Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-08, 09:58   #1351
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Ja się tylko ładnie witam

trzymam za wizyty

Nadrobię później

Jedziemy załatwiać kredyt.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 10:00   #1352
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Frytki!!! mniam uwielbiam!!!. Mój mąż ostatnio nakopał pierwszy raz młodych ziemniaczków na obiad wieczorkiem ale niestety nie dotrwały do rana bo o 10 w nocy musiał je przerobić na frytki.
Ja za frytki dałabym się pokroić choć od początku ciąży jakoś totalnie mnie od nich odrzuciło, jak czułam zapach frytek to mnie mdliło. A dziś jakoś tak mnie na nie naszło

Mam coraz większe problemy z goleniem Leciałam dziś na ślepo i wyszłam z wanny krwawiąc we wszystkich możliwych miejscach chyba
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 10:08   #1353
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Cukry w porządku. Ba, w idealnej normie. A mój gin dopiero 15lipca z urlopu wraca. Myślałam, że zrobię te tarczycę wcześniej [bo mojej mamie się przy drugiej ciąży ujawniła i też piła kobiecina non-stop. Takie uczucie suchości w ustach] i pokażę mu wyniki.
Ktoś wie, ile za te badania zapłacę?

Witam nowe Mamusie!
Robię właśnie schaba w sosie a'la Nasturcja Zobaczymy czy zjadliwy

Właśnie obejrzałam kilka prognoz pogody i na moim ślubie będzie [wg różnych portali] od 26do30stopni Usmażę się
TSH które jest najbardziej miarodajne u mnie kosztuje 17 zł,hormony są droższe ale zawsze robiłam na skierowanie więc nie wiem jak prywatnie.

U nas było 37 w cieniu

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Boję się, że skieruje mnie do szpitala, a przecież lada chwila ślub i wesele Może po prostu maleństwo uciska na jakiś nerw i dlatego boli Zobaczymy co jutro powie lekarz

Z lepszych informacji to byłam w piątek na przymiarce i suknia wygląda bajecznie Brzuszka praktycznie nie widać tzn. ten kto wie to może i coś tam dojrzy ale niezorientowani w temacie raczej nie zauważą Panie w salonie przemiłe. Kolejna przymiarka w piątek, bo suknia była sporo za długa W biuście leży idealnie. Kupiliśmy też welon, do połowy pleców z błyszczącą lamówką jakby z kryształków.

W środę idę na próbne czesanie
żeby wszystko ok było

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Witam się i ja z Wami, dzisiaj mam jakiś płaczliwy dzień.
Może dlatego że wczoraj dowiedziałam się że w poniedziałek mam iść zdawać egzamin, a myślałam że dopiero po 20 lipca, tak więc dzisiaj zakuwam od samego rana i już płaczę nad tymi notatkami, bo babka jest straszną hardą, stara panna z kotami. Czytam te notatki, powtarzam a i tak mam wrażenie że nic nie umiem powtórzyć bez kartki pod nosem
Do tego jutro mam pierwszy dzień w pracy po urlopie i już musze kombinować jak się wyrwać na ten pieprzony egzamin chociaż czuję że to będzie porażka i nic jutro nie powiem
Muszę ogarnąć 36 pytań z wykładów i 24 z ćwiczeń!!! Robię sobie co 2 godziny jakieś małe przerwy ale naprawde już się uczę tego ze łzami w oczach.

Witam nowe mamusie fajnie że się jeszcze ujawniacie.

A teraz się już z Wami żegnam i wracam spowrotem do notatek chociaż moje siedzenie nad nimi jest raczej bezowocne
Powodzenia!

Rybko czytałam ostatnio o tych Chinkach niezłe.MADE IN CHINA jednym słowem

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-08, 10:08   #1354
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Mam coraz większe problemy z goleniem Leciałam dziś na ślepo i wyszłam z wanny krwawiąc we wszystkich możliwych miejscach chyba
Mam to samo! A brzucho do największych jeszcze nie należy.
Nie wiem co będzie za m-c, dwa... A za cztery?!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 10:10   #1355
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
właśnie jstem z niej zadowolona, bo najbardziej x- landery mi się podobają

Ameryka na żywo jest bardziej oczoje.bny tylko na http://www.google.pl/imgres?um=1&saf...20&tx=19&ty=52

u mnie w rodzinie ani TŻ nie ma cukrzyków, lekarka nawet nie pytała czy są i teoretycznie wg tego co napisałaś ja się nie kwalifikuję, a jednak mam robione

wiesz, akurat to jest ostatnia rzecz w wózku na jaką zwracam uwagę tak samo i na jego wagę

hejo :P
No chyba że tak

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Dobra reszta później do poczytania

Miłego dzionka

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-08, 10:14   #1356
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tunieczka Pokaż wiadomość
Cześć!
Można jeszcze dołączyć? Podczytuje Was od dłuższego czasu i dowiedziałam się od Was mnóstwa przydatnych i ciekawych rzeczy.
Dzisiaj mija 15ty1d wg USG, wg OM 15ty4d i nie wiem który wynik jest prawidłowy. Termin jeden mam na 26.12 a drugi na 29.12, więc jestem praktycznie ostatnia z wątku ale lubie was podczytywać bo jesteście sporo do przodu i wiem co mnie czeka już niedługo i o co podpytywać na wizytach.

Witamyyyyyyyyyyy

I jeszcze rudy kotek w avatarze
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 10:14   #1357
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Mam to samo! A brzucho do największych jeszcze nie należy.
Nie wiem co będzie za m-c, dwa... A za cztery?!
Najgorsze jest to że zgiąć się nie mogę nawet żeby nogi ogolić bo czuję w pewnym momencie blokade, jakby mi ktoś jakiegoś kołka między piersi a nogi wsadził i mega ucisk po bokach
Trzeba poważnie pogadać z TŻtem w czwartek wizyta u lekarza więc muszę jako tako wyglądać

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-07-08 o 10:15

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-08, 10:18   #1358
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Najgorsze jest to że zgiąć się nie mogę nawet żeby nogi ogolić bo czuję w pewnym momencie blokade, jakby mi ktoś jakiegoś kołka między piersi a nogi wsadził i mega ucisk po bokach
Trzeba poważnie pogadać z TŻtem w czwartek wizyta u lekarza więc muszę jako tako wyglądać
Ja to nawet mam problem z wytarciem stóp! Bo jak stoję i podnoszę girę, co by ją wytrzeć, to mam taki opór gdzieś w pachwinie i mam wrażenie, że właśnie ściskam Ninie główkę
Wczoraj jak się upociłam przy malowaniu paznokci u stóp! Masakra!
Ja wiedziałam, że będzie ciężko, ale nie sądziłam, że to tak szybko nastąpi
A z depilacją to na pewno do męża się nie zwrócę Obłożę się lusterkami Ale ciężko to widzę...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-07-08, 10:21   #1359
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Zapomniałabym!
Zgłaszam nazwę dla nowego wątku [bo jak nie mogłam spać, to mnie naszły ]

"Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka!"

Witam nową Mamusię!!
Podoba mi się jedne dzieci urodzą się jesienią,a inne zima, i jak będziemy miały takie tempo jak mamusie z innych wątków to trzeba nam więcej tytułów
Stary 2013-07-08, 10:22   #1360
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Ja u Rrodziców czy Teśców się golę na siedząco Nie ma szans, żebym się schyliła bo od razu mam kołowroty w głowie. Siadam, nogi do góry, opieram o kabinę i jadę
U siebie mamy wannę, więc to samo, jeno w pełnoprawnej wannie.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 10:25   #1361
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Ja u Rrodziców czy Teśców się golę na siedząco Nie ma szans, żebym się schyliła bo od razu mam kołowroty w głowie. Siadam, nogi do góry, opieram o kabinę i jadę
No to właśnie ja w tej pozycji siedząco-zadartej mam problem

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-08, 10:27   #1362
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to nawet mam problem z wytarciem stóp! Bo jak stoję i podnoszę girę, co by ją wytrzeć, to mam taki opór gdzieś w pachwinie i mam wrażenie, że właśnie ściskam Ninie główkę
A z depilacją to na pewno do męża się nie zwrócę Obłożę się lusterkami Ale ciężko to widzę...
Dokładnie tak !
Dlatego malowanie paznokci póki co spadło na mojego TŻta. Muszę przyznać że dochodzi do wprawy coraz bardziej . A żeby mieć spokój na dłużej myślałam o zrobieniu sobie hybrydowych paznokci u stóp u kosmetyczki .
Ja jakoś od początku nie przyjmowałam do wiadomości że kiedykolwiek mogę mieć problem z goleniem się czy ze schylaniem
Koleżanka jest na podobnym etapie ciąży jak ja i opowiadała mi ostatnio że jak kucnie to krzyczy żeby ją ktoś podniósł bo sama wstać nie może a o goleniu u niej nawet nie ma mowy

Cytat:
Ja jeszcze nie opracowałam sposobu jak bym nie próbowała to ciągle mi niewygodnie
Stary 2013-07-08, 10:28   #1363
domii29
Zakorzenienie

Aaaa zapomniałam się Wam pochwalić
Zdjęcie z dziś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 24 tydzień.jpg (30,3 KB, 29 załadowań)
Stary 2013-07-08, 10:30   #1364
89Beatka
Wtajemniczenie

A tam wogóle to witam się w poniedziałkowy i gorący dzień

Piękna pogoda a ja nawet z łóżka nie wstaje na długo bo mam zawroty głowy od rana i boli mnie po 2 stronach brzucha, na dole ale nie w środku tylko mięśnie, a nic nie robiłam żeby się wysilić
nic fajnego, może poźniej przejdzie.

Miałam sobie dziś zamiar zrobić paznokietki u nóg ale przy moim samopoczuciu to chyba się nie da.

A i mam pytanie, czy któraś mama w trakcie ciąży stosowała krem do depilacji? można wogóle?
Stary 2013-07-08, 10:31   #1365
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Zdjęcie z dziś
Jak ślicznie rośniecie z Jaśkiem, fajne się porównanie zrobiło tego z awatara z tym nowym
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 10:32   #1366
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Zdjęcie z dziś

piękny i jest już duży
Stary 2013-07-08, 10:34   #1367
aaby
Zakorzenienie

domi, pięknie sobie z Jasiem rośniecie

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-07-08, 10:41   #1368
basiula19
Zadomowienie

Witam,,

wczoraj nie miałam neta cały dzien masakraaaaaaa nie miałam co ze sobą robić ehhhehehe

mamusie wyjeżdżam na tydzien do mojej mamci raczej na kompie nie bede siedziec hehehe i odrazu mówi, że na bank was nie nadrobie później z góry prosze o wybaczenie

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 10:46   #1369
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Jak ślicznie rośniecie z Jaśkiem, fajne się porównanie zrobiło tego z awatara z tym nowym
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
piękny i jest już duży
Cytat:
domi, pięknie sobie z Jasiem rośniecie

Mimo tego że jest już kawał brzucha i tak mi wszyscy mówią że mały
Jakby był taki mały to bym nie miała trudności ze zginaniem się i depilowaniem

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Witam,,

wczoraj nie miałam neta cały dzien masakraaaaaaa nie miałam co ze sobą robić ehhhehehe

mamusie wyjeżdżam na tydzien do mojej mamci raczej na kompie nie bede siedziec hehehe i odrazu mówi, że na bank was nie nadrobie później z góry prosze o wybaczenie
Udanego wyjazdu
Stary 2013-07-08, 10:49   #1370
tunieczka
Raczkowanie

Niestety nie wiemy jeszcze czy chłopczyk czy dziewczynka. Ja bym wolała chłopczyka chyba ale ciągle mi się zmienia. Zazdroszcze wam tych pięknych ciuszków i wyprawek prawie gotowych, my nie mamy prawie nic...no parę bodziaków w neutralnych kolorach, niedrapki i 2x półśpiochy, a tak zakupy jak się okaże kto jest lokatorem...no i jakieś większe we wrześniu, bo wtedy zwolni nam sie pokoik dla Maleństwa bo teraz siostra w nim mieszka.

Cytat:
Witamyyyyyyyyyyy

I jeszcze rudy kotek w avatarze
Teraz to jest dużym Rudym kociskiem
I pytanie do kociar, czy myślałyście jak wasze kocurki zareagują na maleństwo. Jak je przygotować na nowego członka rodziny? Podczytałam troszkę na blogu u De i myślę że przywożenie ubranek ze szpitala to bardzo dobry pomysł.

I jeszcze bardzo dziękuje za miła przyjęcie
Piszecie tak szybko że nie zawsze udaje mi się byc na bieżąco

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Domii piękny brzuszek
tunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 10:51   #1371
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:
Cześć!
Można jeszcze dołączyć? Podczytuje Was od dłuższego czasu i dowiedziałam się od Was mnóstwa przydatnych i ciekawych rzeczy.
Dzisiaj mija 15ty1d wg USG, wg OM 15ty4d i nie wiem który wynik jest prawidłowy. Termin jeden mam na 26.12 a drugi na 29.12, więc jestem praktycznie ostatnia z wątku ale lubie was podczytywać bo jesteście sporo do przodu i wiem co mnie czeka już niedługo i o co podpytywać na wizytach.
moze urodzisz w moje urodziny ? ;>

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 10:55   #1372
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Zdjęcie z dziś
Domii bardzo ładny brzunio Jaśko ma wygodne mieszkanko
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 10:56   #1373
Espere
Raczkowanie

Czy któraś z Was pracuje w Kadrach? Mam pytanie dotyczące przejścia z urlopu wychowawczego na zwolnienie lekarskie....
Espere jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-08, 10:59   #1374
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety nie wiemy jeszcze czy chłopczyk czy dziewczynka. Ja bym wolała chłopczyka chyba ale ciągle mi się zmienia. Zazdroszcze wam tych pięknych ciuszków i wyprawek prawie gotowych, my nie mamy prawie nic...no parę bodziaków w neutralnych kolorach, niedrapki i 2x półśpiochy, a tak zakupy jak się okaże kto jest lokatorem...no i jakieś większe we wrześniu, bo wtedy zwolni nam sie pokoik dla Maleństwa bo teraz siostra w nim mieszka.

Teraz to jest dużym Rudym kociskiem
I pytanie do kociar, czy myślałyście jak wasze kocurki zareagują na maleństwo. Jak je przygotować na nowego członka rodziny? Podczytałam troszkę na blogu u De i myślę że przywożenie ubranek ze szpitala to bardzo dobry pomysł.

I jeszcze bardzo dziękuje za miła przyjęcie
Piszecie tak szybko że nie zawsze udaje mi się byc na bieżąco

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Domii piękny brzuszek
Pewnie niedługo i Ty dowiesz się kto mieszka w Twoim brzuszku i będziesz kompletować wyprawkę . Nie masz co narzekać bo coś tam jednak masz dla maluszka

Dziękuję za komplement na temat brzuszka

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Domii bardzo ładny brzunio Jaśko ma wygodne mieszkanko
Stary 2013-07-08, 11:00   #1375
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:
Mamy ten Sam problem I to samo podejscie .. Ja tez bym sie nie dala nikomu ogolic I tez mam problem z wytarciem stòp I innymi takimi .. Ciekawe co bedzie w 9 mies ?
Ostatnio mialam nawet problem zalozyc majtki na stojaco

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:01   #1376
De28
Wtajemniczenie

domii-

Mnie moj maz w 8 i 9 miesiacu musial wypychac z lozka, bo juz sama nie potrafilam wstac. No i chodzilam jak pingwin ostatnie tygodnie.Tyle, ze przytylam 20 kg i mialam juz problemy z chodzeniem.

Moj maz mnie golil w tamtej ciazy. W tej jezszcze daje rade.Paznokcie tez mi malowal

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:01   #1377
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Mamy ten Sam problem I to samo podejscie .. Ja tez bym sie nie dala nikomu ogolic I tez mam problem z wytarciem stòp I innymi takimi .. Ciekawe co bedzie w 9 mies ?

No właśnie ja też się zastanawiam nad tym co będzie w 9 miesiącu. Ja czasami mam problem żeby z wanny wyjść
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-08, 11:02   #1378
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
A tam wogóle to witam się w poniedziałkowy i gorący dzień

Piękna pogoda a ja nawet z łóżka nie wstaje na długo bo mam zawroty głowy od rana i boli mnie po 2 stronach brzucha, na dole ale nie w środku tylko mięśnie, a nic nie robiłam żeby się wysilić
nic fajnego, może poźniej przejdzie.

Miałam sobie dziś zamiar zrobić paznokietki u nóg ale przy moim samopoczuciu to chyba się nie da.

A i mam pytanie, czy któraś mama w trakcie ciąży stosowała krem do depilacji? można wogóle?
ja stosuję ale rzadko np. na wesele użyłam kremu bo skóra taka gładziutka po nim a i na koniec jak już maszynką nie daję rady, i przed porodami poprzednimi też zastosowałam żeby mnie czasami maszynką już nie skrobali. A lekarz przy porodzie jak popatrzał to skomentował " o widzę że dziewczyna przygotowana". W pierwszym trymestrze nie stosowałam w ogóle, bo wiadomo jednak to jest chemia.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:02   #1379
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

Trele nie strasz, i jak je włożyłaś? na leżąco?
Stary 2013-07-08, 11:03   #1380
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Zdjęcie z dziś
śliczny i spory już
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości