|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
|
2 | 3,57% |
| Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
3 | 5,36% |
| Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
|
24 | 42,86% |
| Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
22 | 39,29% |
| Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
5 | 8,93% |
| Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
). Jakoś nie czułabym się pewnie nie widząc takiego 5-cio czy 6-cio miesięcznego dziecka My też jeszcze nie oglądaliśmy na żywo. Dwie znajome pary mają 4Ridera i baaardzo sobie chwalą, dlatego poważnie go rozważamy, tylko on jest b.wysoki, w dodatku ma rączkę wysuwaną a nie łamaną, a ja jestem liliput 160cm i boję się, że przy obniżonej rączce miałabym gondolę na brzuchu ![]() Wszystko się okaże, jak pojedziemy oglądać. Ale to myślę w sierpniu Cytat:
Może jakieś okłady na czoło? Na kark?
|
|
#1172 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
Biorę Dopegyt - który jest podobno bezpieczny dla kobiet w ciąży, 2 razy dziennie. A tak w ogóle od ostatniej wizyty schudłam 3 kilo, więc na plusie nic, tylko na minusie u mnie jak na razie - moja mama też tak miała, że w ciąży chudła. |
|
|
|
|
#1173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rano piję goracą heratę, kolejną gorącą herbatę tak koło 13-14 jak jest najcieplej i wieczorem.. wyczytalam ze niby wtedy organizm sie przyzwyczaja do cieplego i nie jest wtedy tak odczuwalna różnica. Co prawda stosuje to moze z tydzien, efektów wielkich nie widzę, ale np mąż ciągle narzeka ze mu jest tak gorąco a ja mniej a bhyło odwrotnie.. jedyne co to moje nogi nie radzą sobie z upałem i jest mi duszno, robie niektóre rzeczy wolniej , ale co dziwne nie poce sie jak świnka ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]() a ja sie zastanawim czy moze oni mi nie chcą dać tych leków albo olewają z racji choroby serca?? juz nic nie wiem, ale coś czuje że moja wizyta bedzie trwała baaaaaardzo długo .
|
|
#1174 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obiecałam sobie ze po ciąży choćbym miała sie katować to schudnę z tego co w ciaży i przed ciążą PS. Właśnie rozmawiałam z dziewczyną, która użytkuje tako laret i jest zadowolona, mówi ze ma go co prawda 4 miesiące dopiero ale nie zawiódł jej ani razu, koła sie nie zacinają, nie skrzypi.. ogólnie polecała. Jej siostra miała taki sam na zime i powiedziałą ze dawał radę bez probleu, wiec gdyby któras była zainteresowana to wrzucam opinię mojej klientki a zarazem mamusi z 4 miesięczną córką, które użytkujś w/w pojazd ![]() PS.znalazła ogłoszenie ze mój pracodawca na cito szuka pracowników..... ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- takie pytanie jeszcze, to prawda że w szpitalu przy poroddzie robą problem jak nie masz badan na hiv zrobionych?
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siedzę w kuchni bo tu mam najchłodniej. TŻ mi oklady z mokrego ręcznika robił bo myślalam że odlece Pije wode z sokiem z pożeczki (kwasior, Mama zrobila ), ale nawadnianie na razie nic nie daje. Siedzę tylko w bieliśnie.Boje się o mojego maluszka Jak ja się tak fatalnie czuje, to co Ono musi przeżywać ![]() Wydaje mi się że organizm przezył szok bo jeszcze wczoraj bylo 14-16 stopni a dziś 25. 10 stopni w ciągu doby do góry i sobie nie radzę ryba91 ciekawy sposób Ale... zanim zacznie działać, to zacznie znowu padać ![]() Współczuje Wam Dziewuszki z PL
|
|
#1177 |
|
Raczkowanie
|
Ryba jak masz wysokie cisnienie to mozepowinnas wyeliminowac całkowicie sól i słodycze, ja ostatnio na wizycie miałam 130 i koniecznie kazał wyeliminowac sól i cukier bo nie ma żartów.
ale ja rzeczywiscie z solą przeginałam i juz ograniczyłam tylko i jest okej
|
#1178 | |
|
Wtajemniczenie
|
[
Cytat:
Babku czytam o Twoich dolegliwościach i u mnie ta potrzeba wzięcia głębokie oddechu prowadząca w końcu do ziewania była następstwem stresu, przez co miałam wzmożone napięcie mięśniowe powłok brzusznych. Przez to wzmożone napięcie uaktywniła mi się wcześniej nie dająca o sobie znać wada serca, leki na serce i rehabilitacja mnie z tego wyprowadziły, ale i tak chodzę regularnie co 2 miesiące do mojego fizjo na rozluźnianie przepony żeby znowu nie doprowadzić do takiego stanu. Jesteś od początku ciąży bardziej zdenerwowana, zaniepokojona? Tym tropem bym najpierw poszła i wiem jakie to męczące. [/QUOTE]Hmm dalas mi do myslenia. Tez mam takie dusznosci. Robilam mase badan i wychodzi, ze mam to na tle nerwowym, plus male problemy z sercem. Czasem na pare sekund robi sobie przerwe. Do jakiego rehabilitanta chodzisz? Bo ostatnio znow sie dusze, zawsze keidy mam wiecej stresu i mecze sie potem kilka dni.
|
|
|
|
|
#1179 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powolutku rośniecie ale rośniecie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jezzka Powodzenia!!!! ![]() Ostatnio jak byłam to tak można było coś wyhaczyć ![]() Współczuję tej dziewczynie bo to szok totalny ![]() Katrin No fajne maję te aukcje.Widzę że coraz więcej użytkowników z UK wystawia takie zestawy.Cudne rzeczy ![]() Cytat:
Acelinka Te z żyrafami kolorowe mi się podobają i tanie.Pewnie zawsze się coś dowiesz ciekawego i dostaniesz jakiś gratisik ![]() Cytat:
Cytat:
Ale przecież Twój brzuch to ewidentna ciąża.I na pewno dodaje ci uroku więc tymbardziej bym chwaliła jak pięknie wyglądasz. A tego ciśnienie nie lekceważ absolutnie i we czwartek zwróć uwagę na to!!!Mów lekarzowi o wszystkim co Cię niepokoi Chociaż przecież na pewno wiesz co masz powiedzieć ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Piszecie o dolegliwościach sercowych.Ja miałam wykrytą lekką arytmię ,serce nieraz waliło jakby miało wyskoczyć,czułam niepokój i lęki czasem duszności. Tylko u mnie to głównie chodziło o serce.To było na tle nerwowym .Po lekach przeszło. Ekg mi tak wychodziło dziwnie że pielęgniarka dziwiła się że jeszcze nie mdleję i odprowadziła mnie pod gabinet lekarza żebym nie fiknęła.Pytała się mnie czy się leczę na serce... Raz z tego powodu też w szpitalu wylądowałam na kroplówce. Endo jeszcze w jesieni na wizycie jak mu opisałam objawy bo myślałam że od tarczycy je mam ,powiedział mi że mogę mieć nerwicę. Ale odkąd jestem w ciąży to jakiś taki mnie spokój ogarnął i dolegliwości minęły tfu tfu. Chociaż np do kościoła pełnego ludzi nie wejdę bo mam schizę że mnie ludzie otaczają.Muszę mieć przestrzeń wokół siebie. Kurde oglądam o rozbitym samolocie teraz
|
||||||
|
|
|
#1180 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale na szczęście nic nikomu się nie stało, też właśnie oglądam
|
|
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nic, wszystko powiem lekarzowi i czekam na jego dalsze sugestie
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
No chociaż tyle
Dzisiaj byłam w galerii i sobie dogodziłam ![]() Mieszczę sie jeszcze w dwie pary spodenek zwykłych i parę spódnic, a tak to nie ma co nosić.Więc postawiłam na sukienki,żal było nie korzystać ceny po 2 czy 3 dychy.Najdroższa 40 zł wiec sie opłaciło. I maluch też dostał swoją dolę: ogrodniczki jeansowe ![]() Chciałam kupić te body i love mum ale nie było ich. Fajnie tak zaszaleć raz na jakiś czas. Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-07-06 o 22:37 |
|
|
|
#1183 |
|
Wtajemniczenie
|
Mmmm super nie ma to jak udane zakupy
Uciekam na dzisiaj śpijcie dobrze
|
|
|
|
#1184 |
|
Zadomowienie
|
witam
też uciekam spać bo taka dzisiaj nienajedzona jestem, że aż sama siebie sie boje..........non stop coś jem i dalej nie czuje sie najedzona a najgorszy ten mix....słodkie, a za chwile bułka z wędliną i majonezem, za chwile popcorn i chipsy i wogóle masakra normalnie przez cały dzien nie zjem tyle co dziś od południa zjadłam.....
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CIĄŻA ![]() ja tam mam też czasami ,jak mi się włączy głodek to nie ma ratunku ![]() Trzeba sobie dogodzić ![]() Popijam sobie bavarię
|
|
|
|
|
#1186 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:30 ---------- Ja jestem padam na twarz .. Upal , 30 stopni to koniec Czuje sie jakbym sama wymalowala swoj dom I sasiada a ja tu tylko dokazywalam ;D - nogi mam jak balerony - pierwszy raz mi spuchły.. Ide sie kapac I spac .. AZEALIA - bylam I pytałam o Oyster. Na sklepie jest wozek z tylem pompowanym , przodem piankowym ale babka powiedziala ze na zamowienie producent zrobi Ci kola jakie chcesz. Nic sie za to nie placisz , tyle ze na wozek czekasz dluzej .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Wróciliśmy od znajomych, fajnie spędziliśmy wieczór
![]() Koleżanka jest równo w 10 tygodni starszej ciąży, ma termin na 3 września i taką fajną piłeczkę Miałyśmy o czym gadać ![]() Teraz lecę spać. Dobrej nocki mamcie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1189 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki oby ciśnienie się unormowało i nie było cesarki no chyab że wolisz cesarke ja nie wiem dlaczego ale cięcie brzucha mnie przeraża ostatnio byl temat o żywieniu w ciązy, nic nowego i nic ciekawego ale poszłam w ciemno bo nie miałam rozkłądu temtów, teraz już będe wybierać te ciekawsze ![]() Cytat:
Cytat:
będzie dobrze na pewno tak tylko chlapnęła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja nie miałam tych badań ani poprzedni ani teraz nie mam skoro nie są refundowane nie mają prawa ich wymagać ![]() ja ogólnie uważam że Tako to super wózki ![]() Cytat:
Cytat:
my bylismy na urodzinowym grillu u mojej przyjaciółki, miły wieczorek Ja oczywiście jedna niepijąca ale tak jest od dawna wiec się przyzwyczaiłam
|
|||||||
|
|
|
#1190 |
|
Zadomowienie
|
Hello!
Nie mogę spać ![]() Budowniczka śliczny brzuszek! 21 tc to juz 6 miesiąc? Taszanta polecam się! To w końcu mój zawód [jeden z kilku, minus posiadania głodu wiedzy ]Co do ciśnienia- ja do 17tc miałam masakrycznie niskie. Kilka razy nawet 60/40, teraz mam takie uspokojone 90/50. Da się żyć. Myślę nad zrobieniem sobie badań na tarczycę przed wizytą- TŻ zwrócił mi uwagę, że od ponad tygodnia piję ponad 6litrów dziennie i ciągle chce mi się pić. Moja mama ma niedoczynność tarczycy i chyba to zbadam. Wiecie może co dokladnie mam zbadać? Jak się to badania nazywa? I ile kosztuje? Do krakowianek Znacie jakąś dobrą szkołę rodzenia w Krk? Najlepiej- taanio a dobrze
|
|
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
![]() Hejka! Zrobiliśmy wczoraj pierwszą część wyprawkowych zakupów później Wam foto wrzucę ![]() I dostałam całkiem fajną ofertę na x landera xa, od najniższej ceny za ten wózek na allegro odejmujemy 150 zl i mamy fajny fotelik do tego doodatkowo adaptery za 250 zl czyli wychodzi nas to ok 1500 zl cały wozek a nie ok 1800/1900 zl i robimy zrzute z dziadkami i dokładamy reszte ![]() Co do ciśnienia to mama mi wczoraj mierzyła i miałam chyba 138/89 chyba wiec za wysokie miałam i mi ciśnieniomierz powiedział że to kwalifikuje się pod lekkie nadciśnienie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-07 o 07:51 |
|
|
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Nasturcja tsh i ft3, ft4. Opcjonalnie antyTPO.
Ale jak dużo pijesz to ja bym raczej szukala problemów z cukrami a nie tarczycą. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1193 |
|
Raczkowanie
|
Nie ma jak pobudka o 6 w niedzielny poranek, bo moja Maja uczestniczy w maratonie, kopie i kopie...
Dziewczyny mam do Was dwa pytania: 1. Macie w planach uczestniczenie w szkole rodzenia? 2. Robicie usg 3/4D i kiedy? W piątek jadę do siostry po wstępną wyprawkę, dostanę ciuszki po jej dziecku. Zawsze to oszczędność, bo przecież ciuszki nie są zniszczone. Czekają na nas dwa kartony;-) My dzisiaj odpoczywamy nad morzem, także pierwsze plażowanie z Mają;-) |
|
|
|
#1194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też poluję na takie małe ale nigdzie nie widziałam Super że udane zakupy mi też poprawiają humor ![]() Cytat:
2. po wczorajszej rozmowie chyba zrobimy jedno takie badanie, żeby wykluczyć choroby typu rozczepienie podniebienia itd bo sie zaczęłam mega stresować, teraz tylko meża przekonać bo on taaaaaaki uparciuch i nie chce sie zgodzić... Witam niedzielnie WAM TEŻ SIE TAK STRASZNIE NISZCZĄ WŁOSY? ja mam masakre, siano i porozdwajane końcówki że wstyd. Uzywam od 3 tyg. olejka arganowego ale po nim włosy są jedynie miękkie w dotyku i ładnie wyglądają, z tym że mam wrażenie że on nie naprawia mi włosów.. 10tego kupuje sobie serum na końcówki, może pomoże..
|
|
#1195 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
![]() Dopiero co trafiłam na strone wizażu i na Wasz wątek ![]() Można się jeszcze podczepić? Obecnie jestem w 18tc-termin z Om na 5grudnia,z Usg na 13 grudnia.
|
|
|
|
#1196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam siano niesamowite, końcówki rozdwojone i przerobiłam już wszystkie możliwe kosmetyki i nic... nawet je podcięłam żeby odświeżyć końce i nic... Jako fryzjerka aż się głupio czuję z takimi zniszczonymi włosami ale naprawdę próbowałam już wszystkiego Witam się i ja ![]() Aleee sobie dzisiaj pospałam ![]() Wstałam i pierwsze co wypaliłam do TŻta że Jaśko od wczoraj się nie rusza, przekręciłam się z boku na plecy patrzę a tam taka wypukłość koło pępka. Za chwilkę widziałam jak mi Jaś się pod skórą przemieszczał i zaczęło się wiercenie. W ogóle pierwszy raz w życiu widziałam że jak się Jaśko ruszał to mi tak śmiesznie brzuch pulsował w tym miejscu gdzie był. Zazwyczaj widziałam tylko wypychanie brzucha w danym miejscu a tu dziś jeszcze jakieś pulsowanie .Dziewczyny bolą Was biodra po nocy ? Bo ja się wiercę w nocy z boku na bok, nie śpię ani na brzuchu, ani na plecach mi się teraz nie zdarza i jak wstaję rano to mnie te biodra bolą niesamowicie ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
Napisz nam coś więcej o sobie ![]() Jak się czujesz ? znasz już płeć ? |
||
|
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
rybko, obawiam się że na końcówki pomoże tylko podcięcie i później stosowanie tych preparatów zapobiegawczo.
lineczko super cena za ten wózek! ![]() Angie_gg - ja się zastanawiam nad takim badaniem, ale jakos poprzednio nie miałam i się obyło bez tego, teraz się wacham. Bo co mi to da jeśli bym wiedziała o jakieś chorobie? Nic, pokocham tak samo Co innego gdyby lekarz coś zawuażył przy zwykłym usg a tak to nie wiem. Maff domii - biodra bolą. Po spaniu na boku mnie bolą, a tak przeciez teraz wskazane spać. Pomaga wkładanie poduszki między nogi potem sobie kupie tego rogala do spania mnie i bez ciąży biodra bolały przy spaniu na boku, a w ciąży porzedniej i teraz to się nasiliło. Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-07-07 o 10:10 |
|
|
|
#1198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Mnie obudzil dzis straszny skurcz lydki - pierwszy w zyciu . Do tego goraco w nocy I duszno , wcale sie nie wyspalam .. Musze wstac zrobic pijokom sniadanie I niech dzialaja dalej , bo zaraz przyjdzie kolejny polozyc panele w kuchni .. Straszne jaki mam tu syf Dzwonilam tez przed chwila do szpitala zapytac o te badanie jutro. Zadnej glukozy nie bede pila, wiec nie musze byc z pustym zoladkiem .. Jesli zwykly cukier w mojej krwi jest ok , to jest OK ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
.Ale Ci zazdroszczę tego że coś się u Ciebie dzieje, mimo tego syfu, brudu, kurzu i tak zazdroszczę . My planujemy remont ale póki co cisza, bo ma się zająć tym mój tato który póki co nie ma nawet jednego wolnego dnia żeby u nas coś zrobić.Ale Ci dobrze że nie będziesz musiała glukozy pić, mnie przeraża to że nie można dużo wcześniej nic jeść Nie wytrzymam tyle bez jedzenia, ja straszny głodomor jestem
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-07-07 o 10:23 |
||
|
|
|
#1200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam na foto zakupów wyprawkowych ![]() Cytat:
2. Cały czas byłam na nie, bo w ogóle mnie to nie kręci, a zdjęcia maluchów w 3d/4d są dla mnie takie nienaturalne, ale po sytuacji na lipcówkach mam wątpliwości, czy nie zrobić z racji ewentualnych wad, których na 2d nie widać (rozszczep itp.) Choć czy to nie jest trochę wywoływanie wilka z lasu?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

). Jakoś nie czułabym się pewnie nie widząc takiego 5-cio czy 6-cio miesięcznego dziecka
i boję się, że przy obniżonej rączce miałabym gondolę na brzuchu 

)
a co bierzesz jak moge zapytać? 

KCIUKI DLA ANI 
Nie wytrzymam tyle bez jedzenia, ja straszny głodomor jestem