Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-07, 02:28   #4801
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Już Wam piszę...

En dopiero niedawno dotoczyła się do domu...
"Ten ból to spojenie łonowe, jak się będzie utrzymywał to najprawdopodobniej będzie skierowanie na cc, bo jest obawa, że mi się spojenie rozejdzie. Czop już cały odszedł przy badaniu, miałam ktg 1,5h, ale ok, prócz chwili, gdzie alarm zaczał z tego wyć, bo było za wysokie tętno Bezika. Na usg przepływy ok, waga 3220, ale dolna granica wód, więc trzeba to wszystko skontrolować w pon. - czyli znowu spojenie, ktg, usg. Wypuścili mnie, ale póki co leżę, bo nie mogę się nawet ruszyć - tak boli, Postaram się zaglądnąć, Całusy dla Was"
En napisała też, że postara się do godziny wejść do nas i prosiła oznajmić, że Tomuś bynajmniej nie pcha się na świat, więc co do porodu, to na nią nie liczcie :P Jak się doturla do lapka to założy nowy wątek - więc do roboty!
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Dziekuje dziewczynki za całą troskę
Niestety ruszać się nie mogę, każdy ruch sprawia ogromny ból i nogę podnoszę na wysokość 3 cm może góra
Ból się zaczął taki mocny nagle tak jak Wam pisałam, chociaz juz od jakiegos czasu miałam bóle w pachwinach. Na IP przemiła P. Doktor i P. Położne.. ktg miałam bardzo długo i w pewnym momencie wszyscy się zlecieli bo zaczęło to ktg wyć i okazało się, że Tomuś miał za wysokie tętno i się przestraszyłam, ale po paru minutach sie unormowało.
Łożysko jest już stare i ilość wód mała, ale jeszcze w normie. Dostałam skierowanie na badanie do nich na pon i na ktg, wiec moj lekarz mnie juz zbada. Odnosnie spojenia jest niebezpieczenstwo ze przy porodzie sn mi sie rozlezie i jezeli takie ostre bole sie beda utrzymywac to cc wiec jeszcze z ortopeda trzeba to skonsultowac do tego
Najwazniejsze, ze z Bezikiem w porzadku, choć ja czuję się jak kupa i to tak serio serio, nie mogę się ruszać, a jak mam się przekręcić z boku na bok to łzy mi ciekną po policzkach
No ale lekarka w ramach rozładowania atmosfery mówi mi po usg: "No, to Pani ma na spokojnie 20 minut na ubranie spodni i doczłapanie do mnie do biurka"

Dziekuje raz jeszcze za wszystkie kciuki i w ogole troske i ide nadrabiac co u Was, bo ostatnio to tylko o sobie gadam, masakra!
En- trzymaj sie kochana. Strasznie Ci współczuje. Masakra az sie sama wystraszylam, ze czasem przeginam i czas zluzowac.
Napewno lekarze podejmą dobra decyzje dla Ciebie i maluszka

Roxi- to nie jest tylko pusta teoria to sa badania naukowe przeprowadzone w USA. Do tego kazdy Stan USA ma swoje jeszcze inne prawa. Mówiłam, ze w Chicago jest zakaz sprzedaży ochraniaczy na łóżeczko bo była zbyt duża śmiertelność maluchów. Ja go nie założe mimo ze mam bo nie będę widziec maluszka, a łóżeczko mam na przeciwko mego łóżka wiec zawsze będę mogła w nocy sobie popatrzeć na szkrabika jak sie przebudze.
Ten SIDS najczęściej występuje pomiędzy 2-4 mcem życia.

Co do smoczka i innych rzeczy to kazdy zrobi jak chce.

Info jest masa wiec jak ktos chce moze sobie poczytać i poszukać www.nichd.nih.gov/SIDS

Domcia - wow naprawde podziwiam ludzi,ktorzy pracują w domu starców i ogolnie ze starszymi ludźmi

Ja tez kupiłam materac z gąbki , taki co mozna go obrócić na długo stronę.

W moim lozeczku w zestawie juz był materac ,ale tylko 1incz miał. Masakra taki cieniutki, wiec dokupilam większy 5inczy,ale wydaje mi sie , ze jednak jest grubsza niż 5. Muszę go zmierzyć.

Oliath - nie wiem czy to do mnie pisalas , ze kochasz mnie czytać. Jeśli tak to dziękuje jeśli nie to tez dziękuje
No , a Lilo...cóż ja moge powiedzieć jest cudowna

Ah i totem jest świetny uwielbiam takie rzeczy. Nie wiem dlaczego myślisz, ze łóżeczko masz nie praktyczne. Mi sie podoba. Full wypas.

Pies chciał Ci pomoc , a Ty go w kiblu zamknelas. No wiesz co

Ja dzis cały dzien zdycham bo tak mi biodra boli i kręgosłup na dole, ze ledwo chodzę. Az mówiłam do Tz , zeby pojechał do szpitala i mi ten walker dla starych babć wypozyczyl

Jutro czyli u Was dzis zaczynam juz 38tydzien, a torba nie spakowana Dobrze, ze mam ciuszki dla małego. Jutro mam nadzieje, ze będę czuć sie lepiej to skocze do sklepu szybko.
Moje dziewczynki do mnie przyjeżdżają wiec mi pomogą jakby co.
Nie mam pojęcia jaki rozmiar stanika kupić nie wiem Ile te moje cycki moga urosnac. Chyba kupie jeden C jeden D,a pózniej se dokupie.

Ile macie tych stanikow? I weźcie błagam czy my w nocy tez w staniku będziemy musiały spać?

Pozdrawiam

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423

Edytowane przez Samantha7
Czas edycji: 2013-07-07 o 02:31
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 03:59   #4802
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

EN przytulamy z Antosiem moooocno. Trzymamy kciuki!

A my sie obudzilismy i sie karmimy.
Pospalam troche. Antos obok mnie na lozku. Prawie 5 h.
Zjemy i jeszcze sie zdrzemniemy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 06:10   #4803
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

A gdzie Wy spiochy jestescie?
Na porodowke wszystkie wywialo?

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 07:06   #4804
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
En- trzymaj sie kochana. Strasznie Ci współczuje. Masakra az sie sama wystraszylam, ze czasem przeginam i czas zluzowac.

Roxi- to nie jest tylko pusta teoria to sa badania naukowe przeprowadzone w USA. Do tego kazdy Stan USA ma swoje jeszcze inne prawa. Mówiłam, ze w Chicago jest zakaz sprzedaży ochraniaczy na łóżeczko bo była zbyt duża śmiertelność maluchów. Ja go nie założe mimo ze mam bo nie będę widziec maluszka, a łóżeczko mam na przeciwko mego łóżka wiec zawsze będę mogła w nocy sobie popatrzeć na szkrabika jak sie przebudze.

Info jest masa wiec jak ktos chce moze sobie poczytać i poszukać www.nichd.nih.gov/SIDS

Domcia - wow naprawde podziwiam ludzi,ktorzy pracują w domu starców i ogolnie ze starszymi ludźmi

W moim lozeczku w zestawie juz był materac ,ale tylko 1incz miał. Masakra taki cieniutki, wiec dokupilam większy 5inczy,ale wydaje mi sie , ze jednak jest grubsza niż 5. Muszę go zmierzyć.

Oliath - nie wiem czy to do mnie pisalas , ze kochasz mnie czytać. Jeśli tak to dziękuje jeśli nie to tez dziękuje

Ah i totem jest świetny uwielbiam takie rzeczy. Nie wiem dlaczego myślisz, ze łóżeczko masz nie praktyczne. Mi sie podoba. Full wypas.

Ja dzis cały dzien zdycham bo tak mi biodra boli i kręgosłup na dole, ze ledwo chodzę. Az mówiłam do Tz , zeby pojechał do szpitala i mi ten walker dla starych babć wypozyczyl

Jutro czyli u Was dzis zaczynam juz 38tydzien, a torba nie spakowana Dobrze, ze mam ciuszki dla małego. Jutro mam nadzieje, ze będę czuć sie lepiej to skocze do sklepu szybko.
Nie mam pojęcia jaki rozmiar stanika kupić nie wiem Ile te moje cycki moga urosnac. Chyba kupie jeden C jeden D,a pózniej se dokupie.

Ile macie tych stanikow? I weźcie błagam czy my w nocy tez w staniku będziemy musiały spać?

Pozdrawiam
Ją mam 2 typowe do karmienia i 1 taki bezszwowy. Jak nie założę to mogę sobie mleczne kąpiele robić

Proszę dzisiaj znowu o kciuki, bo dostałam mała i mam już nie zanosić jej na lampy. Czekać będziemy na wyniki

Czarownica ładnie sobie pospaliście, choć ją też nie mogę narzekać

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ----------

Powiem wam, że póki co majtek seni
nie używałam. Jakoś bardziej podchodzą mi majtki jednorazowe
Obecnie kończę 3 paczkę, a kupowali mi z różna ilością sztuk. Podkładów bella mama zużyłam 4 paczki. Dzisiaj przesyłam już na podpaski. Może takie info się komuś przyda
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 07:07   #4805
Renessme1985
Rozeznanie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Witajcie Dziewczynki
Dawno nie pisałamale miałam pracowity okres... W sobote jeszcze pisałam dwa examiny i jeszcze za tydzień w sobotę kolejny już ostatni naprawdę marne mam szanse na zdanie, bo nie mogę się zebrać w sobie, żeby konkretnie przysiąść.prawda jest taka, że po prostu za dużo sobie wzięłam na głowę i teraz na samej końcówce mi jest najzwyczajniej w świecie ciężko wszystko poogarniać no ale nic ...ja to też taka "Zosia" samosia i wszystko sama i najlepiej, więc teraz zaciskam zęby i muszę dać radę...

Powiem Wam szczerze, że już mam dość tej ciąży strasznie, wiem że to straszne słowa ale niech ten mój Maluch już wychodzi, bo ja się wykończę. Tak samo jak niektóre z Was męczy mnie bardzo ból spojenia łonowego... Jeszcze jak się uruchomie w ciągu dnia i chodzę, coś robię itp, to tak tego nie odczuwam strasznie. Najgorzej jak gdzię siądę i potem trzeba wstać, albo po nocy wstawanie z łóżka, albo nocne siku... Normalnie mi łzy w oczach stają... Widziałam, że u en lekarz na IP stwierdził, że może się rozejść spojenie łonowe i żeby rozważyć CC. Mój gin na ostatniej wizycie nic o rozejściu nie mówił, bardziej skupiał się na tym, że to druga ciąża w niezbyt długim odcinku czasu i że to dlatego W pierwszej mnie tak nie bolało na pewno

Jesteśmy aktualnie w 39 tc, a od środy zaczynamy 40 tc szczerze powiedziawszy miałam nadzieję, że urodzę trochę jednak przed terminem, no bo w końcu, ja już jeden poród mam za sobą, a tu blada i jeszcze pewnie się przeterminuj We wtorek mam wizytę u gina i jak mi powie, że nadal nic się nie rusza w stronę ewentualnego porodu, to chyba tam

Poza tym coraz bardziej się martwie, jak to będzie z dwoma maluchami póki TŻ będzie miał wolne, to jaś ogarniemy temat na pewno, ale potem troche się cykam

Ehhh chyba wypadałoby znieść torbę do samochodu już, bo My ciągle gdzieś jeździmy i wczoraj w sumie miałam stresa, bo byliśmy jakieś 80 km od domu, a ja nawet karty ciąży nie miałam ze sobą, bo wszystko mam już popakowane w szpitalnej torbie, a torba w domu Normalnie jak nieodpowiedzialne gów.niarstwo

A jeszcze odnośnie wchodzenia po schodach, to ja codziennie mykam na 4 pietro po 3-4 razy i nic to nie daje... okłady z samca też jakieś przereklamowane pod kątem przyspieszenia porodu... Cóż zostały jeszcze chipsy i ananas hehe

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 07:12   #4806
fiazo
Zakorzenienie

dzień dobry
pierwsze co zrobiłam sprawdziłam czy nowa część jest
patrze, że było spokojnie ....

wczoraj brat zrobił mi w aucie 3 rzeczy z 6, które trzeba było zrobić, ale lepsze to niż nic

grill się udał, a jak wróciłam to już nie miałam siły włazić na kompa

wczoraj strasznie mój mały się wypinał i strasznie mi ciężko było, brzuch taki mega sztywny był, w sumie nigdy nie jest jakiś miękki, ale wczoraj wyjątkowo bolała mnie przez cały dzień prawa strona

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 07:19   #4807
roxi1980
Zakorzenienie

Witam się i ja.

U nas pobudka o 5:20, a co! Wakacje są, więc Norbert korzysta

Meldunek z brzucha: BOLI Nie wiem jak to wytłumaczyć, ale mam bóle w niskim podbrzuszu. Nie porodowe, bo te znam, to bardziej ból promieniujący od każdego ruchu małej głową w okolicy kanału rodnego. Jest mega nieprzyjemny, cisnący na wylot
Koniec narzekania.

Babuszka już dzwoniła, że idzie do nas psa zabrać na spacer, śniadanie zjedzone, inka wypita.

Idę leżakować... chociaż z pół godzinki

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 07:29   #4808
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde nie wiem po co te lewatywy w Pl robia.Tutaj nie robia. Naturalne jest, ze przy takim cisnieniu cos wyskoczyc moze. Dziecko i tak sie rodzi we krwi etc.wiec kupa chyba nie jest taka straszna dla poloznej.

Tak samo ja np.jestem przeciwniczka golenia kapy tuz przed porodem. No nie wiem po co? No chyba, ze ktos ma naprawde dzungle to okay lekkie obciecie wlosw tak,ale nie golenie. Dlatego, ze golenie podraznia skore i zluszcza sie stara warstwa naskorka i widac delikatna swieza. Czasem na bank przeciez sie przetnie jakis krostek na kapie.
A jak sie rodzi jest krew ,jest pot i o infekcje skorna nie trzeba sie prosic.
Np. nigdy w zyciu nie idzcie ze swiezo ogolonymi nogami na pedicure bo mozna dostac infekcji skornej.
w piątek na zajęciach miałam dokładnie o tych dwóch rzeczach
lewatywa jest po to żeby łatwiej się rodziło bo dziecko napiera na ten kanał i jak tam coś zalega to trudniej, a tak ma łatwiejszą drogę, można sobie samej w domu zrobić bądź w szpitalu poprosić, a jak nie chcesz to nie, ja się raczej zdecyduję
a co do golenia to chodzi o to jak będzie szycie, żeby potem przy ściąganiu szwów nie ciągać za włosy bo to boli, nikt nie mówi, żeby golić wszystko tylko tam gdzie możliwe są szwy

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki.
U nas od 2 dni koszmar Antonio wymiotuje po karmieniach. Nie po każdym co dziwne.Zaliczyl,iśmy już przychodnię i prywatną wizytę i dalej to samo. Mam drakońską dietę i nic. juz nie wiem co robić
Czy przy kolkach dziecko wymiotuje? Inie chodzi mi oulewanie tylko wymioty na odległość i w dużych ilościach
może spróbuj porady jeszcze jakiegoś lekarza

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
a ja dziś zrobiłam abażur na lampkę tylko nóżki nie pomalował mi tż jak zwykle zapomniał farby w sprayu kupić... a dziś juz nie kupi boo w pracy siedzi
nie było łatwo musiałam rozkleić poprzedni odkleić materiał przykleić żelazkiem nowy a potem to znowu do kupy posklejać ...
materiał jest błękitny w białe kropki i z takiego samego sąsiadka uszyje mi poszewkę na poduszkę do wózka a koleżanka etui na książeczkę zdrowia
śliczny ten abażur

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj ekstra pogoda, az mi sie marzy isc na zielona trawke
Po wczorajszej wizycie u poloznej. Franek wazy okolo 3200 i glowka jest ciasno w kanale. Pani powiedziala cytuje: ' urodzisz jutro lub pojutrze, ale dobrze by bylo jakby maly do przyszlego tygodnia posiedzial to bedzie ladnie cyca ssal' Zapisala mnie na kolejna wizyte 19 ale dodala, ze napewno juz sie wczesniej w szpitalu spotkamy... No to by bylo na tyle, tylko ze ja zadnych zwiastunow rychlego porodu nie posiadam
za wizytę

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
I chciałam Wam powiedzieć żebyście się przed porodem wyspały na zapas bo ja wieczorami to nieprzytomna chodzę mimo że mała jak pójdzie spać o 21-22 to śpi do około 2:30 i później znów dopiero rano przed 6 się budzi więc w miarę pospać daje, ale dla mnie to i tak mało
ja już od jakiegoś czasu bardzo źle śpie więc Twoja porada nic mi nie da, wstaje w nocy po 5razy budzę się drapiąc, a teraz jeszcze doszedł ciężki brzuch, że czasami na boku nie dam rady spać

Synek
Stary 2013-07-07, 07:38   #4809
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczynki
Dawno nie pisałamale miałam pracowity okres... W sobote jeszcze pisałam dwa examiny i jeszcze za tydzień w sobotę kolejny już ostatni naprawdę marne mam szanse na zdanie, bo nie mogę się zebrać w sobie, żeby konkretnie przysiąść.prawda jest taka, że po prostu za dużo sobie wzięłam na głowę i teraz na samej końcówce mi jest najzwyczajniej w świecie ciężko wszystko poogarniać no ale nic ...ja to też taka "Zosia" samosia i wszystko sama i najlepiej, więc teraz zaciskam zęby i muszę dać radę...

Powiem Wam szczerze, że już mam dość tej ciąży strasznie, wiem że to straszne słowa ale niech ten mój Maluch już wychodzi, bo ja się wykończę. Tak samo jak niektóre z Was męczy mnie bardzo ból spojenia łonowego... Jeszcze jak się uruchomie w ciągu dnia i chodzę, coś robię itp, to tak tego nie odczuwam strasznie. Najgorzej jak gdzię siądę i potem trzeba wstać, albo po nocy wstawanie z łóżka, albo nocne siku... Normalnie mi łzy w oczach stają... Widziałam, że u en lekarz na IP stwierdził, że może się rozejść spojenie łonowe i żeby rozważyć CC. Mój gin na ostatniej wizycie nic o rozejściu nie mówił, bardziej skupiał się na tym, że to druga ciąża w niezbyt długim odcinku czasu i że to dlatego W pierwszej mnie tak nie bolało na pewno

Jesteśmy aktualnie w 39 tc, a od środy zaczynamy 40 tc szczerze powiedziawszy miałam nadzieję, że urodzę trochę jednak przed terminem, no bo w końcu, ja już jeden poród mam za sobą, a tu blada i jeszcze pewnie się przeterminuj We wtorek mam wizytę u gina i jak mi powie, że nadal nic się nie rusza w stronę ewentualnego porodu, to chyba tam

Poza tym coraz bardziej się martwie, jak to będzie z dwoma maluchami póki TŻ będzie miał wolne, to jaś ogarniemy temat na pewno, ale potem troche się cykam

Ehhh chyba wypadałoby znieść torbę do samochodu już, bo My ciągle gdzieś jeździmy i wczoraj w sumie miałam stresa, bo byliśmy jakieś 80 km od domu, a ja nawet karty ciąży nie miałam ze sobą, bo wszystko mam już popakowane w szpitalnej torbie, a torba w domu Normalnie jak nieodpowiedzialne gów.niarstwo

A jeszcze odnośnie wchodzenia po schodach, to ja codziennie mykam na 4 pietro po 3-4 razy i nic to nie daje... okłady z samca też jakieś przereklamowane pod kątem przyspieszenia porodu... Cóż zostały jeszcze chipsy i ananas hehe
Trzymam jednak kciuki, żeby udało się z egzaminami:thumbup:
Kolejna Bidulka męczy się z bólami
Stary 2013-07-07, 07:41   #4810
Margosia__
Zakorzenienie

Gratuluje wszystkim Rozpakowanym Mamusiom... Wszystkim na raz i każdej z osobna

Niech Wam Dzieciaczki Idealnymi będą

En mam nadzieję, że już będzie lepiej i że nie będziesz odczuwać takiego bólu... I że ze spojeniem się wszystko unormuje...a w razie czego lekarze podejmą dla Was najlepszą decyzję

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 07:42   #4811
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Słabo trzymałyście kciuki, bo Lilka wróciła pod lampy

żeby wróciła do Ciebie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
En, trzymaj sie Kochana, a moze to juz - czego Ci zycze - malenstwo pcha sie na swiat i w ramiona?

Wstawiam Lilo z dzisiejszej wyprawy na RODOS i pedze nadrabiac reszte stron poza ostatnia
też bbyłam wczoraj na RODOS

katarzynka
roxi

Synek
Stary 2013-07-07, 07:42   #4812
Margosia__
Zakorzenienie

Czarowniczko Moja Kochana jak się czujecie? Lokatorek ma już swoje dumne imię?

Jest tak perfekcyjny, że aż bardziej niż idealny? ))

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 07:48   #4813
surka
Zakorzenienie

Ciekawa jestem czy będzie u nas jakąś pomyłka z płcią :screwy:

Stary 2013-07-07, 07:49   #4814
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII

Witam
Zasnęłam koło 2 przy włączonym tv!
Coś wam miałam napisać, ale nie pamiętam!
Proszę o rady jak potraktować męża za wczoraj? Samo ignoranctwo czy coś mu powiedzieć? Pewnie będzie się zachowywał jak gdyby nigdy nic, ale ja nie popuszczę!

Edit: koleżanka wczoraj zrobiła zdjęcie Małgosi telefonem! W załączniku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1000844_10201616326515870_96297243_n.jpg (43,1 KB, 19 załadowań)

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-07-07 o 07:50
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 07:55   #4815
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Wstawiam fotke z prawie 35tc (zaczynam jutro)
za tc
ślicznie wyglądasz i wcale bym nie dała Ci tyle co masz

En żeby wszystko przeszło

dziś u teścia będzie imprezka, teściowa robi niespodziankę bo jutro kończy 60lat , do tego czeka na papier z ZUS o emeryturze

w cerfurze u mnie dawali darmowe puszki coli to wzieliśmy dla teścia "sto lat" i "emeryt" jak mu damy to z zastrzeżeniem że EMERYT może wypić jak już przejdzie na emeryturę

zbieram się, zaraz wychodzę, nie wiem o której znowu zajrzę, jak nie zajrzę to udanej niedzieli

hurtowo za wszystkie nowe tygodnie

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam
Proszę o rady jak potraktować męża za wczoraj? Samo ignoranctwo czy coś mu powiedzieć? Pewnie będzie się zachowywał jak gdyby nigdy nic, ale ja nie popuszczę!

śliczne zdjęcie ślicznej córeczki

Synek
Stary 2013-07-07, 08:19   #4816
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Ją ignorowałabym

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
za tc
ślicznie wyglądasz i wcale bym nie dała Ci tyle co masz

En żeby wszystko przeszło

dziś u teścia będzie imprezka, teściowa robi niespodziankę bo jutro kończy 60lat , do tego czeka na papier z ZUS o emeryturze

w cerfurze u mnie dawali darmowe puszki coli to wzieliśmy dla teścia "sto lat" i "emeryt" jak mu damy to z zastrzeżeniem że EMERYT może wypić jak już przejdzie na emeryturę

zbieram się, zaraz wychodzę, nie wiem o której znowu zajrzę, jak nie zajrzę to udanej niedzieli

hurtowo za wszystkie nowe tygodnie

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

śliczne zdjęcie ślicznej córeczki
Fajne puszki

Stary 2013-07-07, 08:28   #4817
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VI

Cytat:
Witam

Ja bym mu dosadnie powiedziała! przecież jesteś na wylocie, a on takie numery...

Dzień dobry!
jejuuu mam wrażenie, że z każdym tc jest mi dodawany rok życia. Ależ mnie miednica boli.
Dziś jedziemy do moich rodziców na obiad, wiec będzie mnie mniej...

En, jak zdrowko?

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 08:30   #4818
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamu

Wstał. Póki co go ignoruję. Widzę, że się obraził. No cycki opadają!
Stary 2013-07-07, 08:32   #4819
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik

Cytat:
Wstał. Póki co go ignoruję. Widzę, że się obraził. No cycki opadają!
I jeszcze fochem strzela?
zegnij się w pół, oprzyj się o ścianę i pooddychaj, podawaj skurcze, powiedz, że wczoraj też Cię lapaly:-P

Filipiśko

Stary 2013-07-07, 08:37   #4820
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się po

W d... go mam.
Tak w ogóle to ostatnio jak tak dużo pracuje i wiecznie go nie ma to mam wrażenie, że sama się odwiozę do szpitala i dam radę!
Stary 2013-07-07, 08:48   #4821
Agrafka86
Wtajemniczenie

En to teraz proszę na siebie uważać. Żadnych piłek i chodzenia po schodach, tylko odpoczywać!

Witajcie.
Noc minęła bardzo dobrze. Tylko raz wstawałam na siku i to tylko dlatego, że siostra męża mnie obudziła, bo tak cichutko przyszła z imprezy.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 09:07   #4822
magdalennne
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Dziwny był ten panieński... Jak przyszłyśmy, to dziewczyny były już wyraźnie wesołe i nie mogłyśmy się wbić w ich tok myślenia w ogóle. Ja tylko godzinkę w domu posiedziałam, bo potem szły na disco.

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Dziekuje dziewczynki za całą troskę
Niestety ruszać się nie mogę, każdy ruch sprawia ogromny ból i nogę podnoszę na wysokość 3 cm może góra
Ból się zaczął taki mocny nagle tak jak Wam pisałam, chociaz juz od jakiegos czasu miałam bóle w pachwinach. Na IP przemiła P. Doktor i P. Położne.. ktg miałam bardzo długo i w pewnym momencie wszyscy się zlecieli bo zaczęło to ktg wyć i okazało się, że Tomuś miał za wysokie tętno i się przestraszyłam, ale po paru minutach sie unormowało.
Łożysko jest już stare i ilość wód mała, ale jeszcze w normie. Dostałam skierowanie na badanie do nich na pon i na ktg, wiec moj lekarz mnie juz zbada. Odnosnie spojenia jest niebezpieczenstwo ze przy porodzie sn mi sie rozlezie i jezeli takie ostre bole sie beda utrzymywac to cc wiec jeszcze z ortopeda trzeba to skonsultowac do tego
Najwazniejsze, ze z Bezikiem w porzadku, choć ja czuję się jak kupa i to tak serio serio, nie mogę się ruszać, a jak mam się przekręcić z boku na bok to łzy mi ciekną po policzkach
No ale lekarka w ramach rozładowania atmosfery mówi mi po usg: "No, to Pani ma na spokojnie 20 minut na ubranie spodni i doczłapanie do mnie do biurka"

Dziekuje raz jeszcze za wszystkie kciuki i w ogole troske i ide nadrabiac co u Was, bo ostatnio to tylko o sobie gadam, masakra!
En a mówiłaś lekarzowi o tym chodzeniu po schodach? Piłka raczej nie powinna mieć wpływu, w końcu polecają ją na rozluźnienie mięśni... Ale po 2 schodki to ja bym nie dała rady śmigać

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
A my już pod odwiedzinach, reszta wieczoru przed tv.. pomoczyłam stópki, paznokcie zrobiłam.. Mąż niestety późno wrócił.. zdążył na gości, ale ma szczęście, że mi humor poprawili, bo chyba bym go za jajka powiesiła Zapierdziel taki miałam i jeszcze pełną wielką siatę musiałam ze sklepu przytaszczyć.
A najlepiej jak teściowa zadzwoniła, żeby poinformować, że jeszcze jest u swojej chrzestnej i montuje im prysznic.. i mówi 'ale nie martw się o niego'..parę razy to powtórzyła.. a mi para z uszu i tylko w głowie, że to on powinien się martwić o mnie, bo zostawił mnie na cały dzień, nie mam z nim łączności, tel. w domu zostawił.. kurka jestem na mecie ciąży niemal.. No ale kij.. wrócił i od razu niepewny wzrok na mnie i taki przestraszony, że go pewnie mam ochotę roznieść niech się cieszy, że wyluzowałam...
Daj mu jakoś lekko do zrozumienia, że jednak coś tu nie gra, co? Humor humorem, ale następnym razem może się coś zacząć...

Cytat:
Ja już śpię, bo jak nie mam to mi się leje po brzuchu A taki typowo do karmienia a razie kupiłam jeden, jak będę pewna rozmiaru to wyślę męża po drugi

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
EN przytulamy z Antosiem moooocno. Trzymamy kciuki!

A my sie obudzilismy i sie karmimy.
Pospalam troche. Antos obok mnie na lozku. Prawie 5 h.
Zjemy i jeszcze sie zdrzemniemy.
Jak pięknie

Cytat:
Witam

O i jeszcze fochów mu się zachciewa Powiedz mu wprost o co chodzi, może przemyśli. A tak jeszcze ty będziesz tą złą, która się czepia A Małgosia jest śliczna
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 09:26   #4823
idzia111
Zakorzenienie

hej,

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Nici z gwalcenia, malz pracuje jeszcze. Ale może i dobrze, bo po pół kg czeresni mam takie wzdęcia, że pekam. Jak jutro się nie pojawie, to znaczy, że zginelam od własnej broni biologicznej:-P

Cytat:

Pozdrawiam
kupuje w poniedzialek dwa staniki, bede w nich spala bo,:

1. mniejsze ryzyko zastoju/zacisniecia piersi co moze skutkowac zapaleniem - podobno boli jak ....(pi, pi ,pi ,pi....)

2. mozna wsadzis wkladki laktacyjne, no i ogolnie mlekiem tak nie zalewa w staniku,

3. piersi dłuzej maja ładny kształt jak sie duzo chodzi w staniuku

Cytat:
Witam

a ja bym szczerze pogadała, faceci sa inni, oni sie nigdy nie potrafia domyśleć co i jak, do nich trzeba jak do dzieci - a i ja lubie jeszcze brac na ,,poczucie winy". Mówie tak, ze tz od razu ma wyrzuty sumienia, nie lituje sie nad soba, tylko operuje słowami typu ,,zawiodlam sie na Tobie", ,,nie spodziewałam się tego po Tobie", ,,jest mi przykro", a najlepiej na mojego działa jak mówie ,,nie jestem zła, ja już nie mam siły się złościć, ręce mi opadają".

P.S. Twoja córeczka jest tak śliczna, że mogłaby profesjonalnie pozować - modeleczka

za nowe tygodnie

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-07-07 o 09:28
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 09:41   #4824
magdalennne
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy kupujecie zawieszki do wózków? Do łóżeczek wiem, że królują karuzele, a co z wózkami?
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 09:43   #4825
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy kupujecie zawieszki do wózków? Do łóżeczek wiem, że królują karuzele, a co z wózkami?
jak sie juz mały urodzi to kupie

ale tu cisza ... w tym tempie to do jutra wątku nie dokończymy ...

Milej niedzieli , zmykam

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-07-07 o 09:49
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 09:51   #4826
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
ja na razie nie kupuje zadnych zawieszek do lozka

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 09:51   #4827
dzoan
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki
O jak mi gorąco..upał od samego rana Nie mogłam w sypialni wyleżeć. W nocy zaliczyłam wreszcie dziabanko po nim rzeczywiście jakieś tam skurczyki, napięcia czuć..ale przeszły dość szybko i zasnęłam..
Śniadanko zjedzone, za chwilę szykuję się do kościoła. Więc się od razu żegnam się na jakiś czas i życzę miłej niedzieli

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Nici z gwalcenia, malz pracuje jeszcze. Ale może i dobrze, bo po pół kg czeresni mam takie wzdęcia, że pekam. Jak jutro się nie pojawie, to znaczy, że zginelam od własnej broni biologicznej:-P

Cytat:

za tydzień.. ja jutro też 38 zaczynam a torbę wyciągnęłam i z grubsza większość rzeczy przy niej leży, jeszcze w kilka muszę się zaopatrzyć i można pakować
Ja mam w sumie staniki rozmiaru, który normalnie noszę.. one są materiałowe, bawełniane z czymś rozciągliwym.. więc jak piersi się zaokrąglą, to ładnie mi miseczki wypchają, miejsce jest.. Pod biustem nie ma typowym fiszbinów, tylko jakaś guma, albo sztywniejszy materiał dobrze opinający, żeby ładnie trzymał się pod biustem i biust
A staników mam teraz 4- z typowo do karmienia (z czego jednego chyba nie polubię ) i 1 sportowy...

Renessme Ty już też zbliżasz się ku końcowi.. A ja też mogłabym wchodzić na 4 piętro, ale po co.. jak jest winda

mela bardzo ładną masz córcię

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 09:52   #4828
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Ja na razie też nic Fi nie kupowałam z "zabawek". Karuzelkę mamy dostać pod koniec lipca.

Filipiśko

Stary 2013-07-07, 09:58   #4829
sarna405
Zadomowienie

Hej zagladam na chwilkę zeby zobaczyć co u En ale widzę ze nie urodziła tylko boli ją spojenie łonowe...bidulka ja robię obiad i jadę do tesciów takze papa kobitki a ty EN sie trzymaj, czytałam o tym spojeniu trochę jak mnie zaczęły boleć kosci łonowe
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 09:58   #4830
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a
Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII

witam sie z Wami
Trzymam kciuki za osoby potrzebujace
Cytat:
Witam

Piekna jest

widze ze nie tylko ja sie wczoraj w***am na swojego Tz . U nas to normalnie bylo dosc nie przyjemnie a poszło o remont i usłyszalam kilka niemilych słów wiec ja dzisiaj sie do niego nie odzywam a jak juz zaczne to tylko tak zeby wiedzial ze mam focha

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości