|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,33% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
3 | 6,98% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci |
|
23 | 53,49% |
| Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! |
|
5 | 11,63% |
| Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
11 | 25,58% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Heeej
![]() Wstałam o 6.30. Masakra... No ale dzisiaj będzie przyjemny dzień pod znakiem wydawania kasy Tak czytam o waszych brzuchach i się naprawdę niepokoję...Moje stopy widzę bez problemu, w ogóle za mały mi się ten brzuch wydaje jak na ten tydzień. Niby gin mówi,że wszystko jest ok, że to dlatego,że jestem wysoka (no i w dodatku też pewnie zależy od budowy ciała, ja mam grubsze kości). A wczoraj koleżanka mi mówiła,żebym może już przeprała te najmniejsze rzeczy na początek, bo w 7 miesiącu dzieci już się rodzą tfu tfu tfuuuuuuuuu. Nastraszyła mnie, w dodatku jak patrzę na ten brzuszek to wydaje mi się za mały,żeby miało w nim być dzieciątko, które mogłoby już spokojnie żyć na świecie. Soł... Tuśka ma tak siedzieć najdłużej jak się da! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja jest ułożona nadal poprzecznie lub główką do góry (tak się wierci,że na pewno musi zmieniać pozycję).
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-07-05 o 07:29 |
|||
|
|
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Nena miałam Ci pisać ciekawostkę
![]() Podobno w Norwegii rodzice na urodzenie dziecka dostają pudełko z prezentami od państwa, tam są jakieś ubranka i też prezerwatywy ![]() I podobno norweski rząd wysłał taką samą paczkę Kate i Williamowi ![]()
|
#3573 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Maharet - gratki za 30 tc!
Co do lekarza - na pewno jakos sie dogadasz, pewnie sluzba zdrowia tam sympatyczniejsza niz w PL. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Motylek - jak gin mowi, ze ok-to sie nie martw i sobie nic nie wkrecaj. Lepszy mniejszy brzuch niz za duzy - latwiej Ci na pewno w miare normalnie funkcjonowac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Cytat:
Ale zobaczymy, może mi nagle wywali ten brzuch
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Witam sie piatkowo
![]() Ale nam te tygodnie leca... Ani sie obejrzymy i zaczniemy sie rozpakowywac ![]() Ponawiam swoje pytanie. Czy kupowac kolderke i poduszke do wozka czy wystarczy kocyk? Poduszki pewnie i tak poczatkowo sie nie uzywa... |
|
|
|
#3577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj baby... A mi się wydaje, że mam za duży, bo nie widzę swoich stóp Nie szukaj problemów gdzie ich nie ma ![]() Każda ciążą jest inna i każdy brzuszek jest inny bo w każdym siedzi inny dzieciak Nawet na forum jak się fotki ogląda to widać jak się mogą brzuszki od siebie różnić na tym samym etapie.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl, moj tez nie jest zbyt duzy i wydaje mi sie ze macica jest jeszcze dosc nisko ale lekarz mowi ze jest ok. Ja tez jesten dosyc wysoka i mysle ze u nas wszystko sie bardziej rozklada
A odczucia apropo bolacego brzuszka - jakbym siebie slyszala
|
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3580 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() o tak to wygląda http://wyborcza.pl/1,76842,12319796,...ego_ZUS_u.html a że wysłali to nie słyszałam. to się Kate ucieszy na pewno jeszcze czegoś jej brakuje też sądzę, że fajny pomysł ale w Pl jakby mieli to wprowadzić ZAMIAST tysiaka na becikowe to nie widzę tego Cytat:
||
|
|
|
#3581 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() witamy z Mikusiowskim w 8 miesiącu Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() nie czemu ![]() Motyl może masz brzuch bardziej na boki niż do przodu i tyle ![]() ja dzisiaj muszę iść na pocztę bleee, może mnie przepuszczą w końcu Mikusia już widać
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście jak się najem to jest większy
|
|
#3583 |
|
Wtajemniczenie
|
aaa i zapomniałam napisać, że podobno niektórym dzieciom te pudełka kartonowe, w których dostają te wyprawki, służą w pierwszych miesiącach jako łóżeczka
podobno jeszcze jest wiele osób które tak robią i nikogo nie dziwi, że dziecko mieszka w kartonie
|
|
|
#3584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na pewno mi trochę w boki poszło,nie ma się co łudzić
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
że co, to już?
![]() karolson dziękuję, to prawda.. ostatnio trochę pofolgowałam sobie na kilka wyjśc z domu ale tylko na rynek, bo mam blisko i ze dwa razy zrobiłam obiad a tak to grzecznie odpoczywam mam spinający się brzuch a wczoraj gin mi powiedział, że szyka już nie jest tak ładnie zamknięta jak ostatnio ale mam się nie martwić tylko oszczędzać ![]() wiecie najpierw nie mogłam kilka godzin zasnąć a później obudził mnie taki skuuuuuuuurcz w łydce!!!!!!!!! do teraz mnie boli mimo masażów D. aha i witam w gronie kobietek przyjmujących 20 tabsów dziennie - gin zwiększył mi magnez do 6 dzienniedziewczyny, które chcą kupować dla maluszków produkty emolium - jest na nie promocja w SuperPharmie, -30%
|
#3586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
Aaaa to ja myślałam,że ty bierzesz 20 różnych rodzajów tabletek Jak tak liczymy to ja biorę 11
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
aha wczoraj waga pokazała dodatkowe +2 kg (czyli od początku ciąży +8 kg) i gin mnie pochwalił, że bardzo ładnie przybieram, wręcz książkowo
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- dziewczyny jakiego proszku/płynu do prania będziecie używać? i czy też będziecie używać płynu do płukania? w Rossmannie jest promocja Loveli i się bardzo mocno zastanawiam no i chyba jednak będę prać w płynie - albo kolorowe w płynie a białe w proszku ![]() aaa i oprócz tego Emolium emulsji do kąpieli, kupiliśmy wczoraj ten zielony Linomag - takie małe zakupy a jak cieszą
|
|
#3590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstałam wcześnie i nie mam co robić... ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
Ladan to się oszczędzaj
Motyl Twoja mała ważyła podobne do innych dzieci pewnie daje rade się gdzieś wkokosić ![]() nic Ci lekarz nie mówił o tym, że macica się nie poddaje i stawia? bo jak nie to spoko u mnie był moment, że mały nie dawał rady jej rozciągać, ale sie wkurzył i poszło i jest ok ![]() dobra trzeba coś zjeść, idę małżowi zapłacić ubezpieczenie za samochód no i mama mnie do sklepu ciągnie bo promo
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-07-05 o 08:07 |
|
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3596 |
|
Wtajemniczenie
|
Kaśka
za 8 miesiącMotyl mi też się nudzi... ![]() chyba się wezmę za jakieś sprzątanie... No i robię dzisiaj bunt z obiadem byłam wczoraj w sklepie z używanymi rzeczami bo poluje na maszynkę do mielenia mięsa. Oczywiście nie było ale była taka ręczna do tarcia ziemniaków. No i tż się napalił na placek po węgiersku. Ale miał przykaz zjeść kiełasę z lodówki która lada dzień sama się z niej wyślimaczy i do pracy miał wziąć kotleta z wczoraj. I otwiera rano lodówkę i co widzę? TO SAMO! ten człowiek żyje tylko o kanapkach z czekoladą które je w pracy, no i jak wraca to je późno obiad i najczęściej kolacji już nie wepchnie. Także dzisiaj jak grzecznie zje na obiad starą kiełbasę i kotleta to może łaskawie jutro narobię placków na dwa dnizdecydowanie za dużo jedzenia nam się psuje no a wniedzielę przyjeżdża ten kuzyn z torbą żarcia od mamy no trzeba czyścić lodówkę
|
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaaa
![]() ja w sumie używam płynów do prania + płyn do płukania i mocnoo się zastanawiam właśnie nad jakimś płynem/żelem do kolorów i proszkiem do białego - jakoś zawsze mi się wydawało, że białe lepiej prać w proszku
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewuszki
od rana rozgadane![]() nadrobiłam ile zdołałam wczoraj znowu miałam przygodę z autem, odebraliśmy auto z warsztatu po zalaniu, zostawiliśmy tam 4tysw ogóle teraz w takim dołku finansowym jesteśmy, że szkoda gadać kaska87 nie rodźmy za szybko!!mimo tych naszych stresów eh |
|
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może mama Ci coś fundnie ![]() Tak, Jelp to coś innego.Typowo dla dzieci. Z Jelpa są proszki, mleczka, żele.
|
|
#3600 |
|
Wtajemniczenie
|
Kaska - gratuluje. Ja jutro bede swietowac
![]() Ladan - to dbaj o siebie. U mnie - odpukac - jest naprawde duzo lepiej. Zobaczymy, co gin powie za tydzien. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

A ta druga, co to powiedziała, a mieszka na moim piętrze też jest w ciąży w 15tc!

).Pani zrobiła mi cytologię, usg, pobrano mocz i 3-4(już nie pamiętam) fiolki krwi.Jeszcze muszę iść we wtorek na następne pobrania.Co dziwne bardzo proponowano mi pobieranie na leżąco.No i test na HIV też będę miała na wszelki wypadek jakbym chciała rodzic w wodzie bo jest mi to potrzebne.

oj baby... A mi się wydaje, że mam za duży, bo nie widzę swoich stóp

no a wniedzielę przyjeżdża ten kuzyn z torbą żarcia od mamy no trzeba czyścić lodówkę