Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-08, 22:52   #691
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
ja Cię kręcę, ale Cię przegonili, dobrze, ze masz szansę na sn!!!!!!!!!
A dziewczynki ... żeby nam nic nie przepisać nuuu nuuuu! Roxi dawałą znać ale to juz późno było. A Dotka nicccc...
Masakra po prostu.. najgorsze ze nikt nie chce wziac odpowiedzialnosci za cos i z tym zdjeciem tez sie wahałam no ale wiadomo, w koncu stwierdziłam ze zrobie i dobrze zrobiłam, bo wg mojego lekarza w tym tyg to juz jest bezpieczne na tyle, ze nie mam sie co martwic..
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
o żesz kurde.. to rzeczywiście przeboje miałaś
Tylko ciekawe jak z tymi wodami teraz.. rozumiem, że sączenia żadnego nie zauważyłaś?
A z tym spojeniem, to jeszcze będą sprawdzać? bo niewiele brakuje do tych 10cm.. może się jeszcze rozejść bardziej?

jaki śliczny!
Jutro bede rozmawiac z moim lekarzem bo bedzie od samego rana na oddziale odnosnie tego spojenia,.. dzisiaj juz nie miałam siły, bo i tak dzwoniłam do niego z miliard razy i w ogóle i chłop ma mnie dosc.. a do tego moja kom cos pomyliła i wysłała do niego smsa co pisałam do roxi z całuskami na koncu o 21:30 az wstyd mi sie jutro tam pokazac
Sączenia zadnego nie zauwazylam.. no ale ta lekarka do mnie: pije Pani 2,5-3 litrów dziennie wody mineralnej?? No tak, ale to w rozłożeniu na 2-3 dni

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Charlize- współczuję Ci strasznie, bo z tego co czytam nie tylko Teściowa ma Cię w głębokim poszanowaniu, ale Twój mąż też ma małe wyobrażenie o tym co wypada, a czego nie. Musisz się stanowczo postawić, bo nie możesz być służką zwłaszcza obecnie, kiedy jest 100 razy cieżej wykonac wszystkie czynnosci..Szkoda, ze nie masz oparcia w swojej Mamie, bo to na pewno ułatwiłoby Ci w pewien sposób pewne zachowania.. Musisz wyegzekwowac od swojego męża szacunku do Ciebie, bo tak byc nie moze.. trzymam kciuk i wiem ze dasz radę!

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Anulka- mam nadzieję, że akcja się szybko rozwinie. Szykuje się porodzik, na na na na na !!!

Twee- mój Tż powiedział, ze jakbys chciała wpasc do nas na trójkąt to on zaprasza, spodobałaś mu się po zdjęciach w klubie jak ogladałam zresztą ja to już dawno wiedziałam, bo jestes bardziej w jego typie niz ja sama
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 22:52   #692
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Eweeve się odezwała, mam więc dla Was niespodziankę:

Aleks we własnej osobie:
wow, jaka czupryna, śliczny jest dla mamusi

Anulka jak tam ?
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 22:54   #693
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

nie widze zdjec na telefonie :/

teso- dobrze, ze pojechalas na ip, oby wszystko sie uspokoilo.
anulka- jak tam skurczyki?
en- beda monitorowac jeszcze to rozejscie sie? bo do 10 cm to niewiele brakuje:/

my juz po wizycie, u nas wszystko oki.Mala wazy 3300 gramow, wiec juz calkiem ladnie. gin po badaniu stwierdzil, ze rozwarcie zewnatrzne coraz wieksze, na 1,5 cm i wszystko juz gotowe do porodu. w przyszlym tyg mam isc na ktg podczas jego dyzuru w szpitalu. wsio

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-08, 22:56   #694
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
ja Cię kręcę, ale Cię przegonili, dobrze, ze masz szansę na sn!!!!!!!!!
A dziewczynki ... żeby nam nic nie przepisać nuuu nuuuu! Roxi dawałą znać ale to juz późno było. A Dotka nicccc...
ejjjjjj! żeby nie było, jak mi En napisała wieści o Eve to od razu Wam napisałam coś po 14, a potem pisała do mnie ok. 18.30... też od razu napisałam. Ja sem niewinna!!!!

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
oj literówka taka mała
wiesz... nie taka znów mała zrobiłaś koleżance TAKIE rozwarcie, że już powinna być dawno po porodzie (i pewnie przy okazji kilka części zamiennych by zgubiła

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Jutro bede rozmawiac z moim lekarzem bo bedzie od samego rana na oddziale odnosnie tego spojenia,.. dzisiaj juz nie miałam siły, bo i tak dzwoniłam do niego z miliard razy i w ogóle i chłop ma mnie dosc.. a do tego moja kom cos pomyliła i wysłała do niego smsa co pisałam do roxi z całuskami na koncu o 21:30 az wstyd mi sie jutro tam pokazac
Twee- mój Tż powiedział, ze jakbys chciała wpasc do nas na trójkąt to on zaprasza, spodobałaś mu się po zdjęciach w klubie jak ogladałam zresztą ja to już dawno wiedziałam, bo jestes bardziej w jego typie niz ja sama
ja też dostałam tego sms jeszcze dwukrotnie

Ale wyznanie i to publicznie

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 23:07   #695
malaczarnakejt
Zakorzenienie

En normalnie nie mają serca dla ciężarnej ;/ współczuję Ci, że tak Cię załatwili. Mam nadzieję, że spojenie będzie ok. Każda z nas może sobie zbadać jaka jest przerwa mniej więcej - wsadzając palec między jedną a drugą kość, tylko trzeba się "przebić" przez wzgórek łonowy
Ale dobrze, że nie zrobili Ci rengena, nie ma co ryzykować.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 23:10   #696
roxi1980
Zakorzenienie

Spadam do łóżka, pewnie Was jeszcze podczytam z kom. zanim zasnę, ale rozsądek mnie tam już pcha. Mały dziś przydreptał do nas ok. 4, o 5:30 oglądaliśmy już bajki... a jutro od ranka gonitwa - muszę się wykąpać, umyć włosy, mąż z psem wyjdzie i po auto do garażu, na 8 Norbert ma laryngologa, ja na 10 gina... Odezwę się PO aż ciekawa jestem, co ten dr mi nowego powie widząc moją kapę po raz pierwszy w 36 tygodniu...

Stary 2013-07-08, 23:10   #697
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
ejjjjjj! żeby nie było, jak mi En napisała wieści o Eve to od razu Wam napisałam coś po 14, a potem pisała do mnie ok. 18.30... też od razu napisałam. Ja sem niewinna!!!!

:
może ja późno przeczytałamRoxi porządna firma!!!!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 23:10   #698
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
En normalnie nie mają serca dla ciężarnej ;/ współczuję Ci, że tak Cię załatwili. Mam nadzieję, że spojenie będzie ok. Każda z nas może sobie zbadać jaka jest przerwa mniej więcej - wsadzając palec między jedną a drugą kość, tylko trzeba się "przebić" przez wzgórek łonowy
ale En chyba miala to zdjecie, ja tak zrozumialam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-08, 23:10   #699
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
no więc tak, napiszę Wam, a zaraz wszystko pocytuję..

Stawiłam się o 12:30 na IP gin- położniczej, zadzwoniłam do mojego lekarza.. Pełno kobiet no i on wyszedł, zaprosił mnie do siebie no i powiedział, ze niestety ale musze poczekac na to ktg, ze probowal przyspieszyc ale im sie 2 aparaty zepsuly a kobiet mnóstwo. No więc czekałam z Tztem i w koncu poszłam na to ktg, w miedzy czasie on mi wypisał skierowanie na SOR aby mogli sprawdzic ile ma to spojenie łonowe i czy nie ma rozejscia. Później po ktg pani doktor kolezanka mojego wzięła mnie na usg i stwierdziła ze ilosc wód ciagle sie zmniejsza i czy nie zauwazylam, zeby wody się sączyły.. powiedziała, ze jest dolna granica normy i ze jutro muszę znowu przyjechać zeby mogli to sprawdzic, ale jutro juz na szczescie rano i bez kolejki. Powiedziała, ze rozwarcie lekkie jest i jak tylko zaczelyby sie skurcze to od razu do nich. No i wzielam skierowanie na ten SOR i poszłam tam z mama, bo to obok, Tz pojechał w tym czasie do pracy.
No i tam znowu czekanie, az mnie przyjmą..mniej wiecej trwało to godzine, posadzili obok mnie faceta, który był kompletnie pijany i czekała na niego policja na zewnatrz.. no ale dobra, w koncu zawołał mnie facet i kazał mi usiasc w gabinecie. Przychodzi ortopeda i z miejsca do mnie mówi: "ROZUMIEM, ze Pani nie wyraza zgody na badanie?" a ja na to ze jak? a on: no tak, nie zrobimy Pani zdjecia rentgenowskiego, bo jest Pani w 38 tc i to jest niebezpieczne dla dziecka. No wiec ja sie pytam jak maja mi w takim razie zamiar sprawdzic, bo jezeli rozejscie jest to jest to rowniez dla mnie niebezpieczne..no a on, ze mam wrocic na IP ginekologiczno- poloznicza. Ja juz z tej bezsilnosci po tylu godzinach i po odsyłaniu mnie z IP gin-pol na SOR i z powrotem sie wzięłam i poryczałam i powiedziałam ,ze w takim razie na własna odpowiedzialnosc chce zdjecie rentgenowskie, bo jestem na wylocie, a oni musza to ocenic.. wiec milion oswiadczen itp itd i facet do mnie mowi, ze po zdjeciu oni mnie karetka chca zawiezc z powrotem na IP gin-pol niech mnie tam poloza i obserwuja i to bedzie lepsze wyjscie niz zdjecie. Facet mnie wkurzył i juz mu powiedziałam, ze czym maja zmierzyc, skoro do tego trzeba to zdjecie i koniec. No wiec w koncu poszlam do pokoju gdzie mieli mi zrobic zdjecie a tam na wejsciu, ze oni mi tego nie zrobia, bo nie i koniec.. blagalam juz ich zeby mnie przyjeli i podpisałam znowu miliard oswiadczen. Niestety moj lekarz nie mógł tu nic zadziałac bo to SOR, a nie gin-polozniczy oddział, masakra i tak mnie odsyłali z drzwi do drzwi, ledwie chodzaca i wykonczona p ocąłym dniu. W koncu jednak okazało sie po opisie, ze mam 8-9cm, od 10 jest rozejscie spojenia, wiec najprawdopodobniej nie trzeba bedzie cc!
Mam sie jutro stawic o 7 rano juz na IP na kolejne KTG ze wzgledu na małą ilosc wód
Mam dosyc, boli mnie brzuch cały dzien i teraz mam lekkie skurcze. Niech sie to rozkreci, bo normalnie szajby dostane z tego wszystkiego

No, a teraz ide Was cytować. Przepraszam, ze nie było wczesniej info, no ale wysyłąłam Roxi i Dotce wiadomosci. Najwidoczniej byly zajete zeby je tu przepisac, wiec ja juz zdałam całą relację
Ja myslalam, ze rozejscie sprawdza sie USG, nie rentgenem?
To w koncu zrobili Ci zdjecia?
Odwazna jestes, ja bym sie bala jednak...
Cytat:

Aleks we własnej osobie:
Aaaaale slodziak pucuś!
Cytat:

wiesz... nie taka znów mała zrobiłaś koleżance TAKIE rozwarcie, że już powinna być dawno po porodzie (i pewnie przy okazji kilka części zamiennych by zgubiła
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 23:11   #700
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
ja zrozumiałam, że En się zdecydowała zrobić to zdjęcie

Stary 2013-07-08, 23:12   #701
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Spadam do łóżka, pewnie Was jeszcze podczytam z kom. zanim zasnę, ale rozsądek mnie tam już pcha. Mały dziś przydreptał do nas ok. 4, o 5:30 oglądaliśmy już bajki... a jutro od ranka gonitwa - muszę się wykąpać, umyć włosy, mąż z psem wyjdzie i po auto do garażu, na 8 Norbert ma laryngologa, ja na 10 gina... Odezwę się PO aż ciekawa jestem, co ten dr mi nowego powie widząc moją kapę po raz pierwszy w 36 tygodniu...
przeczytałam, ze spadłaś z łóżka...boszzz chyba tez już musze isc....

spać!

28.07.2013r.
Stary 2013-07-08, 23:13   #702
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
może ja późno przeczytałamRoxi porządna firma!!!!
no! i nie psuć mi tu reputacji

dobra, zjeżdżam paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Stary 2013-07-08, 23:14   #703
Oliath
Zakorzenienie

A my mamy chyba jakis kryzys laktacyjny - albo moze Lili ma skok rozwojowy i nagle potrzebuje wiecej jesc, a ja jeszcze nie wyrabiam tej nowej normy?...
Spedzilam z Lili przy piersi i laktatorem w dloni tyle czasu dzis, ze od pompowania bede miec zakwasy w lapach niedlugo
Nie mowiac, ze sutki mi sie zrobia na stale takie dlugie i sterczace, i do konca zycia bede czula, jakby mi je ktos posiniaczyl.
No to juz podchodzi pod BDSM
Kubulek
Stary 2013-07-08, 23:15   #704
enlevee
Zakorzenienie

Tak dziewczyny, zdecydowałam się na zdjęcie rentgenowskie, bo już miałam dosyć.. Odsyłali mnie od IP na SOR i z powrotem, nikt nie chciał niczego zrobić aby mi pomóc.. każdy przerzucał odpowiedzialność na mnie.
Mój lekarz w koncu powiedział, ze rentgen jest groźny głównie w I trymestrze, natomiast w tym momencie jak juz jestem na wylocie i zaczęłabym rodzić jak by sie okazało ze rozejscie jest to byłoby to dla mnie dużo bardziej groźne niż zrobienie zdjecia. Poza tym akurat tam na nowym SORze mają rentgen który jest dodatkowo jakby wzmocniony ochroną, jeden z nowszych modeli.

Roxi dobra firma, wspierała mnie dzielnie w przebojach dzisiaj

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-08, 23:23   #705
idzia111
Zakorzenienie

en leżę i kwiczę w związku z sms-em do gina
a napisalas mu potem cos w stylu, ze przepraszasz i ze sie pomylilas?

A boli Cie dalej tak mocno?
Stary 2013-07-08, 23:23   #706
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Tak dziewczyny, zdecydowałam się na zdjęcie rentgenowskie, bo już miałam dosyć.. Odsyłali mnie od IP na SOR i z powrotem, nikt nie chciał niczego zrobić aby mi pomóc.. każdy przerzucał odpowiedzialność na mnie.
Mój lekarz w koncu powiedział, ze rentgen jest groźny głównie w I trymestrze, natomiast w tym momencie jak juz jestem na wylocie i zaczęłabym rodzić jak by sie okazało ze rozejscie jest to byłoby to dla mnie dużo bardziej groźne niż zrobienie zdjecia. Poza tym akurat tam na nowym SORze mają rentgen który jest dodatkowo jakby wzmocniony ochroną, jeden z nowszych modeli.

Roxi dobra firma, wspierała mnie dzielnie w przebojach dzisiaj
ja dziś nie umiem czytać chyba
myślałam,że mimo Twoich oświadczeń nie wyrazili zgody
Piję herbatę i będę się ewakuować do łazienki i spania chyba :P

Filipiśko

Stary 2013-07-08, 23:26   #707
Oliath
Zakorzenienie

Mialam racje!!!

KRYZYS TRZECIEGO TYGODNIA

Znalezione w sieci:

Kryzys laktacyjny służy temu, aby doprowadzić do zmiany ilości i składu mleka matki. Dziecko rośnie i potrzebuje pokarmu dostosowanego do swojego wieku i potrzeb. Jest wówczas bardzo aktywne i niespokojne, domaga się częstego karmienia i zwiększonego kontaktu fizycznego.
Częstsze przykładanie dziecka do piersi ma na celu stymulację przysadki mózgowej do produkcji mleka odpowiedniego dla rosnącego dziecka.
Kryzys laktacyjny występuje najczęściej w 3 i 6 tygodniu i w 3 miesiącu karmienia piersią i trwa zwykle 2 do 7 dni. Wiele matek interpretuje takie zachowanie dziecka jako potrzebę dokarmiania mlekiem modyfikowanym i tym samym może doprowadzić do zmniejszenia ilości pokarmu naturalnego i do zaprzestania laktacji. Nie martw się, że masz za mało mleka, albo mleko złej jakości! Pamiętaj, że mleko matki jest najlepszym i niezastąpionym pożywieniem dla Twojego dziecka.
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-07-08 o 23:27
Stary 2013-07-08, 23:30   #708
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
en leżę i kwiczę w związku z sms-em do gina
a napisalas mu potem cos w stylu, ze przepraszasz i ze sie pomylilas?

A boli Cie dalej tak mocno?
Nie napisałam mu już nic, bo stwierdziłam, że do konca się spalę ze wstydu, dzisiaj do niego ciągle dzwoniłam albo mu smsy wysyłałam i jeszcze na koniec dnia pomyśli, że ja głupia się zakochałam i mu buziaki wysyłam .. powiem mu jutro rano "sorry chłopie" i może jakoś puści to w niepamięć dobrze, że to koncówka ciąży, a nie początki bo tak to bym chyba gina zmieniła

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-08, 23:32   #709
madi82
Zakorzenienie

idę do spanka. Dobranoc!!!
ANULKA trzymam kciuki!!!
Fiazo Ty tez tam się trzymaj!!! i dawaj znać...
TESO!!!! czekamy na info co tam dalej z Toba i Leo...

i dla reszty potrzebujących!!!
KCIUKI!!!!

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-07-08 o 23:37
Stary 2013-07-08, 23:39   #710
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Nie napisałam mu już nic, bo stwierdziłam, że do konca się spalę ze wstydu, dzisiaj do niego ciągle dzwoniłam albo mu smsy wysyłałam i jeszcze na koniec dnia pomyśli, że ja głupia się zakochałam i mu buziaki wysyłam .. powiem mu jutro rano "sorry chłopie" i może jakoś puści to w niepamięć dobrze, że to koncówka ciąży, a nie początki bo tak to bym chyba gina zmieniła
ciekawe jak jutro bedzie wygladalo badanie

Nie wytrzymam normalnie, zaraz ze smiechu urodze ... ciekawe czy to mozliwe ???
Stary 2013-07-08, 23:46   #711
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
ciekawe jak jutro bedzie wygladalo badanie

Nie wytrzymam normalnie, zaraz ze smiechu urodze ... ciekawe czy to mozliwe ???
nie wiem czy można, ale nie przypominaj mi o tym, bo aż teraz się kołdrą zakrywam.. wiocha na maksa

Idę spać dziewuszki.. dobrej nocy Wam życzę, jutro od rana koczuję na IP w oczekiwaniu na kolejne KTG, niczym nastolatki na koncertach Britney Spears

Oliath
- przetrwacie ten wstrętny kryzys razem ze słodzinką Lilo!

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-08, 23:48   #712
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Wypiłam herbatę i chyba spłonę od tego upału co mnie podkusiło?

Lecę pod zimny prysznic :P dobranoc

Filipiśko

Stary 2013-07-08, 23:55   #713
Asiunia1230
Raczkowanie

Cześć dziewczynki
Witam się w 35tc.
Gratuluję pociech, wiele porządnych akcji u Was, ja niestety nie mam czasu za dużo pisać, ale podczytuje codziennie.
U mnie ciągle "coś" się dzieje, była mała rozpierducha bo zmieniamy ogrzewanie na gazowe, nowy piec już wisi, ale ciągle jestem bez ciepłej wody, bo czekamy na cholerną inwentaryzację. Tż z wujem odnawia kotłownię - karton gips na ściany, płytki na podłogę, bo było okropnie brzydko, krzywo, czarno i śmierdząco
W międzyczasie pękły nam dwa kaloryfery i mieliśmy małą powódź... ahh tego dnia myślałam, że wyjdę z siebie, poryczałam się.

Dzisiaj mama przywiozła mi komodę na rzeczy dziecka i tż skręcał, no ale nie zdąrzył całej skręcić, bo pojechał na noc do pracy. Zaplanowałam sobie kupić zmywarkę, nie cierpię zmywać i boje się, że zarośniemy brudnymi naczyniami jak urodzi się maleństwo. Jednocześnie musimy przerabiać blat i wymienić zlew na jednokomorowy, by się zmywarka zmieściła. Aktualnie muszę gotować wodę w czajniku do zmywania i umycia się i tak już przez 2 miesiące...
Tż wymyślił jeszcze malowanie w przedpokoju i salonie, by było czyściutko jak mała się urodzi, bo wszystko czarne, zadymione.
Więc jestem na pełnych obrotach, a czasu coraz mniej.

Jutro mam wizytę, może maleństwo dobije do 3kg

Czytałam ostatnio o Waszych depresjach - mnie też coś ostatnio wzięło. Powoli mam dosyć ciąży. Nie mam siły, brzuch mi przeszkadza.
Dzisiaj rano wstałam, pozmywałam gary, zrobiłam pranie, rozwiesiłam i już padałam na twarz.. masakra.

Ostatnio teściowa mnie dobija, bo gada wszystkim jak to ona nam pomaga.. Denerwuje mnie, bo zadzwoniła do mojej mamy i zasugerowała jej by ta zaczęła gotować nam obiady, bo ja już nie mam siły, chwaliła się, że sprzedaje nam samochód za grosze i na tym traci, że jej mąż daje nam 5 tysięcy na gaz (ja nic o tym nie wiem).
A moja mama dzień po zabiegu - miała usuwanego polipa, położna kazała się jej oszczędzać. Tak to przyjeżdża pomaga mi w domu, albo jeździ ze mna na zakupy żebym nie dźwigała.
A teściowa - jakoś w niczym mi nie pomogła... Nie pomijając, tego że załatwiała formalności związane z gazem.
Swoją drogą bezczelne, że dzwoni do mojej mamy. Ja tam nie muszę jadać codziennie obiadków jak mój mąż. On jest tak rozpuszczony, że jak nagotuje na dwa dni, to swoją drugą porcje zje na kolację, a moją następnego dnia na śniadanie, a w porze obiadowej pyta się mnie "Gdzie obiad?" ;/ ;/

Tż ma teraz cztery nocki pod rząd, nie lubię być w nocy sama

Zgaga mnie dobija, pali mnie nieraz cały dzień i nic nie pomaga

Edytowane przez Asiunia1230
Czas edycji: 2013-07-09 o 00:05
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 00:00   #714
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Sms od Kocurka o treści już wam mnie więcej znanej i ujawnionej przez szpiega- Domi własnie do mnie dotarł.

"1 cm rozwarcia i czop odchodzi. Skurcze dalej są i brzuch boli. Idzie akcja, ale bardzo wolno. Marcelek leży główką w dół. Waga 3100. Ufff. Pokazał na USG buźkę i jest piękny. Chyba za szybko nie wyjdzie. "
zeby sie przyspieszyła akcja

Cytat:
Info od Eveewe:

Aleks urodził się o 12:18, 3770 g, 55cm. Mamusia czuje się dobrze
Gratulacje

Cytat:
no więc tak, napiszę Wam, a zaraz wszystko pocytuję..

Stawiłam się o 12:30 na IP gin- położniczej, zadzwoniłam do mojego lekarza.. Pełno kobiet no i on wyszedł, zaprosił mnie do siebie no i powiedział, ze niestety ale musze poczekac na to ktg, ze probowal przyspieszyc ale im sie 2 aparaty zepsuly a kobiet mnóstwo. No więc czekałam z Tztem i w koncu poszłam na to ktg, w miedzy czasie on mi wypisał skierowanie na SOR aby mogli sprawdzic ile ma to spojenie łonowe i czy nie ma rozejscia. Później po ktg pani doktor kolezanka mojego wzięła mnie na usg i stwierdziła ze ilosc wód ciagle sie zmniejsza i czy nie zauwazylam, zeby wody się sączyły.. powiedziała, ze jest dolna granica normy i ze jutro muszę znowu przyjechać zeby mogli to sprawdzic, ale jutro juz na szczescie rano i bez kolejki. Powiedziała, ze rozwarcie lekkie jest i jak tylko zaczelyby sie skurcze to od razu do nich. No i wzielam skierowanie na ten SOR i poszłam tam z mama, bo to obok, Tz pojechał w tym czasie do pracy.
No i tam znowu czekanie, az mnie przyjmą..mniej wiecej trwało to godzine, posadzili obok mnie faceta, który był kompletnie pijany i czekała na niego policja na zewnatrz.. no ale dobra, w koncu zawołał mnie facet i kazał mi usiasc w gabinecie. Przychodzi ortopeda i z miejsca do mnie mówi: "ROZUMIEM, ze Pani nie wyraza zgody na badanie?" a ja na to ze jak? a on: no tak, nie zrobimy Pani zdjecia rentgenowskiego, bo jest Pani w 38 tc i to jest niebezpieczne dla dziecka. No wiec ja sie pytam jak maja mi w takim razie zamiar sprawdzic, bo jezeli rozejscie jest to jest to rowniez dla mnie niebezpieczne..no a on, ze mam wrocic na IP ginekologiczno- poloznicza. Ja juz z tej bezsilnosci po tylu godzinach i po odsyłaniu mnie z IP gin-pol na SOR i z powrotem sie wzięłam i poryczałam i powiedziałam ,ze w takim razie na własna odpowiedzialnosc chce zdjecie rentgenowskie, bo jestem na wylocie, a oni musza to ocenic.. wiec milion oswiadczen itp itd i facet do mnie mowi, ze po zdjeciu oni mnie karetka chca zawiezc z powrotem na IP gin-pol niech mnie tam poloza i obserwuja i to bedzie lepsze wyjscie niz zdjecie. Facet mnie wkurzył i juz mu powiedziałam, ze czym maja zmierzyc, skoro do tego trzeba to zdjecie i koniec. No wiec w koncu poszlam do pokoju gdzie mieli mi zrobic zdjecie a tam na wejsciu, ze oni mi tego nie zrobia, bo nie i koniec.. blagalam juz ich zeby mnie przyjeli i podpisałam znowu miliard oswiadczen. Niestety moj lekarz nie mógł tu nic zadziałac bo to SOR, a nie gin-polozniczy oddział, masakra i tak mnie odsyłali z drzwi do drzwi, ledwie chodzaca i wykonczona p ocąłym dniu. W koncu jednak okazało sie po opisie, ze mam 8-9cm, od 10 jest rozejscie spojenia, wiec najprawdopodobniej nie trzeba bedzie cc!
Mam sie jutro stawic o 7 rano juz na IP na kolejne KTG ze wzgledu na małą ilosc wód
Mam dosyc, boli mnie brzuch cały dzien i teraz mam lekkie skurcze. Niech sie to rozkreci, bo normalnie szajby dostane z tego wszystkiego

No, a teraz ide Was cytować. Przepraszam, ze nie było wczesniej info, no ale wysyłąłam Roxi i Dotce wiadomosci. Najwidoczniej byly zajete zeby je tu przepisac, wiec ja juz zdałam całą relację
O ja pitole. Ja bym chyba wyszła z siebie i stanęła obok. Szczerze to ja sie dziwie , ze gin wysłał Cie na rentgena
U mnie by nie ryzykowali. Wiadomo , ze porod sn jest lepszy,ale w takiej sytuacji to jeśli by nie było wyjścia zrobiliby CC i juz.

Cytat:

Aleks we własnej osobie:
Slicznosci

Cytat:
przeczytałam, ze spadłaś z łóżka...boszzz chyba tez już musze isc....

spać!
Tez tak przeczytałam

Hej.

Ja sie dzis budzilam milion razy. Na siku na pic i gorąco mi było mimo,ze klima chodziła , a Tz z boku zwiniety był w koldre jak w kokon bo mu zimno, a ja z gola kapa prawie i cała spocona. Musiałam włosy związać w kok bo sie plataly wszędzie.

Humor mam po zboju dzis. Dziewczynki z Tz pojechały grać w baseball i na basen, a ja gnije w domu. Strasznie mnie to wpienia. Moze tez przesadzam trochę bo ja od zawsze jestem Zosia samosia. Wpienia mnie,ze leże jak krowa,ze nie moge iść cos zrobic,ze nie mam siły i zmuszam sie do granic wytrzymałości. Co z tego, ze Tz odkurzy. Przecież nie zrobi tego tak jak ja takie mam wlasnie myślenie niestety.

Moj Tz to nie jest jakas sierota, ze se jeść nie zrobi sam czy skarpet nie wrzuca do kosza na pranie. Każde z nas ma swoj kosz w swojej garderobie i Tz ma poukładane lepiej ode mnie kolorami i rodzajem wieszaczkow i pranie zawsze robimy razem od zawsze, a jego pracownicze ubrania on robi sobie sam.
Teraz jest kryzys bo jeśli chodziło o dom o sprzątanie o zakupy to ja to ogarnialam. Ja tez naprawialam w domu jak sie cos zepsuło czy malowalam ściany,gipsowalam bo ja sie znam Tz niestety nie .
I teraz jak mi ciezko to Tz przeżywa szok. Mogłam go gonić od początku,ale sorry szlak mnie trafiał jak Tz grill składał i 15min.rozkminial jak jedna srubke wkrecic, a mi to 30sekund zajęło. Umarlego by wkur***

Ja "sluzka" nie jestem ni ch*a. Nikomu nie podaje nie usluguje. Jak tesciowa przylezie czy ktos inny z grzecznosci zapytam czy chce cos do picia i tyle.
U mnie na odwrót jest, ze ona chce wszystko OD ZAWSZE wiedziec. Gdzie poszłam, co jadłam i nr stanika. Ona mi bedzie pomagać, szyc jakieś pieprzona przescieradla i inne rzeczy. Poprostu nadgorliwość gorsza od faszyzmu. Ona sie juz tak jara tym dzieckiem, ze nawet powiedziała, ze to bedzie jej dziecko, a nie moje. Mojej koleżance potrafiła powiedzieć, ze jest wyrodna macocha i złe trzyma małego, a to nie było pierwsze dziecko koleżanki i ona umiała sie małym zając. Z reszta każdej matki sprawa jak sie zajmuje. Krzywdy mu nie robiła żadnej. Nawet na moim BS tesciowa jej wyrywala małego z rak. Pierd*olnieta jest i tyle.
Ja najchętniej to bym wypierd ja w kosmos i tam niech se mieszka i żyje.

Tz wczoraj powiedział, ze on naprawde myslal, ze dziewczynki se jaja z niego robia bo czemu ja nie zadzwoniłam do niego. A ja nie wiem ja byłam w jakims paraliżu ze strachu chyba, a one były bardziej przytomne poprostu niż ja.
No,ale sama do domu dojechalam to chyba az tak złe nie było i ze po co sie uparlam i wyszłam i ze on odruchowo matce powiedział o tym bo akurat zadzwoniła i on był zdenerwowany. I gada mi, ze on musi mamie mówić co ze mną bo jak jego nie bedzie to ona jest najbliżej zeby mi pomoc. Fakt jest,ale dam se radę sama. W dupę nie chce niczyjej pomocy. Sa dziewczyny i mi pomogą. I Tz ma byc na straży, a nie świekra.

Ona jest taka chuda, ze jak zawsze była w ciazy to nie było jej brzucha widać praktycznie w ogóle wiec jak widzi mnie to nie moze sie nacieszyć i zazdrości mi mojego. Mowie jej, ze chyba nie wie co mowi i ze jak ciezko nosić taki ciężar i dźwigać , ze kręgosłup i nogi tego nie wytrzymują poprostu, a ona mi gada ciesz sie ciesz naprawde delektuj sie tym. Do tego robi mi zdjęcia i bez kitu jak znajdę jej ten aparat to go w kiblu utopie kiedyś. Wszystkie mądrości swiata i rady mnie tak wkur ze masakra. Chyba kazdy ma swoje życie i robi jak chce. Nie ch trza robić jak ona uważa. Nawet moj gin to w dupie był i g widział bo ona swoje wie

I moze nic by nie było gdybym taka ciapa była i jej przytakiwala,ale ja nie umiem jej odpuścić i ustąpić. Z drugiej strony nie chce byc niemiła wiec wale riposty,ale ona nichuchu nie kuma nic. Strasznie tempa jest i potrafi nawet sie śmiać

A Tz popełnia wiele błędów teraz,ale nie ma tak, ze ja mu daruje idzie w ruch i musi byc ustawiony do pionu. Pi*dy z siebie robić nie będę.
Obojgu nam ciezko bo przez 5lat ponad bylismy sami niezależni. Duzo podrozowalismy i to jest nasze hobby. Teraz tez jest mi ciezko, ze lato, a ja gnije w domu, ze w zimie ani nart nie było ani nic. Roweru tez nie. Zero sportu i żadnych praktycznie wyjazdów, ale mnie mały kopnie i nic wiecej nie trzeba Tz tego nie czuje tak jak ja. Nie będę go zmuszać. Mam nadzieje, ze jak mały sie urodzi to Tz wtedy to wszystko poczuje.

Gratuluje nowych tygodni i trzymam za co trzeba

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423

Edytowane przez Samantha7
Czas edycji: 2013-07-09 o 00:07
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 00:03   #715
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

leos urodzil sie o 22.45 wazy 3400 ma 52 cm dostal 10 punktow. mialam cc bo wyszedl stan zapalny. karmilam go przez chwilke i wz jest cudny i najglosniejszy ze wszystkich maluchow..
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 00:07   #716
enlevee
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41698348]leos urodzil sie o 22.45 wazy 3400 ma 52 cm dostal 10 punktow. Mialam cc bo wyszedl stan zapalny. Karmilam go przez chwilke i wz jest cudny i najglosniejszy ze wszystkich maluchow..[/quote]

teso ogromne gratulacje!!!!
Ucałuj leośka od nas i odpoczywaj, dochodz do zdrówka kochana!!!

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-09, 00:08   #717
Oliath
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41698348]leos urodzil sie o 22.45 wazy 3400 ma 52 cm dostal 10 punktow. mialam cc bo wyszedl stan zapalny. karmilam go przez chwilke i wz jest cudny i najglosniejszy ze wszystkich maluchow..[/QUOTE]

TESO, JAK CUDOWNIE, KOCHANA, WITAMY LEOSIA!!! Ale numer zrobilas, jestes speed lux torpeda !!!

Ahahaha, a ja Ci pisalam przedtem, ze jak juz jestes na tej porodowce, to moze urodz sobie przy okazji, bo co tak bedziesz okazje marnowac

Brochow?...
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-07-09 o 00:12
Stary 2013-07-09, 00:11   #718
Asiunia1230
Raczkowanie

Mogę się pochwalić kilkoma fotkami ze ślubu i uciekam spać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 09.jpg (101,2 KB, 82 załadowań)
Stary 2013-07-09, 00:12   #719
Asiunia1230
Raczkowanie

Teso gratulacje
Stary 2013-07-09, 00:16   #720
idzia111
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41698348]leos urodzil sie o 22.45 wazy 3400 ma 52 cm dostal 10 punktow. mialam cc bo wyszedl stan zapalny. karmilam go przez chwilke i wz jest cudny i najglosniejszy ze wszystkich maluchow..[/QUOTE]

geatuluję kochana

Bardzo dobrze, że zdecydowali się na szybką cc, miałam takie przeczucie, że jesli nie posiedze na wizazu to i tak rano przeczytam tę informację.

Odpoczywajcie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości