|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Wisienko super że weselicho udane
![]() ![]() ![]() Gratki za pół roczniaków i za rocznicę ślubne ![]() ![]() Dziewczyny samochód by nas dziś potrącił weszłam z wózkiem na pasy, samochody z obu stron w miarę daleko, ale jechał buc tak szybko , dobrze że na środku pasów się popatrzyłam w prawo bo by w nas wjechał !!!! Stanęłam na środku a ten w ostatniej chwili mnie zauważył i z piskiem hamował :banghead::banghead::bang head::banghead:Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
przeciez mogło sie Wam cos stac od razu mi sie przypomniala Szaja że tez nie ma bata na takich debili dzwoniła do mnie wlasnie babka z jakiegos dzieciowego wydawnictwa, przez 5 minut namawiała mnie na ksiazeczki dzieciowe za 69 zł, ale to cena zaporowa dla takiego skąpiradła jak ja nie dałam sie a wlasnie mi tak do głowy przyszło w temacie ślubnym- u nas istnieje zwyczaj wpisywania na zaproszeniach prósb o "cos" zamiast kwiatów- z małzem przez pół roku zżeraliśmy słodkosci ( bo o słodycze wlasnie poprosilismy),a moze byscie dziołszki slub planujące napisały o cos dla maluchów? typu bajeczki, kolorowanki, przytulanki dziec spi, przelece te 2 strony |
|
|
|
|
#1983 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
![]() pytałam o Julię, ale już widziałam niżej że się poprawiłaś ![]() dziękuję. dziwnie to wygląda, takie robaczki podziwiam Cię za znajomość tego języka ![]() my też, teraz nie ma szans ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41633302]kaszkę (z mlekiem lub dodać do obiadku/deserku) po 2-3g dziennie, albo pół biszkopta np. do deserku (wersja dla wygodnych ).[/QUOTE] to ja wybieram wersję biszkoptową dla wygodnych mam go dawać codziennie do deserku czy jak? ![]() ![]() jest jakas częstotliwość podawania? ![]() Cytat:
![]() a jak to sie czyta?
|
|
|
#1984 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41633302]kaszkę (z mlekiem lub dodać do obiadku/deserku) po 2-3g dziennie, albo pół biszkopta np. do deserku (wersja dla wygodnych
).a ty byś chciała, by dziecko ciągle na ciebie patrzyło? ![]() pocą i śmierdzą potem ![]() średnio :d bo wiesz, ona do ruchu nie przyzwyczajona, a tu się porządnie upocić musiała aczkolwiek nie, to nie jest bolesnena robaki kał, aczkolwiek 50 razy zbadasz i nic nie wyjdzie, za 51 może... bo trzeba na jajeczkowanie trafić świat się kończy, Bokeh wrzuca fotkę z komórki :d[/QUOTE]o przepraszam bardzo ! z aparatu z laptopa ![]() Cytat:
dziękuję Cytat:
![]() I są takie imiona jak np nie wiem.... kwiat wiśni, czy tym podobne ?czytywałam kiedyś książki o tematyce japońskiej i jestem ciekawa czy takie imion funkcjonują na prawdę czy nie lub może kiedyś dawniej.Swoją droga polecam ksiązkę "kwiat śniegu i sekretny wachlarz" Cytat:
|
|
#1985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my (ja ) prosilismy o przybory szkolne. Przydaly sie nie powiem, szczegolnie szal byl na cyrkle
|
|
|
|
|
#1986 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tam noc poslubna? super, ze weselicho udane, foty, foty, foty ![]() uczłowiecza sie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
CZIKA, nawet z cienia nas do domu zgoniła ![]() JULAS I HANNA wymiatają musze i mojego bobasa upolowac- tyle , ze on wózku takie harce uprawia, ze głowa mała tesciowa ledwo go ogarnia jak zacznie szalec chyba mnie korzonki złapały bo ledwo chodze a tu dziec naręczny i róbta co chceta, schylic sie ciezko, wyprostowac jeszcze cieżej, która mnie przedpta dla zdrowotnosci? Ciekawe jak tam Nawijka pakowanie ogarnęła
|
|||
|
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41633302]
świat się kończy, Bokeh wrzuca fotkę z komórki :d[/QUOTE]Cytat:
|
|
|
|
|
#1988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o masakra !!! co za ci.ul ja zawsze czekam jak głupia, bo jednak nawet jak jedzie ciut dalej to z wózkiem idzie się wolniej i potem trzeba jeszcze na krawężnik jechać a te barany jada i nawet nie zwalniają, więc czekam aż będzie pusto. Ale z drugiej strony muszę Wam też powiedzieć, że baaaardzo często auta mnie przepuszczają a nawet chyba z 5 razy autobus mi sie zatrzymał ! normalnie szok.Uważajcie na siebie
|
|
#1989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
A jezyk jak kazdy inny, do opanowania jest. Czyt. Juria ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
Ale imiona mozna dowolnie tworzyc; sa cale ksiazki, z krorych sie korzysta przy nadawaniu imienia. Musi byc odpowiedni ksztalt znakow, ilosc kresek, brzmienie. My mamy bardzo trudne nazwisko do przeczytania (malo komu sie udaje), wiec chcielismy, zeby chociaz imie bylo dla wszystkich oczywiste. Zenskie sa: wisnia, truskawka, brzoskwinia, fiolek, wiosna, jesienne liscie klonu, zielony etc. Nadaje sie ze wzgledu np. na pore roku, w ktorej sie rodzi dziecko. Yae to czesc slowa yaezakura - pieknie kwitnaca odmiana wisni - urodzila sie na wiosne, wiec tym bardziej pasuje. |
||
|
|
|
#1990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bogu dziękować,że czuwal nad Wami ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41632588]Info od Ewulki - jest ok, są na wczasach nad morzem i netu nie mają wyniki za 2 tygodnie, ale raczej dobrze ufffff, kamień z serca, tak właśnie doczytałam że pisała o urlopie w Sobpocie Cytat:
![]() ja to jestem wierna czerni, chociaż gacie czarne muszę mieć ![]() wisienko cudownie,że wszystko ok |
||
|
|
|
#1991 | |||
|
BAN stały
|
Aga masakra. dobrze, że nic Wam się nie stało
Cytat:
![]() Cytat:
mi już ten tekst wychodzi bokiem Cytat:
![]() Bokeh jak tam Hania w nowym wózku? Przesiadłyście się już?
|
|||
|
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A miałam też sytuację na 2pasmówce, że facet mi się zatrzymał przed przejściem, weszłam na pas pierwszy, a baba zza niego kierunkowskaz i go wyprzedzać chce przed pasami, też dobrze że się zatrzymałam. Dzięki dziewczyny !!!! normalnie jakbym się nie zatrzymała to wózek by poleciał!!!! MArsii Bóg czuwał bo to przejście przy Kościele ! Też mi się historia Szaji przypomina. |
|
|
|
|
#1993 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq mam do Ciebie pytanie
pamiętam,że kiedyś pisałaś,że za porozumieniem z lekarzem pozwolił wypić Ci kieliszek wina czy jeśli ostatni raz małego karmię piersią ok 19 a potem dopiero o 1/2 w nocy to mogę napic się kiliszek wina o niskiej zawartości alkoholu ( 8%) czy powinnam odciągnąć mleko 30 minut po wypiciu wina? wtedy, kiedy jest największe stężene % w mleku? |
|
|
|
#1996 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Nadrobilam,wczoraj sprzatalam caly dzien
Gratulacje rocznicowe dla e_vel i pstryczka Gratulacje dla polroczniakow super,ze z Ewulka w porzadku. Jak dobrze,ze sie odezwala,niech sie dalej wczasuje i wypoczywa Nawijko,mam nadzieje,ze to jednak bledna diagnoza, zdrowka dla Kubula i powodzenia w pakowaniu Narobilyscie mi smaka na ciasto drozdzowe,a drozdze czekaja w lodowce ![]() Black,fajnie ze odratowalas buciki Nie pamietam co jeszcze. Dzieciaczki na pewno sliczne,ale w tej glupiej aplikacji fotek niet:p Aha,Ellmi co to tej kiecki na wesele,to chcialam Ci powiedziec,ze masz baaardzo ladne nogi,zazdroszcze |
|
|
|
#1997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja pitole ![]() ![]() dobrze, że Wam nic nie jest jeżdzą takie patafiany jakby sami na drogach byli a o pieszych to już w ogóle zero pomyślunku ![]() ja zawsze czekam, aż będzie pusto, albo są bardzo daleko. Nawet jak jest czerwone światło i nic nie jedzie to tez stoję i czekam, ale są wyjątki, które jednak przechodzą... meneq, Jura to po rusku hehe ![]() ps. wrzuciłam Jurę
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-07-04 o 13:56 |
|
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie mówi że to nic pokarmowego, tylko liszaj. Dostaliśmy maść, smarować aż złagodnieje i przerzucić się na emolium krem specj. Kąpać jak najbardziej w krochmalu na tych upałach się możemy. definitywny ZAKAZ SŁOŃCA.
A skad się wziął. Pytam czy przez psy. Liżą po buzi? Broń Boże. No to prawdopodobna przyczyna jest taka, że przy ostatnich upałach młody się grzał, pocił, poza tym zęby więc ślina, paluchy w buzi, co popadnie, mokre koszulki, śliniaki, nie dramatyzować - smarować, jak się do 10 dni nie poprawi to się pokazać. Wycałował doktor Dadiego poaptrzył nam na piśka bo prosiłam i mówi żeby nie tarmosić go jak położna gadała, do 1 roku spokój mu z tym dać, ale sam mu ściągnął i mówi że tu wszystko ładnie wydziurkowane, a młody się łapie tam bo odkrył, że mu coś dyndoli między nogami iże ja tego nie zrozumiem
|
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Wszem i wobec oświadczam, że się się udało i zdobiłam tytuł inżyniera
Obroniłam się na 4 |
|
|
|
#2000 | |
|
Wtajemniczenie
|
hope, powodzenia w przegnaniu dziada!!!
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() gratulacje ![]() ![]() to teraz możesz na pełen etat uskuteczniać wizażing
|
|
|
#2001 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
u nas ała.... ciekawe co sąsiedzi sobie myślą, jak mała krzyczy ała.... więcej nie nadrobię... Zapomniałam napisać, że szpinak smakował... Zrobiłam makarno ze szpinakiem, jak któraś radziła tylko zamiast parmezanu dałam twaróg. Wymieszałam szpinak z makaronem, wrzuciałam do blachy, posypałam żółtym serem i zapiekłam... Wyszła pyszna zapiekanka... Pisała któraś o śicznej sypialni Marsi... I wiecie co? Skojarzył mi się czerwony pokój, czy pokój bólu (już nie pamiętam) z Greja ![]() jestem mega wściekła.Mam sąsiadów, którzy mają 2 dzieci.. Obywdoje nie pracują, ciężko u nich... No więc wkręciłam sąsiadkę do pracy, na weekendy tylko a we wtorej została przyjęta na cały etat Mąż załatwił sąsiadowi pracę na budowie, miał dziś zaczynać. Wczoraj się z facetem odgadywał o której co i jak... Rano dzwoni mój TŻ żebym do tej sąsiadki zadzwoniła co się z jej mężem dzieje. Nie przyszedł do pracy, tel nie odbiera... Nóż się w kieszeni otwiera.... Człowiek, chce pomóc, poleca kogoś, zapewnia, że dobry pracownik, choć w zasadzie wogle się nie znamy tylko cześć i tyle, a tu taki wał.....![]() ![]() Jeszcze mój tż mi na nerwy gra... jak decydowałam się na tą pracę dogadaliśmy się, że moja mama będzie na godz do małej przychodziła a potem on będzie z nią siedział.. i co??? i siedzi moja mama, bo mój pracocholik do domu wraca koło 20, czyli chwilke przede mną (sam sobie jest szefem)... Szlag mnie trafia, bo moja mama też ma swoje życie, pracuje od rana... i jeszcze z mała siedzi... dodam, że teściowa nie pracująca.. choć niezmiernie cieszę się, że nie interesuje się dzieckiem, bo bym jej z małą nie zostawiła... No i nie wiem czy jest sens pracować.... nie chce siedzieć w domu i być zależna od niego... ale szkoda mi mamy, bo ona teraz na 1.5 etatu robi... a miało być inaczej... do żłobka jej przecież nie dam, bo pracuje od 16 do 20... Z przedszkola nie zadzwonili.... Może do września jeszcze zadzwonią, ale jak sobie pomyśle, że dziecko tylko na mojej głowie to coś mnie trafia... jak siedziałam w domu to tż rano przed pracą ją karmił i przewijał, wieczorem czasem kąpał... a teraz... od samego rana zajmuje się małą sama.. wracam z pracy biegne na spacer z psem, potem kąpie mała daje jesc i usypiam...a on nic nie pomoże... nie mówię, że źle mi bo sie dzieckiem muszę zająć... chodzi mi o to, że jak siedziałam w domu to potrafił mi przy dziecku pomóc a teraz jak pracuję to on już nic nie pomaga... jeszcze mi małej szkoda,bo zawsze wychodziłyśmy na spacery po południu, bo wcześniej straszne słońce, a teraz wtedy, kiedy można z nią wyjść ja pracuję. Mama nie wyjdzie, bo z 2 piętra nie da rady wózka sprowadzić... Całe szczęście, że mamy balkon... Jeszcze jestem zła, bo pracuję w tym tyg pon- niedz, w nast ponoć też pon- pt, pytam jak weekend, bo przydała by mi się wolna niedziela (14.07) bo mam urodziny chrześniaka, a kierowniczka do mnie, "Ty wiesz ile ja mam chętnych na wolną niedzielę?" A co mnie to kurde obchodzi? Chyba jeden dzień wolny w ciągu 2 tyg mogę mieć... Co z tego, że jestem nowa i pracuję na pół etatu... Nie chcę tego wolnego z tego względu, że jestem zmęczona.... dobra, więcej nie piszę.... |
||||||
|
|
|
#2002 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszcze super nocy ![]() Nie wierze ![]() Cytat:
Zaczynamy diete eliminacyjna. Tzn najpierw mam odstawic owoce sezonowe (bo te placki pojawily sie na ciele Kuby mniej wiecej wtedy,l jak owoce weszly do sklepow). Jak to nie pomoze to bedziemy wykluczac kolejne produkty, np mleko. 80%? Biedactwo malutkie ale juz ok? Calkowicie sie wyleczyliscie?Cytat:
Ale np jakiś kebsik albo pizzałka ![]() Hhehe widze, ze ostatnie zdanie ma wiele znaczen ![]() ![]() Yesssss ![]() Rozkoszna jest ![]() Cytat:
Cytat:
Co ja dzis przezylam... Armagedon. Wojna stulecia to malo. Nigdy takiej jatki nie mielismy z TZ. K*rwy i inne swinstwa lecialy az milo. Patologia jakich malo, nigdy sie tak nie poklocilismy. TZ niemalze teatralnie darł już bilet na pociag ![]() ![]() A najlepsze? Rozkrecilo sie zanim przyszla tesciowa i trwalo jak weszla A co jest jeszcze lepsze? Przyznala mi racje, a TZ dostal bure ![]() ![]() Oby nigdy cos takiego sie nie zdarzylo. Mielismy sie pakowac na wyjazd, a TZ zamiast tego byl gotowy spakowac manatki i spitalac stad Teraz j sie juz smieje, bo podkulil ogon i wyjasnilismy sobie normalnie co nieco, ale wtedy mi do smiechu nie bylo... |
|||||
|
|
|
#2003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() GOJKA* tak to jest jak sie chce byc dobrym dla kogos, ja juz nieraz sie przekonałam, że albo dostaje sie kopa w d.pe albo wychodzi na tym jak zabłockina mydle, a i wstydu czasami niemało... a co do szefowej to tez bym sie wqrwiła ![]() Bartulo zjadł sloiczek obiadowy, już z kawalkami mięsa i warzyw CAŁY DUŻY i zażadal jeszcze, zdoił cyca i dopiero usmiech od ucha do ucha , teraz spaceruje w cieniu z tesciową, ja ide myc hery i potem na spotkanko |
||
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzieci
|
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
NAWIJKO, musiało sie dziac, ode mnie dla tzta
![]() i Fifania dobrze mówi, u nas było podobnie- ja nabiałolubna jadłam w ilosciach hurtowych, co zaowocowało mega uczuleniem, suchymi plackami itp, poszlismy do pediatry- stweirdziła, ze jest możliwosc AZS ale najpierw wypytała co jem, jak usłyszała to: - kazała odstawic nabiał - myc w emolientach - nie smarowac zadnymi sterydami po zejsciu tego uczulenia miałam sie z małym zgłosic, diagnoza: - nie AZS tylko wlasnie skaza a skóra jest delikatna ale nie atopowa, wiec odstawic mydła i oliwkę ( wysuszaja) ale tez nie szalec z emolientami- raz na jakis czas do kąpieli a kąpac w samej wodzie bo przeciez sie g*wnami nie bije i smarowac balsamem/kremem do skóry delikantej/wrazliwej. Ja nadal na diecie beznabiałowej i stosuje sie do zalecen- skóre ma młody jak marzenie |
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
A reszta w klubie
|
|
|
|
#2007 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak takie mleko robisz? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41633366]Nancy, no właśnie, dlatego ja Agatkę w ciemno odrobaczam i już. Aczkolwiek tu maluszek jest u Fewci, więc nie wiem.[/QUOTE] ja bym zrobiła, bo takie rozdrażnienie, niemożność uśniecia, płaczliwość musi mieć jakąś przyczynę, każda z nas ma dzieci ale każdej dziecko kiedyś w końcu pada i śpi a u fewci tak nie jest. I owszem to, że jest tak zmęczone że nie uśnie i że się wybudza to też możliwe ale ja bym przyczyny szukała gdzie indziej. Takie moje zdanie. Co prawda robaki znacznie częściej większe dzieci (żłobek, przedszkole - wiadomo) ale u maluszka też jest możliwość. Można też zrobić kał - posiew bakteriologia, mykologia. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
faktycznie Ty tego nie zrozumiesz ![]() Cytat:
![]() dla Pani Inżynier
|
||||
|
|
|
#2008 |
|
Wtajemniczenie
|
przesyłam sposób na samodzielnie bujanie leżaczkiem http://www.youtube.com/watch?v=gKXEp...ature=youtu.be aha, epoka żubrów się skończyła więc polecam ![]() http://kolobrzeg2.webcamera.pl/ http://miedzyzdroje.webcamera.pl/
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-07-04 o 14:55 |
|
|
|
#2009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do tż to może pogadaj z nim? Cytat:
dobrze, że już dobrze )amy pospali tzn ja się obudziłam bo dziwnie się wyspałam a Kubuś śpi dalej (2,5 h śpi Bączek mały)
|
||
|
|
|
#2010 |
|
Zadomowienie
|
hej, hej, mam pytanie z serii szybkich
![]() czy jako pierwszy m'produktem' przy rozszerzaniu może być marchewka z ryżem?? Mam słoiczek bobovity właśnie taki (po4m-cu) i się zastanawiam czy to nie za dużo o ten ryż
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.

weszłam z wózkiem na pasy, samochody z obu stron w miarę daleko, ale jechał buc tak szybko , dobrze że na środku pasów się popatrzyłam w prawo bo by w nas wjechał !!!! Stanęłam na środku a ten w ostatniej chwili mnie zauważył i z piskiem hamował :banghead::banghead::bang head::banghead:

przeciez mogło sie Wam cos stac
nie dałam sie 

aczkolwiek nie, to nie jest bolesne

Jeszcze 9 dni, o masakro!
Wyglądają przepięknie i plamek nie widać.
przy tym dla tych Bąbli, które też dzisiaj świętują.

klask i:

ale juz ok? Calkowicie sie wyleczyliscie?