|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Surka - bardzo fajny opis
![]() Ja mam pytanie do Rozpakowanych. Dostawałyście w szpitalu tzw. Niebieskie Pudełko na wyjściu??Wiecie to takie z próbkami, ankietę trzeba wypełniać. Ciekawa jestem czy to dalej funkcjonuje ^^ |
|
|
|
#4532 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Czarowniczko i potul Antosia od wizażowych cioteczek
.Surka jak sobie leży, jak w kokonku Magdalenne ja byłam wczoraj u kosmetyczki. Do fryzjera nie pozwalają mi chodzi, bo jak skróce włosy to dziecku rozum skrócę Jakierka dla Ciebie i Edziunia za tydzień!Dzoan wydaje mi się, że Tż bardziej się stresuje tym, że zostawił telefon i pewnie cały czas myśli, czy wszystko ok . A co do materaca to mam z kokosa i nie mogę ściągnąć pokrowca, ale wietrzyłam i wystawiałam go na słońce codziennie .Surka nie ma to jak poród rodzinny bez męża .
|
#4533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idę potrzymać nogi w górze, nie wiem czy wrócę jeszcze tu czy dopiero po grillu -udanej soboty życzę papapap |
|
|
|
|
#4534 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zaraz se zrobięCytat:
za tydzieńCytat:
Mój Tż od 2 dni wyrzuca smieci, które stoją przed szafką ze zlewem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ile stresu można sobie zaoszczędzić ![]() Nietypowy zwrot akcji, bo zwykle po nieefektywnym SN robią CC, a u Ciebie na odwrót no ale ogromne ![]() za wytrwałość zastanawiam się za każdym razem, w jakim stanie wycieńczenia i bólu musi znajdować się organizm, żeby mdleć i wymiotować...a do tego mieć siłę to dziecko urodzić. Niesamowite.Miałam jeszcze podpisywać i mi wypadło z głowy komu i co ![]() A, Idzia, czy o tych białych i czarnych kulach puli genowej mówili Wam na jakiejś genetyce na studiach? bo u nas na takich przykładach z kulami tłumaczyli m.in. jak wyliczyć prawdopodobieństwo występowania jakichś cech albo chorób pewnie wszędzie to samo klepią ![]() Ja dziewczyny zmykam, musze trochę poprasowac ubrań moich i Tżta, reszta przypadnie jemu potem się ogarnąć bo Tż musiał do pracy wyskoczyć ale wraca ok 12.00 i robimy większe zakupy spożywcze, potem do CH na wyprzedaże, a potem jak czasu starczy to cos w domu porobimy. No i dzisiaj albo jutro Iluzja widzę, że Skylie też chwali |
||||||||
|
|
|
#4535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego tez wazne jest zeby ojciec sie czesto do maluszka tez przytulal i oswajal. A z tym spaniem razem to jest tak, ze bedziesz tak zmeczona, ze nie bedziesz wiedziec kiedy i mozesz zwalic dziecko z lozka, albo je uderzyc etc.Moze cos Ci sie przysnic i bedziesz sie rzucac. Mozesz je przygniesc swoim cialem albo narzucic na niego swoja koldre. Dlatego owszem wazne jest zeby dziecko bylo blisko matki,ale musisz byc swiadoma, a jak chcesz spac blosko niego to sa te mojzesze i inne wynalazki co np. nalozko sie zaczepia obok i mozesz z nim spac. U nas w Chicago jest juz zabroniona sprzedaz tych ochraniaczy do lozeczka bo wlasnie bardzo duzo dzieci umieralo z tego owodu, ze sie buzka przytknelo i udusilo. Ja to mam,ale nie zakladam bo sie boje poprostu. Tak samo zostawianie w lozeczku jakis pluszakow czy pieluszek blisko buzi tez nie dobre jest. ogolnie nie bede swirowac,ale bede uwazac
|
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Cytat:
do tego krem z hipp na oparzenia oraz witaminy D i D+K.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4537 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę coś porobić w domku. Trzymajcie się! I miłego dnia życzę
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
Dzisiaj zaczął się week. Więc myślałam, że zanudzę się tutaj bez was. Ale za chwilę dostanę Lilkę, bo już jest różową
i do wyników będzie że mną, proszę o kciuki![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4539 | |||
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4541 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do karmienia w łóżku, to u nas mówiły, że lepiej na leżąco i w ten sposób jak się przyśnie, to bezpieczniej niż karmiąc w łóżku na siedząco, gdzie ze zmęczenia można zasnąć i upuścić dziecko, przy czym główka niebezpiecznie przekrzywić itp. Cytat:
|
||
|
|
|
#4542 | |
|
Zakorzenienie
|
Przeszło, chociaż po tej nocy czuję się dziś wypluta i zmęczona. Muszę się ogarnąć, bo nawet się jeszcze nie ubrałam
Cytat:
|
|
|
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() żadna nie chciała się rozwiązać
|
|
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
Surka - Wow,ale mialas zwrot akcji
Mnie tez wycisneli mamie tak jak Twoja mala. Ja nie chcialam sie urodzic w ogole, tak mi dobrze w brzusiu bylo ![]() Kurde nie wiem po co te lewatywy w Pl robia.Tutaj nie robia. Naturalne jest, ze przy takim cisnieniu cos wyskoczyc moze. Dziecko i tak sie rodzi we krwi etc.wiec kupa chyba nie jest taka straszna dla poloznej. Tak samo ja np.jestem przeciwniczka golenia kapy tuz przed porodem. No nie wiem po co? No chyba, ze ktos ma naprawde dzungle to okay lekkie obciecie wlosw tak,ale nie golenie. Dlatego, ze golenie podraznia skore i zluszcza sie stara warstwa naskorka i widac delikatna swieza. Czasem na bank przeciez sie przetnie jakis krostek na kapie. A jak sie rodzi jest krew ,jest pot i o infekcje skorna nie trzeba sie prosic. Np. nigdy w zyciu nie idzcie ze swiezo ogolonymi nogami na pedicure bo mozna dostac infekcji skornej.
|
|
#4545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sammi no tak na studiach bylo o tych kulach, ale tak w sumie wlasnie jest, ze mamy te 1399 bialych i jedna czarna i pada na te osobe. Agrafka to moje dziecko będzie miało krótki rozum Sam prowadzisz bloga? tak fajnie piszesz, że mogłabyś spokojnie to robic. Powiesz coś więcej na temat tego spania dziecka z matką? Ja słyszałam, ze nie wolno ... czyli gdzies mi dzwon bije ale nie wiem w którym kościele Jakbys opisała konkretniej to byłabym bardzo wdzięczna Mysle ze dziewczyny tez
|
|
|
|
|
#4546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
Ide ogarnąć chalupe i obiad i lece na rynek i do rodzinki. Muszę do nich teraz czesto jezdzic bo potem nie wiem kiedy ich odwiedze, a tak dobrze tam mi sie siedzi.
No i kolezanka konia kupiła i dzis przywozi do stajni wiec tez trzeba oblukac ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- No niby nie można, ale powiem ci, że czasem jest to nieuniknione jak wstajesz 5 raz w nocy i po prostu usypiasz na stojąco. Parę razy obudziłam się rano z Małgosią śpiącą obok, ja cyc na wierzchu, a ona spała z usmiechem na twarzy. Nie kontrolowałam tego czasem. Starałam się karmić na łóżku i odkładać małą, ale czasem to było niewykonalne.
|
#4548 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
![]() Wygląda jak cukiereczek ![]() Opis porodu super, nacierpiałaś się ale dla takiej kruszynki warto przetrwać wszystko a myślałam że w niedzielę tak jak ja zaczynasz nowe tygodnie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie chyba zafunduję. ![]() A jeśli chodzi o golenie, to przecież możemy niestety popękać, może być konieczność nacięcia. Później trzeba zszywać. Nie byłoby to chyba łatwe, albo nawet niemożliwe gdybyśmy były tam zarośnięte. |
|
|
|
|
#4550 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez jestem takiego zdania. Moze na poczatku 2-3tyg. na jakis czas,ale ogolnie to w lozeczku. dzieki ![]() Cytat:
Moj lapek to stary zlom juz. hehe niebieskie pudelka. Przypomniala mi sie moja stara praca w Pl zwiazana wlasnie z tymi pudelkami i ankietami ![]() Cytat:
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
Hellol gratuluje nowych tyg
surka fajny opis porodu i mala.slodziutka:-* co do bobu przy kp to odpuszcze,pewnie sprobojr ale brde oerwowac czy nic sie nie dzieje..a ziemniaki i mizerie mozna jesc?:-P hahhaahah kotleta tez sproboje toz to ulubione danie corki wariuje w brzuszku po nim az milo ![]() i co nikt nie urodzil ani nic?nuda.. tez macie tak ze idziecie spac z mysla ze to moze w te noc?:-P sie zacznie?:-P wczoraj z tym sutkiem przebojr tak mnie swedzial z myslalam ze korby dostane..eh ale usnelam jakos.. sasiad nawala hitami od rana..dobrze ze teraz a nie w nocy bo ma przypadlosc spiewania po% i wtedy pospane ![]() tz spi jeszcze a mnie juz glod ssie i ide zrobic kawe,zagladne pozniej :+) |
|
|
|
#4552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Surka-
|
|
#4553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4554 |
|
Zadomowienie
|
Surka ładna lalunia mi dzieki za opis.
Ewusia bób to raczej nie bo od bobu są wzdecia po co dziecko ma się męczyć i czeresni chyba też nie w klubie bodajze eline blatch dodała co mozna jeśc a czego lepiej nie
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem wam, że 10 miesiąc ciąży strasznie się dłuży
Idę ogarnąć dom, czas mi szybciej do 11 miesiąca zleci jak będę dużo robić w ciągu dnia. ![]() Wpadnę w przerwie na drugie śniadanko. ![]() A i chciałam wycofać wczorajsze +14 kg. Dziś ważę kilogram mniej, więc przytyłam 13 kg
|
|
|
|
#4556 | |
|
Zakorzenienie
|
Ranyyy znowu miałam problem z odcieniami ciuszków, które można prać razem
![]() A przypomniała mi się jeszcze wczorajsza sytuacja z mężem.. Brałam prysznic, kiedy on wszedł na chwilę do łazienki...wychodząc przystanął i bezczelnie zaczął wgapiać się w mój biust.. i po chwili słyszę 'ale Ty masz ciemne suty to normalne?' Normalnie rychło w czas ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
A mój tz widząc jak karnie lilkę mówi twój cyc jest 2 razy taki jak jej głową, nie raczej 3 Hahaha
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4559 |
|
Wtajemniczenie
|
od wczoraj +15
To co oni dodają do tej pizzy
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Surka- śliczna mała no i fajny opis porodu
![]() Czarowniczko- Antoś jest cudny! ogromne gratulacje raz jeszcze! Madi, Anulka- nawet mnie nie denerwujcie.. każda śni, że ja rodzę, a u mnie nawet skurczyka ![]() Wczoraj skakałam na piłce, wlazłam na 7 piętro bloku co dwa stopnie i wróciłam ledwo do mieszkania, a na koniec zrobiłam okład z samca i co?? d*pa! Teraz mnie ssie w żołądku z głodu więc idę coś zjeść i zaraz będę szczegółowo cytować ;D
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

.
. A co do materaca to mam z kokosa i nie mogę ściągnąć pokrowca, ale wietrzyłam i wystawiałam go na słońce codziennie
Gdy położyłam się z powrotem, to poczułam, że coś mi poleciało, ale myślę sobie no bez jaj przecież się nie posikałam

zaraz se zrobię

klask i:

Mysle ze dziewczyny tez
Moj lapek to stary zlom juz.
Idę ogarnąć dom, czas mi szybciej do 11 miesiąca zleci jak będę dużo robić w ciągu dnia.
to normalne?'