|
|
#1861 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Z tych ćwiczeń, które jestem w stanie opisać:
- duża piłka rehabilitacyjna (do kupienia wszędzie już teraz, ja mam od kilku lat, koszt to ok 35zł, średnica taka by dziecko się zmieściło, cpokojnie 60cm może być) i na niej dziecko kładzione z pilnowaniem prostych rąk i by piąstek nie było, i na tej piłce obroty na boku (z brzuszka) - piłka reh z wypustkami, wielkości niedużego arbuza, babka jaskraworóżową miała więc interesujące dla dziecka - też na niej ją na brzuszku kładła, ręce wyprostowane, oparcie o podłoże i jeżdżenie na niej, do tego, by odciągnąć jej łapki od tułowia, ta piłka nad nią tak, by tylko mogła czubkami palców muskać - piłka j.w. dziecko na plecach leży, piłka na brzuszku położona, ręce na niej, nogi dociągane do piłki, piłkę przenosimy na stopy, ogólnie "zamykamy" dziecko na piłce - dziecko na plecach, kciuki swoje wkładamy dziecku pod kolana, resztą dłoni chwytamy rączki i dociągamy do kolanek i tak trzymając (rączki mają kolan dotykać, otwarte!) obracamy na boki, to samo można też tak, że my siedzimy z koanami lekko ugiętymi, i dziecko obracamy na uniesionej raz jednej, raz drugiej nodze - siedzimy, nogi wyprostowane, dziecko na brzuszku, rękami dosięga podłoża, tu trzeba troszkę się pobujać bo ręce mają się o podłoże opierać |
|
|
|
#1862 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesz czasem jakies swinstwa na obiad? ![]() Bo poki co tylko nam tu smaka robisz takimi rarytasami ![]() Cytat:
![]() Oby jutro bylo lepiej z humorem! Cytat:
W koncu od dluzszego czasu ich uzywamy :/ Minimum 7 dni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I milo, ze osobiscie dziekujesz
|
|||||
|
|
|
#1863 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co sie dzieje maz pracuje w Danii i orzyjedzie tylko na 3,4 dni teraz pracuje od rana do nocy rzadko do siebie dzwonimy bo on zmeczony i ja i nie chce juz takiego zycia jest mi tak strasznie zle,, ze nawet usmiechac sie juz nie umiem Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tuuuuuulam Cię bardzo najwazniejsze, ze ma wspanialych rodzicow i dziadkow a siostra spraw nie moze przelozyc? ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- i dziekuje bardzo za gratulacje z okazji naszego pol roczku |
||||
|
|
|
#1864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hello
Dziękuję w imieniu Martusi za gratki z powodu ząbków ![]() Cytat:
Co do zagęszczania, to polecam kleik kukurydziany. Dodatkowo pomaga na zaparcia. Tylko nie można z nim przesadzać, bo może powodować biegunki. U nas się sprawdził. Martusia miała twarde kupki i zrobiłam jej zamiast porannej kaszki właśnie ten kleik i wieczorem już normalna kupa była ![]() Cytat:
![]() A może właśnie sama zaczniesz gotować. |
||
|
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cos mi nie działa cytowanie...
Marsi jasne, że chce lody i beza....... a pavlovej robilas ze skrobią czy maką ziemniaczaną? Bo roznie podaja.... Musze poszukac orginalnego przepisu.Co do karmienia piersią ja tez sie zawzielam, zawsze najpierw piers a nóż zechce a dopiero potem kapitulacja... Ale potem mi pomoglo oszukiwanie jej smoczkiem i szybka podmianka na cycka czasem sie sprawdza ![]() Ja tez mowilam ze tylko pol roku... A tu te pol roku tak zlecialo a ja nie umiala bym kompeltnie swiadomie odstawic ![]() Szaja, jak podawalas Agatce ten gluten tzn biszkopty? Takie zwykle okragle rozdziabywalas i do pyszczka? No i moze musialabym juz jakas kaszke czy kleik podawać. Tylko mysle jaka... Niby holle fajna ale na dluzsza mete to drogo pewnie wychodzi. No nic lece spac, milych snow dziewczyny
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhh Pietraszko zasnal sam w lozeczku swoim a ja swiruje i zasnac nie moge, co chwile latam do jego pokoiku mimo, ze videonianie mam powieszona nad glowa
chyba wezme taba i ksiazke poczytam bo wpatrywac sie wiecznie w monitorek nie da rady ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1867 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
ale mnie te zakupy wymęczyły, czika taka i po pierwszych paru sklepach miałam ochotę się do domu zawinąć; no ale że druga taka okazja nie prędko może się powtórzyć, to obleciałam co się dało i nawet jestem zadowolona mam 3 bluzeczki, sukienkę, długą spódnicę, pasek i skarpetki![]() i dobrze, że mam tą sukienkę na wesele, bo bylabym w czarnej hope, jeszcze mi się coś odnośnie labków przypomniało: strasznie im sierść wyłazi i to cały rok, z mega nasileniem na wiosnę i zimę; nie wiem czy masz biszkoptowego, ale podobno u czarnych to nie jest aż takim problemem; piszę podobno, bo my mamy biszkoptowego i tylko znajoma mówiła, że u niej nie ma czegoś takiego; ale u nas jest istna maskara, w tym najgorszym okresie trzeba 2 razy dziennie odkurzać, chociaż Elmo większą część czasu spędza na zewnątrz, ale i tak te jego kudły są wszędzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
cholera Cytat:
tzn. coś tam sobie popiska i pokrzyczy, ale to takie normalne raczej i nie wiem, czy tak mu się to piszczenie spóźnia, czy sobie pominie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
miło![]() ![]() Cytat:
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
nawijko wspolczuje. Kurujcie sie!
bokeh te pytania z dziecmi, to chyba tylko takie hipotetyczne. Glupie - to fakt. marsi chcialabym byc z Wami na plywalni i zobaczyc, co tam sie dzialo |
|
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
hej meneq, nocny marku
![]() dobranocki
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
marsi Leo wie co dobre
lenova mam nadzieje, ze z Blanka bedzie juz tylko kepiej nawijko nie panikuj, Kubusiowi pociag sie spodoba ---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- Najlepszego dla Nailah i Bartusia z okazji polroczku |
|
|
|
#1871 | |||||
|
Rozeznanie
|
Psychicznie wysiadam
![]() Mnie się wydaje, że teraz azs wielu lekarzy na wyrost diagnozuje. I mam nadzieję, że tak właśnie jest u Was. Sądzę że te prawdziwe, ciężkie przypadki azs zdarzają się stosunkowo rzadko, oby u Was wystarczyła odpowiednia pielegnacja i niech samo przejdzie ![]() Cytat:
![]() Lepiej, że będzie sama prawdziwa rodzina niż miałabyś fałszywe mordy oglądać Cytat:
![]() Co do komarów, u nas też plaga. Dzisiaj głupia byłam w parku i zapuściłam się między drzewka, rany, co tam się działo!! Wszystkie dosłownie rach, ciach na mnie, pół parku biegłam żeby je zgubić, jednocześnie machając rękami w gondoli żeby małego mi nie pogryzły, a ze 20 mu tam fruwało :/ Bardzo dziękuję kochana że pytasz jest tak jak było tyle że ja już psychicznie nie wyrabiam ![]() Cytat:
![]() Co do basenu, to padłam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z tż dalej to samo. Głupia jestem że wierzę że coś jeszcze z tego będzie ten mur między nami jest nie do przeskoczenia... jeszcze ta sytuacja z babcią. Dalej się nie odzywa. Ogólnie to zostałam sama. Nie mam do kogo gęby otworzyć Przestało mi się chcieć rano wstawać, przestały mnie cieszyć spacery, wszystko przepraszam że się nie odzywam ale ile można narzekać tż będzie miał niedługo tydzień urlopu ale nie wiem czy jest sens gdzieś jechać ech... Dobranoc, może jutro więcej napiszę |
|||||
|
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
Tylko u mnie juz ranek! I to jaki, wyspalam sie w koncu. Wykapalam Yae sama po 7. Spala twardo na swoim materacu juz o 7.45. W nocy dwie pobudki na poers o 1.30 i 4.30 i pospalysmy do 7. Tak to ja sie moge bawic. Moze problem byl w tym, ze za pozno kapalam i siostra tz pomagala. A moze dzisiejsza noc to byl tylko przypadek, oby nie. |
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka właściwie cała noc nie śpi,zaśnie,budzi się za 20min z placzem,nie mogę jej uspokoić ani uśpić. Kiedy to się wreszcie skończy??
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez fewcia Czas edycji: 2013-07-04 o 02:26 |
|
|
|
#1874 | ||||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=nafiyqa;41626628]
![]() Oby jutro bylo lepiej z humorem! /QUOTE] Dzięki, juz teraz lepiej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Sorki za meczenie ![]() A jak tam u Was budowa? Cytat:
![]() Sarah, Tobie też współczuję bardzo i tulam ---------- Dopisano o 02:32 ---------- Poprzedni post napisano o 02:31 ---------- Cytat:
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka od 4 nie śpi. Czy Ona nie potrzebuje więcej niż dwie godziny snu w nocy? Ja prawie w ogóle nie spalam.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie lekarz powiedzial, ze dziecko samo sobie reguluje okresy czuwania i spania, ale Blanka spi podejrzanie malo |
|
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj przeszła sama siebie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Piszę z prośbą o trzymanie kciuków, bo dziś się bronię. Choć uczyłam się tego tyle czasu to czuję się jakaś nie umiejąca nic :/
Chćę mieć to już za soba, bo nieźle się stresuję. |
|
|
|
#1879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby bylo jak mowisz ![]() Tylko ze my sie pielegnujemy juz tak od miesiaca i nic... Cytat:
![]() Tak mi Was szkoda ![]() Wlasnie, co Ty tu robilas w nocy? ![]() ![]() Boje sie warunkow pociagowych, reakcji wspolspaczy, tego jak ogarne karmienie w nocy... W koncu to 11h w pociagu.... ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Nina, kciuki mocno zacisniete! Dasz rade
|
||
|
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
Nina, kciuki!!!
![]() Nawijko, bedzie dobrze, zobaczysz, turkotanie ciapongu usypia naprawde imponujaco chociaz wiem, ja tez sie mega stresowalam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
Nina trzymam mocno kciuki
![]() Nawijko będzie dobrze,będę trzymać kciuki żeby kubuś przespał noc . Jak się spakowałaś? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1883 | |
|
BAN stały
|
![]() Cytat:
5:00 - Milka płacze. Wstałam. Oczka zaciśnięte. Śpi i płacze przez sen. Dałam smoka. Położyłam się i próbuję zasnąć...prawie się udaje..ale.. 5:30 - Milka płacze. Wstałam. Oczka zaciśnięte. Śpi i płacze przez sen. Dałam smoka. Położyłam się i próbuję zasnąć..prawie się udaje.. 6:00 - Milka płacze. Wstałam. Oczka wielkie jak 5 zł. Wzięłam na przewijak. Wieeelka kupa Przewinęłam. Mruży oczka. Odłożyłam do łóżeczka. Ładnie się bawi oballem. Poszłam się jeszcze położyć.7:00 - Milka płacze. Ok...wstaję już. Koniec spania. Dałam smoka i poszłam robić mleczko. Wracam z butlą, podchodzę do łóżeczka, Milka śpi jak zabita ![]() Kłaść się spać już nie było sensu....a Milka śpi do teraz
|
|
|
|
|
#1884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
Nota bene milke zjadlabym... |
||
|
|
|
#1885 | ||||
|
Zakorzenienie
|
kochane moje, z wczorajszego nadrobienia został tylko złoty sen.. dziec mi sie 4 razy budził z płaczem w przeciągu pół godziny i skapitulowałam..... teraz na szybko przeleciałam przy sniadaniu wczorajszy wieczór, siade jak usnie to moze cos nadrobie, doba mi sie kurczy- no nie ogarniam sie
![]() Fewciu- jak mi cie strasznie żal, Ciebie i Blaneczki..... Nina, zacisnięte- pwoodzenia kobieto ja dałam wczoraj zblendowanego arbuza- Bartulo pluł jak rasowa lama ![]() Bokeh- ja tez biszkopty daje- do łapki i niech sie dzieje w zyciu nie przypuszczałabym, że od jednego biszkopta moze byc brudnych tyle rzcezy i człowieków ooo, małemu już sie znudziło siedzenie w bujaku czas uciekac....---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- tesciowa porwala łobuza to mam jeszcze torche czasu- kubki ze zlewu nie uciekną a wy popędzicie i bede znowu w czarnej d.pie ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
dołączam do szacownego grona ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1886 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie kupilam sobie maszynke gillette, bo zapomnialam z domu wziac. Nie moglam sie zdecydowac, ktora wybrac, bo taki wybor jest. Poczytalam etykiety i wiecie jaki szok, w polsce jest produkowana.
|
|
|
|
#1888 |
|
Zadomowienie
|
Yellow, bardzo ale to bardzo mi przykro! Trzymam kciuki, by coś ruszyło
![]() fewciu, strasznie mi Was szkoda ![]() Nina czymam kciukasy :p Meneq, nieźle, nie spodziewałabym sie ![]() Od samego rana takie piski, że mnie głowa boli! W dodatku na dole salon odmawiamy i na sama myśl ile będzie sprzątania ręce mi opadają. Masakros. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1889 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro juz bede bogatsza o doswiadczenia ![]() Cytat:
![]() W powijakach wszystko ![]() Cytat:
W sumie nie pomyslalam o podlodze, dzieki. Chociaz tam malutko miejsca podobno... |
|||
|
|
|
#1890 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
dziec spiocha juz pol godz, ja po sniadanku, mozna przyprzec atak na wizaz ![]() dzis mamy 4 rocznice ślubu ale mezu chyba zapomnial ![]() Cytat:
ja sie nie znam ale to bezpieczne? Cytat:
Cytat:
wcale Ci sie nie dziwie podziwiam pary gdzie jedno pracuje zagranica... ja bym nie dala rady. juz wolalabym zarabiac mniej ale byz razem Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

no i kolor, sloneczno miodowy blond, piekny!!! Potem do Bielska do mojej firned poloznej, super bylo, w jakiej przepieknej okolicy mieszkaja!!!!! 
Dlatego jeszcze raz dzięki za pomoc i wsparcie! 

a pavlovej robilas ze skrobią czy maką ziemniaczaną? Bo roznie podaja.... Musze poszukac orginalnego przepisu.
chyba wezme taba i ksiazke poczytam bo wpatrywac sie wiecznie w monitorek nie da rady