|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
![]() U nas wczoraj był dzień spania, a dzisiaj płaczu. Mała od rana dopiero teraz zasnęła na brzuchu. Od wczoraj najlepiej jej się tak śpi z tego co zauważyłam. Rozmawiałam dzisiaj z kuzynką ( ma 4 córkę ) i pytała mnie czy miałam problemy z moczem w ciąży bo ona miała i jej mała też się tak zachowywała jak moja ( niespokojnie spała, płakała nie wiadomo czemu ) i okazało się, że miała zapalenie układu moczowego. Stwierdziłam że zrobię jutro małej badania. Na pewno nie zaszkodzą a majątek to nie kosztuje. Tylko nie wiem jak ten woreczek przykleic i czy mi się uda złapać jej siusiu. Też czytałam jeszcze w ciąży i bardzo chciałam zastosować ten jej łatwy plan. Ale nie do końca rozumiem np. karmienie przed kąpaniem bo obawiam się że mała by mi wszystko zwróciła. No i czas na "zabawę" to co jak mi dziecko zaśnie przy cycu to mam go budzić?? Moja mała jak chce spać po jedzeniu to nic ją nie obudzi. Próbowałam jej sposobu ze spaniem. Ze niby po 2 ziewnięciu odłożyć do łóżeczka i samo dziecko zaśnie. Z moim to nie przeszło. Kilka razy próbowałam i mała darła się w niebogłosy.
#932 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale wiadomo, każdy dzidziuś jest inny, być może są dzieci , które idealnie pasują do "łatwego planu" ![]() === z racji tego, że w mieszkaniu mamy dosyć chłodno, a chciałam zrobić obiad , rozebrałam się do stanika, zawinęłam Młodego w chustę i spaghetti gotowe ![]() ![]() no i mam obie ręce wolne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja bym nie mogła gotować z Młodym w chuście ![]() lecę zrobić się na człowieka i jadę na paznokcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Zakorzenienie
|
Ja to bym chciała tylko żeby mała zasypiała sama w łóżeczku...narazie jednak jest to chyba poza naszym zasięgiem. Choć wczoraj w nocy 2 razy się udało. Mała otworzyła oczy jak ją odłożyłam ale nie płakała tylko sama zasnęła.
Co to za druga książka o której piszecie?? Tak z innej beczki...Czytał ktoś ksiązkę "Ali i nino"?? Podobno fajna ale nie mogę na necie znaleźć.
#936 |
Zakorzenienie
|
![]() I tak.. Albo wisi ni na cycu, albo gruchamy razem, albo mam go na rękach, albo śpi na moim brzuchu ![]() Dobrze ze nocki prawie całe prEsypia w swoim łóżeczka ![]() Tylko od 5 rano muszę go juz mieć w naszym łóżku. Była u nad położna Od wyjścia ze szpitala (po 4tygodniach) maly przybrał 1,4kg ![]() mimo tego strasznego ulewania w 6 dni przybrał 350g |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Wtajemniczenie
|
ehh u nas znowu problemy brzuszkowe, chyba znowu atak kolki był przed chwila, po karmieniu go chwyciło i biedny strasznie płakał z bolu, zrobiłam masaż i trochę popurkał, teraz owinęłam ciasno w kocyk i zasnął, biedaczek mój
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
Mój wczoraj taki był grzeczny - obiad porządny z dwóch dań dałam radę zrobić a dziś...
![]() ![]() Dowiedziałam się dziś, ze moja niedoczynność tarczycy przechodzi w nadczynność ![]() ![]() ![]() I morfologię mam jak to Pan doktor powiedział "jak młody bóg" ![]()
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
|
Smieszna ta gimnastyka z niemowlakiem... ogólnie kładzie się dziecko na macie, ono sobie robi co chce a mamy ćwicza... z reguly zbyt wiele nie pocwicza ale zawsze to czlowiek do ludzi pojdzie..
ja najpierw przez 20 minut rozgrzewki karmilam, bo mu sie jesc zachciało akurat jak sie zajecia zaczynaly... potem chwila przerwy... potem byla czkawka i sie nie podobalo wiec znowu cyc... no i potem znowu pocwiczylam...Byla jedna mama z 2 latka, albo z 1,5 roku mialo.. to biegala po sali i glaskala maluchy..do mojego przyszla i chciala mu smoczka zabrac.. tzz juz mu wyrywala z paszczy ale zdażylam ją powstrzymac ![]() A i pytanko do dziewczyn ktore braly polozne.. jak to wyglądalo, one byly z wami caly czas?? czy tylko na badania?? zalujecie/nie zalujecie wydanej kasy?? A i Nuna jak Ci się rodzilo bez męża ?? teraz po fakcie wolałabyś bez czy z?? |
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Czekamy u neurooga.... ludu tyle ze zdazylismy pojsc do domu i zjesc obiad
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Była cały czas przy mnie, bardzo o mnie dbała, kontrolowała wszystko, robiła co mogła by przyspieszyć, dopingowała i właściwie to ona mnie nacięła i odebrała poród. Lekarz przyszedł po. A na końcu chodziła i chwaliła mnie przed wszystkimi ![]()
![]() |
#942 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#943 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Aaa no i miałam zapytać położna o krostki na buzce małego, ale nie musiałam. Sama zauważyła.. Mi to wyglada na potowki ale ona mówi ze to od moich hormonów i to znaczy ze moje jajniki juz zaczynaja pracować (żebyśmy uważali)
W. ma śliczna skórę, ale buzke (policzku, brodę karczek i szyje) ma wysypane ![]() Jak jest chłodno to mu znika a jak ciepło to sie zaognia i czasem widać nawet takie ropne kropki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#944 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
A moja tylko na rękach albo leżąc na moim albo Tż brzuchu...
#948 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Zakorzenienie
|
![]() Cieszę sie bo juz sie zastanawiałam czy nie je za mało.. A dodatkowo to jego ulewanie.. On ssie cyca tak 5 min, góra 10 wiec bardzo krótko. Pozostały czas wisi na cycu, ale ssie i lyka krótko |
![]() ![]() |
![]() |
#950 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
moja siostra ma nadczynnosc i jest szczypioremm hehe Cytat:
a obdzwonilam ze 20 aptek w szczecinie w kazdej DELICOL 46zl ![]()
![]() |
#952 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Zamow przez net albo moge Ci z Poznania wyalac jak chcesz. Cena 25 pln z czyms albo 26.
Lonely no gratuluje wagi!!! Dziewczyny ja sie zlamalam i chyba raz dziennie bede sie wspomagala mm. MLOdy juz6 dzien jak wstanie o 8,9 to nie spi i caly czas na cycku ale i na nim marudzi. Udalo mi sie na 2hgo uspic w chuscie, pewno sie uda kolo 17:00 bo wtedy jezdzimy na spacer a w miedzyczasie nie. I nic nie dziala. W lozeczku bez placzu ogladajac karuzele czy inne takie polezy cicho 5min. , na rekach moze z 30 pozniej juz sie niecierpliwi, na brzuchu szybko dostaje wku....rwa. no wiec juz naprawde nie umielismy sie domyalic o co chodzi i kolo 15"00 zapodalam mm. Wypil 60 ml i padl. Co prawda na brzuchu u mnie ale grunt ze spi ![]() No i czuje ze tak juz zostanie tzn.by miec choc 3 drzemki w ciagu dniabedzie chusta, wozek i mm bo na cyckach nie dam rady. P.s.dobrze ze wynalezli wizaz i net w telefonie, przynajmniej moge cos robic w miedzyczasie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() & ![]() ![]() Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-07-04 o 14:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#954 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---- Co robicie z czkawkami u waszych szkrabów?? Bo ja na paczątku nic nie robiłam.. A potem jak teściowa była to mnie meczyła no daj mu cyca, daj mu cyca nie mogę patrzec jak się męczy.. potem zaczęłam mu dawać tego cyca jak dostawał czkawki... i teraz chyba zajarzył, że jak ma czkawke to cyc mu pomaga i zaczyna marudzic a potem płakać jak mu nie daje... dzisiaj dałam mu butle z wodą... wziął dwa malutkie łyczki, zrobił wielki oczy ze zdziwienia co to może być? ale czkawka przeszła.. wypił jakieś 5 ml...i teraz nie wiem dawać może mu tą wodę na czkawki?? nie chce mu tak dawać cyca bo on dostaje czkawke średnio 5 razy dziennie.. ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- A i dzisiaj byam w lumpie i kupiłam sobie 2 superaśnie sukienunie - jedną z primarka jeszcze z metką ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#955 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Lonley piękna waga W.:-D ciekawe ile nasz już waży ![]() Witam się Dzionek prawie zleciał. Rano zaprowadziłam chłopców na zajęcia. Miasto organizuje na okres wakacji dzieciom codziennie inne zajęcia od 10do13 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#956 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj była położna i ruszyliśmy z wagą. Niestety muszę dokarmiać ![]() A propos karmienia przed kąpielą. Ja karmię przed, a po na leżąco daję na chwilę cyca i Młody pada po 15 minutach.
![]() |
#957 |
Wtajemniczenie
|
Happy- dziekuje, cierpliwosc sie przyda
![]() ![]() Nie wiem czy to normalne czy nie, ale moje dziecko spi jak dorosly, zasypia przed 24 spi do 8 ![]() ![]() ![]() Zrobilismy dzis morfologie i wszystko ok ![]()
#958 |
Wtajemniczenie
|
już po neurologu. odruchy w normie, zdrowy, ale ma ogromny problem z trzymaniem główki (podciągnięty z plecków za łapki i na brzuszku w ogóle nie trzyma) i ma zaleconą rehabilitację. na nfz są terminy na koniec roku a on już powinien bo im później tym lepiej. prywatna to koszt średnio 100zł/h ... a mąż nadal bez pracy ;(
w ogóle zdziwiliśmy się bo mamy na razie nie szczepić, tylko żółtaczka i wzw b. powiedziała nam że szczepienia osłabiają organizm a Przemek ma się w tej chwili skupić na rozwoju i wzmacniać mięśnie szyjki i barków. za miesiąc kontrola. tfuuu im wcześniej tym lepiej oczywiście. jak będziemy zwlekać to będzie o wiele później siadał, raczkował itp ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-07-04 o 17:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie wzięłam i nie żałuję - nie lubiłam jak położna była przy nas ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Raczkowanie
|
Co do Tracy Hogg - pięknie się to czyta, ale w moim przypadku niestety nie ma to zastosowania. Jakbym karmiła dziecko co 3 godziny, to by mi z głodu padło. Jasne, jak już uśnie, to budzi się po tych 3ech godzinach i go karmię, ale trwa to minimu 1,5 godziny i nic na to nie poradzę. Teraz udało się go uśpić i śpi u mniena kolanach, nigdzie indziej nie chciał. I jak tu złotą radę zastosować, że maluch powinien spać tylko w łóżeczku i tylko o stałych porach.
Sorki, że tak z doskoku, ale mamy dzisiaj jakiś ciężki dzień.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.