Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-04, 11:33   #3271
paulinka777
Raczkowanie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Niestety Lilka dalej spada na wadze Teraz przed każdym kamieniem i po ma być ważona, żeby wiedzieć ile je. Bo mam ponoć duże piersi, ale mało pokarmu. Tz ma przynieść lokator i zacznę zabawę w ściąganie, ale może laktacja się rozbuja. Do tego jest żółtą, więc dzisiaj znowu kroplówkę i lampy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kochana Malutka na pewno zacznie przybierać na wadze. Zobaczysz, rozbujasz laktację tak, że będzie śmigać, że ho ho ... Trzymamy kciuki!

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
BelleFramboise dla ciebie i maluszka.

Matko jaki mi jęczmień wyskoczył na prawym oku, oko mnie boli jak diabli.

i teściowa ostatnio znowu wkurzyła. Przyjechała na kawe, siedziała pół dnia i stwierdziła, że po porodzie TŻta dwie bratanice (wiek, 6 i 7 lat) przyjadą do nas na wakacje. Matko, czy ona rozum gdzieś po drodze zgubiła? Nie mam czasu zajmować się po urodzeniu czyimś dziećmi, zwłaszcza, że te dziewczynki są okropne, niewychowane, pyskate i nawet nie potrafią się same bawić. Za Chiny ich nie wezmę na wakacje ani przed ani po porodzie.
Skąd ludziom przychodzą do głowy takie pomysły....

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
a ja ostatnio przez poziom hormonów zrobiłam się strasznie nerwowa, fochliwa i obrażalska, aż się wkurzam sama na siebie.
A ja mam wrażenie, że moje hormony przejął mój TŻ Chodzi i na zmianę jest najukochańszym mężem na świecie, żeby za 3 chwile być wredotą do kwadratu... Nie ogarniam już go

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Ktoras pisala, ze chca jej podeslac 2 dziewuszki na wakacje (przepraszam nie pamietam ktora z Was) zaraz po porodzie... Masakra!
Co wiecej jestem w troche podobnej sytuacji Tz chce bardzo zaprosic swoich siostrzencow i siostre do nas w sierpniu. Nie powiem, ze ich nie lubie. Siostrzency sa super, ale moja szwagierka masakra, paniusia, wogole ciezko mi sie z nia rozmawia a poza tym ma lewe rece do wszystkiego i wiem, ze jak przyjada bede musiala jej uslugiwac, latac z kawka, szykowac obiadki dla wszystkich, do tego maly Franus i calkiem nowa dla mnie sytuacja. Boje sie, ze tego nie ogarne Gdyby jeszcze byla inna i wiedzialabym, ze mi pomoze w kwestii organizacyjnej calego ich pobytu to myslalabym inaczej, no ale... Poza tym nie chce sprawic przykrosci TZ ktory wprost nie moze doczekac sie kiedy przyjada, a oni w innym terminie nie moga bo dzieciaki ida do szkoly... No i masz babo placek...

uhh dzieki wszystkim ktorzy dotrwali do koncowki moich wypocin
Oj u Ciebie jest dużo większy problem, bo TŻ chciałby przyjąć gości. Jedyne co Ci pozostaje to pogadać z nim i powiedzieć jak cała sytuacja wygląda z Twojej strony. Jak Ty masz ogarnąć tyle osób w domu. To nawet bez dziecka byłoby ciężkie. No chyba, że TŻ weźmie na ten czas urlop i to on będzie skakał nad gośćmi.

Cytat:
Teściowa nie chce oglądać wózka to wam pokaże. Niech się wypcha babsko wstrętne.
Super Świetna torba!
Stary 2013-07-04, 11:33   #3272
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

Rockyyy rodzisz ???
Jeszcze nie ale chcę
Cytat:
Wiecie co z tymi przesądami to jakaś masakra jest normalnie

Przecież jeżeli ma się coś stać to to się stanie, nie zależnie czy mamy wózek czy nie ...

.
Dokładnie.
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
No to
dziekuje
Cytat:
Mistrzyni rozladowywania napiecia

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Rocky dobry pomysl z tym wozkiem Jak bedzie marudzic to tak zrobcie
No i tak sie zabezpieczam

Dzwoniłam na położnictwo ,kazali zadzwonic na IP.
Więc: gdy nic by nie ruszyło w 5 dobie mam sie stawic grzecznie z torbą A na razie czekac i liczyc ruchy,obserwowac siebie,wszystkie objawi itp. itd. Nastawiam sie ze w niedziele z rana pokicam na oddział a póki co-mamy jeszcze czas i szanse sie rozpakowac dobrowolnie
Stary 2013-07-04, 11:33   #3273
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
no dobra temat laktacji i laktatorów poruszony to ja mam pytanie. UWAGA - mam laktator TT i do tego dwie butelki - 150 ml i 260 ml czy nie za mało??? no bo jak bede odciagać mleczko do jednej z tych butelek to co potem mam z nim zrobić??? znaczy nakarmić Małego wiem, ale jak bede musiała znów ściągać a te duża butelka będzie zajęta??? o matko, pisze jak jakiś czubek, ale chyba wiecie o co mi chodzi
A co z pojemnikami na mleko?? watro kupować???
Ja kupilam pojemniki z aventu na allegro, bo mialam ten sam problem. Mam jedna butelke z aventu i tt i mi brakowalo.

Co do laktatora to mam taki i w zupełności wystarczy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1372930394642.jpg (54,8 KB, 19 załadowań)
Stary 2013-07-04, 11:37   #3274
sarna405
Zadomowienie

Marionette18 porozmawiaj z tż ja to bym nie chciala też nikogo goscić wiadomo przez te pare miesiecy chce się pobyc z maluszkiem wiadomo ze trzeba karmić wstawać jest się zmęczonym a tu jeszcze komuś usługiwać ja też siostrze powiedzialam ze jej dzieci nie bede pilnować raz ze to łobuzy i mój 1 i jej 2 to masakra po co mam się stresować w ostatnich miesiacach, a jak urodze to tym bardziej
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 11:37   #3275
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
no dobra temat laktacji i laktatorów poruszony to ja mam pytanie. UWAGA - mam laktator TT i do tego dwie butelki - 150 ml i 260 ml czy nie za mało??? no bo jak bede odciagać mleczko do jednej z tych butelek to co potem mam z nim zrobić??? znaczy nakarmić Małego wiem, ale jak bede musiała znów ściągać a te duża butelka będzie zajęta??? o matko, pisze jak jakiś czubek, ale chyba wiecie o co mi chodzi
A co z pojemnikami na mleko?? watro kupować???
Gdyby mały nie zjadł wszystkiego i miałabyś zapas, to możesz gdzieś przelać i schować w lodówce żeby zwolnić kolejną butelkę. Myślę, że w praniu wszystko wyjdzie i takie techniczne rzeczy szybko opanujemy
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 11:38   #3276
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
jaka herbatka, jaka kawka?
Widziałam na allegro Bocianka? Czy o taka chodzi?
Albo jakakolwiek inna na laktacje
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość

kurcze mam nadzieje ze i mi po porodzie latwo bedzie rozkrecic laktacje, bardzo bym chciala
Ja mysle, ze dasz sobie rade z palcem w nosie Ty tak bardzo chcesz karmic piersia, ze nic Ci nie stanie na przeszkodzie, Domi
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
mój ojciec kiedys bedac w delegacji nad morzem złowił takie ogromne ryby i potem przywiozł je do domu.. zawsze jak byłam okropna i ryczałam i się darłam mama wyciągała taką rybę z zamrazarki a ja na to uciekałam krzycząc "GIGAK, O NIE!" ... trzymała tą rybę dobre pare lat małpa jedna
Kwiczę

Cytat:
Moze nie takie malenstwa w gondoli, bo to jeszcze nie jest takie swiadome, ale wieksze dzieci czesto wpadaja w histerię i wtedy najlepiej jest nie zwracac uwagi na ich próby wymuszenia czegos czy właśnie "ryczę bo ryczę" bo wtedy tylko sie je nakręca jeszcze bardziej.
Gdzies czytalam, ze noworodek i male niemowle nigdy nie placze bez powodu. Placze, bo jest glodne, cos go boli, jest smutno i teskno do mamy. Dlatego nie wolno zostawiac dzieci, zeby plakaly - uspokoic, utulic, sprobowac wyjsc - owszem, od malego do starszaka, ale nigdy nie brac "na przetrzymanie" albo na zasadzie "zmeczy sie, to zasnie". Nawet, gdyby to oznaczalo wchodzenie, tulenie i wychodzenie po uspokojeniu sto razy

Mi serce peka, kiedy ktoras beczy - tak dwutygodniowa Lilo, jak i 5,5-letnia Lala, a nawet 16,5-letnia Iza. Zycie nie je bajka, ale tak bym chciala, zeby nigdy nie musialy plakac!
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 11:39   #3277
magolina
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

Pojawiają sie ale bardzo nieregularnie.Wlosy mam umyte,kapa naszykowana.Siedze sobie spokojnie i czekam A Tz chodzi i sie cieszy ze bedzie porodzik Moze sie rozkręci? A moze to straszaki....
No to niech rozkręci się dobrowolnie. Zaciskam bardzo mocno kciuki
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Ja kupilam pojemniki z aventu na allegro, bo mialam ten sam problem. Mam jedna butelke z aventu i tt i mi brakowalo.

Oooo widzisz Karolajn nie ma to jak rada doświadczonej już mamusi w takim razie zakupię i ja te pojemniki
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 11:39   #3278
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Wczoraj tj. 03.07 BelleFramboise SN urodziła Nelly o 11.25. Waga 3260 g i 53 cm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
wielkie gratulacje. Zdrowka dla Ciebie i maluszka

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 11:39   #3279
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII

Cytat:
nie wciągnie bo to zasysa i puszcza i tak regularnym rytmem przy elektrycznym to fajnie idzie a przy recznym sie miesnie wyrabia :cojest :
współczuję już teraz swoim piersiom

magolina
- ja też mam 2 butelki tej pojemności i na razie nie dokupuję więcej. jedna będzie używana, druga czekała czysta w pogotowiu.
Stary 2013-07-04, 11:39   #3280
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Gdyby mały nie zjadł wszystkiego i miałabyś zapas, to możesz gdzieś przelać i schować w lodówce żeby zwolnić kolejną butelkę. Myślę, że w praniu wszystko wyjdzie i takie techniczne rzeczy szybko opanujemy
Tylko nie wiem czy z mlekiem matki nie jest podobnie jak z mm. W szpitalu dostawalam hippa w takich małych buteleczkach i to po otwarciu bylo zdatne do spożycia przez 4h, chyba ze miało kontakt ze slina to wtedy tylko godzine.
Stary 2013-07-04, 11:41   #3281
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:

też mam ten w zestawie były jeszcze 2 butelki i 3 pojemniki na pokarm. uważam, że styknie.
Stary 2013-07-04, 11:42   #3282
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Teściowa nie chce oglądać wózka to wam pokaże. Niech się wypcha babsko wstrętne.
świetny wózek, a teściowa niech żałuje
Cytat:
a tak w ogóle to same dziewczynki się póki co w lipcu rodza.. mam nadzieję, że mój syn nie jest wstydnisiem i z tego powodu nie będzie czekał do sierpnia
no weź tak nawet nie mówi, ja też nie mam zamiaru w sierpniu rodzić, pewnie niedługo i chłopcy dogonią dziewczynki

Cytat:
A teraz oglaszam wszem i wobec, ze rozpoczynamy 38tydzien i ze wczoraj mialam najprawdziwsze w swiecie DZIABANKO

Franus, wylaz!!!!!

Ktoras pisala, ze chca jej podeslac 2 dziewuszki na wakacje (przepraszam nie pamietam ktora z Was) zaraz po porodzie... Masakra!
Co wiecej jestem w troche podobnej sytuacji Tz chce bardzo zaprosic swoich siostrzencow i siostre do nas w sierpniu. Nie powiem, ze ich nie lubie. Siostrzency sa super, ale moja szwagierka masakra, paniusia, wogole ciezko mi sie z nia rozmawia a poza tym ma lewe rece do wszystkiego i wiem, ze jak przyjada bede musiala jej uslugiwac, latac z kawka, szykowac obiadki dla wszystkich, do tego maly Franus i calkiem nowa dla mnie sytuacja. Boje sie, ze tego nie ogarne Gdyby jeszcze byla inna i wiedzialabym, ze mi pomoze w kwestii organizacyjnej calego ich pobytu to myslalabym inaczej, no ale... Poza tym nie chce sprawic przykrosci TZ ktory wprost nie moze doczekac sie kiedy przyjada, a oni w innym terminie nie moga bo dzieciaki ida do szkoly... No i masz babo placek...

uhh dzieki wszystkim ktorzy dotrwali do koncowki moich wypocin
za tydzień i za dziabanko
ja bym się nie zgodziła na gości po urodzeniu dziecka, a nie mogli by spać gdzie indziej, może u waszej jakiejś rodziny? Bo jeżeli twój tz tak bardzo chce to umówi się z nim, ze on dba o cały dom i jedzenie
Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Surka dzięki za kciuki

Enle Tomaszek wie, że ciociunia żartuje

Czarowniczka
napisała, że dostała dolargan w zastrzyku. I pisze, żebyśmy piły duuużo wody, żeby nas to dziadowstwo nie dopadło. I boli ją tak, że żyć się odechciewa, tak dokładnie napisała
biedulko trzymaj się

Belle gratulacje:ju pi: witamy kolejnego maluszka na świecie

dzisiaj znowu mam lenia od rana, ale na szczęście ogarnęłam już dom, pozamiatałam, pomyłam gary, wstawiłam pranie i tyle. Na 13,45 idę na wizytę, ciekawe ile mój bąbel już waży

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 11:44   #3283
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VI

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
też mam ten w zestawie były jeszcze 2 butelki i 3 pojemniki na pokarm. uważam, że styknie.
No to spokojnie. Zawsze mozesz z czasem dokupic, bo maluch od razu nie je super ilosci ( oprócz Hanki ) na początku ja jadla mm w szpitalu to tak ok 30ml, teraz z butli jak je to ciagnie 60ml albo i 90ml a laktatorem jak uzywalam udawalo mi sie 100ml odciagnac wiec super duzo do przechowywania nie mialam
Stary 2013-07-04, 11:45   #3284
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:

Mam taki sam i sobie chwale
Cytat:
Tylko nie wiem czy z mlekiem matki nie jest podobnie jak z mm. W szpitalu dostawalam hippa w takich małych buteleczkach i to po otwarciu bylo zdatne do spożycia przez 4h, chyba ze miało kontakt ze slina to wtedy tylko godzine.
Poza lodowka owszem, w lodowce dluzej, no i zawsze mozna zamrozic, a tak w ogole to nie ma co tyle sciagac, a tylko minimum zeby cyce nie eksplodowaly - bo im wiecej sie sciaga, tym wiecej powstaje - no chyba, ze sie gdzies wychodzi na dluzej
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 11:45   #3285
Anulka_p
Zakorzenienie

Lecę troszkę poogarniać domek.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 11:45   #3286
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Gdzies czytalam, ze noworodek i male niemowle nigdy nie placze bez powodu. Placze, bo jest glodne, cos go boli, jest smutno i teskno do mamy. Dlatego nie wolno zostawiac dzieci, zeby plakaly - uspokoic, utulic, sprobowac wyjsc - owszem, od malego do starszaka, ale nigdy nie brac "na przetrzymanie" albo na zasadzie "zmeczy sie, to zasnie". Nawet, gdyby to oznaczalo wchodzenie, tulenie i wychodzenie po uspokojeniu sto razy
bo ponoć tak jest. noworodek nie wymusza niczego płaczem, nie jest jeszcze sprytny na tyle. a wszystkie swoje potrzeby (snu, bezpieczeństwa, głodu, pragnienia itd) sygnalizuje płaczem, bo czym innym?
Stary 2013-07-04, 11:45   #3287
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość

magolina
- ja też mam 2 butelki tej pojemności i na razie nie dokupuję więcej. jedna będzie używana, druga czekała czysta w pogotowiu.
Też nie będę dokupywać butelek ale w razie czego kupię te pojemniki na pokarm, bo drogie nie sa a może i się przydadzą
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 11:45   #3288
sarna405
Zadomowienie

właśnie zjadłam loda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg koral-lody-koktajlowe-wanilia-ajerkoniak-kukulka-krowka-220ml-Full.jpg (24,4 KB, 4 załadowań)
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 11:47   #3289
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:
Lecę troszkę poogarniać domek.
kiedy masz kolejna wizyte u gin??

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 11:48   #3290
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

ANulka: ja o Belle się pytałam kilka razy.. ii.. nie pomogę Ci w Twoim przypadku:PPP bo nie wiem...

samanta: bardzo ładny kącik maleństwa

Ev: ojej wspólczuję nocki! zdróówka dla Mery!

Mela: jak Małgosia?i jak Twoje samopoczucie?

Rockyy: 3mam kciuki aby sie rozwinęło u Ciebie z tymi skurczami.. ja juz dwie takie noce miałam, więc teraz podchodzę bez emocji nawet jak w dzień mnie męczy.

Charlize: dodatkowa pomoc w postaci bratanic?? nieźleee. Wózek super! co to za model?

czarownica: kochana wytrzymaj jeszcze trochę

surka: kciuki za Lilkę, aby waga nie spadała i nie żółkła już. i za laktacje!

She: brawa za tygodnie!

sammi: kciuki za siostrę i jej mgr!

Kathe: kciuki za ktg!

Marionette: wiesz, trochę dziwny pomysł TZ-ta. Przecież będziesz zmęczona i kurde gdzi tu głowa do zabawiania gości. A on tez Ci będzie potrzebny. Poza tym dziwię się rodzinie, że nie pomyślą, ze to trochę nienajlepszy pomysł.

ok, to idę coś porobić dalej w domku. za mało sie ruszam, za dużo przed kompem.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 11:48   #3291
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Mam taki sam i sobie chwale

Poza lodowka owszem, w lodowce dluzej, no i zawsze mozna zamrozic, a tak w ogole to nie ma co tyle sciagac, a tylko minimum zeby cyce nie eksplodowaly - bo im wiecej sie sciaga, tym wiecej powstaje - no chyba, ze sie gdzies wychodzi na dluzej
Nono. W lodowce cos ok.4 dni. Dostalam taka ulotke o mleku matki, potem wrzuce do Klubu.Ja teraz juz nie ściągam, bo mala daje rade ale na początku musialam do uczucia ulgi, bo robily mi sie zastoje i tyle akurat wychodzilo. I dziwie sie, bo cycow nie mam jakis wielkich teraz
Stary 2013-07-04, 11:50   #3292
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Wiecie co z tymi przesądami to jakaś masakra jest normalnie

Przecież jeżeli ma się coś stać to to się stanie, nie zależnie czy mamy wózek czy nie ...

A zresztą moja mama kiedyś też taka była (przesądna), ale sama zobaczyła, że np. na wózek trzeba czekać, my czekaliśmy 3 tyg. Ale to dlatego, że już wczesniej partię sklep zamówił i wpisali nas na listę, tak byłoby ze 2 tyg dłużej. I co ... dziecko sie rodzi, zamawiamy wózek, czekamy i nie wychodzimy na spacer ... bo nie mamy w czym.
są ludzie którzy wierzą w przesądy, a skoro nie posiadanie tego wózka w domu kogoś uspokoi i zapewni komuś sen, to ja nie mam nic przeciwko temu))

poza tym przesądy, przesądami.
a patrz co religia i wiara potrafi z ludźmi robić!

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 11:53   #3293
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
Bardzo ładny jaki to model i firma ?
http://allegro.pl/zestaw-3w1-wozek-b...tml?source=mlt

Nie znam się na modelach, firmach więc daję linka. Ten wózek od początku mnie się bardzo podobał, więc go zamówiłam. W komplecie ma spacerówkę i fotelik do samochodu.

A co do teściowej to się przyzwyczaiłam do tej chorych pomysłów i tak mnie drażni, że nie lubię z nią nawet gadać. Nie mam z resztą o czym. Za dużo nas dzieli, mamy inne poglądy. Ona jest naprawdę inna. mam trochę do niej żal, bo ona swoimi dziećmi nigdy się nie martwiła. Mój TŻ dopóki nie zaczęliśmy być razem, nie był ani razu u dentysty!!! Czy wy to rozumiecie? Masakra. Przecież to cud, że ten chłopak ma zęby w wieku 24 lat. Chodził tylko do dentysty gdy już wył z bólu. Masakra jakaś. Ile przed ślubem się nabiegałam z nim po dentystach aby jakoś ten uśmiech na zdjęciach wyglądał.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 11:54   #3294
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Nono. W lodowce cos ok.4 dni. Dostalam taka ulotke o mleku matki, potem wrzuce do Klubu.Ja teraz juz nie ściągam, bo mala daje rade ale na początku musialam do uczucia ulgi, bo robily mi sie zastoje i tyle akurat wychodzilo. I dziwie sie, bo cycow nie mam jakis wielkich teraz

na szkole rodzenia u mnie mowili tak:

mleko matki moze stac do 4 godzin na stole, w butelce naprzyklad (chyba ze upal i skwar)
w lodowce do 5 dni
w zamrażarce do 5 miesiecy

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 11:54   #3295
stokrotka24
Zakorzenienie

Samantha bardzo ładne łóżeczko twój mały ślicznie się uśmiecha mój ostatnio się krzywił na usg. A i bardzo wyraźne zdjęcie jajek, nie da się zaprzeczyć, ze to chłopiec. A co do teściowej to masakra a pomysł z robieniem fotek podczas wychodzenia dziecka na świat, to po prostu kosmos, skąd ona na to wpadła

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 11:57   #3296
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Dobry dzień żaby

Od 2.30 nie spie. 2.4 0, 3,00 3,16 ,3,30 -skurcze
przerwa
5,00 skurczyk

teraz -ciszaaaa.A tak sie zaczełam cieszyc.Dobrze ze Tza nie budziłam.Teraz mnie brzuch pobolewa.....Pewnie przepowiadacze
szykuje sie porodzik

trzymam kciuki

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
Stary 2013-07-04, 11:57   #3297
madi82
Zakorzenienie

hejo!
Okazało się, ze była burza i coś musiało się skichać dlatego nie było netu....ale allleluja już jest.

Ok napisze szybciorem to co obiecałam o wizycie położnej u siostry...mam nadz. że MAlinka to odnajdzie.

Wczoraj była u niej ta położna..w sumie siostra mówi, ze u nich w przychodni są 2 ona trafiła na tą fajniejsza....ta przyszła, pooglądała dokładnie małego, zaglądała do pępuszka (gmerała w nim), pooglądała z każdej strony, nóżki, główkę itp.
Odpowiadała na pyt. które siostra sobie przygotowała, dawała jakies wskazówki...też własnei o tym materacyku by był pod leciutkim skosem.
Pytała ile osób mieszka w mieszkaniu (czyli pewnie na warunki też patrza i notują), powiedziała, ze zapisze ich do pediatry itp. taka pomocna babeczka.
Zajrzała w jej szwy.
Poleciła kupić Oliatum do kąpieli (bo synek siostry ma suchą skórę).
Podobno szwagier sie słabo ogolił to mu powiedziała...ze dzidzius dziś do tatusia sie nie moze przytulać.....
W sumie siostra zadowolona z wizyty, więc nie ma co się stresować. Ma przyjść jeszcze raz....

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-07-04 o 12:02
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 11:57   #3298
sammi24
Zadomowienie

Moja młodsza siostra właśnie oficjalnie została MGR INŻ
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 12:01   #3299
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
BelleFramboise dla ciebie i maluszka.

Matko jaki mi jęczmień wyskoczył na prawym oku, oko mnie boli jak diabli.

i teściowa ostatnio znowu wkurzyła. Przyjechała na kawe, siedziała pół dnia i stwierdziła, że po porodzie TŻta dwie bratanice (wiek, 6 i 7 lat) przyjadą do nas na wakacje. Matko, czy ona rozum gdzieś po drodze zgubiła? Nie mam czasu zajmować się po urodzeniu czyimś dziećmi, zwłaszcza, że te dziewczynki są okropne, niewychowane, pyskate i nawet nie potrafią się same bawić. Za Chiny ich nie wezmę na wakacje ani przed ani po porodzie.

jak jest taka madra to niech sama sie nimi zajmie a nie Tobie podrzuci. Ty bedziesz chciala miec pewnie spokuj po porodzie tak samo jak ja.(bez obrazy kochana ale takie baby to mi cisnienie podnosza )

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Niestety Lilka dalej spada na wadze Teraz przed każdym kamieniem i po ma być ważona, żeby wiedzieć ile je. Bo mam ponoć duże piersi, ale mało pokarmu. Tz ma przynieść lokator i zacznę zabawę w ściąganie, ale może laktacja się rozbuja. Do tego jest żółtą, więc dzisiaj znowu kroplówkę i lampy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
oj. oby przybierala i juz była przy Tobie . A co do żółtaczki to troszke polezy pod lampami i jej przejdzie

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
Stary 2013-07-04, 12:03   #3300
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Moja młodsza siostra właśnie oficjalnie została MGR INŻ
gratulacje dla siostry!!!
Możesz być z niej dumna!!!
SUPER!!!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości