|
|
#2731 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
![]() dzia, wysle jej mejla mam nadzieje ze pomoze. co by bylo ciekawiej - spalila jej sie plyta glowna w lapku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2732 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pogrubione - tak jak u nas, ale mnie to wkurza!!! za pół roczku ![]() Cytat:
a kiedyś fajnie -4h spaceru...Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Szajka - pamietasz jak pisalas o przelozeniu szczepienie po tej naszj trzydniowce? ile to bylo? 4 tyg?
bo pytalam sie ej lekarki u ktorej wtedy bylismy i ona powiedziala ze 2 tyg. i nie wiem ![]() przypomnial mi sie moj dzisiejszy sen (Szajka, blogerka )Snilo mi sie ze masz siedzi na all i czegos szuka. pytam sie czego szukasz - a ten: kaszek Holle to mowie -ale Kuba je narazie Bobovite a maz: ale dostalem pod opieke psa i musze go dobrze karmic! |
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
My już po wizycie. Mała waży 6750g i ma 66cm, ale ubranka 68 są dobre
W oskrzelach czyściutko więc było szczepienie. Malutka pokwękała tylko przy wkłuciu, ale szybko zaczęła gadać ze ścianą.Pani dr wychwaliła, że pięknie trzyma główkę i bardzo rwie się do siadania i raczkowania! ![]() Pozwoliła jechać, więc jak ortopeda pozwoli to w piątek w nocy zaczynamy podróż
|
|
|
|
#2735 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzieki pstryczku, za mile slowa w klubie rowniez Cytat:
You made my day ![]() Cytat:
Swietne wiesci meneq ja u nas widze coraz wiecej wisiadel tylko zauwazylam taka tendencje, ze dzieci wisza najczesciej przodem do swiata Moja Lilcia od kilku dni ma faze na robienie samolotu Przynajemniej polubila dzieki temu lezenie na brzuszku
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
wszystkim maluszkom z okazji 5 i 6 miesiąca ciotka przesyła setki buziaków i pierdzioszkow w brzuszek
Cytat:
cudne bardzo chętnie będziemy oglądać Wasze zdjęcia i cieszę się,że troszkę uwierzyłaś w siebie po naszych komentarzach dziewczyny, u nas z języczkiem gorzej ![]() dziś już jest caly biały, mały nie płacze, w nocy pięknie spał ale ja się tak strasznie martwię na 16 mamy do lekarza, kurde skad pleśniawki? przecież w domu mam czysto, łyżeczki, misieczki wyparzam, fakt mogłam gdzieś oblizać jego łychę niechcacy albo jak coś probował ode mnie z widelca |
|
|
|
|
#2738 |
|
Lurker ;)
|
Szybkie info od nas: bylismy u tego pediatry, teraz juz nie byl taki pewny i chcial zapisac krople Zyrtec ( po emolientach skora super, jeden policzek suchy a na raczce jedna plamka). Powiedzialam, ze chcemy sprobowac czy innego mleko pomoze i dostalismy recepte na 2 op pepti na probe. Dziewczyny na Pepti- ile placicie ze znizka, gramatura jest zawsze 450 gram tak?
Ide czytac!
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2740 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A my wracamy wlasnie od tesciow, jestesmy w polowie drogi i mlody poki co spi, oby jak najdluzej, bo ostatnio stekal, plakal cala droge. |
||
|
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2742 |
|
Zadomowienie
|
marsi a przeziebiona nie jestes? Lub maly? Bo mi pediatra powiedziala, ze i to moze byc przyczyna, u nas 2 razy sie zrobily, po 1 krostce dosc gleboko w gardle i jak tak zaczelam analizowac to dostawal to wtedy kiedy ja sie podziebialam.
|
|
|
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka ![]() A mi Dadolo się wczoraj darł i piszczał i zachrypł ... ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- |
|
|
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za imponującą wagę. Super że malutka nie przychorowała no i za szybki rozwój ruchowyWidzisz?tak się martwiłaś-niepotrzebnie. Jak długo mała jeszcze musi być w szelkach? Ewik- za wizytę. Wszystko z serduszkiem będzie dobrze. Hope- za Dawidkowe pół roczku ![]() Black-gdzie foty z balangi? ![]() Tak w ogóle to hejjj idę czytać dalej.
|
|
#2745 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka.
właśnie pojechały siki Julaska do badania, ale już widziałam, że coś tam pływa w nich w tym worku. I teraz nie wiem, bo podmywałam ją wodą przegotowaną takimi ściereczkami bawełnianymi z huggies i one sie strasznie właśnie tak "sypią" i może coś zostało na skórze i poleciało z siuśkami, albo faktycznie co w tym moczu jest niedobrego jedyne co to kolor tylko miał ładny ![]() buziaki i brava dla Pietraszka i Dawidka ![]() ![]() klask i:fewcia, super, że wizyta udana i Blanka zdrowa marsi, jak bedziesz po wizyie to daj znać, mnie sie wydaje, że to pleśniawki mogą być, ale chyba jakąś maścią sie smaruje i schodzą..? ![]() lady, dajcie znać jak Wy czasowo bedziecie itp. ilkas, blogerko- dołączacie? trzeba się umówić konkretnie, bo to już po jutrze. Ewik, kciuki za wizytę, będzie dobrze!!! reszte poczytam w ciągu dnia. aha i mam pytanie, jak wprowadzać mleko nr 2. w jakich proporcjach mieszać je z 1 ile czasu i kiedy całkowicie przejść na 2 ? plisssssss Yellow, byłaś już w zusie? co Ci powiedzieli ?
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-07-08 o 10:42 |
|
|
|
#2746 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miło, że pytasz Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
współczuję i m.in. z tego powodu się boję rozszerzania diety. Chyba jak Ewcia będzie coś innego jadła to zacznę po trochę pić szałwię, może coś to da ![]() Cytat:
Cytat:
Na pewno będzie wszystko dobrze, trzymam kciuki! Cytat:
A macie w Japonii dobry chleb? Bo zawsze słyszę opinie, że najlepszy chleb jest w Polsce. My się próbujemy zbierać na rehabilitację, ale Ewcia mi na brzuchu przysnęła Ale zaraz będę Ją budzić, bo nie zdążę nic zjeść. Także będę potem
|
|||||||
|
|
|
#2747 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy we wrześniu i ![]() Cytat:
za piękną wagę i wzrost ![]() i w ogóle super wieści Cytat:
|
|||
|
|
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 dzień: cztery miarki 1 jedna miarka 2 2 dzień: trzy miarki 1, dwie miarki 2 3 dzień: dwie miarki 1, trzy miarki 2 4 dzień: jedna miarka 1 cztery miarki 2 5 dzień: pięć miarek 2 |
|
|
|
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
Jednak polski najlepszy. |
|
|
|
|
#2751 | |||||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Cytat:
Po ciazy jestem wiecznie nagrzana jak piec kaflowy w zimie ![]() ![]() Cytat:
Jeszcze sie czepiala, ze malej nie klade na brzuchu, bo darla sie jak ja kladlam...Cytat:
Cytat:
Bokeh ozesz Ty masz taki kolor w sypialni jaki chcialam w salonie ale nie pasuje ![]() Zastanawiamy sie nad kupnem innego mieszkania do remontu. Tutaj rachunki nas zjadaja. Chcielibysmy cos taniego, mniejszego zeby nie bawic sie w hipoteke tylko zalapac sie na kredyt gotowkowy. Dziwnie by mi bylo na 2 pokojach bez sypialni
|
|
#2753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2754 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dziękować czyli nie wiem po co kupiła dwie puchy 1 jeszcze, miałam wyobrażenie, że bede to mieszać niewiadomo ile. i co mam z tym zrobic? wykonczyć te dwie jedynki i dopiero zaczac dwójke? hmmm a może można zwrócić albo wymienic w sklepie ? ![]() ![]() mocz oddany, wynik będzie po 17 i trzeba dzwonić, jak będzie zły to trzeba się umawiać na wizytę.... już sram w gacie po pachy...
|
|
|
#2755 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Filip od 5:30 buszował mi po łóżku i obgryzał oparcie na szczęście moja mamuska go zawinęła o 7 i mogłam dospać; teraz co noc budzi się na karmienie między 2 a 3, a tak ładnie mi parę razy przespał całą nockę, że myślałam, że już tak zostanie![]() wczoraj byliśmy z młodym i TŻ na fajnym spacerku, wstawię potem kilka zdjęć do klubu buziaki dla Pietraszka i Dadusia Cytat:
cykady pamiętam, że jak byliśmy w Grecji, to myślałam, że pier.dolca dostanę jak zaczęły cykać, strasznie głośne są; ale potem już się przyzwyczaiłam i nie zwracałam uwagi; a te pokazy sztucznych ogni to związane z jakimiś świętami czy tak po prostu?pogrubione: już miałam pisać, że znowu jakieś cuda tam jecie, a dopiero potem skojarzyłam, że ta pleśń to niekoniecznie przysmak ![]() Cytat:
Cytat:
no chyba, że całą naraz do gardła by wepchałCytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
|
|
#2756 |
|
Lurker ;)
|
Mala bo to jest na uczulenie, moze myslal ze po kropelkach przejdzie... Tylko tak na logike- skoro przykladowo- jestem uczulona na pomidory i biore leki na alergie, to co mi to da skoro nadal je wpierdzielam? Trzeba wyeliminowac alergen. Dlatego wolalam to mleko sprawdzic. Koles jest podejrzany ale skoro sie nie sadzil, byl mily i dal mleko ze znizka to ja tez bylam mila
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
Ja sie przyzwyczaic nie potrafie; zwlaszcza jak padaja po tygodniu i leca ci z drzewa prosto na glowe. To taka mila letnia tradycja. Full wypas sa takie pokazy. |
|
|
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane, nie gniewajciesie, że sie w dyskusję nie wbijam, podczytuje tylko ale u mnie bez zmian
![]() co do chrupek kuku- są takie długie kuku paluchy- ja daje małemu i robi je jak bóbr drzewo, jak mu zostaje tyle co w łapce to zabieram wszystkim bobasom półrocznym i 5miesięcznym życze zdrówka , apetytu i usmiechu a za wszystkie szczepienia, badania i podejrzenia choroby trzymam kciuki |
|
|
|
#2759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oooo, to tego etapu nie doczekałam, brrrrrr ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
|
|
#2760 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Buziaki dla wszystkich 5 i 6- "miesięczniaczków" Eff, jak się dogadamy to dam Ci znać - do mnie szybciej niż przez Brzesko dojedziesz skręcając w Dębnie Kurde... mąż mi samochód zabrał, a ja bez auta to jak bez ręki albo nogi... Zepsuł mi się bagażnik - albo się sam z siebie otwiera albo wogóle się nie otworzy Odnoście tego wózka co wczoraj pokazywałam, to chyba się jednak na niego po wypłacie zdecyduję - Karinka miała spacerówkę, parasolkę za 120 zł i wszystko przetrzymała a że Maja jest miesięcznie młodsza to boję się parasolki ze względu na kręgosłup. Jak mam dać 200 zł za parasolkę lub ten to wolę ten...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

Wiem wiem, przeginam 
kiedy to zleciało? 
Może nie powinnam tak myśleć ale czasem mi przykro, że on może i chce sobie ciągle przebywać ze znajomymi, być taki super hiper jakby nic się w jego życiu nie zmieniło a ja jestem dla nich ta, która musi zostać w domu bo dziecko. Wczoraj mi właśnie się tak jego znajomy w twarz śmiał jak się umawiali na tą wyprawę. Dziecinna jestem, wiem ale mimo tego, że mam dziecko chciałabym być postrzegana jako kobieta, człowiek atrakcyjny do przebywania z nim. Wrrr a z drugiej strony jak mam szansę się gdzieś wyrwać (np. wczoraj byłam godzinę na motorach z nimi) to 90% czasu myślę o Julianie, że nie powinnam jej była zostawiać z teściową.
z młodą w chuście. Tylko ten Smok Wawelski jakiś oszukany, za mojej młodości zionął ogniem a dziś nie chciał. Rachunku za gaz nie zapłacił i mu odcięli dopływ czy co?? 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

)

zdrówka
klask i:

na szczęście moja mamuska go zawinęła o 7 i mogłam dospać; teraz co noc budzi się na karmienie między 2 a 3, a tak ładnie mi parę razy przespał całą nockę, że myślałam, że już tak zostanie