Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-04, 18:30   #3511
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Ewusia super, że tak sobie ładnie radzicie z Tymusiem no i naprawdę ogromne dla Twojego Męża

Karo- no widzisz, Mąż wie jak Ci dogodzić nawet jak jesteś smutna

zaraz ma przyjsc wynajmujacy ogladac z jakimis ludzmi mieszkanie.. znajac moje hormony pewnie sie przy nich poryczę jak będą oglądać MOJE mieszkanko
trzymaj się, potem sobie lepsze wynajmiecie

PS. szybki ten deweloper, skoro juz ludzie przybywają mieszkanko oglądać...

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 18:31   #3512
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
trzymaj się, potem sobie lepsze wynajmiecie

PS. szybki ten deweloper, skoro juz ludzie przybywają mieszkanko oglądać...
potem też od tego samego wynajmiemy tylko lepsze, a co
Ale to mieszkanie jest takie wypasione, ze naprawde kiedys sama bym chciała takie miec.. podgrzewane podłogi w łazience i włączanie światła poprzez dotknięcie metalowej ozdobnej kulki to moje ulubione bajery
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 18:32   #3513
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
od 14 do 16 były co 10 a od 16 co 8-7 min a teraz co 5

JADE NA IP!!!!

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Jem własnie kanapki coby nie paśc,ide umyc kape i sie ubieram.Poczekam z pol godz i jak bd co 5 to wsiadamy do auta
Aaaaaa!!! Zaciskamy kciuki

Cytat:

myślę, że na pewno sasiedzi Cię z otwartymi ramionami przyjmą jak tak sprzątać Ci się chce
Oni to niech się bujają Ja u siebie w domu coś jeszcze znajdę na pewno

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kochane!!!
ja teraz malo zaglądam do Was ponieważ przy moim ssaczku głodomorku trudno znaleźć choćby 15 mimut dziennie tylko dla siebie. Jestem uzależniona od Tymusia i praktycznie muszę być do dyspozycji 24 godziny na dobę, a obowiązków jest dużo. Tymuś też bardzo lubi jeść, karmimy tylko piersią i te karmienia to mój podstawowy obowiązek, karmimy praktycznie co ok 2 godzinki i jedno karmienie trwa ok 20-60 minut, więc na spokojnie poświęcam Tymusiowi większość swojego czasu a w nocy odsypiam pomiędzy karmieniami

Trzymam ogromne kciuki za Czarowniczkę i Rocky - to fantastycznie że Wasze maluszki będą już niebawem z wami, ja po porodzie to byłam tak ogromnie szczęśliwa, że uśmiechałam się z całych sił, płyneły mi łezki wzruszenia i mówiłam cały czas do męża jak bardzo jestem szczęśliwa i jak bardzo go kocham.

Zauważyłam że na 1 stronce są linki do moich opisów pobytu w szpitalu, tymczasem opisy porodu pisałam w poprzednim wątku i jeśli jesteście zainteresowane to zapraszam pod link:
cz1 https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post41554858
cz2. https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post41559099

U nas spokojnie życie płynie pod dyktando Tymusia, przewijanie, karmienie, drzemka, i tak cały dzień. W czasie kiedy Tymuś śpi ja staram się odpoczywać bo w szpitalu zalecili mi przynajmniej 2 tygodnie odpoczywania i starać się jak najmniej czynności domowych. W czasie kiedy Maleństwo drzemie, ja czasem też udaję się na drzemkę. Mój mąż zajmuje się domem, dodatkowo przewija Tymusia i kąpie z moją pomocą, tak że moim głównym zajęciem jest karmienie. Pokarmu mam wystarczającą ilość i udaje się karmić tylko piersią.
Jutro mam wizytę u ginekologa na zdjęcie szwów, a w następną środę mamy pierwszą wizytę u pediatry z Tymusiem.

Wczoraj była u nas położna, przyszła bez zapowiedzi, ale bardzo fajna kobieta się trafiła bo wyjaśniła nam wiele kwestii w których czuliśmy sie zagubieni. Opowiadała o diecie przy karmieniu, dokładnie nam pokazywała jak pielęgnować Tymoteuszka i jakie czynności wykonywać. Bardzo rzeczowo i dokładnie opowiadała o tym jak zorganizować dom, aby Maluszek mial jak najlepsze warunki do rozwoju. zostawiła nam numer telefonu i powiedziała że więcej nie będzie nas nachodzić i jak będziemy miec pytania to żeby zawsze dzwonić, wyjaśni sprawę przez telefon, a jeśli będzie taka konieczność to dopiero nas odwiedzi.

Miałam Wam mnóstwo do napisania, ale juz sama nie pamiętam wszystkiego.

Aha ważne info - po porodzie mam tylko 4 kg więcej niż przed ciążą
Nie wiem czy coś mi się jeszcze zrzuci bo apetyt mam ogromny przy tym karmieniu piersią i wciągam jak odkurzacz

Miłego dnia Mamusie i dobrego samopoczucia
Super, że tak wszystko fajnie się układa Twój TŻ staje na wysokości zadania
Stary 2013-07-04, 18:34   #3514
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to mieszkanie jest takie wypasione, ze naprawde kiedys sama bym chciała takie miec.. podgrzewane podłogi w łazience i włączanie światła poprzez dotknięcie metalowej ozdobnej kulki to moje ulubione bajery
full wypaśne, super

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
teraz to mnie troche straszycie, nie straszcie mnie juz wiecej co ja po prostu czuje, że jest dobrze, Zuzia jest aktywna nawet bardziej niz pare dni temu, i wyszło dzisiaj na ktg że ładnie sie rusza, i tak jak cos to najpóźniej 7 dni po terminie ide do szpitala (11.07) wiec tydzien po terminie to chyba jeszcze nie tragedia?? kurde ja juz sama nic nie wiem- bezrozumna jestem

.
moją siostrę tydzień po terminie złapało więc luzik, skoro czujesz malutką

28.07.2013r.
Stary 2013-07-04, 18:35   #3515
sammi24
Zadomowienie

Czarowniczka ma za 45 minut cesarkę, leży już od jakiegoś czasu pod kroplówkami i ze skurczami !!!!!!!

Dziewczyny już niedługo kolejny bobo będzie z nami!!!!!!!!!!:jupi :

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
witam
no to nabawiłam się cholestazy
odebrałam wyniki
ALT 66
AST 54
norma max 35

w poniedziałek idę z tym do gina bo dopiero z urlopu wraca
dziś będąc u znajomych w ogródkach działkowych okazało się, że u sąsiadów jest pani ginekolog ze szpitala w którym chcę rodzić to ją podpytałam i powiedziała, że za dużo nie da się zrobić co najwyżej maść po kąpieli i dieta i to tylko złagodzi świąd, a nie usunie
jeszcze zwróciła uwagę na moje opuchnięte nogi i kazała badania na nerki zrobić... one nie są mocno opuchnięte mówię do niej, a ona że nie można bagatelizować

no to idę nadrabiać
o kurde, a jednak...

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Do Ligoty. W ogole jestem zawiedziona strasznie szpitalem Bonifratow..
Wyniki juz sa. Zoltaczka dalej na wysokim poziomie, mam na 48h odstawic piers i jechać na mm. Skierowanie mamy juz wypisane, ale w sobotę musimy skontrolować wynik, ale moga nie chciec u nas zrobic w sobotę wiec jak cos to w poniedziałek.
K.ur. jak sie rozkrecila laktacja to dupa z tego wyszła.
Podobno często tak jest ze od mleka matki sie utrzymuje zoltaczka
Biedna malutka jak pech to pech...

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kochane!!!
ja teraz malo zaglądam do Was ponieważ przy moim ssaczku głodomorku trudno znaleźć choćby 15 mimut dziennie tylko dla siebie. Jestem uzależniona od Tymusia i praktycznie muszę być do dyspozycji 24 godziny na dobę, a obowiązków jest dużo. Tymuś też bardzo lubi jeść, karmimy tylko piersią i te karmienia to mój podstawowy obowiązek, karmimy praktycznie co ok 2 godzinki i jedno karmienie trwa ok 20-60 minut, więc na spokojnie poświęcam Tymusiowi większość swojego czasu a w nocy odsypiam pomiędzy karmieniami

Aha ważne info - po porodzie mam tylko 4 kg więcej niż przed ciążą
Nie wiem czy coś mi się jeszcze zrzuci bo apetyt mam ogromny przy tym karmieniu piersią i wciągam jak odkurzacz

Miłego dnia Mamusie i dobrego samopoczucia
dla Was

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Funkcjonuję na kanapie. Po no-spie nie przeszło, ściska mnie co jakiś czas, Filip do tego taki aktywny, że skóra boli...
Nie przeszło powiadasz?
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 18:36   #3516
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość

Moja jest taka sama tyle że ona chciałaby wszędzie swój nos wścibić i wszystko skrytykować ...też nic dla małego nie da zapewne ale je się z tego cieszę nie będę musiała tego używać
na dodatek słyszałam jak do babci tż mówiła ja jej(czyli mi) pokażę niech tylko urodzi... co miało znaczyć że da mi do wiwatu bo teraz nie chce mnie stresować... ale nie pozostanę jej dłużna... ale mnie pokarało że muszę z nią mieszkać...
Boże, też nie masz lekko. Ja mam ten plus, że nie muszę z nią mieszkać. Z resztą bym się na to nie zgodziła, never. Trzymaj się i nie daj od niej.

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
od 14 do 16 były co 10 a od 16 co 8-7 min a teraz co 5

JADE NA IP!!!!
Powodzenia!!!
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 18:37   #3517
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Czarowniczka ma za 45 minut cesarkę, leży już od jakiegoś czasu pod kroplówkami i ze skurczami !!!!!!!

>
Ale dziś emocje, CZAROWNICZKA, ROCKY....jeszcze sie okaze, że w jednym czasie będą rodziły!!!!!

niech rodzą w dzień bo zaś będę całą noc na kompie siedziec oczekując info

28.07.2013r.
Stary 2013-07-04, 18:39   #3518
enlevee
Zakorzenienie

Iwonko nie denerwuj się, lekarze wiedzą co robią i w momencie jak nie ma żadnych niepokojących oznak, że czas już się kłaść i poród wywoływać to jeszcze wolą chwilkę poczekać zeby akcja rozkręciła się sama. jakbys miała mało wód, Zuzia byłaby mało aktywna czy coś to na pewno nie pozwoliliby Ci czekać. Wiadomo, że poród 2 tyg wcześniej i 2 tyg później niż tp zakładany jest bezpiecznym czasem (mówimy o ciazy bez komplikacji), wiec naprawdę się nie stresuj Jak jest wszystko dobrze to lepiej czekac w domku niz w szpitalu na przyjscie maluszka

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Czarowniczko wysyłam Ci dobre fluidy i trzymaj się tam dzielnie, juz za chwilkę praktycznie będziesz miała Małego przy sobie!!!

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-04, 18:42   #3519
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Karolka to bedziesz odciągac pokarm i może laktacja bedzie sie utrzymywała
no bede musiala, bo inaczej mi cycki eksploduja
Cytat:
Karo poza tym Ty nam tu nie pisz o piwkach bo ja z Dotka zaraz się spotkamy przy monopolowym taką nam ochotę narobisz
musialam sie pochwalić
Cytat:
eee to wypasione

Cytat:
to juz lada moment!!

w ogóle pochwale się- mam kolejne - 2 kg
Stary 2013-07-04, 18:44   #3520
fiazo
Zakorzenienie

Czarowniczka

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 18:44   #3521
sammi24
Zadomowienie

Iwona, ja broń Boże nie straszę pisałam, jak to u nas w szpitalu się odbywa i jak praktykuje moja gin. Moja koleżanka też mi radzi nie pchać się od razu po terminie do szpitala, bo ona poszła i na patologii się bujała tydzień (chociaż sam pobyt wspomina bardzo miło). Ja sama nie wiem jak postąpię jeśli się przeterminuję, jak się tak zdarzy to będę myśleć ale jeśli zasugeruje, że lepiej się zgłosić na IP to pewnie pójdę.
Stary 2013-07-04, 18:46   #3522
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
w ogóle pochwale się- mam kolejne - 2 kg
super!!!!

28.07.2013r.
Stary 2013-07-04, 18:47   #3523
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Ewusia: super ze wszystko dobrze się układa) no brawa dla tata!

Perse)

Czarownica: kciuki!!! Ale fajnie!

Rockyy: czekamy na wieści!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 18:47   #3524
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Iwonko nie denerwuj się, lekarze wiedzą co robią i w momencie jak nie ma żadnych niepokojących oznak, że czas już się kłaść i poród wywoływać to jeszcze wolą chwilkę poczekać zeby akcja rozkręciła się sama. jakbys miała mało wód, Zuzia byłaby mało aktywna czy coś to na pewno nie pozwoliliby Ci czekać. Wiadomo, że poród 2 tyg wcześniej i 2 tyg później niż tp zakładany jest bezpiecznym czasem (mówimy o ciazy bez komplikacji), wiec naprawdę się nie stresuj Jak jest wszystko dobrze to lepiej czekac w domku niz w szpitalu na przyjscie maluszka

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Czarowniczko wysyłam Ci dobre fluidy i trzymaj się tam dzielnie, juz za chwilkę praktycznie będziesz miała Małego przy sobie!!!
dziekuje
czuje sie teraz mniej wyrodną matką

wiecie co, kupiłam adaptery do wózka jedo i do fotelika typu maxi-cosi i co du.pa blada bo te adaptery nie łącza sie z tym badziewiem fotelikiem, nawet nie wiem jaka to firmajest bo nie ma żadnej informacji. Niby kształt tego połaczenia sie zgadza ale za chiny nie wchodzi
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 18:49   #3525
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Iwonka: kurde czyli jednak może to nie to łączenie? Możesz zwrócić?

Karolajn: super z ta waga) u mnie jeszcze ciągle wzrostowi..hihu

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 18:49   #3526
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII

Cytat:
Do Ligoty. W ogole jestem zawiedziona strasznie szpitalem Bonifratow..
Wyniki juz sa. Zoltaczka dalej na wysokim poziomie, mam na 48h odstawic piers i jechać na mm. Skierowanie mamy juz wypisane, ale w sobotę musimy skontrolować wynik, ale moga nie chciec u nas zrobic w sobotę wiec jak cos to w poniedziałek.
K.ur. jak sie rozkrecila laktacja to dupa z tego wyszła.
Podobno często tak jest ze od mleka matki sie utrzymuje zoltaczka
Ja rodziłam tam i mój dzidziuś tam leżał na neonatologii. Wiele dzieci leżało pod lampami To uciążliwe, ale z reguły maluszki szybko wracają do siebie.
Odciągaj koniecznie mleko, żeby laktacja nie zaniknęła.

Czemu jesteś zawiedziona?
A Ligota to kolejowy czy kliniczny? Ja leżałam w klinice.

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Rockyyy- POWODZENIA!! dajesz dajesz )

perse- piszesz o bezpiecznieszych szczepieniach dla Malego, mowa o skojarzonych? co to za bezpieczniejsze?

karolajn- wspolczuje problemow z zoltaczka. biedna dzidzia...
powiedz mi, jakie dodatkowe szczepienia proponowala Wam pediatra? pneumokoki, rota i co jeszcze?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Krztusiec acelularny jest ponoć bezpieczniejszy. Skojarzonych 5w1, 6w1 nie chcemy.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 18:50   #3527
Neni1984
Zakorzenienie

Melduję się i trzymam kciuki za Rocky i Czarowniczkę Będą Maluszki

Mi jakoś zleciał strasznie cały dzień-zakupy, szybki obiad, szykowanie TŻ do pracy i .... poszłam spać i tak mi zeszło aż do 17
Potem posprzątałam po obiedzie, wykąpałam się i oto jestem -cała dla Was

Idę nadrabiać, bo mam w hu...k
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 18:51   #3528
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Melduję się i trzymam kciuki za Rocky i Czarowniczkę Będą Maluszki

Mi jakoś zleciał strasznie cały dzień-zakupy, szybki obiad, szykowanie TŻ do pracy i .... poszłam spać i tak mi zeszło aż do 17
Potem posprzątałam po obiedzie, wykąpałam się i oto jestem -cała dla Was

Idę nadrabiać, bo mam w hu...k

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 18:51   #3529
sammi24
Zadomowienie

Enle fajne te bajery, kulka mnie szczególnie zaintrygowała nie dziwię się, że jestes taka przywiązana do tego mieszkanka ale tak jak piszesz, potem wynajmiecie sobie jeszcze lepsiejsze

Karolajn
za lecące kg

A ja siedzę i się wkurzam, Tż wyjątkowo późno wraca, jeszcze go nie ma, a czeka młoda kapustka w garnku, pieczone ziemniaczki i cyc z piersi do usmażenia - a Tż olej ma mi przywieźć bo mi zabrakło i nie mogę zjeść. Chyba zaraz masło odpalę i jeszcze nas czekają odwiedziny u siostry
Stary 2013-07-04, 18:52   #3530
karolajn1987
Wtajemniczenie

a ja się wyżalę, bo może komuś z podczytujących się przyda...

Rodziłam w Katowicach u Bonifratów i zdecydowanie szpital jest przereklamowany. Oprócz dobrego wyposażenie i fajnych pań na oddziale noworodkowym nie ma nic do zaoferowania.
- już pomijam fakt, że tyle musiałam się męczyć zanim mnie ścięli
- mała została wypuszczona do domu z klamerką na pępku, co wprawia w osłupienie lekarzy i położne u mnie, przez to kikut się będzie dłużej trzymał
- panie położne nie są pomocne ani trochę, wręcz mają pretensje że muszą w nocy podejść ( bo one mają pacjentki na porodówce) A JA JAK JUŻ URODZIŁAM TO NIE JESTEM PACJENTKĄ?!
- w dniu wyjścia do szpitala nie dostałam żadnych zaleceń- usłyszałam, że wszystko będzie na wypisie. Wypis dopiero dziś był gotowy a tam informacja, że po 3 dnia konieczna kontrola u pediatry w związku z żółtaczką
- pomocy laktacyjnej żadnej. Po 3 dnia pani położna ochrzaniła mnie w jakiej to pozycji karmie ( a dzień wcześniej inna tak mi kazała) i wielce oburzona stwierdziła, że czemu nie pójdę sobie wypożyczyć rogala. Tak jakby ktoś mi o tym powiedział
- co do opieki nad noworodkiem- położne chyba wychodzą z założenia, że skoro urodziłam to powinnam wszystko wiedzieć o niemowlaku

no i chyba tyle.
Stary 2013-07-04, 18:53   #3531
rasha90
Raczkowanie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41635916]
wklejam zdjęcia tarasu przed i po [/QUOTE]

cudny tarasik nic tylko odpalać grilla

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Staram się Was nadrabiać,ale najwyraźniej nie daję rady.
Od poniedziałku jestem na zwolnieniu,więc jest szansa,że się w końcu wbiję w wątek.
GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAMUŚ I CZUŁE PRZYTULE DLA MALEŃSTW
Kciuki dla oczekujących wkrótce
My po badaniach jesteśmy w CZMP w Łodzi...Wada serca u małego się nie potwierdziła,za to ja niedługo zawału z radości dostanę
32 tydzień,waga 1800 g .Jest śliczny...
Czytam dalej,może nadrobię wreszcie.
całe szczęście że z Małym wszystko dobrze odpoczywaj

Rockyy i Czarownica, wielkie dla Was, niech wszystko pójdzie szybko i bezproblemowo, ucałujcie Maluszki od wszystkich ciotek

Mam dziś po południu wicie gniazda. Dwa prania zrobione, drugie zaraz ląduje na balkonie (burza trochę przeszkodziła), maraton przy żelazku jeszcze nie zakończony.

Piekielnie mnie piecze skóra na brzuchu, pod samym biustem, ale nic mnie nie obciera, czytałam że to normalne, też tak macie? do szału mnie to doprowadza, ani siedzieć, ani leżeć, ani stać
Stary 2013-07-04, 18:54   #3532
surka
Zakorzenienie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

Karolajn niech żółtaczką przejdzie małej:thumbup:

Ewusia super że tak dobrze sobie radziccie.

Rocky trzmaj się tam i kciuki za błyskawiczny poród

Czarownic już za chwilę bezideowości tulić synka
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 18:55   #3533
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Iwona, ja broń Boże nie straszę pisałam, jak to u nas w szpitalu się odbywa i jak praktykuje moja gin. Moja koleżanka też mi radzi nie pchać się od razu po terminie do szpitala, bo ona poszła i na patologii się bujała tydzień (chociaż sam pobyt wspomina bardzo miło). Ja sama nie wiem jak postąpię jeśli się przeterminuję, jak się tak zdarzy to będę myśleć ale jeśli zasugeruje, że lepiej się zgłosić na IP to pewnie pójdę.
wiem, ze nie straszysz to po prostu mój sfiksowany przeterminowany mózg juz bierze za bardzo wszystko do siebie, mam nadzieje, że urodzisz miedzy 38-39 t.c - i życze tego każdej na forum!

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Iwonka: kurde czyli jednak może to nie to łączenie? Możesz zwrócić?

Karolajn: super z ta waga) u mnie jeszcze ciągle wzrostowi..hihu
moge zwrócić tylko, że chyba nie dopasuje do tego fotelika żadnego adaptera bo nie wiem jaki i sie wkurzam jak głupia
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 18:57   #3534
fiazo
Zakorzenienie

idę robić obiado-kolację dla siebie i tż
wracam za 2h

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:00   #3535
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

Wklejam info o szczepieniach. Wykapiemy Hanie i opisze mniej wiecej co i jak

EDIT:
1. Szczepienia obowiązkowe: podany jest okres kiedy powinno się je wykonywać
- w 6 tyg. są to 3 wkłucia chyba, że ktoś chce żeby było mniej to można wybrać PŁATNE 5w1 lub 6w1, potem w 12 tyg, 18 tyg i 16-18mż zamiast 3 wkłuć są wtedy po 1.
6 w 1 sie nie opłaca, bo za każdym razem dziecko dostaje wtedy WZW B
2. PŁATNE
- Pneumokoki- bardzo ważne szczepienie. najlepiej zaszczepić w 4 dawkach, ale sa dopuszczalne inne warianty
- Meningokoki łacznie 3 dawki
- Rotawirusy- niekoniecznie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1372957166106.jpg (57,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1372957178050.jpg (74,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1372957191044.jpg (88,6 KB, 9 załadowań)

Edytowane przez karolajn1987
Czas edycji: 2013-07-04 o 19:38
karolajn1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:01   #3536
shestiger
Rozeznanie

Dziewczyny gadałyście o monitorach oddechu, ja przeglądając tablice znalazłam taki monitor + nianię, może się komuś przyda
http://tablica.pl/oferta/angelcare-a...tml#472c28f02b

shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:05   #3537
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
moge zwrócić tylko, że chyba nie dopasuje do tego fotelika żadnego adaptera bo nie wiem jaki i sie wkurzam jak głupia
Iwonko masz wózek Jedo? Może napisz do nich maila (bezpośrednio do producenta www.jedo.pl) i zapytaj czy jest jakiś uniwersalny adapter. Z tego co słyszałam- są bardzo pomocni.
Stary 2013-07-04, 19:07   #3538
madi82
Zakorzenienie

info od Rocky:

"Juz po IP, badaniu i lewatywie. Miałam USG oszacowano Laurkr na 3200 lub 3300g. Rozwarcie na 1 cm szyja zgładzona.Skurcze sa.Boli.Leze pod KTG. Tż w domu bo podobno to potrwa. Leze na sali przedporodowej wiec nie mogł zostac. Wierze w Wasze kciuki Żabki. PZDR."

28.07.2013r.
Stary 2013-07-04, 19:09   #3539
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
a ja się wyżalę, bo może komuś z podczytujących się przyda...

Rodziłam w Katowicach u Bonifratów i zdecydowanie szpital jest przereklamowany. Oprócz dobrego wyposażenie i fajnych pań na oddziale noworodkowym nie ma nic do zaoferowania.
- już pomijam fakt, że tyle musiałam się męczyć zanim mnie ścięli
- mała została wypuszczona do domu z klamerką na pępku, co wprawia w osłupienie lekarzy i położne u mnie, przez to kikut się będzie dłużej trzymał
- panie położne nie są pomocne ani trochę, wręcz mają pretensje że muszą w nocy podejść ( bo one mają pacjentki na porodówce) A JA JAK JUŻ URODZIŁAM TO NIE JESTEM PACJENTKĄ?!
- w dniu wyjścia do szpitala nie dostałam żadnych zaleceń- usłyszałam, że wszystko będzie na wypisie. Wypis dopiero dziś był gotowy a tam informacja, że po 3 dnia konieczna kontrola u pediatry w związku z żółtaczką
- pomocy laktacyjnej żadnej. Po 3 dnia pani położna ochrzaniła mnie w jakiej to pozycji karmie ( a dzień wcześniej inna tak mi kazała) i wielce oburzona stwierdziła, że czemu nie pójdę sobie wypożyczyć rogala. Tak jakby ktoś mi o tym powiedział
- co do opieki nad noworodkiem- położne chyba wychodzą z założenia, że skoro urodziłam to powinnam wszystko wiedzieć o niemowlaku

no i chyba tyle.
Oj to rzeczywiście z tego co opisujesz nie za wesoło dla świeżo upieczonej mamy
Szkoda, że tak to wyglądało, bo na pewno też byłaś zestresowana nową sytuacją, a one się zachowywały jakbyś razem z dzieckiem miała urodzić całą wiedzę dotyczącą zajmowania i wychowywania malenstwa..

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-04, 19:09   #3540
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
info od Rocky:

"Juz po IP, badaniu i lewatywie. Miałam USG oszacowano Laurkr na 3200 lub 3300g. Rozwarcie na 1 cm szyja zgładzona.Skurcze sa.Boli.Leze pod KTG. Tż w domu bo podobno to potrwa. Leze na sali przedporodowej wiec nie mogł zostac. Wierze w Wasze kciuki Żabki. PZDR."
oby jak najmniej bolalo!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości