Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-08, 09:44   #2731
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
A dziś o 16:40 idę z Domcią na echo serca - mam nadzieję, że nic złego nie wyjdzie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Napisałam do niej apropo aplikacji.

dzia, wysle jej mejla mam nadzieje ze pomoze. co by bylo ciekawiej - spalila jej sie plyta glowna w lapku

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Na dokladke dorzuce jeszcze jedno zdjecie z dzisiaj, dla tych ktore fejsa nie maja Wiem wiem, przeginam
cudne zdjecia!!!

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ta poza tym, to dzisiaj kończy mi dzieć pół roczku kiedy to zleciało?

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Buziaki dla Filipka elllmi za wczorajsze pół roczku i Oliwki Black za pięć miesięcy
No i dzisiejsze za skończone pół roczku dla Dawidka hope i Pietraszka Lady.

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
TŻ pojechał ze znajomymi na motorach nad jeziorko a mi trochę przykro no ale nie będę go ograniczać przecież Może nie powinnam tak myśleć ale czasem mi przykro, że on może i chce sobie ciągle przebywać ze znajomymi, być taki super hiper jakby nic się w jego życiu nie zmieniło a ja jestem dla nich ta, która musi zostać w domu bo dziecko. Wczoraj mi właśnie się tak jego znajomy w twarz śmiał jak się umawiali na tą wyprawę. Dziecinna jestem, wiem ale mimo tego, że mam dziecko chciałabym być postrzegana jako kobieta, człowiek atrakcyjny do przebywania z nim. Wrrr a z drugiej strony jak mam szansę się gdzieś wyrwać (np. wczoraj byłam godzinę na motorach z nimi) to 90% czasu myślę o Julianie, że nie powinnam jej była zostawiać z teściową.
co za czereśniak!

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej laski!
Impreza była suuuuper,

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
A myśmy dziś byli w Smoczej Jamie z młodą w chuście. Tylko ten Smok Wawelski jakiś oszukany, za mojej młodości zionął ogniem a dziś nie chciał. Rachunku za gaz nie zapłacił i mu odcięli dopływ czy co??
teraz smok na smsa jest

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
psytryczku, ja weszłam normalnie przez przeglądarkę na wizaz.pl/forum i mi się wyświetlił komunikat, że jest aplikacja na smartfona i czy chcę zainstalować. wzięłam ok i przeniosło mnie do "strony" gdzie kliknęłam instaluj i włala...

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Czesc

Spiesznie donosze, ze synalek ni z gruszki ni z pietruszki dolaczyl do grona uzebionych

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 10:14   #2732
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Hej
Fewciu super że nocki lepsze i 3mam kciuki za szczepienie
My wczoraj pojechaliśmy na drobny shopping- potrzebowałam wygodnego cycornika
Młody grzeczny, przejechał się helikopterkiem jaki zaciesz miał i podrywał rówieśniczkę
Wczoraj miałam pisać że wysiedziałam tydzień u teściowej i w marę to poszło, a tu wieczorem obraza majestatu, bo powiedziałam, żeby Dawida nie wyciągać z bujaka jak grzecznie siedzi i nie nosić na rękach. To ona do TZ pretensje miała że dziecka wziąć nie może. A no, ja mu mówię, że jak Dawid niegrzeczny to ani jedna ani druga nie bierze ale jak grzecznie się bawi to go rozpraszają. A i grill był. 10 minut. Wyłożyliśmy kasę, TZ rozpalił pilnował, Dawid musiał zjeść i się przebrać. Wychodzę z nim a t. jej córka z chłopakiem już skończyli i ja sobie siedziałam z TZ ii jedlismy. Malo tego chlopak jego siostry kupił piwa i myślicie że ktoś nam dał?? Ale drinki z naszego Krupnika to sobie śmiało bez pytania po cichaczu póżniej robili. G. powiedział że ostatni raz on coś robi i w sumie niezle sie wkurzył. Bo jak ostatnio kupowalśmy radlery nowe to każdy dostał bez szemrania i obżałowania. Ale koniec kuwa ze sponoringiem.

ta poza tym, to dzisiaj kończy mi dzieć pół roczku kiedy to zleciało?

pogrubione - tak jak u nas, ale mnie to wkurza!!!
za pół roczku

Cytat:
Buziaki dla Filipka elllmi za wczorajsze pół roczku i Oliwki Black za pięć miesięcy
No i dzisiejsze za skończone pół roczku dla Dawidka hope i Pietraszka Lady.

U nas jak zwykle pobudka o 5. O którejkolwiek by Igi nie poszedł spać to wstaje o 5 (a wczoraj zasnął o 17 na noc ). Na szczęście nauczyłam się już że jak ma pierwszą drzemkę 6-7 to i ja idę jeszcze spać. Jeszcze niedawno za chiny nie mogłam już usnąć jak się rozbudziłam.
Igi troszkę opalony mimo smarowania filtrem. Ale on chyba po mnie będzie miał taką ciemniejszą karnację i łatwość i szybkość opalania. No ale do Leo marsi to mu jeszcze daleko

Idziemy jeść kaszkę bo kawaler piszczy mi z głodu
moja nie ma szans się opalić bo ma alergię na gondolkę... nie da się z nia na spacer wyjść a kiedyś fajnie -4h spaceru...

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
kciuki za wizytę, żeby Blaneczkowe oskrzelka były czyściutkie i powodzenia na szczepieniu

nadrobiłam Was ale muszę już pędzić, bo dziś t. przyjeżdża (stęskniła się za Kubusiem) i idę ogarnąć swój kurnik, bo aż wstyd
u nas wszystko oki, Kubuś ładnie ostatnio sypia (ciurkiem 8-9h) także mama też wyspana dalej się nie obracamy ahaa i wczoraj ważyliśmy Kubulka na naszej wadze (wiecie, wchodzę ja i wchodzę z Kubusiem) i wychodzi, że waży 7200, w szoku jestem bo w zeszłym tygodniu jak go ważyłam to było 6800 w środę mamy szczepienie to się okaże
niby najmłodszy a jak ładnie śpi!

Cytat:
A dziś o 16:40 idę z Domcią na echo serca - mam nadzieję, że nic złego nie wyjdzie
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 10:15   #2733
pstryczek84
Zakorzenienie

Szajka - pamietasz jak pisalas o przelozeniu szczepienie po tej naszj trzydniowce? ile to bylo? 4 tyg?
bo pytalam sie ej lekarki u ktorej wtedy bylismy i ona powiedziala ze 2 tyg. i nie wiem

przypomnial mi sie moj dzisiejszy sen (Szajka, blogerka )
Snilo mi sie ze masz siedzi na all i czegos szuka.
pytam sie czego szukasz - a ten: kaszek Holle
to mowie -ale Kuba je narazie Bobovite a maz: ale dostalem pod opieke psa i musze go dobrze karmic!

Stary 2013-07-08, 10:18   #2734
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

My już po wizycie. Mała waży 6750g i ma 66cm, ale ubranka 68 są dobre W oskrzelach czyściutko więc było szczepienie. Malutka pokwękała tylko przy wkłuciu, ale szybko zaczęła gadać ze ścianą.
Pani dr wychwaliła, że pięknie trzyma główkę i bardzo rwie się do siadania i raczkowania! I po powrocie z wakacji zaczynamy rozszerzanie diety
Pozwoliła jechać, więc jak ortopeda pozwoli to w piątek w nocy zaczynamy podróż
Stary 2013-07-08, 10:24   #2735
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

cudne zdjecia!!!
dzieki pstryczku, za mile slowa w klubie rowniez

Cytat:
to mowie -ale Kuba je narazie Bobovite a maz: ale dostalem pod opieke psa i musze go dobrze karmic!

You made my day

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
My już po wizycie. Mała waży 6750g i ma 66cm, ale ubranka 68 są dobre W oskrzelach czyściutko więc było szczepienie. Malutka pokwękała tylko przy wkłuciu, ale szybko zaczęła gadać ze ścianą.
Pani dr wychwaliła, że pięknie trzyma główkę i bardzo rwie się do siadania i raczkowania! I po powrocie z wakacji zaczynamy rozszerzanie diety
Swietne wiesci

meneq ja u nas widze coraz wiecej wisiadel tylko zauwazylam taka tendencje, ze dzieci wisza najczesciej przodem do swiata

Moja Lilcia od kilku dni ma faze na robienie samolotu Przynajemniej polubila dzieki temu lezenie na brzuszku

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 10:24   #2736
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
no widzisz, a tak sie martwilas ze bedziecie mialy problemu w rozwoju a tu prosze, siadanie, raczkowanie!

Stary 2013-07-08, 10:24   #2737
marsi11
Zakorzenienie

wszystkim maluszkom z okazji 5 i 6 miesiąca ciotka przesyła setki buziaków i pierdzioszkow w brzuszek
Cytat:

marsi odpisze tutaj bo w klubie juz bys pewnie nie zobaczyla. Strona kolezanki super, zazdroszcze bardzo takiego talentu.
Dziewczyny, chcialam Wam w ogole ogromnie podziekowac za tyle milych slow. Az mi sie lezka w oku dzisiaj zakrecila, powaznie W zyciu bym nie przypuszczala, ze moje zdjecia moga sie komus spodobac. Jest mi naprawde niesamowicie milo dzieki Wam Na dokladke dorzuce jeszcze jedno zdjecie z dzisiaj, dla tych ktore fejsa nie maja Wiem wiem, przeginam

cudne
bardzo chętnie będziemy oglądać Wasze zdjęcia i cieszę się,że troszkę uwierzyłaś w siebie po naszych komentarzach

dziewczyny, u nas z języczkiem gorzej
dziś już jest caly biały, mały nie płacze, w nocy pięknie spał ale ja się tak strasznie martwię
na 16 mamy do lekarza, kurde skad pleśniawki? przecież w domu mam czysto, łyżeczki, misieczki wyparzam, fakt mogłam gdzieś oblizać jego łychę niechcacy albo jak coś probował ode mnie z widelca
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 10:26   #2738
litllesweetangel
Lurker ;)

Szybkie info od nas: bylismy u tego pediatry, teraz juz nie byl taki pewny i chcial zapisac krople Zyrtec ( po emolientach skora super, jeden policzek suchy a na raczce jedna plamka). Powiedzialam, ze chcemy sprobowac czy innego mleko pomoze i dostalismy recepte na 2 op pepti na probe. Dziewczyny na Pepti- ile placicie ze znizka, gramatura jest zawsze 450 gram tak?

Ide czytac!

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 10:28   #2739
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Szybkie info od nas: bylismy u tego pediatry, teraz juz nie byl taki pewny i chcial zapisac krople Zyrtec ( po emolientach skora super, jeden policzek suchy a na raczce jedna plamka). Powiedzialam, ze chcemy sprobowac czy innego mleko pomoze i dostalismy recepte na 2 op pepti na probe. Dziewczyny na Pepti- ile placicie ze znizka, gramatura jest zawsze 450 gram tak?

Ide czytac!
niecałe 9zł.
Stary 2013-07-08, 10:29   #2740
ezzo
Zadomowienie

Cytat:

bokeh, zgadzam sie z marsi masz talent wiec dzialaj w tym kierunku
A, no i brawa za pizze

marsi odpisze tutaj bo w klubie juz bys pewnie nie zobaczyla. Strona kolezanki super, zazdroszcze bardzo takiego talentu.
Dziewczyny, chcialam Wam w ogole ogromnie podziekowac za tyle milych slow. Az mi sie lezka w oku dzisiaj zakrecila, powaznie W zyciu bym nie przypuszczala, ze moje zdjecia moga sie komus spodobac. Jest mi naprawde niesamowicie milo dzieki Wam Na dokladke dorzuce jeszcze jedno zdjecie z dzisiaj, dla tych ktore fejsa nie maja Wiem wiem, przeginam

Laurko, Szaju czyli Waszym zdaniem jumperoo prosto na ebay, tak?
O rety co zdjecie to piekniejsze, super! Chcialabym takie zdjecia dla mojego gniotka.

Cytat:
Dzielna mala

A my wracamy wlasnie od tesciow, jestesmy w polowie drogi i mlody poki co spi, oby jak najdluzej, bo ostatnio stekal, plakal cala droge.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 10:32   #2741
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
[

dziś już jest caly biały, mały nie płacze, w nocy pięknie spał ale ja się tak strasznie martwię
na 16 mamy do lekarza, kurde skad pleśniawki? przecież w domu mam czysto, łyżeczki, misieczki wyparzam, fakt mogłam gdzieś oblizać jego łychę niechcacy albo jak coś probował ode mnie z widelca
oby lekarz pomogl

Stary 2013-07-08, 10:33   #2742
ezzo
Zadomowienie

marsi a przeziebiona nie jestes? Lub maly? Bo mi pediatra powiedziala, ze i to moze byc przyczyna, u nas 2 razy sie zrobily, po 1 krostce dosc gleboko w gardle i jak tak zaczelam analizowac to dostawal to wtedy kiedy ja sie podziebialam.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 10:36   #2743
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
wszystkim maluszkom z okazji 5 i 6 miesiąca ciotka przesyła setki buziaków i pierdzioszkow w brzuszek

cudne
bardzo chętnie będziemy oglądać Wasze zdjęcia i cieszę się,że troszkę uwierzyłaś w siebie po naszych komentarzach

zdrówka

A mi Dadolo się wczoraj darł i piszczał i zachrypł ...

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
niecałe 9zł.
i zawsze 450 g

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 10:37   #2744
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ długa pannica Ci rośnie
za imponującą wagę.
Super że malutka nie przychorowała no i za szybki rozwój ruchowy
Widzisz?tak się martwiłaś-niepotrzebnie.
Jak długo mała jeszcze musi być w szelkach?

Ewik- za wizytę. Wszystko z serduszkiem będzie dobrze.

Hope- za Dawidkowe pół roczku

Black-gdzie foty z balangi?

Tak w ogóle to hejjj idę czytać dalej.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 10:38   #2745
calawdeszczu
Wtajemniczenie

hejka.

właśnie pojechały siki Julaska do badania, ale już widziałam, że coś tam pływa w nich w tym worku. I teraz nie wiem, bo podmywałam ją wodą przegotowaną takimi ściereczkami bawełnianymi z huggies i one sie strasznie właśnie tak "sypią" i może coś zostało na skórze i poleciało z siuśkami, albo faktycznie co w tym moczu jest niedobrego jedyne co to kolor tylko miał ładny

buziaki i brava dla Pietraszka i Dawidka klask i:

fewcia, super, że wizyta udana i Blanka zdrowa
marsi, jak bedziesz po wizyie to daj znać, mnie sie wydaje, że to pleśniawki mogą być, ale chyba jakąś maścią sie smaruje i schodzą..?

lady, dajcie znać jak Wy czasowo bedziecie itp.
ilkas, blogerko- dołączacie?
trzeba się umówić konkretnie, bo to już po jutrze.

Ewik, kciuki za wizytę, będzie dobrze!!!

reszte poczytam w ciągu dnia.

aha i mam pytanie, jak wprowadzać mleko nr 2. w jakich proporcjach mieszać je z 1 ile czasu i kiedy całkowicie przejść na 2 ? plisssssss

Yellow,
byłaś już w zusie? co Ci powiedzieli ?

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-07-08 o 10:42
calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 10:41   #2746
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
TŻ pojechał ze znajomymi na motorach nad jeziorko a mi trochę przykro no ale nie będę go ograniczać przecież Może nie powinnam tak myśleć ale czasem mi przykro, że on może i chce sobie ciągle przebywać ze znajomymi, być taki super hiper jakby nic się w jego życiu nie zmieniło a ja jestem dla nich ta, która musi zostać w domu bo dziecko. Wczoraj mi właśnie się tak jego znajomy w twarz śmiał jak się umawiali na tą wyprawę. Dziecinna jestem, wiem ale mimo tego, że mam dziecko chciałabym być postrzegana jako kobieta, człowiek atrakcyjny do przebywania z nim. Wrrr a z drugiej strony jak mam szansę się gdzieś wyrwać (np. wczoraj byłam godzinę na motorach z nimi) to 90% czasu myślę o Julianie, że nie powinnam jej była zostawiać z teściową.
Szklanko, właśnie lepiej już? Bardzo współczuję.
Ale chamski ten kolega, ja bym mu powiedziała co myślę o tym. A Twój tż nie zareagował jakoś? I nic w tym dziwnego, że chcesz być postrzegana jako kobieta, jesteś taką samą osobą jak wcześniej, tyle tylko, że masz dodatkowo dzidziusia. Ściskam

Miło, że pytasz dalej bez zmian, czyli mam nadzieję, że lada moment minie
Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Spiesznie donosze, ze synalek ni z gruszki ni z pietruszki dolaczyl do grona uzebionych

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
młody znów sam zasypia w łóżeczku to chyba dlatego, że taki dorosły jest, bo dzisiaj pół roczku kończy

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Znowu mam zator w cycku, przedwczoraj pozbylam sie z dwoch (maly zjadl wiecej kaszki plus czika ogromna wiec malo jadl i w momencie sie zrobily) a dzisiaj ni z gruchy w lewym na nowo nosz kuwa nie daje rady, zeby jeszcze jakis maly mi sie robil a to od razu na pol cycka boli jak szlag fioletowe sie robi i goraczki od razu dostaje
O kurczę współczuję i m.in. z tego powodu się boję rozszerzania diety. Chyba jak Ewcia będzie coś innego jadła to zacznę po trochę pić szałwię, może coś to da

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
a to szachraje mendy społeczne mi tu wkręcają, że taka okazja

Cytat:
Boziu jaki sen

Cytat:
To mam nadzieję, że Ci przejdzie

Na pewno będzie wszystko dobrze, trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Na sniadanie byl tost z serem, wodorostem i plesnia. Wczoraj otwarty chleb przez noc zaplesnial. Masakra! W polowie kanapki sie zorientowalam. Nie dosc, ze glodna, to jeszcze sie martwie o zatrucie.
O matko! Okropne! Mam nadzieję że nic Ci nie będzie
A macie w Japonii dobry chleb? Bo zawsze słyszę opinie, że najlepszy chleb jest w Polsce.

My się próbujemy zbierać na rehabilitację, ale Ewcia mi na brzuchu przysnęła Ale zaraz będę Ją budzić, bo nie zdążę nic zjeść. Także będę potem
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 10:45   #2747
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
To mam nadzieję, że Ci przejdzie

Przybij piątkę - też tak mam Ale kiedyś raz ... miałam nawet O. pochwowy, ale tylko jeden raz

I ja się przyłączam

Nie boisz się, że Ola Ci się zakrztusi? Wczoraj dałam małej chrupka kuku, ale strasznie się bałam...

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

kciuki za echo my mamy we wrześniu i
Cytat:
za piękną wagę i wzrost
i w ogóle super wieści
Cytat:

cudne

może tak jak mówi ezzo przeziębiona byłaś? Trzymam kciuki, żeby szybko Leosiowi się polepszyło
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 10:48   #2748
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

[B]
aha i mam pytanie, jak wprowadzać mleko nr 2. w jakich proporcjach mieszać je z 1 ile czasu i kiedy całkowicie przejść na 2 ? plisssssss
ja nic nie kombinowalam. skonczyla mi sie 1, kupilam 2 i poprostu dalam

Stary 2013-07-08, 10:49   #2749
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
hejka.

właśnie pojechały siki Julaska do badania, ale już widziałam, że coś tam pływa w nich w tym worku. I teraz nie wiem, bo podmywałam ją wodą przegotowaną takimi ściereczkami bawełnianymi z huggies i one sie strasznie właśnie tak "sypią" i może coś zostało na skórze i poleciało z siuśkami, albo faktycznie co w tym moczu jest niedobrego jedyne co to kolor tylko miał ładny

buziaki i brava dla Pietraszka i Dawidka klask i:

fewcia, super, że wizyta udana i Blanka zdrowa
marsi, jak bedziesz po wizyie to daj znać, mnie sie wydaje, że to pleśniawki mogą być, ale chyba jakąś maścią sie smaruje i schodzą..?

lady, dajcie znać jak Wy czasowo bedziecie itp.
ilkas, blogerko- dołączacie?
trzeba się umówić konkretnie, bo to już po jutrze.

Ewik, kciuki za wizytę, będzie dobrze!!!

reszte poczytam w ciągu dnia.

Yellow,
byłaś już w zusie? co Ci powiedzieli ?
Przypuścimy że robimy butlę 150 ml (1 miarka na 30 ml) i wtedy:
1 dzień: cztery miarki 1 jedna miarka 2
2 dzień: trzy miarki 1, dwie miarki 2
3 dzień: dwie miarki 1, trzy miarki 2
4 dzień: jedna miarka 1 cztery miarki 2
5 dzień: pięć miarek 2

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 10:49   #2750
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Ale chamski ten kolega, ja bym mu powiedziała co myślę o tym. A Twój tż nie zareagował jakoś? I nic w tym dziwnego, że chcesz być postrzegana jako kobieta, jesteś taką samą osobą jak wcześniej, tyle tylko, że masz dodatkowo dzidziusia. Ściskam

Miło, że pytasz dalej bez zmian, czyli mam nadzieję, że lada moment minie

O kurczę współczuję i m.in. z tego powodu się boję rozszerzania diety. Chyba jak Ewcia będzie coś innego jadła to zacznę po trochę pić szałwię, może coś to da

Boziu jaki sen

Na pewno będzie wszystko dobrze, trzymam kciuki!

O matko! Okropne! Mam nadzieję że nic Ci nie będzie
A macie w Japonii dobry chleb? Bo zawsze słyszę opinie, że najlepszy chleb jest w Polsce.

My się próbujemy zbierać na rehabilitację, ale Ewcia mi na brzuchu przysnęła Ale zaraz będę Ją budzić, bo nie zdążę nic zjeść. Także będę potem
Trzeba dobrze poszukac i sie czasami znajdzie.
Jednak polski najlepszy.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 10:50   #2751
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
wiecie co dziewczyny, moje strasznie sianowate wlosy troszeczke odzyly, (przed ciaza mialam dosc ladne, zdrowe - po ciazy zrobil sie taki koszmar, ze nosilam juz tylko zaplatane w koka byle nie bylo ich widac Pomijam wypadanie ale byly jak siano), dzisiaj w lustrze zauwazylam ze nawet zaczely ladnie polyskiwac, tylko od polowy tam gdzie farbowalam sa jeszcze suche ., prezed ciaza pewnie narzekalabym na takie wlosy ale po tym co mialam po ciazy widze ze poprawily sie i to same z siebie. Mozliwe ze po pol roku hormony pociazowe w koncu odpuszczaja?
Sadze, ze mozliwe. U nas minelo niecale 5 miechow a wlosy mam super. Blyszczace mimo, ze farbowalam miesiac temu. Koncowki tez ok- polecam odzywke z Alterry bodajze granat. Wlosy mam po niej super, widac ze sa odzywione a nie oblepione.

Cytat:
tak, ja też nie znoszę garniera ale ten olejek naprawdę daje radę

no to kochana, musimy trzymać się razem
Dolaczam do grona Po ciazy jestem wiecznie nagrzana jak piec kaflowy w zimie

Cytat:
jak kładłam młodego na brzuch na samym początku i się wściekał zaraz, to teściowa wyskoczyłą do mnie z tekstem czemu dziecko męczę i czy jak byłam mała, to moja mama też mnie tak męczyła także spoko, nie tylko u Ciebie

to się naumieć proszę
Moja mnie tak meczyla Jeszcze sie czepiala, ze malej nie klade na brzuchu, bo darla sie jak ja kladlam...

Cytat:
dziewczyny, myślicie,że 6 miesięcznemu maluchowi bez alergii, mogę podać jogurt naturalny?
w deserkach spotyka się od 6 miesiąca dodatek do owoców ale w schematach chyba inaczej podają, co?

myślałam na początek o naturalnym kozim, mam dostęp do takiego prosto z gospodarstwa

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

mów sobie co chcesz, dla mnie i tak jesteś wzorem
Jak masz dostep i maly nie ma zadnych alergii to chyba jak najbardziej? Skoro sa po 6 miesiacu jogurciki to tak nie powinien mu zaszkodzic.

Cytat:
Waga super, Tosia wazyla 6800 ( 7 kilo bylo ale odejmuja 200 gram za pieluche) na ostatnim szczepieniu. Ladnie wam waga idzie.

Bokeh ozesz Ty masz taki kolor w sypialni jaki chcialam w salonie ale nie pasuje

Zastanawiamy sie nad kupnem innego mieszkania do remontu. Tutaj rachunki nas zjadaja. Chcielibysmy cos taniego, mniejszego zeby nie bawic sie w hipoteke tylko zalapac sie na kredyt gotowkowy. Dziwnie by mi bylo na 2 pokojach bez sypialni

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2013-07-08, 10:54   #2752
pstryczek84
Zakorzenienie

Asia - dostalas mojego pv wczoraj? Juz wiem jak spr ten numer

Stary 2013-07-08, 10:55   #2753
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
No to może mieć uczulenie na komary. Mój brat miał takie uczulenie, to zyrtec musiał brać.

a my wczoraj kupiliśmy na komary biobójczy specyfik dla Oli po 3 miesiącu z Chicco. Powiem nawet że skuteczny. Jak po wizycie u rodziców wracała cała ścięta to teraz nawet jednego ugryzienia.

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

cukinia i łosoś o boże jak to śmierdzi

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Trzymam kciuki !!!

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Biedny Bartuś, zdrówka życzę.
Little- to dokładnie to samo co zasugerował wam ten pediatra... On jakiś nie teges dla mnie-najpierw stwierdził skaze a teraz doradza coś co stosuje się na uczulenie na komary (być może ma to też działanie na inne dolegliwości) ale nawet jakby to skaza a uczulenie to różnica
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 10:58   #2754
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nic nie kombinowalam. skonczyla mi sie 1, kupilam 2 i poprostu dalam
Cytat:

dziękować

czyli nie wiem po co kupiła dwie puchy 1 jeszcze, miałam wyobrażenie, że bede to mieszać niewiadomo ile. i co mam z tym zrobic? wykonczyć te dwie jedynki i dopiero zaczac dwójke? hmmm
a może można zwrócić albo wymienic w sklepie ?

mocz oddany, wynik będzie po 17 i trzeba dzwonić, jak będzie zły to trzeba się umawiać na wizytę....
już sram w gacie po pachy...

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:04   #2755
elllmi
Zakorzenienie

hej
Filip od 5:30 buszował mi po łóżku i obgryzał oparcie na szczęście moja mamuska go zawinęła o 7 i mogłam dospać; teraz co noc budzi się na karmienie między 2 a 3, a tak ładnie mi parę razy przespał całą nockę, że myślałam, że już tak zostanie

wczoraj byliśmy z młodym i TŻ na fajnym spacerku, wstawię potem kilka zdjęć do klubu

buziaki dla Pietraszka i Dadusia

Cytat:
Mam lepszy hit: dziecko w rodzinie tz do roczku glowki nie potrafilo utrzymac

---------- Dopisano o 02:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ----------

yellow kciuki!

Wczoraj zasnelam razem z Yae, tz wieczorem dzwonil, dzwonil, ale sie nie dodzwonil. Jestem zla na siebie, ze padlam, tak bardzo chcialam go uslyszec.
Nocka ok, do 7 pospalysmy.
W domu klimatyzacja dziala 24h na dobe, nawet nie ma jak wywietrzyc. Spacer od samego rana, jest goraco bardzo. Plus taki, ze pranie w godzine jest suchutenkie. Cykady juz dokazuja. Wkrotce sezon na pokazy sztucznych ogni sie zacznie. Tylko, ze bede musiala sobie odpuscic: albo Yae, albo przyjemnosci.
Milego dnia!
Na sniadanie byl tost z serem, wodorostem i plesnia. Wczoraj otwarty chleb przez noc zaplesnial. Masakra! W polowie kanapki sie zorientowalam. Nie dosc, ze glodna, to jeszcze sie martwie o zatrucie.
ale to co oni z tym dzieckiem robili, że nie trzymało główki? cały czas leżało?
cykadypamiętam, że jak byliśmy w Grecji, to myślałam, że pier.dolca dostanę jak zaczęły cykać, strasznie głośne są; ale potem już się przyzwyczaiłam i nie zwracałam uwagi; a te pokazy sztucznych ogni to związane z jakimiś świętami czy tak po prostu?
pogrubione: już miałam pisać, że znowu jakieś cuda tam jecie, a dopiero potem skojarzyłam, że ta pleśń to niekoniecznie przysmak

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak kladziecie dziecia na podłodze to na czym ? Przyznam że moja tylko na łóżku leży, a jak ja wczoraj dałam na podłogę na koldrze, macie i się walnęła głowa to zaczęła ryczeć
na macie piankowej; wcześniej na kocu albo na samej tej macie do zabawy, ale jak leży na brzuchu, to tak tłucze nogami o ziemię, że wszystkie pazurki ma pokruszone, więc musi mieć coś bardziej miękkiego

Cytat:
Elllmi dla Fifiego za pół roczku
Cytat:
Buziaki dla Filipka elllmi za wczorajsze pół roczku
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
właśnie za wszystkie rocznice dla Filipka Ellmi,

Cytat:

Nie boisz się, że Ola Ci się zakrztusi? Wczoraj dałam małej chrupka kuku, ale strasznie się bałam...
ja też na początku miałam stracha, że się kuku zakrztusi i trzymałam mu sama, a on ciumkał; ale ostatnio dałam i obserwowałam i wydaje mi się, że ciężko się tym zakrztusić, bo te chrupki zaraz się rozpuszają i zaklejają paszczulkę no chyba, że całą naraz do gardła by wepchał

Cytat:
no i widzisz jak pięknie się wszystko układa

Cytat:
też zaczynam i nie wiem jak; chyba będę po prostu podawać jeden raz w ciągu dnia mleko z 2, potem dwa razy i jak mi się 1 skończy, to już wszystkie

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
a ja myslałam, że nie można mieszać dwóch różnych w jednej butli

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:06   #2756
litllesweetangel
Lurker ;)

Mala bo to jest na uczulenie, moze myslal ze po kropelkach przejdzie... Tylko tak na logike- skoro przykladowo- jestem uczulona na pomidory i biore leki na alergie, to co mi to da skoro nadal je wpierdzielam? Trzeba wyeliminowac alergen. Dlatego wolalam to mleko sprawdzic. Koles jest podejrzany ale skoro sie nie sadzil, byl mily i dal mleko ze znizka to ja tez bylam mila

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2013-07-08, 11:09   #2757
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
hej
Filip od 5:30 buszował mi po łóżku i obgryzał oparcie na szczęście moja mamuska go zawinęła o 7 i mogłam dospać; teraz co noc budzi się na karmienie między 2 a 3, a tak ładnie mi parę razy przespał całą nockę, że myślałam, że już tak zostanie

wczoraj byliśmy z młodym i TŻ na fajnym spacerku, wstawię potem kilka zdjęć do klubu

buziaki dla Pietraszka i Dadusia

ale to co oni z tym dzieckiem robili, że nie trzymało główki? cały czas leżało?
cykadypamiętam, że jak byliśmy w Grecji, to myślałam, że pier.dolca dostanę jak zaczęły cykać, strasznie głośne są; ale potem już się przyzwyczaiłam i nie zwracałam uwagi; a te pokazy sztucznych ogni to związane z jakimiś świętami czy tak po prostu?
pogrubione: już miałam pisać, że znowu jakieś cuda tam jecie, a dopiero potem skojarzyłam, że ta pleśń to niekoniecznie przysmak

na macie piankowej; wcześniej na kocu albo na samej tej macie do zabawy, ale jak leży na brzuchu, to tak tłucze nogami o ziemię, że wszystkie pazurki ma pokruszone, więc musi mieć coś bardziej miękkiego

ja też na początku miałam stracha, że się kuku zakrztusi i trzymałam mu sama, a on ciumkał; ale ostatnio dałam i obserwowałam i wydaje mi się, że ciężko się tym zakrztusić, bo te chrupki zaraz się rozpuszają i zaklejają paszczulkę no chyba, że całą naraz do gardła by wepchał

no i widzisz jak pięknie się wszystko układa

też zaczynam i nie wiem jak; chyba będę po prostu podawać jeden raz w ciągu dnia mleko z 2, potem dwa razy i jak mi się 1 skończy, to już wszystkie

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

a ja myslałam, że nie można mieszać dwóch różnych w jednej butli
Nie wiem, co robili a czego nie.
Ja sie przyzwyczaic nie potrafie; zwlaszcza jak padaja po tygodniu i leca ci z drzewa prosto na glowe.
To taka mila letnia tradycja. Full wypas sa takie pokazy.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:10   #2758
sylwietta1988
Zakorzenienie

hej kochane, nie gniewajciesie, że sie w dyskusję nie wbijam, podczytuje tylko ale u mnie bez zmian

co do chrupek kuku- są takie długie kuku paluchy- ja daje małemu i robi je jak bóbr drzewo, jak mu zostaje tyle co w łapce to zabieram

wszystkim bobasom półrocznym i 5miesięcznym życze zdrówka , apetytu i usmiechu

a za wszystkie szczepienia, badania i podejrzenia choroby trzymam kciuki
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:11   #2759
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie przyzwyczaic nie potrafie; zwlaszcza jak padaja po tygodniu i leca ci z drzewa prosto na glowe.

oooo, to tego etapu nie doczekałam, brrrrrr

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
hej kochane, nie gniewajciesie, że sie w dyskusję nie wbijam, podczytuje tylko ale u mnie bez zmian

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:13   #2760
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:

Buziaki dla wszystkich 5 i 6- "miesięczniaczków"

Eff, jak się dogadamy to dam Ci znać - do mnie szybciej niż przez Brzesko dojedziesz skręcając w Dębnie Kurde... mąż mi samochód zabrał, a ja bez auta to jak bez ręki albo nogi... Zepsuł mi się bagażnik - albo się sam z siebie otwiera albo wogóle się nie otworzy

Odnoście tego wózka co wczoraj pokazywałam, to chyba się jednak na niego po wypłacie zdecyduję - Karinka miała spacerówkę, parasolkę za 120 zł i wszystko przetrzymała a że Maja jest miesięcznie młodsza to boję się parasolki ze względu na kręgosłup. Jak mam dać 200 zł za parasolkę lub ten to wolę ten...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości