|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
|
|
|
|
#4622 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Cytat:
wielkie ![]() Cytat:
Kurcze może ma refluks żołądkowy. Mojej siostry syn też bardzo ulewał/żygał. W sumie ma już pół roku i dalej to trwa, ale bierze jakieś krople przed jedzeniem i jest lepiej. Ale ona np dostała od pediatry skierowanie do gastrologa. Trzymam kciuki, żeby jednak to nie było to i już przeszło ![]() Cytat:
to niech się lepiej samo szybciej ruszy ![]() Cytat:
za czopaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#4623 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Cytat:
Witamy się z Anulką w 37 tc. Matko, jak ten czas leci! Wczoraj byłam na zajęciach ze szkoły rodzenia z TŻ. Dużo rozmawialiśmy o skurczach, porodzie itp... Położna mówiła o różnicy między skurczami przepowiadającymi a tymi porodowymi. Otóż niby różnica polega na tym, że przy skurczach przepowiadających skurcze są w różnych odstępach czasu np. co 7 minut, potem co 10, 15, 6. A skurcze porodowe są w tych samych odstępach czasu tylko co jakiś czas się zmiejszają np. 25min, 15 min, 10, 5, 3 min itd.. Nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłam. Dużo też połozna mówiła, aby nie przyjeżdżać do szpitala na głodzie, jeśli ma się juz od jakiegoś czasu skurcze to zjeść sobie w domu, napisać się czegoś, aby mieć siły do wielkiego wysiłku jakim jest poród. Ponoć dobrą oznaką porodu są mdłości, ponieważ wtedy następuje rozwarcie. Jeśli chce się nam wymiotować to wymiotujmy. Połozna też mówiała o dobroczynnym wpływie męskiej spermy. Radziła aby przy końcówce ciąży kilka razy dziennie uprawiać seks na co mój TŻ "O nie! Dajcie żyć!!!" I to chyba tyle z ciekawostek, jak coś sobie przypomnę to dam znać. Wczoraj w nocy skończyłam czytać Ciemniejszą stronę Greya, przyznam się, że nie lubię czytać na laptopie, ale jakoś dałam rade. Z resztą książka to prawie same dialogi więc czyta się błyskawicznie. Dzisiaj ściągnęłam kolejną część i może uda mi się do porodu przeczytać, hehe
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
Słabo trzymałyście kciuki, bo Lilka wróciła pod lampy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
ja nie
![]() jeszcze nie, moze w tym tygodniu, kto wie... Cytat:
)ale ja mam cichą nadzieję, że mi zrobią, bo bym się chociaż nie bała, że się obe...am ))a tak to mi będzie wstyd strasznie. wiem wiem, pielęgniarki mają to an co dzień, na pracuje w domu starców i wiele kup w życiu czyściłam, ale... smoczek nie jest rekomendowany, aby nie mieszać dziecku z sutkiem i piersią. dziś smoczki sa tak podobne do kształtu sutka, że to może mylić niemowlaka próbującego uczyć się ssać pierś. w Uk smoczek nie jest rekomendowany przed 6 tygodniem życia, wlasnie z tego powodu. ale zycie pokaze jak to u Nas dziewczyny bedzie )nie nic, sprobuje jeszcze raz z ananesem w poniedzielek ![]() puki co nic nie rusza, ani herbatka, ani ostre, ani ananas, ani nic ![]() Cytat:
![]() trzymajcie się dziewczyny dzielnie |
||
|
|
|
#4626 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Witajcie brzusie!
Dziś chyba cały dzień będę leniuchować, bo Mikołaj strasznie mi się "wkręca" w szyjke. Znowu mam takie odczucie jakby chciał wypaść A tyle mam rzeczy do zrobienia na dziś... |
|
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostałam dziś Powera Wszystko piorę Pościele, prześcieradła, ręczniki, nasze rzeczy.... Co by tu na obiadek zjeść? Mam młodego ziemniaka, zielona fasolkę, kefir...
|
|
|
|
#4628 |
|
Wtajemniczenie
|
moj za to nei chce sie nizej posunac, a powinien zeby rozpoaczal sie porod bo glowka musi napeirac na szyjke zeby robilo sie rozwarcie ;/ i dlatego nic z tego na razie, chociaz gin mowil ze szyjka zmiekczyla sie czy cos nie znam sie :P
moze Kejt powie co to takiego??
|
|
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
Pomyłam te okna.. kończę też na dzisiaj z praniem (x3)..o jak mnie nogi bolą..stopy spuchnięte, że ledwo nimi kręcić mogę. Idę umyć głowę, dokończyć makijaż.. Męża kurde nadal nie ma, a za godz można się gości spodziewać
Niewyróbę mam.. Znikam...katarzynka ![]() en za czopmarionette no to za rychły porodzik ![]() charlize za tydzieńsurka kurczaczek lubi się wygrzewać
|
|
|
|
#4630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#4631 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
Powoli nadrabiam
![]() Surka- az taki intymny ten opis nie byl ważne, ze dalas rade i Mala juz po tej stronie ![]() She- ja dostalam i Niebieskie i Różowe Pudelko My juz po wynikach, spadlo odrobine, ale mam Hanie przystawiac, bo sie obie zameczymy. Wiec juz dziecko szczesliwe ![]() Teraz sobie siedze u rodziców do wieczora i podczytuje. Skylie- dziekuje za rady Opatulenie probowalam i jeszcze gorsza histeria bo gorąco
|
|
#4632 |
|
Raczkowanie
|
Domi snilo mi sie dzisiaj, ze gralas w tenisa na Wimbledonie
---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- a u mnie na obiad dzisiaj kurczak i pieczone ziemniaczki. tylko nie wiem co do tego, moze jakas salatka pomidory ogorki i co tam sie jeszcze znajdzie
|
#4633 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII
Cytat:
zeby te zoltaczki sie od nas szybko odczepily---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
![]() Kciuki za katarzynke!!
|
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
a to moze tenis ma mi pomoc w porodzie haha
jak pogram to cos sie ruszy )ojejku ile z Was o mnie sni, az mi milo!!! |
|
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
wymylam na kolanach podlogi w calutkim domu, wytarlam kurze, zrobilam pranie i co ?? i nic mnie nie boli,nie strzyka no nic zero!!
ja juz nie wiem czy śmiac sie czy płakać a ostrzegłam Zuzie, ze pod łóżeczkiem ostatni raz wycierałam jak jej tam nie ma, jak na dniach sie nie pojawi to bedzie leżała nad kotami pod łóżeczkiem
|
|
|
|
#4636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i sałata z jogurtem Cytat:
![]() No, ale moje dziecie czeka na poniedziałkowe USG i na Pana doktora
|
||
|
|
|
#4637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))moze Ty sie polozyc musisz na pol dnia i wtedy Cie ruszy! |
|
|
|
|
#4638 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Idę dzisiaj na panieński, a co
Cytat:
Nie przemęczaj się jednak za bardzo![]() Cytat:
Cytat:
Oby się rozkręciło
|
|
#4639 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy w smyku i mothercare i znów skurcze... Teraz siedzę w samochodzie, mąż na chwilę wyskoczył do leroy merlin i jedziemy do ikea po wanienke, bo tam mają chociaż gumy pod spodem i nie porysuja wanny. Upał straszny, ale wieje chociaż.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4641 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
musi odpasc razem z kikutem Ona jest taka wielka ze pol brzucha jej zajmuje..
|
|
#4642 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII
Cytat:
Cytat:
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VI
Cytat:
![]() Powiem wam, że jestem trochę zawiedziona bo mam tylko 5kg niej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech sie skurcze nie wygłupiają ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
ewidentnie nie słucha matki!
|
||
|
|
|
#4646 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Katarzynki,a wiadomo co się działo,że ją zatrzymali w szpitalu?Cytat:
Cytat:
![]() Margosia jeśli podczytujesz- co u ciebie i Gluciątka Piotrusia? Jakoś ostatnio do nas nie zaglądasz
|
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
My już po obiadku. Teraz chwilka odpoczynku przy kawce, bo po tej nocy nie mogę dziś sobie jej odmówić i wracamy do sprzątania.
A dzwonili do nas przed chwilą znajomi z pytaniem czy urodziłam. Mąż mówi, że nie, a oni, że to świetnie się składa, bo zapraszają nas na grill. Ktoś się jednak cieszy, że Michaś jeszcze siedzi w brzuszku. Nie wiem jeszcze czy pojedziemy, ale jak ok 19:00 nie będę słaniać się po ziemi, to chyba skorzystamy z zaproszenia.![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
Nacieszą się wnukiem, wyjadą, to Małgosia zajrzy. Uprzedzała, że podczas ich pobytu będzie jej mało.
|
|
|
|
|
#4648 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Może dawaj mu w odstępach jeść nie od razu dużo...Hmmm U mnie po spotkaniu z położną werdykt: wszystko pozamykane na 4 spusty nic się nie dzieje ![]() I w sumie może to ja będę tą osobą która będzie rodzić w listopadzie he he Kolejne spotkanie 10.07 i
|
|
|
|
|
#4649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam z mamą na zakupach na targu, wróciłam to zrobiłam pranko i dałam się dziabnąć tż A teraz się szykuję na ścieranie kurzy, chlorowanie łazienki, robienie rosołu i ogarnięcie bałaganu z tż, a on jeszcze musi pozmywać i odkurzyć. Przed wtorkiem chcę mieć wszystko ogarnięte na powrót z Gabi ze szpitala
|
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
en- czopowe gratulacje :P zazdroszcze
![]() dzoan- moj maz tez ostatnio cos wspomnial, ze jakby brodawki mi sie zrobily brazowe i czy to juz na zawsze :/ mam nadzieje, ze nie, bo nie jestem zadowolona z tej zmiany... dalej juz nie pamietam... jesli chodzi o ulozenie dziecka do spania to u nas mowili, ze spanie na boczku jest jak najbardziej wskazane, zwlaszcza w przypadku ulewania. wg mnie to pozycja bardziej bezpieczna niz plasko na plecach i zadne najnowsze badania jakos mnie nie przekonuja. nawet gdy jest jakis wypadek i ratuje sie czlowieka, to kladzie sie go w pozycji "bocznej ustalonej", bo minimalizuje ona ryzyko zadlawienia itd. a spanie przy piersi odpada dla mnie kategorycznie. piers jest od karmienia a nie usypiacz czy zabawa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.

Antonio wymiotuje po karmieniach. Nie po każdym co dziwne.Zaliczyl,iśmy już przychodnię i prywatną wizytę i dalej to samo. Mam drakońską dietę i nic. juz nie wiem co robić 

za Katarzynkę żeby się coś szybciej rozkręciło niż w pon no i miłych wrażeń po rozrywkach pod kołdrą
Galaretka podbarwiona lekko brązową krwią. Nie było tego mega mega mega mega dużo tak jak niejedna dziewczyna pisała, ale chyba powoli coś zaczyna się dziać no i było tego na tyle, że nie można było nie zauważyć !
za czopa

A tyle mam rzeczy do zrobienia na dziś...