Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal cz.12 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-04, 20:28   #361
Margot85
Wtajemniczenie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal

Poszłam podjeść "szparagówki" a tu rozmowa się kręci
Paula na pytanie z czym Ci się kojarzy "szparagówka" Tż i siostra moja odpowiedzieli" wódka"

Znalazłam dziś w moim wiejskim sklepie jagody goji w polewie jogurtowej - zdrowe słodycze a za zwykłymi suszonymi idzie się czasami przez pół miasta nabiegać

meeedzik ale masz kolekcje
a ja wykończyłam odżywkę i nie mam żadnej i mogę kupować Mam 2 maski z bingospa i 80 saszetek maski z Pantene (nie pytajcie dlaczego- miałam ponad 200saszetek) ale odzywki już nie mam i zaszaleje

Like to chyba się na tą z Dove skusze jak farbowałam wlosy (dawno, dawno temu) to różowa maska z loreala od fryzjera działa cuda a skoro jakoś podobna a cena drogeryjna
Stary 2013-07-04, 21:43   #362
heroine86
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal

Melduję 30 min na rowerku, 30 pompek damskich i rozciąganie leje się ze mnie jak ze szczura lecę się kąpać
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 21:59   #363
Margot85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
Melduję 30 min na rowerku, 30 pompek damskich i rozciąganie leje się ze mnie jak ze szczura lecę się kąpać

Ciekawe czy szczury się faktycznie pocą

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Szczury się nie pocą normalnie muszę w naukowym dziele jakimś zweryfikować dla pewności rewelacje wujka google tak dla pogłębienia wiedzy...ciekawa sprawa
Stary 2013-07-04, 22:08   #364
meeedzik
Zakorzenienie

Like pamiętaj, że nie zawsze wysoka cena oznacza wysoką jakość niektóre duuużo tańsze kosmetyki mają sto razy lepsze składy jak te wysokopółkowe
Niee uzależniona nie jestem, każda odżywka inna przecież 3 emolientowe coby ujarzmić włoski jak pogoda paskudna jedna b/s która słabo się sprawdza no i ta Isana która była totalnym nieporozumieniem ( a tyle pozytywów ma ) używam pod oleje i jako baza do masek
Margot ja mimo wszystko i tak polecam oleo albo fruity passion dla mnie namber łan 200 saszetek co Ty na sklep napadłaś haha

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Heroine zaś zaczynasz szaleć widzę
Stary 2013-07-04, 22:09   #365
dzaga1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
A może na wesele zamiast kwiatów książka?? I listę "swoich" ksiażek dać
Wtedy TŻ nie skorzysta On nieczytający Z resztą nie chcę robić problemu gościom, których i tak będzie niewielu

Cytat:
Napisane przez Margot85 Pokaż wiadomość
Paula na pytanie z czym Ci się kojarzy "szparagówka" Tż i siostra moja odpowiedzieli" wódka"

Znalazłam dziś w moim wiejskim sklepie jagody goji w polewie jogurtowej - zdrowe słodycze a za zwykłymi suszonymi idzie się czasami przez pół miasta nabiegać
Hahahaha leżę Powiem mamie jakie mogą byc skojarzone z tym jak nazywa fasolkę
A o jagodach goji nigdy nie słyszałam Smaczne to?

Cytat:
Oklaski Kochana Ja dziś bezcwiczeniowo. Jutro poskalpeluję

Jutro wybieram się do babuszki i mam o 6 pobudkę Wykąpałam się, obejrzałam Gessler (u mamy w końcu jest dekoder i TVN i Eska ). Przeczytałam Was i idę do wyra poczytać. Jeszcze pewnie zaraz TŻ zadzwoni bo właśnie pracę skończył. Jutro pogadamy Pięknoty
PS. Kombinowałam ze spódnicą ale moja rodzicielka stała nade mną z miną: po-co-ja-dawałam-jej-tę-spódnicę. Chciała mi dać do zrozumienia że ona tyyyle pewnie na nią wydała kiedyś (czytaj: z 15 lat temu (sic!) ) a ja ją chcę kroić. Więc postanowiłam zabrać się do niej dopiero jak do Lbn wrócę. Bo tutaj nie ma szans Po co mi ją w ogóle dawała tak swoją drogą? Ale z niej taki chomik jest. Trzyma te ciuchy a i tak w nich nie chodzi. Ma jeszcze wszystkie moje dżinsy z rozm. W31 i w sumie nie wiem po co je trzyma Musze tu kiedyś porządek zrobić, serio.
Stary 2013-07-04, 22:16   #366
Margot85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Like pamiętaj, że nie zawsze wysoka cena oznacza wysoką jakość niektóre duuużo tańsze kosmetyki mają sto razy lepsze składy jak te wysokopółkowe
Niee uzależniona nie jestem, każda odżywka inna przecież 3 emolientowe coby ujarzmić włoski jak pogoda paskudna jedna b/s która słabo się sprawdza no i ta Isana która była totalnym nieporozumieniem ( a tyle pozytywów ma ) używam pod oleje i jako baza do masek
Margot ja mimo wszystko i tak polecam oleo albo fruity passion dla mnie namber łan 200 saszetek co Ty na sklep napadłaś haha
meeedzik osiołkowi w żłobie dano...i teraz problem obym tylko takie problemy z wyborem odzywki miała w życiu kupię tą co wpadnie mi pierwsza w ręce

Z kosmetykami to jest tak,że są dobre i wśród tanich i wśród drogich a i mega buble też się w obu grupach zdarzają...w mojej kosmetyczce mam ulubione produkty i za 1 zł i za 100zł i się nie gryzą nie lubię "snobów", którzy tylko "szanel" bo reszta to nic nie warta ale tych co tylko ziaja i ziaja a droższe to nic nie warte też nie lubię...fanatyzmy w każdej postaci są groźne

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Paula jagody goji smakują jak zwykłe polskie jagody suszone tylko niby są taką super turbo zdrową jagodą- ja kupuje takie newsy i od kilku lat podjadam ale ile w tym prawdy to nie wiem...jak dożyje 100lat to się odezwę
Stary 2013-07-04, 22:41   #367
pipson
Zadomowienie

Cytat:
Ja też kocham! Ale są po nim różne sensacje, ekhm ekhm... najlepiej tego dnia zostać w domu no i kcal trochę ma no ale to już kwestia drugorzędna
bób ma duzo kcal? jak spawdzałam, to ok 30 kcal na 100g?

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
A wrzucę Wam moje przykładowe menu. Łamana krecha to będzie po prostu kolejna opcja, nie że wszystko na raz:
Śniadanie: owsianka (3-4 łyżki płatków, łyżka lnu, pół tartego jabłka/czasem jak mam inne owoce to pcham te owoce, łyżeczka miodu, mleko lub kefir, pasek białego twarogu) - raczej niezmiennie
Drugie śniadanie: omlet (2 jaja, warzywa, np. pół pomidora, szczypiorek, papryka)/grahamka z twarogiem i pomidorem/banan z serkiem homo
Obiad: kurzy cyc (ta połówka, no ale jeden cyc wychodzi)/2 kotleciki mielone lub pulpety/kawałek kiełbasy (ok. 15cm)/2 parówki + baaardzo dużo sałatki/surówki (to już zależy co mam) + gałka ryżu/ziemniaków/pół woreczka kaszy
Kolacja: często to co na śniadanie
Rzadko wpada coś więcej, ale jeśli już coś wpada to jest to lód, jakieś jabłko między posiłkami, o tak o. Nie naginam tu proporcji w żaden sposób, nie liczę kalorii, więc widzicie, że jeśli chodzi o jedzonko to bądźcie spokojne Jeśli chodzi o czekoladę/ciastko to nie chcę znów popaść w to "uzależnienie" od słodkiego. Odstawiłam słodzik, jakieś ciacha, cukierasy, kawę słodzę łyżeczką cukru, do owsianki daję łyżeczkę miodu i wydaje mi się że tak jest zdrowo

Pipson, jeszcze co do Skalpela - może faktycznie masz rację. A przykładałam się baaardzo. Po prostu im dłużej ćwiczę i siedzę w temacie fitness tym bardziej zdaje sobie sprawę z tego ile wnosi poprawne wykonywanie ćwiczeń. Więc spinałam poślady, brzuszek, odpowiednio ustawiałam nogi, dbałam o położenie kolan, odpowiednie przenoszenie obciążenia, itp. I pewnie to dało taki efekt. Dziś odpuszczam. Jak szłam pod górkę na cmentarz to myślałam że się przed te bolące uda nie wygramolę
Widzę że też na granolę się skusiłaś Ja muuuuszę zrobic od kiedy właśnie Hero o niej napisała! Tylko czekam aż pójdę do Leclerca bo tylko tam mogę kupic te wszystkie składniki na wagę. A robisz z konkretnego przepisu? Ja sobie ten (klik) upatrzyłam.
Ja robiłam z przepisu, który mi podesłała Heroine, ale gdzies go zawieruszyłam A też mnie skusiła wtedy, jak o tym pisała
No technika ćwiczeń jest bardzo ważna ja też się staram zwracać na to uwagę, jestem dwa razy bardziej zmęczona, jak wykonuje poprawnie, tylko tu jest właśnie problem z Ewą, że ona tak połowicznie tłumaczy ćwiczenie. Jak ćwiczę z Jillian to wiem, kiedy mam stać prosto, kiedy napiąć brzuch, czy robić coś energicznie, czy bardzo spokojnie i "na równowagę". Kurcze, wróciłabym do ćwiczeń, bo czuję, że sama dieta nie działa

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:

pipson i jak wybory łóżkowe? Miałam wczoraj wieczorem lekkie zakwasy po Tomku, pachy i pachwiny -nie wiem dlaczego. może rozciągałam się za intensywnie

Nie istnieje na fejsbuku i nie wiem o co z Ewą chodzi

Wczoraj próbowałam nogi opalić ale po 30min tylko się spociłam, zdenerwowałam i ciut czerwona na nogach zrobiłam i koniec z tym
Wyjadam truskawki, daje się napić komarom, leże na werandzie i czytam i nie chce wracać do bloku niestety też troszkę pracować muszę ale przynajmniej mam wymówkę by wejść na wizaż i poczytać co u Was
Wczoraj znowu pierogi ze szpinakiem były-szpinak nam obrodził
Jak nie chodzę do sklepu to słodyczy w domu nie ma i żyje
No bylismy dziś, jedyne łóżko, które mi sie spodobało, kosztuje 3700 także będziemy szukać dalej Bo byliśmy w sumie w dwóch sklepach tylko, bo się tacie nie udało na dłuzej z pracy wyrwać, a popołudniu nienawidze po sklepach jakichkolwiek chodzić, bo mnie szlag od tej ilosci ludzi trafia Kurcze, zazdroszczę Ci szpinaku, u mnie na targu nie ma, bo w zeszłym tygoniu rolnicy przywieźli a były piekielne upały i się im ponoc sparzył, więc nie udało im się sprzedać i w tym tyg. jak ja chce szpinak, to mi wszyscy mowią na targu, że nie ma :/
pipson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 22:45   #368
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:

Ciekawe czy szczury się faktycznie pocą

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Szczury się nie pocą normalnie muszę w naukowym dziele jakimś zweryfikować dla pewności rewelacje wujka google tak dla pogłębienia wiedzy...ciekawa sprawa
Dzięki
a tak se takie porównanie strzeliłam nie zastanawiając się czy to prawda czy nie

Cytat:
Heroine zaś zaczynasz szaleć widzę
Eee tam, jakie to znowu szaleństwo no ale od czegoś trzeba zacząć dzięki

Cytat:
Oklaski Kochana Ja dziś bezcwiczeniowo. Jutro poskalpeluję
w końcu ruszyłam ten swój tyłek

Cytat:
Napisane przez pipson Pokaż wiadomość
bób ma duzo kcal? jak spawdzałam, to ok 30 kcal na 100g?
A tak ostatnio czytałam ale teraz patrzyłam na tabele-kalorii i rzeczywiście 39 kcal/100 g no ale co z tego, jak ja się dorwę to i kg pójdzie
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Stary 2013-07-04, 22:58   #369
pipson
Zadomowienie

a u mnie dziś masakra jedzeniowo w miarę ok, ale nie chudnę Nie ważyłam się dawno, bo mi baterie wysiadły w wadze, musze jutro kupić. Ale widzę po ciele, że nie chudnę, a jem naprawdę ok. nie przekraczam 1400, staram się maks 1200 jeść. Jeszcze dzis mój chłopak wrócił z wyjazdu i dzwoni do mnie, że mnie zaprasza jutro i swoich kolegów do knajpy, bo ma urodziny za parę dni, a ja się wstydzę szorty założyć!! Naprawdę. jeszcze mi mówi, że o 16 po mnie przyjedzie, goraco bedzie jak w piekle, nóg pokazac nie chcę, a w dzinsach to aż czuje jakby mi dup.a miała rozerwac ten dzins zaraz. Mam wrażenie, że utyłam, masakra.

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

heroinko, e, to ja z pół miseczki najwyżej dziś zjadłam także nie ma tak źle, jakbym sie dorwała, to bym zjadła pewnie i kg, ale muszę się pogodzić z tym, że przez wakacje nie mieszkam sama w Krakowie, tylko w domu z rodziną, muszę z nimi jakoś koegzystować, a jakbym się w pokoju zamknęła, to też nie bardzo kurde, najgorsze jest to, że strączkowe, to jedne z niewielu warzyw, które wcinam z autentycznym smakiem (bo bób ponoc do tej grupy zaliczany ) Brawo za ćwiczenia, ja dziś w ogóle się z wyra prawie nie ruszyłam bo zaczęłam oglądać True Blood i mnie wciągnęło

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

w ogóle, jutro pewnie w pizzerri wylądujemy, a mój facet nie rozumie, że jasne, z chęcią bym zjadła pół pizzy xxl, ale jej nie spalę za Chiny Ludowe Kurcze, on zawsze mówi "e, nie przesadzaj, jednego dużego kebaba nie spalisz?" bo sam ma spalanie jak mały odrzutowiec... Szczerze, to nawet nie mam ochoty na nic niezdrowego, a jak przy kumplach sałatkę zamówie, to kumple mnie wyśmieją Nie wiem, co by tu wymyślić. Eh, tak zwane first world problems
Stary 2013-07-04, 23:15   #370
heroine86
Zakorzenienie

pipson, kurcze nie wierzę, że nie chudniesz tak się ładnie diety trzymasz a mierzyłaś obwody?
Ja też się goopio w szortach czuję, ale co tam, gorąco jest nie będę się wydurniać wali mnie to, zmieniłam podejście nie wiem, może to z wiekiem przychodzi? nie ważysz przecież nie wiadomo ile żeby nóżek nie pokazać
Muszę i ja bób zakupić, ale to w następnym tygodniu może bo dzisiaj kupiłam "szparagówkę" i będzie na weekend
Dzięki du.pę w końcu trzeba było ruszyć tym bardziej, że zaszalałam z kolacją no i w ogóle nażarłam się dziś czereśni jak opętana do tej pory mnie brzuch boli i mam sensacje
Ja bym zamówiła sałatkę i w miałabym opinie kolegów sama za pizzą nie przepadam, więc dla mnie to wybór niemalże oczywisty
Stary 2013-07-04, 23:21   #371
Margot85
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja robiłam z przepisu, który mi podesłała Heroine, ale gdzies go zawieruszyłam A też mnie skusiła wtedy, jak o tym pisała
No technika ćwiczeń jest bardzo ważna ja też się staram zwracać na to uwagę, jestem dwa razy bardziej zmęczona, jak wykonuje poprawnie, tylko tu jest właśnie problem z Ewą, że ona tak połowicznie tłumaczy ćwiczenie. Jak ćwiczę z Jillian to wiem, kiedy mam stać prosto, kiedy napiąć brzuch, czy robić coś energicznie, czy bardzo spokojnie i "na równowagę". Kurcze, wróciłabym do ćwiczeń, bo czuję, że sama dieta nie działa

No bylismy dziś, jedyne łóżko, które mi sie spodobało, kosztuje 3700 także będziemy szukać dalej Bo byliśmy w sumie w dwóch sklepach tylko, bo się tacie nie udało na dłuzej z pracy wyrwać, a popołudniu nienawidze po sklepach jakichkolwiek chodzić, bo mnie szlag od tej ilosci ludzi trafia Kurcze, zazdroszczę Ci szpinaku, u mnie na targu nie ma, bo w zeszłym tygoniu rolnicy przywieźli a były piekielne upały i się im ponoc sparzył, więc nie udało im się sprzedać i w tym tyg. jak ja chce szpinak, to mi wszyscy mowią na targu, że nie ma :/
pipson serio Jilian tak mega tłumaczy? A po polsku w sensie lektor/tłumacz dobry jest? Bo ja angielski znam niby ale fachowe sportowe słownictwo jest dla mnie kłopotem...u Ewy właśnie ( a już u Tomka mega mega) brak dokładnego tłumaczenia mnie denerwuje chwilami...a co do skalpela to masz rację. Im dłużej się robi i się technicznie udoskonala to się ciągle czuję "ból istnienia" bo treningu
Z siostra mamy taką teorię " jak ćwiczenie idzie za lekko to robimy to źle, na bank, nie ma się co cieszyć z super kondycji"

A łózko faktycznie kosztowne...mam nadzieję, że znajdzie coś ładnego i dobrego w bardziej ludzkiej cenie
A mama mówi, że w tym roku i szpinak i fasolka i bób (ten jeszcze nie dojrzał akurat) obrodziły i się cieszę, że akurat w sezonie jestem na wsi

Cytat:
a u mnie dziś masakra jedzeniowo w miarę ok, ale nie chudnę Nie ważyłam się dawno, bo mi baterie wysiadły w wadze, musze jutro kupić. Ale widzę po ciele, że nie chudnę, a jem naprawdę ok. nie przekraczam 1400, staram się maks 1200 jeść. Jeszcze dzis mój chłopak wrócił z wyjazdu i dzwoni do mnie, że mnie zaprasza jutro i swoich kolegów do knajpy, bo ma urodziny za parę dni, a ja się wstydzę szorty założyć!! Naprawdę. jeszcze mi mówi, że o 16 po mnie przyjedzie, goraco bedzie jak w piekle, nóg pokazac nie chcę, a w dzinsach to aż czuje jakby mi dup.a miała rozerwac ten dzins zaraz. Mam wrażenie, że utyłam, masakra.

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

heroinko, e, to ja z pół miseczki najwyżej dziś zjadłam także nie ma tak źle, jakbym sie dorwała, to bym zjadła pewnie i kg, ale muszę się pogodzić z tym, że przez wakacje nie mieszkam sama w Krakowie, tylko w domu z rodziną, muszę z nimi jakoś koegzystować, a jakbym się w pokoju zamknęła, to też nie bardzo kurde, najgorsze jest to, że strączkowe, to jedne z niewielu warzyw, które wcinam z autentycznym smakiem (bo bób ponoc do tej grupy zaliczany ) Brawo za ćwiczenia, ja dziś w ogóle się z wyra prawie nie ruszyłam bo zaczęłam oglądać True Blood i mnie wciągnęło

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

w ogóle, jutro pewnie w pizzerri wylądujemy, a mój facet nie rozumie, że jasne, z chęcią bym zjadła pół pizzy xxl, ale jej nie spalę za Chiny Ludowe Kurcze, on zawsze mówi "e, nie przesadzaj, jednego dużego kebaba nie spalisz?" bo sam ma spalanie jak mały odrzutowiec... Szczerze, to nawet nie mam ochoty na nic niezdrowego, a jak przy kumplach sałatkę zamówie, to kumple mnie wyśmieją Nie wiem, co by tu wymyślić. Eh, tak zwane first world problems
Kocham Czystą krew oglądam wiernie od pierwszego sezonu
pipson ja chadzam w szortach w taki dzień jak dziś..przy ludziach...na wiosce...pełna inwigilacja i łomot firanek i idę dumnie z celulitem i bladą skórą na wierzchu z udem 56cm(chyba bo notatek zapomniałam).

Ja wszystko rozumiem i z nikogo się nie śmieje, nie umniejszam problemów bo punkt widzenia wiadomo...ale ja największy wieloryb na wątku (wiem bo widziałam Wasze zdjęcia ) mówię Wam jest lato i wskakiwać w sukienki/ szorty i bez kompleksów bo żadna z Was nie ma powodów do chodzenia w pokutnym worku po ziemniakach
Stary 2013-07-04, 23:28   #372
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wszystko rozumiem i z nikogo się nie śmieje, nie umniejszam problemów bo punkt widzenia wiadomo...ale ja największy wieloryb na wątku (wiem bo widziałam Wasze zdjęcia ) mówię Wam jest lato i wskakiwać w sukienki/ szorty i bez kompleksów bo żadna z Was nie ma powodów do chodzenia w pokutnym worku po ziemniakach
O to to! Jestem tego samego zdania! Muuundrze powiedziane
Stary 2013-07-04, 23:28   #373
pipson
Zadomowienie

Margot, dzięki za miłe słowa ja wiem, że nie wierzę niewiadomo ile, ale straciłam pewność siebie zupełnie, czuję się jak crap totalny czasami.. jeszcze idzie z nami laska jednego znajomego (borzeee, co za głupia dziewczynka, jest 2 lata młodsza a zachowuje się jakby miała 13 lat ), która waży mega malutko i ma super zgrabne nogi, serio... szortów na bank nie założę, ale może sukienkę przed kolano i koturny

Heroine, no nie chudne, jestem przekonana, widzę to po tym, że znow się w spodniach lekko dopinam... centrymetra i wagi nie ruszałam, ale troche sie boje widząc jak wyglądam :/
Stary 2013-07-05, 09:48   #374
Like_a_women
Zadomowienie

Cytat:
Elmo wymiata
No,ty też
Wczoraj byłam na basenie z dzieciakami i tak se plecy przypiekłam,że prawie całą noc nie spałam co chwila musiałam se zimny ręcznik na plecy zarzucać

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
Jutro też robisz?
Nie,chyba nie,nie wiem.Od poniedziałku menu waha mi się między 500/800 także wiesz jakoś ciężko mi się zebrać na dobre tory.

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Like to chyba się na tą z Dove skusze jak farbowałam wlosy (dawno, dawno temu) to różowa maska z loreala od fryzjera działa cuda a skoro jakoś podobna a cena drogeryjna
Ja bym stawiała na maskę,a cena ok

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
racja Ja kupiłam kiedyś taką fioletową w Biedrze i jest OK

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
a u mnie dziś masakra jedzeniowo w miarę ok, ale nie chudnę
Bierzesz tabletki anty?Jaka masz przerwę między posiłkami?Ja miałam tak,ze niby jadłam ok.1000-1200kcal.ale jak przerwy były mniejsze niz 3 godz.lub coś podjadałam,to choćbym nie wiem co robiła-waga nie spadała.Druga sprawa tablety,one strasznie utrudniają spadki.Ja teraz mam przerwę w tabsach,bo brałam non-stop przez 3 lata i ciężko mi się chudło.Teraz jak nie biore,to waga szybciej spada

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:

A ja właśnie kiedyś tylko w szortach bym chodziła a teraz pokochałam kiecki I ciągle tylko w kiecach biegam. Jakoś mi wygodniej, a i TŻ zadowolony bo mówi że mnie taką lubi
To ja też się skuszę Nie będzie widać moich złowieszczo częsących sie udzisk jak chodzę
Stary 2013-07-05, 09:57   #375
pipson
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Like_a_women Pokaż wiadomość

Bierzesz tabletki anty?Jaka masz przerwę między posiłkami?Ja miałam tak,ze niby jadłam ok.1000-1200kcal.ale jak przerwy były mniejsze niz 3 godz.lub coś podjadałam,to choćbym nie wiem co robiła-waga nie spadała.Druga sprawa tablety,one strasznie utrudniają spadki.Ja teraz mam przerwę w tabsach,bo brałam non-stop przez 3 lata i ciężko mi się chudło.Teraz jak nie biore,to waga szybciej spada
Tak, biorę anty, kiedyś brałąm idealnie dobrane tabletki, wręcz schudłam +powiększyły mi się piersi, czyli idealnie I sobie je brałam ze 2 lata i coś się schrzaniło po tym, jak mi Pani Dr. dała "tanszy odpowiednik, dokladnie ten sam skład". Zaczęły mi się robić pryszcze na twarzy i plecach takie bolesne bardzo i humor to miałam tak depresyjny, że mnie prawie facet rzucił Poszłam je zmienić, mam teraz regulon, ale widzę, że woda się po nim trzyma bardzo, sama widzę, że utrudniają schudnięcie. Ale też nie chcę na nie "zwalać" całej winy, miałam rozregulowany metabolizm, albo żarłam 1000, albo 3000 kcal dziennie.
Wiesz co, jem co 3-4 godziny, ale w międzyczasie wpadnie kilka truskawek, czy kilka migdałów, to liczyć to jako podjadanie między posiłkami? Zaciekawiłaś mnie tym bardzo, bo może faktycznie w tym leży problem
Stary 2013-07-05, 10:24   #376
Like_a_women
Zadomowienie

Cytat:
Tak, biorę anty, kiedyś brałąm idealnie dobrane tabletki, wręcz schudłam +powiększyły mi się piersi, czyli idealnie I sobie je brałam ze 2 lata i coś się schrzaniło po tym, jak mi Pani Dr. dała "tanszy odpowiednik, dokladnie ten sam skład". Zaczęły mi się robić pryszcze na twarzy i plecach takie bolesne bardzo i humor to miałam tak depresyjny, że mnie prawie facet rzucił Poszłam je zmienić, mam teraz regulon, ale widzę, że woda się po nim trzyma bardzo, sama widzę, że utrudniają schudnięcie. Ale też nie chcę na nie "zwalać" całej winy, miałam rozregulowany metabolizm, albo żarłam 1000, albo 3000 kcal dziennie.
Wiesz co, jem co 3-4 godziny, ale w międzyczasie wpadnie kilka truskawek, czy kilka migdałów, to liczyć to jako podjadanie między posiłkami? Zaciekawiłaś mnie tym bardzo, bo może faktycznie w tym leży problem
Myślę,że dokładnie tutaj-podjadanie(nawet jesli to są 3 truskawki,czy kilka orzeszków ),bo jak jesz z przerwami min.3h.to musisz chudnąć.
Pamiętasz może nazwę tych "idealnych" tabsów?

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Dziewczyny chodzicie może na pedicure?Ja jeszcze nigdy nie byłam,wiem wsióra ze mnie U Nas jest promo-pedicure podstawowy z malowaniem 19zł.
Przy okazji-nie wiecie moze co to za spray na paznokcie którym się pryska,aby utrwalić np.pyłek na lakierze?I gdzie to dostać?
Stary 2013-07-05, 10:27   #377
pipson
Zadomowienie

Like, Yasminelle się nazywały, bardzo mi pasowały Postaram sie nie podjadać i może wkońcu się ta waga ruszy Poczytałam na ten temat chwilkę temu i faktycznie masz rację - z każdym kęsem pożywienia uruchamiamy jakieś enzymy, które zaczynają trawienie od początku, jeśli są zbyt małe pzerwy między posiłkami to nie zdązy się poprzedni posiłek przetrawić. Dzięki! tylko jak tu nie podjadać no ale muszę!
Ja byłam na pedi, ale płaciłam 3 razy tyle co Ty, jak takie promo, to idź koniecznie
Stary 2013-07-05, 10:40   #378
Like_a_women
Zadomowienie

Cytat:
Like, Yasminelle się nazywały, bardzo mi pasowały Postaram sie nie podjadać i może wkońcu się ta waga ruszy Poczytałam na ten temat chwilkę temu i faktycznie masz rację - z każdym kęsem pożywienia uruchamiamy jakieś enzymy, które zaczynają trawienie od początku, jeśli są zbyt małe pzerwy między posiłkami to nie zdązy się poprzedni posiłek przetrawić. Dzięki! tylko jak tu nie podjadać no ale muszę!
Ja byłam na pedi, ale płaciłam 3 razy tyle co Ty, jak takie promo, to idź koniecznie
Mówię Ci to przez podjadanie,ja też tak miałam.Niby nic,a robi wielką różnicę Co do tego trzeba mieć silną wole,aby czegoś nie skubnąć,3mam kciuki
Stary 2013-07-05, 10:55   #379
heroine86
Zakorzenienie

Dzień dobry w ten jakże słoneczny dzionek!

Dopiero wstałam piję kawencję

Like, aż tak się zjarałaś? Masakra
Co do pedi, to nie jesteś wsiór, ja też nigdy nie byłam ale jak masz tak tanio to grzech nie skorzystać

pipson, na pewno schudniesz mnie też gubi podjadanie
Stary 2013-07-05, 11:28   #380
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się nażarłam czereśni i boli mnie brzuch boooże jak dziecko
Aaaj...czereśnie

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Wiem,wiem,ale co ja poradź,że łeb mam zryty na tym punkcie
Dobrze, że przynajmniej o tym wiesz Pierwszy krok za sobą

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Poległam.. wciągnęłam pół paczki Już nie będę kupować to takich problemow nie będzie
Ja mam nadzieję!!!!!!!

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:

Już zrobiłam

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:

68kg->63kg -> 61kg->60kg ->59kg->...->58kg->57kg
zooska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 11:58   #381
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zooska Pokaż wiadomość
Aaaj...czereśnie
Aj daj spokój odchorowałam te czereśnie pół dnia wczoraj zdychałam z bólu brzucha, w nocy też mnie męczyło do dziś czuję się wzdęta, napompowana i w ogóle bllleee czy ja nie mogę jeść czereśni? no nie!

Cytat:
Dzięki du.py nie urywa ta moja aktywność, no ale od czegoś trzeba zacząć
Stary 2013-07-05, 12:10   #382
zooska
Zakorzenienie

Heroine Lepsza taka aktywność, jak żadna Więc wiesz... i tak jesteś już do przodu!
A czereśnie, hm hm hm ^^ Może nie możesz ich jeść tak dużo na raz ?

Stary 2013-07-05, 12:13   #383
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Heroine Lepsza taka aktywność, jak żadna Więc wiesz... i tak jesteś już do przodu!
A czereśnie, hm hm hm ^^ Może nie możesz ich jeść tak dużo na raz ?
W sumie tak byłam z siebie wczoraj taka dumna
No nie wiem właśnie... przedwczoraj też zjadłam, ale dosłownie kilka i też mnie męczyło
Stary 2013-07-05, 12:19   #384
zooska
Zakorzenienie

A dzisiaj mam pizzę na obiad

Tzn...może nie ja, ale znajomy, więc w sumie... ja ^^

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
W sumie tak byłam z siebie wczoraj taka dumna
No nie wiem właśnie... przedwczoraj też zjadłam, ale dosłownie kilka i też mnie męczyło
Hm...to może rzeczywiście nie możesz ich jeść Niektórym bardzo siadają na żołądku, ja tak mam z moją miłością-mandarynkami

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Dooobra, uciekam, o ile się nie mylę, to będę jutro

Dzisiaj idę na imprezę, a w sobotę do pracy od 15 do 5, a w niedzielę, jak dobrze pójdzie to jeziorko na dwa dni, no i wtorek znowu praca i impreza
Aaaaaj te wakacje, uwielbiam ten czas xD

To co, miłego dnia dziewczyny! Łapcie promienie słoneczka, grzecznie tam z jedzonkiem (BAŚKA!!!!!!!!!!) No i w sumie to chyba tyle

Stary 2013-07-05, 12:26   #385
heroine86
Zakorzenienie

Zoośka, nawet mnie nie załamuj kocham czereśnie zawsze na nie czekam z utęsknieniem dziwne, bo nigdy jakoś nie miałam problemów...

Od 15 do 5 w pracy? booooże co to za praca! powodzenia cyborgu Ty no i udanego weekendu do poklikania
Stary 2013-07-05, 12:38   #386
meeedzik
Zakorzenienie

Heloł u mnie dziś ni ma słońca, ale ciepło nawet jest
Rano obudził mnie pies, tak przeraźliwie wył, że nie wiedziałam co się dzieje i na proste nogi z łózka wyskoczyłam w ogóle jakie miałam zdziwko gdy usłyszałam, że on potrafi wyć a to dlatego, że sam w domu był, mamuśka do fryzjera poszła, reszta w pracy, a ja spałam w drugim pokoju

Teraz siedzę i piję kawusię, no i myślę jakby pazurki pomalować

Like ja też nigdy na pedi nie byłam także jedyna nie jesteś
a co do kosmetyków to taka prawda, nieraz te tańsze świetnie nam służą ale jak wiadomo każdemu też pasuje co innego i co innego będzie dla niego dobre
Margot hehe racja daj znać jaką odżywkę kupiłaś
Heroine kocham Cię za te emoty od razu humorek lepszy jak tylko się tu zaglądnie
ZOska oo impressska u mnie też dziś i jutro ^^ dziś domówka a jutro dysko a w niedzielę muszę wstać rano odebrać z przystanku ciocię z Bydgoszczy, nie wiem jak to uczynię

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Heroine tak piszesz o tych czereśniach, a ja w tym roku jeszcze nie jadłam ale czekam aż pojawią się u mnie na drzewie to wtedy nadrobię zawsze włażę na drzewo siadam na gałęzi i wpierdzielam, że później ledwo udaje mi się zejść haha
Stary 2013-07-05, 13:20   #387
Like_a_women
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiaj idę na imprezę, a w sobotę do pracy od 15 do 5, a w niedzielę, jak dobrze pójdzie to jeziorko na dwa dni, no i wtorek znowu praca i impreza
Aaaaaj te wakacje, uwielbiam ten czas xD

Supraśnie z tymi imprezkami a z tymi godzinami pracy to przesada

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Heloł u mnie dziś ni ma słońca, ale ciepło nawet jest
impressska u mnie też dziś i jutro ^^ dziś domówka a jutro dysko a w niedzielę muszę wstać rano odebrać z przystanku ciocię z Bydgoszczy, nie wiem jak to uczynię [COLOR="Silver"]
Ja tez kcem na disko
Stary 2013-07-05, 13:39   #388
dzaga1989
Zakorzenienie

Wróciłam od babci. Jeeeeju, 1,5h czekałyśmy na busa, nic innego nie było. Ale jestem happy bo w lumpku za 1zł dorwałam świetną górę od kostiumu o taką o: klik Olejcie modelkę. Teraz jeszcze muszę jakiś w miarę pasujący dół kupić.
Śniadanie i II śniadanie dziś w trasie ale spoko - rano wieśniak, a potem pół cebularza i sok pomidorowy
Pogoda się zwaliła Chłodno i pada. Idę po kolejną Pierwsza rano nawet mnie nie ruszyła.

Cytat:
Zrobię z tego co dorwałam. I jak - smaczy? Ja już widzę siebie pożerającą granolę z kefirem lub mlekiem

Cytat:

Pipson, z jednej strony Cię rozumiem, ale z drugiej musisz po prostu olać obawy i wskoczyć w szorciaki! Mój TŻ mówił że najładniej wyglądałam gdy ważyłam 65kg i wtedy wcale nogi w szortach źle nie wyglądały. To sobie teraz pomyśl jak ja wtedy musiałam wyglądać A chodziłam i jakoś nie miałam kompleksów. A nie masz jakiejś spódniczki? Ja jednak wolę kiecki bo kryją to czego nie lubię (brzuch i uda) a podkreślają to co kocham (talia, łydki).

Co do podejścia TŻ - wiem że Twój ogólnie chyba jest w temacie bo kiedyś o tym pisałaś (chyba że coś pokręciłam). Ale wkurza mnie zawsze taka olewka czyichś nawyków. Nie żeby ludzie robili to złośliwie, ale właśnie komentarze: ooooo sałateczka, oooo pizzy nie zje, wielce się odchudza itp. są irytujące. Ja teraz na wszystkich leję i jem to na co mam ochotę. Nawet niedawno jeszcze na uniwerku miałam z grupą terenówkę i szłam z grupą koleżanek. Wszystkie kupiły sobie po drożdżówce/gniazku/pączku, Tymbarku i słodkim batoniku, a ja wzięłam wieśniaka z dżemem i wodę i zaraz słyszałam kąśliwe uwagi . Ale po mnie to spłynęło

Edytowane przez dzaga1989
Czas edycji: 2013-07-05 o 13:42
dzaga1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 13:40   #389
dzaga1989
Zakorzenienie

Cytat:
bo dzisiaj kupiłam "szparagówkę" i będzie na weekend

Ja bym zamówiła sałatkę i w miałabym opinie kolegów sama za pizzą nie przepadam, więc dla mnie to wybór niemalże oczywisty

Co do szparagówki - pewnie ja jutro narwę i też sobie ugotuję. A może jeszcze dziś bo nie mam nic na obiad. Mama flaki zrobiła ale jakoś mi się ich nie chce

Cytat:
na wiosce...pełna inwigilacja i łomot firanek i idę dumnie z celulitem i bladą skórą na wierzchu z udem 56cm(chyba bo notatek zapomniałam).
Dziś miałam to samo tylko że szłam w długiej kiecy. Tutaj tak ubrana dziewczyna to szok, bo długie kiece to tylko cyganki noszą i babuszki (ale to już dł. 7/8) W pewnym momencie mama mówi: "Patrz jak u Zochy firanka się rusza"

Cytat:
Głupia Ty - nie zgadzam się
W 100% się zgadzam

Cytat:
Dziewczyny chodzicie może na pedicure?Ja jeszcze nigdy nie byłam,wiem wsióra ze mnie
Cytat:
Co do pedi, to nie jesteś wsiór, ja też nigdy nie byłam
Dołączam do grona wsiórek Też nigdy nie byłam na pedi Baa...nie byłam nawet na mani, ale bratowa TŻ mi raz na wesele pazury malowała, a że ona kosmetyczka to liczę że byłam
Stary 2013-07-05, 17:22   #390
heroine86
Zakorzenienie

Pogoda się wzięła i zepsuła jest ciepło, ale kurde słońca nie ma połaziłam po sklepach i po targowisku trochę, ale nic ciekawego nie znalazłam a chciałam jakieś spodnie fajne dżinsy albo z materiału, coś w typie alladynek też by mogło być. Na jutrzejszego gryyla potrzebuję kurde, nie mam spodni no mam jedne, które się nadają jeszcze do czegoś, ale kurde myślałam, że coś upoluję... nie pójdę w krótkich gatkach, bo mnie przecież komary zeżrą tym bardziej, że to na 18

Cytat:
Rano obudził mnie pies, tak przeraźliwie wył, że nie wiedziałam co się dzieje i na proste nogi z łózka wyskoczyłam w ogóle jakie miałam zdziwko gdy usłyszałam, że on potrafi wyć a to dlatego, że sam w domu był, mamuśka do fryzjera poszła, reszta w pracy, a ja spałam w drugim pokoju

Heroine tak piszesz o tych czereśniach, a ja w tym roku jeszcze nie jadłam ale czekam aż pojawią się u mnie na drzewie to wtedy nadrobię zawsze włażę na drzewo siadam na gałęzi i wpierdzielam, że później ledwo udaje mi się zejść haha
To żeś miała pobudkę ja bym chyba na zawał padła jakbym wcześniej nie wiedziała, że mój pies tak potrafi

A zeżarłam dziś znów kilka będę cierpieć, ale cóż no ja nie mam takiej możliwości włażenia na drzewo chociaż pamiętam wakacje u babci jak byłam mała razem z rodzeństwem też właziliśmy na drzewka a babcia za każdym razem była bliska zawału

Cytat:
Co do szparagówki - pewnie ja jutro narwę i też sobie ugotuję. A może jeszcze dziś bo nie mam nic na obiad. Mama flaki zrobiła ale jakoś mi się ich nie chce
Nienawidzę flaków

Cytat:
Dziś miałam to samo tylko że szłam w długiej kiecy. Tutaj tak ubrana dziewczyna to szok, bo długie kiece to tylko cyganki noszą i babuszki (ale to już dł. 7/8) W pewnym momencie mama mówi: "Patrz jak u Zochy firanka się rusza"
Bo jednak wieś robi swoje ja jakbym u babci (u rodziców może mniej) założyła długą kiecę to też bym pewnie sensację zrobiła i przez miesiąc byłabym numerem jeden wśród plotek

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Słońce wyszło! nie ogarniam tej pogody

Paula, w ogóle przeczytałam, że jadłaś cebularza i zachciało mi się raczej nigdy za nim nie przepadałam, ale kurde smaki się zmieniają podobno wieki nie jadłam

Piję kawę a obiadu nie chce mi się robić i jeść tyż nie

Edytowane przez heroine86
Czas edycji: 2013-07-05 o 17:12
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości