Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-06, 13:52   #4621
tysia222
Raczkowanie

Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
OPIS PORODU !!!
Dzięki za opis, jak dla mnie nie było zbyt intymnie.
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 13:56   #4622
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość

Widze, ze uznajesz teorie tak jak moja tesciowa, ze semozna w ciazy chodzic ile sie chce. Sloniami nie jestesmy. Rodzimy

Namoich ciuszkach jest napisane zeby je prac w letniej wodzie, praktycznie zimnej. Wszystkie jasne wrzucam razem, a te ciemne np. granatowe i czarne oddzielnie i czerwone tez oddzielnie i nic mi sie nie pofarbowalo

Na poczatku nie wiedzialam i upralam kilka body w goracej wodzie i mi chyba na lalke barbie beda pasowac

A moj Tz wczoraj sie oparl o szafke i sie gapi na mnie, a ja sie pytam , ze po co sie tak patrzysz wiesz, ze nie lubie, a on mi odp. kurde Ty w ciazy jestes.

Normalnie hameryke odkryl

A wlasnie czy jak urodzilas to biust Ci sie powiekszyl jeszcze czy taki jest jak w ciazy?
Bo wiecie moje cycki mi na poczatku ciazy oszalaly i banie byly, a teraz sa po staremu tylko chyba w szerokosc poszlam bo ta przedluzke musze do zapiecia miec. I mam tak jak dawniej C_D zalezy od firmy.

En- nie wolno sie odchudzac w czasie ciazy

Kurde przez Was nie ide spac
Od 3 doby mam maSakrycznie
wielkie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki.
U nas od 2 dni koszmar Antonio wymiotuje po karmieniach. Nie po każdym co dziwne.Zaliczyl,iśmy już przychodnię i prywatną wizytę i dalej to samo. Mam drakońską dietę i nic. juz nie wiem co robić
Czy przy kolkach dziecko wymiotuje? Inie chodzi mi oulewanie tylko wymioty na odległość i w dużych ilościach

Kurcze może ma refluks żołądkowy. Mojej siostry syn też bardzo ulewał/żygał. W sumie ma już pół roku i dalej to trwa, ale bierze jakieś krople przed jedzeniem i jest lepiej. Ale ona np dostała od pediatry skierowanie do gastrologa. Trzymam kciuki, żeby jednak to nie było to i już przeszło

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hej

Witam się i przekazuję info od Katarzynkijg - zainstalowała się w szpitalu i ... czeka do poniedziałku
Jak nic się nie wydarzy przez weekend to będą w poniedziałek myśleć o wywoływaniu. Także bidulka ma przed sobą perspektywę szalonego weekendu w szpitalu. Kazałam jej dla rozrywki kręcić sutki pod kołdrą

to niech się lepiej samo szybciej ruszy

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
No to za Katarzynkę żeby się coś szybciej rozkręciło niż w pon no i miłych wrażeń po rozrywkach pod kołdrą

A ja chciałam uroczyście poinformować, że zdaje się odchodzić mi zaczął powoli CZOP Galaretka podbarwiona lekko brązową krwią. Nie było tego mega mega mega mega dużo tak jak niejedna dziewczyna pisała, ale chyba powoli coś zaczyna się dziać no i było tego na tyle, że nie można było nie zauważyć !
za czopa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 14:06   #4623
Charlize89
Rozeznanie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Lokatorek Antoni zaraz po urodzeniu
Śliczny Lokatorek

Witamy się z Anulką w 37 tc. Matko, jak ten czas leci!

Wczoraj byłam na zajęciach ze szkoły rodzenia z TŻ. Dużo rozmawialiśmy o skurczach, porodzie itp...
Położna mówiła o różnicy między skurczami przepowiadającymi a tymi porodowymi. Otóż niby różnica polega na tym, że przy skurczach przepowiadających skurcze są w różnych odstępach czasu np. co 7 minut, potem co 10, 15, 6. A skurcze porodowe są w tych samych odstępach czasu tylko co jakiś czas się zmiejszają np. 25min, 15 min, 10, 5, 3 min itd.. Nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłam.

Dużo też połozna mówiła, aby nie przyjeżdżać do szpitala na głodzie, jeśli ma się juz od jakiegoś czasu skurcze to zjeść sobie w domu, napisać się czegoś, aby mieć siły do wielkiego wysiłku jakim jest poród.

Ponoć dobrą oznaką porodu są mdłości, ponieważ wtedy następuje rozwarcie. Jeśli chce się nam wymiotować to wymiotujmy.
Połozna też mówiała o dobroczynnym wpływie męskiej spermy. Radziła aby przy końcówce ciąży kilka razy dziennie uprawiać seks na co mój TŻ "O nie! Dajcie żyć!!!"

I to chyba tyle z ciekawostek, jak coś sobie przypomnę to dam znać.

Wczoraj w nocy skończyłam czytać Ciemniejszą stronę Greya, przyznam się, że nie lubię czytać na laptopie, ale jakoś dałam rade. Z resztą książka to prawie same dialogi więc czyta się błyskawicznie. Dzisiaj ściągnęłam kolejną część i może uda mi się do porodu przeczytać, hehe
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 14:13   #4624
surka
Zakorzenienie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

Słabo trzymałyście kciuki, bo Lilka wróciła pod lampy

Stary 2013-07-06, 14:32   #4625
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
Nikt nie urodził?
mi się śniło że domcia...
ja nie
jeszcze nie, moze w tym tygodniu, kto wie...

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Kurde nie wiem po co te lewatywy w Pl robia.Tutaj nie robia. Naturalne jest, ze przy takim cisnieniu cos wyskoczyc moze. Dziecko i tak sie rodzi we krwi etc.wiec kupa chyba nie jest taka straszna dla poloznej.

Tak samo ja np.jestem przeciwniczka golenia kapy tuz przed porodem. No nie wiem po co? No chyba, ze ktos ma naprawde dzungle to okay lekkie obciecie wlosw tak,ale nie golenie. Dlatego, ze golenie podraznia skore i zluszcza sie stara warstwa naskorka i widac delikatna swieza. Czasem na bank przeciez sie przetnie jakis krostek na kapie.
A jak sie rodzi jest krew ,jest pot i o infekcje skorna nie trzeba sie prosic.
Np. nigdy w zyciu nie idzcie ze swiezo ogolonymi nogami na pedicure bo mozna dostac infekcji skornej.
u nas tez nie robia lewatywy, bo mowia, "że nie jest to zabieg medycznie uzasadniony")
ale ja mam cichą nadzieję, że mi zrobią, bo bym się chociaż nie bała, że się obe...am))
a tak to mi będzie wstyd strasznie.
wiem wiem, pielęgniarki mają to an co dzień, na pracuje w domu starców i wiele kup w życiu czyściłam, ale...

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Wiedza w pigułce Tylko nie wiem dlaczego nie można smoczka? Reszta rad
smoczek nie jest rekomendowany, aby nie mieszać dziecku z sutkiem i piersią.
dziś smoczki sa tak podobne do kształtu sutka, że to może mylić niemowlaka próbującego uczyć się ssać pierś.

w Uk smoczek nie jest rekomendowany przed 6 tygodniem życia, wlasnie z tego powodu.

ale zycie pokaze jak to u Nas dziewczyny bedzie)

Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość

Domcia a jak tam ten ananas? Ruszylo cos?
nie nic, sprobuje jeszcze raz z ananesem w poniedzielek
puki co nic nie rusza, ani herbatka, ani ostre, ani ananas, ani nic

Cytat:

oh
trzymajcie się dziewczyny dzielnie

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 14:34   #4626
tysia222
Raczkowanie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Witajcie brzusie!

Dziś chyba cały dzień będę leniuchować, bo Mikołaj strasznie mi się "wkręca" w szyjke. Znowu mam takie odczucie jakby chciał wypaść A tyle mam rzeczy do zrobienia na dziś...
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 14:43   #4627
kooocur
Zakorzenienie

Ja dostałam dziś Powera

Wszystko piorę

Pościele, prześcieradła, ręczniki, nasze rzeczy....

Co by tu na obiadek zjeść? Mam młodego ziemniaka, zielona fasolkę, kefir...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 14:43   #4628
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

moj za to nei chce sie nizej posunac, a powinien zeby rozpoaczal sie porod bo glowka musi napeirac na szyjke zeby robilo sie rozwarcie ;/ i dlatego nic z tego na razie, chociaz gin mowil ze szyjka zmiekczyla sie czy cos nie znam sie :P
moze Kejt powie co to takiego??

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 14:50   #4629
dzoan
Zakorzenienie

Pomyłam te okna.. kończę też na dzisiaj z praniem (x3)..o jak mnie nogi bolą..stopy spuchnięte, że ledwo nimi kręcić mogę. Idę umyć głowę, dokończyć makijaż.. Męża kurde nadal nie ma, a za godz można się gości spodziewać Niewyróbę mam.. Znikam...

katarzynka
en za czop
marionette no to za rychły porodzik
charlize za tydzień
surka kurczaczek lubi się wygrzewać

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 14:51   #4630
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

o, a ja moze zieniaczki w mundurkach, szparagowa z bulka tarta, o tak)

Stary 2013-07-06, 14:56   #4631
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

Powoli nadrabiam

Surka- az taki intymny ten opis nie byl ważne, ze dalas rade i Mala juz po tej stronie

She- ja dostalam i Niebieskie i Różowe Pudelko

My juz po wynikach, spadlo odrobine, ale mam Hanie przystawiac, bo sie obie zameczymy. Wiec juz dziecko szczesliwe

Teraz sobie siedze u rodziców do wieczora i podczytuje.

Skylie- dziekuje za rady to faktycznie chyba brzuszek, bo sie prezy strasznie, ale nie bardzo mam jak ja masować przez ta cholerna klamerke na pepku :banghead:
Opatulenie probowalam i jeszcze gorsza histeria bo gorąco
Stary 2013-07-06, 14:58   #4632
Marionette18
Raczkowanie

Domi snilo mi sie dzisiaj, ze gralas w tenisa na Wimbledonie

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

a u mnie na obiad dzisiaj kurczak i pieczone ziemniaczki. tylko nie wiem co do tego, moze jakas salatka pomidory ogorki i co tam sie jeszcze znajdzie

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 15:02   #4633
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII

Cytat:

Co za paskudztwo :banghead: zeby te zoltaczki sie od nas szybko odczepily

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
No to za Katarzynkę żeby się coś szybciej rozkręciło niż w pon no i miłych wrażeń po rozrywkach pod kołdrą

A ja chciałam uroczyście poinformować, że zdaje się odchodzić mi zaczął powoli CZOP Galaretka podbarwiona lekko brązową krwią. Nie było tego mega mega mega mega dużo tak jak niejedna dziewczyna pisała, ale chyba powoli coś zaczyna się dziać no i było tego na tyle, że nie można było nie zauważyć !
No to szykuje sie porodzik

Kciuki za katarzynke!!
Stary 2013-07-06, 15:09   #4634
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Domi snilo mi sie dzisiaj, ze gralas w tenisa na Wimbledonie
a to moze tenis ma mi pomoc w porodzie haha
jak pogram to cos sie ruszy)

ojejku ile z Was o mnie sni, az mi milo!!!

Stary 2013-07-06, 15:12   #4635
iwona335
Zakorzenienie

wymylam na kolanach podlogi w calutkim domu, wytarlam kurze, zrobilam pranie i co ?? i nic mnie nie boli,nie strzyka no nic zero!!
ja juz nie wiem czy śmiac sie czy płakać
a ostrzegłam Zuzie, ze pod łóżeczkiem ostatni raz wycierałam jak jej tam nie ma, jak na dniach sie nie pojawi to bedzie leżała nad kotami pod łóżeczkiem
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 15:22   #4636
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
o, a ja moze zieniaczki w mundurkach, szparagowa z bulka tarta, o tak)
Ja to samo tylko na parze

No i sałata z jogurtem

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
wymylam na kolanach podlogi w calutkim domu, wytarlam kurze, zrobilam pranie i co ?? i nic mnie nie boli,nie strzyka no nic zero!!
a ostrzegłam Zuzie, ze pod łóżeczkiem ostatni raz wycierałam jak jej tam nie ma, jak na dniach sie nie pojawi to bedzie leżała nad kotami pod łóżeczkiem
Ja już tez 4 prania, sprzątanie, ogórki nawet nastawiłam na małosolne, pomroziłam fasolkę na zimę, polatałam z góry na dół..i cisza

No, ale moje dziecie czeka na poniedziałkowe USG i na Pana doktora

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 15:25   #4637
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
a moze Zuza sobie mysli, mama calkiem dobrze sie bawi beze mnie, ma tyle do zrobienia, nie bede jej przeszkadzac))
moze Ty sie polozyc musisz na pol dnia i wtedy Cie ruszy!

Stary 2013-07-06, 15:32   #4638
magdalennne
Wtajemniczenie

Idę dzisiaj na panieński, a co Miałam nie iść, mąż stwierdził, że nie jestem panienką i nie będę pasować, ale gó..no mnie to obchodzi. Muszę się wyrwać z domu.

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Pomyłam te okna.. kończę też na dzisiaj z praniem (x3)..o jak mnie nogi bolą..stopy spuchnięte, że ledwo nimi kręcić mogę. Idę umyć głowę, dokończyć makijaż.. Męża kurde nadal nie ma, a za godz można się gości spodziewać Niewyróbę mam.. Znikam...
No to ładnie cię mężu zostawił z wszystkim na głowie Nie przemęczaj się jednak za bardzo

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Skylie- dziekuje za rady to faktycznie chyba brzuszek, bo sie prezy strasznie, ale nie bardzo mam jak ja masować przez ta cholerna klamerke na pepku :banghead:
Jak długo ma mieć tą klamerkę?

Cytat:
Obym urodziła do terminu, bo nie wytrzymam takiego czekania
Oby się rozkręciło
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 15:34   #4639
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Powoli nadrabiam
Nie wiem jak wygląda u Was klamerka, ale to nie chodzi o masaż pępuszka tylko jelitek pod nim. Nóżki jak dociskasz też rozkładają się "na żabę" na boki

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 15:36   #4640
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Byliśmy w smyku i mothercare i znów skurcze... Teraz siedzę w samochodzie, mąż na chwilę wyskoczył do leroy merlin i jedziemy do ikea po wanienke, bo tam mają chociaż gumy pod spodem i nie porysuja wanny. Upał straszny, ale wieje chociaż.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 15:37   #4641
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość

Jak długo ma mieć tą klamerkę?

musi odpasc razem z kikutem

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Nie wiem jak wygląda u Was klamerka, ale to nie chodzi o masaż pępuszka tylko jelitek pod nim. Nóżki jak dociskasz też rozkładają się "na żabę" na boki
Ona jest taka wielka ze pol brzucha jej zajmuje..
Stary 2013-07-06, 15:41   #4642
skylie
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Byliśmy w smyku i mothercare i znów skurcze... Teraz siedzę w samochodzie, mąż na chwilę wyskoczył do leroy merlin i jedziemy do ikea po wanienke, bo tam mają chociaż gumy pod spodem i nie porysuja wanny. Upał straszny, ale wieje chociaż.
i jak przeceny?

Cytat:
No to zonk trochę

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 15:47   #4643
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VI

Cytat:

Jestem zdziwiona, bo moja już od chyba 2 dni nie na klamerki

Powiem wam, że jestem trochę zawiedziona bo mam tylko 5kg niej

Stary 2013-07-06, 15:48   #4644
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

nono Filipek jeszcze z tydzien mógłby posiedziec w brzuchu co?
niech sie skurcze nie wygłupiają

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
a moze Zuza sobie mysli, mama calkiem dobrze sie bawi beze mnie, ma tyle do zrobienia, nie bede jej przeszkadzac))
moze Ty sie polozyc musisz na pol dnia i wtedy Cie ruszy!
ja nie wiem co moze ruszyc moja Zuzie ewidentnie nie słucha matki!
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 15:50   #4645
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

w szpitalu po porodzie waza?

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 15:56   #4646
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hej

Witam się i przekazuję info od Katarzynkijg - zainstalowała się w szpitalu i ... czeka do poniedziałku
Jak nic się nie wydarzy przez weekend to będą w poniedziałek myśleć o wywoływaniu. Także bidulka ma przed sobą perspektywę szalonego weekendu w szpitalu. Kazałam jej dla rozrywki kręcić sutki pod kołdrą
dla Katarzynki,a wiadomo co się działo,że ją zatrzymali w szpitalu?

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj ekstra pogoda, az mi sie marzy isc na zielona trawke
Po wczorajszej wizycie u poloznej. Franek wazy okolo 3200 i glowka jest ciasno w kanale. Pani powiedziala cytuje: ' urodzisz jutro lub pojutrze, ale dobrze by bylo jakby maly do przyszlego tygodnia posiedzial to bedzie ladnie cyca ssal' Zapisala mnie na kolejna wizyte 19 ale dodala, ze napewno juz sie wczesniej w szpitalu spotkamy... No to by bylo na tyle, tylko ze ja zadnych zwiastunow rychlego porodu nie posiadam
Szykują się kolejne porodziki

Margosia jeśli podczytujesz- co u ciebie i Gluciątka Piotrusia? Jakoś ostatnio do nas nie zaglądasz
Stary 2013-07-06, 16:00   #4647
Anulka_p
Zakorzenienie

My już po obiadku. Teraz chwilka odpoczynku przy kawce, bo po tej nocy nie mogę dziś sobie jej odmówić i wracamy do sprzątania.

A dzwonili do nas przed chwilą znajomi z pytaniem czy urodziłam. Mąż mówi, że nie, a oni, że to świetnie się składa, bo zapraszają nas na grill. Ktoś się jednak cieszy, że Michaś jeszcze siedzi w brzuszku. Nie wiem jeszcze czy pojedziemy, ale jak ok 19:00 nie będę słaniać się po ziemi, to chyba skorzystamy z zaproszenia.

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość

Margosia jeśli podczytujesz- co u ciebie i Gluciątka Piotrusia? Jakoś ostatnio do nas nie zaglądasz
Piotrusia odwiedzili dziadkowie i to dlatego. Nacieszą się wnukiem, wyjadą, to Małgosia zajrzy. Uprzedzała, że podczas ich pobytu będzie jej mało.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 16:00   #4648
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki.
U nas od 2 dni koszmar Antonio wymiotuje po karmieniach. Nie po każdym co dziwne.Zaliczyl,iśmy już przychodnię i prywatną wizytę i dalej to samo. Mam drakońską dietę i nic. juz nie wiem co robić
Czy przy kolkach dziecko wymiotuje? Inie chodzi mi oulewanie tylko wymioty na odległość i w dużych ilościach
Może za szybko je, łakomie i nałyka się powietrza...może za dużo je i mu " uszami " wychodzi Może dawaj mu w odstępach jeść nie od razu dużo...
Hmmm

U mnie po spotkaniu z położną werdykt: wszystko pozamykane na 4 spusty nic się nie dzieje
I w sumie może to ja będę tą osobą która będzie rodzić w listopadzie he he
Kolejne spotkanie 10.07 i
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 16:02   #4649
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Ja dostałam dziś Powera

Wszystko piorę

Pościele, prześcieradła, ręczniki, nasze rzeczy....

Też mam powera od rana Byłam z mamą na zakupach na targu, wróciłam to zrobiłam pranko i dałam się dziabnąć tż A teraz się szykuję na ścieranie kurzy, chlorowanie łazienki, robienie rosołu i ogarnięcie bałaganu z tż, a on jeszcze musi pozmywać i odkurzyć. Przed wtorkiem chcę mieć wszystko ogarnięte na powrót z Gabi ze szpitala
Stary 2013-07-06, 16:02   #4650
lachryma
Zakorzenienie

en- czopowe gratulacje :P zazdroszcze

dzoan- moj maz tez ostatnio cos wspomnial, ze jakby brodawki mi sie zrobily brazowe i czy to juz na zawsze :/ mam nadzieje, ze nie, bo nie jestem zadowolona z tej zmiany...

dalej juz nie pamietam... jesli chodzi o ulozenie dziecka do spania to u nas mowili, ze spanie na boczku jest jak najbardziej wskazane, zwlaszcza w przypadku ulewania. wg mnie to pozycja bardziej bezpieczna niz plasko na plecach i zadne najnowsze badania jakos mnie nie przekonuja. nawet gdy jest jakis wypadek i ratuje sie czlowieka, to kladzie sie go w pozycji "bocznej ustalonej", bo minimalizuje ona ryzyko zadlawienia itd.

a spanie przy piersi odpada dla mnie kategorycznie. piers jest od karmienia a nie usypiacz czy zabawa.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości