|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 | |||||
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nam sie tak samo odczyn zrobil, teraz tylko taka czerwona skórka gładka jest Cytat:
![]() że długość dobra, ale chuda ![]() ![]() ![]() za rotarix niecałe 280 dawka (ten, gdzie są 2 dawki), w przychodni prawie 100 zl wiecej ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() i mama jaki psycholog sportu ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() moj spal do 00 od 16 ![]() ![]() ja wstalam ide zaraz do sklepu , tz na masaz stopy pozniej kino z Dawidem i jedziemy dowod i becikowe zalaywiac a pozniej parkb ![]()
![]() |
#1473 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() ![]() ![]() i co wyrodna matko, karmisz dziecko wodą ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Banka słodki Michaś!! === dzień dobry! moje dziecko znów spało 6 godzin w nocy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1474 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
moj sie dzisiaj dwa razy usmiechnal ale nie wiem czy mimowolnie czy wiedzial co robi w koncu nie spal wiec chyba wiedzial ale tez czekam na wiecej swiadomych usmiechow |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 6h wow zazdroszczę, mój po wczorajszym niespaniu prawie cały dzień spał w nocy z przerwami na cyca co 3,5 h więc po mału nam się czas wydłuża no i jedzenie się skróciło, teraz je w nocy 8-10 min i kima ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
Zakorzenienie
|
Jeżuuuu moje dziecie śpi od 21 do 4:30 i od 5:30 i dalej śpi
![]() W czwartek przyjeżdża siostra TŻ z mężem i dziećmi 6 letnią córą i 1,5 rocznym smykiem i zostają na jakies 2-3 dni ![]() ![]()
#1477 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny wygralam chyba laktacyjna walke ( odpukac i mam nadzieje ze nie zapesze). Wczoraj mnieco ponad 3 h mialam przerwe bo Młody1m sie nie budził więc wziełm laktator i to ten reczny i postaowilam ze doslownie 1min odciagne, maks 1,5 z kazdego cycka i po tych 2-3 min mialam ponad 60 ml
![]() A męczenie z kupką było dopiero koło 7mej i udało nam się bez Windi.Mimo krzyku milion zmian pozycji, zginanie nóżek i poszło. Jestem mega szczęśliwa ( w życiu bym nie podejrzewała, że takie rzeczy będą mnie cieszyły). Ogromnie liczę, że tak już zostanie ![]() A dodam, że w zeszły wtorek miał 3800 a dziś 4190 więc głodzić go nie głodzimy ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() & ![]() ![]() Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-07-09 o 07:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1478 |
Wtajemniczenie
|
super
![]() u nas pobudka o 2.30, o 4.30 ale potem już bardziej drzemał, o 7 już się nie dało go utrzymać w wyrku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1479 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no i nie była taka straszna noc jak myślałaś..co?? ładnie pospał.. ![]() Cytat:
i żadnych kropli już nie podaje..czasem z rana biogaie (co drugi dzień) dla profilaktyki i dojrzewania układu pokarmowego... Cytat:
![]() Cytat:
![]() biogaie też profilaktycznie daje co drugi dzień... Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1480 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale za to w dzień praktycznie nie spał ![]() ![]() Bartek też się szybciutko najada ![]() nic tylko się cieszyć ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() === Dzisiaj chyba pojedziemy złożyć wniosek do dowód dla Młodego bo chcielibyśmy pojechać do Ostravy do zoo w te wakacje ![]() ![]() Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-07-09 o 08:03 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1481 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() współczuje hałasu ..zazdraszczam gości...Ja tam lubie jak dom pełen ludzi jest..co jakiś czas oczywiście..a tak rzadko mnie odwiedzają bo wszyscy mieszkają bardzo daleko ode mnie.... Cytat:
![]() moje dziecie w nocy śpi ładnie..budzi się co 3/4 godziny...i tak do południa.. ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no pewnie, ze się cieszę, tylko nie wiem czy zdarzę flachę zrobić jak wstanie by się nie rozdarła z głodu ![]() Wy tak o tych kotach, a my wypuściliśmy psa rano ( nie mamy ogrodzonego terenu, ale nigdzie nie chodzi) patrzymy a psa nie ma. TŻ go szukał 2 godziny. Znalazł u sąsiada 3 domy dalej jak latał sobie po podwórku z innymi psami. Uwalony w gnoju i w pyle węglowym. Opłukał go trocxhę, ale taki smród, że wykręca. Będzie musiał jechać po szampon, a póki co pies na smyczy przywiązany do drzewa ![]() Ada rodzina TŻ też nas rzadko odwiedza bo mieszkają prawie 500 km od nas. Ja nie lubię gości ![]() ![]()
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-07-09 o 08:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1483 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nom nocka nie by ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wlasnei sciagnelam sobie na tel, whatsapp i pisze ze znajomymi sms na freee wysylam foty ![]()
![]() |
#1484 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Mam goraczke, ledwo stoje na nogach i mi slabo..
Akurat dzis jak cala familia pohechala na mazury.. Umreee;p Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | |
Zakorzenienie
|
eee, moment, my tez jeszcze windi nie uzywalismy i chyba nie uzyjemy... w szpitalu mowili, ze lepiej zostawic sobie to na naprawde ciezkie przypadki, i bron boze regularnie stosowac, bo dzieciak bedzie mial problem z zalatwianiem sie...
regularne masaze brzuszka, probiotyki, czasem sab simplex, no i musze odciagac wiecej swojego mleka, bo po nim nie ma takich problemow... Cytat:
![]() bardzo ladnie twoj synus przybiera! jak by moj tak dal rade, to juz bysmy sie na druga operacje musieli pakowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1486 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
o bidulka a jakas kolezanka moze by wpadla do Z a tu bys sie polozyla mi za to slabo i kreci mi sie w glowie na maxa nie wien co sie dzieje
#1487 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do brzucha to musi zniknac ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja tez wypilam radlerka, tzn.tak z 200ml..jadl 5h od wypicia wiec chyba nie tak zle.. brawo za nocke.. faktycznie juz niezla buła ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Banka-mi tez sie kreci. Cholera wie o co chodzi..
![]() Lezymy z i do niej gadam.. Radocha max xD a ja nie wiedzac juz co mowic wymieniam wszystkie znane mi kolory, owoce, warzywa, zwierzaki.. ![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Wtajemniczenie
|
![]() W końcu udało mi się na chwilę zajrzeć do Was. Od razu przyznaję- bez nadrabiania, bo bym chyba wieki przed kompem spędziła. Kubuś ostatnie dni jest marudny, wiecznie nienajedzony i jakiś dziwny. W dzień mało co śpi, a jak już zaśnie, to na 10-15 minut. Uspokaja Go tylko tulenie (i to też nie zawsze) i czasami kołysanki. Położna stwierdziła, że to chyba już skok rozwojowy i muszę jakoś to przetrzymać... Mam nadzieję, że to to, bo jak nie, to nie chcę wiedzieć jak będzie się moje dziecko zachowywało w trakcie skoku ![]() Poza tym, ciągle mam problemy laktacyjne. Ja nie wiem o co chodzi. Jednego dnia cyce pełniusie, aż Małemu bokiem leci jak ssie, innym razem pusto i się Młody wkurza i mm idzie w ruch... Na bank trochę mojej winy w tym jest, bo czasami zapominam o jedzeniu... W każdym razie wbrew opinii mojej mamy ( ![]() Cóż jeszcze- ciało powoli wraca do "normy". Na wagę nie staję, bo jej nie mam, ale brzuszek powoli spada. Co prawda w spodenki sprzed ciąży jeszcze nie wejdę, ale jak tylko dostanę zielone światełko do ćwiczeń (i o ile wykombinuję chwilę czasu) zamierzam wziąć się w garść. Niestety mój brzuch nigdy nie będzie taki jaki był, bo mam przebrzydłe rozstępy ![]() I to by było na tyle, bo Mały już zaczyna kwilić i pewnie zaraz trzeba będzie cyca wyciągać ![]() joooasia- ogromne gratulacje! W końcu się doczekałaś! ![]()
#1490 |
Zakorzenienie
|
Witam:-*
My od 4 rano się pomęczyliśmy z kupką. Nie jakoś tragicznie,ale stękanie było i co chwile płacz bo mu się przysypiało a zasnąć nie mógł więc nerw:-/ No ale ok 10 kupka poszła i to mega po plecy i całe jajka:-P Teraz walcze by go uspać. Jesc nie chce bo az ulewa. Spać przy cycu i owszem,ale jak odłoże to ryk. Przez to że spać dzisiaj młody nie dał to ja już o 9 rano miałam posprzątane i prysznic z myciem głowy zaliczony. Axela wez paracetamol na gorączke. Może coś to da:-* Banka a u Ciebie może to ciśnienie tak działa??? Magiusa brawa za laktacje!!! Pięknie mały przybiera Szprotka hej:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1491 |
Zakorzenienie
|
A mój Bartuś właśnie sam zasnął w łóżeczku
![]() ogarnę trochę, obiadu nie robię bo lecimy na miasto z M. to go naciągnę na coś dobrego na mieście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Zakorzenienie
|
Vvgh juz po badaniach. Mozliwe ze unikna operacji
![]() ![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1493 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1494 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki Wam dziewczyny za wsparcie w ten weekend bo powiem Wam że gdyby nie Wy to sama nie jestem pewna czy bym się nie poddała i po tej schizie z pediatrą nie przeszła na mm. A tak przynajmniej jestem szczęśliwa i nadal przekonana, że się najada. Teraz tylko muszę mieć możliwość zrobienia tak by np. po jednym jedzeniu Młodego sobie zapodać laktatora by na pewno utrzymać taką laktację. Ale to będę robiła chyba jak tatuś będzie wpadał z pracy ![]() ![]() Cytat:
A inna sprawa, że jesteś niesamowita. Trójka dzieci w tym jedno niemowle, które od 4 stęka, a Ty nie dość, że dajesz radę je jakoś uspokajać to jeszcze wykąpać się i posprzątać. Czekam aż ja taka będę ![]() Ale się wkurzyłam. W sobotę zawieźliśmy ponownie siuśki bo nam kazali i czekam i czekam na te wyniki, w końcu zadzwoniłam dziś i co...i się okazało, że anulowali badanie moczu i zrobią tylko posiew bo było za mało siuśków, tylko, że ktoś mógł do nas zadzwonić to byśmy im dowieźli a tak to znów na wariackich papierach, trza będzie jutro od rana i mieć nadzieję, że do wizyty u pediatry pod wieczór zrobią badanie.
![]() |
#1495 |
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki!
Melduję, że żyjemy. Sofia przespała lot, była najgrzeczniejszym dzieckiem na pokładzie (a trochę maluchów było). Jedynie później w samochodzie marudziła, ale widziałam, że nie jest jej wygodnie w foteliku (w samolocie spała u mnie i u TŻa na rękach więc dużo przyjemniej jej było). Powoli aklimatyzujemy się w nowym świecie. Wczoraj przegapiliśmy kuriera z naszymi rzeczami ![]() ![]() Sofia ma coraz większe brzuszkowe problemy. Dziś w nocy po karmieniu o 4 stękała przez sen do 7. Byłam w szoku, że była w stanie spać... Przy jedzeniu bardzo płacze. Każdy bączek to jęki i krzyki... Już nie wiem jak jej pomóc. Wczoraj poszło w ruch windi (widziałam, że ostatnimi czasy bardziej popularne u nas na wątku). Mimo, że poszła kupa i mnóstwo gazów, nie poprawiło to humoru naszego maleństwa. Nawet chusta nie była w stanie jej wczoraj uspokoić na dłuższą metę... Pewnie poza brzuszkiem składa się na to zmiana otoczenia itd... Mam nadzieję, że szybko sobie z tym poradzimy... Mam już stały internet, wiec jak już się ogarniemy to wrócę na dobre. |
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Zakorzenienie
|
Ash cieszę się, że jesteście, buziak dla Sofci, oby brzuszek przestał dokuczać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Zakorzenienie
|
Ash! Wszystkiego co piekne na nowej drodze zycia!
![]() ![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1498 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Zakorzenienie
|
Witam sie w troszke lepszym humorze i zaraz spróbuje nadrobić.
Teściowie pojechali do miasta ![]() Jestem sama i radzimy sobie rewelacyjnie. Mały śpi w wózku od godziny a ja sie opalam ![]() Mówię Wam masakre mam tu z nimi ![]() Wczoraj sie wkr.. Zdenerwowalam ![]() A jak wy wychowaliscie swoje dzieci? One nie płakaly ??? (Dodam ze mały nie ryczal jakoś strasznie, był tylko narudny, skręcił sie i pokrzykiwal jak mu gazy szły) A oni ma na to: nie. Nasze dzieci wcale nie płakaly tylko jak głodne były, a tak ciagle w łóżeczka grzecznie leżały... ![]() Przez nich i ja zestresowana, bo nie dość ze musiałam małego uspokajac to jeszcze ich.. ![]() No i prawie cały dzien małego na cycu trzymalam bo wtedy sie uspokajał.. I lepiej zanosił te skurcze ![]() Takie poświęcenie żeby przy nich wcale nie płakał.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1500 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:19.