![]() |
#4831 |
MBZ♥
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Dzień dobry
![]() OC też się "dokształacałam" w teorii z kp. Pytałam, czytałam, chciała si jak najlepiej przygotować. Jednak teoria na początku rozjechała mi się z praktyką. Ale walczyłam. Byłam mleczarnią pełną gębą. Dałam Roszpunce tyle ile mogłam. Wyszło jak wyszło. "Terror laktacyjny" daje się odczuć. Pierwsze pytanie kiedy kogoś spotykam brzmi: karmisz piersią? Jak nie potakuję to słyszę tyradę o wyższości kp nad mm. Tylko ja to wiem i co z tego. A jakoś nie mam ochoty opowiadać kolejnej osobie dlaczego nie kp ![]() Jak w ciąży oglądałam filmiki z pozycjam do kp i widziałam te szczęśliwe mamy, dzieci nie rzucające się, leżące spokojnie to myślałam z dumą: jeszcze trochę i też tak będę leżeć ![]() ![]() Luna ![]() Nestelle ![]() ![]() Upał od rana więc spacer poczeka do późnego popołudnia. Odgruzujemy tymczasem kuchnię po weekendowym lenistwie ![]() Edytowane przez BYou Czas edycji: 2013-07-08 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O TAK ! Roszek ma 4 miesiące dzis ![]() ![]() ![]() zapomniało mi sie -dzieki ![]()
![]() |
![]() |
#4833 | |
Zakorzenienie
|
![]() hehe moi rodzice pro kp. rzeklabym nawet ze jest kult kp. wiec czasem sie zastanawiam czy zlewali prady czy tez do nich propaganda nie docierala (na moja wies) ![]() moj ojciec wciaz jest moim najwierniejszym doradca laktacyjnym ![]() ![]() ![]() Cytat:
zuch chlopak!!!! :P - prawdziwe dziecko! (moj brat w wieku Kuby - mimo licznych ostrzezen - zawsze z duzym zamachem i impetem otwieral drzwi. i kiedys przerysowal facetowi auto. byla to jego pierwsza zyciowa lekcja - a byl sknera od zawsze - ze rachunki za glupote regulowac sie musi...)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4834 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4835 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No właśnie o takie rzeczy mi chodzi - biszkopty np. Czyli nie. A w margarynie nie ma przecież mleka itp? Mówię o stricte roślinnej. A bułki też jem, no bez jaj, coś trzeba ![]() A w ogóle nie chce z butelki, że tak nie możesz? Krzyś nie lubi, ale jak zdarzało się, że został z TŻ czy z Babcią, to jakoś zjadł ![]()
![]() |
![]() |
#4836 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do wyjść to u nas jest ten problem że mieszkamy na wsi. Mamy tylko 1 auto, ktorym Tz do pracy jeździ. Jestem na tej mojej wiosce nieco uwiązana i przytłoczona a wyjazd gdzieś to kilka godzin więc ciężko tak się wyrwać. No i Twój Roszek dużo śpi a Kinia w nowym miejscu nie bardzo chce i obawiam się, że zamiast relaksu byłby tylko stres. A co do przeprosin, to się zastanowię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Oliwka: napisałaś: (love nie działa ![]() Cytat:
![]() ![]() A my byliśmy wczoraj cały dzień u siostry na grillu, fajnie było. Kinga wieczorem za to zwymiotowała, nawet nosem. No ale ogólnie była pogodna i usmiechnięta więc może po prostu za szybko jadła albo z tego gorąca... |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jejkus w dupke kopa i do roboty a mni sie nie chce nic ![]()
![]() |
![]() |
#4838 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4839 |
Kniaginia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4840 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Kosmici dotarli juz do Niemiec, podmienili mi dziecko ![]() tyyyle wrazen, nowych bodzcow, kto by spal - a w nocy mamy faze na zasypianie u mamy w objeciach, w dzien noszenie na raczkach ![]() U nas cieplutko, weekend spedzilismy na dzialce grillujac i lezac na kocyku ![]() Nestelle ale numer wycial wam Kuba ![]() ![]()
![]() |
#4841 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Hej pozaznaczalam was na kompie - ale taka ladna znowu pogoda ze ide na spacer z kolezanka.
No i lukam do skrzynki paczac a tam awizo z poczty i wlasnie przed chwila odebralam Paszport Emilianka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4842 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4843 |
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY ogłaszam wszem i w obec, ze po długim wyczekiwaniu, nerwach jak cholera, spadku wagi mojej mamy 5kg w miesiąc i tysiacach wypowiedzianych zdrowasiek i innych modłów zadzwoniła PAni kierownik z Urzedu Skarbowego z przeprosinami, że nasze wyjasnienie zostało rozpatrzone pozytywnie. Przynała się, ze na posiedzeniu tylko ona była przeciw a 7 głosów za! Także nie musimy płacić ponad 11 tys podatku....
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() polejmy coli ![]()
![]() |
![]() |
#4846 | ||
Kniaginia
|
Moderna, cudo!
Cytat:
Cytat:
Bardzo ciekawe. Ja znam jedno. Mogą być co najwyżej różne interpretacje, jak widać w waszym przypadku. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4847 |
Zakorzenienie
|
Klementyna super wiadomość
![]() ![]() Dragusia a nie myślałaś, zeby zamiast tych różnych kaszek dawać zwykłą kaszę manne? http://www.sosrodzice.pl/rozszerzani...ziecka-gluten/ Z tego artykułu: Wystarczy, że dodasz ½ łyżeczki kaszki lub kleiku zbożowego (może być zwykła kasza manna, np. błyskawiczna bez gotowania, nie musisz od razu decydować się na droższe propozycje producentów artykułów dla dzieci) do 100 ml przecieru jarzynowego lub własnego mleka. Jeśli wybierzesz kaszę manną, którą trzeba gotować, wystarczy, że ugotujesz kaszkę manną i dodasz do swojego ściągniętego mleka 1/2 łyżeczki. Taki posiłek dziecko powinno otrzymywać raz dziennie: możesz karmić butelką lub łyżeczką. I jeszcze odnośnie 5 miesiąca piszę żeby wprowadzać w piątym czyli rozumię tak jak w tym art. jest napisane że po skończeniu 4 miesięcy. Jeśli karmisz tylko piersią, to w piątym miesiącu życia (gdy maluch ma skończone cztery miesiące) możesz zacząć podawać gluten. Jest to pierwszy etap, czyli ekspozycja na gluten. Czyli jeżeli będziesz wprowadzać od 12 sierpnia to będzie to w 6 i 7 miesiącu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4848 | ||
Zakorzenienie
|
![]() poważny wiek ![]() Cytat:
To już jesteście gotowi na spotkanie z ojczyzną ![]() Cytat:
![]() to możesz przytyć teraz spokojnie te 5 kilo ![]() Wzięłam się za sprzątanie, wszystko powywalane z szafek, ogólnie bajzel wszędzie, a mój kochany synek nie chce się sam sobą zajmować i tak się "bawimy" razem w tym gruzowisku ![]() a mieliśmy and jeziorko jechać, ale zadzwonili do tż, żeby przyjechał do pracy i z jeziorka nici. Zobaczymy, o której wróci, może jeszcze damy radę Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-07-08 o 12:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4849 |
Zakorzenienie
|
Jak to jest możliwe, że moje kochane, umiejące się sobą zająć dziecko zamieniło się w małą marudę, jęczącą non stop. Na chorego nie wygląda, ma tak od szczepienia, juz rozumiem mamy, które mówią, że mają wymagające dziecko. Poza tym zaliczyliśmy pierwszy obrót o 180 stopni i mały jak leży na brzuszku to wyciąga rączkę i chwyta zabawki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4850 | |||
Zakorzenienie
|
Pytalyscie o nozyczki - ja mam solingena - troszke kosztuja, ale to inestycja na dosc dlugo - i nie chcialam szukac, zloscic sie, gdybym nie trafila z produktem - a tak kupilam raz a dobrze
![]() ![]() http://www.pinkorblue.pl/Producenci/...D=PSM_pl_Ceneo Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
ale mysle, ze to od nadmiaru wrazen, nagle maly tyle widzi wokol siebie, mama spiewa caly czas, raczki i nozki zaczynaja byc pod kontrola itd. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4851 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() u nas jutro 4 miechy i w ziwazku z tym chyba zacze podawac tą kontrowersyjna jak widze kaszkę;-p To która kupic, zeby go juz tymi cukrami nie tuczyć?moze być zwykła manna czy musi byc z firmy dzieciowej? Cytat:
![]() ---------------Wiadomość jest przeładowana grafiką W wiadomości znajduje się zbyt wiele uśmieszków, zdjęć lub tagów [img]. Program dopuszcza jednorazowe użycie maksimum 20 grafik. Aby dodać wiadomość usuń z niej emotikonki i wtedy ponownie wyślij. ->tak wizaz zareagował na moją woadomośc;p---------- |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4852 | |
Zakorzenienie
|
u mnie ikonka love jest tylko na tablecie widoczna, na komputerze niestety nie
![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4853 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w ten piękny dzień.
Oj, jak ciężko wbić się po nieobecności. Przyznam, że prawie nie włączałam ostatnio komputera i czas poświęcałam na spacerki, gotowanie i życie w realu. Jednak brakowało mi Was bardzo ![]() To chociaż troszkę muszę nadrobić. A na dzień dobry Nestelle - chłopa masz opanowanego, że nie wybuchł. No cóż... dzieci wydają się takie już mądre, a później robią takie głupie rzeczy i przypominają nam, że są jeszcze maluchami pod wieloma względami.
![]() |
#4854 |
Zakorzenienie
|
chyba jednak nie jestem na biezaco - jaki 11latek?
![]() ![]()
![]() |
#4855 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() nie podniecam sie kp, ale tez szkoda mi dzieci, ktorych mamy swiadomie (jeszcze raz powtorze: swiadomie) rezygnuja z kp (i tu moj ukochany przyklad: nie karmie bo bola mnie plecy i w nocy spac mi sie chce). wszedzie docieraja czorty jedne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
te, ktore jeszcze maja grzeczne dzieci- strzezcie sie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
nie sadzilam jednak ze tak sie to pamieta.. choc o laktacji caly czas sie doszkala ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4856 | |
Zadomowienie
|
Witam
My jutro do szczepienia, proszę o kciuki. Może do okulistki wpadniemy przy okazji, chyba będzie trzeba przetkać kanalik łzowy ![]() Byłam dzisiaj u mnie w firmie. Moje podanie o dodatkowe 2 tygodnie, oraz 26 t. rodz. leży u szefa ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kasia ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4857 |
Zakorzenienie
|
Oj, bardzo nie na bieżąco.
![]()
![]() |
#4858 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a czy wy juz macie na oku jakies krzeselka do karmienia, czy to jeszcze nie pora na szukanie?
![]() Ja szukam z duzym blatem i na razie na oku mam marke Chicco.. ale jakbyscie cos jeszcze fajnego mialy do polecenia to poprosze ![]()
![]() |
#4859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu 2 tygodnie a nie 6?
![]() |
![]() |
#4860 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak Igorek? ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.