Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-08, 12:27   #391
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

http://demotywatory.pl/4165749/Powie...skakuj-z-torby

Coś dla mnie i innych "nieświeżych"
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 12:27   #392
sammi24
Zadomowienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Charlize ja na Twoim miejscu powiedziałabym, że mi słabo, źle się czuję i w d.pie ze wszystkimi. A teściowej dała do zrozumienia, że jej wizyty nie są tak mile widziane - przeciez macie teraz trochę przygotowań, czas oczekiwania.
Ja ostatnio podczas weekendu na wsi, gdy teściowa o 19.00 (kiedy to ja już słaniałam się na nogach) rzuciła propozycję, żeby zrobić grilla, powiedziałam wprost, że nie mam siły i wracamy z Tż do moich rodziców na noc. I pojechaliśmy. A grill się odbył i bez nas i jakoś wszyscy przeżyli. U was to się dzieje na miejscu ale ja nie miałabym skrupułów zostawić towarzystwo i iść sobie do pokoju odpoczywać w ciszy i spokoju.
Mam wrażenie, że jesteś za dobra w tym temacie, powiedz w końcu NIE.

Dziewczyny ja uciekam, wyjdę po jakies zakupy żeby siostrę ugościć, a przy okazji najeść się pyszności będzie mnie pewnie bardzo mało teraz, bo do czwartku grafik zapełniony ale będę wpadać tak często jak się da
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 12:27   #393
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość

dobree
Stary 2013-07-08, 12:28   #394
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Juz jestem

Spotkanie trwalo bardzo krotko, lekarz dlugo przekonywal mnie o tym, ze wysilek fizyczny nie ma zadnego zwiazku z tym jak zachowuje sie szyjka macicy Na szczescie mnie zbadal, cisnienie i mocz w normie, dziecko ulozone prawidlowo (glowka w dol), rozmiar brzucha wlasciwy, szyjka dluga i zamknieta
e
dobrze, że wizyta udana!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 12:28   #395
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Teso ma gorączkę..

A co do gemmini to dzięki nie znałam, bede porównywac ceny

o jej, rzeczywiscie teso ma goraczke, ale wtopa

teso zbijaj goraczke i dzwon do gina, bo w ciazy to niebezpieczne

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
tylko mają bardzo małą możliwość odbioru osobistego, a przesyłka to zawsze dodatkowa kasa.

mój mąż wraca właśnie z Wrocławia do domu, był coś załatwić na szybko. po drodze był wypadek i spory korek, więc zaczął szukać objazdu okolicznymi drogami. wjechał w jakąś drogę leśną i się zakopał jakiś koleś próbował mu pomóc wyciągnąć auto, ale jest za duże i ciężkie i nie dali rady... teraz czeka na pomoc drogową. a mógł grzecznie czekać w korku
zalezy co sie kupuje i ile, ja np robie tam zakupy dla polowy mojej rodziny i jak nazbieram na 250zł to wysylka jest darmowa

ostatnio zamowilam az na 380zł dokupilam to czego mi brakowalo dla malego i dla mnie, dla tz rzeczy, dla mamy, tesciowej i tescia i sie nazbieralo

Mam np zapas witamin na 3 miesiace po porodzie, bo te co biore, czyli femibion natal 2 sa w tej aptece obecnie za 42 zł z chaczykiem

Jesli ktoras potrzebuje to zamawiac bo sie bardzo oplaca
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 12:29   #396
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Jestem u ukresu sił.
W sobotę przyjechali znajomi rodziców ze śląska na dwa tygodnie, tacy nie szkodliwi i fajnie ludzie. Z nimi kłopotów nie ma. Sami sie sobą zajmują, sami jedzą. Luz. Z racji tego, że przyjechali i że mieszkamy z rodzicami moimi to wiadomo trochę czasu z nimi spędzam. W sobote robiłam za taxi, rodzice, TŻ i znajomi balowali do późna. jakoś dałam radę.

Niedziela, wstałam już obolała. Na 10 msza w kościele, znajomi poszli na plaże. Luz. O 12. przyjechali kolejni znajomi rodziców, wiadomo kawusia i takie tam. Szybko poszli, ale dzieciaki dały mi w kość. Trójka wrzeszczących dzieciaków. Potem zjedliśmy obiad, po obiedzie przyjechał mojej mamy brat, posiedział godzinkę, wypił kawę, pogadał i pojechał. Uff.....myślę, że gości juz dzisiaj starczy. Poszłam trochę nogi wyprostować do sypialni bo już miałam BARDZO spuchnięte. Nie mineło 15 minut w drzwiach stoi TEŚCIOWA. Matko, jak ją zobaczyłam to uciekłam do łazienki i zaczęłam wyć jak syrena strażacka. Teściowa reakcji zero, usiadła i siedziała aż do 22. Czyli jakieś 6 godzin spędziłam z teściową, która nie oszczędzała mnie na chwile. "Przynieś to, podaj to, zanieś tamto". Zrobiłam szybkiego grilla, siedzieliśmy z teściową, moimi rodzicami i znajomymi i czas jakoś płynął. Przynajmniej nie musiałam z nią spędzać czasu sam na sam. I w dodatku wypiła moje Karmi, które kupił mi TŻ. Myślałam, że piana wyjdzie mi z gęby. Już nie mogę tej baby znieść.

W życiu nie chcę być więcej w ciąży i na zwolnieniu chorobowym, bo tak przeklęta baba ciągle przyjeżdża. Teraz już częściej niż dwa razy w tygodniu. Masakra. Jeszcze nigdy się nie spytała jak ja się czuję. Kompletnie nic. Ona jest pępkiem świata.

Jestem święcie przekonana, że jak urodzę to spokoju też mi nie da. Co chwile będzie przyjeżdżać. Pewnie usiądzie jak królowa, każe się obsługiwać. A ja ani siły ani czasu nie będę miała. Matko Boska, za jakie grzechy musi tu przyjeżdżać. ma jeszcze 5 innych dzieci a tylko do nas przyjeżdża tak często. Jestem już takim kłębkiem nerwów. Nie radzę już sobie z tym wszystkim.
Dźwięk dzwonka paraliżuje mnie, boję sie otworzyć drzwi. Mam dość gości.
Gdybym dwa lata temu wiedziała to co wiem teraz, w życiu bym nie wyszła na mąż. Nigdy! Chyba mam depresje.
Nie no kolejna która bawi się w służkę... No sorry ale zaraz się wścieknę - wybacz ale to nie przez gorączkę!!!
Ktoś Ci karze tak usługiwać? Co by się stało jakbyśmy właśnie tak jak dziewczyny napisały powiedzieć ze źle się czujesz i nie możesz podać niech się ugości wszak jest rodziną nie gościem, tak? Jak jej to nie odpowiad to niech spada... Albo w trakcie wizyty gdy zbliża się wieczór wstajesz informujesz ze cię brzuch boli i idziesz spać... Niech sobie siedzi z synkiem...
A no właśnie a gdzie był tz? Dwie lewe rączki ma?
Nosz kurna ale bym przećwiczyła Waszych facetów!!! Chodziliby jak zegarki !!!!
Sorki ale sama jesteś sobie winna, zacznij być asertywna, bo jak nie teraz to kiedy???? Kochana weź to sobie Przemysl i zacznij działać !!!

Leże raz mi gorąco raz zimno... Gorączka po apapie trochę spada...
Brzuch boli.. Nie wiem co się dzieje, więc obserwuje..
Do lekarza telefonu nie mam, bo chodzę do luxmedu nie prywatnie, a zreszta teraz jest na urlopie...
Polozna powiedziała żeby obserwować i czekamy czy się coś rozwinie...
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 12:29   #397
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Piszę o dorosłem 65 letniej kobiecie.
Masakra. Ale jeśli ja bym chciała do niej jechać to nigdy jej nie ma w domu. Ciągle do kogoś jeździ. Zastać ją w domu to cud.
A TŻ? To dusza towarzystwa, uwielbia gości. Tylko mnie to już nie bawi. Jestem u kresu sił. Jemu się wydaje, że jak on ma siły to ja też muszę, bo w końcu siedzę w domu i nie pracuję. A pranie, sprzątanie, gotowanie to moje hobby.

W zeszłym roku na urodziny siostry pojechał sam, bo się rozchorowałam. Dostałam angine, wiadomo gorączka 40stopni, przeokropny ból gardła. Ona wraca zadowolony do domu z urodzin jak "umieram", a on mnie informuje, że na następny dzień zaprosił swoje wujostwo na kawe. Omal go nie spakowałam i nie wy.pier.doliłam z domu. Oczywiście goście przyjechali, ja z przyklejonym sztucznym uśmiechem i 40 stopniową gorączką usługiwałam gościom.
Dlaczego pozwalasz się tak traktować? Tu problem jest szerszy niż tylko bezczelne zachowanie teściowej ... Bo Twój mąż nie jest wiele lepszy. Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam, ale jeśli nie chcesz na serio wpaść w depresję to musisz zacząć stawiać granice!!

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Juz jestem

Spotkanie trwalo bardzo krotko, lekarz dlugo przekonywal mnie o tym, ze wysilek fizyczny nie ma zadnego zwiazku z tym jak zachowuje sie szyjka macicy Na szczescie mnie zbadal, cisnienie i mocz w normie, dziecko ulozone prawidlowo (glowka w dol), rozmiar brzucha wlasciwy, szyjka dluga i zamknieta

Stwierdzil, ze gdyby moja polozna uznala, ze potrzebuje pilnej porady lub pomocy to nie kazalaby mi czekac 1,5m-ca aby zobaczyc sie ze specjalista, tylko od razu skierowala do szpitala. A ze tak sie nie stalo, to wiadomo, ze wszystko ze mna w porzadku i dla mojego spokoju zapisala mnie do ginekologa. Nie jest zatem zle z ta opieka w UK, po prostu nie ma co panikowac i uzalac sie nad soba, prosic o wyzyty u specjalistow jezeli sie czuje niedosyt po spotkaniu z polozna i cierpliwie czekac na kochanego dzidziusia

Spacerek po 9.00, zanim nadeszly upaly, to byla sama przyjemnosc. Kupilam dzis truskawki i czeresnie Teraz popijam kawke ze slodka buleczka, wstawilam ostatnie juz pranie dla Edzia i za chwile lece poczytac co sie dzieje u Was
Jakos tak mi dobrze i cudownie, chyba sloneczko i dni wolne od pracy wplywaja na mnie pozytywnie

Lecę ogarnąć domek i siebie
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 12:31   #398
tweedledee
Zakorzenienie

surka, madi82 oo, to jeszcze lepiej, o tej opcji nie wiedziałam

charlize w takim przypadku zgadzam się ze słowami meli Musisz trochę powalczyc o swoje, bo mąż z teściową ewidentnie weszli ci na głowę! Nie daj się, bo przy małej będziesz sie podwojnie zaharowywać!

Że nie wspomnę o tym, że skoro twój męzul jest taki gościnny, to niech sam koło swoich gosci lata... bo cos kiedys wspominalas, ze u nich w domu zawsze było pełno ludzi. ok, ale u ciebie nie i nie musisz się zmuszacjak zaprasza, to niech sam gości

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość

Stary 2013-07-08, 12:32   #399
idzia111
Zakorzenienie

A tak w ogole to w tej aptece gemmini sa czasami tak duze roznice w cenie, ze nawet z wysylka 10 czy 12zł oplaca sie kupowac tam, albo robic tak jak ja robie.

teso a ile masz tej goraczki? Moze jestem panikara, ale w marcu moja kolezanka miala szybki transport na sygnale do kliniki i tam mega szybko cc wlasnie przez temerature. Tylko ze ona najpierw miala nie cale 38, pojechala na IP, tam jej dali leki, zbili a w nocy miala juz 40 stopni. W sumie jak sie później okazalo w ostatniej chwili uratowali dzieciatko. Kolezanka miala bezobjawowe zapalenie pluc , znaczy sie tylko z goraczka jako objawem. Potem miala zastrzyki przez 14 dni. Ona rodzila 3 tyg wczesniej [rzez to i jest ok z mala, a ty jestes juz w duzo dalej.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-07-08 o 12:37
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 12:35   #400
sarna405
Zadomowienie

oj to nasz biedny Kocurek nameczy od wczoraj ze skurczami
zeby szybko poszło
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 12:35   #401
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Masakra. Ale jeśli ja bym chciała do niej jechać to nigdy jej nie ma w domu. Ciągle do kogoś jeździ. Zastać ją w domu to cud.
A TŻ? To dusza towarzystwa, uwielbia gości. Tylko mnie to już nie bawi. Jestem u kresu sił. Jemu się wydaje, że jak on ma siły to ja też muszę, bo w końcu siedzę w domu i nie pracuję. A pranie, sprzątanie, gotowanie to moje hobby.

W zeszłym roku na urodziny siostry pojechał sam, bo się rozchorowałam. Dostałam angine, wiadomo gorączka 40stopni, przeokropny ból gardła. On wraca zadowolony do domu z urodzin jak "umieram", a on mnie informuje, że na następny dzień zaprosił swoje wujostwo na kawe. Omal go nie spakowałam i nie wy.pier.doliłam z domu. Oczywiście goście przyjechali, ja z przyklejonym sztucznym uśmiechem i 40 stopniową gorączką usługiwałam gościom.
Współczuję ci twojego życia po porodzie. Z dzieckiem trudniej usługiwać wszystkim. Postaw się bo długo tak nie pociągniesz.

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41687396]
Leże raz mi gorąco raz zimno... Gorączka po apapie trochę spada...
Brzuch boli.. Nie wiem co się dzieje, więc obserwuje..
Do lekarza telefonu nie mam, bo chodzę do luxmedu nie prywatnie, a zreszta teraz jest na urlopie...
Polozna powiedziała żeby obserwować i czekamy czy się coś rozwinie...[/QUOTE]
Ja bym na IP na twoim miejscu pojechała. Tak radziła położna na SR bo wysoka gorączka szczególnie w końcówce ciąży jest bardzo niebezpieczna!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 12:36   #402
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Podejrzewam, że u reszty dzieciaków usłyszała parę słów prawdy dlatego tam nie jeździ, a ty jesteś łosiem i jej usługujesz. Otrzeźwiej i powiedz co cię boli!
Sorry za ostre słowa.
dokładnie, trzeba przestać byc dobrym
Stary 2013-07-08, 12:39   #403
Charlize89
Rozeznanie

Wiem dziewczyny, że macie racje. Głupia jestem i tyle, że daję się tak wykorzystywać. Jak mówię TŻ, że męczy mnie jego mama, to się obrusza i jest zły, zaraz się wkurza i mówi, że nikt do niego nie może przyjechać.

Nie mam się komu wyżalić, nawet mojej mamie, ona tylko mówi "Chciałaś być żona, to teraz cierp" i tyle.

Ale wiem, że kiedyś tego nie wytrzymam i jak przyjedzie to się ubiorę i wyjdę z domu, ale gdzie pójdę to już nie wiem.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 12:40   #404
Neni1984
Zakorzenienie

Ja też wczoraj obsługiwałam rodziców jak przyjechali w gościnę-pomimo, że mi ciężko to nie potrafię jakoś wyręczać się innymi. ALE po obiadku oznajmiłam, że idę się położyć i tyle mnie widzieli, pomimo, że przyjechali na parę godzin. Nikt tego mi nie miał za złe-mama poszła ze mną i ja leżałam a ona podziwiała harce Młodego w brzuchu A mąż zabawiał teścia rozmową

Z kolei ostatnio pojechaliśmy do teściów z wizytą i ledwo przekroczyłam próg, zrobiło mi się źle i poszłam się położyć i prawie całą wizytę przespałam. Głupio mi trochę było, ale nikt też nie miał mi tego za złe

Wniosek:trzeba samemu o siebie zadbać (zwłaszcza teraz!), bo jak Ty nie będziesz szanowała siebie to inni nie będą Cię szanowali tym bardziej

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-07-08 o 12:44
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 12:44   #405
aremalgos
Rozeznanie

Zamówiłam sobie w patek około 15 na all stanik do karmienia- taki z tańszych na próbę. Lepszy kupie sobie po porodzie jak bede znała rozmiar, no i nie było przesyłki kurierskiej więc wybrałam list polecony priorytet. Własnie byl u mnie listonosz z moim stanikiem, normalnie w szoku jestem, bo myślałam że tydzień będę czekała

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Z kolei ostatnio pojechaliśmy do teściów z wizytą i ledwo przekroczyłam próg, zrobiło mi się źle i poszłam się położyć i prawie całą wizytę przespałam. Głupio mi trochę było, ale nikt też nie miał mi tego za złe Trzeba samemu o siebie zadbać, bo jak Ty nie będziesz szanowała siebie to inni nie będą Cię szanowali tym bardziej
dokladnie tak, poza tym mąż chyba ma rączki? Możesz się połozyć, a on chyba potrafi mamie herbate zrobić, poza tym jak do niego przychodzi to niech ja obsluguje i ciebie z resztą też.
Wiem, że to sie latwo mówi, ale musisz wychowac sobie męża, bo z dzieckiem to będzie tylko trudniej, jeszcze innym nadskakiwać
Stary 2013-07-08, 12:45   #406
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem dziewczyny, że macie racje. Głupia jestem i tyle, że daję się tak wykorzystywać. Jak mówię TŻ, że męczy mnie jego mama, to się obrusza i jest zły, zaraz się wkurza i mówi, że nikt do niego nie może przyjechać.

Nie mam się komu wyżalić, nawet mojej mamie, ona tylko mówi "Chciałaś być żona, to teraz cierp" i tyle.

Ale wiem, że kiedyś tego nie wytrzymam i jak przyjedzie to się ubiorę i wyjdę z domu, ale gdzie pójdę to już nie wiem.
Mój też się obruszał, ale przestał jak zobaczył, że nie odnosi to żadnego skutku.
Albo ja i moje samopoczucie, nasz spokój i szczęście, albo jego mama, kłótnie i krzywa sytuacja.
Stary 2013-07-08, 12:47   #407
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
A tak w ogole to w tej aptece gemmini sa czasami tak duze roznice w cenie, ze nawet z wysylka 10 czy 12zł oplaca sie kupowac tam, albo robic tak jak ja robie.

teso a ile masz tej goraczki? Moze jestem panikara, ale w marcu moja kolezanka miala szybki transport na sygnale do kliniki i tam mega szybko cc wlasnie przez temerature. Tylko ze ona najpierw miala nie cale 38, pojechala na IP, tam jej dali leki, zbili a w nocy miala juz 40 stopni. W sumie jak sie później okazalo w ostatniej chwili uratowali dzieciatko. Kolezanka miala bezobjawowe zapalenie pluc , znaczy sie tylko z goraczka jako objawem. Potem miala zastrzyki przez 14 dni. Ona rodzila 3 tyg wczesniej [rzez to i jest ok z mala, a ty jestes juz w duzo dalej.
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Współczuję ci twojego życia po porodzie. Z dzieckiem trudniej usługiwać wszystkim. Postaw się bo długo tak nie pociągniesz.

Ja bym na IP na twoim miejscu pojechała. Tak radziła położna na SR bo wysoka gorączka szczególnie w końcówce ciąży jest bardzo niebezpieczna!
Mam 38 zbijam i schodzi... Brzuch właśnie przestał boleć...

Dzwonilam przed chwila na izbę i muszę mieć skierowanie od lekarza żeby mnie zbadali z powodu gorączki i zrobili ktg...
Ku..wa to jakaś paranoja!!! I znów będę czekała 4 godziny???!!

Nie, narazie idę pod prysznic, obserwuje i mierze temperaturę..

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-07-08 o 12:49
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 12:49   #408
aremalgos
Rozeznanie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41687719]Mam 38 zbijam i schodzi... Brzuch właśnie przestał boleć...

Dzwonilam przed chwila na izbę i muszę mieć skierowanie od lekarza żeby mnie zbadali z powodu gorączki i zrobili ktg...
Ku..wa to jakaś paranoja!!! I znów będę czekała 4 godziny???!![/QUOTE]

a może jedz na IP i powiedz że słabiej czujesz ruchy i w dodatku masz gorączkę, napewno szybko sie Toba zajmą.
Stary 2013-07-08, 12:52   #409
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

Będzie ciężko wprowadzać Ci nowe zasady, ale powolutku to rób...
Przyjedzie teściowa...posiedz chwilę, potem powiedz, ze brzuch Cię boli idź poleż, nawet jeśli miałabyś ściemniać i dobrze się czuć...

Ty jestes za dobra i tesciowa przyjezdza bo ma jej kto usługiwać...a tak zobaczy, że cos jest nie halo....

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
Zamówiłam sobie w patek około 15 na all stanik do karmienia- taki z tańszych na próbę. Lepszy kupie sobie po porodzie jak bede znała rozmiar, no i nie było przesyłki kurierskiej więc wybrałam list polecony priorytet. Własnie byl u mnie listonosz z moim stanikiem, normalnie w szoku jestem, bo myślałam że tydzień będę czekała

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

dokladnie tak, poza tym mąż chyba ma rączki? Możesz się połozyć, a on chyba potrafi mamie herbate zrobić, poza tym jak do niego przychodzi to niech ja obsluguje i ciebie z resztą też.
Wiem, że to sie latwo mówi, ale musisz wychowac sobie męża, bo z dzieckiem to będzie tylko trudniej, jeszcze innym nadskakiwać
i co fajny ten stanior?możesz polecic?

28.07.2013r.
Stary 2013-07-08, 12:53   #410
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

A niech przyjeżdżają i tabuny gości, ale niech sobie ich sam obsługuje. Wybacz, jeśli za ostro, ale skoro on tak uwielbia gości zapraszać, to dlaczego sam nie biega z herbatką, ciasteczkami i po nich nie zmywa?
Musisz się postawić, bo po narodzinach Anulki będzie ci jeszcze ciężej.
Stary 2013-07-08, 12:54   #411
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:

i co fajny ten stanior?możesz polecic?
no powiem Ci, że jak na 19,90 zł to bardzo fajny. Może porównania nie mam, bo to mój pierwszy taki zakup, ale jest jak najbardziej ok.
Stary 2013-07-08, 12:55   #412
madi82
Zakorzenienie

Idzia moje witaminy na gemmini 20 zł tańsze!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WOW! ja po 40 dychy za nie płaciłam a u nich ok 24.....

28.07.2013r.
Stary 2013-07-08, 12:55   #413
Anulka_p
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41687719]Mam 38 zbijam i schodzi... Brzuch właśnie przestał boleć...

Ku..wa to jakaś paranoja!!! I znów będę czekała 4 godziny???!!

Nie, narazie idę pod prysznic, obserwuje i mierze temperaturę..[/QUOTE]

Trzyma kciuki Jeśli po tabletach i prysznicu nie spadnie, to chyba lepiej wtargnąć na IP i bez żadnego skierowania.
Stary 2013-07-08, 12:58   #414
aremalgos
Rozeznanie

wklejam linka: http://allegro.pl/rosnacy-ciazowy-i-...356474971.html

w alles nosze rozmiar obecnie 70G, a ten zakupiłam 75E i jest ciut za duży, ale jak ruszy laktacja to bedzie ok
Stary 2013-07-08, 12:59   #415
mela1234
Zakorzenienie

Wiecie co, mój mąż też po ślubie okazał się maminsynkiem z dwiema lewymi rękami. Musiał się nauczyć, że robiąc sobie herbatę może zrobić też dla mnie (wystarczy zapytać czy mam ochotę), że albo przyjdzie na obiad na daną godzinę, albo sam będzie musiał sobie odgrzać i nałożyć, brudy musi wrzucić do kosza na pranie bo nikt mu nie wypierze itd. W domu mamusia wszystko za niego, jego brata i ojca robiła i na każdym obiedzie niedzielnym były nerwy i pretensje, że 30 lat wszystkim usługiwała! U mnie tak nie ma. Owszem nie mamy typowego podziału obowiązków jeżeli chodzi o sprzątanie w domu bo on ma dużo roboty w gospodarstwie, ale ważne, żeby po sobie ogarnął i nie dokładał mi roboty, właśnie np wrzucając brudne skarpetki do koszta na pranie, a nie na podłogę. Jak ktoś przyjeżdża to albo on, albo ja robię kawę, poczęstunek (jeżeli to nie jest proszony obiad). Grillem głównie on się zajmuje.
Ale to wszystko zawdzieczam tylko sobie. Nie jemu, nie teściowej, nie koleżance. Sobie bo się postawiłam. No troszeczkę mojej babci, która mi zawsze powtarza, że trzeba być trochę egoistką w życiu i zadbać o siebie

Idę odgrzać obiad.
Stary 2013-07-08, 12:59   #416
jakierka
Zadomowienie

Samantha, w takie upaly lepiej wychodzic tylko nad ranem, bo latwo o omdlenie. Mam nadzieje, ze dzis czujesz sie lepiej

Fiazo, za wizyty

She, mnie jajniki bolaly raczej na poczatku ciazy, teraz jezeli czuje, to nacisk Edzia na nie, a tak aby byl jakis konkretny bol, to raczej nie

Niunia, za ktg

Karolajn, udanych lowow

Margosia, masz racje z tym, ze polowa sukcesu to wiara w ten sukces I jak pieknie piszesz o Gluciatku

Kejt, Ty masz o tyle inaczej, ze doskonale zdajesz sobie sprawe ze wszystkiego co sie z toba dzieje, potrafisz odczytac wyniki, wiesz mniej wiecej czego sie spodziewac, wiec nie dziwie sie, ze masz obawy. Mimo to postaraj sie myslec o pozytywnym zakonczeniu sprawy i tylko o tym

Dzoan, za 38tc

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

KEJT, normalne sa takie mysli, kiedy spodziewasz sie dziecka i juz w zasadzie od jakiegos czasu nie zyjesz dla siebie, tylko - przynajmniej w duzej mierze - glownie dla niego i nie tylko przed porodem Ci one beda towarzyszyly, moga pojawic sie w roznych sytuacjach... magia, czlowiek zaczyna przechodzic TYLKO na zielonym, robic badania okresowe, ostrozniej zachowuje sie za kierownica, porzuca sporty ekstremalne... zeby jak najdluzej byc i zyc dla tego malenstwa, a pozniej kilkulatka, nastolatka, mlodzienca, doroslego i samodzielnego mezczyzny/ kobiety tez... chronic, doradzac, wspierac poki starczy sil... piekne i bolesne bycie matką.
Piekny opis!!! I podpisuje sie pod tym w 100%
Stary 2013-07-08, 12:59   #417
Anulka_p
Zakorzenienie

Sms od Kocurka o treści już wam mnie więcej znanej i ujawnionej przez szpiega- Domi własnie do mnie dotarł.

"1 cm rozwarcia i czop odchodzi. Skurcze dalej są i brzuch boli. Idzie akcja, ale bardzo wolno. Marcelek leży główką w dół. Waga 3100. Ufff. Pokazał na USG buźkę i jest piękny. Chyba za szybko nie wyjdzie. "
Stary 2013-07-08, 13:00   #418
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
wklejam linka: http://allegro.pl/rosnacy-ciazowy-i-...356474971.html

w alles nosze rozmiar obecnie 70G, a ten zakupiłam 75E i jest ciut za duży, ale jak ruszy laktacja to bedzie ok
a powiedz mi on jest miękki prawda?

Dzieki za linka też musze jakiś zakupić...

28.07.2013r.
Stary 2013-07-08, 13:06   #419
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
a powiedz mi on jest miękki prawda?

Dzieki za linka też musze jakiś zakupić...
miekki, ja nigdy takich nie nosiłam, ale jest naprawdę spoko, bawelniany, piersi maja w nim normalny ksztalt i nie sa takie spiczaste tylko okrągłe wiesz o co mi chodzi
chciałam sobie kupic 2 tańsze, nawet miękkie, a po porodzie zamówię sobie jakies lepsze jak bedę znała rozmiar, bo z tych tanich nie ma takich niestandardowych rozmiarów miseczek jak np. w alles
Stary 2013-07-08, 13:07   #420
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Aaa właśnie, kupiłam w kauflandzie filtr do wody za całe 5zł i mogę wam szczerze polecic!
chyba ktoraś już tutaj o nim pisała albo znowu cos mi sie pomieszało

Filtry do niego kosztuja chyba 8 czy 9 zł wiec mozna spokojnie co mc wymieniac Moja siostra miala z britaxa i chwali sobie bardziej tego kauflandowskiego, bo nie dosc, ze tanszy w eksploatacji, to woda po nim jest swietna
To ja o nim pisałam i zgadzam się- jest super A za taką cenę to aż żal nie kupic

Cytat:

W zeszłym roku na urodziny siostry pojechał sam, bo się rozchorowałam. Dostałam angine, wiadomo gorączka 40stopni, przeokropny ból gardła. On wraca zadowolony do domu z urodzin jak "umieram", a on mnie informuje, że na następny dzień zaprosił swoje wujostwo na kawe. Omal go nie spakowałam i nie wy.pier.doliłam z domu. Oczywiście goście przyjechali, ja z przyklejonym sztucznym uśmiechem i 40 stopniową gorączką usługiwałam gościom.
Cytat:

Oj Kochana- dziewczyny dobrze radzą- WIĘCEJ ASERTYWNOŚCI. Poważna rozmowa z TŻ- on MUSI pomagać i tyle. Nie ma żadnej wymówki. Przychodzi jego rodzina to on skacze i usługuje i im i Tobie. Ja uwielbiam przyjmować gości, ale jak sobie teraz pomyślę o tym, kiedy jestem w 40tc to NIE MA MOWY. Jak ostatnio zaprosiliśmy znajomych na kawę to TŻ wszystko podawał itp itd. Oni weszli, ja z nimi usiadłam i od razu powiedziałam "Kochanie przynieś proszę to to i to" i w ogóle nikogo to nie zdziwiło, że to on ogarnia sytuację. Przecież tak samo potrafi to zrobić jak i ja.
I Twój TŻ tak samo potrafi ogarnąć jak i Ty, tylko musisz go do tego zmusić. Powiedz przy wszystkich, żeby coś zrobił- no chyba nie odmówi w takiej sytuacji?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości