|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Czrownica trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok z Toba i dzidzi
i najwazniejsze JUZ DZIS BEDZIESZ JE MIEC PRZY SOBIE
|
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Czarowniczko
|
|
|
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam podobnie czasami. u mnie to pewnie jeszcze siła perswazji, czym więcej czytam tu o skurczach i twardnieniu brzucha tym więcej u siebie zauważam )
|
|
|
|
|
#3394 |
|
Zadomowienie
|
Agrafka zauważyłam właśnie, ze mi Ciebie nie zacytowała, a chciałam pogratulować mobilizacji Tżta
![]() ![]() Malinka czym sie przejmujesz, mamusiom się wszystko wybacza, nawet nie nadrabianie spamu ![]() |
|
|
|
#3395 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarowniczki Niuniu się zmobilizował i chce być pierwszym chłopcem lipcowym
!
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() perse- dzięki za info, przyda się na pewno
|
|
#3398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Cytat:
![]() Cytat:
En pierszym chłopak lipcowy przetrze dzisiaj szlak ![]() Perse dzięki za informacje przydadzą się. Przed porodem monitor oddechu uważałam za zbędny teraz dumąm nad jego zakupem na all kupowała?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3399 |
|
Raczkowanie
|
Czarownica, wielkie kciuki!!! Nie martw się, wszystko na pewno będzie w porządku
|
#3400 | |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41634170]
Co do przemyśleń po kupieniu wyprawki: jak ogólnie wygląda moja opieka nad Małym i co do tego potrzebuję? Co 3 godziny budzę Małego do jedzonka, chyba, że sam się budzi kiedy chce..[/QUOTE] Świetnie opisane ![]() Cytat:
![]() Ja mam taką propozycję, może by uwagi Perse i Oli dopiąć jakoś na pierwszą stronę i tak samo jak kolejne mamusie by się dzieliły jakimiś ciekawymi informacjami tak aby z łatwością można było do tego zajrzeć w razie potrzeby?
|
|
|
|
|
#3401 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż myślę, że zbyt wielu argumentów wymyślać nie będę musiała![]() Cytat:
ale lipa, chociaż z drugiej strony, może eve przynajmniej troszkę odpocznie, bo mała pewnie będzie niespokojna bardzo przez chorobę![]() to żeś kasę roztrwoniła ![]() ![]() Cytat:
ja wiem, że takie czekanie wkurza, pewnie sama będę się nieziemsko irytowała, ale z drugiej strony, to jest przecież jedna wielka niewiadoma![]() ![]() Cytat:
![]() : Trzymamy kciuki kochana!!!Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() \Bylebyś wpadała jak najczęściej i pisała, co tam u was!![]() zrobić i powiesić pranie![]() Odkurzać na razie nie będę, bo pewnie jak będziemy składać łóżeczko to się nasyfi, wtedy szybko przelecę mieszkanko U nas dzisiaj zrobiło się tak cieplutko, że aż musiałam wiatrak odpalić i już kicham tragicznie
|
|
#3402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czarowniczko trzymamy z Milenką mocno wszystkie kciuki dziś za Ciebie i maleństwo ![]() Eveewe szkoda, że musisz tyle czekać na cc
|
|
|
|
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam mocno kciuki ![]() Eveewe szkoda ze tyle beda Cie trzymali
|
|
#3404 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII
Cytat:
Jeszcze: przewijamy na przewijaku i na podkładach do przewijania, jeden mam na kilkanaście razy (takie z Biedronki lub z Rossmanna), chyba, że mój Książę zdecyduje się osiusiać mnie, ubranko, podkład i czystego pampka zanim zdążę go zapiąć Raz zrobił mi nawet kupkę :P Ale dla mnie to i tak powód do radości, w końcu funkcjonuje mu układ trawienny poprawnie :P Co do mnie: zużywam MULTUM wkładek laktacyjnych, dlatego teraz już idę po cenie i kupiłam z Rossmanna. Jestem 2 tygodnie po cc i wciąż używam dużych podpasek (zwykłych, nocnych), w sumie może mogłabym już mniejszych, ale bezpieczniej czuję się w dużych. Dziewczyny koniecznie pilnujcie, żeby krwawienie trwało jakiś czas!!! Jak się szybko straci, to niedobrze, a jak dojdzie do tego gorączka, to fatalnie. W szpitalu leżała ze mną babka, którą musieli codziennie rozszerzać (jakimś wziernikiem czy czymś), bo macica jej się źle obkurczała i nie oczyszczała i mogła dostać zakażenia, naprawdę straszna sprawa, leżała chyba z 3 tygodnie :/ A nie chcę pisać nawet, jak to się mogło skończyć... To samo z zapaleniem piersi, dbajcie o to, żeby nie były twarde i gorące, bo jak dojdzie gorączka, to musicie iść po antybiotyk. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
perse- z dwojga złego dobrze, że masz za dużo pokarmu niż za mało
|
#3406 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ' dobra robota
|
|||
|
|
|
#3407 | |
|
Konto usunięte
|
taaa Czarowniczka wiadomo, sorki ale to chyba z przejęcia
![]() Czarowniczko kochana trzymam kciuki za cc !!!! ale fajnie Perse - fajnie opisujesz, informacje na pewno się przydadzą ucałuj małego!Evewee - dupa blada z tym czekaniem... bez sensu będą Cię trzymać w szpitalu... może ich przekonasz że przyjedziesz w poniedziałek bo musisz zająć się dzieckiem... ?? no sama nie wiem.. Cytat:
hehe... myszki to standard, czasem przynosi żaby, ptaszki, raz ślicznego małego zajączka... ;( oj tu to się wkurzyłam... wklejam zdjęcia tarasu przed i po
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-07-04 o 15:10 |
|
|
|
|
#3408 |
|
Wtajemniczenie
|
Teso
bardzo ładny tarasik. Ja myślałam o czymś takim troszkę dalej od domu, na jakiegos grilla czy coś. Bo tak obok domu nie da rady, bo są schody i balkon. Ale pomyslę o tym na przyszły rok .
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
teso bardzo ladny taras!
|
|
|
|
#3410 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwonka, jak tam? Coś tam się dzieje? Czy nic? Bo tak cichutko siedzisz.
---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Perse za dobre działanie układu trawiennego .
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41635916]
wklejam zdjęcia tarasu przed i po [/QUOTE] super!!a ja wzięłam no-spę, bo znów się zaczęło, mimo, że leżę cały czas ;/ Filip dodatkowo się wierci boleśnie
|
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
teso, super taras, bardzo klimatycznie zrobione
|
#3413 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41635916]t
[/QUOTE] Wow, teso super, bardzo mi się podoba Cytat:
|
|
|
|
|
#3414 |
|
Raczkowanie
|
Idzia dziekuje za opinie w sprawie wozka. W sumie tak przypuszczalam, ze to moze byc ryzykowny zakup
wiec odpuszczamy sobie ten modelPerse dziekuje za super opis opieki nad Arturkiem Poczatk ujacym mamom na pewno sie przydaAgrafka czekamy na zdjecie w takim razie Czarowniczko trzymam mocne kciuki za cc! Teso ekstra ten taras! Zazdroszcze A ja wybralam sie do sklepu i chyba nie musze dodawac, ze wiaze sie to z wielkim wysilkiem W kazdym razie dotoczylam sie a tam info na drzwiach: przpraszamy, chwilowo nie przyjmujemy platnosci karta Awaria. A u mnie gotowki w portfelu zero... Noszzzz kurrrrNie wiem co mi Franek z brzuchem wyczynia, ale jest wyginty na prawa strone caly
|
#3415 |
|
Zadomowienie
|
Staram się Was nadrabiać,ale najwyraźniej nie daję rady.
Od poniedziałku jestem na zwolnieniu,więc jest szansa,że się w końcu wbiję w wątek. GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAMUŚ I CZUŁE PRZYTULE DLA MALEŃSTW ![]() Kciuki dla oczekujących wkrótce ![]() My po badaniach jesteśmy w CZMP w Łodzi...Wada serca u małego się nie potwierdziła,za to ja niedługo zawału z radości dostanę ![]() 32 tydzień,waga 1800 g .Jest śliczny... Czytam dalej,może nadrobię wreszcie. |
|
|
|
#3416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak będziesz miała czas to napisz coś w stylu Perse, ak wygląda ogarniecie małe od O...czyli jak kąpiesz co robicie krok po kroku... PERSE...ja sobei normalnie zapiszę gdzieś to co napisałaś ![]() DZIĘKI ![]() Cytat:
ale może się zlitują i nie będzie e już tak wszystko doskwierało!!!!Czarownica, kochana nasza!!! trzymaj się dzilenie!!!! Jestesmy z Tobą!!!! |
||
|
|
|
#3417 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
cieszę się najbardziej z tego, że jest praktyczny, zasłoni nas od słońca i będzie można w końcu z tarasu korzystać, bo do tej pory nie dało się popołudniami usiedzieć taki był skwar |
||
|
|
|
#3418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
heh się pracuje się ma:PPięknie się opala Lilunia, uz od małego chce wygladac pięknie
|
||
|
|
|
#3419 |
|
Zadomowienie
|
.Czarowniczka napisała, że przeżywa ból nie do opisania, i że w sumie czuje się jak ćpun po tych wszystkich lekach, które jej dali. Wyczerpała wszystkie możliwe w ciąży leki przeciwbólowe. Zostało tylko przyspieszenie cc żeby odciążyć nerkę. I pisze, że jest na takim haju, że nie dociera do niej, że dzisiaj eksmisja lokatorka. Na koniec całuje nas i prosi, abyśmy kciuki zaciskały
Cały czas ją od nas pozdrawiam i przekazuję, że trzymamy mocno kciuki.. Matko, tak mi jej szkoda, ale najważniejsze, że już niedługo... Jak leżałam na patologii to w pokoju miałam dziewczynę, która miała straszne wyniki badań z wątrobowych i tez mówili jej, że jak poprawy nie będzie to przyspieszają, bo niepotrzebnie wykończy swój organizm kosztem ciąży. Ale na szczęście była już wtedy po skończonym 37 tc |
|
|
|
#3420 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tcCytat:
![]() Cytat:
![]() Czarowniczko czekamy na Lokatorka !
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

i najwazniejsze JUZ DZIS BEDZIESZ JE MIEC PRZY SOBIE 

mam rozwarcie na 1 cm, jak sie cos zacznie dziać to mam przyjechac, a jak nic sie nie zadzieje to w poniedzialek na ktg.
na all kupowała?
"

W dodatku wpłynęło pod meble kuchenne i nie mogę się tam dostać i schizuje, że jakoś przy kaloryferze spłynie do nowo wyremontowanej kuchni sąsiadów pod nami