|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15
Cytat:
Witam wszystkich jak zwykle w letnia sobote bede rozgladac sie za parami mlodymi i nasluchiwac trabienia ![]() Za 2h jedziemy z tesciami na dzialke do rodzicow na spotkanie pierwsze.. Trzymajcie kciuki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1142 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15
Cytat:
![]() nasi rodzice się jeszcze nie poznali ![]() alloffkowa i vixena co raz bliżej ślub, coraz bliżej ślub ![]()
|
|
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() jak tam dziewczyny z obronami? bo moja dopiero we wrzesniu troche sie tym faktem podlamalam, bo prace mam od 2 miesiecy napisana, no ale sila wyzsza nie ma czasu, wiec..... |
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15
Dobry
![]() ![]() Ale się wyspałam. ![]() TŻ wybył z samego rana uskuteczniać coś z autem, więc mogłam w spokoju pospać. ![]() Zaraz wraca, więc od razu wybywamy na zakupy - mam szaleńczą ochotę na maliny, jeszcze nie jadłam w ty roku więc muszę dorwać. ![]() Później trochę sprzątania, pewnie rower, a wieczór leniwie we dwoje. ![]() Wpadnę pewnie później, a tymczasem miłego dnia.
|
|
#1145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W miedzyczasie zjadlam nowosc z biedry- mus owocowy za 1.99 kubeczek maly,wisnia albo jakbuszko szkoda tylko ze z dodatkiem cukru i mali ryzowej..co nie zmienia faktu zr ponad 90% owocow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
Nie cytuję, bo musiałabym was wszystkie na raz cytować.
Jeśli chodzi o TŻ-ta i to że wypomniał mi kasę, zrobił to chyba pierwszy raz. Zawsze sam mówił, że przecież to jest nie ważne, że póki on nie miał pracy to oboje korzystaliśmy z tego co ja zarabiałam. Że to normalne że facet zarabia więcej i nie mam się tym martwić... Ehhh Wydaje mi się że on czuje coraz większą presję na sobie. Że jeśli weźmiemy ten ślub a nie będziemy mieli gdzie mieszkać, to poprostu otoczenie będzie miało pretensje właśnie do niego - mężczyzny, że nie zapewnia żonie warunków, a nie do mnie - kobiety... Pewnie myślicie że staram się go usprawiedliwiać, ale wydaje mi się że właśnie tak jest Z jednej strony bardzo chcemy tego ślubu, on też. Ale z drugiej strony robi co może, ale zarabia ile zarabia. Nie może znaleźć nic dodatkowego, albo czegoś innego Ja to samo... Wysyłam niezliczone ilości CV, pytam po znajomych... aż mi czasem głupio :/ Skończyłam studia, a siedzę w robocie gdzie nie da się zarobić. To chyba tyle, z tego co chciałam napisać. Jutro miał do mnie przyjechać... Ale nie wiem Narazie czekam aż się do mnie odezwie.
|
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
Króliczku teraz usprawiedliwiasz tż....
|
|
|
|
#1148 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15
Kroliczku,tz tak ciebie by nie bronil jak ty jego.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1149 |
|
Zadomowienie
|
Mnie!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez Elrosa Czas edycji: 2013-07-06 o 11:04 |
|
|
|
#1150 |
|
Winter is coming
|
Witam z rana
Krooliczku przeczytałam to co napisałaś i podpisuję się pod słowami dziewczyn. To nie pierwszy raz jak twój facet odwala coś takiego/ Wg nie jego zachowanie jest skandaliczne i na twoim miejscu poważnie bym przemyślała, czy ciągnąć związek, w ktorym facet nie ma do ciebie szacunku. Bardzo mi przykro, że musisz przechodzić przez coś takiego. Janowicz wczoraj przegrał, szkoda. Ale serował fatalnie, w ogole mu pierwszy serwis nie wchodził Ale to nic, ten półfinał to i tak wielki sukces, ogrywa się na najwyższym poziomie, a wczoraj mimo słabej gry dobrze wyglądał na tle Murraya
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Może i tak. Ale najgorsze jest to, że on w tym co mówił o pieniądzach,niestety ma rację...
odezwał sie. |
|
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mało kto ma teraz super warunki na start... wielu młodych się męczy w pracy, haruje żeby chociaż obecną pracę utrzymać bo jak ją stracą to nie będą mieć za co żyć, sytuacja na rynku jest ciężka bo jest spore bezrobocie, trudno znaleźć pracę w ogóle a co dopiero jakąś lepszą. Ale nie wiem po co się samemu pogrążać mając wydumane i nierealne marzenia które się nie spełnią albo nie szybko i się załamywać bo "moje marzenia plany nie realizują się nigdy". Trzeba mierzyć siły na zamiary. Owszem trzeba szukać lepszej pracy dążyć do poprawy sytuacji ale nie patrzyć tak że jak to nie nastąpi to życie jest niemożliwe. Chcecie się pobrać kochacie się? to można wziąć skromny ślub. Kwestia priorytetów. U mnie było tak że jeśli nie byłoby nas stać opłacić wesele max w przyszłym roku to byśmy zrezygnowali z tego i pobrali się w tym roku skromnie ale zależy nam na ślubie a dopiero potem na weselu które jest zaledwie miłym i fajnym dodatkiem ale tylko dodatkiem. Jeśli tylko dwoje ludzi stać na zamieszkanie razem choćby w małym mieszkanku czy tam chcą na piętrze u rodziców w domu prywatnym... Ostatnio straciłam zdolność żałowania ludzi którzy się pakują w jakąś sytuacji i są nieszczęśliwi ale na własne życzenie... takie osoby wiedzą co robią tkwią w czymś na przekór rozumowi czy sercu a potem oczekują współczucia od innych że oni tacy biedni. Ale jakby się ruszyli z miejsca zaczęli walczyć to już by się coś zmieniło na plus. I ja takie osoby podziwiam bardzo bo wiem ile to kosztuje- walczące, starające się, próbujące. A nie takie co siedzą i się użalają nad sobą...czasem jest trudno - każdy ma etap że musi posiedzieć i się wypłakać poużalać ale ważne żeby umieć ruszyć do przodu zmobilizować się do działania a nie siedzieć w nieskończoność |
|
|
|
|
#1153 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15
Kroliczku nawet jezeli jest tak jak piszesz (chociaż wątpię bo my kobiety zawsze usprawiedliwiamy naszych facetów w oczach innych) to nie ma prawa Cię obrażać. Moze nie dorósł do zawarcia związku małżeństwa. Nawet jeśli wczorajsze zachowanie było objawem stresu to przecież po ślubie mniej go nie będzie. Co każdym razem będzie wyzywal sie na tobie? rozumiem, że go kochasz, ale nie mozesz zapominać o sobie i własnej wartości.
Edit: że stwierdzeniem że od słów do czynów krotka droga się nie zgadzam. Czasami rzeczywiście tak to wygląda, ale jest wiele przypadków gdzie przemoc fizyczna sie nie pojawia, a mężczyźni "poprzestają" na ponizaniu, obrazaniu swoich partnerek. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2013-07-06 o 11:18 |
|
|
|
#1154 |
|
Rozeznanie
|
Króliczku skoro to nie pierwszy raz, to się zastanów porozmawiaj z nim. Moim zdaniem powinnaś móc i straty przynosić i on nie powinien tego w ten sposób wypominać. Rozumiem, że to na mężczyznę spada wina w naszym społeczeństwie ale to, że się o to martwi nie usprawiedliwia jego zachowania.
Mój TŻ za to był u fryzjera... nie mogę go puszczać samego!! Fryzurę ma niczym parter Barbie Ken :P |
|
|
|
#1155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
robię dziś kalafiora na obiad, znacie jakieś fajne przepisy?
|
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
zostało mi 48 dni do urlopu
![]()
|
|
|
|
#1157 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15
Cytat:
ale i tak jestem z nimi zawsze ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1158 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.annalachor.pl/klientki.htm
No, która z Was poszłaby w takim gorsecie do slubu? ![]() ale lipa chodzi o 7 zdjęcie
Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-07-06 o 11:41 Powód: dopisanie informacji |
|
|
|
#1159 |
|
Rozeznanie
|
U nas w domu jadło się samego kalafiora z bułką, ale można jeszcze fajny ala suflet zrobić. Musisz ugotować kalafiora, ubić jak ziemniaki i zmieszać z ubitym na sztywno jajkiem, potem 20 min w piekraniku. Można posypać serem dobrym i jest pycha
|
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Idę się wyżyć w ćwiczeniach może mi przejdzie.
A TŻ dzisiaj mnie przepraszał... |
|
|
|
#1161 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1162 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
Szczerze to ona powiedziała, ze po tych bólach to chyba już nie chce starać się o dziecko. W sumie kiedyś bardzo chciała, a teraz jakby już jej przeszło. Chętnie by adoptowala niemowle, ale jej facet chce mieć swoje.
|
|
#1163 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kochana tak Ciebie czytam i czytam i mam wrazenie, ze to jednak jest toksyczny zwiazek niestety ![]() Rozumiem, ze go kochasz i ze nie wyobrazasz sobie bez niego zycia, ale jesli bedzie miedzy Wami tak dalej to po prostu sie wykonczysz nerwowo i psychicznie... Dziewczyny, nie mowcie, ze ona go usprawiedliwa tylko, bo moze jednak jest w tym ziarno prawdy?? Brak pracy i pieniedzy jest niesamowicie frustrujacy i czasem powie sie o kilka slow za duzo... Wy nigdy przenigdy nie uslyszalyscie nic przykrego od swojego TZ? Albo same czegos nie palnelyscie? Ja wiem, ze najwazniejszy jest szacunek i lojalnosc. Kroliczku, on powinien Cie naprawde szczerze przeprosic i powinnicscie sie zastanowic jak poprawic swoja sytuacje ( w sensie miedzy Wami, szacunek itd. ) i czy on naprawde jest gotowy na slub? Czy raczej robi to tez pod Twoja presja? Kobieta zakochana wiele potrafo wybaczyc, ale pomysl o sobie, czy tak na pewno chcesz zyc? Jesli macie na prawde trudna sytuacje finansowa, to moze nie wydawajcie kasy na wesele i ograniczcie wydatki slubne do minimum? Nie pamietam dokladie jak to chcialas zaplanowac, ale zastanowcie sie... W jakim kierunku skonczylas studia? Czy pradzowalas kiedykolwiek w zawodzie? Mieszkasz w wiekszym miescie, czy raczej na wsi? Moze cos wspolnie wymyslimy |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1164 | ||
|
Erudycja
|
Cytat:
My tez chcemy tak rok po ślubie, żeby coś tam odłożyć (nie chcę urodzić i nie miec ani grosza...) ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
Zobaczymy czy teraz, przy drugim miesiacu, też będzie tak dokładnie.
|
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się że brak pieniędzy jest frustrujący, wychowanie też robi swoje. Tylko wg mnie facet posunął się zbyt daleko... oczywiście nie wiem czy to miało na celu zmobilizowanie partnerki i danie jej kopa do działania czy raczej było przykrym wyrzutem i miało dokopać dziewczynie. Ale temat finansów odbija się u króliczka już któryś raz... Owszem facet może być już zmęczony odpowiedzialnością finansową za ich związek ale przecież póki co to tak na prawdę nie mają wspólnoty majątkowej i jest sam a co będzie jak będą mieć wspólnotę i to będzie ich majątek? będzie gorzej jeśli to się nie zmieni bo dopiero będą wyrzuty i będą zasadniejsze że on haruje i robi co może żeby zarobić a ona nie przynosi takiej kasy jak on i ciągle musi sobie odmawiać czegoś że nie stać go na nic a ona pasożytuje... a tak się myśli w momencie kiedy się już kogoś nie szanuje tak jak kiedyś. nie ważny jest wkład w to wszystko, starania tylko marny efekt... |
|
|
|
|
#1166 |
|
Erudycja
|
u nas to 3,5 roku, ja mam 22 skonczone, a M skonczy 26 niedługo
|
#1167 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mam nadzieje, że na mistrzostwach przypomną sobie jak grać potrafią chociaż w lidze jeszcze nie wszystko straconeCytat:
takie suknie to jedne z tych rzeczy, których mój umysł nie ogarnia...Cytat:
Cytat:
ciekawie brzmi ten mus, az 90% owoców??? |
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1168 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
bedziemy mieli co podobnego
|
|
#1169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki za przepis ale wymyslil juz sos serowo koperkowy, dam znac jak wyjdzie
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny dosyć ostro zareagowały, ale zgadzam się z nimi w pełni... piszesz, że nie mieszkaliście razem - nie boisz się, że on zacznie się tak nad tobą znęcać po ślubie, jak będziecie razem mieszkać? wiadomo, że jak widzicie się raz na jakiś czas to jest milutko, bo się stęskniliście. ale codzienność wyzwala różne zachowania, a później będzie, że zupa była za słona ;/
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.

komu owsianke z truskawkami i malinami? 
jak zwykle w letnia sobote bede rozgladac sie za parami mlodymi i nasluchiwac trabienia 

nasi rodzice się jeszcze nie poznali 

Ale to nic, ten półfinał to i tak wielki sukces, ogrywa się na najwyższym poziomie, a wczoraj mimo słabej gry dobrze wyglądał na tle Murraya 

chodzi o 7 zdjęcie