|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
cały czas się staram
Cytat:
Cytat:
Ja w pizza hut tlyko kilka razy byłam.. pizza nawet smaczna, tylko jak dla mnie cenowo trochę za drogo jak na takie małe pizzerinki.. ja muszę tanio i duużo zjeść Cytat:
![]() Cytat:
może dlatego się przeraziła |
||||
|
|
|
#3992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Cytat:
![]() Cytat:
A co to za 3 słowa o szczepieniach zdążyła rzucić?
|
||
|
|
|
#3993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nawet mnie nie dobijaj
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo zabawne no w moim tempie to moje dziecko zdąży pójść do szkoły zanim matka mu wyprasuje wszystkie ciuszki
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
KUWA mać!! Ta kuzynka męża jest niemożliwa.. w zesżłym tygodniu chciała wpaść na kawę..napisałam jej, że mieszkamy u rodziców i cały kolejny tydzień nas też ie będzie..specjalnie napisałam CAŁY, żeby miec ją z głowy do min. niedzieli.. A teraz dostałam smsa, że jest w pobliżu i czy może wpaśc na kawę! Kuźwa radar ma jakiś, że wróciłam?!
|
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
KAROLAJN, a dlaczego nie karmisz?... bo chyba przeoczylam.
|
#3996 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co zrobisz, nic nie zrobisz![]() Tysia, kremów na rozstępy niestety nie ma, to tylko bełkot firm kosmetycznych (a szkoda ). Palmsers na rozstępy po prostu natłuszcza skórę (i to jest niby jego działanie anytrozstępowe ) , ale tutaj można kupić każdy inny, intensywnie natłuszczający balsamJa używałam oliwki i balsamu dla mam z babydream, ale i tak wiedziałam, że przed rozstępami się nie uchowam, bo taką mam spuściznę po mamie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja po tym jak zobaczyłam w ciągu miesiąca 4,5kg na plusie myślałam, że zapaści dostanę i faktycznie odstawiłam nieco słodycze i inne syfy, ale dalej sporo jadłam, bo tego domagał się organizm... i jakoś teraz przyrost znowu zwolnił - ale to na pewno nie zasługa diety ![]() Cytat:
![]() dlatego ja sobie zrobiłam koncentrat - cały dzień z pimpikowymi ciuszkami nic to, że zajęło mi to 6h bleee, ale teraz mam święty spokój ![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki, żeby problemy z brzuszkiem szybko hani przeszły, żebyście się dziewczyny nie musiały tak męczyć ![]() Ja przeleciałam łazienkę (chociaż ją! ), zaraz zbieram się za kurze i odkurzanie, bo tyyyyle kotów mi po mieszkaniu biega
|
|
#3997 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Mama ma dzisiaj urlop, wujek fuguje, więc robota zmierza do końca ![]() I chyba odszedł mi czop - nie jestem pewna, bo zabarwione to w żaden sposób nie było, ale taki mega glut... Nigdy czegoś takiego nie miałam, nawet przy największych upławach. Cytat:
Za to, że jest już na świecie i za wasze podejście. Normalnie łezka mi się zakręciła w oku jak to czytałam Będziecie wspaniałymi rodzicamiCytat:
![]() No pięknie Anulka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W końcu nie będzie matki stresował![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Ze za 4 tygodnie powtorka tego, co szczepili w szpitalu,
ze mozna sanepidowskimi za free albo zaplacic, ze mozna 6 w 1 za 200 pln. ![]() Cytat:
Wylacz komore
|
|
#3999 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale się zebrałaś pracusiu, az mi trudno uwierzyć Cytat:
za czopa! Nawet jeśli to czop nie był, tylko zwykły glut ![]() :brzyda l:
|
|||
|
|
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O na w przypadku drugiej ciąży miała cc, ale gdyby nie to, to i tak dzień przed terminem nic się nie działo (miała wykonywane cięcie właśnie dzień przed terminem) i nie było szans na porodzik, a pierwszy synek urodził się już w 37 tc.
|
|
|
|
|
#4001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam dziś obiecane przez męża zalożenie rolet w sypialni i przygotowanie łóżeczka, czyt. znalezienia jakiś śrub i podniesienie materacyka bo gdzieś nam oryginały zginęły. Co macie na obiad? Mój mąż pożywi się fasolką po bretońsku od swojej babci, a sobie i Małgosi zrobię placki ziemniaczane. Ani mi się nie chce nic robić, ani za bardzo nie mogę bo mi się brzuch stawia. Ale much mi nawlatywało do domu bo niestety mój mąż chyba dzieciństwo w Afryce spędził i ma problemy z zamykaniem drzwi!
|
|
#4002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4003 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i cóż, nie taki diabeł straszny oliath, przynajmniej masz już spokój ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. Boże neni a ty gdzie z tymi 18kg? ![]() przecież tego po tobie wcale nie widać.... gdybym ja tyle przytyła jeeezu strach się bać![]() Cytat:
ja polecam metodę na wyłączone dźwięki ![]() Zawsze działa i jest święty spokój, ale ja się zrobiłam strasznym odludkiem w ciąży
|
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie droga ta przyjemność. 5 w 1 (to chyba bez żółtaczki ) kosztuje coś ok 150 zł. Przynajmniej u mnie takie ceny.
|
|
|
|
|
#4005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Idę lepić te pierogi |
||
|
|
|
#4006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4007 | |
|
Zadomowienie
|
Skylie,
za 40tc, wbijaj sie w kolejke! ![]() Oliath, piekny totem i Lila jak zwykle sliczna, a w lozeczku jaka kruszynka, choc wiadomo, ze samo lozeczko jest malusie ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, juz nie nadrabiam dalej, bo posty leca jak szalone ![]() Lece cos zjesc i potem na miasto upolowac cos na wieczor dla TZta aby mogl sie posilic ladnie po pracy w mieszkaniu. U nas piekne sloneczko, chyba dopiero teraz poczulam, ze mam urlop ![]() Do tego dzis wstalam tylko raz do toalety, co uwazam za wielki sukces! Zyc, nie umierac, tyle pozytywow ![]() Zycze milego dnia wszystkim!!
|
|
#4008 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Cytat:
ją nie bawiłabym się teraz laktatorem i tą bombę witaminowe siarę zostawiła bym dla dzidzi ![]() Cytat:
gratulacje kochaną. Nie będę oryginalną i napisze, że tyle miłości bije od ciebie, że Dominik będzie najszczęśliwszym dzieckiem na świecie. Trzymam kciuki żeby dodatkowe badania nic nie wykazały ![]() Cytat:
super, że może uda wam się dzisiaj wyjść ![]() Cytat:
biedny piesek, mam nadzieję, że nic mu nie będzie Cytat:
super, że znasz już dokładną datę ![]() u mnie nie było, na położnictwie też nie ma ![]() Cytat:
wiem że już równą godzina, je kciuki trzymam wcześniej ![]() Cytat:
super, że cynamonek zdecydował się w końcu wyjść gratuluje mamusi![]() Cytat:
z jednej strony bym się wkurzyła, ale z drugiej strony spełnił twoje pragnienie ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||||||
|
|
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
+ coś, może mizeria, może pomidorki w śmietanie.
|
|
|
|
|
#4010 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Pisalam wczoraj. Bylysmy u pediatry i nie podobalo jej sie ze mala jest mocno żółta. Zrobili krew i okazalo sie ze poziom znow jest taki jak w szpitalu czyli wysoki. Na pare dni musze zrezygnować z kp, bo często podobno przez to jest zoltaczka. Skylie i sarna ( dobrze pamiętam) tez tak mialy
|
|
#4011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ruskie Wpadasz?![]() Ale przysięgam Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Dobra! Idę! Bo mąż wymownie na zegarek zerka Do zobaczenia za jakieś 30 pierożków
|
||
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś dzień łapania za piersi.
Nie ma lepszego pretekstu na zmuszenie TŻ-ów do wywoływania dziś porodzików.
|
|
|
|
#4013 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za tydzień ![]() Cytat:
życzę Ci tego,bo też słyszałam ,że wywołania to średnio przyjemna rzecz. Trzymam kciuki za szybki poród.Cytat:
![]() za tydzień ![]() Cytat:
moherom mówimy zdecydowane nie. Dobrze,że tak szybko wyszła,brawo dla psiska,który tylko to przyspieszył
|
||||
|
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
ale stop... czy te szczepionki sa konieczne? czy tylko zalecane? W sumie ja wolałabym dziecko kłuć i 5 razy niż dawać jedna 5w1. Mam swoje powody i nie ufam szczepionkom skorelowanym. My (czyt. starsze pokolenie) bylismy szczepieni oddzielnie i bylo ok., a teraz nawymyślali. Tylko ulepszają i ulepszają, a skutki są czesto odwrotne.
|
|
|
|
#4015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to przeciez koniecznosc tak?? jejku, wspolczuję takich wydatków teraz... |
|
|
|
|
#4016 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
masz już z głowy, myślę że po tym totemie kobieta więcej nie przyjdzie, nawet jakby jej kazali
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
Raby boskie...moja twórczość wreszcie została doceniona!
magdalennne za czopik
|
|
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem gdzie ja tym skakaniem na piłce mojego syna wgniotłam, ale po prawej stronie brzucha miękkie i po lewej też
Dzoan- też jestem za Twoim tytułem, a co!
|
|
|
|
#4019 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4020 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziecko mi w końcu padlo a ja musze isc odciagać. .
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:57.

tutaj koleżanka, tutaj przyjaciółka, teraz siostra... nie za dobrze masz?
baaardzo lubię pizzę i zawsze chodzimy do da grasso. muszę kiedyś sprawdzić, czy ta pizza hut nie jest jakaś przereklamowana 

Będziecie wspaniałymi rodzicami

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)