|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
co do słoiczków- Bartulo mały zjada naraz, duzy dziele- pierwsza porcja do literatki i grzeje w mikrofali, reszta w słoiczku do lodówki na drugi dzien, potem juz odgrzewam słoiczek. A dlatego do literatki, ze akurat mam takie, że wchodzi idealnie pół słoiczka do nich ![]() a dzis ugotowałam mu brokułową zupke- marcheweczka i ziemniaczki młode z ogródka juz swojego, natka, seler, por tez, tylko brokuł kupny- nie nadążyłam machac łyzeczką ![]() CHARLIZZ wg mnie to mama przesadziła.... to juz nie mogla poczekac te kilka dni?? |
|
|
|
|
#2342 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie że mamusie listopadowo-grudniowe 2012 mają dopiero trzecią część na odchowalni? I tą trzecią to mają od początku maja.
A my już w połowie VI ![]() To z nimi jest coś nie tak czy z nami?
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Jutro Was nadrobie bo Padam. Blanka ewidentnie nienawidzi upałów,tak się biedną dziś męczyła.
![]() Jakbym mieszkała w katowicach to bym dziś kibicowała naszym ![]() Dobranoc dziewczynki! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2344 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Dobranoc. Mam nadzieję że Blanka będzie dziś znowu ładnie spała
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
testowaliśmy krzesełko dzisiaj
chyba się podobało, tylko wkurzał się na szelki; i od chrupek kuku był zalepiony wszędzie tam, gdzie wystawał ponad tackę
|
#2346 | |||||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
opowiadaj jak u Was ![]() Cytat:
oj silver, to powiedz niani niech nas czyta i Ci streszcza ![]() Cytat:
regulowany spust ![]() Cytat:
cwany jak Tzbokeh podczas kupowania miksera na prezent :p Mi też sie jednak wydaje, że tej kaszki to jednak dużo.. Tzn mnie nic do tego i ja sie nie znam ale ona nie ma żadnych wartości przeca, to tylko taki zapychacz, więc byłabym sie, że upase dziecko niepotrzebnie. Tym bardziej, że dziewczyny, których dzieci ważą swoje lekarz powiedział, że można kaszke odpuścić. Ale ja tylko mowie co ja ![]() Cytat:
Daj przepis!! O bosz, pierogi z biedry z serem i jagodami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#2347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oooo jakie to krzesełko? Nie wklejałaś chyba linka, niemożliwe że bym przegapiła Takie inne wklejałaś pokraczne tylko...
|
|
#2348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo trójki się skończyły i tylko takie miałam i już chyba trójek nie kupuję, bo nie ma sensu; podobno dady czwórki nie śmierdzą![]() Cytat:
![]()
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
Illusion, obstawiam, że z nami.
TŻ poszedł na kawalerski, więc dzisiaj z ciastem w ręku spędzam wieczór w wyrze, ahhh. Obejrzę sobie jakiś babski film i się poudzielam, a co tam. A jutro moja impreza.
|
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
Fewciu, oby noc była lepsza
ja kibicuje młody pokochał niezmiernie kukurydziane paluchy- scina je jak bóbr
|
|
|
|
#2351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mamuniu, to jeszcze tydzień został.... co jutro planujesz? |
|
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
Ale czika dzisiaj
ale w parku w ogóle nie było tego czuć !!! wiało tam, że hej i dziś karmiłam pierwszy raz publicznie !!!!Mąż poszedł tradycyjnie przy piątku na piwko , Zuzia już śpi a ja na razie na necie, muszę się iść wykąpać, ale co to za kąpiel taka ekspresowa :P A wrzuciłam zdjęcia do klubu, bo chyba już dawno nic nie pokazywałam
|
|
|
|
#2353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2354 |
|
Zadomowienie
|
Ellmi, my też przeszliśmy na 4 i też tylko dlatego, że innych w domu nie było
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
E_vel - spotykamy się u nas na grillu z dziewczynami. TŻ zostaje w domu, będzie na górze z małą, a rodzice moi jadą do mojej siostry, bo jej mieszkanie zostaje jutro puste. No i sobie pogrillujemy, poświrujemy
, wypijemy jakieś piwko, coś... Tyle wiem, bo to moja siostra organizuje, może przygotowała jakieś niespodzianki.
|
|
|
|
#2356 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Powiem nieskromnie że te z Biedry do moich się nie umywają nawet
![]() A przepis na ciasto proszę: CIASTO NA MAŚLANCE Ciasto: 1 i 1/4 szkl maślanki 1 szkl cukru 2,5 szkl mąki 3 jajka 3 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkl oleju 1 cukier waniliowy Wszystko wrzucić do miski, wymieszać i wylać na blachę wysmarowaną margaryną/masłem i wysypaną bułką tartą. Na wierzch wyłożyć owoce pokrojone na kawałki. Ja robiłam jak do tej pory z truskawkami, jabłkami, brzoskwiniami, jagodami. Kruszonka: 1 kostka masła 1 szklanka mąki 0,5 szklanki cukru Masło roztopić w garnuszku i ostudzić, mąkę z cukrem wymieszać w miseczce, zalać roztopionym masłem i wymieszać do powstania kruszonki, jak będzie za mokre to dodać jeszcze mąki i cukru. Kruszonkę wysypać na wierzch ciasta. Piec około 30-40 minut w 170 stopniach. Ja daję zawsze termoobieg z zapiekaniem góry. Nie wygląda...ale jest przepyszne, takie wilgotne i mmmmm I szybko się robi, wszystko do miski i siup mikserem, nawet białek nie trzeba ubijać osobno.
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-07-05 o 20:41 |
|
|
|
#2357 |
|
Zadomowienie
|
Sylwetta, są takie i są nieziemskie. Świeże, niemrożone. Z masłem i cukrem omnomnomnom
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Kurka ale Pampers nie tylko nie śmierdzi ale i pachnie taki dzidziusiem. Zobaczę te huggisy teraz. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Black, zazdroszcze
jak ja bym chciala te wszystkie przedślubne, a potem slubne zmagania jeszcze raz przezywać...Monamur Dziewczyny, rzuccie jakims ciastem w nedziele mi sie rodzinka zjezdza i trzeba cos upichcić ![]() A w załączniku Zosiek
|
|
|
|
#2359 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kobito, chyba Cie Bog opuscil!!!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Illusion, wrzuc przepis do klubu
. Co by latwiej znalezc bylo
|
|
|
|
#2361 |
|
Zadomowienie
|
Illusion, to żeś sie wkopała kobito! Musisz teraz mi je zaserwowac! A jak znam życie to zaraz tabun mamusiek wizazowych będzie chętnych
Black, no to już dziś życzę udanego wieczoru jutro ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2362 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
takze jakby nie patrzyl dostalam 2 pierscionki zareczynowe ![]() Cytat:
no ale na pierwszy raz 1. Nie ma tez od razu uczyc dziecka ze codziennie dostaje ciacho Cytat:
![]() ja tez tak mialam ostatnio z ortopeda ![]() na szczescie dzisiaj byl i na kontroli wyszlo ze wszystko ok (aa dziekuje za kciuki dziewczyny ) a Pani pielegniarka jak weszlam z malym i sie mnie pytala o dane to jak uslyszala imie to mowi "aaaa to ten M... ktory ma takie ladne oczy" w szoku bylam ze poznala moje dziecko ![]() oj mi chyba tez to nie pisane a gdzie sie chcecie spotkac? Cytat:
bedziemy tesknic
|
|
#2363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie mam http://allegro.pl/fisher-price-krzes...362093769.html ; wiem, że nie za tanie , ale inne mi się nie podobały, a z tych co mi się podobały, było i tak najtańsze![]() Cytat:
huggisy niczym nie pachną i niczym nie śmierdzą ja i tak zostaję przy pampersach i tylko jak nie ma promocji żadnych, to inne kupuję
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Zosia przesłodka. Ok...wklejam do klubu przepis na ciacho.
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-07-05 o 20:56 |
|
|
|
|
#2366 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka
![]() Napiszę co byście nie zapomniały o mnie, kurdę nie mam na nic czasu i w sumie nie wiem dlaeczgo. Powiem Wam że jak chodziłam do szkoły i musiałam się uczyć to jakoś miałam więcej czasu ... Wczoraj badałam Blanki mocz po raz drugi i wyszło wszystko OK Ale dzisiaj czikaaaaa dopiero po 18 wyszłam z małą na spacer, my już w wersji spacerowej się wozimy i Blance bardzo się podoba.Co do jedzenia, to widze ze tu większośc niejadków i aż mi głupio ale Blanka to jest obżarciuch i żadnego umiaru nie zna. Na obiad dostaje duży słoik albo Babydream albo Hipp ,mały to dla niej przekąska a nie obiad Je też kaszkę 2 razy dzienie i pół słoika owocow do tego. Muszę uciekać się uczyć bo w środę ostatnia poprawka.Ale jeszcze się trochę odniosę ![]() Tyle co zdązyłam Was lekko przelecieć: Nina gratuluję tytułu inżyniera I mam do Ciebie pytanie,bo ja też daje Małej kaszki Baby Sun. Jak Ty je przyrządzasz? Bo na opakowaniu napisane że w 100 stopniach ale ja tak nie robie bo przeciez mm nie można we wrzątku robić , no i w sumie nie wiem czy dobrze...Szklanko zdrówka życzę ! Charlizz Twoja mamuska to przegina lekko naprawdę, domyślam się że frustrujące to jest jak chcesz się pouczyć a nie masz kiedy a tu terminy gonią... Monamur witaj spowrotem ! Black zazdroszczę panieńskiego jutro. Czekamy na fotorelacje ![]() Wiesienko bardzo się cieszę że wesele udane ,oby Wasze wspólne życie było również tak udane ! |
|
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
Ellmi.. fajne to krzesełko! Ja jestem na etapie myślenia, ze trzeba kupić
i chyba mam faworyta |
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
a wlasnie dziewczyny macie gdzies taka tabelke ktore owoce, warzywa mozna podawac dziecku w danym miesiacu ???
|
#2370 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wiesz co, jeszcze nie ustaliłyśmy ale ja myślałam albo o kawiarni Poezja w Gnojniku albo parku albo do mnie na kawkę mogłabym Wisienkę przywieźć Jak jesteś zmotoryzowana to zapraszam do mnie, mogłabyś wziąć też córeczkę to by się pobawiły z moją Karinką bo ma taki mały plac zabaw - domek, zjeżdżalnię, piaskownicę
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.

ale jak już jest możliwość to

wiem, ale juz sie poprawie
nie czepiam się, tak po prostu pytam, bo np Filip tylko rano zjada kaszkę albo wieczór i to ledwo 150ml zje, a Polcia 200 wciąga; niezła jest
szybkiego powrotu do zdrowia
za obroty
pierogi z biedry z serem i jagodami

, bo trójki się skończyły i tylko takie miałam i już chyba trójek nie kupuję, bo nie ma sensu; podobno dady czwórki nie śmierdzą