Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-06, 09:35   #4531
shestiger
Rozeznanie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Surka - bardzo fajny opis

Ja mam pytanie do Rozpakowanych.
Dostawałyście w szpitalu tzw. Niebieskie Pudełko na wyjściu??Wiecie to takie z próbkami, ankietę trzeba wypełniać. Ciekawa jestem czy to dalej funkcjonuje ^^
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 09:39   #4532
Agrafka86
Wtajemniczenie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Czarowniczko i potul Antosia od wizażowych cioteczek.

Surka jak sobie leży, jak w kokonku.

Magdalenne ja byłam wczoraj u kosmetyczki. Do fryzjera nie pozwalają mi chodzi, bo jak skróce włosy to dziecku rozum skrócę.

Jakierka dla Ciebie i Edziunia za tydzień!

Dzoan wydaje mi się, że Tż bardziej się stresuje tym, że zostawił telefon i pewnie cały czas myśli, czy wszystko ok. A co do materaca to mam z kokosa i nie mogę ściągnąć pokrowca, ale wietrzyłam i wystawiałam go na słońce codziennie.

Surka nie ma to jak poród rodzinny bez męża. Super opisik.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 09:41   #4533
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
OPIS PORODU !!!

Miał być, jak wrócę do domu, ale stwierdziłam, że tyle wolnego czasu co tu to już nigdzie nie będę miała. Ją opiszę dosyć szczegółowo, choć nie chce nikogo tym urazić i z góry przepraszam, jeśli uznacie, że zbyt intymne i przesądziłam że szczegółami.

W niedzielę rano nie mogłam spać, bo bardzo chciało mi się siku, ale nie chciało mi się iść do toalety, ale w końcu się zebrałam Gdy położyłam się z powrotem, to poczułam, że coś mi poleciało, ale myślę sobie no bez jaj przecież się nie posikałam

Jak już wiecie byłam na końcówce remontu, więc do porodu nie byłam wogóle przygotowana. Stałam sobie pod prysznicem, a tz latał i pakował co kazałam. Jego miną była bezcenna

Pojechaliśmy na IP, szyję miałam zamknięta i nie gotowa. jedynie wiedziałam, że do 48 h urodzę.

Gdzieś od południa męczyły mnie bóle krzyżowe, ale to jeszcze nie było to

Od północy zaczęły mi się już regularne skurcze, o 3 już co 7 minut, ale rozwarcia tylko na 1 palec

Ból był niesamowity koło 7 skurcze miałam znowu nieregularne, a rozwarcia dalej na 1 palec.

Przenieśli mnie na blok, zrobili lewatywę. Po tym byłam tak słaba, że prawie mdlałam, po omacku wróciłam na łóżko, jak zaczęłam widzieć to zaczęłam zwracać

Podali mi oxy i podłączyli mnie pod ktg. Błyskawicznie zrobiło mi się rozwarcie na 4 palce, ale dalej już nie szło. Ogólnie nie byłoby źle, gdybym mogła sobie jakoś ulżyć podczas skurczów, np stojąc, siedząc na piłce itp. Ale ponieważ wody mi odeszły ponad dobę temu, musiałam być cały czas pod ktg i leżeć na wznak. A ból był nie do wytrzymania, na zmianę mdlałam i wymiotowałam. Lekarz zaglądający do mnie stwierdził, że poród skończy się cc. Przyszedł ordynator i powiedział, że wyczyszczą sale cięć i zrobią mi cc. Miałam już podłączony cewniki i odliczałam każda sekundę do zastrzyku

Gdy przyszli po mnie, powiedziałam, że strasznie drętwieją mi ręce, a położna na to, że dziecko jest już pewnie w kanale. Ordynator mnie zbadał i mówi, pełne rozwarcie, dziecko już w kanale rodziny sn.

Na co ją, że kategorycznie się nie zgadzam i ją już rodzic naturalnie nie będę Hahaha

Na szczęście przekonali mnie. Położna do mnie mówi, że już główkę widać i ma długie czarne włosy Na co ją bez jaj, moje dziecko jest łyse

Powiem wam, że ostatni etap porodu jest najlepszy i wcale jakoś strasznie nie boli.

Miałam urodzić w ciągu maksymalnie 5 skurczów, niestety miałam je tak krótkie, że czasami nie zdążyłam oddechu zrobić, a on już przechodził. Dosłownie lekarka pomogła mi wypchnąć Lilkę naciskając na brzuch

Chwilą jak ją zobaczyłam bezcenna, choć najpierw panikowałam, bo nie płakała, ale już po chwili leżało na moim brzuszku miniaturowe białe ciałko

Nie nacinali mnie, ale strasznie popękałam. Byłam łyżeczkowana, a zszywali mnie ponad pół godziny

W końcu tz nie było przy mnie bo podczas tego wszystkiego zapomniałam, że chce żeby był że mną.

Dopiero jak urodziłam to powiedziałam, żeby wywołali męża bo to miał być poród rodzinny i chce żeby zobaczył mała. Potem już siedział że mną na bloku. Trochę przykro mi, że nie było go że mną i biedny zamiast przeżywać to że mną spędził tyle godzin na korytarzu, ale naprawdę w tamtym momencie nie miałam tego nawet w głowie.

Koniec
Wysłane z aplikacji mo Forum.
dzięki za opis jak dla mnie super to zrobiłaś
idę potrzymać nogi w górze, nie wiem czy wrócę jeszcze tu czy dopiero po grillu -udanej soboty życzę papapap

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 09:45   #4534
sammi24
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Teskno mi za Wami ale na tel nie da sie tak nadrobic wszystkiego. Wczoraj probowalam ale zasnelam.
Pospalam pare ladnych godzin. Malutki wlasnie zjadl.
.... Zaraz wracam Antosia musze utulic... To priorytet!.
Odpoczywaj ile wlezie

Cytat:

A o to i moja babuleńka Hahaha

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jaka słodka

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Czesc Mamusie, dzieciaki i dwupaczki

My w miarę noc przespalysmy, powoli bedzimy sie zbierac na pobranie tej nieszczęsnej krwi :banghead:

Jakierka- wlasnie mleko mamy caly czas to samo i do tej pory dobrze je tolerowala. Pewnie na piersi inaczej jej system trawienny dzialal i teraz nie potrafi sie przestawić.

Tez mamy problem z krztuszeniem sie przy butelkach..i avent i tt. Wczoraj kupiłam Chicco step up i jest ciut lepiej, bo smok jest ciagle wypelniony
Dobrze, ze noc jakoś Wam minęła. Trzymam za Was dalej kciuki

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Noc była koszmarna, ale nie chcę już wracać do tego kosmicznego bólu głowy nawet w opowieściach.
Zaraz was nadrobię. Tylko najpierw kakao o na poprawę nastroju
Ale przeszło? namówiłaś mnie na kakao zaraz se zrobię

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość

A my witamy sie z Edkiem w 35tc!!!

Dzis w planach kolejne pranie i prasowanie, chcemy odebrac lozeczko i przywiezc do domu, byc moze odwiedzimy mame i moze TZ zdazy jeszcze porobic cos w mieszkaniu.
za tydzień

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Samanta: ty to powinnaś pohlgonic porządnie tzta..chociaz doskonale rozumiem te złość..czesto też proszę i proszę a po kilku dniach sama to robię bo on ma tysiąc ważniejszych rzeczy..od wtorku stoją dwa kartony do wywalenia..ciezkie..sama tego nie wyniosę..na środku przedpokoju żeby nie zapomniał..i stoją...jeden sama juz wyniosłam..drugi wale to niech stoi. Wkurza mnie to strasznie!! I jeszcze do mnie komentarz ze tak sprzątam a śmieci na środku zostawiam bezczelny!

Mój Tż od 2 dni wyrzuca smieci, które stoją przed szafką ze zlewem

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
wczoraj położna w SR większości dziewczyn pytała na kiedy miały termin z pierwszego usg i że to jest niby bardziej prawdopodobny termin porodu

tylko chyba u mnie jej przewidywania się nie zgadzają, przewiduje mi poród za 3tyg, mam termin za 5 tyg a z usg pierwszego było że za 6 tyg
I bądź tu człowieku mądry...

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
nie brałabym tych terminów pod uwage wogóle- nie nakrecaj sie, ze urodzisz troche szbciej- posłuchaj doświadczonej przeterminowanej ciążarówki
Najlepiej to wkręcać sobie, że tp jest 2 tyg później niż faktycznie ile stresu można sobie zaoszczędzić

Cytat:
OPIS PORODU !!!
Koniec
Nietypowy zwrot akcji, bo zwykle po nieefektywnym SN robią CC, a u Ciebie na odwrót no ale ogromne za wytrwałość zastanawiam się za każdym razem, w jakim stanie wycieńczenia i bólu musi znajdować się organizm, żeby mdleć i wymiotować...a do tego mieć siłę to dziecko urodzić. Niesamowite.

Miałam jeszcze podpisywać i mi wypadło z głowy komu i co

A, Idzia, czy o tych białych i czarnych kulach puli genowej mówili Wam na jakiejś genetyce na studiach? bo u nas na takich przykładach z kulami tłumaczyli m.in. jak wyliczyć prawdopodobieństwo występowania jakichś cech albo chorób pewnie wszędzie to samo klepią

Ja dziewczyny zmykam, musze trochę poprasowac ubrań moich i Tżta, reszta przypadnie jemu potem się ogarnąć bo Tż musiał do pracy wyskoczyć ale wraca ok 12.00 i robimy większe zakupy spożywcze, potem do CH na wyprzedaże, a potem jak czasu starczy to cos w domu porobimy. No i dzisiaj albo jutro Iluzja widzę, że Skylie też chwali
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 09:47   #4535
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Sam ale czemu akurat przez spanie z matką? U mnie w SR z kolei położne powtarzały, że lepiej jak dziecko na początku śpi z matką.. i jeśli chodzi o odpoczynek matki i komfort, bo nie trzeba do dzieciaczka w nocy wstawać i odkładać do łóżeczka.. i właśnie, że ma się ciągły kontakt z dzieckiem i można szybko zareagować w razie ewentualnego bezdechu.
Tak tutaj tez jest to,ze przez godzine dziecko po porodzie jak wszystko jest ok, musi zostac z matka jak go umyja etc. i miec tzw.skin to skin z matka i czasem tez ojcem i zeby nie uyzwac zadnych perfum po prysznicu i mozno pachnacych zeli etc. bo dziecko zapamietuje zapach naturalny matki i tam moze wyczuc jej obecnosc. No, ze poprostu to jego matka, a nie inna czyjas.
Dlatego tez wazne jest zeby ojciec sie czesto do maluszka tez przytulal i oswajal.

A z tym spaniem razem to jest tak, ze bedziesz tak zmeczona, ze nie bedziesz wiedziec kiedy i mozesz zwalic dziecko z lozka, albo je uderzyc etc.Moze cos Ci sie przysnic i bedziesz sie rzucac. Mozesz je przygniesc swoim cialem albo narzucic na niego swoja koldre. Dlatego owszem wazne jest zeby dziecko bylo blisko matki,ale musisz byc swiadoma, a jak chcesz spac blosko niego to sa te mojzesze i inne wynalazki co np. nalozko sie zaczepia obok i mozesz z nim spac.

U nas w Chicago jest juz zabroniona sprzedaz tych ochraniaczy do lozeczka bo wlasnie bardzo duzo dzieci umieralo z tego owodu, ze sie buzka przytknelo i udusilo. Ja to mam,ale nie zakladam bo sie boje poprostu. Tak samo zostawianie w lozeczku jakis pluszakow czy pieluszek blisko buzi tez nie dobre jest.

ogolnie nie bede swirowac,ale bede uwazac

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 09:48   #4536
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Surka - bardzo fajny opis

Ja mam pytanie do Rozpakowanych.
Dostawałyście w szpitalu tzw. Niebieskie Pudełko na wyjściu??Wiecie to takie z próbkami, ankietę trzeba wypełniać. Ciekawa jestem czy to dalej funkcjonuje ^^
Ją jeszcze nie wyszłam, a już dostałam niebieskie i różowe pudełko do tego krem z hipp na oparzenia oraz witaminy D i D+K.

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 09:48   #4537
Agrafka86
Wtajemniczenie

Idę coś porobić w domku. Trzymajcie się! I miłego dnia życzę.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 09:50   #4538
surka
Zakorzenienie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

Dzisiaj zaczął się week. Więc myślałam, że zanudzę się tutaj bez was. Ale za chwilę dostanę Lilkę, bo już jest różową i do wyników będzie że mną, proszę o kciuki

Stary 2013-07-06, 09:52   #4539
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
klask i:

Cytat:
OPIS PORODU !!!

Miał być, jak wrócę do domu, ale stwierdziłam, że tyle wolnego czasu co tu to już nigdzie nie będę miała. Ją opiszę dosyć szczegółowo, choć nie chce nikogo tym urazić i z góry przepraszam, jeśli uznacie, że zbyt intymne i przesądziłam że szczegółami.

W niedzielę rano nie mogłam spać, bo bardzo chciało mi się siku, ale nie chciało mi się iść do toalety, ale w końcu się zebrałam Gdy położyłam się z powrotem, to poczułam, że coś mi poleciało, ale myślę sobie no bez jaj przecież się nie posikałam

Jak już wiecie byłam na końcówce remontu, więc do porodu nie byłam wogóle przygotowana. Stałam sobie pod prysznicem, a tz latał i pakował co kazałam. Jego miną była bezcenna

Pojechaliśmy na IP, szyję miałam zamknięta i nie gotowa. jedynie wiedziałam, że do 48 h urodzę.

Gdzieś od południa męczyły mnie bóle krzyżowe, ale to jeszcze nie było to

Od północy zaczęły mi się już regularne skurcze, o 3 już co 7 minut, ale rozwarcia tylko na 1 palec

Ból był niesamowity koło 7 skurcze miałam znowu nieregularne, a rozwarcia dalej na 1 palec.

Przenieśli mnie na blok, zrobili lewatywę. Po tym byłam tak słaba, że prawie mdlałam, po omacku wróciłam na łóżko, jak zaczęłam widzieć to zaczęłam zwracać

Podali mi oxy i podłączyli mnie pod ktg. Błyskawicznie zrobiło mi się rozwarcie na 4 palce, ale dalej już nie szło. Ogólnie nie byłoby źle, gdybym mogła sobie jakoś ulżyć podczas skurczów, np stojąc, siedząc na piłce itp. Ale ponieważ wody mi odeszły ponad dobę temu, musiałam być cały czas pod ktg i leżeć na wznak. A ból był nie do wytrzymania, na zmianę mdlałam i wymiotowałam. Lekarz zaglądający do mnie stwierdził, że poród skończy się cc. Przyszedł ordynator i powiedział, że wyczyszczą sale cięć i zrobią mi cc. Miałam już podłączony cewniki i odliczałam każda sekundę do zastrzyku

Gdy przyszli po mnie, powiedziałam, że strasznie drętwieją mi ręce, a położna na to, że dziecko jest już pewnie w kanale. Ordynator mnie zbadał i mówi, pełne rozwarcie, dziecko już w kanale rodziny sn.

Na co ją, że kategorycznie się nie zgadzam i ją już rodzic naturalnie nie będę Hahaha

Na szczęście przekonali mnie. Położna do mnie mówi, że już główkę widać i ma długie czarne włosy Na co ją bez jaj, moje dziecko jest łyse

Powiem wam, że ostatni etap porodu jest najlepszy i wcale jakoś strasznie nie boli.

Miałam urodzić w ciągu maksymalnie 5 skurczów, niestety miałam je tak krótkie, że czasami nie zdążyłam oddechu zrobić, a on już przechodził. Dosłownie lekarka pomogła mi wypchnąć Lilkę naciskając na brzuch

Chwilą jak ją zobaczyłam bezcenna, choć najpierw panikowałam, bo nie płakała, ale już po chwili leżało na moim brzuszku miniaturowe białe ciałko

Nie nacinali mnie, ale strasznie popękałam. Byłam łyżeczkowana, a zszywali mnie ponad pół godziny

W końcu tz nie było przy mnie bo podczas tego wszystkiego zapomniałam, że chce żeby był że mną.

Dopiero jak urodziłam to powiedziałam, żeby wywołali męża bo to miał być poród rodzinny i chce żeby zobaczył mała. Potem już siedział że mną na bloku. Trochę przykro mi, że nie było go że mną i biedny zamiast przeżywać to że mną spędził tyle godzin na korytarzu, ale naprawdę w tamtym momencie nie miałam tego nawet w głowie.

Koniec
Miałam bardzo podobny poród z Wojtkiem

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
nie wiem wlasnie tez mnie to ciekawi,ale jak Oliath napisala, ze je wszystko to ja chyba tez bede jesc wszystko co jadlam do tej pory i bede obserwowac. Bede napewno smazone ograniczac i jakies ciezkostrawne rzeczy typu grzyby czy gruszki czy fasola.

ciekawe dlaczego kalafiora i kapusty ni emozna
Bo są wzdymające

Cytat:
Sam ale czemu akurat przez spanie z matką? U mnie w SR z kolei położne powtarzały, że lepiej jak dziecko na początku śpi z matką.. i jeśli chodzi o odpoczynek matki i komfort, bo nie trzeba do dzieciaczka w nocy wstawać i odkładać do łóżeczka.. i właśnie, że ma się ciągły kontakt z dzieckiem i można szybko zareagować w razie ewentualnego bezdechu.
Każdy robi jak mu lepiej, ale nie uczyłabym spania dziecka z matką, o potem nie będzie chciało spać samo w łóżeczku

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 09:54   #4540
yevele
Zadomowienie

Nikt nie urodził?
mi się śniło że domcia...

Samantha Twoje opisy są the best
jakiś senny dzień mam dzisiaj
Stary 2013-07-06, 09:59   #4541
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Tak tutaj tez jest to,ze przez godzine dziecko po porodzie jak wszystko jest ok, musi zostac z matka jak go umyja etc. i miec tzw.skin to skin z matka i czasem tez ojcem i zeby nie uyzwac zadnych perfum po prysznicu i mozno pachnacych zeli etc. bo dziecko zapamietuje zapach naturalny matki i tam moze wyczuc jej obecnosc. No, ze poprostu to jego matka, a nie inna czyjas.
Dlatego tez wazne jest zeby ojciec sie czesto do maluszka tez przytulal i oswajal.

A z tym spaniem razem to jest tak, ze bedziesz tak zmeczona, ze nie bedziesz wiedziec kiedy i mozesz zwalic dziecko z lozka, albo je uderzyc etc.Moze cos Ci sie przysnic i bedziesz sie rzucac. Mozesz je przygniesc swoim cialem albo narzucic na niego swoja koldre. Dlatego owszem wazne jest zeby dziecko bylo blisko matki,ale musisz byc swiadoma, a jak chcesz spac blosko niego to sa te mojzesze i inne wynalazki co np. nalozko sie zaczepia obok i mozesz z nim spac.

U nas w Chicago jest juz zabroniona sprzedaz tych ochraniaczy do lozeczka bo wlasnie bardzo duzo dzieci umieralo z tego owodu, ze sie buzka przytknelo i udusilo. Ja to mam,ale nie zakladam bo sie boje poprostu. Tak samo zostawianie w lozeczku jakis pluszakow czy pieluszek blisko buzi tez nie dobre jest.

ogolnie nie bede swirowac,ale bede uwazac
no tak, na pewno trzeba zwracać uwagę na różne rzeczy i przewidywać różne ewentualności

co do karmienia w łóżku, to u nas mówiły, że lepiej na leżąco i w ten sposób jak się przyśnie, to bezpieczniej niż karmiąc w łóżku na siedząco, gdzie ze zmęczenia można zasnąć i upuścić dziecko, przy czym główka niebezpiecznie przekrzywić itp.

Cytat:
Ją jeszcze nie wyszłam, a już dostałam niebieskie i różowe pudełko do tego krem z hipp na oparzenia oraz witaminy D i D+K.
U nas też dają pudełka z kremikiem na odparzenia na pewno, ale czy witaminki i jeszcze coś to już nie pamiętam.. A czemu dostałaś 2 pudełka.. jakiś bonus?

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 10:00   #4542
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Ale przeszło? namówiłaś mnie na kakao zaraz se zrobię
Przeszło, chociaż po tej nocy czuję się dziś wypluta i zmęczona. Muszę się ogarnąć, bo nawet się jeszcze nie ubrałam

Cytat:
Ale za chwilę dostanę Lilkę, bo już jest różową i do wyników będzie że mną, proszę o kciuki
Są.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 10:01   #4543
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj zaczął się week. Więc myślałam, że zanudzę się tutaj bez was. Ale za chwilę dostanę Lilkę, bo już jest różową i do wyników będzie że mną, proszę o kciuki

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
Nikt nie urodził?
mi się śniło że domcia...
żadna nie chciała się rozwiązać

Stary 2013-07-06, 10:05   #4544
Samantha7
Zakorzenienie

Surka - Wow,ale mialas zwrot akcji
Mnie tez wycisneli mamie tak jak Twoja mala. Ja nie chcialam sie urodzic w ogole, tak mi dobrze w brzusiu bylo

Kurde nie wiem po co te lewatywy w Pl robia.Tutaj nie robia. Naturalne jest, ze przy takim cisnieniu cos wyskoczyc moze. Dziecko i tak sie rodzi we krwi etc.wiec kupa chyba nie jest taka straszna dla poloznej.

Tak samo ja np.jestem przeciwniczka golenia kapy tuz przed porodem. No nie wiem po co? No chyba, ze ktos ma naprawde dzungle to okay lekkie obciecie wlosw tak,ale nie golenie. Dlatego, ze golenie podraznia skore i zluszcza sie stara warstwa naskorka i widac delikatna swieza. Czasem na bank przeciez sie przetnie jakis krostek na kapie.
A jak sie rodzi jest krew ,jest pot i o infekcje skorna nie trzeba sie prosic.
Np. nigdy w zyciu nie idzcie ze swiezo ogolonymi nogami na pedicure bo mozna dostac infekcji skornej.

Stary 2013-07-06, 10:08   #4545
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
no a ja slyszalam na odwrót, ze nie wolno spac z dzieckiem, nie wolno spac z dzieckiem przy piersi - kategorycznie zabronione

sammi no tak na studiach bylo o tych kulach, ale tak w sumie wlasnie jest, ze mamy te 1399 bialych i jedna czarna i pada na te osobe.

Agrafka to moje dziecko będzie miało krótki rozum

Sam prowadzisz bloga? tak fajnie piszesz, że mogłabyś spokojnie to robic. Powiesz coś więcej na temat tego spania dziecka z matką? Ja słyszałam, ze nie wolno ... czyli gdzies mi dzwon bije ale nie wiem w którym kościele Jakbys opisała konkretniej to byłabym bardzo wdzięczna Mysle ze dziewczyny tez
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 10:09   #4546
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
no tak, na pewno trzeba zwracać uwagę na różne rzeczy i przewidywać różne ewentualności

co do karmienia w łóżku, to u nas mówiły, że lepiej na leżąco i w ten sposób jak się przyśnie, to bezpieczniej niż karmiąc w łóżku na siedząco, gdzie ze zmęczenia można zasnąć i upuścić dziecko, przy czym główka niebezpiecznie przekrzywić itp.

U nas też dają pudełka z kremikiem na odparzenia na pewno, ale czy witaminki i jeszcze coś to już nie pamiętam.. A czemu dostałaś 2 pudełka.. jakiś bonus?
U nas każdy tak dostaje, ją początkowo myślałam, że różowe dla dziewczynki, niebieskie dla chłopca

Cytat:
Surka - Wow,ale mialas zwrot akcji
Mnie tez wycisneli mamie tak jak Twoja mala. Ja nie chcialam sie urodzic w ogole, tak mi dobrze w brzusiu bylo

Kurde nie wiem po co te lewatywy w Pl robia.Tutaj nie robia. Naturalne jest, ze przy takim cisnieniu cos wyskoczyc moze. Dziecko i tak sie rodzi we krwi etc.wiec kupa chyba nie jest taka straszna dla poloznej.

Tak samo ja np.jestem przeciwniczka golenia kapy tuz przed porodem. No nie wiem po co? No chyba, ze ktos ma naprawde dzungle to okay lekkie obciecie wlosw tak,ale nie golenie. Dlatego, ze golenie podraznia skore i zluszcza sie stara warstwa naskorka i widac delikatna swieza. Czasem na bank przeciez sie przetnie jakis krostek na kapie.
Np. nigdy w zyciu nie idzcie ze swiezo ogolonymi nogami na pedicure bo mozna dostac infekcji skornej.
Ją ci powiem, że mimo lewatywy kupka jeszcze potem poszła

Stary 2013-07-06, 10:17   #4547
mela1234
Zakorzenienie

Ide ogarnąć chalupe i obiad i lece na rynek i do rodzinki. Muszę do nich teraz czesto jezdzic bo potem nie wiem kiedy ich odwiedze, a tak dobrze tam mi sie siedzi.
No i kolezanka konia kupiła i dzis przywozi do stajni wiec tez trzeba oblukac

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
no a ja slyszalam na odwrót, ze nie wolno spac z dzieckiem, nie wolno spac z dzieckiem przy piersi - kategorycznie zabronione
No niby nie można, ale powiem ci, że czasem jest to nieuniknione jak wstajesz 5 raz w nocy i po prostu usypiasz na stojąco. Parę razy obudziłam się rano z Małgosią śpiącą obok, ja cyc na wierzchu, a ona spała z usmiechem na twarzy. Nie kontrolowałam tego czasem. Starałam się karmić na łóżku i odkładać małą, ale czasem to było niewykonalne.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 10:19   #4548
magolina
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Nasza wieczorna rozmowa...
Norbert idzie spać, wchodzi do łóżka, daje mi buziaka, woła tatę, po czym tłumaczy mu, że chłopaki sobie buzi nie dają w usta, że najwyżej przytulak i dziubas w policzek
I mówi do mnie: "Mama podejdź jeszcze na chwilkę"
Podchodzę i dostaję całuska w brzuch. A tata pyta:
- "A mnie to w brzuch nie pocałujesz?"
Norbert: "Taaaata, przecież Ty tam nie masz bobasa, tylko dziewczyny mogą mieć"
Tata: "Czemu tylko dziewczyny"
Norbert: "Bo tak są wyprodukowane"
Uwielbiam teksty Norberta

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
z racji tego ze juz jest sobota hellooolkl witam sie w 40tyg!!!!nic tylko rodzic!!!ale to zlecialo eh...

Cytat:
A o to i moja babuleńka Hahaha
Wygląda jak cukiereczek
Opis porodu super, nacierpiałaś się ale dla takiej kruszynki warto przetrwać wszystko

Cytat:
a myślałam że w niedzielę tak jak ja zaczynasz nowe tygodnie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Witam sie porannie...
Pierwsze co to info dla Enlevee...dzis w moim snie okazalo sie,ze po tych skokach na pilce urodzil sie Tomaszek :beer:
Tak,ze no....skacz,skacz malenka
a mi się dzisiaj śniło, że Ty Madi urodziłaś. Ale moje sny się nie sprawdzają w tej kwestii więc luz

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

A mnie łapia bóle z boku ... no i @ nadal ale lzej, bralam nospe, ale gin od 8 kazal juz nic nie lykac oprocz witamin, zero magnezu, nospy itp., wiec i tak zaraz totalnie rezygnuje
No to co??? po 8 będzie porodzik u Idzi

Cytat:

a proszę bardzo
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 10:20   #4549
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Lewatywa nie jest sprawą obowiązkową- przynajmniej u mnie w szpitalu, ale wiele rodzących same się na nią decydują. Dla komfortu chcą ją sobie zrobić. Często robią same w domu przy pomocy zestawiku z apteki. Poza tym lewatywa często przyspiesza skurcze. Kiedy jelitka pracują intensywnie w styczności z macicą i ją ładnie poruszają.
Ja sobie chyba zafunduję.

A jeśli chodzi o golenie, to przecież możemy niestety popękać, może być konieczność nacięcia. Później trzeba zszywać. Nie byłoby to chyba łatwe, albo nawet niemożliwe gdybyśmy były tam zarośnięte.
Stary 2013-07-06, 10:21   #4550
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

Bo są wzdymające

Każdy robi jak mu lepiej, ale nie uczyłabym spania dziecka z matką, o potem nie będzie chciało spać samo w łóżeczku
To nie wiedzialam hmmm ze kalafior wzdyma.

Ja tez jestem takiego zdania. Moze na poczatku 2-3tyg. na jakis czas,ale ogolnie to w lozeczku.

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość

Samantha Twoje opisy są the best
dzieki

Cytat:

najlepszemysle sa te nursing pillows. Chcialam pokazac,ale str.nie chce sie zaladowac Moj lapek to stary zlom juz.

hehe niebieskie pudelka. Przypomniala mi sie moja stara praca w Pl zwiazana wlasnie z tymi pudelkami i ankietami

Cytat:

Stary 2013-07-06, 10:33   #4551
d0tkaaa
Zakorzenienie

Hellol gratuluje nowych tyg

surka fajny opis porodu i mala.slodziutka:-*

co do bobu przy kp to odpuszcze,pewnie sprobojr ale brde oerwowac czy nic sie nie dzieje..a ziemniaki i mizerie mozna jesc?:-P hahhaahah kotleta tez sproboje toz to ulubione danie corki wariuje w brzuszku po nim az milo

i co nikt nie urodzil ani nic?nuda..
tez macie tak ze idziecie spac z mysla ze to moze w te noc?:-P sie zacznie?:-P

wczoraj z tym sutkiem przebojr tak mnie swedzial z myslalam ze korby dostane..eh ale usnelam jakos..

sasiad nawala hitami od rana..dobrze ze teraz a nie w nocy bo ma przypadlosc spiewania po% i wtedy pospane

tz spi jeszcze a mnie juz glod ssie i ide zrobic kawe,zagladne pozniej :+)

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 10:41   #4552
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
sasiad nawala hitami od rana..dobrze ze teraz a nie w nocy bo ma przypadlosc spiewania po% i wtedy pospane
On tańczy dla mnie

Surka-

WOJTUŚ
Stary 2013-07-06, 10:42   #4553
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
tez macie tak ze idziecie spac z mysla ze to moze w te noc?:-P sie zacznie?:-P
Od ok. 20 czerwca mam tak co noc.
Stary 2013-07-06, 10:44   #4554
sarna405
Zadomowienie

Surka ładna lalunia mi dzieki za opis.
Ewusia bób to raczej nie bo od bobu są wzdecia po co dziecko ma się męczyć i czeresni chyba też nie w klubie bodajze eline blatch dodała co mozna jeśc a czego lepiej nie
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 10:49   #4555
Anulka_p
Zakorzenienie

Powiem wam, że 10 miesiąc ciąży strasznie się dłuży Idę ogarnąć dom, czas mi szybciej do 11 miesiąca zleci jak będę dużo robić w ciągu dnia.
Wpadnę w przerwie na drugie śniadanko.

A i chciałam wycofać wczorajsze +14 kg. Dziś ważę kilogram mniej, więc przytyłam 13 kg
Stary 2013-07-06, 10:51   #4556
dzoan
Zakorzenienie

Ranyyy znowu miałam problem z odcieniami ciuszków, które można prać razem

A przypomniała mi się jeszcze wczorajsza sytuacja z mężem.. Brałam prysznic, kiedy on wszedł na chwilę do łazienki...wychodząc przystanął i bezczelnie zaczął wgapiać się w mój biust.. i po chwili słyszę 'ale Ty masz ciemne suty to normalne?'
Normalnie rychło w czas

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość

A i chciałam wycofać wczorajsze +14 kg. Dziś ważę kilogram mniej, więc przytyłam 13 kg
A ja chciałam wycofać moje +16, od wczoraj jedyne +15 kg

Stary 2013-07-06, 10:53   #4557
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dzień dobry:

a mi się dzisiaj śniło, że Ty Madi urodziłaś. Ale moje sny się nie sprawdzają w tej kwestii więc luz
To mnie zaskoczylad hihi

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 10:53   #4558
surka
Zakorzenienie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

A mój tz widząc jak karnie lilkę mówi twój cyc jest 2 razy taki jak jej głową, nie raczej 3 Hahaha

Stary 2013-07-06, 10:58   #4559
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
[/COLOR] A ja chciałam wycofać moje +16, od wczoraj jedyne +15 kg
od wczoraj +15 To co oni dodają do tej pizzy

WOJTUŚ
Stary 2013-07-06, 11:01   #4560
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Surka- śliczna mała no i fajny opis porodu

Czarowniczko- Antoś jest cudny! ogromne gratulacje raz jeszcze!

Madi, Anulka- nawet mnie nie denerwujcie.. każda śni, że ja rodzę, a u mnie nawet skurczyka

Wczoraj skakałam na piłce, wlazłam na 7 piętro bloku co dwa stopnie i wróciłam ledwo do mieszkania, a na koniec zrobiłam okład z samca i co?? d*pa!
Teraz mnie ssie w żołądku z głodu więc idę coś zjeść i zaraz będę szczegółowo cytować ;D
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości