Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-08, 20:18   #631
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Widziałam na FB foto Aleksa - ależ on piękny i zarośnięty jak Hania od Karoliny
moze zapytaj czy mozesz wrzucic fotke do klubu czy gdzies, tez chcemy widziec
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 20:20   #632
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość

Namieszałam z Kocurkiem, ale już wyjaśniam. Kocurek jest w szpitalu i zostaje. Niestety rozwarcie nie drgnęło. Ma skurcze co 3 minuty i zaczęła jej się produkcja mleczka. Zaraz ten sms dokładnie przepiszę.

Ja wróciłam z KTG i bardzo dziękuję za namówienie mnie do tego. Skurcze maleńkie, ale są za to jak określiła Pani położna- tam na dole jestem gotowa do rodzenia. Mam rozwarcie na 3 cm. Główka nisko, napiera. Poruszyła mi coś tam. Powiedziała, o ile dobrze zrozumiałam, że poważy pęcherz płodowy. Na odchodne powiedziała- do zobaczenia za kilka godzin, a najdalej w środę. Dodała mi jakoś nadziei. Od tego badania mam mocne bóle w dole brzucha. Tak mocne jakich jeszcze do tej pory nie miałam, więc mam nadzieję. Może to tylko po badaniu, ale ja wole wierzyć, że coś się zaczyna dziać.
Anusia więc może i dziś.....trzymam kciuki!!!!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 20:22   #633
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Boli co jakiś czas w dole brzucha, ale tak bardzo,bardzo nisko jakby w łonie była kumulacja tego bólu, więc to raczej z badania. Sama nie wiem. Jak się przechadzam to mi lepiej. Mąż właśnie pali w piecu, więc zaraz poleżę w wannie i ocenię sprawniej czy coś się dzieje. Teraz chyba się nakręcam.
Anulka spokojnie, nie nakrecaj sie bo wiesz czym to grozi jesli nic nie ruszy, albo jesli tylko postraszy

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Magolina, Stokrotka chyba w środe faktycznie przedzwonie zeby sie dowiedziec czy z rana przyjsc czy popoludniu- nie chce tam byc na daremno, w ogole nie chce tam sie zgłaszac
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 20:26   #634
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Anulka idz faktycznie do wanny i zobaczysz czy bol przechodzi czy nie

mnie boli znow krzyz... ja juz nie chce sie nakrecac ale dzis mnie tak zaczelo ale trwa to w sumie od rana wiec nic sie nie rozkreca ;/ ja nie chce isc w czwartek na wywolanie wole jakby sie samo wczesniej zaczelo, ale nie czuje tego ;/ dzis troche mnie mulilo podbrzusze no ale to pewnie znow przepowiadacze! no ile ich mozna miec

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 20:40   #635
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wróciłam z KTG i bardzo dziękuję za namówienie mnie do tego. Skurcze maleńkie, ale są za to jak określiła Pani położna- tam na dole jestem gotowa do rodzenia. Mam rozwarcie na 3 cm. Główka nisko, napiera. Poruszyła mi coś tam. Powiedziała, o ile dobrze zrozumiałam, że poważy pęcherz płodowy. Na odchodne powiedziała- do zobaczenia za kilka godzin, a najdalej w środę. Dodała mi jakoś nadziei. Od tego badania mam mocne bóle w dole brzucha. Tak mocne jakich jeszcze do tej pory nie miałam, więc mam nadzieję. Może to tylko po badaniu, ale ja wole wierzyć, że coś się zaczyna dziać.
Życzę ci żeby ci się w nocy rozkręciło, żebyś rano tu nie wchodziła z powodu tulenia dzidziola
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 20:41   #636
Neni1984
Zakorzenienie

Nadaję z "salonu fryzjerskiego" z farbą na głowie
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Zostawili mnie w szpitalu.mam kroplowke i pompe po ktorej się cala trzesę.jutro bede miala jakies badania

Cytat:

Namieszałam z Kocurkiem, ale już wyjaśniam. Kocurek jest w szpitalu i zostaje. Niestety rozwarcie nie drgnęło. Ma skurcze co 3 minuty i zaczęła jej się produkcja mleczka. Zaraz ten sms dokładnie przepiszę.

Będzie porodzik, będzie porodzik
Cytat:
Położna, która mnie dziś badała prowadziła kilka zajęć z SR. Zobaczyła mnie i krzyczy:
P: Rozmawiałyśmy dziś o Pani.
Ja: Tak?
P: Tak, że jako jedyna w całej grupie jeszcze Pani nie urodziła.
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 20:43   #637
mela1234
Zakorzenienie

A ja nie widzę na fb zdjęcia Aleksa!
Stary 2013-07-08, 20:45   #638
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Neni poprawki przed porodowka?? mamusia musi byc uszykowana na przyjscie dzidz

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Stary 2013-07-08, 20:47   #639
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
A ja nie widzę na fb zdjęcia Aleksa!
a masz Ewelinę w znajomych? na jej tablicy jest

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 20:51   #640
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41693111]Dziewczyny mam 39 stopni trzęse się jak galareta jadę na ip...
Trzymajcie kciuki mocno mocno żeby nam nic nie było[/QUOTE]

Ojej to oby Ci szybko było lepiej

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość

kiedy planujecie chrzciny, ale cudownie bedzie wyglądała jeszcze z tą czarną czuprynką

tego to jeszcze nie wiem jakos sierpień/wrzesień

Nie chcesz Madi u mnie poprasowac? Bo mam sterte małych ciuszkow które non stop się brudza

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Nic dziwnego, że chce ci się spać. A w dzień próbujesz jakoś?
Czasem próbuje ale zwykle jest tak ze jak Hania zasnie to wole w domu cos ogarnac albo jestem u rodziców

Cytat:
Zostawili mnie w szpitalu.mam kroplowke i pompe po ktorej się cala trzesę.jutro bede miala jakies badania

o kurcze to mocne

Cytat:
Widziałam na FB foto Aleksa - ależ on piękny i zarośnięty jak Hania od Karoliny
No nawet napisałam ze podobni sa

Wrzucilam nasze fotki do klubu zbliza sie moja pora wiec zbieram sie powoli spac tz zaproponowal jakis film teraz- dowcipnis
Stary 2013-07-08, 20:53   #641
skylie
Wtajemniczenie

Eve- gratulacje!!!! I witamy Aleksa

Kocurku-

Surka- niunia śliczna

Teso- i jak u Ciebie? Co powiedzieli na IP?

En- a Ty gdzie się zapodziałaś? Czekamy na Ciebie

Fiazo-

Anulka-

No i nie pamiętam co komu jeszcze miałam napisać

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-07-08 o 20:54
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 20:53   #642
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Ojej to oby Ci szybko było lepiej

tego to jeszcze nie wiem jakos sierpień/wrzesień

Nie chcesz Madi u mnie poprasowac? Bo mam sterte małych ciuszkow które non stop się brudza

wiesz co...dziś już nie dam rady bo padam..ale jutro? :P

28.07.2013r.
Stary 2013-07-08, 20:54   #643
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
Neni poprawki przed porodowka?? mamusia musi byc uszykowana na przyjscie dzidz
Tak, tak!

Karolajn dobranoc
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 20:57   #644
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
wiesz co...dziś już nie dam rady bo padam..ale jutro? :P
Okey bo położna przylazi na kolejna wizyte a potem ide do babci wiec moge nie miec czasu

Dobranoc Rybenki

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-07-08, 21:06   #645
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Jestem u ukresu sił.
W sobotę przyjechali znajomi rodziców ze śląska na dwa tygodnie, tacy nie szkodliwi i fajnie ludzie. Z nimi kłopotów nie ma. Sami sie sobą zajmują, sami jedzą. Luz. Z racji tego, że przyjechali i że mieszkamy z rodzicami moimi to wiadomo trochę czasu z nimi spędzam. W sobote robiłam za taxi, rodzice, TŻ i znajomi balowali do późna. jakoś dałam radę.

Niedziela, wstałam już obolała. Na 10 msza w kościele, znajomi poszli na plaże. Luz. O 12. przyjechali kolejni znajomi rodziców, wiadomo kawusia i takie tam. Szybko poszli, ale dzieciaki dały mi w kość. Trójka wrzeszczących dzieciaków. Potem zjedliśmy obiad, po obiedzie przyjechał mojej mamy brat, posiedział godzinkę, wypił kawę, pogadał i pojechał. Uff.....myślę, że gości juz dzisiaj starczy. Poszłam trochę nogi wyprostować do sypialni bo już miałam BARDZO spuchnięte. Nie mineło 15 minut w drzwiach stoi TEŚCIOWA. Matko, jak ją zobaczyłam to uciekłam do łazienki i zaczęłam wyć jak syrena strażacka. Teściowa reakcji zero, usiadła i siedziała aż do 22. Czyli jakieś 6 godzin spędziłam z teściową, która nie oszczędzała mnie na chwile. "Przynieś to, podaj to, zanieś tamto". Zrobiłam szybkiego grilla, siedzieliśmy z teściową, moimi rodzicami i znajomymi i czas jakoś płynął. Przynajmniej nie musiałam z nią spędzać czasu sam na sam. I w dodatku wypiła moje Karmi, które kupił mi TŻ. Myślałam, że piana wyjdzie mi z gęby. Już nie mogę tej baby znieść.

W życiu nie chcę być więcej w ciąży i na zwolnieniu chorobowym, bo tak przeklęta baba ciągle przyjeżdża. Teraz już częściej niż dwa razy w tygodniu. Masakra. Jeszcze nigdy się nie spytała jak ja się czuję. Kompletnie nic. Ona jest pępkiem świata.

Jestem święcie przekonana, że jak urodzę to spokoju też mi nie da. Co chwile będzie przyjeżdżać. Pewnie usiądzie jak królowa, każe się obsługiwać. A ja ani siły ani czasu nie będę miała. Matko Boska, za jakie grzechy musi tu przyjeżdżać. ma jeszcze 5 innych dzieci a tylko do nas przyjeżdża tak często. Jestem już takim kłębkiem nerwów. Nie radzę już sobie z tym wszystkim.
Dźwięk dzwonka paraliżuje mnie, boję sie otworzyć drzwi. Mam dość gości.
Gdybym dwa lata temu wiedziała to co wiem teraz, w życiu bym nie wyszła na mąż. Nigdy! Chyba mam depresje.
Teściowa mega bezczelna baba. Ale że ty nic na to nie mówisz i jeszcze jej usługujesz, to druga sprawa......weź się tak nie dawaj, bo ci wszyscy naokoło na głowę wejdą.... w sumie już wleźli.

Cytat:
Wiecie co, mój mąż też po ślubie okazał się maminsynkiem z dwiema lewymi rękami. Musiał się nauczyć, że robiąc sobie herbatę może zrobić też dla mnie (wystarczy zapytać czy mam ochotę), że albo przyjdzie na obiad na daną godzinę, albo sam będzie musiał sobie odgrzać i nałożyć, brudy musi wrzucić do kosza na pranie bo nikt mu nie wypierze itd. W domu mamusia wszystko za niego, jego brata i ojca robiła i na każdym obiedzie niedzielnym były nerwy i pretensje, że 30 lat wszystkim usługiwała! U mnie tak nie ma. Owszem nie mamy typowego podziału obowiązków jeżeli chodzi o sprzątanie w domu bo on ma dużo roboty w gospodarstwie, ale ważne, żeby po sobie ogarnął i nie dokładał mi roboty, właśnie np wrzucając brudne skarpetki do koszta na pranie, a nie na podłogę. Jak ktoś przyjeżdża to albo on, albo ja robię kawę, poczęstunek (jeżeli to nie jest proszony obiad). Grillem głównie on się zajmuje.
Ale to wszystko zawdzieczam tylko sobie. Nie jemu, nie teściowej, nie koleżance. Sobie bo się postawiłam. No troszeczkę mojej babci, która mi zawsze powtarza, że trzeba być trochę egoistką w życiu i zadbać o siebie

Idę odgrzać obiad.
JAK to zrobiłaś?

Cytat:
Info od Eveewe:

Aleks urodził się o 12:18, 3770 g, 55cm. Mamusia czuje się dobrze
Super Gratulacje

A ja dzisiaj mega zmęczona jestem, brzuch mnie boli i nie mam nic ciekawego do powiedzenia Aaa, oprócz tego, że w końcu dorwałam anestezjologa w szpitalu i wypełniłam ankietę do zzo, w razie czego już mam zaklepane znieczulenie. A i tak zapomniałam zapytać, ile kosztuje
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 21:12   #646
sarna405
Zadomowienie

o widzę że mamy kolejnego dzidziusia eveewe 2 tygodnie przed a wagą bardzo ładna
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 21:22   #647
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
a masz Ewelinę w znajomych? na jej tablicy jest
No właśnie nie mam, ale myślałam, że przez nasz klubik fejsbukowy będzie widać.

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
JAK to zrobiłaś?
Jak co zrobiłam? Jeżeli chodzi o teściową to już sama wyprowadzka dała mojemu mężowi do myślenia. Wiadomo to nie był jedyny powód, ale jeden z kilku. Jak wróciłam i po miesiącu sam zauważył, że spokojniejsza jestem i połączył to z brakiem kontaktu z jego matką to się przekonał.
A co do nie usługiwania mężowi. My jesteśmy 5 lat po ślubie, jeszcze się docieramy. Ale po pierwszej ciąży widział, że nie ogarniam wszystkiego i trzeba mi pomóc np gotując sobie samemu obiad, bo mógł jeść mój, ale ja bez przyprawiania i ogólnie na diecie. A ja to wykorzystałam i jak już jadłam wszystko to miał być na daną godzinę bo jak nie to ja nie mam czasu bo przecież jest dziecko. To samo z brudami i całą resztą. Albo pomoże, albo nie, bo ja mam etat przy dziecku. Owszem obrobiłabym się ze wszystkim, ale kurcze przecież nie mogę być służącą! A jak poszłam do pracy to przecież w brudzie byśmy zarośli jakby on swój syf wszędzie zostawiał, a mnie by te 9 godz w domu nie było, po powrocie dziecko, obiad, sprzątanie... Jak współpracy nie ma to i porządku nie ma. Tym bardziej, że u nas gospodarstwo, więc szybciej się brudzi, więcej nosi. W sezonie jak teraz to mam pełno siana, ew słomy w przedpokoju, czasem zboże... No oszaleć idzie.

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Tyle was na pasku a tu cisza!
Stary 2013-07-08, 21:25   #648
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
ojej.. trzymaj się

Cytat:

Kocurku niech ten poród wreszcie przyspieszy Bidulko

Anulka oj ruszy ruszy teraz..

No i już sami jesteśmy. Zaraz idę pod prysznic. Przyjaciółka pooglądała moje stopy. Nie ma co, jutro muszę na szybkiego znaleźć dermatologa i najlepiej na NFZ.. w jednej przychodni za prywatną wizytę chcą 105zł.. chyba ich porąbało..

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 21:27   #649
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Jak co zrobiłam? Jeżeli chodzi o teściową to już sama wyprowadzka dała mojemu mężowi do myślenia. Wiadomo to nie był jedyny powód, ale jeden z kilku. Jak wróciłam i po miesiącu sam zauważył, że spokojniejsza jestem i połączył to z brakiem kontaktu z jego matką to się przekonał.
A co do nie usługiwania mężowi. My jesteśmy 5 lat po ślubie, jeszcze się docieramy. Ale po pierwszej ciąży widział, że nie ogarniam wszystkiego i trzeba mi pomóc np gotując sobie samemu obiad, bo mógł jeść mój, ale ja bez przyprawiania i ogólnie na diecie. A ja to wykorzystałam i jak już jadłam wszystko to miał być na daną godzinę bo jak nie to ja nie mam czasu bo przecież jest dziecko. To samo z brudami i całą resztą. Albo pomoże, albo nie, bo ja mam etat przy dziecku. Owszem obrobiłabym się ze wszystkim, ale kurcze przecież nie mogę być służącą! A jak poszłam do pracy to przecież w brudzie byśmy zarośli jakby on swój syf wszędzie zostawiał, a mnie by te 9 godz w domu nie było, po powrocie dziecko, obiad, sprzątanie... Jak współpracy nie ma to i porządku nie ma. Tym bardziej, że u nas gospodarstwo, więc szybciej się brudzi, więcej nosi. W sezonie jak teraz to mam pełno siana, ew słomy w przedpokoju, czasem zboże... No oszaleć idzie.
Czyli właściwie sam doszedł do wniosku, że musi ci pomóc. Widzisz, mój jak ja nie zrobię obiadu, to będzie cały dzień głodny chodził, a sam nie wpadnie na to, żeby ziemniaki obrać i mięso usmażyć. A ja chodzę i się przejmuję, że biedactwo głoduje Albo rano, owszem, pojedzie po świeże pieczywo ale kanapki sobie zrobić samemu to już nie. Z drugiej strony, jak mu palcem pokażę, to robi co trzeba, ale ile można gadać o oczywistych rzeczach, jak wyciągnij naczynia ze zmywarki, daj psu jeść, umyj garnek, wrzuć brudne gacie do kosza....no odpadam czasami i taki sposobem robię wszystko sama.
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 21:30   #650
Anulka_p
Zakorzenienie

Po kąpieli boli nadal, momentami cholernie mocno. Dziwne jest tylko to, że bili naprawdę nisko, w łonie. Nie boli mnie cały brzuch.
W zasadzie brzuch mnie w ogóle nie boli, tylko pod brzuchem mam skurcze.
Idę się położyć na chwilkę.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 21:33   #651
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Po kąpieli boli nadal, momentami cholernie mocno. Dziwne jest tylko to, że bili naprawdę nisko, w łonie. Nie boli mnie cały brzuch.
W zasadzie brzuch mnie w ogóle nie boli, tylko pod brzuchem mam skurcze.
Idę się położyć na chwilkę.
Anulko a sprawdzałaś co ile masz te skurcze?

28.07.2013r.
Stary 2013-07-08, 21:34   #652
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

moze cos powoli zaczyna sie dziac trzymam kciukasy!!!!!!!!!!!!!!!

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Stary 2013-07-08, 21:37   #653
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki Od sobotyjesteśmy w domku Miałyśmy wyjść w piątek ale przez to że Antosia nie przybierała na wadze wyszłyśmy dopiero w sobote. Mała jest ogromnym śpiochem i jak bylyśmy w szpitalu to potrafiła przespać 5,5h! Jak ją karmiłam to ssała 5 min i zasypiała a ja w żaden sposób nie byłam w stanie jej dobudzić. Zapadł decyzja że trzeba zacząć ją dokarmiać i ja musze ściągać pokarm co dwie godziny i karmić butalka. Wiecie jak się czułam, jak wyrodna matka która nie potrafi nakarmić wlasnego dziecka. A jak usłyszałam o dokarmianiu mm to myślałam że mi serce pęknie. No bo po co dokarmiać skoro ja pokarm mam i mała potrafi ładnie ssać? Dla mnie to było jak wyrok. Załamałam się totalnie. Odciągałam mleczko co 2,5 godz i za pierwszym razem było 30 ml a z każdym kolejnym odciąganiem było go coraz więcej. Położna jak zobaczyła taką ilość to była w szoku ale mała i tak dwa razy dostała mm. Przez noc mała przybrała 60 gram więc wiedziałam już że wyjdziemy Po obchodzie okazało się że Antosia ma podwyższoną bilirubinę i znowu znak zapytania nad wyjciem do domu. Ale na szczęście udało sie i cieszymy się sobą w domku Mała jest cudowna, prawie w ogóle nie płacze, ładnie je i śpi Dziennie przybiera 45gram więc myśle że nie jest źle a ja od soboty mam nawał mleczny i z mojego skromnego B zrobiło się coś po miiędzy E-F Czuje sie jak Pamela Anderson. A mleka mam tyle ze ciągle mnie zalewa. Z jednej piersi karmię a z drugiej leci ciurkiem tak, że przemaka wkładka, stanik usztywniany i cała bluzka jest mokra. Swoją drogą nie polecam wkładek z Jonsona. Przeciekają i przyklejają się do sutka który jest mega obolały od dziąsełek i na dodatek zostawiają kłaczki;/
W ogóle to chyba będę odciągać pokarm (tu bardzo polecam ręczny laktator z Tommee Tippee, rewelacja!) i karmić butelka (również polecam Tommee Tippee). Wtedy przynajmniej wiem ile mała zjadła no i nie cierpie tak z powodu bólu brodawek.
Jak już tak polecam to super są też pieluszki z dady. Niczym się nie różnią od hagisów natomiast te z babydream są dość sztywne. Sprawdzą się dla dzieci które mają problem z bioderkami bo są szerokie. I fajnie zaopatrzyć się też w żel antybakteryjny najlepiej z pompką i tu polecam Carex z aloesem. Stoi sobie na przewijaku na łóżeczku i przed każdą zmianą pieluchy jest używany tak samo przed każdym braniem małej na ręce
Troche mi tego wyszło;p wybaczcie;p
I gratuluje nowych maluszków

Fajnie, ze juz jestescie w domku, Antosia pewnie wyrobi swoj rytm i zacznie sie budzic na jedzonko.
Dzieki za porady, choc pewnie do zelu anty sie nie zastosuje, bo nie cierpie tego zapachu i nie lubie jak wysusza skory

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Już w domu, niestety teraz nie jestem w stanie nadrabiać, nawet jeszcze się nie rozpakowałam
Cały czas siedzimy na cycu
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
I Wy juz w domku, jak fajnie! Lila wyglada slodziutko, taka kruszynka z niej
za kikuta

Karolajn, za kikuta Sukienka jest przecudna

Stokrotka, za pokoik. Rzeczywiscie dostep do lozeczkanieco ograniczony, ale najwazniejsze, ze jest osobny kacik dla dziecka

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41693111]Dziewczyny mam 39 stopni trzęse się jak galareta jadę na ip...
Trzymajcie kciuki mocno mocno żeby nam nic nie było[/QUOTE]

Ja myslalam, ze juz dawno pojechalas na IP
aby wszystko bylo ok

Iwona, ja bym cos zjadla

Domciatko, sliczne zdjecie i brzuszek

Fiazo, za pobyt w szpitalu, oby wszystko bylo dobrze

Anulka, jak juz takie rozwarcie, to wkrotce na pewno rodzisz

Kocurku, trzymaj sie, mam nadzieje, ze sie nie meczysz za bardzo
Stary 2013-07-08, 21:44   #654
magolina
Wtajemniczenie

Jutro nie będzie mnie do wieczora bo jadę na cały dzień do siostry
Także jak wrócę będe miała pewnie sporo nadrabiania

Mam nadzieję, że u Teso wszystko ok

Trzymam kciuki za Koocurka, żeby urodziła. Anulka za Ciebie, żeby się rozkręciło bo chyba wszystko na dobrej drodze ku temu no i kogo ma chytnąć to niech chytnie.

Ciekawe jak tam Elaine po ktg bo nic nie pisała chyba.

No i En???

No nic, jutro jak wrócę to się dowiem

Dobrej nocki
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 21:44   #655
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

EWEEVE gratulacje! Teraz tylko trzeba dojsc do siebie po tych CC ! Caluje Was mocno...jeszcze ze szpitala.

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 21:47   #656
madi82
Zakorzenienie

Czarowniczka a jak się czujesz?
Jak kręgosłup?
Jak syneczek???

28.07.2013r.
Stary 2013-07-08, 21:48   #657
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Dziewczynki dzis mam kryzys. Cyce bola. Jeden az lzy przy karmieniu leca ciurkiem. Antoś ma zoltaczke i jutro kolejne sądne badanie bilirubiny. Jesli wyjdzie wyzej niz dzis to trzeba jeszcze zostac na naswietlania. Czuje sie jak w kiciu...ja baba z lasu kochajaca cisze i przestrzen...tylko tu krat brak w oknach...

Stary 2013-07-08, 21:49   #658
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

zostaje w szpitaluna ktg wyszlo ze maly ma tahykardie pewnie od goraczki, mi raz zimno raz gorąco.. leze na sali porodowej tej duzej z boksami.. nie ma miejsc gdzie indziej.. podali antybiotyk na paciora, pyralgine w tylek.. w kapie wszystko pozamykane skurczow brak..
czekamy na info od lekarza co dalej.
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 21:49   #659
czarownica1
Zakorzenienie

Mam nadzieje ze to nie deprecha po porodowa mnie bierze...

Stary 2013-07-08, 21:50   #660
enlevee
Zakorzenienie

hej dziewczyny, jestem.. zaraz Wam wszystko opiszę bo normalnie ręce opadają jak to wszystko dzisiaj wyglądało, dopiero wróciłam do domu, bo Tz mnie zabrał z tego wszystkiego na kebaba..
Na początku chciałam jednak przeprosic, bo Eveewe wysłała mi mmsa zapewne ze zdjeciem Aleksa, ale nie mogę go coś otworzyc i probuje i probuje i nic bede jeszcze probowac dalej. ide poczytac co u Was, a za chwile napisze jak tam sprawy u mnie- napisze tylko, ze najprawdopodobniej nie bedzie cc wiec chociaz tyle !
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości