|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,33% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
3 | 6,98% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci |
|
23 | 53,49% |
| Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! |
|
5 | 11,63% |
| Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
11 | 25,58% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Nie ma to jak życzliwość. Ja to bym chyba coś powiedziała jej na twoim miejscu
|
#3362 |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Hej.
Jestem po wizycie i USG. Posiew mam do poprawki, bo nie wyszedł wg gin, choć mocz, to nie jest teraz mój największy problem. Szyjka skrócona, ma 26mm :-( Na szczęście zamknięta. Mam leżeć, odpoczywać, no i nie stresować się. Dostałam luteinę dopochwowo 2x 2tabl po 50 gram czy miligram... Mniejsza o to. Za tydzień mam kontrolę czy dalej się nie skraca. Kolorowo nie jest :-( ja tam specjalistą nie jestem, ale na moje oko to nie tyle jakieś przepracowanie co nerwy i stres w domu rodzinnym i przy przeprowadzce, bo pojechać też dał czadu wtedy, gonił ostro i darł się. Gin powiedziała, że na tym etapie ciąży już nie urośnie ta szyjka, ważne żeby się nie skracała dalej. Nie wiem czy faktycznie nie ma szans żeby urosła... :niewiem: Na USG mały wypiął się do nas plecami, trochę się pani doktor nameczyla żeby go przekręcić. Ja też przekrecalam się z bólu na bok żeby go zmusić do ruchu. W końcu się wkyrzyl i jak wyszłam z gabinetu to pokonał mnie trochę. Boję się o tą szyjke. W domu bajzel a ja nic pomoc tz'towi nie mogę. Łóżek wciąż nie ma, szafa wnekowa zamówiona, ale też czekać trzeba. Nie przywiozłam wszystkich ciuszkow i rzeczy dla małego z Sieradza, bo nie było już gdzie zmieścić w aucie, a i tutaj póki nie ma szafy i taki bałagan to nie ma co z tym zrobić. Najwyżej jak ojciec będzie jechał do nas, w któryś weekend to każde mu zabrać wszystko, a co nie trzeba to zabierze z powrotem. Na allegro też na razie zamawiać nie mam jak żeby do tego bajzlu nie zwozic, bo nie ma gdzie ustawiać. Zamówić trzeba biuro pod kompa i słupek do łazienki, bo kosmetyki i chemia też się walają. A M. nawet nie ma kiedy wejść ze mną na net żeby wybrać coś z tego co sama już odcedziłam w sieci :/ szafkę na buty chce z Ikei, mam nawet listę zakupów zrobiona do Ikei, więc mu spisze jak znajdzie czas to go wyślę. Smutno mi, bo czas goni, trzeba skompletować wyprawkę,a ja uziemiona ![]() Ok, pozdrawiam wszystkie, ide se, bo znów będzie, że smęcę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-07-04 o 15:31 |
|
|
|
#3363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
|
|
#3364 |
|
BAN stały
|
To jej kiedyś jej siostra utarła nosa.Ta się chwaliła, że przytyła 12 kilo, a po porodzie tylko 5 zostało, a jej siostra, że przytyła 23 kilo i też jej po porodzie tylko 5 zostało
Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-07-04 o 15:29 |
|
|
|
#3365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Matal dziękuję za spis No ona ważyła zawsze +/- 79kg, teraz schudła i ma 74kg - widać, że zeszczuplała. Ja od dłuższego czasu miałam wagę z 5-tką na przodzie (56-58kg) przez lenistwo i zapuszczenie się. Teraz w ciąży to na ostatnim ważeniu miałam 66 kg
|
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oszczędzaj się!
|
|
|
#3367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Cytat:
|
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak coś, to pytaj ![]() Waga z 5 z przodu, to źle? Ja ostatnio taką miałam w gimnazjum ![]() A teraz to mam już prawie 8 z przodu
|
|
|
#3370 |
|
BAN stały
|
To ja też miałam 66, a teraz 65,5 na wadze w domu.Może dlatego nie mam apetytu, że doszłam do maksymalnej wagi jaką w życiu miałam
|
|
|
|
#3371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Cytat:
Jeszcze czeka nas z jakieś 4000 zł, ale to już takie nazwijmy to podrasowanie, wymiana jakichś części, które trzeba, ale niekoniecznie teraz... Cytat:
Będzie dobrze, ważne, żebyś się nie stresowała i jak najwięcej czasu odpoczywała. Szyjką się nie martw, wytrzyma do porodu, a czas który pozostał szybko zleci i będziesz tulić swego dzidziusia ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Fuck, przesoliłam mężowi risotto
|
|
#3372 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie w sensie nie, że źle... ale ja od hmm 8 lat mam problemy z jedzeniem, tzn. miałam, teraz już nie. Całe gimnazjum i liceum.
|
|
#3373 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
taaa i zwinność guźca też mam Cytat:
głąby jedneCytat:
wczoraj już miałam okazję.Kolegi żona jest w ciąży, 8 miesiąc, był u nas wczoraj ale bez niej. I mówi że jego Ania to ma tylko taką piłeczkę a ja to się kwadratowa robię powoli a jesteśmy tego samego wzrostu. To mu powiedziałam, że jego Ania ma takie cycki jakie ja miałam w 5 klasie podstawówki. No jak ona ma na oko jakieś A 75 w porywach do B a ja mam E80 no to wiadomo, że będę wyglądać masywniej od niej. Tż się zaczął śmiać a on to nie wiem bo poszłam śmieci wywalić a zanim wróciłam to się zawinął
09 października 2013 18:45 Ninka |
|||
|
|
|
#3374 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/lozko-lozka-pojedy...369458701.html bo wole klasyczne wzory kołderki do tej pory uzywalismy z małego łóżeczka, ale teraz na jesień będziemy musieli kupić właśnie taka 140x200, bo ta już jest za mała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nad smoczkami takimi uspakajającymi jeszcze dumam![]() Inwersja - szyjka faktycznie dość krótka :/ zastanawiam się czy w Twoim przypadku nie bezpieczniej by było założyć szew ![]() ale dziś gorąco
|
||||
|
|
|
#3375 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A teraz już pewnie 7 mam z przodu, bo ostatnio byłam ważona 13 maja po weselu
|
|
|
#3376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z kolei mój brat spędza bardzo dużo czasu z dzieckiem, ale moi rodzice są smutni,że tak rzadko mają wnuka. I stąd nasze postanowienie,że Natalka będzie u nich zdecydowanie częściej Ale nie za często![]() Cytat:
Jutro do Ikei jedziemy i do r_p i do wózkolandu
|
|
#3377 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przede wszystkim nie martw się i olej wszystko. Mieszkanie jest dla Was, a nie na pokaz dla gości. Mąż musi stanąć na wysokości zadania i przejąć Twoje obowiązki. Jak leżałam 2 miesiące to mój też z dnia na dzień musiał zacząć sprzątać, prać, robić zakupy i całą resztę co robiłam ja. Poradził sobie i tak mu weszło w nawyk, że nadal to robi, chociaż już nie musi ![]() Zdrowie maleństwa najważniejsze! tak sobie powtarzaj i myśl pozytywnie Szyjka jeszcze trzyma i nie jest taka znowu krótka, ale oszczędzać się musisz. Chyba koniec z gotowaniem obiadków!
|
||
|
|
|
#3379 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam teraz ogromną ochotę i motywację do ćwiczeń! Aż mam ochotę powyciskać siódme poty na siłowni... a po porodzie pewnie mi się odechce.
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jeszcze 1 kg i będzie 7 z przodu
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ponawiam pytanie o krem Bubchen? Dziewczynki z wadą wzroku pytanko: czy Wam gin proponował wzmocnienie siatkówki przez laser? Wyczytałam, że ten zabieg można na NFZ zrobić, tylko trzeba mieć skierowanie od okulisty... ciekawe co trzeba mieć w oczach, żeby dostać
|
|
|
|
|
#3382 |
|
Wtajemniczenie
|
Inwersja - musisz o siebie dbać i wszystko będzie dobrze. I na pewno nie smęcisz
Mąż będzie musiał Ci więcej pomóc albo odpuścić pewne kwestie. Nie wiem, czy masz dalej teścia na remoncie, ale jeśli tak, to z tematami typu obiadki, daj sobie spokój.
|
#3383 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też
![]() Cytat:
Mnie wpierniczają teksty typu "to ona jeszcze nie urodziła? a już taka gruba, że ledwo chodzi" noszzzzz qrde. Nie gruba, tylko w ciąży i ma duży brzuch i ma spory ciężar, więc ma prawo ledwo chodzić. Ludzie są tępi. |
|
|
|
|
#3385 |
|
Wtajemniczenie
|
Inwersja trzymaj się, jestem pewna, że TŻ podoła i dacie radę ze wszystkim
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#3386 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a jak tam wizyta w szpitalu i te zastrzyki co mialas dostac?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a przydaloby sie wglebiac bo jak tak dalej pojdzie to bede kapac Bartka w zelu pod prysznic jego taty hahaahCytat:
Cytat:
![]() a co do szyjki to odpoczywaj duzo, sprzatanie moze poczekac!! Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#3387 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X
Cytat:
Ostatnio właśnie spinal mi się brzuch, wieczorami zwłaszcza, tak że pół nocy mnie trzymało. Tylko ja głupia myślałam, że to te skurcze BH i tak ma być ![]() Wyszły w posiewie dwie bakterie, e. coli i jakas jeszcze.. możliwe, że przygotowałam się do pobrania próbki. Umyłam się, ale może za ostro ręcznikiem wytarlam i te bakterie powędrowały i już tak jalowo nie było.. Najbardziej szkoda mi ciuszkow jeśli okaże się, że coś trzeba dokupić. Nowych nie chce z sieci, bo kasy tyle nie mam, a wyjść do lumpkow nie mam jak. Najwyżej mały będzie chodził w za dużych ciuchach jak mi tych małych braknie. Bo rzeczy typu termometr,podkłady dla mnie, majty, jakieś dla dziecka rzeczy do obslugi, prześcieradła, czy inne ☠☠☠☠☠☠☠y, to na allegro. Jeden sprzedawca, kurier, i max 2 dni czasu. Dlatego nie zamawiam tego jeszcze póki ten bajzel nie ogarnięty jest. Po kosmetyki wyślę go do Rossmanna, każe kupić Hipp żeby już nie kombinować,a tam nawet panie w sklepie mu pomogą. Po pampersy do Biedronki, po te Dada i tyle. Chusteczki na razie też mogą być z Biedry, bo tego ja nawet nie wiem co mu przypasuje. A co do wydłużenia się szyjki, to sama nie wiem. Gin powiedziała, że na takim etapie ciąży już nie urośnie. Fajnie byłoby gdyby w tej kwestii mylila się jednak. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
a sroczka o nich nie pisala czasem?
|
|
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
widziałam dziś wózek maxi cosi elea i mam dylemat
|
#3390 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny.
przez parę dni nie byłam aktywna i nie jestem w stanie nadrobić tylu stron więc wybaczcie. Inwersjo olej bałagan. Dzidzia ważniejsza. Jutro mam zamiar wybrać się po zakupy higieniczno- kosmetyczne, obym nic nie zapomniała Dziś nie robię nic. Wyciszam się i odpoczywam. Za dużo stresów w tym tygodniu i mam tylko nadzieję że nie zaszkodziłam maleństwu.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

Matal dziękuję za spis
No ona ważyła zawsze +/- 79kg, teraz schudła i ma 74kg - widać, że zeszczuplała. Ja od dłuższego czasu miałam wagę z 5-tką na przodzie (56-58kg) przez lenistwo i zapuszczenie się. Teraz w ciąży to na ostatnim ważeniu miałam 66 kg 

TŻ sobie w końcu uświadomił, że to auto nas kosztami zeżarło dosłownie, a jeszcze w nie w najbliższym czasie będziemy pakować, jest zły jak osa, że pożyczyliśmy moim rodzicom 900zł i że teraz braknie właśnie tyle na ubezpieczenie auta... że musi brać zaliczkę u szefa - o ile dostanie. Jeszcze dzwoni mi teściowa i mówi "Agnieszka pogadaj z nim bo ja mu łeb ukrócę! On chce do Ciebie jechać dziś nieubezpieczonym samochodem..." - ok to jej wyjaśniłam, że już wie, że nie może. To potem: "Porozmawiaj z nim, żeby rozłożyć na dwie raty to ubezpieczenie..." - i w kółko coś...

Mów "ma się to oko i refleks" 

nad smoczkami takimi uspakajającymi jeszcze dumam

Muszę zaszyć...