Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-04, 11:40   #1951
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Przestancie z tym bunga bunga, bo czlowiek chcialby a nie moze...

ale za to co się bedzie działo jak wroci

e_vel słoneczko, dla Ciebie też

dobra kochane zmykam popracować troszkę a wieczorem mnie nie będzie bo TZ wraca to tak apropo bunga bunga
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 11:48   #1952
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Hejka.

U nas podbudka o 8:30
Jedzonko o 2 i po 5
A zasnęła po 20.
fewcia, współczuje, Ty chyba masz najgorsze nocki na wątku. Podziw dla Ciebie... Ale faktycznie Blaneczka coś mało śpi w nocy.. może taka jej uroda i nie potrzebuje więcej
.
piękna noc za Wami

Może i tak, bo my z TŻtem teżnie lubimy długo spać

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
mnie też to zastanawia, przecież takie maleńkie dzieci to śpią po kilkanaście godzin na dobę, a Twoja Blanka śpi według mnie za krótko
mówiłaś pediatrze? Co on na to?
pediatra mówi, że to brzuszek... może troszkę tak, wszystko razem, brzuszek, szelki i zmęczenie.

Pstryczku, E_vel dużo miłości

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
100 latek dla Polci Wisienki!!!!
ciekawe co u W.?
100 lat!

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
fewciu współczuję

Cytat:
i zapomnialam sie "pchwalic" moj dziec opanowal pierwsze slowo - DZIŚ
co prawda mialam nadzieje ze bedzie to "mama" lub "mama", ewentualnie "mama" ale "dzis" tez jest fajne, szczegolnie jak ma pelna buzkę

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
jejku...przykro mi. Ale wiesz co..ja nie wiem, Blance musi coś przeszkadzać/boleć ją bo przecież cholera to niemożliwe, żeby nie chciało jej się spać...
Ale Ona w nocy taka jest złośnica. Od ostatnich upałow, kiedy pisałam, że non stop płacze, to się zmieniła. Odkryła, że ma rączki, stópki, gaworzy inaczej, bawi się inaczej. Dzisiaj nawet zostawiłam Ją na podłodze na pleckach, poszłam po szelki, wracam, a ona leży z nosem wetkniętym w koc i ręce pod sobą. Więc to chyba obrót był taki nieporadny W związku z tym zaczynam wierzyć w te skoki. Bo zmieniła się z dnia na dzień właściwie.
A tak jak pisałam kiedyś, w dzień co 12h ucina sobie pół godziny drzemki. Ostatnia jest przeważnie koło 17. Ale te noce to funduje mi straszne. Może znowu tęskni??? Sama już nie wiem. Ale dam radę

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41629064]Fewciu, ja przepraszam, ale nie pamiętam - mocz badany był? z lekarką gadałaś o tym? jest taki syropek, hydroksyzyna. To na receptę tylko, do stosowania w trudnych przypadkach, rok temu moja Agatka miała fazę taką niespania totalnego, co na całe zachowanie się przekładało (okazało się, że robaki były - tu też może pogadaj z pediatrą? a masz zaufaną czy nie bardzo? może prywatnie kogoś dobrego znaleźć?) i lekarka nam to przepisała już jako ostateczność do stosowania do tygodnia czasu. Dziecko musi odespać, bo na razie to macie zamknięte koło - być może malutka jest tak zmęczona, że z tego się wybudza?
[/QUOTE]
Tak, badałam mocz na własną rękę i nic nie wyszło, ale chyba zrobię to jeszcze raz. Myślę sobie, że może to mleko tak na Nią działa? Bo jednak cycuś to cycuś
Właśnie mąż mi tak powiedział dzisiaj, że Ona ze zmęczenia nie może spać.
A na robaki robi się jakieś badanie? też mocz??

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Bardzo bym chciała Wam pomóc...jeju jak ja Ci współczuję

Teraz bawi się na podłodze rozrabiaka. Ale on śmieszny jest, łobuziak mój mały. Bawi się, pełza sobie, różne zabawki na podłodze przewraca, no i przy kanapie na podłodze jest kabel od laptopa, skubaniec mały wyczaił to,podszedł, wziął kabel w łapki i się przygląda. To ja mówię że nie można tego, zabrałam mu i położyłam go na macie kilka metrów dalej. To on kilka razy tam przyłaził do tego kabla i za każdym razem jak brał go w rączki to spojrzenie na mnie i zawadiacki uśmiech

Ale fajnie się czyta takie wiadomości

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
,

u mnie tak 3 nocki wyglądały, ale sprawcą była kolka niestety,spał i rzucał się przez sen
Mam nadzieję, że to się już powoli kończy. A kolki to podobno do końca trzeciego miesiąca występują bzdura!

Kochana a nie chciałabyś dla nas wydać książki kucharskiej???
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 11:50   #1953
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
ale mnie te zakupy wymęczyły, czika taka i po pierwszych paru sklepach miałam ochotę się do domu zawinąć; no ale że druga taka okazja nie prędko może się powtórzyć, to obleciałam co się dało i nawet jestem zadowolona mam 3 bluzeczki, sukienkę, długą spódnicę, pasek i skarpetki
i dobrze, że mam tą sukienkę na wesele, bo bylabym w czarnej , bo nic ciekawego nie było

pokaż coś to nakupowała
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Psychicznie wysiadam

Z tż dalej to samo. Głupia jestem że wierzę że coś jeszcze z tego będzie ten mur między nami jest nie do przeskoczenia... jeszcze ta sytuacja z babcią. Dalej się nie odzywa. Ogólnie to zostałam sama. Nie mam do kogo gęby otworzyć Przestało mi się chcieć rano wstawać, przestały mnie cieszyć spacery, wszystko przepraszam że się nie odzywam ale ile można narzekać tż będzie miał niedługo tydzień urlopu ale nie wiem czy jest sens gdzieś jechać ech...

Dobranoc, może jutro więcej napiszę
trzymam kciuki żeby na urlopie Wam się coś wyprostowało nos do góry

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Blanka od 4 nie śpi. Czy Ona nie potrzebuje więcej niż dwie godziny snu w nocy? Ja prawie w ogóle nie spalam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

popieram dziewczyny, wspomniałabym o tym lekarowi dla samej Blanki to chyba nie za zdrowe

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Piszę z prośbą o trzymanie kciuków, bo dziś się bronię. Choć uczyłam się tego tyle czasu to czuję się jakaś nie umiejąca nic :/
Chćę mieć to już za soba, bo nieźle się stresuję.

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość

Kciuki zaciśnięte

5:00 - Milka płacze. Wstałam. Oczka zaciśnięte. Śpi i płacze przez sen. Dałam smoka. Położyłam się i próbuję zasnąć...prawie się udaje..ale..
5:30 - Milka płacze. Wstałam. Oczka zaciśnięte. Śpi i płacze przez sen. Dałam smoka. Położyłam się i próbuję zasnąć..prawie się udaje..
6:00 - Milka płacze. Wstałam. Oczka wielkie jak 5 zł. Wzięłam na przewijak. Wieeelka kupa Przewinęłam. Mruży oczka. Odłożyłam do łóżeczka. Ładnie się bawi oballem. Poszłam się jeszcze położyć.
7:00 - Milka płacze. Ok...wstaję już. Koniec spania. Dałam smoka i poszłam robić mleczko. Wracam z butlą, podchodzę do łóżeczka, Milka śpi jak zabita
Kłaść się spać już nie było sensu....a Milka śpi do teraz
to Cie zrobiła w bambuko

Cytat:
Wlasnie kupilam sobie maszynke gillette, bo zapomnialam z domu wziac. Nie moglam sie zdecydowac, ktora wybrac, bo taki wybor jest. Poczytalam etykiety i wiecie jaki szok, w polsce jest produkowana.
o prosze Oni dla nas my dla nich a pewnie te w polsce made in china

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

zapraszam do mnie bo ostatnio sie nie ogarniam z niczym
to byl jednorazowy wybryk

Cytat:
Dziewczyny, jak mam wprowadzić ten gluten? Bo Julka zaraz pół roku, więc chyba już pora? Niech mi któraś podpowie jak mam to zrobić, bo jestem zielona w tym glutenie

mamy czikę na maska

iiiiiiii... co WY na to...
haha ale Julka będzie miała polew w pryszłości ale ja też coś pokaże

Cytat:
na czikę rewelacja pupalolo nie ukiszone jak w pampie

charlizz, Ola ma Cię dosyć z tego wynika

pytanie mam, czy Waszym niuńkom pocą się stópki? bo moja to ma mokre jak taka czika jest...

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Moja mama mówi, że do drożdżowego to trzeba mieć serce
A ogólnie to jest tak jak mówisz, jak opanowałam sztukę biszkoptu i kruchego to TŻ Powiedział, że ja to taka gesslerowa, a sama poczułam sie jak masterchef

ehhhh pora spania a mój dzieć bawi się w najlepsze.....
Stary 2013-07-04, 11:58   #1954
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Dziewczyny, jak mam wprowadzić ten gluten? Bo Julka zaraz pół roku, więc chyba już pora? Niech mi któraś podpowie jak mam to zrobić, bo jestem zielona w tym glutenie
jak Szaja - biszkopta w dłoń

Cytat:
Kurka, siedze z Ola pod altana, przyszła pora na drzemkę a ona niet , płacze mi w tej kolumbrynie i przestaje jak z nią spaceruje. Ale przeca nie będę chodzic w słońcu jak taka czika
Wystarczylo odwrócić wózek tyłem żeby mojej gęby nie widziała. I śpi

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
fewciu miałam Ci pisać to samo o hydroksyzynie, mój Wiktorek dostawał w szpitalu przy tym uczuleniu żeby zasnął jak go swędziało (tzn nie wiemy do końca czy go swędziało bo podrapać się jeszcze nie umiał).
tak samo jak miał atak płaczu - dla mnie to taki normalny był, ale szpital stawiał na równe nogi wtedy też dosłownie 3 krople syropku i dziecko spało przynajmniej kilka godzin
Nie jest to wyjście na dłuższą metę ale może jak Blaneczka się wyśpi te 2 czy 3 noce to potem sama będzie ładnie spała.

bo przecież tak nie może być żebyście nic nie spały
porozmawiam z pediatrą w poniedziałek, mamy wizytę szczepienną.
Dziękuję Kochane za wszystkie dobre słowa!

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamuśki.
Wpadłam tylko napisać, że żyję, sprzed ołtarza nie zwiałam, wesele udało się bardzo, bardzo (było za☠☠☠iste), i Black - jak jako tako stresu się nie doczekałam, a i tak swoje zgubiłam.
Poła u niańki był grzeczniutka, tylko jak nas zobaczyła, jak ją przywieźliśmy na wesele, to się tak rozryczała, że potem jej w domu nie mogła uspokoić. A jak po nią przyjechaliśmy w poniedziałek, wsadziliśmy do nosidełka - takiego uśmiechu dawno nie widziałam.

Dzisiaj moja gwiazda kończy pół roczku!
przy tym dla tych Bąbli, które też dzisiaj świętują.

Evel, i z okazji rocznicy ślubu.

---------------

Napiszę więcej wieczorem, albo jutro rano.
super że wesele udane
Stary 2013-07-04, 11:59   #1955
bokeh
Zakorzenienie

Cała, konkurencja

Pstryk, Evel najlepszego i duuuuużo miłości !
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image201307040003.jpg (123,0 KB, 52 załadowań)
Stary 2013-07-04, 12:02   #1956
hope01
Zakorzenienie

skasowałam wszystko co napisałam!!!!!!!!!!!

Boszszsz.... co pamiętaam?

Fewciu współczuję nocki
Wisienko dla Poluśki
E_vel, pstryczku najlepszego
Mika, współczuję rehabilitacji... metoda Vojty trochę kontrowersyjna jest..
Szaja tutaj też kciuki za rehabilitację
Nawijko
Ninagg
Olalasu masz rację, siostrę masz cudowną i miło, że wpadłaś
Cała, a co Julas jeszcze nie wyrobi
Pstryniu gratki za DZIŚ
Elllmi gdzieś się obkupiła? Wiem że się lenią Kola leni mi się caly rok, bo jako pies domowy to gospodarkę regulacji temp ma zaburzoną Hektor aktualnie dręczy Sabę na podwórku i franca baaardzo w nią wpatrzony, naśladuje ją niech się chłopak podchowa

Byliśmy wczoraj u tego lekarza i matka z wujkiem gooogle miała rację: LISZAJEC

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 12:03   #1957
pstryczek84
Zakorzenienie

Dziekuje za zyczenia!

my polezelismy troche na trawce, wciagnelam plazowy parasol - poczulam sie przez chwile jak nad morzem

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
a ja pamiętam bo to ja dziękuję

no wlasnie pamietalam ze to ktoras z krotkim nikiem, no i kiedys mialas w podpisie date slubu, wczoraj nawet przelecialam wizaz w poszukiwaniu tego podpisu co by miec dzis pewnosc ale nie znalazlam

jakie macie plany?
u nas to zalezy od tego czy maz bedzie pamietal
zrobie zapiekanke rybna z brokulami a wieczorem to sie okaze

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Właśnie, ja ma pytanie: są zupki/dania dla dzieciów po 4mcu z mięskiem. To mogę podać tak o - bez żadnego przygotowania?
powiem szczerze ze nie widzialam. chyba nie ma

Cytat:

iiiiiiii... co WY na to... :cojest:

ja daje malemu lyzeczke mannej bobvity do rannego mleczka

Cytat:
pytanie mam, czy Waszym niuńkom pocą się stópki? bo moja to ma mokre jak taka czika jest...
moze zdejm skarpetki?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 12:07   #1958
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
jaaaa ale akrobatka
mama, ten fotelik to już za mały
a pielucha genialna, ja juz sie nie moge doczekać kiedy moje przyjdą

zmęczenie materiału

to ja bardzo chętnie- tylko w klubie z działem przepisy bo tutaj nam się zagubi

hehee podobne mniemanie miewam o sobie
w restauracjach dla mnie mnie to wszędie syf i najlepiej smakuje jak sama gotuje
no ale troszkę prawdy w tym jest, niestety w PL nie ma kultury jedzenia w kanjpach dlatego poziom sztuki kulinarnej jestu nas śmieszny

ja też sypialnia mi do tego nie jest potrzebna
ups...to takie rozmowy tutaj zwykle są po 22 a teraz co? jeszcze południa nie ma a my już o bunga bunga

Cala, a może Ty jesteś z gatunku Misia Panda? co do seksu i rozmnażania podchodzą żadko i niechętnie

moją receptą jest wiecznie nakręcony moj TZ

przepis wrzucony do k
Cytat:
Witajcie Mamuśki.
Wpadłam tylko napisać, że żyję, sprzed ołtarza nie zwiałam, wesele udało się bardzo, bardzo (było za☠☠☠iste), i Black - jak jako tako stresu się nie doczekałam, a i tak swoje zgubiłam.
Poła u niańki był grzeczniutka, tylko jak nas zobaczyła, jak ją przywieźliśmy na wesele, to się tak rozryczała, że potem jej w domu nie mogła uspokoić. A jak po nią przyjechaliśmy w poniedziałek, wsadziliśmy do nosidełka - takiego uśmiechu dawno nie widziałam.

---------------

super, że weselicho udane
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 12:09   #1959
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
o to to jak mam w myślach, że mam się seksować na za wąskiej kanapiei znowu będą mnie boleć plecy to ja jednak dziękuję

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
fewciu miałam Ci pisać to samo o hydroksyzynie, mój Wiktorek dostawał w szpitalu przy tym uczuleniu żeby zasnął jak go swędziało (tzn nie wiemy do końca czy go swędziało bo podrapać się jeszcze nie umiał).
tak samo jak miał atak płaczu - dla mnie to taki normalny był, ale szpital stawiał na równe nogi wtedy też dosłownie 3 krople syropku i dziecko spało przynajmniej kilka godzin
Nie jest to wyjście na dłuższą metę ale może jak Blaneczka się wyśpi te 2 czy 3 noce to potem sama będzie ładnie spała.

bo przecież tak nie może być żebyście nic nie spały
ooooooooooo, to konkretny ten syropek.... a myslicie ze na dluzsza podroz moznaby dzieciowi dac? pytanie czysto teoretyczne....

Cytat:
Witajcie Mamuśki.

---------------

Cytat:
Czy tak to wyglada, co Juliusz robi?
Yae dzis tak zaczela...

http://www.youtube.com/watch?v=QA_xORbbkrA

Cytat:
silver, zobacz http://demotywatory.pl/4128256

ja chyba dzisiaj to zrobię

wczoraj o tym czytałam
daj znac czy rzeczywiscie dziala

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość

U nas Gej wiec mama tez nie jest zachwycona
w sumie GEJ u nas tez juz byl ale

widze ze Hania tez lubi wygibaski

Stary 2013-07-04, 12:09   #1960
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Info od Ewulki - jest ok, są na wczasach nad morzem i netu nie mają wyniki za 2 tygodnie, ale raczej dobrze jeszcze brzuchol sprawdza, więc nadal kciuki trzymamy! przeprasza, że się martwiłyśmy i po wczasach wróci do nas.

co do hydroksyzyny - dziewczyny, ja nie wiem jaka dawka dla niemowlaka jest, ALE to takie coś że lepiej dać mniejszą dawkę wóczas lepiej działa, moja Agu miałą 5ml przepisane i masakra, a dałam 3ml i zadziałało prawidłowo.

Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Czas edycji: 2013-07-04 o 12:11
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 12:10   #1961
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

kurcze, cos mi umknelo Dadi to ma?
i co teraz?

Stary 2013-07-04, 12:11   #1962
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Cała, konkurencja

widze, że Julka ma doborowe towarzystwo

moja tak robi na bujaku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2644.jpg (65,9 KB, 40 załadowań)

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 12:12   #1963
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41632588]Info od Ewulki - jest ok, są na wczasach nad morzem i netu nie mają wyniki za 2 tygodnie, ale raczej dobrze jeszcze brzuchol sprawdza, więc nadal kciuki trzymamy! przeprasza, że się martwiłyśmy i po wczasach wróci do nas.[/QUOTE]

dobrze ze raczej dobrze

Stary 2013-07-04, 12:12   #1964
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

moze zdejm skarpetki?

zmartwię Cię, ale nie zakładam

Stary 2013-07-04, 12:13   #1965
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Cała, konkurencja

nieźle
Cytat:
skasowałam wszystko co napisałam!!!!!!!!!!!

Boszszsz.... co pamiętaam?

Fewciu współczuję nocki
Wisienko dla Poluśki
E_vel, pstryczku najlepszego
Mika, współczuję rehabilitacji... metoda Vojty trochę kontrowersyjna jest..
Szaja tutaj też kciuki za rehabilitację
Nawijko
Ninagg
Olalasu masz rację, siostrę masz cudowną i miło, że wpadłaś
Cała, a co Julas jeszcze nie wyrobi
Pstryniu gratki za DZIŚ
Elllmi gdzieś się obkupiła? Wiem że się lenią Kola leni mi się caly rok, bo jako pies domowy to gospodarkę regulacji temp ma zaburzoną Hektor aktualnie dręczy Sabę na podwórku i franca baaardzo w nią wpatrzony, naśladuje ją niech się chłopak podchowa

o kurczę a skąd to się wzięło?
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41632588]Info od Ewulki - jest ok, są na wczasach nad morzem i netu nie mają wyniki za 2 tygodnie, ale raczej dobrze jeszcze brzuchol sprawdza, więc nadal kciuki trzymamy! przeprasza, że się martwiłyśmy i po wczasach wróci do nas.[/QUOTE]
uffff kciuki za brzucholka
Stary 2013-07-04, 12:14   #1966
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

pokaż jak to wygląda u Was?

Stary 2013-07-04, 12:15   #1967
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
zmartwię Cię, ale nie zakładam
toc przecie zmarźnie!

Stary 2013-07-04, 12:19   #1968
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Fewciu współczuję nocki

Jak będziecie leczyć???

Cytat:
Cała, konkurencja
Ale Ona się duża wydaje na tym zdjęciu Cyrkowiec mały

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41632588]Info od Ewulki - jest ok, są na wczasach nad morzem i netu nie mają wyniki za 2 tygodnie, ale raczej dobrze jeszcze brzuchol sprawdza, więc nadal kciuki trzymamy! przeprasza, że się martwiłyśmy i po wczasach wróci do nas.

co do hydroksyzyny - dziewczyny, ja nie wiem jaka dawka dla niemowlaka jest, ALE to takie coś że lepiej dać mniejszą dawkę wóczas lepiej działa, moja Agu miałą 5ml przepisane i masakra, a dałam 3ml i zadziałało prawidłowo.[/QUOTE]
Dobrze, że ok.
Mam tak wprost zapytać lekarkę?? Nie wiem czy umiem
Stary 2013-07-04, 12:23   #1969
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

Jak będziecie leczyć???

Ale Ona się duża wydaje na tym zdjęciu Cyrkowiec mały

Dobrze, że ok.
Mam tak wprost zapytać lekarkę?? Nie wiem czy umiem
ja bym powiedziała, że bardzo martwi Cię to, że Blanka tak mało śpi i że znajomej córeczka też tak miała i miała wówczas przepisaną hydroksyzynę i czy u Was mogłoby to zadziałać, powiedz, że się bardzo martwisz, bo ona nie śpi ani w dzień ani w nocy. Może coś w tym stylu?

hope czyli to nie było od mleka?
Stary 2013-07-04, 12:30   #1970
bokeh
Zakorzenienie

Kurcze tak teraz przeglądam na necie to i skaza i azs i uczulenia różne wyglądają wszystkie tak samo... coś z tego ma Hania, kurcze tylko ja nie wiem cy umiem wyeliminować białko ogólnie nigdy nie byłam dobra w tego typu rzeczach, często nie mam czasu zrobić obiadu zwykłego i jem co popadnie a co dopiero myśleć co zrobić bez białka
Fewciu, co jadłaś jak odstawiłaś białko, np na obiad?
U mnie to podstawowy składnik :/
Stary 2013-07-04, 12:35   #1971
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
ja bym powiedziała, że bardzo martwi Cię to, że Blanka tak mało śpi i że znajomej córeczka też tak miała i miała wówczas przepisaną hydroksyzynę i czy u Was mogłoby to zadziałać, powiedz, że się bardzo martwisz, bo ona nie śpi ani w dzień ani w nocy. Może coś w tym stylu?
może właśnie tak?? Dziękuję
Stary 2013-07-04, 12:36   #1972
BlackSanctum
Zakorzenienie

Wisienko, buziaki dla Was i dla Poli.

To teraz ja. Jeszcze 9 dni, o masakro!

Ja też już zgubiłam - ponad 1kg. Nareszcie. A jeszcze 9 dni, ciekawe, co to będzie...

U nas też dzisiaj "czika" (u mnie się takiego słowa nie używa ) - w takie dni, jak dzisiejszy, nawet ja rezygnuję z czerni, mam na sobie sukienkę w kolorowe paski.

Buziaki dla półroczniaków i dziewczyn rocznicowych.

Wsadziłam dziecko w bujak, dałam oballa i mam trochę czasu dla siebie. Uratowałam moje buty ślubne - pomalowałam kokardki... złotym lakierem do paznokci. Wyglądają przepięknie i plamek nie widać. A te buty, co kupiłam na all jako alternatywę - puszczę dalej w świat.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-07-04 o 12:37
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 12:38   #1973
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
dokładnie
tylko Julka już bardziej wprawiona chyba i wyżej pupe podnosi i bardziej nózki podkurcza i odpycha

jak na pierwszy raz to Yae super idzie

meneq
, jakich japońskich znaczków trzeba użyć, żeby napisać Julia?
Takich:
八重

Pierwszy znaczy osiem i czyta sie w tym przypadku ya, drugi nakladac sie na siebie i czyta sie e. Poniewaz osiem jest pomyslna liczba, mozna imie rozumiec jako mnozenie sie pomyslnych rzeczy. Poza tym nadajac takie imie chcielibysmy, zeby Yae w przyszlosci rozkwitla tak, jak kwiaty, ktorych kwitniecie opisuje slowo yae.

Znaki widzisz czy tylko kwadraciki?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 12:39   #1974
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Kurcze tak teraz przeglądam na necie to i skaza i azs i uczulenia różne wyglądają wszystkie tak samo... coś z tego ma Hania, kurcze tylko ja nie wiem cy umiem wyeliminować białko ogólnie nigdy nie byłam dobra w tego typu rzeczach, często nie mam czasu zrobić obiadu zwykłego i jem co popadnie a co dopiero myśleć co zrobić bez białka
Fewciu, co jadłaś jak odstawiłaś białko, np na obiad?
U mnie to podstawowy składnik :/
Co jem, bo nadal próbuję prystawiać Małą, a Ona nie chce, więc ściągam mleko.
1. Kanapki, bez masła/margaryny z szynka, polędwica, pieczonym kurczakiem (sama piekę). Generalnie żadnych wędlin "z przemiału".
2. Na obiad gotowane mięso, pieczone mięsko, ryby, warzywa na parze, a jak jakąś surówkę, to zamiast jourtu naturalnego - oliwa z oliwek.
3. Żadnych słodyczy.
Już mi to wszystko zbrzydło, ale dla Blanki jem
Stary 2013-07-04, 12:39   #1975
ilkas
BAN stały

Cytat:
spróbuj, może faktycznie się mała przekona. On jest butelce 500 ml.
Więc nie szukaj na tych małych butelczynach nazywa się sok bio 100% banany jabłka i jest przepyszny Gdyby nie był taki drogi to sama bym go żłopała, a tak to tylko Julinek się delektuje
A pobudki miałaś mega na koniec Milka zrobiła Cię w balona
Ok, dzięki Jak mówisz, że taki dobry to przynajmniej będę miała coś od życia i sama wypiję jak Mila nie będzie chciała

Cytat:
i zapomnialam sie "pchwalic" moj dziec opanowal pierwsze slowo - DZIŚ
co prawda mialam nadzieje ze bedzie to "mama" lub "mama", ewentualnie "mama" ale "dzis" tez jest fajne, szczegolnie jak ma pelna buzkę
hahaha gratki. lepszy rydz niż nic
Cytat:
na czikę rewelacja pupalolo nie ukiszone jak w pampie

charlizz,
pytanie mam, czy Waszym niuńkom pocą się stópki? bo moja to ma mokre jak taka czika jest...:
Mojej też się pocą. I wtedy TŻ wącha jej stópki i mówi do niej jak w takiej głupiej reklamie "halooo, kopyta ci walą". I ona się wtedy śmieje w niebogłosy

Czika przeokrutna. Ze spaceru zrezygnowałam. Wyjdę koło 19 dopiero.
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 12:40   #1976
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Wisienko, buziaki dla Was i dla Poli.

To teraz ja. Jeszcze 9 dni, o masakro!

Ja też już zgubiłam - ponad 1kg. Nareszcie. A jeszcze 9 dni, ciekawe, co to będzie...

U nas też dzisiaj "czika" (u mnie się takiego słowa nie używa ) - w takie dni, jak dzisiejszy, nawet ja rezygnuję z czerni, mam na sobie sukienkę w kolorowe paski.

Buziaki dla półroczniaków i dziewczyn rocznicowych.
to żebyś za dużo nie schudła bo Ci suknia jeszcze spadnie

fewciu pytałaś o badanie na pasożyty, robi się kał na pasożyty ale czasem morfologia pomaga, jeśli wychodzą w niej podwyższone wartości eozynofili to wtedy szuka się przyczyny i wtedy albo jakaś alergia albo właśnie pasożyty. Co do tego kału to też jest tak (kiedyś też tak szaja pisała), że czasem dopiero za 15 razem coś wyjdzie, niemniej jednak warto spróbować.
Stary 2013-07-04, 12:47   #1977
Konto usunięte

Cytat:

mamy czikę na maska

iiiiiiii... co WY na to...
kaszkę (z mlekiem lub dodać do obiadku/deserku) po 2-3g dziennie, albo pół biszkopta np. do deserku (wersja dla wygodnych ).

Cytat:
Kurka, siedze z Ola pod altana, przyszła pora na drzemkę a ona niet , płacze mi w tej kolumbrynie i przestaje jak z nią spaceruje. Ale przeca nie będę chodzic w słońcu jak taka czika
Wystarczylo odwrócić wózek tyłem żeby mojej gęby nie widziała. I śpi

a ty byś chciała, by dziecko ciągle na ciebie patrzyło?

Cytat:
pytanie mam, czy Waszym niuńkom pocą się stópki? bo moja to ma mokre jak taka czika jest...[COLOR="Silver"]

pocą i śmierdzą potem

Cytat:

Cala, a może Ty jesteś z gatunku Misia Panda? co do seksu i rozmnażania podchodzą żadko i niechętnie

Cytat:
skomplikowanie brzmi A jak Dorota? Podobało Jej się???

średnio :d bo wiesz, ona do ruchu nie przyzwyczajona, a tu się porządnie upocić musiała aczkolwiek nie, to nie jest bolesne

Cytat:

Tak, badałam mocz na własną rękę i nic nie wyszło, ale chyba zrobię to jeszcze raz. Myślę sobie, że może to mleko tak na Nią działa? Bo jednak cycuś to cycuś
Właśnie mąż mi tak powiedział dzisiaj, że Ona ze zmęczenia nie może spać.
A na robaki robi się jakieś badanie? też mocz??

Ale fajnie się czyta takie wiadomości

Mam nadzieję, że to się już powoli kończy. A kolki to podobno do końca trzeciego miesiąca występują bzdura!

Kochana a nie chciałabyś dla nas wydać książki kucharskiej???
na robaki kał, aczkolwiek 50 razy zbadasz i nic nie wyjdzie, za 51 może... bo trzeba na jajeczkowanie trafić

Cytat:
Cała, konkurencja

świat się kończy, Bokeh wrzuca fotkę z komórki :d
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 12:48   #1978
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
to żebyś za dużo nie schudła bo Ci suknia jeszcze spadnie

fewciu pytałaś o badanie na pasożyty, robi się kał na pasożyty ale czasem morfologia pomaga, jeśli wychodzą w niej podwyższone wartości eozynofili to wtedy szuka się przyczyny i wtedy albo jakaś alergia albo właśnie pasożyty. Co do tego kału to też jest tak (kiedyś też tak szaja pisała), że czasem dopiero za 15 razem coś wyjdzie, niemniej jednak warto spróbować.
i próbkę pobrać z pieluszki bezpośrednio???

Bokeh a ostatnio robię mleko owsiane, więc mogę mieć namiastkę nabiału, koktajli czy płatków na mleku. Nawet muffinki robiłam z tym mlekiem.
Stary 2013-07-04, 12:50   #1979
Konto usunięte

Nancy, no właśnie, dlatego ja Agatkę w ciemno odrobaczam i już. Aczkolwiek tu maluszek jest u Fewci, więc nie wiem.
Stary 2013-07-04, 12:52   #1980
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

cala ale strzelilam gafe. Napisalam Ci Yae...
Tak to jest, jak sie uwaznie nie czyta...

Zatem:
ユリア
Teraz jest zapisane specjalnymi znakami, ktorych uzywa sie m.in. do zapisu zapozyczen.
Mozna tez dobrac znaki chinskie, ale tu jest wiele mozliwosci.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości