|
|
#2161 | ||
|
Lurker ;)
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
Cytat:
Wyjasnione nie bylo sprawy
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Czesc!
Nadrabiam. Dzis mialam miec egzamin na prawo jazdy i tesciowej sie cos pomylilo - tylko papiery potrzebne skladalam. Egzamin za 2-3 tygodnie. Doczekac sie nie moge. nawijko jak podroz? Tutaj nie do pomyslenia, zeby pociag sie tak spoznil. Wspolczuje. Na koniec mam dwie wiadomosci dla Was. Dobra i zla. Dobra: dzis zobacze sie z mezem i razem spedzimy noc. Zla jest taka, ze t. bedzie przyzwoitka |
|
|
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2165 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#2166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale szmaty,nie mam słów.A odnośnie propagowania... ja wszędzie widzę sprzeczne informacje, nawet w gazetach dzieciowych. Na jednej stronie zachwalanie jaki to pokarm matki jest wspaniały a na drugiej reklama mm i uśmiechnięty maluch. Z jednej strony w szpitalach "tak, trzeba karmić piersią"a a z drugiej uczenie przystawiania na odwal się i koniecznie, żeby bolało, najlepiej, żeby krew leciała, bo "na początku karmienia musi boleć". Nawet wczoraj kupiłam gazetkę dzieciową i oto co czytam o karmieniu w nocy "Zuzia budziła się co godzinę.... nie miałam już siły... pediatra poradziła podawanie dziecku mm.... Teraz śpi o niebo lepiej.... myślę sobie, że teraz dopiero najada się do syta....". Niby jest propagowanie ale jakby go nie było... |
|
|
|
|
#2167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi milo, ze o mnie pamietalyscie. Egzamin zapowiada sie latwy, ide na latwizne i bede zdawac na automacie. A dzis wypelnialam przez godzine podania, jednoczesnie dwoch przemilych policjantow mnie zagadywalo. Pierwsza czesc zdalam bez zarzutu: znajomosc japonskiego. I jeszcze za stroj do ewentualnej jazdy zostalam pochwalona. Przy okazji zapamietaja mnie jaka ta, co cycem przed funkcjonariuszami swiecila - karmilam Yae (jest na to paragraf?). |
|
|
|
|
#2168 |
|
BAN stały
|
Calawdeszczu a jak teraz musisz usypiać Julaska? na rączkach? czy, że płacze czy co?
![]() meneq..hmm..nie da rady coś zrobić z teściową? |
|
|
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no marudzi, jakoś tak potrzebuje się przytulić i zaśnie jak sobie troche pomarudzi... nie wiem czy to zęby jej wieczorem dokuczają czy co, ale tak jest od kilku dni. a w ciągu dnia normalnie... nie wiem o co kaman.byłyśmy wczoraj przed kąpaniem 2 godziny na dworzu, myślałam, że jak sie dotleni to bedzie ok i doopa..
|
|
|
#2171 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Marsi pamietam jak pisalas, ze jezdzisz do swojego groszka co kilka godzin, serce sciska, ze polozne jeszczew taki dzien potrafily takie swinstwo zrobic. Cytat:
|
||
|
|
|
#2172 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak ją biorę na karmienie między 3 a 4 to już potem śpi z nami. Grześ w ciągu roku wstawał wcześnie do przedszkola ale chyba zajarzył że wakacje bo wstaje coraz później. A Ania zawsze długo spała, chyba że ją Grześ obudzi albo idzie kupa Raz wstała przed pierwszą i ja też, z tym że z krótką przerwą na niespanie jak młody się zbierał do przedszkola
|
||
|
|
|
#2173 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wyjasniło sie juz , ze egzam będzie ala pozniej, dzis tylko papiery składała Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41646897]Meneq, kciuki trzymam, ani mi się waż nie zdać ![]() Pstryniu, a powiedz mi, gdyby się przyzwyczaił synek - przeszkadzałoby ci to? powiem tak - dla mnie zawsze proirytetem będzie to, bym i ja się wyspała. Czyli jeśli dziecko woli spać ze mną (i śpi), a w łózeczku się wybudza (więc i ja ciagle wstaję) to w nosie mam łóżeczko. Co do przyzwyczajenia to dzieciaki różnie, jedne szybko chcą tylo z mamą.rodzicami, inne są takie, że akceptują różne miejsca do spania. Ja tak Dorotkę w różnycy miejscach kładę w dzień - na naszym łóżku, u Agatki w pokoju, śpi w nosidle/chuście, w wózku, u teściów na łóżku, na trawie na kocu... [/QUOTE]znowu ja pytałam ja tez młodego kłade róznie w ciągu dnia- u tesciowej czasami spi jak nas nie ma a go najdzie, w wózku na dworze, na podlodze wczoraj w pokoju spal bo ja sprzątałam w kuchni, na wersalce w pokoju, u moich rodziców gdzie padnie tam kłade. Ale w nocy teraz dobrze mu jest tylko z nami, jak położe u siebie po karmieniu to minuta i spi- nawet do 7, a jak odkładam do łóżeczka to sie wierci, wypluwa smoczka, rozkopuje, nawet do pół godziny, wiec kapituluje i spimy we troje tylko jak ja go pózniej oducze? juz nie chodzi o bungowanie, bo to mozna zrealizowac w stu innych miejscach ale o zwykle nauczenie dziecka spania samemu, moze nawet w swoim pokoiku?Cytat:
bo sobie grabisz na całkiem solidne lańsko od rana ![]() ![]() Cytat:
dziec spi, wlasnie zwyzywałam małzona od jakichtylko bo mi wpadł do domu z dzikim krzykiem o jedzenie, prawie mi go obudził MARSI- skonczyła sie laba, ale jak znowu masz wesoło no i masz dla kogo gotowac |
|||||
|
|
|
#2174 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Bo Milcia też coś ostatnio gorzej zasypia. jakoś tak bardziej niespokojnie i popłakuje tak chwilkę już niby przez sen. Cytat:
Nie chcę tego czytać...
|
||
|
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
Do hotelu jej nie wyslemy.
Moze spac za sciana, ale to tak jakby za kartonem spala. Gdyby Yae lepiej spala, to mozna byloby ja zostawic t., a my poszlibysmy sobie gdzies. Na razie tz dzwonil, ze powoli zbiera sie do domu, to przy okazji spaceru wyjde mu na przeciw. Uwaga uwaga t. sprzata nam mieszkanie. I tak nastepnym razem jak bedzie szansa na spotkanie z tz, to beda z nami obie t. Ahahaha |
|
|
|
#2176 |
|
Lurker ;)
|
Dziewczyny, opowiedzcie jak bylo u was z zareczynami? Jak to wygladalo, jak TZ wiedzial ktory rozmiar pierscionka dobry
( u mnie bedzie miec problem bo jak mierzylam to wychodzi ze mam grube paluchy )
|
#2177 |
|
Rozeznanie
|
Nancy, właśnie słabo było z nogami. Gdzieś tak od 1 chodziłam już boso
, po polu też, no i teraz odchorowuję. Na poprawinach to dosłownie 2 godziny miałam obcas, a potem już ubrałam baleriny. I właściwie dopiero we wtorek tak naprawdę poczułam jak mi ta cała opuchlizna i ból schodzą.![]() Kija, my spałyśmy od 19 do 8.30, więc wychodzi na to samo.
Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2013-07-05 o 11:30 |
|
|
|
#2178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy jeden pokoj oddalony od sypialni i tam jest graciarnia. Pal licho balagan, ale tam nie ma klimatyzacji i nie zrobie jej tego. Nawet nie wiecie, jak sie ciesze, ze sie zobaczymy!! Juz za 10min!! Milego dnia? Spokojbej nocy! Do jutra! Bez odbioru!! |
|
|
|
|
#2179 |
|
Rozeznanie
|
Little, my pierścionek oboje wybieraliśmy. A oświadczyny to wiadomo - z wielkim zaskoczeniem.
Sami się z tego śmialiśmy, że taka niespodzianka.
|
|
|
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok, juz znikam! Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-07-05 o 11:32 |
|
|
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
nancy, dokłądnie tak jak mówisz
ja już wielokrotnie tutaj wklejałam tego linka ale tutajjest wszystko pięknie ujęte: http://dziecisawazne.pl/magda-karpie...nym/?dest=menu Cytat:
dla mnie najgorsze było jak wychodziłam ze szpitala i w ręku miałam puste nosidełko i jego rzeczy bo tam leżał pod lampami i poza pampersami nic więcej nie potrzebowal pielęgniarki opierdzielily mnie,że zamiast płakać powinnam iść do domu i odpoczywać |
|
|
|
|
#2182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiedziałam o jego planach, ale coś przeczuwałam Cytat:
|
||
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
Wisienko, rozumiem, rozumiem.
Gojka, ale ten zielony to chyba jest od pewnego wieku, z tego co pamiętam? Powyżej pół roku? A niebieski jest od 1. tygodnia czy jakoś tak.
|
|
|
|
#2184 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fajnie masz, że już niedługo tż zobaczysz Cytat:
zdasz na pewno ![]() Cytat:
a jak kupi za duży to jest opcja zmniejszenia ja z zaręczyn to pamiętam tylko bunga bunga aaa i spaghetti, które tż ugotował i Jego zestresowanego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale sucze, ![]() mnie też opierdzieliła ta doradczyni jak się rozryczałam, powiedziała, że "nie każda kobieta może karmić". A teraz mam ochotę tam pojechać i powiedzieć, jak nie każda głupia ci...po... |
|||||
|
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Little, ja nie widzę niczego złego w rurze w domu, sama bym chciała, ale nie mamy gdzie postawić.
A do czego? Do tego, żeby tańczyć sobie samej, taniec na rurze fantastycznie kształtuje ciało i mięśnie, można się też potem TŻowi pokazać.
|
|
|
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a swoją drogą faktycznie, w PL brakuje porządnej kampanii na recz promocji karmienia piersią |
|
|
|
|
#2187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też uważam, że taniec na rurze to nie tylko striptis w jakims lokalu. zgadzam się z Black w zupełności tak jak mówisz, tańczyć samej sobie, nie koniecznie jakieś erotyczne wygibasy ![]() ps. biszkopt onaelli w piekarnku
|
|
|
#2188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2189 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Kurde pocytowalam sobie, ale wszystko zaprzepaściłam, bo musiałam iść. A czemu?
Otóż moja mądra mama wymyśliła sobie malowanie salonu. A wku mnie niesamowicie, bo mam we wtorek obronę, nic jeszcze nie ruszyłam , bo jak tylko wczoraj otworzyłam książki to mnie do malowania zawołała. I jasnie Pani zarządzila malowanie, a my z bratem zasuwalismy. Cały dzień na to straciłam. I wiecie co jest najlepsze? Że jeszcze z morda wyskoczyła, że podłoga pochlapana i teraz powinnam zapier. i sama ja zmywac!! Zero dobrego słowa, jeszcze z wielką pretensja "może byś sie wzięła i mi regał wytarla ?" mówię żeby powiedziała normalnie to ta do mnie znowu z morda wręcz, czujecie?! A dzisiaj tylko zeszłam na dol to znowu z taka pretensja czy ja zamierzam jej pomoc. Mialam w planach uczyć sie, ale ok. Zaczęłam czyścić kanapę i Ola zaczęła marudzic na spanie więc do wózka i na dwór. Wielka Pani wyszła za mną, nalala sobie coli z lodem i siedzi pod altana, chyba chciała dać do zrozumienia, że ona i tak nic nie robi więc mam jej Ole zostawić i wracać do roboty. A takiego penisa!!! Poszłam po zeszyt i jedną ręką bujalam wózek a druga trzymam kajet od prawa konst. Obrazona poszła do domu i dokończyla co ja zaczęłam. Teraz poszłam do siebie i biorę sie za naukę, koniec tego dobrego ja nie będę zapier. bo jej sie wymyśliło mieć piękny salon, bo mam naukę, jak chciała odnawiać to niech sobie sama robi albo było poczekać tydzień aż będę po obronie. Jeszcze kur.za pretensje ma i jaka obrażona!!!! No penis mnie zaraz strzeli jak nic. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2190 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:44.

)

tylko jak ja go pózniej oducze? juz nie chodzi o bungowanie, bo to mozna zrealizowac w stu innych miejscach ale o zwykle nauczenie dziecka spania samemu, moze nawet w swoim pokoiku?
Nie chcę tego czytać...
Sami się z tego śmialiśmy, że taka niespodzianka.