|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Cytat:
![]() Sączenia zadnego nie zauwazylam.. no ale ta lekarka do mnie: pije Pani 2,5-3 litrów dziennie wody mineralnej?? No tak, ale to w rozłożeniu na 2-3 dni ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Charlize- współczuję Ci strasznie, bo z tego co czytam nie tylko Teściowa ma Cię w głębokim poszanowaniu, ale Twój mąż też ma małe wyobrażenie o tym co wypada, a czego nie. Musisz się stanowczo postawić, bo nie możesz być służką zwłaszcza obecnie, kiedy jest 100 razy cieżej wykonac wszystkie czynnosci..Szkoda, ze nie masz oparcia w swojej Mamie, bo to na pewno ułatwiłoby Ci w pewien sposób pewne zachowania.. Musisz wyegzekwowac od swojego męża szacunku do Ciebie, bo tak byc nie moze.. trzymam kciuk i wiem ze dasz radę! ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Anulka- mam nadzieję, że akcja się szybko rozwinie. Szykuje się porodzik, na na na na na !!! ![]() Twee- mój Tż powiedział, ze jakbys chciała wpasc do nas na trójkąt to on zaprasza, spodobałaś mu się po zdjęciach w klubie jak ogladałam zresztą ja to już dawno wiedziałam, bo jestes bardziej w jego typie niz ja sama
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||
|
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
dla mamusi Anulka jak tam ? |
|
|
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
nie widze zdjec na telefonie :/
teso- dobrze, ze pojechalas na ip, oby wszystko sie uspokoilo. anulka- jak tam skurczyki? ![]() en- beda monitorowac jeszcze to rozejscie sie? bo do 10 cm to niewiele brakuje:/ my juz po wizycie, u nas wszystko oki.Mala wazy 3300 gramow, wiec juz calkiem ladnie. gin po badaniu stwierdzil, ze rozwarcie zewnatrzne coraz wieksze, na 1,5 cm i wszystko juz gotowe do porodu. w przyszlym tyg mam isc na ktg podczas jego dyzuru w szpitalu. wsio Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz... nie taka znów mała zrobiłaś koleżance TAKIE rozwarcie, że już powinna być dawno po porodzie (i pewnie przy okazji kilka części zamiennych by zgubiła Cytat:
Ale wyznanie i to publicznie |
||
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
En normalnie nie mają serca dla ciężarnej ;/ współczuję Ci, że tak Cię załatwili. Mam nadzieję, że spojenie będzie ok. Każda z nas może sobie zbadać jaka jest przerwa mniej więcej - wsadzając palec między jedną a drugą kość, tylko trzeba się "przebić" przez wzgórek łonowy
![]() Ale dobrze, że nie zrobili Ci rengena, nie ma co ryzykować. |
|
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
Spadam do łóżka, pewnie Was jeszcze podczytam z kom. zanim zasnę, ale rozsądek mnie tam już pcha. Mały dziś przydreptał do nas ok. 4, o 5:30 oglądaliśmy już bajki... a jutro od ranka gonitwa - muszę się wykąpać, umyć włosy, mąż z psem wyjdzie i po auto do garażu, na 8 Norbert ma laryngologa, ja na 10 gina... Odezwę się PO
aż ciekawa jestem, co ten dr mi nowego powie widząc moją kapę po raz pierwszy w 36 tygodniu...
|
|
|
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może ja późno przeczytałam Roxi porządna firma!!!!
|
|
|
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#699 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To w koncu zrobili Ci zdjecia? Odwazna jestes, ja bym sie bala jednak... Cytat:
Cytat:
|
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
no! i nie psuć mi tu reputacji
dobra, zjeżdżam paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa |
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
A my mamy chyba jakis kryzys laktacyjny - albo moze Lili ma skok rozwojowy i nagle potrzebuje wiecej jesc, a ja jeszcze nie wyrabiam tej nowej normy?...
Spedzilam z Lili przy piersi i laktatorem w dloni tyle czasu dzis, ze od pompowania bede miec zakwasy w lapach niedlugo Nie mowiac, ze sutki mi sie zrobia na stale takie dlugie i sterczace, i do konca zycia bede czula, jakby mi je ktos posiniaczyl. No to juz podchodzi pod BDSM
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Tak dziewczyny, zdecydowałam się na zdjęcie rentgenowskie, bo już miałam dosyć.. Odsyłali mnie od IP na SOR i z powrotem, nikt nie chciał niczego zrobić aby mi pomóc.. każdy przerzucał odpowiedzialność na mnie.
Mój lekarz w koncu powiedział, ze rentgen jest groźny głównie w I trymestrze, natomiast w tym momencie jak juz jestem na wylocie i zaczęłabym rodzić jak by sie okazało ze rozejscie jest to byłoby to dla mnie dużo bardziej groźne niż zrobienie zdjecia. Poza tym akurat tam na nowym SORze mają rentgen który jest dodatkowo jakby wzmocniony ochroną, jeden z nowszych modeli. Roxi dobra firma, wspierała mnie dzielnie w przebojach dzisiaj
|
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
en leżę i kwiczę w związku z sms-em do gina
![]() a napisalas mu potem cos w stylu, ze przepraszasz i ze sie pomylilas? A boli Cie dalej tak mocno? |
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() myślałam,że mimo Twoich oświadczeń nie wyrazili zgody ![]() Piję herbatę i będę się ewakuować do łazienki i spania chyba :P |
|
|
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
Mialam racje!!!
![]() KRYZYS TRZECIEGO TYGODNIA ![]() Znalezione w sieci: Kryzys laktacyjny służy temu, aby doprowadzić do zmiany ilości i składu mleka matki. Dziecko rośnie i potrzebuje pokarmu dostosowanego do swojego wieku i potrzeb. Jest wówczas bardzo aktywne i niespokojne, domaga się częstego karmienia i zwiększonego kontaktu fizycznego. Częstsze przykładanie dziecka do piersi ma na celu stymulację przysadki mózgowej do produkcji mleka odpowiedniego dla rosnącego dziecka. Kryzys laktacyjny występuje najczęściej w 3 i 6 tygodniu i w 3 miesiącu karmienia piersią i trwa zwykle 2 do 7 dni. Wiele matek interpretuje takie zachowanie dziecka jako potrzebę dokarmiania mlekiem modyfikowanym i tym samym może doprowadzić do zmniejszenia ilości pokarmu naturalnego i do zaprzestania laktacji. Nie martw się, że masz za mało mleka, albo mleko złej jakości! Pamiętaj, że mleko matki jest najlepszym i niezastąpionym pożywieniem dla Twojego dziecka.
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-07-08 o 23:27 |
|
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. powiem mu jutro rano "sorry chłopie" i może jakoś puści to w niepamięć dobrze, że to koncówka ciąży, a nie początki bo tak to bym chyba gina zmieniła
|
|
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
idę do spanka. Dobranoc!!!
ANULKA trzymam kciuki!!! Fiazo Ty tez tam się trzymaj!!! i dawaj znać... TESO!!!! czekamy na info co tam dalej z Toba i Leo... i dla reszty potrzebujących!!! KCIUKI!!!! Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-07-08 o 23:37 |
|
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wytrzymam normalnie, zaraz ze smiechu urodze ... ciekawe czy to mozliwe ??? |
|
|
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę spać dziewuszki.. dobrej nocy Wam życzę, jutro od rana koczuję na IP w oczekiwaniu na kolejne KTG, niczym nastolatki na koncertach Britney Spears Oliath- przetrwacie ten wstrętny kryzys razem ze słodzinką Lilo!
|
|
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
Wypiłam herbatę i chyba spłonę od tego upału
co mnie podkusiło?Lecę pod zimny prysznic :P dobranoc
|
|
|
|
#713 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Witam się w 35tc. Gratuluję pociech, wiele porządnych akcji u Was, ja niestety nie mam czasu za dużo pisać, ale podczytuje codziennie. U mnie ciągle "coś" się dzieje, była mała rozpierducha bo zmieniamy ogrzewanie na gazowe, nowy piec już wisi, ale ciągle jestem bez ciepłej wody, bo czekamy na cholerną inwentaryzację. Tż z wujem odnawia kotłownię - karton gips na ściany, płytki na podłogę, bo było okropnie brzydko, krzywo, czarno i śmierdząco ![]() W międzyczasie pękły nam dwa kaloryfery i mieliśmy małą powódź... ahh tego dnia myślałam, że wyjdę z siebie, poryczałam się. Dzisiaj mama przywiozła mi komodę na rzeczy dziecka i tż skręcał, no ale nie zdąrzył całej skręcić, bo pojechał na noc do pracy. Zaplanowałam sobie kupić zmywarkę, nie cierpię zmywać i boje się, że zarośniemy brudnymi naczyniami jak urodzi się maleństwo. Jednocześnie musimy przerabiać blat i wymienić zlew na jednokomorowy, by się zmywarka zmieściła. Aktualnie muszę gotować wodę w czajniku do zmywania i umycia się i tak już przez 2 miesiące... Tż wymyślił jeszcze malowanie w przedpokoju i salonie, by było czyściutko jak mała się urodzi, bo wszystko czarne, zadymione. Więc jestem na pełnych obrotach, a czasu coraz mniej. Jutro mam wizytę, może maleństwo dobije do 3kg ![]() Czytałam ostatnio o Waszych depresjach - mnie też coś ostatnio wzięło. Powoli mam dosyć ciąży. Nie mam siły, brzuch mi przeszkadza. Dzisiaj rano wstałam, pozmywałam gary, zrobiłam pranie, rozwiesiłam i już padałam na twarz.. masakra. Ostatnio teściowa mnie dobija, bo gada wszystkim jak to ona nam pomaga.. Denerwuje mnie, bo zadzwoniła do mojej mamy i zasugerowała jej by ta zaczęła gotować nam obiady, bo ja już nie mam siły, chwaliła się, że sprzedaje nam samochód za grosze i na tym traci, że jej mąż daje nam 5 tysięcy na gaz (ja nic o tym nie wiem). A moja mama dzień po zabiegu - miała usuwanego polipa, położna kazała się jej oszczędzać. Tak to przyjeżdża pomaga mi w domu, albo jeździ ze mna na zakupy żebym nie dźwigała. A teściowa - jakoś w niczym mi nie pomogła... Nie pomijając, tego że załatwiała formalności związane z gazem. Swoją drogą bezczelne, że dzwoni do mojej mamy. Ja tam nie muszę jadać codziennie obiadków jak mój mąż. On jest tak rozpuszczony, że jak nagotuje na dwa dni, to swoją drugą porcje zje na kolację, a moją następnego dnia na śniadanie, a w porze obiadowej pyta się mnie "Gdzie obiad?" ;/ ;/ Tż ma teraz cztery nocki pod rząd, nie lubię być w nocy sama ![]() Zgaga mnie dobija, pali mnie nieraz cały dzień i nic nie pomaga
Edytowane przez Asiunia1230 Czas edycji: 2013-07-09 o 00:05 |
|
|
|
#714 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby sie przyspieszyła akcjaCytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie by nie ryzykowali. Wiadomo , ze porod sn jest lepszy,ale w takiej sytuacji to jeśli by nie było wyjścia zrobiliby CC i juz. Cytat:
Cytat:
Hej. Ja sie dzis budzilam milion razy. Na siku na pic i gorąco mi było mimo,ze klima chodziła , a Tz z boku zwiniety był w koldre jak w kokon bo mu zimno, a ja z gola kapa prawie i cała spocona. Musiałam włosy związać w kok bo sie plataly wszędzie. Humor mam po zboju dzis. Dziewczynki z Tz pojechały grać w baseball i na basen, a ja gnije w domu. Strasznie mnie to wpienia. Moze tez przesadzam trochę bo ja od zawsze jestem Zosia samosia. Wpienia mnie,ze leże jak krowa,ze nie moge iść cos zrobic,ze nie mam siły i zmuszam sie do granic wytrzymałości. Co z tego, ze Tz odkurzy. Przecież nie zrobi tego tak jak ja Moj Tz to nie jest jakas sierota, ze se jeść nie zrobi sam czy skarpet nie wrzuca do kosza na pranie. Każde z nas ma swoj kosz w swojej garderobie i Tz ma poukładane lepiej ode mnie kolorami i rodzajem wieszaczkow i pranie zawsze robimy razem od zawsze, a jego pracownicze ubrania on robi sobie sam. Teraz jest kryzys bo jeśli chodziło o dom o sprzątanie o zakupy to ja to ogarnialam. Ja tez naprawialam w domu jak sie cos zepsuło czy malowalam ściany,gipsowalam bo ja sie znam Tz niestety nie . I teraz jak mi ciezko to Tz przeżywa szok. Mogłam go gonić od początku,ale sorry szlak mnie trafiał jak Tz grill składał i 15min.rozkminial jak jedna srubke wkrecic, a mi to 30sekund zajęło. Umarlego by wkur*** Ja "sluzka" nie jestem ni ch*a. Nikomu nie podaje nie usluguje. Jak tesciowa przylezie czy ktos inny z grzecznosci zapytam czy chce cos do picia i tyle. U mnie na odwrót jest, ze ona chce wszystko OD ZAWSZE wiedziec. Gdzie poszłam, co jadłam i nr stanika. Ona mi bedzie pomagać, szyc jakieś pieprzona przescieradla i inne rzeczy. Poprostu nadgorliwość gorsza od faszyzmu. Ona sie juz tak jara tym dzieckiem, ze nawet powiedziała, ze to bedzie jej dziecko, a nie moje. Mojej koleżance potrafiła powiedzieć, ze jest wyrodna macocha i złe trzyma małego, a to nie było pierwsze dziecko koleżanki i ona umiała sie małym zając. Z reszta każdej matki sprawa jak sie zajmuje. Krzywdy mu nie robiła żadnej. Nawet na moim BS tesciowa jej wyrywala małego z rak. Pierd*olnieta jest i tyle. Ja najchętniej to bym wypierd ja w kosmos i tam niech se mieszka i żyje. Tz wczoraj powiedział, ze on naprawde myslal, ze dziewczynki se jaja z niego robia bo czemu ja nie zadzwoniłam do niego. A ja nie wiem ja byłam w jakims paraliżu ze strachu chyba, a one były bardziej przytomne poprostu niż ja. No,ale sama do domu dojechalam to chyba az tak złe nie było i ze po co sie uparlam i wyszłam i ze on odruchowo matce powiedział o tym bo akurat zadzwoniła i on był zdenerwowany. I gada mi, ze on musi mamie mówić co ze mną bo jak jego nie bedzie to ona jest najbliżej zeby mi pomoc. Fakt jest,ale dam se radę sama. W dupę nie chce niczyjej pomocy. Sa dziewczyny i mi pomogą. I Tz ma byc na straży, a nie świekra. Ona jest taka chuda, ze jak zawsze była w ciazy to nie było jej brzucha widać praktycznie w ogóle wiec jak widzi mnie to nie moze sie nacieszyć i zazdrości mi mojego. Mowie jej, ze chyba nie wie co mowi i ze jak ciezko nosić taki ciężar i dźwigać , ze kręgosłup i nogi tego nie wytrzymują poprostu, a ona mi gada ciesz sie ciesz naprawde delektuj sie tym. Do tego robi mi zdjęcia i bez kitu jak znajdę jej ten aparat to go w kiblu utopie kiedyś. Wszystkie mądrości swiata i rady mnie tak wkur ze masakra. Chyba kazdy ma swoje życie i robi jak chce. Nie ch trza robić jak ona uważa. Nawet moj gin to w dupie był i g widział bo ona swoje wie I moze nic by nie było gdybym taka ciapa była i jej przytakiwala,ale ja nie umiem jej odpuścić i ustąpić. Z drugiej strony nie chce byc niemiła wiec wale riposty,ale ona nichuchu nie kuma nic. Strasznie tempa jest i potrafi nawet sie śmiać ![]() A Tz popełnia wiele błędów teraz,ale nie ma tak, ze ja mu daruje idzie w ruch i musi byc ustawiony do pionu. Pi*dy z siebie robić nie będę.Obojgu nam ciezko bo przez 5lat ponad bylismy sami niezależni. Duzo podrozowalismy i to jest nasze hobby. Teraz tez jest mi ciezko, ze lato, a ja gnije w domu, ze w zimie ani nart nie było ani nic. Roweru tez nie. Zero sportu i żadnych praktycznie wyjazdów, ale mnie mały kopnie i nic wiecej nie trzeba Gratuluje nowych tygodni i trzymam za co trzeba
Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2013-07-09 o 00:07 |
|||||
|
|
|
#715 |
|
Konto usunięte
|
leos urodzil sie o 22.45 wazy 3400 ma 52 cm dostal 10 punktow. mialam cc bo wyszedl stan zapalny. karmilam go przez chwilke i wz jest cudny i najglosniejszy ze wszystkich maluchow..
|
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41698348]leos urodzil sie o 22.45 wazy 3400 ma 52 cm dostal 10 punktow. Mialam cc bo wyszedl stan zapalny. Karmilam go przez chwilke i wz jest cudny i najglosniejszy ze wszystkich maluchow..[/quote]
teso ogromne gratulacje!!!! Ucałuj leośka od nas i odpoczywaj, dochodz do zdrówka kochana!!!
|
|
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41698348]leos urodzil sie o 22.45 wazy 3400 ma 52 cm dostal 10 punktow. mialam cc bo wyszedl stan zapalny. karmilam go przez chwilke i wz jest cudny i najglosniejszy ze wszystkich maluchow..[/QUOTE]
TESO, JAK CUDOWNIE, KOCHANA, WITAMY LEOSIA!!! Ale numer zrobilas, jestes speed lux torpeda !!!Ahahaha, a ja Ci pisalam przedtem, ze jak juz jestes na tej porodowce, to moze urodz sobie przy okazji, bo co tak bedziesz okazje marnowac ![]() Brochow?...
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-07-09 o 00:12 |
|
|
|
#718 |
|
Raczkowanie
|
Mogę się pochwalić kilkoma fotkami ze ślubu i uciekam spać
|
|
|
|
#719 |
|
Raczkowanie
|
Teso gratulacje
|
|
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41698348]leos urodzil sie o 22.45 wazy 3400 ma 52 cm dostal 10 punktow. mialam cc bo wyszedl stan zapalny. karmilam go przez chwilke i wz jest cudny i najglosniejszy ze wszystkich maluchow..[/QUOTE]
geatuluję kochana Bardzo dobrze, że zdecydowali się na szybką cc, miałam takie przeczucie, że jesli nie posiedze na wizazu to i tak rano przeczytam tę informację. Odpoczywajcie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

żeby nam nic nie przepisać nuuu nuuuu! Roxi dawałą znać ale to juz późno było. A Dotka nicccc...

dla mamusi 
zrobiłaś koleżance TAKIE rozwarcie, że już powinna być dawno po porodzie (i pewnie przy okazji kilka części zamiennych by zgubiła 

ze jak? a on: no tak, nie zrobimy Pani zdjecia rentgenowskiego, bo jest Pani w 38 tc i to jest niebezpieczne dla dziecka. No wiec ja sie pytam jak maja mi w takim razie zamiar sprawdzic, bo jezeli rozejscie jest to jest to rowniez dla mnie niebezpieczne..no a on, ze mam wrocic na IP ginekologiczno- poloznicza. Ja juz z tej bezsilnosci po tylu godzinach i po odsyłaniu mnie z IP gin-pol na SOR i z powrotem sie wzięłam i poryczałam i powiedziałam ,ze w takim razie na własna odpowiedzialnosc chce zdjecie rentgenowskie, bo jestem na wylocie, a oni musza to ocenic.. wiec milion oswiadczen itp itd i facet do mnie mowi, ze po zdjeciu oni mnie karetka chca zawiezc z powrotem na IP gin-pol niech mnie tam poloza i obserwuja i to bedzie lepsze wyjscie niz zdjecie. Facet mnie wkurzył i juz mu powiedziałam, ze czym maja zmierzyc, skoro do tego trzeba to zdjecie i koniec. No wiec w koncu poszlam do pokoju gdzie mieli mi zrobic zdjecie a tam na wejsciu, ze oni mi tego nie zrobia, bo nie i koniec.. blagalam juz ich zeby mnie przyjeli i podpisałam znowu miliard oswiadczen. Niestety moj lekarz nie mógł tu nic zadziałac bo to SOR, a nie gin-polozniczy oddział, masakra 

dobrze, że to koncówka ciąży, a nie początki bo tak to bym chyba gina zmieniła 
zeby sie przyspieszyła akcja