|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
En, trzymaj sie dzielnie!!!
![]() Mam nadzieje, ze ten bol nie pojawil sie od przeforsowania wczoraj ![]() Trzymamy za Ciebie a poki co odpoczywaj
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
przynajmniej coś już wiemy od En
ja dzisiaj nie bede spamowac do konca wątku, ide spać, moze Tzt mnie dziabnie czy cuuuśś tak nie chce juz wracac w poniedzialek z ktg bez nadzieji..dobranoc |
|
|
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
oj biedna En
Współczuję bólu, mam nadzieję, że przejdzie i cc będzie ostatecznością. Niech Tomasz wyłazi normalnie! No i chyba koniec z ćwiczeniami na piłce. Mam nadzieję, że TŻ się przejął? ;> |
|
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
No to mogę iść spokojnie spać.
Enlevee obyś nie musiała mieć cesarki ... Zmykam, bo jestem zmęczona |
|
|
|
#4775 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Jakierka to wielkie brawa za łóżeczko!
En uff. Czyli czekamy do poniedziałku.
|
#4776 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4777 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
I ja też już idę spać. Do jutra!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
No i teraz En się tu doturla, a tu CISZA... wszystkie poszły spać
|
|
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII
Uff..chyba przegiela z ta pilka
dobrze ze z tomszkiem ok.
|
#4780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ponad 10 funtow, a w jednym nie mieli na stanie tego co chcialam, na ebay tez nie mieli, mialam czekac miesiac.... w koncu sie wkurzylam i na stronach argosu maja w sumie z mamas and papas, wybralismy taki za 60 funtow , sama gabka. taki o: http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/3762314.htm no jakos moj paul nie byl przekonany do tej gryki i kokosa, zreszta tutaj w uk nigdzie tego nie widzialam, to produkt polski chyba typowo. Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-07-06 o 22:37 |
|
|
|
|
#4781 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
Super,że u was dobrze, mam nadzieję, że ból nie będzie ci już dokuczał, a Tomaszek wyjdzie dołem a nie brzuchem.
Może jednak nie ma sensu dzisiaj zakładać nowy wątek, dzisiaj i tak nie ma komu kończyć ten. Jutro na spokojnie założysz nowy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczynki za całą troskę
![]() Niestety ruszać się nie mogę, każdy ruch sprawia ogromny ból i nogę podnoszę na wysokość 3 cm może góra Ból się zaczął taki mocny nagle tak jak Wam pisałam, chociaz juz od jakiegos czasu miałam bóle w pachwinach. Na IP przemiła P. Doktor i P. Położne.. ktg miałam bardzo długo i w pewnym momencie wszyscy się zlecieli bo zaczęło to ktg wyć i okazało się, że Tomuś miał za wysokie tętno i się przestraszyłam, ale po paru minutach sie unormowało. Łożysko jest już stare i ilość wód mała, ale jeszcze w normie. Dostałam skierowanie na badanie do nich na pon i na ktg, wiec moj lekarz mnie juz zbada. Odnosnie spojenia jest niebezpieczenstwo ze przy porodzie sn mi sie rozlezie i jezeli takie ostre bole sie beda utrzymywac to cc ![]() Najwazniejsze, ze z Bezikiem w porzadku, choć ja czuję się jak kupa i to tak serio serio, nie mogę się ruszać, a jak mam się przekręcić z boku na bok to łzy mi ciekną po policzkach No ale lekarka w ramach rozładowania atmosfery mówi mi po usg: "No, to Pani ma na spokojnie 20 minut na ubranie spodni i doczłapanie do mnie do biurka" Dziekuje raz jeszcze za wszystkie kciuki i w ogole troske i ide nadrabiac co u Was, bo ostatnio to tylko o sobie gadam, masakra!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#4783 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII
Cytat:
|
|
|
|
#4784 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
|
|
#4785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymaj się i życzę jak najmniej bólu! |
|
|
|
|
#4786 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie ładnie tak robic ochote koleżankom ![]() Cytat:
Współczuje strasznie, mnie to od dzisiaj tak boli, a Ty sie męczysz juz tyle czasu Maluszek Ci wszystko wynagrodzi, a Babcie masz naprawde mega!Cytat:
!No i Lilo jest taka cudowna (wiem, powtarzam się Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No właśnie, żebyś wiedziała ![]() Odnośnie piłki to powiem Wam, ze wbrew pozorom na niej mi najlepiej siedzieć z tym bólem, bo jest ugięcie, a jak siedzę na zwykłej kanapie czy krześle to muszę jednym półdupkiem, bo dwoma nie da rady
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-07-06 o 23:01 |
|||||||
|
|
|
#4787 |
|
Zakorzenienie
|
Popieram! Wypoczywaj, my raczej nie przyspamujemy do 5000. Ja już padam. Przez 2,5 h wprowadzałam treści na stronę www i już mi oczy wypływają. Także będę lecieć. Może męża zmolestuję, bo wczoraj siły nie miałam, a może dziś się zbiorę w sobie :P
|
|
|
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojego tż-ta mama jak jej powiedzalam ze chce gryka i kokos to popatrzyla na mnie dziwnie, jakbym nie wiem co chciala kupic, nie slyszalam i az sie zdziwila Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-07-06 o 23:39 |
|
|
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
A ją miałam spać ale nie mogę usnac! No wściekne się za chwile!
En a ciebie do pon ma tak bolec? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII
Cytat:
od razu łatwiej się zaśnie!nic tak naprawdę na to nie można poradzić. nie ma leków, które by uśmierzyły ten ból i juz jestem w za poznej ciazy zeby jakies mocniejsze wprowadzac, bo o to pytałam.. taka dolegliwość cholerna no Zobaczymy jak to bedzie, mam nadzieje, ze Tomus nie bedzie czekał do sierpnia zeby wyjsc bo tylko to zdaje sie moze przyniesc ulge
|
|
|
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
en jej dopiero doczytałam co się z Tobą działo.. trzymaj się Kochana! Mam nadzieję, że uda Ci się sn urodzić. A jakie masz nastawienie do ewentualnego cc? Tak sobie myślę czy rzeczywiście troszkę się nie przeforsowałaś na piłce, chodzeniem po schodach i co tam jeszcze robiłaś.. porozciągałaś się aż nadto.. Czekamy z Tobą do poniedziałku.. a teraz odpoczywaj jak najwięcej
A Tż był z Tobą cały czas?
|
|
|
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W pon mi lekarz stwierdzi prowadzacy co robimy, na co się nastawiać i jak to wyglada, moze akurat przestanie az tak bolec ![]() Na IP pojechałam z Tata Tzta bo akurat do nas przyjechał i zaproponował ze mnie zawiezie, a potem wychodzac z IP spotkałam moja mame z moja tesciowa, wiec obstawe miałam sporą
|
|
|
|
|
#4793 | |
|
Zakorzenienie
|
A my już pod odwiedzinach, reszta wieczoru przed tv.. pomoczyłam stópki, paznokcie zrobiłam.. Mąż niestety późno wrócił.. zdążył na gości, ale ma szczęście, że mi humor poprawili, bo chyba bym go za jajka powiesiła
Zapierdziel taki miałam i jeszcze pełną wielką siatę musiałam ze sklepu przytaszczyć. A najlepiej jak teściowa zadzwoniła, żeby poinformować, że jeszcze jest u swojej chrzestnej i montuje im prysznic.. i mówi 'ale nie martw się o niego'..parę razy to powtórzyła.. a mi para z uszu i tylko w głowie, że to on powinien się martwić o mnie, bo zostawił mnie na cały dzień, nie mam z nim łączności, tel. w domu zostawił.. kurka jestem na mecie ciąży niemal.. No ale kij.. wrócił i od razu niepewny wzrok na mnie i taki przestraszony, że go pewnie mam ochotę roznieść niech się cieszy, że wyluzowałam...![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
Trzymam mocne żeby ból przeszedł!A co do sn czy cc, to tak..niestety nie mamy na to wpływu..najważniejsze by być pozytywnie nastawioną do wszelkich ewentualności |
|
|
|
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
en, wspolczuje akcji, oby bole przeszly, a spojenie przestalo swirowac.
ja padam, dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
En Biedactwo,mam nadzieję, że uda się choć trochę zminimalizować ten ból jak trochę przystopujesz
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobranoc ! |
|
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
Nici z gwalcenia, malz pracuje jeszcze. Ale może i dobrze, bo po pół kg czeresni mam takie wzdęcia, że pekam. Jak jutro się nie pojawie, to znaczy, że zginelam od własnej broni biologicznej:-P
|
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
A ją nadal nie śpię, no nie mogę. Malgos śpi koło mnie i gada przez sen, czasem wstaje na śpiąco. Miała. dziś intensywny dzień to przeżywa.
A poza tym już niedziela. Witam w kolejnym dniu. No nawet nie zbieram jakoś nadmiernie: ( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

a poki co odpoczywaj 
tak nie chce juz wracac w poniedzialek z ktg bez nadzieji..
Współczuję bólu, mam nadzieję, że przejdzie i cc będzie ostatecznością. Niech Tomasz wyłazi normalnie! 

dobrze ze z tomszkiem ok.

nie ładnie tak robic ochote koleżankom
!
Chyba że będziemy bardzo oszczędzać ten,póki nie wróci