|
|
#2311 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XXVII
Zmienić numer, zablokować jego numer jeśli telefon daje taką możliwość. Albo uprzedzić ładnie, że to jest stalking i jeszcze trochę i skończy się na doniesieniu gdzie trzeba.
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2313 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakby im się nie odwidziało po jednym dniu pracy u mnie to rzeczywiście może i by się nadawali ![]() Napisane przez ariadn_a a co w sytuacji kiedy facet jest toksyczny? i dalej dręczy mnie smsami? na przemian wpędza w poczucie winy, a po chwili mówiac że ejstem miłością jego życia?.................. Prosisz by dał Ci spokój , później powiadamiasz policję |
|
|
|
|
#2314 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2315 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2316 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
|
|
|
#2317 |
|
Rozeznanie
|
troche to dziecinne ze wartosciuja mnie na podstawie tego czy mowie ze chce miec dzieci czy nie, bo czy kazda znajomosc dazy do zakladania rodziny???czy wszyscy musza sie rozmnazac? tacy jak oni szukaja żonki co w domu siedzi przy dzieciach i robi za nich wszystko i to ja powinna m im mowic dowidzenia ale zawsze jak glupia chcialam drugiego spotkania bo moze po glebszym poznaniu przestanie miec znaczenie to co go tak odstaszylo. Ja z kolegami co chca miec dzieci sie kumpluje , nie musze odrazu z nimi w zwiazki wchodzic. kazdy czlowiek moze byc cenny na naszej drodze czy chce czy nie chce. spotykamy ludzi nie po to zeby odrazu sie wiazac,ale moze wyniknie ciekawa fajna znajomosc lub przyjazn. a takie nieodzywanie sie po uslyszeniu jednego zdania jest dla mnie smieszne.
|
|
|
|
#2318 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Nie, ale jeśli ktoś chce, to trudno od niego oczekiwać, że zwiąże się osobą, która nie chce. Takie trochę dziwne generalizowanie, że facet chcący dzieci to taki, który chce żonę na smyczy sięgającej od sypialni do kuchni przypiąć.
|
|
|
#2319 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a mam pare znajomosci fajnych ktore zaczely sie randka a przerodzily sie w sympatyczne kolezenskie realacje. i nikogo nie chce zmuszac do niczego poprostu po jednym spotkaniu nie odrzucam nikogo, a mezczyzni z ktorymi sie spotkalam tak robili...........jesli ktos randkuje tylko po to zeby sie rozmnazac i ocenia kobite : o ta bedzie dobra do rodzenia to sory............
|
|
|
|
|
#2320 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pożegnać też trzeba się umieć z klasą , jednak dziewczyna poświęciła im czas , wypadałoby się spotkać i podziękować i wytłumaczyć , a nie dodatkowo promować słuszność takich zachowań . Ja wiem że nie ma co oczekiwać po ludziach jakbyśmy się sami zachowali bo się tylko zawiedziemy ale to nie oznacza że trzeba być biernym , ja nigdy na chamskie zachowanie bierny nie byłem , i zawsze chciałem żeby wszystkie sprawy były domknięte. Ja mam dobre rozwiązanie , posłać tych wszystkich wannabe tatusiów na tydzień do przedszkola i potem zapytać czy by chcieli dalej dzieci
|
|
|
|
|
#2321 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2322 |
|
po drugiej stronie szafy
|
A Ty się bez problemu zwiążesz z facetem, który bardzo chce mieć co najmniej dwójkę dzieci? Będziesz z takim randkować, rozwijać znajomość, mimo że wiesz, że wam w tej bardzo ważnej sprawie nie po drodze?
Ja tam skreślam na dzień dobry facetów, którzy nie spełniają moich podstawowych wymagań i nie uważam się za szczeniarę ani nie sądzę że jestem płytka z tego powodu. Po prostu są filary związku, które nie mogą zostać zachwiane, są kwestie, w których musimy być z partnerem zgodni.
|
|
#2323 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2324 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Przecież przedszkole i opieka nad cudzymi, a swoimi to kolosalna różnica. Można być świetną przedszkolanką/kiem, nauczycielem, pedagogiem szkolnym, a nie nadawać się do posiadania własnego dziecka. Można być świetnym rodzicem, a nie być w stanie zapanować nad kilkorgiem obcych dzieci i mieć po takim dniu ciężką migrenę. Nie wiem jak można wartościować predyspozycje rodzicielskie po pracy w przedszkolu.
|
|
#2325 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba że uważasz że żadne wytłumaczenie nie jest potrzebne . Cytat: Napisane przez Aldaeron Ja mam dobre rozwiązanie , posłać tych wszystkich wannabe tatusiów na tydzień do przedszkola i potem zapytać czy by chcieli dalej dzieci Przecież przedszkole i opieka nad cudzymi, a swoimi to kolosalna różnica. Można być świetną przedszkolanką/kiem, nauczycielem, pedagogiem szkolnym, a nie nadawać się do posiadania własnego dziecka. Można być świetnym rodzicem, a nie być w stanie zapanować nad kilkorgiem obcych dzieci i mieć po takim dniu ciężką migrenę. Nie wiem jak można wartościować predyspozycje rodzicielskie po pracy w przedszkolu. I tak i nie . Generalnie mogę to zawęzić do jednego : dziecku trzeba poświęcać czas i wiąże się z tym i fachowa wiedza na temat psychiki dziecka i cierpliwość . Na logikę , facet pracujący w przedszkolu zajmie się dzieckiem w wieku 3 lat w górę lepiej niż facet który styczności z dziećmi w ogóle nie miał . Nie różnicowałbym aż tak bardzo cudze-własne , dziecko to dziecko , wierz mi , aż tak bardzo nie wizualizuje różnic między własnym rodzicem a panem w przedszkolu . __________________ Edytowane przez Aldaeron Czas edycji: 2013-07-08 o 13:35 |
|
|
|
|
#2326 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
"a wiesz, poznałem ją na sympatii tak jak ciebie, z tobą zaiskrzyło, a z nią czasem chodzę na piwo" ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- A różnie, jeśli podczas jednej rozmowy wyjdzie dość konkretnie, że bardzo się różnimy, to się człowiek rozstaje z uśmiechem i po prostu więcej nie dzwoni. Czasem nie jest potrzebne "a wiesz, chyba nie ma sensu się więcej spotykać", bo to jest jasne dla obu stron.
|
|
|
#2327 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kolezanka i tyle. czlowiek ma prawo miec znajomych plcui przeciwnej. zwlaszcza ze ja wiem ze nigdy nie odebralabym kobiecie faceta wiec nikogo nie krzywdze kiedy pije z nim piwo. a za duzo wcale nie trzeba opowiadac co gdzie i po co.
|
|
|
|
|
#2328 | |||||||||||||
|
Nie depcze krokusów
|
Nadrabiam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może z Twojej strony wygląda to żenująco, ale z innej może wyglądać, jakby był wolny, radosny i cieszący się życiem, a to przecież zawsze jakiś krok do przodu, wręcz całkiem naturalne zachowanie po rozstaniu. Gdybyś Ty zaczęła się bawić, randkować i podróżować, nikt tu by się z Ciebie nie śmiał, więc nie rozumiem wyśmiewania eksów. Cytat:
![]() Cytat:
Nie pisz, że nikogo lepszego nie poznasz, bo takich ruchaczy na pęczki na Sympatii znajdziesz. Bzyknie i zniknie. Wybacz, ale nie potrafię o nim powiedzieć niczego dobrego. Może i jest czarujący, ale kawał chama z niego. Przestań się obwiniać i zauważ wreszcie, jaki bajerant z niego. Jeśli facetowi zależy, to się stara tak samo jak kobieta, której zależy. Cytat:
Chyba poszukam faceta z psem. Cytat:
Cytat:
Współczuję utraty danych, nienawidzę tego. Cytat:
![]() Nie zastanawiaj się JAK, po prostu ZRÓB. Reszta przyjdzie z czasem ![]() Cytat:
![]() Gratulacje!
|
|
|
#2329 |
|
po drugiej stronie szafy
|
A to zależy już od ustaleń w związku, wiele par ma zasadę, że nie spotykają się sam na sam z przedstawicielami płci przeciwnej.
|
|
#2330 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja z natury zazdrosny nie jestem także przełykałem bez większej niestrawności opowieści o spaniu na jednym łóżku z przyjacielem , czy ogólnie fakt kolegów w otoczeniu , uważam za maksymalnie słabe warczeć na każdego faceta 1 metr od dziewczyny . w zamian oczekiwałem że nie będzie problemem to że mam sporo przyjaciółek które są dla mnie zupełnie aseksualne i zawsze reagujemy śmiechem na jakiekolwiek wzmianki że moglibyśmy być parą i tak jest od lat . |
|
|
|
|
#2331 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2332 |
|
Raczkowanie
|
Sformatuj ten tekst bo jest zupełnie nie czytelny.
|
|
|
|
#2333 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Jasne. Zazdrości i szacunku do uczuć partnera. Oraz tego czy się potrzebuje wyjść sam na sam z innym przedstawicielem płci przeciwnej niż partner. Grunt to się dogadać pod tym względem, to też jest jeden z filarów związku, gdzie musi być zgodność.
---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Nikt nie ma magicznych zdolności, nikt nie pstryknie i nie sprawi z jedną chwilą, że zapomnisz i będziesz szczęśliwa - dochodzenie do siebie po rozstaniu to długi proces. Nikt Ci bardziej odkrywczych informacji, niż te udzielone w Twoim wątku, nie udzieli...
|
|
#2334 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=elvegirl;41688827] Oraz tego czy się potrzebuje wyjść sam na sam z innym przedstawicielem płci przeciwnej niż partner. [COLOR="Silver"]
Jak dla mnie to byłby za duży gwałt na moim poczuciu przestrzeni osobistej i wolności w doborze znajomych . Czułbym się źle z kobietą która odsuwa na bok znajomych i woli spędzać czas tylko ze mną , chyba bym w końcu nie wytrzymał , kupił jej bilet do Zakopca i kazał obdzwonić koleżanki czy któraś by nie była chętna na parodniowy wypad
|
|
|
|
#2335 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
#2336 |
|
Raczkowanie
|
Touche
![]() Po wysłaniu posta wiedziałem że będzie mi to wypomniane , a już miałem edytować ![]() kolegów też , czułbym się bezpieczniej wiedząc że jedzie z nimi jakby co jakiś facet |
|
|
|
#2337 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nie. Jedzie ona sama z jakimś facetem, z kolegą. Sobie do Zakopca jadą.
|
|
#2338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Życie pokazało mi że lepiej dawać zaufanie , kto ma zdradzić i tak zdradzi , kolega przy browarze i tak wszystko wyśpiewa ![]() Każdy ma swój rozum i jest człowiekiem dorosłym , bez sensu zabraniać coś jak dziecku , chce jechać z kolegą to czemu miałbym mieć opory? , to nie znaczy że zaraz będą kopulować na Giewoncie
|
|
|
|
|
#2339 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Gratuluję
Mało znam osób, w których związkach takie bezproblemowe podejście do spotkań sam na sam z innymi, wychodziło na zdrowie. I mało ludzi naprawdę tak spokojnie podchodzi do tematu, trzeba mieć jednak mega silną osobowość i bardzo duże zaufanie do partnera.
|
|
#2340 |
|
Raczkowanie
|
A jakbyś Ty zareagowała na dosadne "nie , nigdzie z nim nie jedziesz" od faceta?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.

Mnie też ten przykład przeraża, bo wiem, że ona chce mieć kogoś, ale nie ma szczęścia.