak z płatka

przy tym dla tych Bąbli, które też dzisiaj świętują.
musisz dasz rade, dla niunka