Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-09, 07:55   #1531
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
bo dzieciaczki sa urocze najbardziej jak lobuzuja

Moja Nati jaki lobuz kochany, nieraz wymiekam jak lobuzuje ale tak sobie ostatnio pomyslalam ze taka ja sobie wymarzylam jak wyobrazalam sobie corcie to wlasnie mialam przed oczami takiego aniolka z loczkami ktory rozrabia z robrajajacym usmiechem na buzi i diabelkami w oczach
Tai aniołek z małymi różkami

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
No akurat taki problemowy egzemplarz nam się trafił
Krople Bacha to mieszanka ziół dobierana przez behawiorystę na podstawie opisu problemów/obserwacji kota. Kurację stosuje się przez 3 tygodnie - 4x dziennie trzeba podawać kotu po kilka kropli. I z tego, co czyta się na forach, naprawdę przynosi dobre rezultaty

Ja też mam problemy ze swoim,ma koci katar i kicha,niestety tak już zostanie do końca.nie chcę go faszerować antybiotykami cały czas no chyba że pojawi się zielony katar to wtedy wyjścia nie mam.
To i tak dobrze że udało mu się wyjść z choroby.Wyglądał jak cień do domu to się normalnie ciągnął, doszedł i padł.Taka bida była ale wiedział gdzie szukać ratunku

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
aaby-a czesto ma rozwolnienie?
No i po czym? Odrobaczona jest?

U mnie kazdy dzien taki pracowity. Jak bym niej zrobila, to bym uwazala ze dzien stracony.

\
W sumie w domu,koło domu zawsze się jakaś robota znajdzie

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

A tak w ogóle hejo

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 07:58   #1532
tunieczka
Raczkowanie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Witam się z rana
ale dużo napisałyście, nie było mnie wczoraj od południa a tu tyle nadrabiania.
Wczoraj spotkałam się z koleżnakami na ploty i tak mi dobrze zrobiło wyjście na miasto, że od razu więcej energii mam do działania

Cytat:
Kociary, to co na szybko znalazłam - a na co wcześniej nie trafiłam:
"Łóżeczko dziecięce należy ustawić z dużym wyprzedzeniem. Materac w łóżeczku należy owinąć grubą filą,
a do folii przykleić taśmę dwustronnie klejącą. Jeżeli kot tam wskoczy, to łapki przykleją mu się do taśmy, czego koty bardzo nie lubią. W związku z tym zacznie omijać to miejsce. Jest to najlepszy sposób aby nauczyć kota, żeby nie wskakiwał do dziecięcego łóżeczka. Podobnie można zrobić z wózkiem.
Koty są bardzo wrażliwe na hałasy i różne dźwięki, dlatego koniecznie trzeba kota stopniowo przyzwyczaić do płaczu dziecka. Robi się to poprzez odtwarzanie nagrania z płaczem niemowlaka. Na początek trzeba odtwarzać bardzo cicho, najlepiej gdy kot jest pochłonięty zabawą. Po paru dniach, gdy nie będzie zwracał uwagi na płacz, można stopniowo nagranie odtwarzać coraz głośniej."

Zadbaj o to, by zaraz po urodzeniu maleństwa, jeszcze przed powrotem ze szpitala Twój kot poznał już jego zapach – niech Twój współmałżonek przynosi ze szpitala do domu ubranka dziecka i inne rzeczy przesiąknięte jego zapachem i daje je kotu. Dzięki temu kot pozna zapachy maluszka zanim ten na stałe się wprowadzi.

AAby bardzo dziękuję za rady o tym przyklejeniu taśmy dwustronnej do łóżeczka nie pomyślałam, a to niezły pomysł jest.

Ryba, AAby mój sierściuch jak wasze, wszędzie ogrom futra i bardzo niesuboordynowany jest. Złośnik rudy - zawsze na złość musi zrobić - i mam wrażenie że doskonale o tym wie, bo zawsze robi taką złośliwą minę jak coś przeskrobie i odchodzi taki dumny

Trele Kiedy masz urodzinki 26 czy 29? Będę celować

Lece nadrabiać bo mam chyba 4 czy 5 stron
tunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 08:13   #1533
issia88
Zakorzenienie

Dzień Doberek

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Paulina Podobają mi się takie subtelne,pastelowe

Zgrabniutka piłeczka plażowa nad morzem

Issia Nie gadaj bo Marianna to też mój typ.Ale pewnie chłopak będzie więc sprawa się rozwiąże
Hehe... mnie się akurat kojarzy ze strasznie "ułomną" dziewczyną, w sensie takim, że ona zdrowa jest ale jest jakaś strasznie zwichrowana

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Haha tak mi się tylko skojarzyło jako miks imion które podałaś, ale rozumiem, złe skojarzenia często eliminują imię. Ja dlatego mam problem przekonać się do wymarzonej przez TŻ Natalii
Ja jak patrzyłam na imiona w internecie to połowa odpada, bo źle mi się kojarzą z pewnymi imionami

Cytat:
mnie się też dłuuugo nie podobało, ale musiałam się nauczyć z tym żyć

wczoraj na placu zabaw na dziewczynkę wołali Marcysia, Marcelinka i ja się ciągle oglądałam
koleżanka ma córcie Marceline. A myślałam że tego imienia dla dzieci już nikt nie wybiera
a obok biegała Lenka i jak ją mama wołała to natalia pokazywała na mój brzuch i mówiła "tuuuu!"
Marysia ślicznie
Hehe... super masz tą córę

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Hejo
Wkurzylam sie na sama siebie bo pojechalam na ta glukoze i co sie okazalo? Ze punkt pobran czynny poniedzialek, sroda, piatek
Czy ta glukoza ktora mam rozrobiona moze poczekac do piatku czy musze kupic kolejna nowa?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Hehe... tylko zapamiętaj, że jutro musisz jechać!!
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 08:22   #1534
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Na wieczór wrzucam jeszcze foto brzuszka prosto z nad morza
Ale okrąglutki zazdroszczę Wam tego odpoczynku nad Morzem

Cytat:
obiecałam fotki z sesji brzuszkowej
http://grinderphotography.blogspot.c...brzusznie.html
teraz chciałabym taką rodzinną bardziej

a tu jeszcze sesja przekochanego Kamilka z rodzicami
http://grinderphotography.blogspot.c...otografia.html

i lecę spać mam nadzieję że jutro uda mi się podczytać

dobranoc, kopniaczki na noc
Śliczne te zdjęcia

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
W sumie to nie wiem, nie pomogę, bo ja pojechałam z glukozą w pojemniczku i tam mi na miejscu pani sporządziła ten słodki eliksir

Witam się z rana, zapewne cały dzień nie będę zaglądać bo w pracy mam dwóch urwisów, jeszcze póki co śpią. Ale przy dwóch to już nie ma odpoczynku.

Dzastin śliczny brzuszek, zazdroszczę wakacji, nam niestety nie wiem czy uda się gdzieś wyskoczyć w tym roku. Może chociaż na jakiś weekend by nam się udało wyrwać

Tak wogóle to zaczynają mnie łapać skurcze łydek w nocy Aha pisałyście wczoraj o przytulankach, u nas w sumie jest jak wcześniej z tą różnicą że muszę używać żelu intymnego po to właśnie żeby mnie później nie piekło, bo raz jak było bez to mnie piekło i nie było miło. A tak to spokojnie, nic nie piecze.
Miłego dnia dwupaki i nie naprodukujcie 10 stron
Mi niestety na to pieczenie nic nie pomaga już nie wiem co robić bo ochotę na przytulanki mam ale jak sobie pomyślę o tym pieczeniu to mi się odechciewa... Pytałam lekarza ostatnio o to to mi powiedział że on żadnej infekcji tam nie widzi bo myślałam że może to od tego

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Ale się chamsko od rana zachowuje
Nie przywitałam się z Wami...
Dzień dobry mamusie i dzieciaczki
Trzymam za dzisiejsze wizyty
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 08:24   #1535
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
A masz ją już rozrobioną? Bo ja normalnie w pojemniku zaniosłam i położna mi rozrobiła.
Prawdę mówiąc nie wiem, czy możesz. Może przedzwoń do apteki?
no właśnie już rozrobiona zadzwonie do kuzynki ona farmaceutka to podpytam
Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Hehe... tylko zapamiętaj, że jutro musisz jechać!!
niestety dopiero w piątek będę mogła a wtedy nie wiem czy zdążą przesłać mi wynik do neurologa do środy
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 08:36   #1536
nasturcja7667
Zadomowienie

Witam się witam!

Wiaterek wieje dzisiaj muszę na miasto wybyć i mnie tak ten wiaterek cieszy, że sobie sprawy nie zdajecie nawet

Co do przytulanek- to ja od początku ciąży ochoty nie mam wcale Czasem się jakoś "nastroje" ale nie jest to to samo.

A... Zaczynamy dziś 21tc!
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 08:37   #1537
24Kasiula24
Raczkowanie

Cytat:
Witaj

Fajny tytul, bardzo mi się podoba

Piękne macie brzuszki dziewczyny

Dobrze,że Cię to tego szpitala nie dali...
za poprawę wyników

za 6 miesiac!

Mam nadzieje,że szybko znajdziecie jakieś fajne mieszkanko...
Z tymi kaucjami,czynszami do spóldzielni tak to jest... a wszystko wychodzi dopiero jak już człowiek się "napali"

za udane wizyty!
Kasiula, ile waży już Marcelek?

Ktosiula, b.fajny kombinezon... ja kupiłam w podobnym kolorze,z Szafki... za przyszłowiowe "grosze", w super stanie.
Postaram się na dniach wrzucić foto.

Widzę,że i tak połowe mi nie pocytowało..
Lineczka, widzę że wyprawka się kompletuję... ja w środę planuje kupić kilka podobnych pierdołek

Witam nowe dziewczyny (Lilith,miło Cię tu spotkać)

Ja dzisiaj już wszystko poprałam,wypakowałam się i pozałatwiałam to co miałam załatwić,pomału wracam do rzezywistości,po poludniu jeszcze sobie drzemkę strzeliłam,a Kamilo dziś jest tak spokojny że aż go nie poznaję

Dzastin, powiedział, że będzie go mierzył i wazyl na nastenej wizycie za 3 tygodnie więc ciekaweile wtedy będzie miał
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 08:40   #1538
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
U mnie też straaaasznie lewiwy dzień. Zdołałam tylko kurze powycierać i zrobić 2 prania. Kupiłam Mikusiowi kombinezonik, wrzucam fotkę.
Śliczny!

Witam, witam
Wczoraj coś padł mi internet i dopiero dziś mogłam Was poczytać
I Leoś wczoraj po dwóch dniach spania się odezwał Wieczorem niesamowicie kopał, a dziś nawet mnie zbudził o 4.30 kopniakami TŻ śpi, a ja go budzę, że synuś kopie

Zjadłam sobie pyszną sałatkę owocową na śniadanko, teraz biorę się za sprzątanie TŻ znów pojechał w delegacje, wróci dopiero w czwartek no ale niech pracuje na swoje skarby

Kończą już remontować mi łazienkę i jestem w niej totalnie zakochana! Wrzucę jakieś fotki jak będzie skończona

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Witam się witam!

Wiaterek wieje dzisiaj muszę na miasto wybyć i mnie tak ten wiaterek cieszy, że sobie sprawy nie zdajecie nawet

Co do przytulanek- to ja od początku ciąży ochoty nie mam wcale Czasem się jakoś "nastroje" ale nie jest to to samo.

Na początku też nie miałam ochoty.. Teraz mam straszną ochotę ale co z tego jak tylko pyk pyk dwa razy i mnie wszystko boli i piecze
Stary 2013-07-09, 08:42   #1539
naan0007
Raczkowanie

Cytat:
Witaj

Fajny tytul, bardzo mi się podoba

Piękne macie brzuszki dziewczyny

Dobrze,że Cię to tego szpitala nie dali...
za poprawę wyników

za 6 miesiac!

Mam nadzieje,że szybko znajdziecie jakieś fajne mieszkanko...
Z tymi kaucjami,czynszami do spóldzielni tak to jest... a wszystko wychodzi dopiero jak już człowiek się "napali"

za udane wizyty!
Kasiula, ile waży już Marcelek?

Ktosiula,
b.fajny kombinezon... ja kupiłam w podobnym kolorze,z Szafki... za przyszłowiowe "grosze", w super stanie.
Postaram się na dniach wrzucić foto.

Widzę,że i tak połowe mi nie pocytowało..
Lineczka, widzę że wyprawka się kompletuję... ja w środę planuje kupić kilka podobnych pierdołek

Witam nowe dziewczyny (Lilith,miło Cię tu spotkać)

Ja dzisiaj już wszystko poprałam,wypakowałam się i pozałatwiałam to co miałam załatwić,pomału wracam do rzezywistości,po poludniu jeszcze sobie drzemkę strzeliłam,a Kamilo dziś jest tak spokojny że aż go nie poznaję

Ale super brzusio i jaka piękna pogoda Wam się trafiła! Zdjęcie jak znad morza śródziemnego. Ciekawe jak długo ta pogoda się utrzyma bo uznaliśmy z tż, że ze wg na ciążę w tym roku wakacje spędzamy w Polsce ... Oby jeszcze z miesiąc było tak pięknie!
naan0007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 08:50   #1540
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość

Tak wogóle to zaczynają mnie łapać skurcze łydek w nocy Aha pisałyście wczoraj o przytulankach, u nas w sumie jest jak wcześniej z tą różnicą że muszę używać żelu intymnego po to właśnie żeby mnie później nie piekło, bo raz jak było bez to mnie piekło i nie było miło. A tak to spokojnie, nic nie piecze.
Miłego dnia dwupaki i nie naprodukujcie 10 stron
Czy ten żel intymny to z tych zwykłych typu Durex? bo ja się ostatnio zastanawiałam czy nie kupić bo stwierdziłam że potrzebny , ale nie wiem czy w ciąży można

A tak w ogóle to Wiatm, ja dziś nadrobię was po południu, idę dziś do koleżanki , jest miesiąc wyżej niż ja i będzie o czym gadać

Gratuluję UDANYCH WIZYT

Edytowane przez 89Beatka
Czas edycji: 2013-07-09 o 08:51
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 08:50   #1541
naan0007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Mężowi podoba się Helena: Helenka no i Hela też się zdrabnia
Mnie się podoba Maria: Marysia, Mania itd.
Nam się podoba Marcelina
Teściowa chce Annę
A moi rodzice już się pogubili i zdecydowali żebyśmy sami wybrali

A jedziemy na tydzień nad Gardę do Włoch, a potem do Francji nad morze już mi się chce i marzy

Ale cudownie! Garda jest taka piękna! Zazdroszczę!

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
jaki pojemniczek na mocz mam, drugie opakowanie glukozy jedzie do mnie

niestety pamiętam, a jem dzisiaj jak najęta a mam jeszcze 35 min jedzenia więc próbuję się najeść

ale jak to mam nie pić?! nawet wody mineralnej niegazowanej nie mogę? bo niby piję smakowe wody ale domyśliłam się że ich też nie mogę :P
I jak kochana żyjesz?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-09, 08:56   #1542
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:

Male dzieci sa slodkie ale i czasem wnerwiajace Mnie denerwuje jak moj maly wstanie w zlym humorze, na co szanse sa 50/50 i od rana jeczy i marudzi, nic mu nie pasuje normalnie baba w czasie okresu. Bo jak psoci to inna sprawa. Zalezy jeszcze co dokladnie robi
My mamy zły humor od 5 dni... I Ola wcale nie wydaje mi się w tym momencie słodka- dziecko czasem może swoim zachowaniem rozstroić matkę nerwowo kompletnie

Olka ryczy od 5 dni jak tylko o coś ją poproszę, jak coś jej się nie spodoba, wyciska na siłę łzy i udaje, że płacze. Wrzeszczy żebym na nią nie patrzyła i do niej nic nie mówiła i że ona chce płakać! Wrzeszczy tak nawet 15,20 minut... I nic nie pomaga.

A jeszcze wczoraj powiedziała mojej mamie, że jak urodzę dzidziusia to jej już nie będę kochała Nie wiem skąd jej się to wzięło...

Można zmienić mi na 1 stronie podpis synek na
MICHAŁ

Dziewczyny, ja szukam takiej sukienki, w normalnej cenie: http://www.pieknamama.pl/sukienka-karol-i.html

Nie mogę nigdzie znaleźć a mam już dosyć chodzenia w legginsach

Edytowane przez a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Czas edycji: 2013-07-09 o 09:01
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 08:58   #1543
naan0007
Raczkowanie

Nic znikam dziś bo mnóstwo spraw do załatwienia.

Życzę wszystkim miłego dnia!

Dziś mam połówkowe więc błagam trzymajcie kciuki bo strasznie się denerwuję!
Stary 2013-07-09, 09:05   #1544
ktosiula
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
U nas dzisiaj połóweczka! 140 dni za nami, i 140 przed nami Młody dokazuje od rana, jakie to przyjemne Teraz to takie miłe, ale pewnie za kilka/kilkanaście tygodni będzie bolało i już tak fajnie nie będzie

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Też przeglądam tablicę ale boję się bez oglądania kupować bo może jakiś wyliniały sie trafi ale chyba zaryzykuję.
Prześcieradła kupiłam niebieskie jedno jasne i drugie ciemniejsze, tak są pakowane. Białe też były 2 szt po 29zł ale przy maluszku białe wydały mi się mało praktyczne.
Ja przeglądam oferty z okolic i kupuję tylko po obejrzeniu na żywca
Zamówiłam tą pościel, jest śliczna i dziękuję Ci za linka Wzięłam jeszcze prześcieradła białe, bo tych niebieskich online nie było Napewno się przydadzą.

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Jak ja się zakochałam w tej pościeli...że chyba na nią się skuszę
JA JUŻ PO WIZYCIE!!!
Jestem bardzo szczęśliwa, moja córeczka waży 420g, jest zdrowa i bardzo ruchliwa A i widzieliśmy jak sobie słodko kciuka ssała Ale się uspokoiłam..
gratuluję udanej wizyty Ja jeszcze nie widziałam, żeby mały ssał kciuka ale musi to fajnie wyglądać.

Cytat:
Śliczny Zazdroszczę Ci tego morza, ale mi się marzy...

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

Wrócil mój M z pracy .. cały obolały . Pamiętacie jak poślizgnoł się przy fugowaniu i walnoł orła ? uderzył wtedy tez bokiem w umywalkę , wyskoczył siniak i kolejne dni już było ok. Mówi że teraz zaczyna go to boleć , mocniej i mocniej .. Niby boli jak nadwyrężony mięsień , ale gdzie mięsień na wysokości żeber ?
Boję się czy nie ma pękniętego żebra ?
Nie wiem ale jutro z rana kazałam mu podejść na IP , może mu zrobia jakieś prześwietlenie ..
Dobrze, żeby go lekarz obejrzał... przecież to już dawno było, biedak się męczy. Może mu pękło żebro faktycznie albo chrząstka ta łacząca...

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 09:05   #1545
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez naan0007 Pokaż wiadomość
Nic znikam dziś bo mnóstwo spraw do załatwienia.

Życzę wszystkim miłego dnia!

Dziś mam połówkowe więc błagam trzymajcie kciuki bo strasznie się denerwuję!
będzie dobrze
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-09, 09:09   #1546
De28
Wtajemniczenie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41700840]My mamy zły humor od 5 dni... I Ola wcale nie wydaje mi się w tym momencie słodka- dziecko czasem może swoim zachowaniem rozstroić matkę nerwowo kompletnie

Olka ryczy od 5 dni jak tylko o coś ją poproszę, jak coś jej się nie spodoba, wyciska na siłę łzy i udaje, że płacze. Wrzeszczy żebym na nią nie patrzyła i do niej nic nie mówiła i że ona chce płakać! Wrzeszczy tak nawet 15,20 minut... I nic nie pomaga.

A jeszcze wczoraj powiedziała mojej mamie, że jak urodzę dzidziusia to jej już nie będę kochała Nie wiem skąd jej się to wzięło...

MICHAŁ

Dziewczyny, ja szukam takiej sukienki, w normalnej cenie: http://www.pieknamama.pl/sukienka-karol-i.html

Nie mogę nigdzie znaleźć a mam już dosyć chodzenia w legginsach[/QUOTE]

Hehe, skad ja to znam. Mamy dwulatkow i trzylatkow to z checia czasem wyrzucilyby swoje dzieci za okno A twoja wczesniej tak nie robila?U nas zaczelo sie na dobre jak maly skonczyl rok, jak mial poltora to zaczely sie jazdy typu rzucanie sie na ziemie, bicie, plucie. Tlumaczenia, ignorowanie, kary,odwracanie uwagi-nic nie pomagalo. Teraz na szczescie mowi, ze on juz jest grzeczny i nie bije Ale probuje wymuszac oj tak. Choc dobrze wie, ze krzykiem u nas nic nie wskura. Mowie mu, kochanie, popros, bo jak bedziesz krzyczal to na pewno nie dostaniesz, to udaje przez chwile aniolka Ale czasem ma dni jak dzis, pomimo ze sie wyspal-zebow nie umyje, skarpetek nie zaloze, krzyczy, bo pierwsza usiadlam na toalete a nie on, ze zeszlam ze schodow nie czekajac na niego, ze... milion innych rzeczy Czasem idzie oszalec.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 09:10   #1547
ryba91
Zakorzenienie

[QUOTE=Dzastin08;41696762

Na wieczór wrzucam jeszcze foto brzuszka prosto z nad morza[/QUOTE]
Śliczny
Cytat:
aaby-a czesto ma rozwolnienie?
No i po czym? Odrobaczona jest?

U mnie kazdy dzien taki pracowity. Jak bym niej zrobila, to bym uwazala ze dzien stracony.

Marcelina mi sie nie podoba. No ale znalam jedna osobe o tym imieniu i byla niesympatyczna.Moze dlatego.

Male dzieci sa slodkie ale i czasem wnerwiajace Mnie denerwuje jak moj maly wstanie w zlym humorze, na co szanse sa 50/50 i od rana jeczy i marudzi, nic mu nie pasuje normalnie baba w czasie okresu. Bo jak psoci to inna sprawa. Zalezy jeszcze co dokladnie robi

Fotki ciazowe i maluszka swietne
nie no nie wierzę. ja bym padła jak mucha na tydzień chociaż nie teraz, wczoraj zrobiłam pranie, obiad, posprzątałam mieszkanie, byłam z kociakami na obcinaniu pazurków, bylam na 3 mieszkaniach i jadłam non stop ale to i tak w porównaniu do Ciebie malutko .
( choc pierwszych 5 miesiacach nie robiłam nic oprócz do pracy i jakiś obiad czaaaaaaaasem cos :P )

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Tai aniołek z małymi różkami

Ja też mam problemy ze swoim,ma koci katar i kicha,niestety tak już zostanie do końca.nie chcę go faszerować antybiotykami cały czas no chyba że pojawi się zielony katar to wtedy wyjścia nie mam.
To i tak dobrze że udało mu się wyjść z choroby.Wyglądał jak cień do domu to się normalnie ciągnął, doszedł i padł.Taka bida była ale wiedział gdzie szukać ratunku

W sumie w domu,koło domu zawsze się jakaś robota znajdzie

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

A tak w ogóle hejo
moja jak miała koci katar to mało co nie odeszłą nam... ocieplali nam blok i wyszła sobie po rusztowaniu ( spała na balkonie i bała sie zeskoczyc czy cos, wiec nie sadziłam że po rusztowaniu soibe pójdzie ) wpadla ogonem i delikatnie łapkami do cementu, zaczął padac deszcz i sie gdzieś schowała. Całą rodziną (5osób) jej szukaliśmy aż sąsiadka powiedziała : " nie chciałam jej brać na ręce bo taka przestraszona to zadzwoniłam do schroniska i ja zabrali" myslałam ze mnie rozje.bie... tak zadzwoniliśmy i nie chcieli nam jej wydać ale kicia jak nas zobaczyla to zaczęła szalec po klatce, i tak słodko miauczeć. Jak mąż ją wziął na ręce to nie chciała go puścić, tak sie zaparła że nawet do kojca wejść nie chciała i całą droge do domu ( ok 40 minut) siedziała mężowi na ramieniu i pojękiwała.. musieli jej obciąć sierść na ogonie bo ten cement zasechł a z łapek poodrywała i miała mega rany.. no ale jak wróciła do domu to zaczęła kichac i jakaś taka 'senna' była nasatępnego dnia nic nie chciała jeśc, mąż myślał że to przez to że nie chce iść bo łapki ją bola, a potem zaczęła ropieć i w ogóe, pojechaliśmy do weta a tak 3 dni antybiotyki i inne leki, po roku mamy powtórzyć szczepienia zeby nie wróciły, czyli w sierpniu tego roku ;P

Moja jedna kotka ta nie wysterylizowana jest czasem tak nieznośna, od 3 do 6 biega i skacze po mnie i mężu ( go dodatkowo gryzie w palce u nóg ) a potem śpi pół dnia... a ta co posikuje- wysterylizowana robi mi dziennie masaż cycków i brzucha ( tak ugniata łapkami :P )

Wizazowe kciuki za mieszkanie dają radę!

a więc... wcoraj oglądalismy mieszkanie zaje.biste. 3 pokoje i babka źle napisała ogłoszenie bo napisała że wynajem jest razem z czynszem, a okazało sie ze jest osobno.. i mąż jej powiedział delikatnie że ogłoszenie jest źle napisane, że my z racji okazji wypowiedzieliśmy umowę u siebie , że dziecko zaraz bedzie i z tego wychodzi że bedziemy mieli problem bo ani gdzie mieszkać ani nic.. no a ta baba sie tłumaczyła że to my jesteśmy dziwni że nie rozumiemy, kto pisze razem wynajem z czynszem(większość tak robi ale to szczegół ) no i maż jej powiedział że ona tyle km przyjechała, że teraz my musimy jej odmówić bo nie ma sensu ze wynajmiemy a za miesiac nas wyrzuci... no i mąż że możemy sie umówić jak tylko ONA chce bo nic nie narzuca, że jak nam chociaż o 200 zł spuści z wynajmu to weźmiemy, ale ona że nie i nie... no a dzisiaj zadzwoniła że sie zgadza bo oddzwaniała do osób które również były zainteresowane i okazało sie ze wszyscy myślelli tak jak my i spuściła nam 200zł miesiecznie i pojechali włąśnie podpisać umowe z gazownią
wiec mieszkanie 3 pokoje z balkonem są nasze od dzisiaj w końcu coś odpadnie
jak uda nam sie dzisiaj wszystko załatwić to jutro mnie nie bedzie bo idziemy z mężem sprzątać tam i w ogóle ogarniać

a w ogóle zapraszam dzisiaj na bibkę!!!
MAM 100DNIÓWKĘ do porodu
oczywuiście wszystkie napoje bezalko!!

no więc dziękuje kochane za te kciuki teraz trzymacie żeby nam sie fajnie urządzało to mieszkanko

kciuki za wizyty o ile są bo nie wiem- ale nie bijcie!!
Stary 2013-07-09, 09:13   #1548
Konto usunięte

Cytat:
Hehe, skad ja to znam. Mamy dwulatkow i trzylatkow to z checia czasem wyrzucilyby swoje dzieci za okno A twoja wczesniej tak nie robila?U nas zaczelo sie na dobre jak maly skonczyl rok, jak mial poltora to zaczely sie jazdy typu rzucanie sie na ziemie, bicie, plucie. Tlumaczenia, ignorowanie, kary,odwracanie uwagi-nic nie pomagalo. Teraz na szczescie mowi, ze on juz jest grzeczny i nie bije Ale probuje wymuszac oj tak. Choc dobrze wie, ze krzykiem u nas nic nie wskura. Mowie mu, kochanie, popros, bo jak bedziesz krzyczal to na pewno nie dostaniesz, to udaje przez chwile aniolka Ale czasem ma dni jak dzis, pomimo ze sie wyspal-zebow nie umyje, skarpetek nie zaloze, krzyczy, bo pierwsza usiadlam na toalete a nie on, ze zeszlam ze schodow nie czekajac na niego, ze... milion innych rzeczy Czasem idzie oszalec.
Właśnie nie robiła czegoś takiego- tzn. zdarzało jej się próbować rządzić, krzyczeć, że teraz ona mówi i mamy słuchać, ale to udało się poskromić jednym zdaniem. A teraz nic nie skutkuje, siedzi pod stołem i wrzeszczy, próbowałam załagodzić sytuację, przytulić- nic, krzyczy żeby jej nie ruszać bo ona chce płakać!

Ola często lata rano na golasa i nie chce się ubrać tak do 11, 12. Albo w ciągu dnia się rozbiera i mówi, że nie lubi chodzić w majtkach Ale mąż ją straszy, że ktoś podgląda i czasem da się ubrać. Aż czasami jestem zdziwiona co ona taka nudystka
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 09:16   #1549
De28
Wtajemniczenie

weronisiek- to taki wiek-no moj musi dac sie ubrac bo o 8 wychodzi na 4 godziny do zlobka. Czas leci, a on schodzac z pierwszego pietra zdazyl sie juz do majtek rozebrac. Znajoma powiedziala, ze jej corka poszla ostatnio w pidzamie do zlobka, bo sie ubrac nie chciala.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-09, 09:23   #1550
Konto usunięte

Cytat:
Znajoma powiedziala, ze jej corka poszla ostatnio w pidzamie do zlobka, bo sie ubrac nie chciala.
he he he to się uśmiałam

Moja to by latała goła i na bosaka po podwórku, czasem się zapomni i tak wybiegnie na dwór.

Wiecie co chyba ugryzł mnie pająk... Kilka dni temu zobaczyłam na prawym przedramieniu ścieżkę bąbelków. Od łokcia coraz wyżej, razem 14 bąbelków- śladów jak po ukąszeniu Smarowałam Fenistilem, Entilem, Brosem od ukąszeń i to nadal strasznie swędzi i pobolewa- już 4 dzień. Raczej nie są po komarach bo to taka ścieżeczka, a ja jak widzę komary na dworze to uciekam od razu do domu- nie dałabym się 14 razy pokąsać. Wczoraj znalazłam w łóżku małego pajączka w zółte paski Pewnie to on był sprawcą bo prałam na dworze dywany z sypialni i jak je przyniosłam to pojawiły się te ślady...
Stary 2013-07-09, 09:24   #1551
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się witam!

gratuluję tygodnia

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41700840]My mamy zły humor od 5 dni... I Ola wcale nie wydaje mi się w tym momencie słodka- dziecko czasem może swoim zachowaniem rozstroić matkę nerwowo kompletnie

MICHAŁ

Nie mogę nigdzie znaleźć a mam już dosyć chodzenia w legginsach[/QUOTE]

Kochana, nie wiem czy chodzisz do lumpka, ale tam często są takie kiece. A jeśli chodzi o sklep to ostatnio coś PODOBNEGO widziałam w takko fashion czy jakoś tak to sie nazywa za 99 bodajże... dwa kolory- oczoje.,bny zółty i zielony były przecenione na 69

i w bon prix też są

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-07-09 o 09:28
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 09:29   #1552
nasturcja7667
Zadomowienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41701097]

Ola często lata rano na golasa i nie chce się ubrać tak do 11, 12. Albo w ciągu dnia się rozbiera i mówi, że nie lubi chodzić w majtkach Ale mąż ją straszy, że ktoś podgląda i czasem da się ubrać. Aż czasami jestem zdziwiona co ona taka nudystka [/QUOTE]

Córka mojej kuzynki miała podobnie. Kuzynka wprowadziła krótkie zasady: na lodówce rysunek, z ubraną dziewczynką -płatki z mlekiem, z rozebraną -brukselka. I tak wszędzie. W pokoju na półce z zabawkami kolejny rysunek: ubrana dziewczynka, sporo lalek i mama, naga dziewczynka samochodzik [mała nie cierpiała samochodów]. I tych zasad się trzymała. Ostro, acz konsekwentnie. Jak mała 3raz z rzędu dostała na śniadanie gotowaną brukselkę, to poczuła, ze żartów nie ma. Pierwszy tydzień mordęga, bo mała krzyczała, nie dała się wprowadzić w ryzy. Potem spasowała. I kiedyś jak została sama z Tatą to podobno zawołała do niego: "Tatusiu, daj mi skarpetki albo powiem Mamie, że oszukałeś na brukselki!"
A- miała wtedy ok. 2latek. Teraz ma 6 i jest aniołkiem
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 09:33   #1553
24Kasiula24
Raczkowanie

Witamy się z Malutkim w 24 tygodniu

http://allegro.pl/klups-lozeczko-z-s...382476632.html

Zamówiłam ten zestaw, z żyrafką
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 09:35   #1554
nemosek
Zakorzenienie

Tunieczka Ploty zawsze dzialają kojąco

Lineczka Jak nie zapomnisz nasikać to labo zamnknięte ale masz przygody
Nasturcja gratki za tydzień

Weronisiek Zazdrość się ujawnia ;/
Czyli jednak będzie Michaś
Polecam h&m,reserved ostatnio trochę się obkupiłam w sukienki,bluzki,spódnice( nie ciążowe)Powinnaś coś znależć.Ta jest fajna ale chyba im sie cena pomyliła

Sorki za literówki ale pisze z laptopa i jeszcze musze pilnowac męzula (jestem jego hamulcem) i miec oczy dookolo głowy.Wiecie wszystko musi byc pod kontrolą.
Jesteśmy juz w Krakowie

Póki pamietam :

Ogromne za wizyty

Ale sie ciesze że zobaczę dzisiaj MALUCHA

Nie widziałam już 2 miesiące

Nana

Resztę nadrobię później,bo jesteśmy przed Futurą już,wow 40 minut i na miejscu to mi sie podoba

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 09:35   #1555
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Dzien dobry. Jakis pajac sobie wymyslil koszenie trawy o 7.30 - poj**** go ?

Moj Tz juz pojechal na IP , ciekawe ile tam spedzi I czy go z kwitkiem nie odesla .. lub ewentualnie z Paracetamolem - tak po angielsku

Rybka - gratuluje za nowe mieszkanko. Gdzie sie przeprowadzacie ? Mòwiłam ze wystarczy troche cierpliwosci ?

Wiecie co mi sie snilo ? Ze mialam w brzuchu fretke . Ze wyciaglam ja z brzucha , pobiegala po domu I znowu ja tam włożyłam , czekajac do porodu .. Ale sie modlilam zeby przyporodzie okazalo sie ze tam jednak jest Majeczka

Wczoraj naogladalam sie na DE blogu fretki , I pewnie z tad mi sie to wzieło .

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 09:36   #1556
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

Kochana, nie wiem czy chodzisz do lumpka, ale tam często są takie kiece. A jeśli chodzi o sklep to ostatnio coś PODOBNEGO widziałam w takko fashion czy jakoś tak to sie nazywa za 99 bodajże... dwa kolory- oczoje.,bny zółty i zielony były przecenione na 69

i w bon prix też są
Dzięki, zaraz popatrzę w Bon Prixie Do lumpków lubię chodzić, ale że mam do miasta 5km a mąż do 16 pracuje to mam rzadko możliwość buszowania niestety. A właśnie chętnie bym się wybrała po jakieś ciuszki dla mnie- bo dla Michasia mam już cały wór i brakuje mi właściwie tylko cieplejszych ciuszków, kombinezonika i rożka.

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Córka mojej kuzynki miała podobnie. Kuzynka wprowadziła krótkie zasady: na lodówce rysunek, z ubraną dziewczynką -płatki z mlekiem, z rozebraną -brukselka. I tak wszędzie. W pokoju na półce z zabawkami kolejny rysunek: ubrana dziewczynka, sporo lalek i mama, naga dziewczynka samochodzik [mała nie cierpiała samochodów]. I tych zasad się trzymała. Ostro, acz konsekwentnie. Jak mała 3raz z rzędu dostała na śniadanie gotowaną brukselkę, to poczuła, ze żartów nie ma. Pierwszy tydzień mordęga, bo mała krzyczała, nie dała się wprowadzić w ryzy. Potem spasowała. I kiedyś jak została sama z Tatą to podobno zawołała do niego: "Tatusiu, daj mi skarpetki albo powiem Mamie, że oszukałeś na brukselki!"
A- miała wtedy ok. 2latek. Teraz ma 6 i jest aniołkiem

Ciekawa metoda- bardzo wychowawcza )
Stary 2013-07-09, 09:40   #1557
domii29
Zakorzenienie

Rybko a nie mowilam ze sie uda ? super ze znalezliscie mieszkanie, teraz juz z gorki bedzie
Stary 2013-07-09, 09:46   #1558
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Witamy się z Malutkim w 24 tygodniu

http://allegro.pl/klups-lozeczko-z-s...382476632.html

Zamówiłam ten zestaw, z żyrafką
fajny, tez chciałam z szufladą jak dostaniesz daj znać czy na żywo też taki fajny

Cytat:

Moj Tz juz pojechal na IP , ciekawe ile tam spedzi I czy go z kwitkiem nie odesla .. lub ewentualnie z Paracetamolem - tak po angielsku

Rybka - gratuluje za nowe mieszkanko. Gdzie sie przeprowadzacie ? Mòwiłam ze wystarczy troche cierpliwosci ?

Wiecie co mi sie snilo ? Ze mialam w brzuchu fretke . Ze wyciaglam ja z brzucha , pobiegala po domu I znowu ja tam włożyłam , czekajac do porodu .. Ale sie modlilam zeby przyporodzie okazalo sie ze tam jednak jest Majeczka

Wczoraj naogladalam sie na DE blogu fretki , I pewnie z tad mi sie to wzieło .

Kochana, u nas o 6 już koszą
a tak, miałyście racje... co prawda dalej bytom ale Szombierki, jakieś 10 minut spacerkiem mam "jeziorko", pole golfowe, łąke i piękny plac zabaw to jeziorko wklejam- nic wielkiego ale posiedziec można

daj znać jak tam Tż!
a sen dobry
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg srebrne.jpg (8,8 KB, 17 załadowań)
Stary 2013-07-09, 09:53   #1559
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie to samo Nie wyspałam się przez to, bo dość późno poszłam spać. Muszę napić się kawy Ostatnio coraz częściej po nią sięgam. Mam nadzieję, że na jedną dziennie mogę sobie pozwolić

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 09:54   #1560
domii29
Zakorzenienie

Dziewczyny ale sie wkurzylam :/ siedze u szwagierki na tarasie i przyjechal jakis gruby, brudny, oblesny typ podszedl do mnie zagladnal mi w dekold i jeszcze tak chamsko skomentowal ze ladne piersi. Odpyskowac nie moge bo to jakis tam dobry znajomy mojej szwagierki meza :/ a moj TZ niedaleko byl jak to uslyszal to az sie zagotowal, cos pod nosem skomentowal ale tez sie odezwac nie moze bo by sie gosciu smiertelnie obrazil :/. Oczywiscie potem pewnie mi sie oberwie ze niby cyckami swiece
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości