Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz. XII - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: 13! część nadchodzi, a na jej nazwę wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 1,92%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 3 5,77%
Dzień za dniem szybciutko leci, już za miesiąc pierwsze dzieci 9 17,31%
Za niecałe dwa miesiące urodzą się pierwsze brzdące 4 7,69%
Sexy foczki - my mamusie, a za miesiąc pierwsze dzidziusie 8 15,38%
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! 27 51,92%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-08, 08:08   #451
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Ja staram się nie nakręcać tym porodem - choć np. nacięcie krocza to moja fobia od dziecka Zastanawiam się też nad kwestią towarzystwa. Kocham tż, ale uważam, że lepiej żeby poczekał "na gotowe"
ja sobie bez mojego nie wyobrażam, ale on ma może inny charakter, bo jego trup, krew itd nie ruszają
Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A to mój duży brzuch, 55 dni do porodu
I mój wystający pępek
wow! wow! wow! super i jaki duży

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 08:09   #452
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dzień dobry
matall śniłaś mi się! obie miałyśmy skurcze, Ty od razu powiedziałaś, że chcesz CC i pojechałaś na nie.. widziałam Twojego TŻ jak trzymał Elenkę no i wogóle wogóle bardzo pozytywnie
ja natomiast miałam skurcze a mi wmawiali, że to nie skurcze a po jakimś czasie też mnie wzięli na CC i jak zobaczyłam w lustrze rany na brzuchu to się poryczałam

Ja nie chcę CC! Mam nadzieję, że to nie sen proroczy

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ehhh niby mam umowiona sesje brzuszkowa na srode, ale wlasnie mysle czy jej nie odwolac

brzuch jak leze mi sie rozlewa
nie chce zdjec takiego brzuxha

a wy jakie macie brzuchy jak lezycie?
bo moj bie wyglada jak ciazowy chyba

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mój jest tak rozlazły, że czasem zapomnę, że w ciąży jestem, tylko czuję się grubo
Idź na sesję, to zawsze pamiątka, a dobry fotograf dobrze uchwyci brzuch i będzie dobrze wyglądał

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
matall Twoje spanie faktycznie pozostawia wiele do życzenia. Kurcze jeszcze przed południem będziesz padnięta...
Mi też nie idzie spanie w dzień i nie zdarza mi się odsypiać zarwanej nocki. Nie usnę i koniec
Już jestem
Już w sumie jestem dłużej na nogach niemalże niż spałam

Pewnie bym dziś nawet zasnęła na drzemkę, ale mam gina na 16 i jak młody zaśnie, to muszę się ogarnąć.

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
ja ma taki w pozycji lezacej

Mysle, ze nie ma jednego przepisu na ciazowy brzuch

Wow!
Jaki spiczasty, a nóg w ogóle nie komentuję, bo zazdroszczę po całości!

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Matal współczuję problemów ze spaniem. A mam pytanie. Twoje dziecko jak chodzi tak późno spać to nie marudzi ci w ciągu dnia?

Wszystkim dziewczynom, które mają dziś wizyty- powodzenia.
Wiesz co, on w sumie ostatnio o 22 zasypia i koło 7 wstajemy. Potem od 12-13 2-2,5 h drzemki i humor ma dobry

Cytat:
czekam na wypłatę
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
a ja na wypłate tż
Ja też na wypłatę tż (w środę powinna być), bo mojej to już dawno nie ma

Cytat:
niech mi ktoś idzie po świeże pieczywko!
Mogę Cię rzucić jedną bułką na śniadanie, bo właśnie z Lidla wróciliśmy z Edim Białą czy ciemną?

Cytat:
Wow, jaka duża kolekcja

I mój wystający pępek
Jaki fajny, spiczasty
I antenka! Cudna!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 08:09   #453
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Tak sobie tylko marudzę, bo czuję że z nudów mi korba odbije Moja lekarka wysyła na zwolnienie od 28t tak czy siak, to się tydzień wcześniej zwinęłam. Zastępstwo za mnie już jest, pracy nie ma prawie wcale, zbędna tam jestem na maksa, a dojazdy męczą, w busie telepie, gorąco, duszno. A do tego z dniem wkroczenia w III trymestr dopadło mnie hiperzmęczenie - nogi odmawiają noszenia tyle co zwykle i spanie bierze w ciągu dnia. Ale fakt, kazała się już teraz oszczędzać.
nie zanudzisz się
i podziwiam że tyle pracowałaś ja jedynie w drugim trym. funkcjonowałam normalnie bo w 1 to wymioty a teraz jednak już coraz ciężej cokolwiek zrobić szybko się człowiek męczy
ja już nie daję rady ogarniać firmy dziennie przynajmniej kilka godzin musze przysiednąć przy komputerze, później znowu stać i wycinać pakować itd a później iść na pocztę z listami bo sprzedaliśmy auto
i już ostatnie 2 tyg nie wyrabiam po prostu albo ogarniam firmę kosztem domu i jest bałagan, albo ogarniam dom kosztem firmy i mam opóźnienia
i zastanawiam się właśnie nad l4... nawet kosztem mniejszej kasy z zusu... ale przynajmniej święty spokój i odpoczynek a nie latanie od rana do wieczora
jednak powstrzymuje mnie kwestia finansowa no i boje się kontroli z zusu
no i ostatni tydzień wieczorami boli mnie brzuch nie wiem czy to zmęczenie po prostu w środę idę do gina to mu powiem

są tutaj osoby z własną DG które są na l4 i miały kontrole ?

ewuszka popatrz teraz będziesz miała czas dla siebie
ja jak pójdę na l4 to widzę w tym same pozytywy... będę sobie fundować domowe spa... zrobię porządki w szafkach z ubraniami, ogólne porządki w całym domu, muszę poprzesadzać sobie kwiatki
no w każdym razie mam całą listę rzeczy do zrobienia przed narodzinami dziecka... bo później to wiadomo nie będzie wcale czasu na takie rzeczy...

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 08:11   #454
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Swoją drogą ta wizyta w szpitalu mnie trochę przestraszyła. Bo tak naprawdę ja dopiero teraz w lipcu miałam kompletować wyprawkę. Nie robiłam tego wcześniej bo mamy małe mieszkanie i nie chciałam go zawczasu zagracać. No ale jak sobie teraz pomyślę o tej skracającej się szyjce to nie ma na co czekać. Tak więc jak tylko wyjdę ze szpitala to biorę się za zakupy. Narazie chyba tylko przez internet. Zobaczymy czy będę mogła chodzić po wyjściu ze szpitala.
dlatego właśnie kupowałam wszystko wcześniej

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

ja też bardzo nie chcę CC, więc mam nadzieję, że ten sen sprawdzi nam się na odwrót
Stary 2013-07-08, 08:12   #455
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja sobie bez mojego nie wyobrażam, ale on ma może inny charakter, bo jego trup, krew itd nie ruszają

wow! wow! wow! super i jaki duży
Też sobie nie wyobrażam bez mojego rodzić
Jest paskuda i nerwus, ale z porodu to pamiętam, że był mega wyrozumiały, mega cierpliwy, znosił moje gadanie (jak to go nienawidzę, że mi to zrobił ), znosił moje płacze i prośby, żebyśmy pojechali do domu - bo powiedziałam, że nie rodzę i żeby mi prywatnie cc załatwił, bo ja mam dość i w ogóle nie mam mu KOMPLETNIE nic do zarzucenia, latał, wszystko załatwiał, krzyczał na położne, jak mnie olewały...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-08, 08:13   #456
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:

Mój jest tak rozlazły, że czasem zapomnę, że w ciąży jestem, tylko czuję się grubo
Idź na sesję, to zawsze pamiątka, a dobry fotograf dobrze uchwyci brzuch i będzie dobrze wyglądał

Już jestem
Już w sumie jestem dłużej na nogach niemalże niż spałam

Pewnie bym dziś nawet zasnęła na drzemkę, ale mam gina na 16 i jak młody zaśnie, to muszę się ogarnąć.

Wow!
Jaki spiczasty, a nóg w ogóle nie komentuję, bo zazdroszczę po całości!

Wiesz co, on w sumie ostatnio o 22 zasypia i koło 7 wstajemy. Potem od 12-13 2-2,5 h drzemki i humor ma dobry

Ja też na wypłatę tż (w środę powinna być), bo mojej to już dawno nie ma

Mogę Cię rzucić jedną bułką na śniadanie, bo właśnie z Lidla wróciliśmy z Edim Białą czy ciemną?

Jaki fajny, spiczasty
I antenka! Cudna!
ja pisałam do tej Twojej znajomej
200zł sesja z makijażem... ale jest dostępna tylko do 19 lipca a ja nie dam rady do 19... więc jesteśmy umówione wstępnie na początek września mam nadzieję że synek nie postanowi sobie wyjść miesiąc wcześniej

poza tym możesz mi narazie wpisać że Staś jak coś to będę krzyczeć o zmianę... bo stanęło z tż na tym ż e jak nie wymyślimy nic innego to będzie Staś

Stary 2013-07-08, 08:13   #457
tassia
Zakorzenienie

Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

brydzia ja mam dg ale nie biore l4 bo wyrejestrowalam sie z chorobowego z wiadonych wzgledow
ale kontrola bedzie taka jak kazda
nie masz sie czym przejmowac dopoki nie wyjedziesz na bahama na l4
przeciez jak dostaniesz ze mozesz chodzic to mozesz i juz
ja bym sie tym nie martwila

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 08:15   #458
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
dlatego właśnie kupowałam wszystko wcześniej

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

ja też bardzo nie chcę CC, więc mam nadzieję, że ten sen sprawdzi nam się na odwrót
Podobno często się spełniają na odwrót!

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
ja pisałam do tej Twojej znajomej
200zł sesja z makijażem... ale jest dostępna tylko do 19 lipca a ja nie dam rady do 19... więc jesteśmy umówione wstępnie na początek września mam nadzieję że synek nie postanowi sobie wyjść miesiąc wcześniej

poza tym możesz mi narazie wpisać że Staś jak coś to będę krzyczeć o zmianę... bo stanęło z tż na tym ż e jak nie wymyślimy nic innego to będzie Staś
No ona potem jedzie na wakacje na miesiąc ponad, ale jej zazdroszczę Ostatnio robiła sesję dziewczynie w końcówce i dzień po sesji laska pojechała rodzić

Dopisuję

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-08, 08:21   #459
vea7
Zakorzenienie

Witam serdecznie poweekednowo

Wybyłam wczoraj nad jeziorko, opaliłam się, do kompa nie siadałam i teraz mam - dwa wątki do nadrobienia Ale było warto

No dobra, zabieram się do roboty

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 08:23   #460
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2013-07-08, 08:24   #461
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
jejku co to sie dzieje u nas na wątku ??? Jakaś klątwa czy co??? Co chwilkę ktoś ląduje w szpitalu....ja osttanio tak o tym myślałam że sama sie zabrałam za wyprawkę dla dzidzi W tym tyg tz ma ściągnać łóżeczko ze strychu i wózek (trzeba to wyprać czyli trzeba teściową zaprosić ) i przemeblujemy pokój znaczy sie tż przemebluje z ja będę wydawac rozkazy A oto efekty mojej pracy na raty( tak na raty bo prasowałam 3 razy zanim skończyłam) i stwierdzam że nie potrafie składac małych rzeczy aha i właśnie koljene pranie zarzucone i zostanie mi jeszcze tylko jedno
Ewacia duża śliczna kolekcja

Cytat:
Wow, jaka duża kolekcja

I mój wystający pępek

No dobra to teraz ja- mała drobna z wielkim brzuchem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN7433.jpg (130,6 KB, 56 załadowań)

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-08, 08:24   #462
butterfly20
Zakorzenienie

Ojeeeju ile nadrabiania jednak

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

tak malm i jestem narazie zadowolona, dużo osób też polecało, zresztą za taką kasę jak za komodę to śmieszna cena
przecież ubranka mi jej nie porysuja

Super widać
Mi chodzi o to,że fronty się bardzo rysują. Chociaż nie wiem jak na białej.Ja mam fioletową

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja przeczytalam, wzruszylam sie, ale moze jakas dziwna jestem, ale nie rozumiem dlaczego ludzie robia takie zdjecia, mowie o tej wiekszej ilosci, gdzie np w jakis tam sposob ukladali tego malego... rozumiem jesli by zachowali je dla siebie, ale rozpowszechnianie ich to juz dla mnie za duzo, to samo tyczy sie filmikow tego typu na youtube. tak samo jak nie czaje robienia fotek zmarlym w trumnach...

no ale z przyjemnych rzeczy, zamowilam dzis plytki do kibla i kuchni a jutro jade zamowic podloge, bo bierzemy gres 80x80 cm tylko musze jeszcze kolor do plytki sciennej dobrac

no i bylismy w agacie upewnic sie co do naroznika, czy napewno ten
Super,że już tle powybierane

Co do tych zdjęć to ja zrozumiałam,że to było jak żył,ale może źle zrozumiałam. Różni są ludzie, rozumiem,że chcieli mieć pamiątkę. Ja bym tego też nie wrzucała do neta.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Szczęśliwa Para Młoda !!

Dziękujemy za życzenia
Ślicznie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
super gratuluje! niech Wam sie dobrze wiedzie pieknie wygladaliscie

laski mam pytanie za 100 punktow mam w liscie wyprawkowej napisane: gaziki jałowe... i teraz pytanie po co mi one? ile ich kupic i jaka wielkosc? jałowe=sterylne?
No właśnie jałowe chyba tylko do pępka więc nie opłaca się kupować 100 szt?A te niejałowe można używać do mycia buzi?

Cytat:
No calkiem sporo
Tylko jest pewne zakłamanie. Nas jest tyle, ale np. ja mam tp. na 22.09, a większość ma na 23.09.Jak patrzyłam na suwaczka Diorishy to ona ma dokładnie tak samo jak ja- 29t0d. (wczoraj). Więc ja nic nie czaję

Cytat:
ehh w ogole dzis na sr to jakies kpiny byly...
niby troche sie dowiedzialam...ale powiem wam ze masakra...zajecia z pielegnacji prowadzily dwie babki, ktore sie ze soba nie zgadzaly w wielu kwestiach i jedna podwazała opinie drugiej
bez sensu
ale to w sumie tez pokazuje jak to wszystko wzgledne jest i nie ma co sie słuchac bezrefleksyjnie opinii innych tylko trzeba ufac sobie; lub probowac co nasze dziecko lubi... bo jedno woli tak, drugie tak

z ciekawych rzeczy których sie dowiedziałam
- mokre chusteczki - babki mialy wszystkie marki i mozna bylo kazda pomacac... i zdecydowanie wygrywa pampers szczegolnie ten sensitive pod wzgledem wilgotnosci, miekkości ale tez składu
-mokre chusteczki - używac tylko w nocy albo na wyjscia bo to jest chemia i nie ma co dziecku tym za kazdym razem pupy przecierac- popieram taki poglad bo staram sie uzywac jak najmniej kosmetykow itp
-linomag uzywac za kazdym razem przy zmianie pieluchy z czym sie nie zgadzam, bo bardziej przemawia do mnie wersja matal...zreszta moja mama tez potwierdza... poza tym mowila mi ze jak juz mialam 2 miesiace, to ona mi pod kranem pupe umyła i do pieluchy...
-dobrze wybrac na poczatek pieluchy z wycieciem na pepuszek, albo takie co latwo sie odwijaja
- uznaje sie ze uzywa sie mydlo+oliwka lub plyn do kapieli +oliwka + linomag zielony i dziecku nic wiecej z kosmetykow nie potrzeba (oczywiscie jeszcze cos w razie odparzen)

Wszystkie Panie byly zachwycone moim tż, bo wiedzial wiecej ode mnie i prezentował reszcie jak sie dziecko myje... a dla mnie mega obciach bo nie wiedzialam jak tą lalke chwycić

Pani od laktacji zmarnowala 40 minut pitoląc glupoty co to jest laktacja i po co to sie robi... ale z praktyki byla niesamowita - jest miedzynarodowym konsultantem laktacyjnym i rzeczywiscie czuć od niej giga wiedze... ale podejście masakryczne... bałam sie zadawać kontrowersyjnych pytan; bo Pani uwaza ze jedyna sluszna decyzja jest karmienie naturalne ... ale naturalne piersią (a odciaganie w wyjatkowych sytuacjach) i ze karmic trzeba przez 2 lata i koniec kropka...

na moje pytanie: jak zabezpieczyc mleko jak wyjade na 2 dni do wawy a dzidzius bedzie mial ok 6-8tyg ... odpowiedziala ze mam jechac z dzieckiem././. to jej mowie ze jak bedzie taka mozliwosc to pojazde ale jak nie bedzie to chce wiedziec jak to zorganizowac... a ona ze jade i odciagam na miejscu, to mowie: ze w takim razie wylewam to mleko co odciagne ... a ta z uporem maniaka tlumacyz mi ze drogocennego mleka nie wolno wylewac i ze mam miec lodowke i je magazynowac... to jej mowie ze nie bede miala lodowki i w nosie to mam, bo nie bede w pociagu jechala z 3 litrami odciagnietymi mleka do krakowa... a ona na to, ze w takim razie najlepeij jak pojade z dzieckiem.;... i tak w koło wojtek...

masakra...
boje sie co by bylo gdybym jej sie zapytala jak pozbyc sie najszybciej laktacji zeby na modyfikowanym ciagnac...
w sumie moglam zapytac dla prowokacji

poza tym upierala sie ze dopoki sie karmi to przez 6 miesiecy nie da sie zajsc w ciaze...to jej mowie ze slyszalam takie przypadki; siostra jednego goscia z sr tez tak miala ze po 2 miesiacach zaszla...
a ta dalej pitoli ze to nie mozliwe, bo jak jest lkatacja to nie ma opcji... ehhhh
szkoda słów...
nie mniej jednak w kwestii ustawiania dziecka i w ogole to bylam pod wrazeniem profesjonalnego podejscia

ahh i mowie do tż...misiek bedziemy musieli gumek używac
tż: ja za duzy jestem zeby gumek uzywac...sorki... ale dorosli faceci takich rzeczy nie robia... dorośli faceci robia kolejne dzieci...
ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Powiem Ci,że bardzo nieprofesjolanie prowadzone.
Co do chusteczek z Pampersa to przecież nie mają zbyt dobrego składu? Nawet moja koleżanka pracująca w ich firmie to mówi po cichu.
co do nie używania chusteczek za każdym razem to się zgadzam. I co do Linomagu to też mi się wydaje,że lepiej jak Matal.

Cytat:
W ogóle to dzisiaj wylądowałam w szpitalu na obserwacji.
Od wczorajszego wieczoru bolał mnie brzuch z prawej strony. Najpierw lekko, ale w nocy obudziłam się z trochę większym bólem, czasem dość ostrym (zwykle przy przekręceniu się). Dałam sobie czas do rana, bo cały czas czułam jak mały hasa sobie w brzuszku. Niestety rano brzuch dalej bolał więc zapakowaliśmy się do szpitala.
Zostawili mnie na obserwacji. Przy okazji przy badaniu ginekologicznym okazało się, że mam szyjkę skróconą do 1,5 cm. Dostałam magnez+B6 i luteinę no i mam cały czas leżeć. Mogę wstawać tylko do wc.
Na razie zostaję na obserwacji 3 dni. Bóle brzucha mi już w zasadzie przeszły, pewnie dlatego, że się nie forsuję.
Ojeju mnie też tak czasem kłuje brzuch. Wczoraj kilka razy w ciągu dnia i dzisiaj nad ranem. To faktycznie powinno niepokoić?Nie mam innych objawów...

Zdrówka życzę

Cytat:
i mi

w ogóle wczoraj ksiądz na chrzcinach pojechał z koksem, bo coś tam gadał o imionach i mówi, że "imię Maja nic nie znaczy, bo nie jest święte- tylko z pszczółką Mają mu się kojarzy" wkurzył mnie, bo my rozważaliśmy to imię dla dziewczynki, a może i jacyś rodzice byli w kościele, którzy mają dziecko o takim imieniu
a później dziwota, że ludzie nie chodzą do kościoła- tacy księża to na prawdę można się zagotować...

Madziuchna gratuluję zakupów
Masakra z tym księdzem...

Cytat:
Wow, jaka duża kolekcja

I mój wystający pępek
Śliczny i malutki jak na ten miesiąc. Piękny

Cytat:
snow co do cc to mam przepukline na kregoslupie i mialam miec operacje kregoslupa, a tutaj ciaza wiec operacja przesunieta
sa rozne teorie, jedna ze parcie moze spowodowac trwale uszkodzenie kregoslupa,a druga ze cc moze tak oslabic miesnie ze bedzie ciezko wyrehabilitowac kregoslup ale to zalezy wszystko np od tego jka umiejscowiona jest ta przepuklina
wiec dlatego zobaczymy co pani doktor na to

ja juz sama nie wiem co wole, najpierw chcialam cc, teaz mysle ze sn lepiej ale znow mnie naszly watpliowsci

ja chce miec tz ze soba, ale na sam porod chce zeby wyszedl, wiem ze bedzie mi potrzebny w trakcie skurczy, ale na parte wystarczy mi polozna
jedyne co sie boje to tego ze on mnie bez przerwy rozsmiesza i teraz jak czasem mam skurcz jakis i on mnie probuje rozweselic to konczy sie to zawsze jeszce wiekszym bolem brzucha wiec sama nie wiem jak to bedzie przy porodzie

a co do photoshopa to moj fotograf tego nie uzywa, ale moze go namowie jak beda rozstepy

Moja kosmetyczka też ma przepuklinę w kręgosłupie i z tego powodu miała wskazania do cc.

Ok. więcej nie pamiętam

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 08:27   #463
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Swoją drogą ta wizyta w szpitalu mnie trochę przestraszyła. Bo tak naprawdę ja dopiero teraz w lipcu miałam kompletować wyprawkę. Nie robiłam tego wcześniej bo mamy małe mieszkanie i nie chciałam go zawczasu zagracać. No ale jak sobie teraz pomyślę o tej skracającej się szyjce to nie ma na co czekać. Tak więc jak tylko wyjdę ze szpitala to biorę się za zakupy. Narazie chyba tylko przez internet. Zobaczymy czy będę mogła chodzić po wyjściu ze szpitala.
ja początkiem sierpnia, kupuję resztę rzeczy i czekam na Mika

Cytat:
Napisane przez katee86 Pokaż wiadomość
no większej głupoty dawno nie słyszałam. Księża czasami powinni ugryźć się w język.
mógł, ale im wszystko można niech spada

Cytat:
Jest paskuda i nerwus, ale z porodu to pamiętam, że był mega wyrozumiały, mega cierpliwy, znosił moje gadanie (jak to go nienawidzę, że mi to zrobił ), znosił moje płacze i prośby, żebyśmy pojechali do domu - bo powiedziałam, że nie rodzę i żeby mi prywatnie cc załatwił, bo ja mam dość i w ogóle nie mam mu KOMPLETNIE nic do zarzucenia, latał, wszystko załatwiał, krzyczał na położne, jak mnie olewały...
mój pewnie też się nasłucha ale on o tym wie i jego to nie rusza, bo wie, że to w nerwach i bólu

Cytat:
cześć Stasiu

Stary 2013-07-08, 08:27   #464
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Tylko jest pewne zakłamanie. Nas jest tyle, ale np. ja mam tp. na 22.09, a większość ma na 23.09.Jak patrzyłam na suwaczka Diorishy to ona ma dokładnie tak samo jak ja- 29t0d. (wczoraj). Więc ja nic nie czaje.
My i tak będziemy rodzić szybciej

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2013-07-08, 08:29   #465
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
Wow, jaka duża kolekcja

I mój wystający pępek
Jak fajniutki!!!

Tak w ogóle to ja już chcę do domu!!!
Zawsze mam problem z zasypianiem w nowych miejscach. I tak wczoraj położyłam się o 22 a o północy jeszcze nie spałam. O 2 się obudziłam na siku i znów zasnąć nie mogłam. A przed 6 przyszła położna sprawdzić temperaturę, ciśnienie i podłączyć KTG. I po spaniu. Mam nadzieję, że później uda mi się zdrzemnąć troszkę.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 08:30   #466
rusałka_1
Zakorzenienie

cześć

Dzisiaj jadę do siostry i zabieramy się za produkcję ogóreczków na zimę!

Cytat:
Widzę, że byłam i ostatnia i pierwsza
O 6 obudził mnie Eda, płacząc. Okazało się, że przesikał pieluchę, pidżamę i oba łóżka

A, zapomniałam wspomnieć, że o 2:30 tż kładł się spać i jak wreszcie zasnęłam, to mnie obudził, bo "sprawdzał, czy śpię"
Bidulko

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Witam się z wami na nowym wątku trochę tylko Was wczoraj nadrabilam, ale nie miałam sił już pisać tym samym chcę powiedzieć, że wczoraj zaczęłam 31 tygodZien ciąży :dziękuję:
gratulacje

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ooo tak, zgadzam sie.
Na mnie niektorzy sie strasznie gapia, nie wiem czemu-kobity w ciazy nie widzieli? Fakt, jakos malo ich w Lodzi widuje, moze stanowie zatem jakies kurozium
Ja też miałam dwie takie sytuacje z Mężem na spacerze. To nie było zwykłe zerknięcie, ale 2 dziewczyny gapiły się na mój brzuszek, aż odwracając się za mną

Cytat:
jejku co to sie dzieje u nas na wątku ??? Jakaś klątwa czy co??? Co chwilkę ktoś ląduje w szpitalu....ja osttanio tak o tym myślałam że sama sie zabrałam za wyprawkę dla dzidzi W tym tyg tz ma ściągnać łóżeczko ze strychu i wózek (trzeba to wyprać czyli trzeba teściową zaprosić ) i przemeblujemy pokój znaczy sie tż przemebluje z ja będę wydawac rozkazy A oto efekty mojej pracy na raty( tak na raty bo prasowałam 3 razy zanim skończyłam) i stwierdzam że nie potrafie składac małych rzeczy aha i właśnie koljene pranie zarzucone i zostanie mi jeszcze tylko jedno
Brawo za pranie
Ja poczyniłam pierwsze kroki i kupiłam płyny do prania z Loveli

Cytat:
Wow, jaka duża kolekcja

I mój wystający pępek
śliczny i bardzo zgrabny

Cytat:
ja też bym chciała żeby mój Mąż był przy porodzie. Jest opanowanym człowiek, wiem że będzie dla mnie dużym wsparciem. Wiem że będę go bardzo potrzebować

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 08:30   #467
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Witam po wczorajszej nieobecności.

Dziękuję wszystkim za życzenia i stawiam spóźniona flaszke, soczku oczywiście.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 08:31   #468
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak fajniutki!!!

Zawsze mam problem z zasypianiem w nowych miejscach. I tak wczoraj położyłam się o 22 a o północy jeszcze nie spałam. O 2 się obudziłam na siku i znów zasnąć nie mogłam. A przed 6 przyszła położna sprawdzić temperaturę, ciśnienie i podłączyć KTG. I po spaniu. Mam nadzieję, że później uda mi się zdrzemnąć troszkę.
Biedactwo

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2013-07-08, 08:32   #469
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

No ona potem jedzie na wakacje na miesiąc ponad, ale jej zazdroszczę Ostatnio robiła sesję dziewczynie w końcówce i dzień po sesji laska pojechała rodzić

Dopisuję
czyli w ostatnim momencie

dziewczyny a powiedzcie planujecie sesje noworodkowe ?
ja wcześniej nie byłam zwolenniczką uwieczniania wszystkiego wszędzie
ale ponad rok temu dostałam od tż sesję zdjęciową -akt później zdjęcia ślubne były... no i jednak takie zdjęcia zrobione przez dobrego fotografa to świetna pamiątka dlatego chcę sesję ciążową tymbardziej że 200zł to bardzo przystępna cena a pamiątka na całe życie...
sesje noworodkowe niestety już kosztują więcej... ale rozczulają mnie takie słodkie zdjęcia maluszka :love :
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...15675625_n.jpg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-08, 08:33   #470
kaska87
Zakorzenienie

Ladan mam świeży chlebek i bułki- co chcesz?

a to my przed chwilą- 32tc rośniemy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 32tc - Kopia.jpg (16,2 KB, 116 załadowań)

Stary 2013-07-08, 08:34   #471
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

No to witaj w klubie
Stary 2013-07-08, 08:34   #472
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:

Pięknie

aa właśnie Matal mam prośbę o dopisanie imienia dla mojego synka
Myśleliśmy długo i już od dawna zawracamy się do brzuszka tym imieniem więc myślę że w końcu jestem gotowa dopisać go na listę
Powitajcie mojego Jasia

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 08:35   #473
Brydzia_
Zakorzenienie

mój tż to MUSI być przy porodzie
nie wyobrażam sobie inaczej wiem że będzie dla mnie wsparciem nie chcę zostać wtedy 'sama' tymbardziej że ze mnie jest mega panikara

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-08, 08:35   #474
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:

ale ponad rok temu dostałam od tż sesję zdjęciową -akt później zdjęcia ślubne były... no i jednak takie zdjęcia zrobione przez dobrego fotografa to świetna pamiątka dlatego chcę sesję ciążową tymbardziej że 200zł to bardzo przystępna cena a pamiątka na całe życie...
sesje noworodkowe niestety już kosztują więcej... ale rozczulają mnie takie słodkie zdjęcia maluszka :love :
Jako że nie mam możliwości w tej chwili na sesję brzuszkową to bardzo bym chciała z maleństwem. I najlepiej to jeszcze parę zdjęć razem w piątkę

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2013-07-08, 08:36   #475
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
też nie lubię spać poza domem

Kasia super brzuń

Rusałka Jaś piękne imie

Stary 2013-07-08, 08:37   #476
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:

Kasia super brzuń
Dziękuję i wzajemnie

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2013-07-08, 08:38   #477
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
To mój przy pierwszym nie był, a teraz to si,e zastanawia.Jakoś go zmusza nie będę, bo jeszcze urazu nabierze.

Co do CC to ja też nie chę, najbardziej boje sie dochodzenia do siebie potem, bo to jest jednak operacja.Ze nie będę mogła sama siebie ogarnąć a co dopiero jeszcze noworodka i niemowlaka
Stary 2013-07-08, 08:39   #478
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Sesje ciążowe nam się nie widzą, ale noworodkowa jak najbardziej.Mam już wybraną foto i na pewno robimy

Cytat:

Śliczny

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Pięknie

Myśleliśmy długo i już od dawna zawracamy się do brzuszka tym imieniem więc myślę że w końcu jestem gotowa dopisać go na listę
Powitajcie mojego Jasia
Witamy Jasia

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 08:40   #479
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Eda nie miał, tyle, co sama mu zrobiłam.
Elena chyba też nie będzie mieć, pamiątka super, ale z drugiej strony tutaj taka sesja będzie kosztować majątek

Cytat:

Widzę Mikiego

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Pięknie

Powitajcie mojego Jasia
Lecę

A to mój brzuś, Elenka też rośnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4170.jpg (21,7 KB, 31 załadowań)

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-08, 08:40   #480
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

Raczej tak, ponoć w szpitalu mozna zrobić i jest taniej niż na zewnatrz.
Też jakoś nie uwieczniam wszystkigo, ale dziecko to zaraz wyrośnie i ten momemt już nie wróci
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości